Odată cu apariția vremii reci în farmacii, sunt din ce în ce mai mulți cumpărători care doresc să se recupereze cât mai curând din răcelile care i-au prins. Simptomele sunt cunoscute de toată lumea - febră mare, congestie nazală, durerile corpului, lipsa poftei de mâncare, dureri în piept.

Farmaciile moderne sunt copleșite de o varietate de medicamente care promit o recuperare aproape instantanee. Cele mai populare sunt Anvimax și Teraflu, acest articol vă va ajuta să aflați care dintre aceste instrumente este cea mai eficientă.

Medicamentul "Anvimax"

Medicamentul rece al unui producător intern, sub formă de pulbere, are o varietate de arome: zmeură, merișoară, lămâie cu miere și fără, etc. Pulberea este ambalată într-un plic, care este convenabil pentru utilizare, dar vine și în capsule..

Compoziția medicamentului și indicațiile de utilizare

Compoziția într-o anumită proporție conține paracetamol, rimantadină, gluconat de calciu, acid ascorbic, etc. Acționează în lupta împotriva răcelilor: scade temperatura, ameliorează durerea, ucide microbii patogeni. Medicamentul este utilizat pentru ameliorarea simptomelor bolilor respiratorii acute și gripei de tip A..

Instructiuni de folosire

În jumătate de pahar, este necesar să dizolvați conținutul pungii, să amestecați bine și să îl utilizați imediat după dizolvarea completă. Luați de 2-3 ori pe zi, dacă după trei zile nu va exista o dinamică pozitivă, cu siguranță, trebuie să consultați un medic.

Contraindicații și reacții adverse

Nu este recomandat pentru utilizare dacă există:

 • Sensibilitate la cel puțin una dintre componentele pulberii.
 • Boala tiroidiană.
 • hemofilie.
 • Alăptarea și sarcina.
 • Pielonefrita acută, hepatită sau alte inflamații cronice ale organelor interne.
 • Boli gastro-intestinale.
 • Alcoolismul cronic și multe altele.

Este interzisă administrarea copiilor sub 18 ani. Utilizarea acestui medicament duce, de asemenea, la o serie de reacții adverse: de la sistemul nervos, sistemul urinar, tractul gastro-intestinal, manifestările pielii, reacții alergice și altele. Prin urmare, la primele simptome neobișnuite, este necesar consultul medicului.

Luați medicamentul nu trebuie să depășească 5 zile. Având în vedere toate reacțiile adverse, în perioada de utilizare a medicamentului, nu este recomandat să conduceți vehicule și alte activități care necesită o concentrație crescută.

Medicamentul "Teraflu"

Este produs de întreprinderi din Elveția, SUA, Canada, Franța pentru piața rusă, sub formă de pungi ambalate care conțin gust de pulbere de fructe sălbatice..

Compoziția medicamentului și indicațiile de utilizare

Este recomandat pentru tratamentul gripei și al altor răceli, care se manifestă prin febră, frisoane, strănut și alte simptome caracteristice ARVI..

Componenta principală a medicamentului este paracetamolul, maleatul de feniramină, clorhidratul de fenilefrină și excipienții, care sunt conținuți în proporția corectă și ajută la distrugerea virusurilor patogene.

Instructiuni de folosire

Medicamentul este recomandat adulților și copiilor cu vârsta peste 12 ani. Dozarea a 3-4 pliculețe pe zi. Se dizolvă pulberea în apă caldă, caldă și se bea imediat după dizolvarea completă. Este imposibil să continuați tratamentul mai mult de 5 zile, dacă nu s-a produs îmbunătățirea, este mai bine să consultați un medic.

Contraindicații și reacții adverse

Nu puteți lua medicamentul dacă există:

 • Hipersensibilitate la componentele medicamentului.
 • Diabet.
 • Alcoolismul cronic.
 • Tulburări de somn observate.
 • Probleme cardiovasculare.
 • Complicații la rinichi.
 • Boli de sânge și chestii.

Deoarece medicamentul provoacă somnolență, nu este recomandat să conduceți vehicule în timpul tratamentului. Și concentrați-vă acolo unde aveți nevoie de mai multă atenție.

Ceea ce unește Anvimax și Teraflu

Ambele medicamente vizează combaterea virusurilor care provoacă SARS și gripă. De asemenea, au aceeași metodă de aplicare. Aceasta este, poate, toate calitățile unificatoare..

Care este diferența dintre medicamente

Cea mai importantă și semnificativă diferență este compoziția lor diferită, iar „Anvimax” iese în evidență într-o versiune câștigătoare, deoarece nu numai că elimină simptomele, ci afectează chiar cauza răcelii obișnuite. Producătorii acestor medicamente sunt la fel de diferite ca prețurile. Anvimax intern va fi mai ieftin decât omologul său străin. Diferența de „Teraflu” constă în faptul că este produsă exclusiv în pulbere, deoarece concurentul său este și sub formă de capsulă.

În ce cazuri, cum și cui pot fi luate aceste medicamente?

De exemplu, dacă aveți nevoie urgentă de a vă îmbunătăți starea de bine, este mai bine să luați „Teraflu”, deoarece ameliorează mai repede simptomele bolii, iar „Anvimax” va veni la salvare pentru a-i influența cauza. Acesta din urmă nu poate fi luat pentru copii sub 18 ani, iar Teraflu este permis de la vârsta de 12 ani. Anvikmaks trebuie să fie luate la 2-3 pliculețe pe zi, iar analogul său Teraflu poate fi luat la 3-4 pliculețe pe zi.

Analogii lui Fervex. Ceea ce este mai bine: Fervex, Teraflu sau Coldrex.

Analogii de Fervex sunt folosiți pentru primele simptome ale infecțiilor virale respiratorii acute și gripei pentru a reduce disconfortul, frisoanele, scăderea temperaturii, eliminarea nasului curgător sau a congestiei. Prezentat în tablete sau pulberi pentru copii și adulți. Diferență în țara de fabricație, gust, ingrediente active în compoziție și cantitate, preț.

efect farmacologic

Fervex - pulberi pentru prepararea unei băuturi calde, cu gust de portocală, zmeură sau lămâie pentru adulți și zmeură pentru copii. Ca parte a paracetamolului, a vitaminei C și a feniraminei, care au următoarele efecte terapeutice:

 • elimină durerile de cap și mușchi, scade temperatura;
 • reduce umflarea și roșeața mucoasei nazale;
 • elimină temporar manifestările clinice ale răcelii comune, mâncărimii nasului și strănutului;
 • crește imunitatea locală, întărește rezistența organismului;
 • ameliorează lăcrimarea cu SARS;
 • reduce permeabilitatea vasculară, întărește pereții capilari.

Indicații pentru utilizarea Fervex

Medicamentele și analogii (de exemplu, Teraflu) sunt utilizate pentru a elimina primele simptome ale gripei și răcelii obișnuite, ca adaos la principalul tratament antiviral și antibacterian (dacă este necesar). Indicații de utilizare:

 • temperatura, febra, dureri de cap si dureri musculare, febra, frisoane;
 • stare generală de rău;
 • nasul curgător, umflarea și congestia nazală;
 • lăcrimare
 • strănut.

Fervex - instrucțiuni de utilizare

Una dintre caracteristicile Fervex este prezența unei varietăți de pulberi fără zahăr, ceea ce permite persoanelor cu diabet să oprească simptomele răcelii și gripei..

Conform instrucțiunilor de utilizare, pulberile Fervex se aplică de 2-3 ori pe zi, la fiecare 4 ore. Durata administrării depinde de obiectiv: când ameliorați durerile de cap și durerile musculare până la 5 zile, cu febră și febră - până la 3 zile.

Medicamentul conține paracetamol, deci este pre-dizolvat în 200 ml de apă caldă și luat după mese pentru a reduce efectul negativ asupra mucoasei gastrice.

Nu este de dorit să utilizați medicamentul și analogii în timpul sarcinii și alăptării fără prescripția medicului.

Analogii lui Fervex

Fervex este produs de o companie farmaceutică franceză exclusiv în pulberi pentru adulți și în ambalaje speciale pentru copii de la 6 ani. Conține acid ascorbic, paracetamol și feniramină în diferite doze, în funcție de categoria de consumatori. Astfel, elimină febra și diversele dureri, nasul curgător și lacrimarea, mâncărimi în nas în timpul răcelilor și strănutului, stare generală de rău și dureri.

 • Rinicold;
 • Rinza
 • Maxicold;
 • Teraflu și Teraflu Extra;
 • Orvis Flew;
 • Anvimax;
 • Antigrippin;
 • Coldrex;
 • fitile.

Notă! Medicamentele care conțin feniramină (de exemplu, Teraflu) pot provoca letargie și somnolență. Când le folosiți, trebuie să aveți grijă atunci când vă angajați în activități periculoase (lucrați la mașină, cu piese mici, conduceți o mașină și alte vehicule).

Anvimax este un analog al Fervex cu următoarele diferențe.

 • Pe lângă vitamina C și paracetamol (de 1,5 ori mai puțin decât în ​​Fervex), conține rutozid, gluconat de calciu și rimantadină. Aceste substanțe consolidează imunitatea locală, cresc rezistența organismului la boală și în mod specific la virusul gripal A..
 • Varietate de arome - lămâie, lămâie de miere, merișoare, coacăze negre, zmeură.
 • Pentru persoanele care nu sunt incomode cu forma de pulberi, sunt disponibile capsule și tablete efervescente.
 • În loc de feniramină, conține loratadină, care are efect antihistaminic. Elimina lacrimarea, nasul curgător, congestia nazală și umflarea.

Un alt analog decât înlocuirea Fervex este medicamentul Teraflu. Este disponibil în pulberile convenționale, fortificate cu prefixul Extra și comprimatele Extratab. Înlocuitorul conține paracetamol pentru a calma febra și diferite tipuri de durere, feniramina pentru a preveni reacțiile alergice și fenilefrina pentru a scăpa mai bine de răceala obișnuită. Limita de vârstă este de la 12 ani. Prezentat după gusturi - lămâie, scorțișoară cu mere, fructe sălbatice.

Atenţie! Fervex și analogi, în special cu un conținut ridicat de paracetamol (Coldrex, Teraflu) nu pot fi utilizate mult timp, mai mult de 3-5 zile, din cauza efectelor secundare asupra ficatului și tractului gastro-intestinal. Acestea sunt concepute pentru a ameliora rapid simptomele răcelii și gripei. Dacă Fervex și analogii sunt ineficienți pe parcursul administrării maxime, este necesar să consultați un medic pentru un alt tratament.

