Site-ul oferă informații de referință doar în scop informativ. Diagnosticul și tratamentul bolilor trebuie efectuate sub supravegherea unui specialist. Toate medicamentele au contraindicații. Este necesară consultarea de specialitate!

Amoxicilină

Formulare de eliberare

Amoxicilina este disponibilă în următoarele forme:
1. capsule de 250 mg (16 bucăți pe pachet).
2. Capsule de 500 mg (16 bucăți pe pachet).
3. Granule într-o sticlă (pentru suspensie).

Toate formele de amoxicilină sunt luate pe cale orală; introducerea acestui antibiotic sub formă de injecții (injecții) nu este prevăzută.

Amoxicilina - instrucțiuni de utilizare

indicaţii

Contraindicații

 • Boli alergice (febră de fân, astm bronșic, alergie la penicilină);
 • insuficiență hepatică;
 • Mononucleoza infectioasa;
 • disbioză;
 • leucemie limfocitară;
 • alăptarea.

Efecte secundare

1. Reacții alergice (rinită alergică, conjunctivită, urticarie; în cazuri rare, manifestări mai severe de alergii, până la șoc anafilactic).
2. Efect negativ asupra organelor digestive (disbioză; greață, vărsături, tulburări ale gustului; stomatită, glossită; diaree etc.).
3. Efect asupra sistemului nervos (insomnie, agitație, anxietate, depresie, dureri de cap, amețeli, convulsii).

Efectele secundare ale amoxicilinei, în special reacțiile din sistemul nervos, sunt destul de rare.

Tratamentul cu amoxicilină

Dozare de amoxicilină
Doza uzuală de amoxicilină pentru adulți și copii cu vârsta peste 12 ani (cu o greutate corporală mai mare de 40 kg) este de 500 mg de 3 ori pe zi. Dar, în fiecare caz, doza este determinată de medic și, dacă este necesar (în caz de boală gravă), aceasta poate fi crescută la 750-1000 mg de 3 ori pe zi, ba chiar mai mult. Doza maximă zilnică admisă pentru adulți este de 6 g.

Pentru unele boli, se utilizează o doză non-standard de amoxicilină. De exemplu, în gonoreea acută, bărbaților li se prescriu o dată 3 g de medicament; femeilor li se administrează aceeași doză de două ori. În cazul febrei tifoide, amoxicilina este utilizată într-o doză mare: 1,5-2 g de 3 ori pe zi. În cazul leptospirozei se folosesc și doze mari de medicament: 500-750 mg de 4 ori pe zi.

După dispariția semnelor externe ale oricărei boli, tratamentul cu amoxicilină durează încă 2-3 zile, pentru a evita reapariția infecției. Cursul mediu de tratament este de la 5 la 12 zile.

Instrucțiuni de utilizare a amoxicilinei la copii

Suspensie de amoxicilină

indicaţii

Contraindicații

 • Intoleranță individuală la medicament;
 • diateza alergică și alte boli alergice;
 • disbioză intestinală;
 • Mononucleoza infectioasa;
 • leucemie limfocitară;
 • boli hepatice severe.

Doza de amoxicilină pentru copii

Amoxicilina, ca orice alt antibiotic, trebuie prescrisă copiilor numai de către un medic. De asemenea, el prescrie o doză de medicament, în funcție de vârsta și greutatea copilului și de gravitatea bolii..

Dozele medii de amoxicilină pentru copii sunt următoarele:
1. Copii sub 2 ani - 20 mg / kg greutate corporală / zi. Această doză este împărțită în 3 doze.
2. Copii 2-5 ani - 125 mg (adică 1/2 suspensie) de 3 ori pe zi.
3. Copii 5-10 ani - 250 mg (1 lingură de suspensie) de 3 ori pe zi.

Medicul prescrie amoxicilina strict individual pentru nou-născuții și bebelușii prematuri, într-o doză mică, cu intervale extinse între dozele de medicament.

Amoxicilina în timpul sarcinii

Pentru femeile din timpul sarcinii, amoxicilina este prescrisă numai dacă beneficiul prevăzut al acestui medicament pentru mamă depășește posibilitatea de a dăuna fătului. Deși nu au existat cazuri de efecte negative ale amoxicilinei asupra sarcinii și nașterii, nu au existat studii calificate pe acest subiect. Prin urmare, medicii preferă să nu-și asume riscuri.

Și în timpul alăptării, amoxicilina mamei este contraindicată: trece în laptele matern și poate determina un sugar să aibă reacții alergice sau microflore intestinale afectate.

Amoxicilina cu angină

Cu forme purulente de angină (folicular și lacunar), amoxicilina este adesea prescrisă ca un medicament eficient, cu un număr mic de efecte secundare. Eficacitatea amoxicilinei în angină se datorează faptului că această boală este cauzată cel mai adesea de stafilococ, un microb care este sensibil la efectele acestui antibiotic.

Deși în cazul altor boli, amoxicilina este prescrisă pacientului indiferent de aportul alimentar, cu angină, acest medicament trebuie luat după mese pentru a-și prelungi efectul direct asupra amigdalelor inflamate.
Mai multe despre durere în gât

Amoxicilină și alcool

Amoxicilină + acid clavulanic (Amoxiclav)

Există un astfel de medicament în care amoxicilina este combinată cu acidul clavulanic. Acest medicament se numește amoxicilină clavulanat, sau Amoxiclav, sau Augmentin. Ne amintim că amoxicilina din corpul uman nu este suficient de rezistentă datorită acțiunii enzimei penicilinaza. Acidul Clavulanic are capacitatea de a bloca această enzimă, astfel încât amoxicilina nu se descompune și acționează asupra bacteriilor dăunătoare mai mult decât de obicei. Amoxiclav este considerat a fi un medicament mai puternic decât amoxicilina..
Indicații pentru utilizarea Amoxiclav:

 • Infecții bacteriene ale tractului respirator inferior (pneumonie, bronșită, abces pulmonar, empimă).
 • Infecții ale urechii, gâtului și nasului (otită medie, amigdalită, amigdalită, sinuzită, sinuzită frontală).
 • Infecții ale organelor urinare și genitale (pielonefrită, pielită, prostatită, salpingită, abces ovarian, endometrită, sepsis postpartum, avort septic, gonoree, chancre moale etc.).
 • Infecții ale pielii și țesuturilor moi (abces, flegmon, erizipelă, răni infectate).
 • osteomielita.
 • Infecții postoperatorii și prevenirea acestora.

Forme de eliberare de Amoxiclav:
1. Tablete de 375 mg și 625 mg (conținutul de amoxicilină este indicat în mg).
2. Pulbere pentru suspensie cu o concentrație de 156 mg / 5 ml și 312 mg / 5 ml.
3. Inhalare pulbere 600 mg per pachet și 1,2 g per pachet.

