Instructiuni de folosire

Cicloferonul este prescris pentru prevenirea și tratamentul bolilor infecțioase. Medicamentul prezintă proprietăți imunomodulatoare și antivirale. Cursul de aplicare a medicamentului îmbunătățește funcționarea sistemului imunitar și reduce riscul formării de patologii de natură bacteriană sau virală. Pentru tratamentul unui proces infecțios, acesta este utilizat ca parte a terapiei complexe. Acest medicament poate fi prescris pentru adulți și copii peste 4 ani. Reacțiile adverse apar rar..

Imunomodulatorii sunt o clasă relativ nouă de medicamente care pot regla funcționarea sistemelor de apărare ale organismului. Aceste medicamente au o toleranță mai bună în comparație cu antibioticele și medicamentele antivirale învechite..

Compoziția și forma de eliberare

Ingredientul activ al produsului este acidul acridonoacetic sub formă de acetat de meglumină acridonă. Această substanță determină proprietățile medicinale ale medicamentului. Componentele suplimentare depind de forma de dozare..

Formulare de lansare:

 • Soluţie. Conține apă ca excipient.
 • Alifie. Conține propilenglicol și catapol.
 • Formula tabletei. Conține stearat de calciu, propilen glicol, polisorbat, hippromeloză, acid metacrilic și polimer de acrilat de etil.
Comprimate de cicloferon

Componentele auxiliare ale comprimatelor sunt necesare pentru a stabiliza forma de dozare și asimilarea substanței active în secțiunea dorită a tractului gastro-intestinal.

Acțiunea cicloferonului

Potrivit producătorului, acetatul de acridonă de meglumină crește producția de interferoni din organism. În mod normal, aceste substanțe sunt secretate de celule ca răspuns la penetrarea virusurilor în țesuturi. Interferonul se leagă de alte celule și oprește răspândirea agenților patogeni. Această proprietate este cea care determină activitatea imunomodulatoare, deoarece luarea medicamentului îmbunătățește imunitatea.

Interferonii se acumulează în plămâni, ficat, splină și alte organe. Producția acestei substanțe joacă un rol important în protecția preventivă a organismului..

Proprietăți suplimentare

 • Activitate antivirală. Consolidarea producției de interferoni poate fi numită o măsură nespecifică de protecție a corpului. Medicamentul este de asemenea capabil să combată amenințarea infecțioasă în primele etape ale formării bolii. Acidul acido-acetic perturbă replicarea virusului gripal, adenovirus, citomegalovirus și alți agenți patogeni.
 • Efect antimicrobian moderat. Tratamentul cu acest remediu ajută la combaterea unor infecții bacteriene. Această proprietate se datorează efectului imunostimulator general..
 • Corectarea stării imune. Terapia elimină imunodeficiența și restabilește cele mai importante funcții ale sistemului de apărare al organismului.
 • Penetrarea medicamentelor prin bariera sânge-creier care izolează sistemul nervos central. Medicamentul este utilizat pentru a trata encefalita transmisă de căpușe și alte patologii virale care afectează creierul.
 • Îmbunătățirea producției de leucocite granulare. Aceste celule imunocompetente protejează țesuturile și organele de diverse amenințări..
 • Efectul antitumoral al uciderii celulelor cu mutații genetice și suprimarea creșterii neoplasmelor.
 • Eliminarea proceselor autoimune în care sistemul de apărare al organismului atacă țesuturile sănătoase.
Cicloferonul actual

Inductorii cu interferon activează toate componentele de apărare imună.

Reactii adverse

Cicloferonul are o toleranță bună, cu toate acestea, orice substanță medicamentoasă poate afecta în mod negativ țesuturile și organele. Alergia este singura reacție adversă raportată. Sistemul imunitar al unor persoane vede o amenințare pentru acidul acridonoacetic sau componentele auxiliare ale remediului. Uneori complicații grave.

Semne caracteristice ale alergiilor:

 • Erupții cutanate (urticarie).
 • Amețeli și slăbiciune.
 • Roșeață și umflare a pielii.

Dacă apar simptome de alergie, pacientul trebuie să înceteze să ia medicamentul și să consulte un medic.

Asimilarea și eliminarea

Componenta activă trebuie să intre în fluxul sanguin și să pătrundă în țesut pentru dezvoltarea tuturor efectelor medicinale. Luând pilule duce la absorbția acidului acridonoacetic în intestin, unde alimentele sunt absorbite în sânge și vasele limfatice. La aproximativ trei ore după administrarea pastilei, se ajunge la concentrația necesară a substanței în plasma sanguină. O metodă de injecție de administrare a medicamentului facilitează asimilarea ingredientului activ. Utilizarea linimentului ajută la limitarea zonei de acțiune terapeutică.

Cicloferonul este excretat în urină și fecale. Substanța nu se acumulează în organism.