 • Coldrex - este disponibil în pulberi cu prefixurile HotRem și MaxGripp pentru adulți și Junior pentru copii de la 6 ani. Diferența lor este un conținut mai mare (de aproximativ 2 ori) al componentei analgezice și antipiretice a paracetamolului și, ca urmare, efecte terapeutice mai pronunțate. O altă formă de analog este o pastilă care conține cofeină, care elimină letargia, starea generală de rău și slăbiciunea bolii. Nu pot fi utilizate cu hipertensiune arterială și hipertensiune arterială.
 • Antigrippin - o compoziție similară, diferența de formă de eliberare: pulberi pentru adulți, tablete efervescente pentru adulți și copii.
 • Un analog Rinza ieftin este disponibil în tablete și pulberi numite Rinzasip pentru adulți (coacăz negru, lămâie, portocal) și într-un pachet separat pentru copiii de la 6 ani cu aromă de zmeură. Conține paracetamol pentru calmarea febrei și durerii, fenilefrină pentru a reduce nasul curgător și congestia nazală. Noile componente sunt cofeina, care îmbunătățește bunăstarea generală, elimină somnolența și letargia, și clorfenamina, care are un efect anti-alergic. Datorită conținutului de cafeină, analogul nu poate fi utilizat pentru hipertensiunea arterială și hipertensiunea arterială. În pulberi, conținutul de paracetamol este de 1,5 ori mai mare decât în ​​comprimate. Acest lucru le face atât mai eficiente, cât și mai toxice atunci când depășesc dozele maxime..
 • Medicamentul pe bază de ingrediente pe bază de plante - Linkas ARVI cu aromă de lămâie sau mentă. Are efecte secundare minime și costuri reduse..
 • Un analog cu proprietăți diferite este reprezentat de pulberile complexe anti-gripă Vicks. Ele elimină tusea și durerile de gât, nu provoacă somnolență, precum Teraflu, nu reduc performanța dacă apar simptome la locul de muncă.

Prețurile analogice la Moscova (în regiuni pot varia în funcție de marja farmaciei, de cursul de schimb valutar, de la distanță, alți factori, de disponibilitatea ofertelor promoționale)

Un drogFormular de eliberarePreț, în rubleȚara producătoare
FairwexPudre nr. 4160-220Franţa
Numărul 8270-360
Numărul 12370-510
Nr. 8 pentru copii170-260
Anvimaxcapsule230-320Rusia
Pudre nr. 3120-170
Numărul 6175-230
Numărul 12290-360
Numărul 24470-600
TerafluPudre nr. 10350-450Statele Unite ale Americii
Numărul 4170-300
Numărul suplimentar 10390-620
ColdrexHotRem №5180-250Irlanda
HotRem №10300-430
Gripa maximă nr. 5200-270
Gripa maximă nr. 10370-480
Junior290-430
Tablete150-210
RinzaTablete180-270India
RinzasipPudre nr. 10260-330
Nr. 10 pentru copii150-290
Linkas OrviPudre nr. 10190-270India
fitilePudre nr. 10370-470Regatul Unit

În copilărie, pot fi utilizate următoarele analogii:

 • Antiflu Kids (de la 2 ani);
 • Rinzasip pentru copii de la 6 ani;
 • Coldrex Junior (tot de la 6 ani);
 • Tablete efervescente antigrippin pentru copii.

Medicamentele din copilărie se recomandă a fi administrate rar, fără a depăși dozele. Dacă simptomele se agravează timp de 2-3 zile, consultați un medic pediatru.

Fervex sau Teraflu - care este mai bine

Alegând între Fervex sau Teraflu, puteți cumpăra oricare dintre aceste medicamente. Cu toate acestea, dacă sunteți îngrijorat de congestie nazală severă sau de nasul curgător, acesta din urmă va ajuta mai repede..

Conform recenziilor clienților, după aplicarea Teraflu, somnolența și letargia sunt mai dese îngrijorate. Este recomandabil să bei cu stare de rău, simptome de SARS și gripă noaptea.

Avantajele Fervex comparativ cu Teraflu este o formă fără zahăr pentru persoanele cu diabet. Îndepărtează rapid durerile de cap și mușchii, ameliorează febra. Conținutul de paracetamol în acesta este de 1,5 ori mai mare decât în ​​Teraflu.

Prețul în termeni de pachet este aproximativ același.

Important! Pentru a preveni reacțiile nedorite, Fervex, Teraflu și alți analogi sunt nedorite pentru alcoolism, funcție hepatică afectată, sângerare gastrointestinală. Pentru a reduce efectul negativ asupra mucoasei gastrice, ei sunt beți după ce au mâncat în doză, conform instrucțiunilor medicamentului.

Coldrex sau Fervex

Cu dureri de cap severe și dureri musculare, precum și temperatură, se utilizează Coldrex. Demnitate - o formă de eliberare destinată copiilor de la 6 ani. Dacă este imposibil să luați pulberea sub formă de băutură fierbinte, comprimatele sunt vândute în farmacii.

Prețul Coldrex este același cu cel al analogului - Fervex.

O altă diferență a analogului este că în loc de feniramina anti-alergică, este conținută fenilefrină, care elimină nasul curgător și congestia nazală. Astfel, în ceea ce privește ingredientele active, este identic cu Teraflu doar cu o doză mai mare de paracetamol.

Atunci când alegeți între el și un analog cu durere intolerabilă, trebuie să se acorde preferință celui de-al doilea. Dacă o persoană are antecedente de diabet, o astfel de înlocuire este inacceptabilă.

Anvimax sau Fairx - ceea ce este mai bine

Anvimax este un analog ieftin al Fervex, cu o compoziție diferită pentru utilizare la adulți. Conține o componentă antipiretică, antihistaminică și un complex de substanțe pentru consolidarea imunității locale, crește rezistența organismului la virusul gripal A. Potrivit oamenilor, medicamentul ajută rapid, are o varietate plăcută de gusturi și are un gust neplăcut de paracetamol.

Atunci când alegeți între Anvimax și Fervex, puteți alege oricare. Dacă au apărut semne de răceală la un copil, atunci este mai bine să alegeți Fervex sau analogi potriviți pentru copii.

Fervex, Teraflu și analogi conțin cantitatea maximă de componentă antipiretică a paracetamolului și a altor substanțe pentru a elimina primele simptome ale SARS. Dacă sunt depășite dozele, sunt posibile efecte toxice asupra ficatului, iritarea mucoasei gastrice, manifestări alergice (urticarie, mâncărime).

Anvimax - un remediu antiviral pentru răceli Anvimaks

Cine poate avea gripa fără febră

Între timp, în cazuri foarte rare, un simptom asemănător gripei, cum ar fi febra (febra) poate fi absent. De regulă, absența creșterii temperaturii ca răspuns la ingestia agentului patogen gripal este un semn al unei stări anormale a sistemului imunitar și a organismului în ansamblu și este cel mai adesea observată în sindromul de imunodeficiență și la persoanele în vârstă cu mobilitate sedentară. Temperatura ridicată indică faptul că corpul pacientului combate infecția. În acest caz, manifestările infecției în absența temperaturii ridicate pot fi diferite. Deci, la persoanele cu imunodeficiență gripa fără febră nu poate fi însoțită decât de dureri ușoare în gât și nas curgător. La persoanele în vârstă, gripa fără febră poate fi suspectată în caz de debut brusc de somnolență excesivă, confuzie, lipsa poftei de mâncare în combinație cu tuse, nas curgător sau durere în gât.

Complicații ale infecției fără febră

Gripa, ca și răceala obișnuită, fără febră, este o variantă foarte defavorabilă a unei infecții respiratorii care necesită tratament special pentru un pacient adult. Gripa, la care nu se observă temperatura, nu este foarte frecventă. Persoanele cu un răspuns imunitar redus pot primi această gripă. O astfel de gripă înseamnă un risc ridicat de complicații. Mai mult, din moment ce alte simptome tipice de gripă pot fi absente (cum ar fi febra), diagnosticul corect poate fi făcut prea târziu, iar tratamentul va începe atunci când complicațiile s-au dezvoltat deja și / sau starea unui adult bolnav se agravează rapid. Astfel, chiar și tratamentul modern nu poate produce rezultate..

Tratamentul gripei fără febră

Cu cât gripa mai devreme, la care temperatura nu apare, este diagnosticată și diferențiată de răceala comună, cu atât este mai mare șansa unui tratament cu succes. O atenție sporită, în special în perioadele de pericol epidemic, trebuie acordată persoanelor cu risc ridicat de a se îmbolnăvi fără febră: persoanelor cu imunodeficiență și persoanelor în vârstă.

Dacă aveți motive întemeiate să credeți că cineva din rude sau prieteni care se încadrează în acest grup de risc are gripa fără febră, ar trebui să fiți și mai atenți și să consultați un medic despre acest lucru. Dacă apare gripa la care nu există temperatură, atunci tratamentul de sine nu este recomandat categoric. Cu toate acestea, merită să ne amintim că gripa este extrem de rară fără febră, iar șansele tale de a întâlni această variantă a cursului gripei în viața de zi cu zi sunt aproape de zero..

Compoziția AnviMax

Pulberea orală (doza de substanțe biologic active este calculată pentru 1 plic pentru o singură utilizare) constă din componente precum:

 • paracetamol - 360 mg;
 • acid ascorbic - 300 mg;
 • monohidrat de gluconat de calciu - 100 mg;
 • clorhidrat de rimantadină - 50 mg;
 • rutoside trihidrat - 20 mg;
 • loratadină - 3 mg.

Ca substanțe auxiliare care permit principalelor componente să aibă un efect farmaceutic mai complet, se utilizează următoarele:

 • lactoză monohidrat - 4,086 g;
 • aspartam - 30 mg;
 • dioxid de siliciu coloidal - 20 mg;
 • hipromeloză - 10 mg;
 • aromă alimentară cu lămâie, miere, coacăz negru sau aromă de zmeură - 21 mg.

Componentele active ale capsulei P:

 • paracetamol - 360 mg;
 • amidon pregelatinizat - 9 mg;
 • dioxid de siliciu coloidal - 3 mg;
 • lactoză monohidrat - 4,2 mg;
 • stearat de magneziu - 3,8 mg.

În mod direct, o capsulă de tip P din compoziția sa are:

 • gelatină - 94,795 mg;
 • dioxid de titan (E171) - 1,94 mg;
 • colorant albastru patentat (E131) - 0,265 mg.

Compoziția AnviMax în capsula P:

 • acid ascorbic - 300 mg;
 • monohidrat de gluconat de calciu - 100 mg;
 • clorhidrat de rimantadină - 50 mg;
 • rutoside trihidrat din punct de vedere al rutozidului pur - 20 mg;
 • stearat de magneziu - 4,8 mg;
 • loratadină - 3 mg;
 • amidon de cartof - 2,2 mg.