Doza de Amoxiclav este calculată în funcție de amoxicilină, deoarece este acest antibiotic care este substanța activă din medicament.
Mai multe despre Amoxiclav

Analogii

opinii

Aproape toate recenziile disponibile pe Internet despre antibioticul amoxicilină sunt pozitive. Pacienții observă efectul rapid al consumului de droguri, ușurința de utilizare (recepția nu depinde de ora de mâncare), o recuperare completă a bolilor existente la sfârșitul tratamentului.

Un procent mic de recenzii negative în care pacienții se plâng că medicamentul „nu a ajutat” se datorează faptului că amoxicilina, deși este un antibiotic cu spectru larg, nu este atotputernică și nu toate bacteriile sunt sensibile la acțiunea sa. Prin urmare, se recomandă să efectuați un examen al pacientului înainte de a prescrie acest antibiotic: izolați agentul cauzal al bolii și verificați sensibilitatea la medicament. Dar aceste studii necesită un timp destul de îndelungat și sunt de obicei efectuate în condiții de staționare. În practică, medicul, încercând să atenueze starea pacientului, prescrie tratament fără examinare, parțial la întâmplare și, uneori, face greșeli. Pacienții consideră că lipsa de efect a tratamentului este o lipsă de medicament - această opinie este incorectă.

De unde să cumperi amoxicilină?

Amoxicilina nu este un medicament scump. Prețul său în capsule, în funcție de doză, variază între 37 și 99 de ruble.

Prețul granulelor pentru prepararea unei suspensii de amoxicilină în diferite farmacii variază între 89 și 143 de ruble.

Tratamentul copiilor cu amoxicilină

Amoxicilina este un medicament antibacterian cu spectru larg care aparține grupului de peniciline semisintetice.

Medicamentul are o activitate ridicată împotriva microorganismelor gram-pozitive aerobe (Staphylococcus spp., Streptococcus spp., Clostridia, micobacterii etc.), bacterii gram-negative (Escherichia coli, Salmonella, Shigella, Helicobacter, agenți cauzali ai pneumoniei, meningite și altele, gonoree..

Amoxicilina este ineficientă în tratamentul bolilor cauzate de bacteriile producătoare de penicilinaza.

Medicamentul este complet absorbit în tractul gastro-intestinal, în timp ce concentrația cea mai mare în sânge este fixată în 1-2 ore după administrare.

Indicații de utilizare

Amoxicilina este utilizată pentru monoterapie și tratamentul complex al multor patologii. Principalele boli în tratamentul cărora este utilizat acest medicament sunt:

 • patologii infecțioase și inflamatorii ale tractului respirator superior (faringită, laringită, bronșită, traheită);
 • Patologii ORL (sinuzită, sinuzită, sinuzită frontală, otită medie);
 • pneumonie cauzată de bacterii sensibile la medicamente;
 • amigdalită (amigdalită) - diverse forme clinice;
 • boli infecțioase și inflamatorii ale rinichilor și ale tractului urinar (pielonefrită, pielită, cistită, uretrită);
 • diverse boli infecțioase, ale căror agenți cauzali sunt anumite microorganisme gram-pozitive și gram-negative (gonoree, leptospiroză, listerioză, borelioză, shigeloză, salmoneloză etc.);
 • boli inflamatorii ale sistemului digestiv (colecistită, colangită, enterocolită, peritonită);
 • septicemie;
 • meningita;
 • boli infecțioase și inflamatorii ale pielii și țesuturilor moi (erizipele, impetigo);
 • ca o componentă a terapiei complexe a ulcerului gastric și a ulcerului duodenal.

Contraindicații

Trebuie amintit că există anumite contraindicații pentru a lua Amoxicilină. Acestea sunt boli și afecțiuni precum:

 • intoleranță individuală la medicament;
 • astm bronsic;
 • boli alergice (febra fânului, dermatită atopică, diateză exudativ-catarrală);
 • leucemie limfocitară acută și cronică;
 • Mononucleoza infectioasa;
 • patologii severe ale ficatului și rinichilor;
 • boli virale;
 • infecții intestinale acute însoțite de vărsături intense și diaree.

Formulare de eliberare

Companiile farmaceutice produc Amoxicilină sub formă de tablete de 1,0 g; capsule de 0,25, 0,5 g și 1,0 g; pulbere destinată pregătirii unei suspensii de 0,25 g și 0,5 g; soluție și substanță uscată pentru injecție; tablete dispersabile (solubile) de 125 mg, 250 mg, 500 mg și 1000 mg.

Cele mai convenabile pentru tratamentul copiilor sunt suspensiile și dizolvarea comprimatelor. Aceste forme de eliberare a medicamentului au un gust plăcut și nu va fi dificil pentru părinți să măsoare cantitatea exactă a medicamentului - o lingură de măsurare este atașată la suspensie, comprimatele dispersabile au o gamă largă de doze.

Pudra sau granulele pentru prepararea unei suspensii sunt disponibile într-un flacon și sticlă închisă sau plastic. Pentru a pregăti și utiliza corect suspensia, trebuie respectate următoarele reguli:

 1. Pentru diluarea pulberii, se folosește apă fiartă sau purificată la temperatura camerei..
 2. În primul rând, o cantitate mică de apă este turnată în sticlă (la semnul de jos), recipientul este agitat puternic până la dizolvarea completă a pulberii.
 3. După aceasta, se adaugă apă la nota superioară, sticla este agitată din nou.
 4. Perioada de valabilitate a suspensiei pregătite - cel mult 3 săptămâni.
 5. Medicamentul este păstrat într-un loc rece și întunecat..
 6. Agitați bine înainte de fiecare utilizare..

Puncte importante

Amoxicilina este destinată tratamentului pacienților adulți și copiilor mai mari de 1 lună. Prescrieți corect medicamentul și calculați doza necesară poate fi doar medic. În acest caz, specialistul ține cont individual de vârsta și greutatea corporală a copilului, tipul și severitatea bolii, precum și sensibilitatea agenților patogeni la acest tip de antibiotice.

În cele mai multe cazuri, o anumită doză de medicament este prescrisă de două ori pe zi după mese, la intervale regulate. Acest lucru este necesar pentru a menține cantitatea optimă de antibiotice în țesuturile corpului pacientului..

Admiterea Amoxicilina durează cel puțin cinci zile. Medicul selectează individual durata exactă a tratamentului.

În cazuri rare, efectele secundare ale medicamentului, cum ar fi:

 • reacție alergică (urticarie, rinită alergică etc.);
 • încălcarea sistemului digestiv (diaree, greață, constipație, dureri în stomac);
 • amețeli, dureri de cap.

În cazul unor astfel de simptome, este necesar să opriți imediat medicamentul și să solicitați ajutor medical.