Indicații cicloferon

Diferite forme de dozare diferă în indicații. Îmbunătățirea sistemului imunitar - efectul general al soluției, linimentelor și tabletelor. În primul rând, medicamentul este prescris pentru prevenirea și tratamentul infecțiilor virale. Luând medicamentul cu câteva zile sau săptămâni înainte de presupusul contact cu agenți patogeni ajută la reducerea semnificativă a riscului de infecție. Dacă pacientul suferă deja de simptomele bolii, terapia medicamentoasă elimină complicațiile și accelerează recuperarea.

De obicei, un medicament este prescris împreună cu alte medicamente, cum ar fi antibiotice și antiinflamatoare. Terapia combinată ajută la tratarea cu succes a patologiilor virale și bacteriene grave. Monoterapia cu acid acridonoacetic este potrivită pentru prevenirea și ameliorarea simptomelor răcelilor necomplicate..

Indicații pentru utilizarea comprimatelor

 • Gripa si alte infectii virale respiratorii acute. Simptomele tipice ale acestor boli includ congestia nazală, tuse, dureri în gât, slăbiciune și febră. Particulele virale intră de obicei în corp prin picături aeriene prin sistemul respirator.
 • Tratamentul infecției cu herpes. Aceasta este o boală virală, manifestată prin erupții cutanate și recidive frecvente. Negii apar de obicei în organele genitale externe și pe buze. O scădere a imunității duce la o exacerbare a infecției. Utilizarea imunomodulatoarelor ca parte a terapiei complexe îmbunătățește prognosticul.
 • Reducerea riscului de infecție la copiii mai mari de 4 ani. Potrivit pentru copii sănătoși și pacienți imunocompromisi.

Formula tabletei este la fel de potrivită pentru adulți și copii.

Indicații pentru utilizarea injecției

 • Scăderea dobândită a imunității, însoțită de apariția frecventă a bolilor infecțioase.
 • Infecție cu citomegalovirus. Simptomele acestei patologii apar pe fondul imunodeficienței.
 • Infecție cu HIV. Este prescris împreună cu alte medicamente pentru îmbunătățirea sistemului imunitar și reducerea concentrației de particule virale..
 • Hepatita de natură virală. Inflamarea ficatului este adesea asimptomatică mulți ani. Terapia în timp necesară.
 • Boli infecțioase și inflamatorii ale sistemului nervos central: encefalită transmisă de căpușe, boala Lyme, meningită. Substanța activă se acumulează în țesuturile creierului și previne deteriorarea suplimentară a organului.
 • Patologiile țesutului conjunctiv cauzate de afecțiuni imune.
 • Deteriorarea articulațiilor, însoțită de mobilitate afectată și distrugerea cartilajului articular.
Semn de alergie

Indicații pentru utilizarea linimentului

 • Chlamydia la bărbați și femei. Aceasta este o infecție cu transmitere sexuală care afectează sistemul genitourinar. Cicloferonul poate fi utilizat cu antibiotice și alte medicamente..
 • Leziune erpetică a pielii și membranei mucoase. Prelucrarea locală a țesuturilor este bine combinată cu alte medicamente..
 • Boli infecțioase și inflamatorii ale uretrei și penisului.
 • Inflamarea membranei mucoase a vaginului și colului uterin.
 • Inflamarea țesuturilor din jurul dinților (parodontită).

Linimentul este contraindicat la pacienții sub 18 ani.

Contraindicații

Unii oameni nu pot utiliza medicamentul în scop terapeutic și profilactic, din cauza riscului ridicat de complicații. Deci, orice formă de dozare a acidului acridonoacetic este contraindicată copiilor sub 4 ani. Tabletele și soluția sunt interzise să ia cu ciroză hepatică, deoarece această afecțiune încalcă retragerea medicamentului din organism.

Contraindicații generale:

 • Rulment pentru copii.
 • lactație.
 • Alergie la componentele medicinale.

Tabletele trebuie luate cu precauție în prezența bolilor inflamatorii ale tractului gastrointestinal. Este posibilă deteriorarea membranei mucoase a stomacului sau intestinelor. Este recomandat să vă consultați mai întâi cu medicul dumneavoastră..

Instrucțiuni de utilizare Cycloferon

Normele de utilizare a diferitelor forme de dozare ale medicamentului sunt diferite. Este important să citiți cu atenție instrucțiunile înainte de începerea tratamentului. Dacă aveți îndoieli, consultați un medic. Un specialist va evalua simptomele pacientului și va diagnostica. Auto-tratamentul patologiilor infecțioase și imunologice grave este plin de dezvoltarea de complicații.

Luând pastile

 • Terapia infecțiilor respiratorii acute la adulți: administrarea de comprimate în zilele 1, 2, 4, 6, 8. Pacientul trebuie să înceapă să ia medicamentul imediat după debutul primelor simptome ale unei răceli..
 • Terapia infecțiilor respiratorii acute la copii: administrarea medicamentului în 1, 2, 4, 6, 8, 11, 14, 17, 20, 23 de zile. Numărul total de recepții de la 5 la 10.
 • Tratamentul herpesului la adulți: administrarea de comprimate în 1, 2, 4, 6, 8, 11, 14, 17, 20, 23 zile. Nu mai mult de 40 de comprimate pe curs.
 • Tratamentul herpesului la copii: doze unice în zilele 1, 2, 4, 6, 8, 11, 14 până la dispariția simptomelor.