O capsulă de tip P este formată din următoarele componente:

 • gelatină - 94,064 mg;
 • oxid de fier galben (E172) - 0,97 mg;
 • Colorant crud (Ponceau 4R) (E124) - 0,511 mg;
 • oxid de fier roșu (E172) - 0,485 mg;
 • dioxid de titan (E171) - 0,97 mg.

Substanțe active

 • paracetamol, ambalaj de 360 ​​mg / 1.
 • paracetamol - ambalaj de 750 mg / 1. (5 g)
 • acid ascorbic, 300 mg / 1 ambalaj.
 • cofeina - pachet de 30 mg / 1. (5 g)
 • monohidrat de gluconat de calciu, ambalaj de 100 mg / 1.
 • clorhidrat de fenilefrină - 10 mg / 1 ambalaj. (5 g)
 • clorhidrat de rimantadină, 50 mg / 1 ambalaj.
 • maleat de feniramină - ambalaj de 20 mg / 1. (5 g)
 • rutozidă (sub formă de trihidrat), 20 mg / 1 ambalaj.
 • loratadină, pachet de 3 mg / 1.
 • aspartam - 30 mg,
 • hipromeloză - 10 mg,
 • dioxid de siliciu coloidal - 20 mg,
 • lactoză monohidrat - 4086 mg,
 • aromatizant (afine) - 21 mg.
 • clorura de sodiu,
 • acid citric anhidru,
 • citrat de sodiu anhidru,
 • aspartam,
 • lactoză anhidră,
 • manitol,
 • edetat de disodiu,
 • aroma de portocale,
 • colorant „Soare apus de soare” galben.

Formular de eliberare

Un preparat farmaceutic poate fi găsit pe rafturile farmaciei după cum urmează:

 • Pulbere folosită pentru soluție și administrare orală. Disponibil în arome diferite, de exemplu, lămâie, lămâie cu miere, coacăz negru, zmeură. Pudra medicinală este plasată într-o pungă termorezistentă, 3, 6, 12 sau 24 de bucăți într-o cutie de carton.
 • Capsule pentru administrare orală, 10 bucăți pe celulă. Într-un pachet de carton sunt amplasate 2 plăci de contur. Capsulele pot fi de două tipuri: P etichetate - dure, gelatinoase, albastre, al căror conținut este un amestec de granule și pulbere albă, uneori cu o cremă sau o tentă roz; R-capsule - dure, gelatinoase, roșii, în interiorul cărora un amestec de granule și pulbere este galben-verde sau alb-lăptos.

efect farmacologic

Medicamentul combinat are efecte antivirale, interferonogene, antipiretice, analgezice, antihistaminice și angioprotectoare:

 • Paracetamolul are un efect antipiretic și analgezic: reduce sindromul durerii observat cu răcelile - dureri în gât, dureri de cap, mușchi și articulații și scade febra. Paracetamolul are efect analgezic și antipiretic.
 • Acidul ascorbic este implicat în reglarea proceselor redox, promovează permeabilitatea capilară normală, coagularea sângelui, regenerarea țesuturilor, joacă un rol pozitiv în dezvoltarea răspunsurilor imune ale organismului și reface deficiența de vitamina C.
 • Fenilefrina are un efect vasoconstrictor - reduce umflarea și hiperemia membranelor mucoase ale tractului respirator superior și sinusurilor.
 • Gluconatul de calciu, ca sursă de ioni de calciu, împiedică dezvoltarea permeabilității și a fragilității crescute a vaselor de sânge, provocând procese hemoragice în gripă și infecții virale respiratorii acute, are un efect antialergic (mecanism neclar).
 • Rimantadina are activitate antivirală împotriva virusului gripal A. Prin blocarea canalelor M2 ale virusului gripal A, acesta își perturbă capacitatea de a pătrunde în celule și de a elibera ribonucleoproteina, inhibând astfel cea mai importantă etapă a replicării virusului. Induce producerea de interferoni alfa și gamma. În gripa cauzată de virusul B, rimantadina are efect antitoxic.
 • Feniramina are un efect anti-alergic: elimină mâncărimea ochilor, nasului și gâtului, umflarea și hiperemia mucoaselor cavității nazale, nazofaringelui și sinusurilor, reduce manifestările exudative.
 • Rutozida este un angioprotector. Reduce permeabilitatea capilară, umflarea și inflamația, întărește peretele vascular. Inhibă agregarea și crește gradul de deformare a globulelor roșii.
 • Loratadina - un blocant al receptorilor histaminici H1, împiedică dezvoltarea edemului tisular asociat cu eliberarea histaminei.
 • Cofeina are un efect stimulant asupra sistemului nervos central, ceea ce duce la scăderea oboselii și a somnolenței, pentru a crește performanța mentală și fizică.

Farmacodinamică și farmacocinetică

Ca și în cazul acțiunii farmacologice, pentru a cuprinde abilitățile farmacocinetice ale AnviMax, trebuie să urmărim căile metabolice ale fiecăreia dintre componentele preparatului combinat.

Paracetamolul este bine absorbit din tractul gastrointestinal, concentrația plasmatică maximă este atinsă în jumătate de oră după administrare și este de 4,8 μg / ml. Substanța este capabilă să pătrundă bariera sânge-creier și să acționeze asupra structurii creierului. Componenta AnviMax este metabolizată în ficat, conjugându-se cu sulfați, glucuronide sau oxidând cu enzime microsomale. Produsele intermediare toxice ale metabolismului se formează numai dacă paracetamolul suferă o conversie în a treia cale chimică cu participarea obligatorie a glutationului, cisteinei și acidului mercapturic. Cu o cantitate insuficientă de enzime citocrom P450, metaboliții pot avea un efect dăunător asupra hepatocitelor, ceea ce duce la necroza celulelor hepatice. Produsele schimbătoare de rinichi sunt excretate, timpul de înjumătățire eliminatorie este de 2,8 ore, cu toate acestea, cu caracteristici individuale, poate ajunge la 3,5 ore. La bătrânețe, clearance-ul substanței active scade ușor, care se manifestă printr-o creștere a timpului de înjumătățire plasmatică.

Acidul ascorbic este absorbit în principal în jejun. Absorbția sa poate fi inhibată de boli ale tractului gastro-intestinal, utilizarea fructelor proaspete sau a sucurilor de legume și a unei cantități abundente de băuturi alcaline. Concentrația maximă în plasma sanguină este atinsă după 4 ore din momentul luării medicamentului și este de aproximativ 10-20 μg / ml. 25% din acid se leagă de proteinele plasmatice, restul pătrunde cu ușurință în celulele sanguine, în special în trombocite și celule albe din sânge. Produsul chimic este depus în organele glandulare, ficat și lentila ochiului. Acidul ascorbic este capabil să pătrundă bariera placentară și să afecteze fătul.

Componenta activă este metabolizată în ficat, excretată de rinichi și prin intestine. O parte din acid poate fi eliberată cu transpirația neschimbată. Distrugerea „acidului ascorbic” se accelerează brusc datorită fumatului și consumului excesiv de etanol, ceea ce duce la scăderea rezervelor fiziologice ale organismului.

Gluconatul de calciu, la fel ca acidul ascorbic, este absorbit în principal prin jejun. Capacitatea de adsorbție depinde de aciditatea conținutului tractului gastro-intestinal, de prezența ergocalciferolului. Stimulează puternic capacitatea de a absorbi ionii de calciu, deficiența lor în plasma sanguină. Componenta activă este excretată cu 80 la sută de intestine și cu 20 la sută de rinichi.

Rimantadina este absorbită lent în tractul digestiv, concentrația sa plasmatică maximă este atinsă doar la 5-7 ore după administrarea preparatului farmaceutic. Aproximativ 40% din o singură doză după absorbție este capabil să se lege cu proteinele plasmatice, ceea ce asigură o concentrație constantă în intervalul de 50-80 ng / ml în sânge. Acesta este metabolizat în ficat, după care peste 90 la sută din produsele metabolice sunt excretate de către rinichi în următoarele 72 de ore. Timpul de înjumătățire eliminatorie face de la 20 la 45 de ore. La bătrânețe, clearance-ul renal al creatininei scade, ceea ce contribuie la acumularea rimantadinei în concentrații toxice, prin urmare, regimul conservator de tratament pentru această categorie de vârstă ar trebui să fie strict reglementat, ținând cont de parametrii metabolici individuali.

Metabolizarea rutozidelor depinde în mare măsură de starea tractului gastrointestinal și de macroorganismul în ansamblu. Timpul de a atinge concentrația sa maximă de plasmă poate varia de la 1 la 9 ore, iar timpul de înjumătățire este de la 10 la 25 de ore. Produsele schimbului de rutozide cu bilă și în mai mică măsură rinichii sunt secretate..

Loratadina este similară cu acidul ascorbic în abilitățile sale metabolice. Este absorbit rapid și destul de complet din intestin, ceea ce asigură acumularea sa în plasmă în sânge în 2-4 ore de la administrarea medicamentului. Concentrația maximă este de aproximativ 1-3 ng / ml, care este furnizată de 97 la sută dintr-o singură doză datorită legării la proteinele plasmatice. Loratadina nu este în măsură să pătrundă bariera sânge-creier și, în consecință, efectele secundare de origine centrală după luarea acesteia nu ar trebui să fie de așteptat.

Componenta activă în ficat este metabolizată prin acțiunea izoenzimelor sistemului citocrom. Este excretat cu bilă sau rinichi. Timpul de înjumătățire este de 5-15 ore, în funcție de caracteristicile individuale ale corpului. La pacienții cu insuficiență renală cronică sau în timpul hemodializei, farmacocinetica loratadinei nu se modifică semnificativ. La persoanele în vârstă care iau AnviMax, concentrația plasmatică maximă va crește cu aproximativ 50 la sută.

Indicații de utilizare

AnviMax este principalul medicament farmaceutic care asigură tratamentul etiotropic al gripei de tip A, adică terapia conservatoare se realizează în detrimentul medicamentului care urmărește eliminarea factorilor cauzali ai dezvoltării unității nosologice.

Ca tratament simptomatic, AnviMax poate fi utilizat în următoarele situații clinice:

 • răceli;
 • infecții virale respiratorii acute;
 • afecțiuni patologice, al căror curs este însoțit de febră, mușchi și dureri de cap, frisoane.

Contraindicații

 • hipersensibilitate, idiosincrasie, intoleranță dobândită sau ereditară la componentele unui preparat farmaceutic;
 • patologia tractului gastro-intestinal (în special în stadiul acut);
 • diateza hemoragica;
 • deficiența de vitamina K solubilă în grăsimi;
 • hemofilie;
 • hipertensiune portală;
 • boala tiroidă;
 • număr insuficient de trombocite;
 • boli acute ale ficatului și rinichilor (glomerulonefrită, pielonefrită, nefrourolitithisis, insuficiență renală, hepatită) sau patologii cronice în stadiul acut;
 • hipercalcemie severă și hipercalciurie;
 • alcoolismul cronic;
 • sarcoidoza;
 • fenilcetonurie;
 • perioada sarcinii și alăptării (alăptare);
 • intoleranță la lactoză, lipsa absorbției glucozei și galactozei.