Amoxicilina (Amoxicilina)

Substanta activa:

Conţinut

Grup farmacologic

Clasificare nosologică (ICD-10)

Imagini 3D

Compoziția și forma de eliberare

capsule1 capace.
amoxicilina (sub formă de trihidrat)250 mg
500 mg

într-un blister 8 buc.; într-o cutie 2 blistere.

Granule pentru suspensie orală1 fl.
amoxicilină (sub formă de trihidrat) într-o cantitate suficientă pentru a prepara 100 ml de suspensie orală cu o concentrație de 250 mg / 5 ml

într-o sticlă de sticlă întunecată 40 ml (completă cu o lingură de măsurare); 1 sticlă într-o cutie.

efect farmacologic

Indicații Amoxicilină

Infecții ale căilor respiratorii și ale tractului urinar, meningită, enterită de coli, gonoree.

Contraindicații

Hipersensibilitate, mononucleoză infecțioasă, sarcină.

Efecte secundare

Simptome dispeptice, superinfecție, reacții alergice.

Dozaj si administrare

Interior. Doza se stabilește individual, ținând cont de gravitatea infecției. Adulți și copii peste 10 ani - 500 mg de 3 ori pe zi; în infecții severe, doza poate fi crescută la 1000 mg de 3 ori pe zi. Copii sub 2 ani (în suspensie) - 20 mg / kg pe zi în 3 doze divizate (1/4 linguriță fiecare), 2–5 ani - 125 mg (1/2 linguriță fiecare), 5-10 ani - 250 mg (1 linguriță sau 1 capsule) de 3 ori pe zi. În gonoree acută necomplicată - 3 g o dată.

Suspensia este preparată adăugând apă fiartă la temperatura camerei la materia uscată, până la 100 ml, apoi agitând.

Condiții de păstrare a medicamentului Amoxicilină

A nu se lasa la indemana copiilor.

Amoxicilină

250 mg capsule - 3 ani.

500 mg capsule - 3 ani.

granule pentru prepararea unei suspensii pentru administrare orală de 250 mg / 5 ml - 4 ani. Suspensia pregătită este de 14 zile.

Nu folosiți după data de expirare indicată pe pachet.

Amoxicilină

Prețurile în farmaciile online:

Amoxicilina este un antibiotic penicilină utilizat pentru a trata o mare varietate de infecții bacteriene..

Eliberați forma și compoziția

Până în prezent, există următoarele forme de eliberare a medicamentului:

 • Tablete. Un comprimat conține 250 sau 500 mg de amoxicilină trihidrat;
 • capsule O capsulă conține 250 sau 500 mg substanță activă;
 • Suspensie pentru administrare orală. 5 ml suspensie conține amoxicilină 125 mg;
 • Soluție pentru utilizare orală. În 1 ml soluție - 100 mg substanță activă;
 • Materie uscată pentru injecție.

Indicații pentru utilizarea Amoxicilinei

Conform instrucțiunilor, Amoxicilina este eficientă împotriva agenților patogeni care provoacă următoarele boli:

 • Bronșită, pneumonie;
 • Faringita, sinuzita, otita medie acută, amigdalita;
 • Cistita, pielita, uretrita, pielonefrita, endometrita, gonoree, cervicita;
 • Colecistită, colangită, peritonită;
 • Impetigo, erizipele, dermatoze infectate secundar;
 • boala Lyme
 • Listerioză, leptospiroză;
 • Salmoneloza;
 • Dizenterie;
 • meningita;
 • Septicemie;
 • Endocardită (prevenire).

Contraindicații

Utilizarea amoxicilinei este interzisă în caz de sensibilitate crescută a pacientului la peniciline și cu mononucleoză infecțioasă.

Cu precauție, medicamentul este prescris persoanelor cu predispoziție la alergii. La pacienții cu hipersensibilitate la antibiotice la penicilină, sunt posibile reacții alergice încrucișate cu antibiotice cefalosporine.

În timpul sarcinii, Amoxicilina este utilizată conform indicațiilor, având în vedere efectul scontat pentru mama în așteptare și riscul potențial pentru făt. Alăptarea pentru perioada de tratament trebuie întreruptă, deoarece antibioticul trece în laptele matern și poate determina un sugar să aibă alergie sau o încălcare a microflorei intestinale.

Dozarea și administrarea de Amoxicilină

Medicamentul este luat pe cale orală, indiferent de masă. Doza și durata tratamentului sunt determinate de medic.

Conform instrucțiunilor, Amoxicilina este prescrisă în următoarele doze:

 • Adulți - 500 mg de trei ori pe zi. Dacă boala este severă, doza recomandată este dublată;
 • Copii între 5 și 10 ani - 250 mg de medicament de trei ori pe zi;
 • Copii între 2 și 5 ani - 125 mg amoxicilină de trei ori pe zi;
 • Copii sub 2 ani - 20 mg pe kg de greutate corporală a copilului. Doza calculată se împarte în 3 doze.

Copiii sub 10 ani Amoxicilina este prescrisă sub formă de suspensie (suspensie).

Durata tratamentului este de la 5 la 12 zile. Intervalul dintre două doze de medicament este de 8 ore.

Efecte secundare ale Amoxicilinei

Când utilizați Amoxicilină, sunt posibile următoarele reacții adverse:

 • Din tractul gastro-intestinal: greață și vărsături, modificarea gustului, disbiozie, stomatită, glossită, diaree, enterocolită pseudomembranoasă, afectarea funcției hepatice;
 • Din sistemul nervos: ataxie, depresie, confuzie, anxietate, agitație, insomnie, modificări de comportament, amețeli, cefalee, neuropatie periferică, convulsii;
 • Reacții alergice: eritem, urticarie, înroșirea pielii, rinită, conjunctivită, angioedem; mai rar - dureri articulare, febră, dermatită exfoliativă, sindrom Stevens-Johnson; foarte rar - șoc anafilactic;
 • Indicatori de laborator: anemie, neutropenie, leucopenie, purpură trombocitopenică;
 • Alte reacții adverse: tahicardie, respirație scurtă, candidoză vaginală, nefrită interstițială, superinfecție (în special la persoanele cu rezistență redusă sau boli cronice).

Simptomele unei supradoze de Amoxicilină sunt greața, vărsăturile și diareea, ceea ce duce la o încălcare a echilibrului apă-electrolit. Tratamentul constă în spălarea stomacului, prescrierea de laxative saline și carbon activat și corectarea echilibrului apă-electrolit.

Instrucțiuni Speciale

Utilizarea Amoxicilinei și a altor antibiotice este ineficientă în tratamentul gripei și SARS.

În infecțiile gastrointestinale severe, care sunt însoțite de vărsături constante sau diaree, medicamentul nu trebuie administrat oral din cauza unei posibile absorbții slabe.