O singură doză depinde de vârstă. Se recomandă adulților și copiilor peste 12 ani să ia de la 450 la 600 mg de substanță activă la un moment dat. Este vorba despre trei sau patru tablete. Copiilor cu vârste cuprinse între 7 și 11 ani li se recomandă o doză zilnică de 300-450 mg. Copiilor cu vârsta cuprinsă între 4 și 6 ani trebuie să li se administreze un comprimat (150 mg) pe zi.

Utilizarea soluției

 • Infecții herpetice: zece injecții. O doză unică pentru adulți este de 250 mg..
 • Leziuni infecțioase ale creierului: 12 injecții. Doză unică pentru adulți - de la 250 la 500 mg.
 • Chlamydia: zece injecții. O doză unică pentru adulți este de 250 mg..
 • Hepatita A, B, C, D: 10 injecții pentru adulți și 15 injecții pentru copii. O doză unică pentru adulți este de 500 mg..
 • Hepatita B, C, D: zece injecții pentru adulți și copii. O doză unică pentru adulți este de 500 mg. Terapia suplimentară se administrează cu trei injecții pe săptămână timp de 3 luni.
 • Virusul imunodeficienței umane: zece injecții pentru copii și adulți. O doză unică pentru adulți este de 500 mg. În continuare, o singură injecție de medicament la fiecare trei zile timp de 3 luni.
 • Patologii autoimune ale țesutului conjunctiv: cinci injecții. O doză unică pentru adulți este de 250 mg. Patru cursuri de terapie cu un interval de două săptămâni.

Lichidul este injectat în corp la fiecare 24 de ore folosind injecții intramusculare sau intravenoase în fiecare zi. Doza pentru copii este selectată în funcție de greutatea corporală: de la 6 la 10 mg pe kilogram.

Folosind liniment

 • Infecție herpetică: tratamentul țesutului inflamat de două ori pe zi, timp de 5 zile.
 • Inflamație uretrală: tratament intern al membranei mucoase cu 5 ml de medicament de două ori pe zi. Durata terapiei este de la 10 la 15 zile.
 • Inflamația penisului glandului: tratamentul pielii 5 ml produs o dată pe zi. Durata tratamentului este de până la două săptămâni.
 • Afecțiuni fungice sau bacteriene ale mucoasei vaginale: administrarea a 5 ml de medicament o dată sau de două ori pe zi, timp de 10-15 zile.
 • Inflamație parodontală: aplicarea unei cantități mici de liniment pe gingii după un tratament antiseptic. În fiecare zi timp de două săptămâni.

Este important să citiți instrucțiunile pentru aplicarea corectă a produsului. Dacă auto-utilizarea formei topice a medicamentului provoacă dificultăți, se recomandă consultarea unui medic.

Îndrumări suplimentare

 • Forma topică a medicamentului nu trebuie să cadă în zona ochilor. Dacă lichidul intră accidental în membrana mucoasă a ochiului, clătiți bine conjunctiva cu apă curată..
 • Dacă există patologii tiroidiene, trebuie să consultați mai întâi un specialist.
 • Medicamentul îmbunătățește efectul antimicrobianelor și nu afectează eficacitatea altor medicamente.
 • Rata reacțiilor psihomotorii în timpul terapiei nu scade. Poate conduce un vehicul.

Medicamentul este distribuit fără rețetă, cu toate acestea, pentru utilizarea eficientă a tabletelor, soluției sau a linimentului, se recomandă consultarea unui medic și supunerea unor examene. Pachetul conține instrucțiuni mai detaliate.

Analogii cicloferonului

Există analogi indirecti ai medicamentului care conțin o altă substanță activă. Este vorba despre medicamente cu efect terapeutic similar..

 • Amiksin - un imunomodulator pentru prevenirea și tratamentul infecțiilor.
 • Galavit - un mijloc de consolidare a imunității.
 • Arbidol - un medicament pentru tratamentul infecțiilor virale respiratorii acute și îmbunătățește imunitatea.
Analog Cycloferon

Analogii cicloferonului se disting prin contraindicații, efecte secundare și indicații. Trebuie să citiți instrucțiuni.

Recenzii și prețuri

Medicamentul este popular printre medici și pacienți. Proprietățile combinate ale acidului acridonoacetic sunt utilizate în practica ginecologică, pediatrică și terapeutică generală. Pacienții se plâng rar de intoleranța la componentele medicamentului.

Prețul mediu de 50 comprimate este de 780 de ruble. Prețul mediu al unui tub de liniment este de 195 de ruble. Cinci fiole cu soluție pot fi achiziționate la un preț de 300-350 de ruble.

Video

Cycloferon este un medicament universal pentru prevenirea și tratamentul patologiilor infecțioase și inflamatorii. Este de obicei utilizat ca parte a terapiei complexe..