Există o serie de boli atunci când, cu indicații absolute pentru utilizarea unui medicament farmaceutic, acesta ar trebui inclus în schema terapiei conservatoare, cu toate acestea, medicamentele trebuie administrate sub supravegherea personalului medical calificat (se recomandă să urmeze tratament într-un spital non-stop). Astfel de patologii includ:

 • epilepsie;
 • arterioscleroza cerebrală;
 • Diabet;
 • anemie sideroblastică;
 • cantitate crescută de oxalați în plasma sanguină;
 • deficiență de glucoză-6-fosfat dehidrogenază;
 • sindrom de malabsorbție;
 • deshidratare și exicoză;
 • talasemie;
 • încălcări ale compoziției electrolitice a sângelui;
 • vârstă înaintată (în special cu patologii ale sistemului cardiovascular, însoțite de hipertensiune arterială).

Dozare

Medicamentul este administrat oral după masă. Capsulele trebuie spălate cu apă. Pulberea (conținut de 1 plic) trebuie dizolvată în 1/2 cană de apă fierbinte caldă și agitată. Soluția rezultată trebuie consumată imediat după preparare..

Adulților li se prescriu 1 capsulă P de culoare albastră și 1 capsulă P de culoare roșie (doză unică) sau 1 plic de pulbere de 2-3 ori pe zi.

Medicamentul trebuie luat în termen de 3-5 zile (nu mai mult de 5 zile) până la dispariția simptomelor bolii. Dacă nu există nicio îmbunătățire a stării de bine, pacientul trebuie să înceteze să utilizeze medicamentul și să consulte un medic.

Supradozaj

Simptome: în primele 24 de ore de la administrare - paloare a pielii, greață, diaree, vărsături, durere în regiunea epigastrică; metabolizarea glucozei afectate, acidoză metabolică, tahicardie, aritmie, cefalee, exacerbarea bolilor cronice concomitente. Simptomele disfuncției hepatice pot apărea la 12-48 de ore după o supradozaj. În supradozaj sever - insuficiență hepatică cu encefalopatie progresivă, comă; insuficiență renală acută cu necroză tubulară (inclusiv în absența unei leziuni hepatice severe).

Tratament: administrarea donatorilor grupului SH și a precursorilor sintezei de glutation-metionină în 8-9 ore după o supradozaj și acetilcisteină în decurs de 8 ore. Spălare gastrică, terapie simptomatică. Necesitatea unor măsuri terapeutice suplimentare (administrarea suplimentară de metionină, acetilcisteină) este determinată în funcție de concentrația de paracetamol în sânge, precum și de timpul scurs după administrarea sa.

Interacțiunea medicamentelor

 • Paracetamolul reduce eficacitatea medicamentelor uricosurice. Utilizarea concomitentă de paracetamol în doze mari crește efectul medicamentelor anticoagulante.
 • Inductori de oxidare microsomală în ficat (fenitoină, barbiturice, rifampicină, fenilbutazonă, antidepresive triciclice), etanol și medicamente hepatotoxice cresc producția de metaboliți activi hidroxilați, ceea ce face posibilă dezvoltarea intoxicațiilor severe chiar și cu o supradoză mică.
 • Cu utilizarea simultană cu metoclopramidă, este posibilă o creștere a vitezei de absorbție a paracetamolului.
 • Utilizarea prelungită a barbituricelor reduce eficacitatea paracetamolului.
 • Inhibitorii de oxidare microsomică reduc riscul de hepatotoxicitate.
 • Rimantadina îmbunătățește efectul stimulant al cofeinei.
 • Cimetidina reduce clearance-ul rimantadinei cu 18%.
 • Acidul ascorbic crește concentrația benzilpenicilinei în sânge.
 • Îmbunătățește absorbția în intestinele preparatelor din fier (transformă fericul în feros); poate crește excreția de fier în timp ce se utilizează cu deferoxamină.
 • Crește riscul de cristalurie în tratamentul salicilaților și sulfanilamidelor cu acțiune scurtă, încetinește excreția de acizi de către rinichi și crește excreția de medicamente cu o reacție alcalină (inclusiv alcaloizi).
 • Reduce concentrația de sânge a contraceptivelor orale.
 • Crește clearance-ul total al etanolului, care la rândul său reduce concentrația de acid ascorbic în organism.
 • Cu utilizarea simultană, reduce efectul cronotrop al izoprenalinei.
 • Barbituricele și primidona cresc excreția urinară a acidului ascorbic.
 • Reduce efectul terapeutic al medicamentelor antipsihotice (antipsihotice) - derivați de fenotiazină.
 • Reduce reabsorbția tubulară a amfetaminei și a antidepresivelor triciclice.
 • Inhibitorii Loratadine, CYP3A4 și CYP2D6 cresc concentrația de loratadină în sânge.

Instrucțiuni Speciale

Durata de utilizare - cel mult 5 zile.

Nu utilizați medicamentul în prezența tumorilor metastatice.

Pacienții care abuzează de alcool trebuie să consulte un medic înainte de a începe tratamentul cu medicamentul, deoarece paracetamolul poate avea un efect dăunător asupra ficatului..

Impact asupra capacității de a conduce vehicule și mecanisme

În perioada de tratament, trebuie să se acorde atenție la conducerea vehiculelor și la implicarea în alte activități potențial periculoase care necesită o concentrare crescută a atenției și a vitezei reacțiilor psihomotorii.

Utilizare în copilărie

Utilizarea medicamentului este contraindicată la copii și adolescenți sub 18 ani.

Se folosește la bătrânețe

Cu precauție, medicamentul trebuie utilizat la pacienții vârstnici cu hipertensiune arterială (riscul de a dezvolta un accident vascular cerebral hemoragic crește din cauza rimantadinei, care face parte din medicament).

Cu afectarea funcției hepatice

Utilizarea medicamentului este contraindicată în hipertensiunea arterială portală, boala hepatică acută (hepatită acută) sau exacerbarea bolii hepatice cronice.

Cu funcție renală afectată

Utilizarea medicamentului este contraindicată în insuficiență renală, boală renală acută (glomerulonefrită acută, pielonefrită acută) sau exacerbarea bolii renale cronice, nefrourolitieza.

Cu precauție, medicamentul trebuie utilizat cu nefrourolithiasis de calciu (istoric).

Sarcina și alăptarea

Utilizarea în timpul sarcinii și în timpul alăptării este contraindicată.

Analogii

Nivel 4 Coduri ATX: Aflubin

Ce este mai bun decât „animimax” sau „teraflu”: comparație și diferențe

Acasă / Medicamente / Analogii ieftine ale Teraflu - lista cu prețurile, compararea eficacității

Teraflu este unul dintre cele mai frecvente medicamente elvețiene utilizate pentru infecțiile virale. Această categorie include o serie de produse sub formă de pulbere, tablete, spray și sirop. În unele cazuri, este necesar să se aleagă un analog de teraflu. Acest lucru se realizează cel mai bine sub supravegherea unui medic..

Această compoziție medicinală face față cu succes congestiei nazale, slăbiciunii generale și durerilor de cap. Poate fi, de asemenea, utilizat pentru a elimina febra și alte simptome ale SARS..

Acțiunea instrumentului se datorează compoziției sale:

  Paracetamolul - acest ingredient are un efect antipiretic și face față cu succes durerii. Nu este la fel de eficient ca alte analgezice - de exemplu, aspirina sau ibuprofenul. Cu toate acestea, această substanță este considerată mai inofensivă. Acesta provoacă mai puține daune sistemului digestiv..

Eficacitatea paracetamolului se datorează suprimării enzimelor specifice ale ciclooxigenazelor, care sunt responsabile de producerea prostaglandinelor. Este vorba despre astfel de substanțe care duc la apariția inflamației. Datorită acțiunii paracetamolului, este posibil să facem față manifestărilor răcelii comune - durere, febră, umflare. În plus, acest element reduce excitabilitatea centrelor creierului responsabile de apariția durerii..

 • Fenilefrina - este inclusă în categoria agoniștilor alfa-adrenergici. Aceste substanțe acționează aproximativ în același mod ca norepinefrina, care este produs în organism. Conduce la vasoconstricție și ajută la eliminarea congestiei nazale..
 • Feniramina - aparține categoriei antihistaminice. Odată cu acumularea de histamină în zona afectată, apar dureri, mâncărime, umflare, arsură. Feniramina duce la blocarea producției de histamină, reduce rinita, strănutul, lăcrimarea. În plus, instrumentul îmbunătățește efectul antiinflamator al altor componente și îi ajută să facă față mai bine umflăturii..
 • Feniramina are un efect sedativ. Prin urmare, administrarea de teraflu noaptea îmbunătățește somnul, care este adesea deranjat atunci când este infectat cu infecții virale..

  Principalele indicații pentru utilizarea medicamentului includ tratamentul simptomatic al patologiilor de natură inflamatorie-infecțioasă. Această substanță ajută perfect la febră, frisoane, congestie nazală. Poate fi folosit și pentru a elimina durerile de cap, disconfortul muscular și rinita..

  Teraflu este prescris pentru adulți și copii peste 12 ani. Pentru a face față ARVI, conținutul sacului trebuie amestecat cu un pahar cu apă fierbinte. Produsul trebuie consumat fierbinte.

  Volumul maxim zilnic admis este de 3 saci. Între administrarea medicamentului trebuie să faceți un interval de 5-6 ore. Terapia fără sfaturi de specialitate este permisă maxim 5 zile.

  Dacă starea pacientului nu se îmbunătățește, consultați un medic..

  Lista analogilor ieftine Teraflu

  Următoarea este o listă de analogi teraflu:

  • antigripină - este produs sub formă de tablete efervescente și costă aproximativ 300 de ruble;
  • rinikold hotmix - pulberea va costa aproximativ 250 de ruble;
  • stopgripan - produsul este eliberat sub formă de pulbere, costă aproximativ 270 de ruble;
  • maxicold rino - medicamentul va costa aproximativ 200 de ruble;
  • UPSA UPSA - comprimatele efervescente vor costa aproximativ 200 de ruble;
  • fluflu - această pulbere costă aproximativ 230 de ruble;
  • plus gripa rece - produs sub formă de capsule, care costă aproximativ 200 de ruble;
  • Rinzasip - produs sub formă de pulbere pentru 330 de ruble;
  • prostudox - prețul pulberii este de 150 de ruble;
  • coldrex hotrem lamaie - acest produs sub formă de pulbere costă aproximativ 330 de ruble;
  • Fairx UPSA - va costa aproximativ 300 de ruble.