Trebuie să se acorde o atenție specială tratării pacienților cu astm, diateză alergică, boli ale tractului gastrointestinal și istoric de febră de fân cu acest antibiotic.

Cu utilizarea prelungită de Amoxicilină, se recomandă să se prescrie simultan levorină, nistatină sau orice alte medicamente antifungice.

Cu un tratament prelungit, în special atunci când se utilizează doze mari, este necesar să se controleze imaginea sângelui periferic și a indicatorilor funcțiilor renale și hepatice, precum și efectuarea unei analize generale a urinei.

Trebuie asigurat un regim adecvat de băut și menținerea unui volum suficient de urină în timpul zilei..

Odată cu apariția durerilor abdominale, trebuie să fie bănuite fecale apoase cu sânge și impurități ale mucusului, febră și dorințe false dureroase de defecare, colită pseudomembranoasă. În acest caz, Amoxicilina trebuie întreruptă și trebuie prescrisă terapia de tratament adecvată. Utilizarea medicamentelor care încetinește motilitatea intestinală este contraindicată.

Analogi de amoxicilină

Analogii medicamentului, având ca substanță activă amoxicilina, sunt următoarele medicamente:

 • Amoxilat (Germania);
 • Amosin (Rusia);
 • Apo-Amoxy (Canada);
 • Amoksisar (Rusia);
 • Gonoform (Austria);
 • Bactox (Franța);
 • Grunamox (Germania);
 • Taisil (Bangladesh);
 • Ospamox (Austria);
 • Danemox (India);
 • Hikontsil (Slovenia);
 • Ecobol (Rusia);
 • Flemoxin Solutab (Olanda);
 • E-Mox (Egipt).

Termeni și condiții de depozitare

Amoxicilina, conform instrucțiunilor, trebuie păstrată la temperatura camerei într-un loc uscat și întunecat, la îndemâna copiilor..

Suspensia pregătită este păstrată timp de 14 zile la o temperatură de 15-25 ° C.

Perioada de valabilitate a medicamentului este de 2 ani, după care trebuie eliminat.

Ați găsit o greșeală în text? Selectați-l și apăsați Ctrl + Enter.

Amoxicilină

Amoxicilină: instrucțiuni de utilizare și recenzii

Numele latin: Amoxicilina

Cod ATX: J01CA04

Substanta activa: amoxicilina (amoxicilina)

Producător: Biochimist, OJSC (Rusia), Dalhimpharm (Rusia), Organika, OJSC (Rusia), STI-MED-SORB (Rusia), Hemofarm (Serbia)

Actualizarea descrierii și a fotografiei: 16.09.2019

Prețuri în farmacii: de la 34 de ruble.

Amoxicilina - un medicament antibacterian, penicilina semisintetică.

Eliberați forma și compoziția

Forme de dozare Amoxicilină:

 • tablete: aproape albe sau albe, plat-cilindrice, cu linie de divizare și șampon (10 buc sau 20 buc în blistere, într-un pachet de carton de 1, 2, 5, 10, 50 sau 100 pachete; 24 buc.) borcane de sticlă de culoare închisă, într-un pachet de carton 1 cutie; 20 buc. în cutii sau sticle de polimer, într-un pachet de carton 1 cutie sau sticlă);
 • capsule: gelatină; la o doză de 250 mg - mărimea nr. 2, cu capac verde închis și corp alb cu tentă galbenă, la o doză de 500 mg - mărimea nr. 0, cu capac roșu și corp galben; în interiorul capsulelor există o pulbere granulară, cu o culoare de la galben deschis la alb, se admite aglomerarea sa (250 mg fiecare: 8 buc. în blistere, 2 blistere într-un pachet de carton; 10 buc în ambalaje de blister, 1 sau 2 pachete într-un pachet de carton) ; 10 sau 20 buc. Într-o cutie, într-un pachet de carton 1 cutie; 500 mg: 8 buc în blistere, într-un pachet de carton 2 blistere; 8 buc în blistere, într-un pachet de carton 1 sau 2 pachete; 10 buc în blistere, într-un pachet de carton de 1, 2, 50 sau 100 pachete);
 • granule pentru suspensie orală: pulbere granulară de la alb cu o tentă galbenă până la alb, după dizolvarea în apă - o suspensie gălbui cu un miros fructat (40 g fiecare în sticle de sticlă închisă cu o capacitate de 100 ml, într-un pachet de carton 1 sticlă într-un set cu o lingură de măsurare cu diviziuni de 2,5 ml și 5 ml).

1 comprimat conține:

 • substanță activă: amoxicilină trihidrat (în termeni de amoxicilină) - 250 mg sau 500 mg;
 • componente auxiliare: amidon de cartofi, stearat de magneziu, polisorbat-80 (tween-80), talc.

1 capsulă conține:

 • substanță activă: amoxicilină trihidrat - 286,9 mg sau 573,9 mg, ceea ce corespunde unui conținut de 250 mg sau 500 mg de amoxicilină;
 • componente auxiliare: celuloză microcristalină PH 102, stearat de magneziu, dioxid de titan (E171), gelatină.

În plus, ca parte a învelișului capsulei:

 • dimensiunea nr. 2: capac - colorant galben chinolina (E104), carmin indigo (E132), vopsea - colorant galben chinolină (E104);
 • dimensiunea 0: capac - vopsea galbenă de soare de soare (E110), vopsea azorubină (E122), carcasă - colorant galben oxid de fier (E172).

În 5 ml suspensie finită (2 g de granule) conține:

 • substanță activă: amoxicilină trihidrat (în termeni de amoxicilină) - 250 mg;
 • componente auxiliare: zaharhidrat de sodiu dihidrat, zaharoză, simeticona S184, benzoat de sodiu, guma de guar, citrat de sodiu dihidrat, aromă de căpșuni, aromă de zmeură, aromă comestibilă de floare de pasiune.

Proprietăți farmacologice

Farmacodinamica

Amoxicilina este o penicilină semi-sintetică, un medicament antibacterian rezistent la acid bactericid, cu un spectru larg de acțiune. Mecanismul de acțiune se datorează capacității amoxicilinei de a induce liza bacteriilor, inhibând transpeptidaza și perturbând sinteza proteinei de referință a peretelui celular al peptidoglicanului în perioada de divizare și creștere.

Microorganismele gram-pozitive și gram-negative arată o sensibilitate la medicament.

Amoxicilina este activă în următoarele bacterii:

 • bacterii gram-pozitive aerobe: Corynebacterium speciales (spp.), Staphylococcus spp. (cu excepția tulpinilor care produc penicilinaza), Bacillus anthracis, Listeria monocytogenes, Enterococcus faecalis, Streptococcus spp. (inclusiv Streptococcus pneumoniae);
 • bacterii gram-negative aerobe: Brucella spp., Bordetella pertussis, Shigella spp., Escherichia coli, Klebsiella spp., Neisseria meningitidis, Neisseria gonorrhoeae, Haemophilus influenzae, Salmonella spp., Vibrio cholerae, Proteus mioterabella, Proteus mioterabella, Proteus mioterabella, Proteus mioterabella, Proteus mioterabella, Proteus mioterabella
 • Altele: Leptospira spp., Clostridium spp., Borrelia burgdorferi, Helicobacter pylori.