Cycloferon ® (Cycloferon ®)

Substanta activa:

Conţinut

Grup farmacologic

Clasificare nosologică (ICD-10)

Imagini 3D

Structura

Tablete acoperite enterice1 fila.
substanta activa:
acetat de acridonă meglumină (în termeni de acid acridonoacetic)150 mg
excipienți: povidonă - 7,93 mg; stearat de calciu - 3,07 mg; hipromeloză - 2,73 mg; polisorbat 80 - 0,27 mg; copacimer de acid metacrilic și acrilat de etil - 23,21 mg; propilenglicol - 1,79 mg

Descrierea formei de dozare

Tablete: galben biconvex, acoperit enteric.

efect farmacologic

Farmacodinamica

Inductor interferon cu greutate moleculară mică, cu o gamă largă de activitate biologică (incluzând antiviral, imunomodulant, antiinflamator, antiproliferativ, antitumoral).

Cycloferon ® este eficient împotriva virusurilor herpetice, gripei și a altor agenți patogeni ai infecțiilor respiratorii acute. Are efect antiviral direct, inhibând reproducerea virusului în stadiile incipiente (1-5 zile) ale procesului infecțios, reducând infecțiozitatea virusurilor rezultate, ducând la formarea de particule virale defecte. Crește rezistența nespecifică la infecțiile virale și bacteriene.

Farmacocinetica

Când luați o doză zilnică de Cmax în plasma sanguină se ajunge după 2-3 ore, scăzând treptat până la a 8-a oră; după 24 de ore, Cycloferon ® este detectat în urme. T1/2 medicamentul este de 4-5 ore. Nu se acumulează în organism la doze recomandate.

Indicațiile medicamentului Cycloferon ®

La adulți (ca parte a terapiei complexe)

gripă și infecții respiratorii acute;

La copiii aflați în terapie complexă, începând de la 4 ani

gripă și infecții respiratorii acute;

La copii, de la 4 ani, pentru prevenire

gripă și infecții respiratorii acute.

Contraindicații

intoleranță individuală la componentele medicamentului;

ciroza decompensată a ficatului;

perioada alăptării;

varsta pana la 4 ani (din cauza unui act de inghitire imperfect).

Cu prudență: boli ale sistemului digestiv în timpul unei exacerbări (eroziune, ulcere gastrice și / sau duodenale, gastrită și duodenită); istoric de reacții alergice. În aceste cazuri, înainte de a lua medicamentul, trebuie să vă consultați medicul.

Sarcina și alăptarea

Utilizarea medicamentului este contraindicată în sarcină și în timpul alăptării.

Efecte secundare

Interacţiune

Compatibil cu alte medicamente utilizate în tratamentul bolilor indicate în câmpul „Indicații” (inclusiv interferoni, chimioterapice, medicamente simptomatice).

Îmbunătățește acțiunea interferonilor și analogilor nucleozidici. Reduce efectele secundare ale chimioterapiei, terapiei cu interferon.

Dozaj si administrare

În interior, de 1 dată pe zi, cu 30 de minute înainte de masă, fără a mesteca, a bea 1/2 cană de apă.

Copii: 4-6 ani - 150 mg (1 comprimat) pe doză; 7-11 ani - 300-450 mg (2-3 comprimate) pe doză.

Adulți și copii peste 12 ani: 450–600 mg (3-4 comprimate) pe doză.

Se recomandă efectuarea celui de-al doilea curs la 2-3 săptămâni de la sfârșitul primului curs.

În tratamentul gripei și infecțiilor respiratorii acute, medicamentul este luat în primele 1, 2, 4, 6, 8 zile (curs de tratament - 20 de comprimate). Tratamentul trebuie început la primele simptome ale bolii. În gripa severă în prima zi, luați 6 comprimate. Dacă este necesar, terapia simptomatică se realizează suplimentar (antipiretice, antidirigene, expectorante).

Cu o infecție herpetică, medicamentul este luat în 1, 2, 4, 6, 8, 11, 14, 17, 20, 23 de zile (curs de tratament - 40 de comprimate). Tratamentul este cel mai eficient atunci când apar primele simptome ale bolii.

Copii de la 4 ani

În caz de gripă și infecții respiratorii acute, medicamentul este administrat în doze de vârstă în zilele 1, 2, 4, 6, 8, 11, 14, 17, 20, 23. Cursul tratamentului este de la 5 la 10 doze, în funcție de gravitatea afecțiunii și de severitatea simptomelor clinice.

Cu o infecție herpetică, medicamentul este luat în primele 1, 2, 4, 6, 8, 11, 14 zile de tratament. Cursul tratamentului poate varia în funcție de gravitatea afecțiunii și de severitatea simptomelor clinice..