  Compoziția analogilor de teraflu este aproape aceeași. Deci, fluflu, stopgripan includ aceleași ingrediente active - acid ascorbic, paracetamol, feniramină. Singura diferență este volumul componentelor active.

  În unele cazuri, este necesar să se aleagă analogi de spray de teraflu. Acestea includ medicamente precum ansibel, Novosept forte, anti-angină etc..

  Din această cauză, lista efectelor anti-max se extinde semnificativ. La fel ca teraflu, această substanță ajută la scăderea temperaturii, la ameliorarea durerii și asigură un efect antihistaminic.

  În plus, anvimax are un efect antiviral și se distinge prin caracteristici interferonogene și angioprotectoare..

  Cu alte cuvinte, anvimax aparține categoriei de medicamente etiotrope, care, pe lângă acțiunea simptomatică, ajută să facă față cauzelor SARS.

  Aceste substanțe au indicații și contraindicații similare. Instrucțiunile pentru analogul terafluului conțin aceeași listă de reacții adverse. Prețurile acestor fonduri coincid, de asemenea, aproape. Sunt posibile doar mici diferențe, care de obicei nu depășesc 50 de ruble.

  Criteriile rămase, cum ar fi indicații, caracteristici de utilizare, contraindicații, pentru acești agenți sunt aceleași. În același timp, instrucțiunea pentru Fervex observă că nu poate fi utilizată în primul și al treilea trimestru de sarcină. Acest lucru înseamnă că în al doilea trimestru, medicamentul este permis să fie utilizat. Cu toate acestea, acest lucru este permis exclusiv sub supravegherea unui medic..

  Teraflu sau antigrippin - ce să alegi

  Costul medicamentelor nu este mult diferit. Antigrippin este mai ieftin cu aproximativ 60 de ruble. De asemenea, are un mod de utilizare mai convenabil - poate fi amestecat cu apă caldă și nu consumat ca o băutură fierbinte. Cert este că nu toți oamenii pot consuma lichid fierbinte. Antigrippin poate fi băut într-o formă mai convenabilă..

  Conform altor criterii, aceste fonduri nu au diferențe speciale. Atunci când alegeți un medicament specific, ar trebui să acordați atenție vârstei, costurilor și ușurinței în utilizare.

  Teraflu sau Stopgripan

  Principala diferență între stopgripan și teraflu medicament elvețian este compoziția ingredientelor auxiliare. Oamenii cărora le place gustul de coacăz negru preferă să aleagă stopgripan. Compoziția aromelor și a coloranților este de asemenea diferită.

  Dacă este necesar un nivel crescut de paracetamol, merită să alegeți medicamentul stopgripan forte. Conține 650 mg din această substanță. În linia de medicamente teraflu, această cantitate conține un produs etichetat „suplimentar”. Cu toate acestea, stopgripan are încă o ușoară diferență - se adaugă și 50 mg de vitamina C la compoziția sa.

  Teraflu sau fluflu - ce să alegem

  Arsenalul acestui producător rus are, de asemenea, medicament fluflu suplimentar. Conține de două ori cantitatea de paracetamol. Ca și stopgripan, această substanță include și vitamina C.

  Teraflu sau MaxiCold

  În plus, producătorul oferă maxicold cu un conținut ridicat de paracetamol și vitamina C. Acesta conține 750 mg de paracetamol, precum și 60 mg de vitamina C. În plus, medicamentul conține fenilfrină 10 mg. În același timp, feniramina este absentă în acest medicament.

  Teraflu sau antiflu

  Teraflu extratab include 4 mg de clorfeniramină, care este un derivat sintetic al feniraminei, 650 ml paracetamol și 10 ml fenilefrină. În antiflu, volumul componentelor active este de 2 ori mai mic.

  În plus, instrumentul este produs sub formă de pulbere pentru fabricarea unei băuturi medicinale. Cantitatea și setul de ingrediente active din acest produs este identic cu teraflu extratab.

  Teraflu sau Coldrex - ce să alegem

  Coldrex sau teraflu - care este mai bine? Această întrebare este foarte relevantă. Aceste substanțe au un set identic de ingrediente active..

  Diferența cheie între hotrex hotrem și teraflu este concentrația crescută de paracetamol și vitamina C. Volumul acestor substanțe este de 750 mg, respectiv 60 mg..

  De asemenea, Coldrex nu conține feniramină. Puteți găsi arome de coacăz și lămâie de vânzare..

  Un alt medicament din acest grup este Coldrex Max Gripe. În compoziția sa există o cantitate maximă de paracetamol - 1000 mg. În acest caz, medicamentul conține puțin mai puțin vitamina C - 40 mg. Fenilfrina este prezentă într-un volum obișnuit - 10 ml.

  Deoarece acest produs conține mult paracetamol, este foarte important să respectați strict doza. Acest lucru este valabil mai ales pentru persoanele cu patologii hepatice. Cantitatea maximă admisă de medicament este de 3-4 pliculețe pe zi.

  Lista analogilor ieftini ai producției rusești și străine de Teraflu și comparația acestora

  Teraflu este un medicament combinat cu proprietăți antipiretice, decongestionante, antialergice, analgezice. Se prezintă sub formă de pulbere pentru prepararea unei soluții de administrare internă cu diverse gusturi. Producătorul este Famar France.

  Costul medicamentelor străine este destul de mare: 350 de ruble. pentru 10 plicuri, cu toate acestea, puteți alege un singur analog, care va costa mai puțin înlocuirea Teraflu, dar au același efect.

  efect farmacologic

  Efectul farmacologic se datorează acțiunii ingredientelor active în Teraflu:

  • Paracetamolul - reduce temperatura corpului, elimină durerile de cap și mușchi.
  • Datorită fenilefrinei, respirația nazală este normalizată..
  • Feniramina demonstrează proprietăți anti-alergice, ameliorează umflarea mucoaselor.
  • Acidul ascorbic - are efect antioxidant, reglează procesele redox și metabolice.

  Indicații de utilizare și dozare

  Teraflu este destinat să amelioreze simptomele bolilor infecțioase și inflamatorii: infecții virale respiratorii acute, gripă, care sunt însoțite de o creștere semnificativă a temperaturii corpului, dezvoltarea frisoanelor, dureri articulare, nas curgător, dureri de cap și dureri musculare.

  Medicamentul este destinat administrării orale, anterior conținutul pungii este diluat cu apă fierbinte. Se poate adăuga o cantitate mică de zahăr pentru a îmbunătăți palatabilitatea..

  De trei ori este permisă utilizarea medicamentului pe zi. Cel mai bine este să utilizați medicamentul înainte de culcare..

  Dacă după 72 de ore nu se observă un efect pozitiv, este necesar să consultați din nou un medic și să revizuiți regimul de tratament.

  Contraindicații și reacții adverse

  Se recomandă să vă abțineți de la a lua medicamentul cu:

  • Intoleranță individuală la componentele medicamentului.
  • Hipertensiunea portală.
  • Alcoolism.
  • Utilizare simultană cu antidepresive triciclice, inhibitori MAO, beta-blocante.
  • Tratamentul pacienților sub 12 ani, femeilor însărcinate și alăptării.

  Instrucțiunile de utilizare raportează că, în timpul tratamentului, pot apărea reacții nedorite sub formă de alergii, hipertensiune arterială și iritabilitate, senzații de oboseală, dureri de cap, gură uscată, scăderea reacției psihomotorii, retenție urinară, greață, vărsături, tulburări de somn, miradie.

  Odată cu dezvoltarea acestor sau a altor reacții adverse, utilizarea medicamentului trebuie întreruptă și consultați un medic.

  Lista analogilor este Teraflu mai ieftină

  Costul Teraflu sub formă de pulbere pentru prepararea unei băuturi este format după cum urmează: din 175 de ruble. pentru 4 pungi și 350 de ruble. pentru 10 pliculețe.

  Dacă este necesar, medicul vă va ajuta să alegeți o înlocuire mai bugetară a medicamentului cu o compoziție identică sau cu alte substanțe active, dar cu un efect terapeutic similar (de exemplu, în caz de alergie la orice componentă).

  Analogii producției ruse:

  • "Grippoflu" - un înlocuitor pentru Teraflu mai ieftin de la 260 de ruble. pentru 8 pliculețe.
  • "Maxikold Rino" - de la 200 de ruble. pentru 10 pliculețe.

  Lista preparatelor ucrainene sub formă de pulbere pentru prepararea unei băuturi cu efect similar:

  • „Amicitron” - de la 175 de ruble.
  • "Astracitron" - de la 135 de ruble.
  • "Grippocytron" - din 160 de ruble.
  • "Parafex" - de la 140 de ruble.

  Analogul belarus este mai ieftin decât Teraflu - Angrimax Neo costând de la 90 de ruble.

  Înlocuitorii străini sunt:

  • „Star Flyu” (Vietnam) - de la 280 de ruble. pentru 10 pliculețe.
  • Rinza Hotsip (India) - de la 145 de ruble.
  • Pulbere „Stopgripan” făcută indian - 270 de ruble.

  Cele mai apropiate compoziții din această listă sunt: ​​"Stopgripan", "Grippoflu", "Maxikold Rino", "Coldrex", "Anti Flu". Diferența este doar în cantitatea de substanțe active..

  Fervex sau Teraflu - care este mai bine?

  Compoziția Fervex este aproape identică cu Teraflu, dar nu conține componenta fenilefrină.

  Pentru adulți, medicamentul este prescris de la 15 ani: conținutul plicului se dizolvă în apă caldă și se ia după mese de până la 3 ori pe zi.

  Pentru calmarea durerii, nu utilizați medicamentul mai mult de 5 zile. Pacienții cu funcție hepatică afectată trebuie să observe un interval între doze de cel puțin 8 ore.

  În special pentru pacienții cu vârste mai tinere, există Fervex pentru copii: puteți începe să folosiți pulberea de la vârsta de 6 ani în scopul terapiei pe termen scurt a afecțiunilor însoțite de febră, rinită, rinofaringita.

  Este necesară îngrijire specială în tratamentul pacienților cu diabet zaharat, hiperbilirubinemie benignă, disfuncții hepatice și renale.

  Contraindicațiile și posibilele reacții adverse la medicamente sunt aceleași. Producătorul Fervex indică faptul că este interzisă utilizarea pulberii în primul și al treilea trimestru de sarcină.

  Posibilitatea internării în cel de-al doilea trimestru ar trebui clarificată de către medic, consultarea fiind necesară și în timpul utilizării glucocorticosteroizilor, din cauza riscului de a dezvolta glaucom.

  Pentru pacienții cu diabet zaharat, există opțiunea Fervex fără zahăr.