Microorganismele care produc penicilinaza și alte beta-lactamaze nu sunt sensibile la medicament, deoarece beta-lactamazele distrug amoxicilina.

Farmacocinetica

După administrarea orală, amoxicilina este absorbită rapid și aproape complet (93%). Absorbția nu este afectată de aportul alimentar simultan, medicamentul nu este distrus în mediul acid al stomacului. Concentrația maximă este atinsă după 1-2 ore și se ridică la 0,0015-0,003 mg / ml după o doză de 125 mg și 0,0035-0,005 mg / ml după o doză de 250 mg. Efectul clinic începe să se dezvolte în 1/4–1 / 2 ore și durează 8 ore.

Are un volum mare de distribuție. Nivelul de concentrare crește proporțional cu doza de medicament. Concentrații mari de amoxicilină se găsesc în lichide plasmatice, pleurale și peritoneale, spută, secreții bronșice, țesuturi pulmonare și osoase, mucoasa intestinală, urină, glanda prostatică, organele genitale feminine, țesutul adipos, lichidul urechii mijlocii și blisterele pielii. Pătrunde în țesutul fetal, cu funcție normală a ficatului - în vezica biliară, unde conținutul său poate depăși concentrația plasmatică de 2 - 4 ori. Secreția purulentă a bronhiilor este slab distribuită. Atunci când este utilizat în timpul sarcinii, conținutul de amoxicilină în vasele cordonului ombilical și lichidul amniotic este de 25-30% din concentrația în plasma corpului unei femei..

Cu laptele matern, o cantitate mică este excretată. Bariera sânge-creier este slab depășită, concentrația în lichidul cefalorahidian când se utilizează amoxicilină pentru tratamentul meningitei (inflamația meningelor) nu este mai mare de 20%.

Legarea proteinelor plasmatice - 17%.

Este metabolizat în parte la formarea metaboliților inactivi..

Timpul de înjumătățire (T1/2) este de 1–1,5 ore. 50–70% este excretat prin rinichi neschimbat. Dintre acestea, prin filtrare glomerulară - 20%, excreție tubulară - 80%. 10–20% este excretat prin intestine.

T1/2 în caz de afectare a funcției renale cu clearance al creatininei (CC) de 15 ml / min sau mai puțin, crește până la 8,5 ore.

Odată cu hemodializă, amoxicilina este îndepărtată..

Indicații de utilizare

Conform instrucțiunilor, Amoxicilina este indicată pentru tratamentul bolilor infecțioase și inflamatorii cauzate de microorganisme sensibile:

 • infecții ale tractului respirator - bronșită acută, exacerbarea bronșitei cronice, bronhopneumonie, pneumonie lobară;
 • infecții ale organelor ORL - sinuzită, amigdalită, faringită, otită medie acută;
 • infecții ale pielii și țesuturilor moi - dermatoze infectate secundar, erizipele, impetigo;
 • infecții ale sistemului genitourinar - cistită, pielonefrită, uretrită, gonoree;
 • infecții ginecologice - endometrită, cervicită;
 • infecții intestinale - febră tifoidă, febră paratifoidă, shigeloză (dizenterie), salmoneloză, transport de salmonella;
 • ulcer peptic al stomacului și duodenului (ca parte a terapiei combinate);
 • infecții abdominale - enterocolită, peritonită, colecistită, colangită;
 • infecție meningococică;
 • listerioză (forme acute și latente);
 • leptospiroza;
 • borrelioza (boala Lyme);
 • septicemie;
 • endocardită (prevenție în timpul intervențiilor dentare și al altor intervenții chirurgicale minore).

Contraindicații

 • insuficiență hepatică;
 • astm bronsic;
 • febra fanului;
 • leucemie limfocitară;
 • Mononucleoza infectioasa;
 • colita datorată administrării de antibiotice (inclusiv istoric medical);
 • alăptarea;
 • hipersensibilitate la antibiotice beta-lactamice, inclusiv peniciline, cefalosporine, carbapenemuri;
 • intoleranță individuală la componentele medicamentului.

Contraindicații suplimentare pentru anumite forme de amoxicilină:

 • comprimate: boli alergice (inclusiv istoric medical), cu vârsta de până la 10 ani, cu o greutate corporală mai mică de 40 kg;
 • capsule: dermatită atopică, istoric de boli ale tractului gastro-intestinal, vârstă de până la 5 ani;
 • granule: sindrom de malabsorbție glucoză-galactoză, deficiență de zaharoză (izomaltază), intoleranță la fructoză, dermatită atopică, istoric de boli gastro-intestinale.

Cu precauție, se recomandă ca Amoxicilina să fie prescrisă pacienților cu insuficiență renală, cu antecedente de sângerare, predispuse la dezvoltarea de reacții alergice (inclusiv istoric), în timpul sarcinii.

În plus, trebuie luată prudență atunci când se utilizează tablete pentru tratamentul pacienților cu antecedente de boli gastro-intestinale.

Instrucțiuni de utilizare Amoxicilină: metodă și dozare

Tablete

Tabletele de amoxicilină se administrează oral cu 100-200 ml apă, înainte sau după mese.

Medicul prescrie individual doza și perioada de tratament, ținând cont de indicațiile clinice.

Pentru adulți și copii cu o greutate mai mare de 40 kg peste vârsta de 10 ani, o doză unică de Amoxicilină este de obicei de 500 mg.

Pentru tratamentul infecțiilor severe și infecțiilor recurente, adulților li se prescrie o doză zilnică de 2250-3000 mg împărțită în 3 doze, pentru copii - nu mai mult de 60 mg pe 1 kg din greutatea copilului pe zi, împărțită în 3 doze.

Doza recomandată de Amoxicilină:

 • gonoree acută necomplicată: 3000 mg, bărbații o iau o dată, femeilor li se recomandă să repete doza indicată a doua zi;
 • boli infecțioase ginecologice, infecții acute ale tractului biliar și ale tractului gastro-intestinal (febră tifoidă, febră paratifoidă): 1500–2000 mg de 3 ori pe zi sau 1000–1500 mg de 4 ori pe zi;
 • forme severe de meningită, septicemie: adulți - până la 6000 mg pe zi, împărțite în 3-4 doze; copii - 250-500 mg de 3 ori pe zi. Durata cursului - 5-7 zile;
 • otită medie și alte infecții similare: copii - 250-500 mg de 2 ori pe zi;
 • leptospiroză: adulți - 500-750 mg de 4 ori pe zi, timp de 6-12 zile;
 • listerioză: adulți - 500 mg de 3 ori pe zi. Durata cursului tratamentului este de la 6 la 12 zile;
 • transport de salmonella: adulți - 1500–2000 mg de 3 ori pe zi, timp de 14–28 zile;
 • profilaxia endocarditei: adulți - 3000–4000 mg cu o oră înainte de operație. După 8–9 ore de la intervenția chirurgicală minoră, se poate prescrie oa doua doză. Pentru copii, doza este redusă de 2 ori.