Pentru profilaxia nespecifică de urgență a gripei și infecțiilor respiratorii acute (în contact direct cu pacienții cu gripă sau infecții respiratorii acute ale altor etiologii în timpul epidemiei de gripă): în zilele 1, 2, 4, 6, 8. Apoi fac o pauză de 72 de ore (3 zile) și continuă cursul timp de 11, 14, 17, 20, 23 de zile. Cursul general este de la 5 la 10 recepții.

Supradozaj

Nu există nicio dovadă a unei supradoze a medicamentului..

Instrucțiuni Speciale

Pentru bolile glandei tiroide, consultarea unui medic endocrinolog este necesară.

Dacă următoarea doză de medicament este ratată, atunci cât mai curând posibil, fără a ține cont de intervalul de timp și de a dubla dozajul, continuați cursul conform schemei începute.

În absența unui efect terapeutic, consultați un medic.

Influența asupra capacității de a conduce vehicule și de a lucra cu mecanisme. Cycloferon nu afectează capacitatea de a conduce vehicule.

Formular de eliberare

Comprimate acoperite cu enteeric, 150 mg. În ambalaj cu bandă de blister, 10 buc. 1, 2 sau 5 ambalaje de blister într-o cutie de carton.

Producător

Firma farmaceutică științifică și tehnologică POLISAN (LLC NTFF POLISAN). 192102, Rusia, Sankt Petersburg, ul. Salova, 72, bldg. 2, lit. ȘI.

Tel./fax: (812) 710-82-25.

Revendicările consumatorilor trebuie trimise la adresa producătorului.

Termeni de vacanta la farmacie

Condiții de păstrare a medicamentului Cycloferon ®

A nu se lasa la indemana copiilor.

Perioada de valabilitate a medicamentului Cycloferon ®

Nu folosiți după data de expirare indicată pe pachet.

Injecții Cycloferon: instrucțiuni de utilizare

Injecții Cycloferon - un agent antiviral și imunostimulator, un inductor al sintezei interferonului în organism.

Eliberați forma și compoziția

Medicamentul Cycloferon este disponibil sub forma unei soluții galbene clare, destinată administrării intravenoase și intramusculare. O soluție în fiole de 2 ml, 5 bucăți fiecare într-o cutie de carton, instrucțiuni sunt atașate la medicament cu o descriere detaliată.

1 ml de soluție conține:

 • substanța activă este acetatul de acridonă meglumină din punct de vedere al acidului acridoneacetic - 125 mg;
 • excipient - apă pentru injecție.

Proprietăți farmacologice

Farmacodinamica

Cicloferonul este un inductor cu greutate moleculară mică a interferonului, care determină o gamă largă de activitate biologică (antiviral, imunomodulant, antiinflamator etc.).

Principalele celule producătoare de interferon după administrarea Cycloferon sunt macrofage, limfocitele T și B. În funcție de tipul de infecție, există o predominanță a activității uneia sau altei legături în sistemul imunitar. Medicamentul induce titruri ridicate de interferon în organe și țesuturi care conțin elemente limfoide (splină, ficat, plămâni), activează celulele stem ale măduvei osoase, stimulând formarea de granulocite. Cicloferonul activează limfocitele T și celulele ucigașe naturale, normalizează echilibrul dintre subpopulațiile T-auxiliare și T-supresoare. Îmbunătățește activitatea a-interferonilor.

Cicloferonul este eficient împotriva encefalitei transmise de căpușe, gripă, hepatită, herpes, citomegalovirus, virusul imunodeficienței umane, virusul papiloma și alți viruși. În hepatita virală acută, Cycloferon previne trecerea bolilor într-o formă cronică.

În stadiul manifestărilor primare ale infecției cu HIV, ajută la stabilizarea indicatorilor de imunitate.

S-a stabilit eficiența ridicată a medicamentului în tratamentul complex al infecțiilor bacteriene acute și cronice (neuroinfecție, clamidie, bronșită, pneumonie, complicații postoperatorii, infecții urogenitale, ulcer peptic) ca componentă a imunoterapiei..

Cicloferonul este extrem de eficient în bolile reumatice și sistemice ale țesutului conjunctiv, suprimând reacțiile autoimune și asigură efecte antiinflamatorii și analgezice.

Farmacocinetica

Odată cu introducerea dozei maxime permise, concentrația maximă în sânge este atinsă după 1-2 ore, după 24 de ore medicamentul este detectat în cantități. Depășește bariera sânge-creier. Timpul de înjumătățire eliminatorie face 4-5 ore. Nu se acumulează în organism cu o utilizare prelungită.

Indicații de utilizare

Indicații pentru utilizare la adulți

 • Infecție cu HIV (etapele 2A - 2B);
 • neuroinfecție: meningită seroasă și encefalită, borrelioză transmisă de căpușe (boala Lyme);
 • hepatita virala A, B, C, D;
 • infecție cu herpes și citomegalovirus;
 • imunodeficiențe secundare asociate cu infecții bacteriene și fungice acute și cronice;
 • infecții clamidiale;
 • boli reumatice și sistemice ale țesutului conjunctiv (artrită reumatoidă, lupus eritematos sistemic);
 • boli articulare degenerative: osteoartroză deformantă etc..