  Atunci când este combinat cu antipsihoticele, urina poate fi întârziată, poate fi uscată gura, poate apărea dificultăți de defecare (constipație). Pudra îmbunătățește efectele medicamentelor sedative.

  Coldrex sau Teraflu

  • Coldrex este un analog al producției englezești, similar cu Teraflu în compoziție și combină proprietățile unui analgezic,
  • și adrenomimetice alfa.
  • Conținutul cantitativ de vitamina C și paracetamol (750 mg) în Coldrex este mai mare (și în Coldrex Max Flu - 1000 mg), ceea ce îl face mai eficient la temperaturi ridicate, dar nu există feniramină (substanță antialergică).
  • De asemenea, medicamentul este prezentat sub formă de tablete pentru administrare internă.
  • Pacienților cu vârsta peste 12 ani li se arată următorul regim de dozare:
  • pulberea este dizolvată în apă caldă și folosită între mesele principale.
  • Numărul maxim de pungi este de 4 pe zi.
  • Reacțiile nedorite sunt posibile sub formă de creștere a tensiunii arteriale, greață, vărsături, tulburări de somn, alergii, ritm cardiac.
  • Nerespectarea dozei recomandate poate duce la aritmie, greață, vărsături, dureri abdominale, pielea devine palidă, transpirația crește. Caută remedii pentru un tratament simptomatic cât mai curând posibil pentru a preveni riscul de efecte negative asupra ficatului..

  Dacă combinați Coldrex cu băuturi care conțin cofeină, probabilitatea de a dezvolta iritabilitate nervoasă și suprasolicitare crește. Combinația cu alcoolul prezintă un risc de deteriorare a ficatului toxic.

  Medicamentul sporește efectul anticoagulantelor indirecte, atunci când este combinat cu metoclopramidă și domperidonă, se poate observa o creștere a ratei de absorbție a componentelor active ale pulberii..

  Ceea ce este mai bine - Teraflu sau Antigrippin?

  Antigrippin, precum Teraflu, combate eficient congestia nazală, febra, nasul curgător, durerea în gât, mușchii și articulațiile.

  Medicamentul este eficient pentru rinita de diferite origini: virală, bacteriană, alergică.

  Componentele active ale medicamentului sunt absorbite rapid și distribuite uniform în țesuturile corpului. Antigrippin începe să acționeze după 10-60 minute, timpul de înjumătățire durează până la 3 ore.

  Medicamentul este prezentat sub formă de pulbere și comprimate efervescente, solubile în apă. Recepția este permisă pacienților de la 15 ani, în timp ce utilizarea Teraflu este arătată deja de la 12.

  Compoziția medicamentelor este ușor diferită: Antigrippin, pe lângă paracetamol și vitamina C, conține maleat de clorfenamină - o substanță cu proprietăți anti-alergice.

  Un avantaj al antigrippin poate fi o formă de dozare mai convenabilă. Tableta poate fi dizolvată în apă caldă, băutura nu trebuie să fie fierbinte.

  Medicamentul este mai ieftin, iar durata tratamentului nu este mai mare de 5 zile. Lipsa unui efect pozitiv în termen de 72 de ore este un indiciu pentru consultarea repetată cu un medic.

  1. Atunci când alegeți medicamentul potrivit, trebuie să acordați atenție posibilelor restricții de vârstă și diferenței de compoziție a medicamentelor (pentru a evita alergiile la ingredientele active).
  2. Nici Teraflu și nici Antigrippin nu afectează cauzele principale ale răcelii comune, ci sunt doar un tratament simptomatic.
  3. Lista de indicații, contraindicații și posibile reacții adverse ale medicamentelor este similară..
  4. Componentele active pătrund în barierele hemato-creier și hematoplacentare, astfel încât luarea în timpul sarcinii și alăptarea este contraindicată.

  Anvimax sau Teraflu

  • Atât Anvimax cât și Teraflu pot fi utilizate pentru a elimina febra, cefaleea, apetitul afectat, congestia nazală, durerile articulare.
  • În ciuda unui efect terapeutic similar, preparatele diferă prin compoziție..
  • Pe lângă acidul ascorbic și paracetamolul, activitatea Anvimax se datorează acțiunii:
  • Loratadina - o substanță cu efect anti-alergic, care elimină mâncărimea, umflarea, normalizează permeabilitatea capilarelor.
  • Rimantadina este o componentă antivirală care afectează nu numai simptomele care apar, ci și cauzele dezvoltării procesului patologic. Este important să ne amintim că rimantadina este activă împotriva gripei A.
  • Monohidratul de gluconat de calciu, care normalizează alimentația țesuturilor musculare, reducând permeabilitatea membranelor, are efect anti-alergic.
  • Rutina care întărește pereții vaselor de sânge.

  Anvimax va fi mai bun decât Tamiflu dacă boala este provocată de virusul gripal A.

  Printre avantajele sale merită subliniat:

  • Efectul etiotrop, efectul asupra rădăcinii determină simptome neplăcute.
  • Mai multe costuri bugetare (producător rus).
  • Posibilitatea de a alege alte forme de dozare, dacă este necesar (capsule pentru administrare orală).
  • O listă mai extinsă de contraindicații: ulcerații la stomac, exces de vitamina K în organism, depistarea hemofiliei, hipertensiune arterială, sângerare gastrointestinală, diateză hemoragică, hipoprotrombinemie, boală tiroidiană, sarcoidoză, nefrourolitoză.
  • Posibilitatea de utilizare de la 18 ani.
  • Rimantadina este o substanță antivirală a vechii generații. Poate să nu afecteze alte soiuri de virus gripal, cum ar fi tipul B, deși inițial Tamiflu nu are efect antiviral..

  Nu este recomandabil să utilizați ambele medicamente ca singur tratament.

  Rinza sau Teraflu

  Rinza este un analog ieftin al Teraflu (159 ruble pentru 5 pliculețe) pentru tratamentul simptomatic al gripei, infecții virale respiratorii acute, răceli. Activitatea pulberii se datorează compoziției sale multicomponent: producătorul folosește paracetamol în combinație cu feniramina și fenilefrină.

  Spre deosebire de Teraflu, Rinza conține și cafeină în loc de acid ascorbic. Are un efect stimulant asupra sistemului nervos central, vă permite să combateți oboseala crescută și somnolența, creșteți performanța mentală și fizică.

  1. Lista contraindicațiilor este similară: Rinza nu trebuie utilizată de femeile însărcinate și care alăptează, împreună cu inhibitori de MAO, antidepresive triciclice, beta-blocante.
  2. În același timp, Rinz poate fi utilizat de la vârsta de 15 ani, în timp ce Teraflu este permis de la 12 ani.
  3. Trebuie acordată o atenție deosebită pacienților cu antecedente de hipertensiune arterială, glaucom cu închidere unghiulară, arterioscleroză coronariană, astm bronșic, tireotoxicoză, diabet zaharat, boală pulmonară obstructivă, hiperplazie de prostată, insuficiență renală și hepatică.
  4. Doza maximă zilnică de pulbere de Rinza este de cel mult 4 plicuri, iar durata tratamentului nu depășește 5 zile.
  5. Medicamentul trebuie utilizat după 60-120 de minute de la masa principală și nu trebuie combinat cu medicamente, care includ paracetamol, somnifere, anxiolitice, alcool.

  Maxicold sau Teraflu

  Ambele preparate sunt prezentate sub formă de pulbere pentru prepararea unei soluții de uz intern..

  Compoziția Maxikold include aceleași ingrediente active, cu excepția fenlefrinei, de aceea este un analog ieftin al Teraflu.

  Medicamentul normalizează temperatura corpului, are un efect analgezic, facilitează respirația nazală. Vitamina C compensează lipsa acidului ascorbic pentru răceli.

  La fel ca Teraflu, Maxicold este indicat pacienților de la 12 ani. Pentru adulți, pulberea poate fi luată de până la 4 ori pe zi, pentru copii peste 12 ani - maximum 3 pliculețe.

  Pentru a oferi un efect anestezic, medicamentul poate fi băut nu mai mult de 5 zile și nu mai mult de 72 de ore pentru a reduce temperatura corpului. Dacă simptomele persistă, consultați un medic..

  Maksold nu este combinat cu băuturi alcoolice, administrarea în comun poate duce la pancreatită acută. Utilizarea simultană cu medicamente din grupul de antiinflamatoare nesteroidiene și salicilați îmbunătățește efectul toxic asupra ficatului. Contraindicațiile și posibilele reacții adverse la medicamente sunt similare..

  Avantajul Maksikold poate fi mai mult costul bugetului - este de 110 ruble. mai ieftin decât Teraflu (pentru 10 plicuri).

  Analogii lui Fervex. Ceea ce este mai bine: Fervex, Teraflu sau Coldrex

  Analogii de Fervex sunt folosiți pentru primele simptome ale infecțiilor virale respiratorii acute și gripei pentru a reduce disconfortul, frisoanele, scăderea temperaturii, eliminarea nasului curgător sau a congestiei. Prezentat în tablete sau pulberi pentru copii și adulți. Diferență în țara de fabricație, gust, ingrediente active în compoziție și cantitate, preț.

  efect farmacologic

  Fervex - pulberi pentru prepararea unei băuturi calde, cu gust de portocală, zmeură sau lămâie pentru adulți și zmeură pentru copii. Ca parte a paracetamolului, a vitaminei C și a feniraminei, care au următoarele efecte terapeutice:

  • elimină durerile de cap și mușchi, scade temperatura;
  • reduce umflarea și roșeața mucoasei nazale;
  • elimină temporar manifestările clinice ale răcelii comune, mâncărimii nasului și strănutului;
  • crește imunitatea locală, întărește rezistența organismului;
  • ameliorează lăcrimarea cu SARS;
  • reduce permeabilitatea vasculară, întărește pereții capilari.

  Indicații pentru utilizarea Fervex

  Medicamentele și analogii (de exemplu, Teraflu) sunt utilizate pentru a elimina primele simptome ale gripei și răcelii obișnuite, ca adaos la principalul tratament antiviral și antibacterian (dacă este necesar). Indicații de utilizare:

  • temperatura, febra, dureri de cap si dureri musculare, febra, frisoane;
  • stare generală de rău;
  • nasul curgător, umflarea și congestia nazală;
  • lăcrimare
  • strănut.

  Fervex - instrucțiuni de utilizare

  Una dintre caracteristicile Fervex este prezența unei varietăți de pulberi fără zahăr, ceea ce permite persoanelor cu diabet să oprească simptomele răcelii și gripei..

  Conform instrucțiunilor de utilizare, pulberile Fervex se aplică de 2-3 ori pe zi, la fiecare 4 ore. Durata administrării depinde de obiectiv: când ameliorați durerile de cap și durerile musculare până la 5 zile, cu febră și febră - până la 3 zile.