În caz de afectare a funcției renale, doza zilnică de Amoxicilină depinde de clearance-ul creatininei (CC) și poate fi:

 • KK 15-40 ml / min: doza uzuală, dar crește intervalul între doze până la 12 ore;
 • CC sub 10 ml / min: doza trebuie redusă cu 15-50%.

Doza maximă zilnică pentru anurie este de 2000 mg.

capsule

Capsulele de amoxicilină sunt luate oral cu o cantitate suficientă (100-200 ml) de apă, indiferent de masă..

Regimul de dozare este prescris de medicul curant, ținând cont de localizarea, severitatea infecției și sensibilitatea agentului patogen.

Este necesar să se respecte intervale de timp egale între dozele unei singure doze.

Atunci când se prescriu doze mari, se permite administrarea medicamentului de 2 ori pe zi, cu un interval de 12 ore între doze.

Regimul de dozare standard de Amoxicilină pentru adulți: 1 buc. la o doză de 250 mg de 3 ori pe zi. În infecții severe, 1 buc. la o doză de 500 mg de 3 ori pe zi. Durata tratamentului este stabilită individual, poate fi de la 5 la 12 zile.

Doza maximă zilnică este de 6000 mg.

Regimul de dozare standard al Amoxicilinei este utilizat pentru tratarea bolilor infecțioase ale tractului respirator superior, urechii, gâtul, nasul, sistemul genitourinar (cu excepția gonoreei), infecții ginecologice (în absența febrei), infecții ale pielii și țesuturilor moi, infecții ale regiunii abdominale.

După normalizarea temperaturii corpului și distrugerea semnificativă a agentului cauzal al infecției, se recomandă continuarea administrării capsulelor timp de 2-3 zile pentru a preveni recidiva.

Doza recomandată de Amoxicilină pentru tratamentul anumitor patologii la adulți:

 • infecții ale tractului respirator inferior: 500 mg de 3 ori pe zi;
 • infecții acute necomplicate ale tractului urinar: terapie de doză mare pe termen scurt - 3000 mg de 2 ori pe zi, cu un interval de 10-12 ore;
 • gonoree acută necomplicată: 3000 mg - o dată (în asociere cu probenecid). Femeile trebuie să ia din nou doza indicată datorită naturii multiple a leziunii și a riscului de infecție care trece la organele pelvine;
 • infecții ginecologice (complicate de febră), infecții intestinale (cu excepția salmonelelor): 1500-2000 mg de 3 ori pe zi sau 1000-1500 mg de 4 ori pe zi;
 • trăsură de salmonelă: 1500–2000 mg de 3 ori pe zi, timp de 14–28 zile;
 • ulcer peptic al stomacului și duodenului (ca parte a terapiei complexe): 750-1000 mg de 2 ori pe zi;
 • profilaxia endocarditei: o dată la o doză de 3000 mg, cu o oră înainte de intervenția chirurgicală minoră (inclusiv chirurgia dentară) sau cu 4 ore înainte de operația cu anestezie generală. Poate numirea re-admiterii după 6 ore;
 • leptospiroză: 500-750 mg de 4 ori pe zi, timp de 6-12 zile.

Nu există recomandări specifice pentru pacienții vârstnici..

În cazul funcției renale afectate cu CC mai mare de 30 ml / min, nu este necesară corectarea regimului de dozare de Amoxicilină.

În insuficiența renală severă, o singură doză trebuie redusă sau intervalul dintre dozele de Amoxicilină trebuie crescut.

Doza zilnică maximă pentru pacienții cu CC 10-30 ml / min este de 1000 mg (500 mg de 2 ori pe zi), cu CC mai puțin de 10 ml / min sau cu dializă peritoneală de 500 mg (250 mg de 2 ori pe zi).

Utilizarea capsulelor pentru tratamentul copiilor cu vârsta de peste 5 ani este arătată numai dacă doza zilnică prescrisă este de cel puțin 500 mg (250 mg de 2 ori pe zi).

Regimul de dozare standard al Amoxicilinei pentru copii, ținând cont de greutatea corporală:

 • copiii care cântăresc până la 20 kg: pe baza a 25 mg pe 1 kg din greutatea copilului pe zi, cu infecție severă - 50 mg pe 1 kg greutate pe zi. Doza zilnică se împarte în 3 doze;
 • copiii care cântăresc între 20 și 40 kg: 40–90 mg pe 1 kg din greutatea copilului pe zi, doza este împărțită în 2-3 doze;
 • copii cu greutatea mai mare de 40 kg: folosiți regimul de dozare pentru adulți.

Doza maximă zilnică este de 2000 mg.

Doza recomandată de Amoxicilină pentru indicații individuale la copii:

 • amigdalită: 50 mg pe 1 kg de greutate pentru copii pe zi. Doza rezultată este împărțită în 3 doze;
 • otită medie severă sau recidivă (ca regim alternativ de tratament): 750 mg de 2 ori pe zi, timp de 2 zile;
 • profilaxia endocarditei: o dată la o doză de 1500 mg cu 1 oră înainte de intervenție fără anestezie generală sau cu 4 ore înainte de intervenția chirurgicală sub anestezie generală. Dacă este necesar, puteți lua din nou doza inițială după 6 ore.

În cazul funcției renale afectate la copii cu CC mai mult de 30 ml / min, nu este necesară o corecție a regimului de dozare. Cu un CC de 10-30 ml / min, copiilor li se recomandă o frecvență de administrare a Amoxicilinei de 2 ori pe zi, aceasta corespunde la 2/3 din doza uzuală. Cu CC mai puțin de 10 ml / min, medicamentul este prescris de 1 dată pe zi, ceea ce corespunde administrării a 1/3 din doza uzuală.

Este recomandat să respectați cu strictețe aceleași intervale între doze.

Granulele

Suspensia finală este luată oral, spălată cu o cantitate mare de apă (100-200 ml), înainte sau după masă.

Pentru a pregăti suspensia într-o sticlă, trebuie să turnați apă la riscurile specificate, apoi agitați bine. Soluția finalizată trebuie păstrată la temperatura de 2-8 ° C în frigider pentru cel mult 14 zile. Înainte de fiecare doză, agitați conținutul flaconului..

5 ml suspensie (1 lingură) conține 250 mg de amoxicilină.