Indicații la copii

 • hepatita virala A, B, C, D;
 • infecție herpetică;
 • Infecție cu HIV (stadiile 2A-2B);

Contraindicații

Înainte de a utiliza soluția pentru injecții, Cycloferon ar trebui să citească cu atenție instrucțiunile atașate. Medicamentul are o serie de contraindicații:

 • stadiul avansat al cirozei hepatice;
 • copii sub 4 ani;
 • sarcina și perioada alăptării;
 • intoleranță individuală la componentele medicamentului.

Dozaj si administrare

Medicamentul cicloferon sub formă de soluție este prescris pacienților sub formă de injecții. Medicamentul se administrează intramuscular sau intravenos o dată pe zi, la fiecare două zile. Durata cursului tratamentului depinde de indicații, de caracteristicile corpului pacientului și de gravitatea bolii bolii..

Dozare pentru adulți

Cicloferonul este utilizat intramuscular sau intravenos o dată pe zi, conform schemei de bază: în fiecare zi. Durata tratamentului depinde de boală..

 • Cu herpes și infecție cu citomegalovirus conform schemei de bază de 10 injecții de 0,25 g. Doza totală de 2,5 g. Tratamentul este cel mai eficient la debutul exacerbării bolii.
 • În cazul neuroinfecțiilor, medicamentul este administrat conform schemei de bază. Cursul tratamentului este de 12 injecții de 0,25-0,5 g în combinație cu terapia etiotropă. Doză totală 3-6 g. Cursuri repetate, după caz..
 • Când infecția cu clamidie este administrată conform schemei de bază. Cursul tratamentului 10 injecții de 0,25 g. Doza totală de 2,5 g. Un al doilea curs de tratament după 10-14 zile. Este recomandabil să combinați cicloferonul cu antibiotice.
 • În hepatita virală acută A, B, C, D și în forme mixte, medicamentul este administrat conform schemei de bază de 10 injecții de 0,5 g. Doza totală este de 5,0 g. Cu un curs de infecție prelungit, cursul se repetă după 10-14 zile. În hepatita cronică virală B, C, D și în forme mixte, medicamentul este administrat conform schemei de bază de 10 injecții de 0,5 g, apoi conform schemei de întreținere de 3 ori pe săptămână timp de trei luni, ca parte a terapiei complexe. Este recomandat în asociere cu interferoni și chimioterapie. Repetarea cursului după 10-14 zile.
 • În caz de infecție cu HIV (2A-2B), conform schemei de bază, 10 injecții de 0,5 g și apoi conform schemei de întreținere o dată la trei zile timp de 2,5 luni. Repetarea cursului după 10 zile.
 • În condiții de imunodeficiență, tratamentul este de 10 injecții intramusculare conform schemei de bază într-o singură doză de 0,25 g. Doza totală este de 2,5 g. Un al doilea curs se efectuează după 6-12 luni.
 • 1 Pentru bolile reumatice și sistemice ale țesutului conjunctiv 4 cure de 5 injecții conform schemei de bază de 0,25 g cu un interval de 10-14 zile. Curs repetat la recomandarea medicului.
 • În bolile degenerative de articulație din al 2-lea curs, 5 injecții de 0,25 g fiecare cu o pauză de 10-14 zile conform schemei de bază. Curs repetat la recomandarea medicului.

Dozare pentru copii

În practica pediatrică, cicloferonul este utilizat intramuscular sau intravenos, o dată pe zi, conform schemei de bază: în fiecare zi. Doza terapeutică zilnică este de 6-10 mg / kg greutate corporală.

 • În hepatita virală acută A, B, C, D și în forme mixte, medicamentul este administrat conform schemei de bază a 15 injecții. Cu un curs prelungit de infecție, cursul se repetă după 10-14 zile.
 • În hepatita cronică virală B, C, D, medicamentul este administrat conform schemei de bază a 10 injecții și apoi conform schemei de întreținere de trei ori pe săptămână timp de trei luni, ca parte a terapiei complexe. Recomandat în combinație cu interferoni și chimioterapie..
 • În caz de infecție cu HIV (etapele 2A-2B), se face un curs de 10 injecții conform schemei de bază și apoi conform schemei de întreținere o dată la trei zile timp de trei luni. Curs repetat în 10 zile.
 • Cu o infecție herpetică, un curs de 10 injecții conform schemei de bază. Cu menținerea activității replicative a virusului, tratamentul este continuat conform graficului de întreținere, cu introducerea o dată la trei zile timp de patru săptămâni.

Utilizarea medicamentului în timpul sarcinii și alăptării

Medicamentul Cycloferon nu este prescris femeilor aflate în poziție, deoarece nu există experiență cu utilizarea soluției în obstetrică, iar siguranța pentru mamă și făt nu a fost stabilită.

Dacă este necesar să se administreze injecții cu Cycloferon mamelor care alăptează, o femeie ar trebui să decidă cu privire la finalizarea alăptării, deoarece nu se știe despre capacitatea substanței active principale de a fi excretat în laptele matern.