  Medicamentul conține paracetamol, deci este pre-dizolvat în 200 ml de apă caldă și luat după mese pentru a reduce efectul negativ asupra mucoasei gastrice.

  Nu este de dorit să utilizați medicamentul și analogii în timpul sarcinii și alăptării fără prescripția medicului.

  Analogii lui Fervex

  Fervex este produs de o companie farmaceutică franceză exclusiv în pulberi pentru adulți și în ambalaje speciale pentru copii de la 6 ani.

  Conține acid ascorbic, paracetamol și feniramină în diferite doze, în funcție de categoria de consumatori..

  Astfel, elimină febra și diversele dureri, nasul curgător și lacrimarea, mâncărimi în nas în timpul răcelilor și strănutului, stare generală de rău și dureri.

  • Rinicold;
  • Rinza
  • Maxicold;
  • Teraflu și Teraflu Extra;
  • Orvis Flew;
  • Anvimax;
  • Antigrippin;
  • Coldrex;
  • fitile.

  Notă! Medicamentele care conțin feniramină (de exemplu, Teraflu) pot provoca letargie și somnolență. Când le folosiți, trebuie să aveți grijă atunci când vă angajați în activități periculoase (lucrați la mașină, cu piese mici, conduceți o mașină și alte vehicule).

  Anvimax este un analog al Fervex cu următoarele diferențe.

  • Pe lângă vitamina C și paracetamol (de 1,5 ori mai puțin decât în ​​Fervex), conține rutozid, gluconat de calciu și rimantadină. Aceste substanțe consolidează imunitatea locală, cresc rezistența organismului la boală și în mod specific la virusul gripal A..
  • Varietate de arome - lămâie, lămâie de miere, merișoare, coacăze negre, zmeură.
  • Pentru persoanele care nu sunt incomode cu forma de pulberi, sunt disponibile capsule și tablete efervescente.
  • În loc de feniramină, conține loratadină, care are efect antihistaminic. Elimina lacrimarea, nasul curgător, congestia nazală și umflarea.

  Un alt analog decât înlocuirea Fervex este medicamentul Teraflu. Este disponibil în pulberile convenționale, întărit cu tablete Extra și Extratab.

  Înlocuitorul conține paracetamol pentru a calma febra și diferite tipuri de durere, feniramina pentru a preveni reacțiile alergice și fenilefrina pentru a scăpa mai bine de răceala obișnuită. Restricție de vârstă - de la 12 ani.

  Prezentat după gusturi - lămâie, scorțișoară cu mere, fructe sălbatice.

  Atenţie! Fervex și analogi, în special cu un conținut ridicat de paracetamol (Coldrex, Teraflu) nu pot fi utilizate mult timp, mai mult de 3-5 zile din cauza efectelor secundare asupra ficatului și tractului gastro-intestinal..

  Acestea sunt concepute pentru a ameliora rapid simptomele răcelii și gripei. Dacă Fervex și analogii sunt ineficienți pe parcursul administrării maxime, este necesar să consultați un medic pentru un alt tratament.

  • Coldrex - este disponibil în pulberi cu prefixurile HotRem și MaxGripp pentru adulți și Junior pentru copii de la 6 ani. Diferența lor este un conținut mai mare (de aproximativ 2 ori) al componentei analgezice și antipiretice a paracetamolului și, ca urmare, efecte terapeutice mai pronunțate. O altă formă de analog este o pastilă care conține cofeină, care elimină letargia, starea generală de rău și slăbiciunea bolii. Nu pot fi utilizate cu hipertensiune arterială și hipertensiune arterială.
  • Antigrippin - o compoziție similară, diferența de formă de eliberare: pulberi pentru adulți, tablete efervescente pentru adulți și copii.
  • Un analog Rinza ieftin este disponibil în tablete și pulberi numite Rinzasip pentru adulți (coacăz negru, lămâie, portocal) și într-un pachet separat pentru copiii de la 6 ani cu aromă de zmeură. Conține paracetamol pentru calmarea febrei și durerii, fenilefrină pentru a reduce nasul curgător și congestia nazală. Noile componente sunt cofeina, care îmbunătățește bunăstarea generală, elimină somnolența și letargia, și clorfenamina, care are un efect anti-alergic. Datorită conținutului de cafeină, analogul nu poate fi utilizat pentru hipertensiunea arterială și hipertensiunea arterială. În pulberi, conținutul de paracetamol este de 1,5 ori mai mare decât în ​​comprimate. Acest lucru le face atât mai eficiente, cât și mai toxice atunci când depășesc dozele maxime..
  • Medicamentul pe bază de ingrediente pe bază de plante - Linkas ARVI cu aromă de lămâie sau mentă. Are efecte secundare minime și costuri reduse..
  • Un analog cu proprietăți diferite este reprezentat de pulberile complexe anti-gripă Vicks. Ele elimină tusea și durerile de gât, nu provoacă somnolență, precum Teraflu, nu reduc performanța dacă apar simptome la locul de muncă.

  Prețurile analogice la Moscova (în regiuni pot varia în funcție de marja farmaciei, de cursul de schimb valutar, de la distanță, alți factori, de disponibilitatea ofertelor promoționale)

  Un drogFormular de eliberarePreț, în rubleȚara producătoare
  FairwexPudre nr. 4160-220Franţa
  Numărul 8270-360
  Numărul 12370-510
  Nr. 8 pentru copii170-260
  Anvimaxcapsule230-320Rusia
  Pudre nr. 3120-170
  Numărul 6175-230
  Numărul 12290-360
  Numărul 24470-600
  TerafluPudre nr. 10350-450Statele Unite ale Americii
  Numărul 4170-300
  Numărul suplimentar 10390-620
  ColdrexHotRem №5180-250Irlanda
  HotRem №10300-430
  Gripa maximă nr. 5200-270
  Gripa maximă nr. 10370-480
  Junior290-430
  Tablete150-210
  RinzaTablete180-270India
  RinzasipPudre nr. 10260-330
  Nr. 10 pentru copii150-290
  Linkas OrviPudre nr. 10190-270India
  fitilePudre nr. 10370-470Regatul Unit

  În copilărie, pot fi utilizate următoarele analogii:

  • Antiflu Kids (de la 2 ani);
  • Rinzasip pentru copii de la 6 ani;
  • Coldrex Junior (tot de la 6 ani);
  • Tablete efervescente antigrippin pentru copii.

  Medicamentele din copilărie se recomandă a fi administrate rar, fără a depăși dozele. Dacă simptomele se agravează timp de 2-3 zile, consultați un medic pediatru.

  Fervex sau Teraflu - care este mai bine

  Alegând între Fervex sau Teraflu, puteți cumpăra oricare dintre aceste medicamente. Cu toate acestea, dacă sunteți îngrijorat de congestie nazală severă sau de nasul curgător, acesta din urmă va ajuta mai repede..

  Conform recenziilor clienților, după aplicarea Teraflu, somnolența și letargia sunt mai dese îngrijorate. Este recomandabil să bei cu stare de rău, simptome de SARS și gripă noaptea.

  Avantajele Fervex comparativ cu Teraflu este o formă fără zahăr pentru persoanele cu diabet. Îndepărtează rapid durerile de cap și mușchii, ameliorează febra. Conținutul de paracetamol în acesta este de 1,5 ori mai mare decât în ​​Teraflu.

  Prețul în termeni de pachet este aproximativ același.

  Important! Pentru a preveni reacțiile nedorite, Fervex, Teraflu și alți analogi sunt nedorite pentru alcoolism, funcție hepatică afectată, sângerare gastrointestinală. Pentru a reduce efectul negativ asupra mucoasei gastrice, ei sunt beți după ce au mâncat în doză, conform instrucțiunilor medicamentului.

  Coldrex sau Fervex

  Cu dureri de cap severe și dureri musculare, precum și temperatură, se utilizează Coldrex. Demnitate - o formă de eliberare destinată copiilor de la 6 ani. Dacă este imposibil să luați pulberea sub formă de băutură fierbinte, comprimatele sunt vândute în farmacii.

  Prețul Coldrex este același cu cel al analogului - Fervex.

  O altă diferență a analogului este că în loc de feniramina anti-alergică, este conținută fenilefrină, care elimină nasul curgător și congestia nazală. Astfel, în ceea ce privește ingredientele active, este identic cu Teraflu doar cu o doză mai mare de paracetamol.

  Atunci când alegeți între el și un analog cu durere intolerabilă, trebuie să se acorde preferință celui de-al doilea. Dacă o persoană are antecedente de diabet, o astfel de înlocuire este inacceptabilă.

  Anvimax sau Fairx - ceea ce este mai bine

  Anvimax este un analog ieftin al Fervex, cu o compoziție diferită pentru utilizare la adulți. Conține o componentă antipiretică, antihistaminică și un complex de substanțe pentru consolidarea imunității locale, crește rezistența organismului la virusul gripal A. Potrivit oamenilor, medicamentul ajută rapid, are o varietate plăcută de gusturi și are un gust neplăcut de paracetamol.

  Atunci când alegeți între Anvimax și Fervex, puteți alege oricare. Dacă au apărut semne de răceală la un copil, atunci este mai bine să alegeți Fervex sau analogi potriviți pentru copii.

  Fervex, Teraflu și analogi conțin cantitatea maximă de componentă antipiretică a paracetamolului și a altor substanțe pentru a elimina primele simptome ale SARS. Dacă sunt depășite dozele, sunt posibile efecte toxice asupra ficatului, iritarea mucoasei gastrice, manifestări alergice (urticarie, mâncărime).

  Anvimax și Teraflu: compararea medicamentelor

  Odată cu apariția răcelilor și a epidemiilor de sezon în farmacii, cererea de medicamente pentru răceli și tuse crește brusc. Unii vizitatori cumpără medicamente pe bază de rețetă, în timp ce alții, neavând timp să viziteze un medic, întreabă farmaciștii despre caracteristicile medicamentelor. Prin urmare, sunt adesea auzite întrebări despre beneficiile AnviMax sau TeraFlu, care este mai bine să bei din tuse.

  Indicații de utilizare

  Ambele medicamente sunt concepute ca agenți simptomatici pentru orice răceli însoțite de febră, nas curgător, strănut, slăbiciune și dureri corporale.

  Unitățile de asistență medicală oferă asistență rapidă pentru ameliorarea condițiilor dureroase: scad eficient temperatura, elimină durerile de gât și lăcrimarea, ameliorează congestia nazală și restabilesc respirația normală - ambele remedii dau rezultate bune pentru răceli și boli infecțioase..