Regimul de dozare standard al Amoxicilinei:

 • adulți și copii peste 10 ani cu greutate corporală peste 40 kg: 10 ml (500 mg) de 3 ori pe zi, cu o formă severă a unei boli infecțioase - 15-20 ml (750-1000 mg) de 3 ori pe zi;
 • copii 5-10 ani: 5 ml (250 mg) suspensie de 3 ori pe zi;
 • copii cu vârsta cuprinsă între 2 și 5 ani: 2,5 ml (125 mg) de 3 ori pe zi;
 • copii de la trei luni la 2 ani: pe baza a 20 mg pe 1 kg de greutate corporală pe zi, doza zilnică se împarte în 3 doze;
 • copii sub vârsta de trei luni: doza maximă zilnică este de 30 mg la 1 kg din greutatea copilului, împărțită în 2 doze în același timp. La nou-născuți (inclusiv la prematuri), doza este redusă și / sau perioada dintre doze este crescută.

Durata cursului tratamentului este de 5-12 zile.

Doza recomandată de Amoxicilină pentru tratamentul anumitor patologii:

 • gonoree acută necomplicată: 60 ml o dată, femeilor li se recomandă să ia din nou doza indicată;
 • infecții acute ale tractului biliar și ale tractului gastro-intestinal (febră paratifoidă, febră tifoidă), infecții ginecologice: adulți - 30–40 ml de 3 ori pe zi sau 20-30 ml de 4 ori pe zi;
 • ulcer peptic al stomacului și duodenului (ca parte a terapiei complexe): 15-20 ml de 2 ori pe zi;
 • leptospiroză: adulți - 10-15 ml de 4 ori pe zi, timp de 6-12 zile;
 • transport de salmonella: adulți - 30–40 ml de 3 ori pe zi, durata cursului - de la 14 la 28 de zile;
 • profilaxia endocarditei: adulți - o dată 60–70 ml, copii - 30–35 ml suspensie cu o oră înainte de intervenția chirurgicală minoră. Dacă este necesar, după 8–9 ore, este posibilă a doua doză.

În caz de afectare a funcției renale cu CC 15–40 ml / min, suspensia este prescrisă de 2 ori pe zi. Cu CC sub 10 ml / min, doza zilnică trebuie redusă cu 15-50%. Doza maximă zilnică de Amoxicilină în anurie este de 40 ml suspensie.

Efecte secundare

 • din sistemul digestiv: încălcarea percepției gustului, greață, vărsături, disbioză, diaree, stomatită, colită pseudomembranoasă, glosită, funcție hepatică afectată, activitate crescută a transaminazelor hepatice moderate, icterului colestatic, hepatitei citolitice acute;
 • din sistemul nervos: insomnie, agitație, cefalee, anxietate, confuzie, amețeli, ataxie, schimbarea comportamentului, neuropatie periferică, depresie, reacții convulsive;
 • reacții alergice: febră, urticarie, hiperemie pielii, rinită, conjunctivită, eritem, eozinofilie, angioedem, dureri articulare, dermatită exfoliativă, sindrom Stevens-Johnson, polyformal (multiform) eritem exudativ, vasculită alergică, vasculita anafilactic, anafilaxie, vasculita anafilactic, anafilaxie, anafilaxie, vasculita anafilactic, anafilactic, vasculită, anafilaxie, anafilaxie, vasculita anafilactic, anafilactice, vasoculitis, anafilaxie, vasculita anafilactic, vasculită anafilactic, anafilactice, vasoculitis, anafilactice, vasculita, anafilactice, vasculita, anafilactice, vasculita, anafilactice, vasculita, anafilactice, vasculita, anafilaxie, vasculita, anafilaxie boala serica;
 • parametrii de laborator: neutropenie, leucopenie, agranulocitoză, anemie, purpură trombocitopenică;
 • din sistemul urinar: cristalurie, nefrită interstițială;
 • altele: tahicardie, respirație scurtă, candidoză vaginală, superinfecție (mai des în tratamentul infecțiilor cronice sau la pacienții cu rezistență redusă a corpului).

În plus, este posibil să se dezvolte următoarele reacții adverse care au fost raportate la luarea anumitor forme de Amoxicilină:

 • comprimate: reacții alergice sub formă de erupții cutanate, mâncărime, necroliză epidermică toxică, pustuloză exantematoză generalizată, colestază hepatică, eozinofilie;
 • capsule: gura uscată, limba neagră, păroasă, candidoza pielii și mucoaselor, creșterea timpului de protrombină și a timpului de coagulare a sângelui, colorarea smalțului dinților în galben, maro sau gri;
 • granule: limbă „păroasă”, decolorarea smalțului dinților, anemie hemolitică, pustuloză exantematică generalizată acută.

Supradozaj

Simptome: greață, perturbarea echilibrului apă-electrolit împotriva vărsăturilor și diareei.

Tratament: lavaj gastric imediat, aport de laxative saline, cărbune activat. Scopul tratamentului vizează menținerea echilibrului apă-electrolit. Este indicată utilizarea hemodializei..

Instrucțiuni Speciale

Numirea Amoxicilinei este posibilă numai dacă nu există nicio indicație în istoricul detaliat al pacientului privind o reacție alergică la antibiotice beta-lactam (inclusiv peniciline, cefalosporine). În scop profilactic, este indicată administrarea simultană a antihistaminicelor..

Atunci când se utilizează contraceptive orale care conțin estrogen, femeile trebuie sfătuite să utilizeze suplimentar metode de barieră contraceptive în timpul tratamentului cu amoxicilină..

În cazul tratamentului concomitent cu anticoagulant, trebuie luată în considerare o posibilă reducere a dozei lor..

Utilizarea antibioticelor nu este eficientă pentru tratamentul infecțiilor virale respiratorii acute..

Amoxicilina nu trebuie prescrisă pentru tratamentul mononucleozei infecțioase datorită riscului de a dezvolta erupții eritematoase ale pielii și de a agrava simptomele bolii.

Formele orale de amoxicilină nu sunt recomandate pentru tratamentul pacienților cu boli ale tractului gastrointestinal care sunt însoțite de diaree continuă sau vărsături.

Dacă apare diaree ușoară în timp ce luați amoxicilină, puteți utiliza agenți antidiareici care conțin caolin sau atapulgită, evitând să luați medicamente care încetinesc motilitatea intestinală.

În caz de diaree severă cu un scaun lichid, apos, de o culoare verzuie și cu un miros înțepător, inclusiv un amestec de sânge însoțit de febră și dureri abdominale severe, trebuie să consultați imediat un medic. Aceste simptome pot indica o complicație gravă a terapiei cu antibiotice sub forma dezvoltării colitei pseudomembranoase cu clostridioză.