Efecte secundare

De obicei, medicamentul este bine tolerat de pacienți. La persoanele cu sensibilitate individuală crescută la cicloferon, pot apărea reacții adverse:

 • creșterea temperaturii corpului până la semne subfebrile;
 • reacții alergice - erupții cutanate, roșeață a pielii, dermatită;
 • reacții locale - infiltrare la locul injecției, puncție a venei, tromboflebite, hematom;
 • apariția simptomelor asemănătoare gripei - frisoane, febră, dureri musculare, dureri de cap.

Odată cu introducerea medicamentului intravenos, sunt posibile palpitații, modificări ale tensiunii arteriale, slăbiciune.

Dacă apar reacțiile adverse descrise, pacientul trebuie să consulte un medic.

Supradozaj

Nu s-au raportat cazuri de supradozaj cu Cycloferon, cu toate acestea, pentru a evita dezvoltarea efectelor secundare descrise, nu se recomandă depășirea intenționată a dozei.

Interacțiunea medicamentelor

Soluția de cicloferon poate fi prescrisă simultan cu agenți antivirali, antibiotice, medicamente antifungice, citostatice. Sub influența cicloferonului, efectul terapeutic al acestor medicamente va fi mai mare.

Când injecțiile cu Cycloferon sunt prescrise pacienților supuși chimioterapiei sau radioterapiei, severitatea efectelor secundare din proceduri scade.

Instrucțiuni Speciale

Înainte de a prescrie Cycloferon sub formă de injecții, pacienții cu boli tiroidiene (hipofuncție sau hiperfuncție a glandei) trebuie să se consulte întotdeauna cu un endocrinolog și să treacă testele de control.

Medicamentul Cycloferon nu poate înlocui antibiotice sau agenți antivirali pentru boli inflamatorii și infecțioase; injecțiile medicamentului pot fi prescrise doar ca parte a terapiei complexe pentru a accelera recuperarea și stimularea producției de interferon în organism.

Medicamentul Cycloferon sub formă de injecții nu exercită un efect depresiv asupra sistemului nervos central și nu inhibă viteza reacțiilor psihomotorii.

Condiții de vacanță

Medicamentul Cycloferon este eliberat din farmacii pe bază de rețetă.

Depozitare

Soluția trebuie depozitată la îndemâna copiilor, evitând lumina directă a soarelui asupra medicamentului. Soluția injectabilă nu își pierde proprietățile terapeutice după îngheț și decongelare.

Termen de valabilitate

Perioada de valabilitate a soluției este de 3 ani de la data fabricației, nu utilizați medicamentul după data de expirare.

Analogii

Analogele medicamentului Cycloferon pentru acțiuni terapeutice sunt:

 • Interferon uman recombinant;
 • Laferobion;
 • viferon.

Înainte de a înlocui agentul prescris cu unul dintre acești analogi, pacientul trebuie să consulte un medic.

Prețul mediu al medicamentului Cycloferon sub formă de soluție pentru injecții în farmaciile din Moscova este de 330 de ruble.

Cicloferon pentru copii: instrucțiuni de utilizare

Când începe sezonul bolilor virale ale tractului respirator, relevanța medicamentelor care pot depăși virusurile dăunătoare sau pot preveni dezvoltarea infecției după contactul cu persoanele bolnave. Unul dintre aceste medicamente poate fi numit Cycloferon. Acesta este prezentat în mai multe versiuni și poate fi utilizat în copilărie, dar înainte de a începe tratamentul, ar trebui să aflați despre unele dintre caracteristicile unui astfel de medicament și despre regimul de utilizare a acestuia pentru a utiliza corect medicamentul.

Formular de eliberare

Medicamentul numit Cycloferon este fabricat de compania farmaceutică rusă Polisan sub trei forme.

 • Amputuri cu o soluție care se administrează intramuscular sau într-o venă. Un astfel de medicament poate fi utilizat pentru a trata copiii mai mari de patru ani. O fiolă conține 2 ml de lichid limpede galben și 5 fiole se vând într-un singur pachet.
 • Tablete. La fel ca injecțiile, această formă de Cycloferon poate fi folosită de la vârsta de 4 ani. Este o tabletă rotundă care are o coajă galbenă (se dizolvă în intestine) și un miez galben. Sunt ambalate în blistere pentru 10-20 de bucăți și vândute pentru 10-50 comprimate într-un singur pachet.
 • Alifie. Spre deosebire de alte forme, acest "Cycloferon" nu este utilizat la copii. Instrucțiunile pentru liniment au menționat că este contraindicat sub vârsta de 18 ani, deoarece efectul său asupra corpului copiilor nu a fost studiat în mod adecvat.

Structura

Ingredientul activ în toate formele de Cycloferon este acidul acridonoacetic. Se prezintă sub preparat sub formă de acetat de acridonă de meglumină. Un comprimat conține 150 mg de compus activ, iar un mililitru de soluție de injecție conține 125 mg, adică 250 mg de acid acridonoacetic sunt conținute într-o fiolă.