  Compararea formulărilor medicamentoase

  Deși TeraFlu și AnviMax sunt concepute pentru a ameliora aceleași simptome, ele nu sunt analogii complete între ele. În primul rând, se disting printr-o compoziție diferită:

  • Paracetamolul aparține grupului de antiinflamatoare nesteroidiene. În plus, este inclus în lista medicamentelor vitale pentru om. Substanța are un efect antipiretic, analgezic și ușor antiinflamator. Conținutul său în TeraFlu - 325mg.
  • Maleatul de feriramină inhibă activitatea receptorilor H1, reducând astfel producția de histamină - adică are un efect anti-alergic. Substanța este inclusă în compoziția medicamentului pentru îngustarea vaselor de sânge în pasajele nazale, eliminând congestia. De asemenea, ameliorează lăcrimarea și cantitatea de descărcare din nas, înmoaie intensitatea inflamației, ajută la dureri în gât, mâncărime.
  • Clorhidratul de fenilfrină ajută la îngustarea vaselor de sânge, ușurând astfel umflarea mucoaselor, restabilind respirația normală. De asemenea, inhibă dezvoltarea proceselor inflamatorii..
  • Acidul ascorbic îmbunătățește permeabilitatea vasculară, contribuind la o penetrare mai completă a medicamentului, susține imunitatea, restabilește nivelul necesar de vitamine.
  • Gluconat de calciu. Hrănește mușchii, protejează membranele celulare de infecții, are un efect puternic anti-alergic.
  • Loratadina are o proprietate antihistaminică cu acțiune lungă. Ajută la eliminarea umflături, spasme musculare, mâncărime.
  • Rimantadina are un puternic efect antiviral: blochează dezvoltarea infecției, eliminând astfel formarea de toxine. Substanța susține și imunitatea, crește rezistența organismului. Unul dintre avantajele principale ale substanței este că stimulează organismul să producă propriul interferon, crescând astfel puterea imunității.
  • Rutozida (sau rutina) se referă la un grup de substanțe care susțin sistemul vascular. Ca parte a AnviMax, întărește vasele de sânge, protejându-le de deteriorarea în timpul proceselor inflamatorii. Substanța elimină umflarea și inflamația..

  După cum se poate observa din analiza compozițiilor, TeraFlu acționează ca o ambulanță - îmbunătățește bunăstarea ameliorează simptomele, dar nu afectează cauza apariției lor. Prin urmare, medicamentul nu este prescris pentru tratament, este luat pentru a atenua starea și, de asemenea, atunci când nu există nici o modalitate de a dormi în pat.

  AnviMax, spre deosebire de TeraFlu, acționează diferit. Datorită unui set de componente, nu numai că ameliorează manifestările dureroase, dar și suprimă cauza apariției lor - o infecție virală.

  Diferența în formele de eliberare

  TeraFlu se prepară sub formă de pulbere pentru prepararea băuturilor - fierbinte sau rece.

  AnviMax este disponibil în pungi și capsule, ceea ce oferă pacienților posibilitatea de a alege cea mai convenabilă opțiune pentru ei înșiși. Pentru cei care preferă să bea medicamente în capsule, avantajele acestei forme sunt evidente:

  • Medicamentele nu sunt expuse mediului, ceea ce uneori le crește eficacitatea
  • Substanțele active sunt absorbite mult mai bine.
  • Ușor de folosit
  • Componentele medicinale sunt livrate neschimbate și sunt eliberate în tractul gastrointestinal dorit
  • Nu irită gustul și mirosul drogurilor.

  AnviMax în capsule este reprezentat de două tipuri de pastile - albastru și roșu. Culori diferite indică capsule cu conținut diferit - în primul caz, substanța activă este paracetamol, în al doilea - substanțele active rămase. Această formă reduce la minimum riscurile de interacțiune ale componentelor existente.

  Mod de aplicare

  TeraFlu poate fi băut de pacienți care au împlinit vârsta de 12 ani. În ziua în care este permisă utilizarea a trei pliculețe pentru dizolvare cu o pauză între doze de cel puțin 4 ore. Cursul simptomatic nu trebuie să dureze mai mult de 3 zile. Dacă nu s-a produs îmbunătățire și boala continuă să se dezvolte, atunci trebuie să vizitați mai rapid un medic.

  AnviMax este destinat tratamentului pacienților mai în vârstă - este permis să se ia doar de la vârsta de 18 ani.

  • Medicamentul în pulbere este diluat în jumătate de pahar cu apă și băut indiferent de aportul alimentar. Sunt permise 2-3 saci pe zi.
  • Capsulele sunt, de asemenea, luate de 2-3 ori pe zi, luând câte o pastilă albastră și roșie simultan.

  Cursul terapeutic este de 3-5 zile. După finalizarea sa, dacă starea de sănătate nu s-a îmbunătățit, este necesar să fie supus unui examen de către un terapeut.

  Producătorii și prețurile

  TeraFlu este produs de preocupările farmaceutice din mai multe țări străine - SUA, Canada, Elveția. În consecință, prețul medicamentului este mai mare decât evoluția internă similară - un pachet cu 10 plicuri în costuri medii 380-400 ruble.

  AnviMax este produs în Rusia de multe întreprinderi: FarmVILAR, Pharmproekt, Sotex și altele. Medicamentul se compară favorabil cu TeraFlu în preț. Costul mediu al unui pachet cu 12 plicuri este de 287 ruble. cu 24 de saci - 463 freca.

  Este dificil de spus fără echivoc care medicament este mai bine să luați - TeraFlu sau AnviMax, deoarece este necesar să se analizeze caracteristicile numirii individuale pentru fiecare pacient. Și acest lucru ar trebui să fie stabilit numai de medic după examinarea pacientului.

  Ce este mai bine Teraflu sau Anvimaks?

  Toamna este un anotimp minunat, înfrumusețând ochii cu o revoltă de culori. Cu toate acestea, alături de ploaia ploioasă, „oaspeții neinvitați” vor prinde: răcelile și bolile virale.

  O răceală apare din cauza scăderii apărărilor organismului după hipotermie. Drept urmare, celulele bacteriene încep să se multiplice rapid, ceea ce duce la dezvoltarea bolii.

  Bolile virale apar din cauza ingestiei unui virus străin pentru care nu s-a dezvoltat o apărare imună.

  Simptomele răcelilor și infecțiilor respiratorii acute sunt cunoscute tuturor: febră ridicată, dureri de cap, lipsa poftei de mâncare, congestie nazală, senzație de etanșeitate în zona toracică, dureri musculare.

  Pentru a ameliora manifestările neplăcute ale bolilor, lanțurile farmaceutice oferă multe medicamente. În articolul nostru, ne vom concentra pe medicamente precum Teraflu și Anvimax: vom analiza ingredientele active, vom găsi asemănări și diferențe, vom identifica avantajele și dezavantajele.

  Luați conform indicațiilor medicului dumneavoastră. Nu luați în mod frivol medicamente publicitate pe scară largă, ele constau din combinații de medicamente diverse cu efecte diferite. Teraflu sau Anvimax vi se atribuie, asigurați-vă că consultați lista extinsă de contraindicații și reacții adverse, dintre care există multe pentru ambele medicamente.

  Teraflu și Anvimaks: care este diferența?

  Medicamente combinate Teraflu și Anvimax - comparație.

  Deși ambele medicamente sunt prescrise pentru a elimina manifestările simptomatice de mai sus ale răcelilor virale și ale răcelilor, există o diferență semnificativă în compoziția substanțelor active ale ambelor medicamente.
  Teraflu conține paracetamol, maleat de feniramină, clorhidrat de fenilefrină și acid ascorbic ca supliment vitaminic.

  • Paracetamolul este un medicament anti-inflamator nesteroid care are un antipiretic (pentru răceli, nu este recomandat să luați antipiretice în timp ce temperatura corpului nu este mai mare de 38), cu efect antiinflamator și anestezic.
  • Pheniramina maleat este un blocant al histaminei cu efecte antialergice. De asemenea, substanța activează activitatea vaselor mucoasei nazale, reducând astfel congestia.
  • Clorhidrat de fenilefrină - o substanță care provoacă îngustarea vaselor de sânge și reduce rata proceselor inflamatorii din nasofaringe.

  Diferența dintre Anvimax și Teraflu este că, pe lângă paracetamol și acid ascorbic, substanțele active mai includ monohidrat de gluconat de calciu, loratadină, clorhidrat de rimantadină, rutoside trihidrat.

  • Compusul chimic al calciului contribuie la nutriția sistemului muscular, reduce permeabilitatea membranelor celulare pentru invazia agenților patogeni, are un efect anti-alergic activ.
  • Loratadina este un antihistaminic cu acțiune lungă, ameliorează umflarea, crampe musculare, mâncărime, reduce permeabilitatea capilară.
  • Compusul chimic cu clorhidrat de rimantadină prezintă un efect antiviral activ; neutralizează toxinele rezultate din activitatea virusurilor și bacteriilor; este un imunomodulator, crescând rezistența organismului.
  • Triuthidratul Rutoside, mai cunoscut sub numele de rutină, reduce permeabilitatea capilară și întărește peretele vascular.

  Componentele și cantitatea lor într-o singură doză

  Element activ
  Teraflu (pentru gripă și răceli)
  Cantitate (mg)
  Anvimax
  Cantitate (mg)
  Paracetamolul

  ●325●360Maleat de feniramină

  ●douăzeci--Clorhidrat de fenilfrină

  ●10--Acid ascorbic (vitamina C)

  ●cincizeci●300Gluconat de calciu

  --●100loratadină

  --●3rimantadina

  --●cincizecirutozidei

  Anvimax are un avantaj clar, deoarece este un medicament etiotrop. Astfel de medicamente nu numai că elimină simptomele bolii, dar și acționează asupra cauzelor principale, în acest caz, a virusurilor străine.

  Diferența dintre Teraflu și Anvimax este că medicamentul se administrează numai sub formă de pulbere pentru prepararea unei soluții. În timp ce Anvimax este, de asemenea, prezentat sub formă de capsule. Avantajele formelor încapsulate:

  • conținutul acestora nu este în contact cu mediul extern și nu este supus oxidării;
  • au biodisponibilitate ridicată;
  • convenabil pentru înghițire;
  • eliberarea substanțelor are loc în secțiunea necesară a tractului gastrointestinal;
  • pacientul nu simte gustul amar al medicamentelor.

  Teraflu este produs de întreprinderi farmaceutice din țări străine: Elveția (pentru piața rusă), SUA, Franța, Canada și Turcia, ceea ce afectează costul medicamentului în direcția creșterii acestuia. Anvimax este produs de mai mulți producători ruși, iar la preț, medicamentul este puțin mai ieftin.

  Teraflu sau Anvimax: care este mai bine? Ai încredere în medicul tău. După cum sa menționat mai sus, ambele medicamente au o listă largă de efecte secundare și sunt contraindicate în unele grupuri de persoane. Luați medicamentul prescris strict conform instrucțiunilor, deoarece o supradoză amenință cu un rezultat neplăcut.