Influența asupra capacității de a conduce vehicule și mecanisme complexe

Datorită riscului de amețeli, agitație și alte tulburări de comportament în timpul tratamentului, pacienții sunt sfătuiți să aibă grijă specială în activități potențial periculoase, inclusiv conducerea vehiculelor și utilajelor..

Sarcina și alăptarea

În perioada de gestație, utilizarea Amoxicilinei este posibilă numai dacă efectul terapeutic prevăzut pentru mamă, potrivit medicului, depășește potențialul pericol pentru făt.

Utilizarea medicamentului în timpul alăptării este contraindicată. Dacă este nevoie de amoxicilină, alăptarea trebuie întreruptă..

Utilizare în copilărie

Utilizarea comprimatelor Amoxicilină este contraindicată pentru copiii cu vârsta sub 10 ani, cu o greutate corporală mai mică de 40 kg, capsule - pentru copii sub 5 ani.

Peste 5 ani, utilizarea capsulelor este indicată în cazurile în care doza zilnică prescrisă este de cel puțin 500 mg (250 mg de 2 ori pe zi).

Cu funcție renală afectată

Amoxicilina trebuie utilizată cu prudență în tratamentul pacienților cu insuficiență renală..

Regimul de dozare obișnuit pentru tablete și granule este utilizat la pacienții cu CC peste 40 ml / min, pentru capsule cu CC mai mult de 30 ml / min.

În insuficiența renală severă, este necesară ajustarea dozei. Se produce ținând cont de CC prin reducerea unei singure doze sau creșterea intervalului dintre dozele de Amoxicilină.

Cu CC 15–40 ml / min, doza obișnuită este prescrisă, dar intervalul dintre doze este crescut la 12 ore, cu CC mai puțin de 10 ml / min, doza trebuie redusă cu 15–50%.

Doza maximă zilnică de Amoxicilină în anurie este de 2000 mg.

În cazul funcției renale afectate la copii cu CC mai mult de 30 ml / min, nu este necesară o corecție a regimului de dozare. Cu un CC de 10-30 ml / min, copiilor li se prescriu 2/3 din doza uzuală, crescând intervalul între doze până la 12 ore. La copiii cu CC mai mică de 10 ml / min, frecvența de administrare a medicamentului este de 1 dată pe zi sau li se prescrie 1/3 din doza uzuală pentru copii.

Cu afectarea funcției hepatice

Amoxicilina este contraindicată în insuficiența hepatică.

Interacțiunea medicamentelor

Cu utilizarea simultană a amoxicilinei:

 • acid ascorbic: determină o creștere a gradului de absorbție a medicamentului;
 • aminoglicozide, antiacide, laxative, glucozamină: ajută la încetinirea și reducerea absorbției;
 • etanol: reduce rata de absorbție a amoxicilinei;
 • digoxină: își crește absorbția;
 • probenecid, fenilbutazonă, oxifenbutazonă, indometacină, acid acetilsalicilic: provoacă o creștere a concentrației de amoxicilină în plasma sanguină, încetinind eliminarea acesteia;
 • metotrexat: crește riscul de a dezvolta efecte toxice ale metotrexatului;
 • anticoagulante indirecte și medicamente în timpul metabolismului căruia se formează acid para-aminobenzoic: pe fondul unei scăderi a sintezei de vitamina K și a indicelui protrombinei datorită suprimării microflorei intestinale de către amoxicilină, riscul creșterii sângerării crește;
 • alopurinol: crește riscul de a dezvolta reacții alergice ale pielii;
 • contraceptive orale: reabsorbția estrogenilor în intestin scade, ceea ce duce la scăderea eficacității contracepției;
 • antibiotice bactericide (ciccloserină, vancomicină, aminoglicozide, cefalosporine, rifampicină): provoacă un efect antibacterian sinergic;
 • medicamente bacteriostatice (sulfonamide, macrolide, lincosamide, cloramfenicol, tetracicline): contribuie la slăbirea efectului bactericid al amoxicilinei;
 • metronidazol: activitate antibacteriană crescută a amoxicilinei.

Analogii

Termeni și condiții de depozitare

A nu se lăsa la îndemâna copiilor, protejați de lumină la temperaturi de până la 25 ° C, granule și capsule - protejați de umiditate.

Perioada de valabilitate: tablete - 3 ani, capsule, granule - 4 ani.

Termeni de vacanta la farmacie

Rețetă disponibilă.

Recenzii despre amoxicilină

Recenziile despre pacienții și medicii cu Amoxicilină sunt în mare parte pozitive. Ele indică eficacitatea medicamentului în tratamentul multor boli infecțioase datorită spectrului larg de activitate a antibioticelor. Ele notează debutul rapid al acțiunii clinice, toleranța bună, absența efectelor secundare severe, un preț acceptabil.

Prețul amoxicilinei în farmacii

Prețul Amoxicilinei pentru un pachet care conține 16 comprimate la o doză de 250 mg poate fi de la 64 de ruble, 20 de comprimate la o doză de 250 mg - de la 30 de ruble, 20 de comprimate la o doză de 500 mg - de la 68 de ruble, o sticlă de 100 ml cu granule într-o doză 250 mg / 5 ml - din 103 ruble, 16 capsule în doză de 500 mg - din 108 ruble.

amoxicilină care a dat copii?

poate a dat cât să dea?

Comentariile utilizatorilor

Amoxicilină


Compoziție și formă de eliberare: capsule 1 capsule.amoxicilină (sub formă de trihidrat) 250 mg 500 mg

într-un blister 8 buc.; într-o cutie 2 blistere.

Granule pentru suspensie orală1 fl.amoxicilină (sub formă de trihidrat) într-o cantitate suficientă pentru a prepara 100 ml de suspensie orală cu o concentrație de 250 mg / 5 ml

într-o sticlă de sticlă întunecată 40 ml (completă cu o lingură de măsurare); 1 sticlă într-o cutie.

Infecții ale căilor respiratorii și ale tractului urinar, meningită, enterită de coli, gonoree.

Hipersensibilitate, mononucleoză infecțioasă, sarcină.

Simptome dispeptice, superinfecție, reacții alergice.


Dozaj si administrare:

Interior. Doza se stabilește individual, ținând cont de gravitatea infecției. Adulți și copii peste 10 ani - 500 mg de 3 ori pe zi; în infecții severe, doza poate fi crescută la 1000 mg de 3 ori pe zi.

Copii sub 2 ani (în suspensie) - 20 mg / kg pe zi în 3 doze divizate (1/4 linguriță fiecare), 2–5 ani - 125 mg (1/2 linguriță fiecare), 5-10 ani - 250 mg (1 linguriță sau 1 capsule) de 3 ori pe zi. În gonoree acută necomplicată - 3 g o dată.

Suspensia este preparată prin adăugareuscând apa fiartă la temperatura camerei până la o substanță uscată până la 100 ml și apoi agitând.