Printre componentele auxiliare ale formei solide, puteți vedea propilenglicol, hippromeloză, povidonă și alte substanțe, datorită cărora un astfel de medicament este dens și se dizolvă numai după ce intră în lumenul intestinal și nu în stomac. Singurul ingredient suplimentar din soluția injectabilă este apa sterilă.

Principiul de funcționare

Având în vedere efectele terapeutice ale Cycloferon, un astfel de medicament este clasificat ca imunostimulant. Conform mecanismului de acțiune, medicamentul reprezintă un grup de inductori de interferoni, deoarece sub influența sa este activată producția de interferon. Datorită acestui fapt, utilizarea Cycloferon oferă următoarele efecte pozitive.

 • Are efect imunomodulator. Este asociat cu efectul medicamentului asupra limfocitelor (B și T) și a macrofagelor - celule care sunt capabile să producă interferon. „Cycloferon” activează activitatea acestor celule și crește, de asemenea, activitatea interferonului produs de acestea. Sub influența injecțiilor sau tabletelor, imunitatea nespecifică a pacientului este, de asemenea, consolidată, astfel încât organismul rezistă mai bine atacului de viruși sau bacterii.
 • Afectează particule virale, inclusiv agenți patogeni ai gripei, infecții cu herpes, hepatită, mononucleoză, encefalită transmisă de căpușe și alte boli. Medicamentul este capabil să suprime reproducerea agentului patogen în primele zile ale infecției. În plus, sub influența Cycloferon, multe noi virusuri devin defecte și mor, ceea ce duce la o scădere a virulenței..
 • Reduce activitatea inflamației, astfel încât severitatea simptomelor gripei sau altei infecții virale să scadă. După ce luați "Cycloferon" starea de bine a pacientului se îmbunătățește, iar nevoia de a utiliza în plus agenți simptomatici dispare.

Este important de menționat că dependența nu se dezvoltă pentru Cycloferon, prin urmare efectul său terapeutic nu scade chiar și cu un al doilea curs de tratament. În plus, medicamentul nu se acumulează în organism cu utilizare prelungită.

indicaţii

Un motiv destul de comun pentru a prescrie „Cycloferon” în comprimate unui copil este ARVI sau gripa. În astfel de boli, se recomandă să se ia cât mai curând posibil după debutul febrei, durerii în gât, tusei și a altor simptome. Un preparat comprimat poate fi de asemenea utilizat ca profilactic pentru a preveni dezvoltarea infecțiilor respiratorii acute sau a gripei în timpul unei epidemii sau după contactul cu o persoană bolnavă.

"Cycloferon" în formă solidă poate fi, de asemenea, inclus în tratamentul complex al infecției herpetice. În plus, medicamentul este utilizat pentru alte boli virale, cum ar fi varicela, hepatita B, infecția cu rotavirus sau infecția cu citomegalovirus. În astfel de cazuri, adăugarea de Cycloferon la terapia ajută sistemul imunitar să depășească rapid agentul patogen și să accelereze recuperarea..

În ceea ce privește medicamentul injectabil, injecțiile de Cycloferon sunt prescrise copiilor cu:

 • hepatita virala;
 • infecții cauzate de virusul herpetic;
 • Infecție cu HIV.

Contraindicații

Tratamentul cu cicloferon sub orice formă este interzis:

 • pentru pacienții tineri cu vârsta sub patru ani;
 • pentru copiii cu intoleranță individuală la un astfel de medicament;
 • pentru pacienții cu ciroză hepatică severă (decompensare).

Dacă copilul are mai mult de 4 ani, dar are dificultăți în a înghiți pilula, se folosesc injecții.

Pentru bolile sistemului digestiv sau tendința de reacții alergice, utilizarea Cycloferon trebuie monitorizată de un specialist. Dacă un copil are patologie tiroidiană, trebuie să consultați un endocrinolog înainte de a lua Cycloferon..

Efecte secundare

Când luați tablete sau injectați Cycloferon, poate apărea o reacție alergică. Se poate dezvolta după o singură doză de medicament sau apare la câteva zile după începerea tratamentului. O astfel de reacție poate fi o erupție cutanată, mâncărimi ale pielii și alte simptome de alergie..

Dacă apar simptome negative, trebuie să opriți utilizarea medicamentului și să consultați medicul pentru a selecta un antihistaminic adecvat vârstei sau alți agenți simptomatici.

Instructiuni de folosire

Comprimatele de cicloferon trebuie băute cu 30 de minute înainte de mese o dată pe zi. Medicamentul nu poate fi mestecat, deoarece acest lucru îi va deteriora coaja. După înghițire, comprimatul este spălat cu apă (se ia aproximativ 1/2 cană). O singură doză a formei solide de Cycloferon este afectată de vârsta pacientului:

 • copiii cu vârsta cuprinsă între 4-6 ani li se administrează un singur medicament;
 • pacienții tineri de 7-11 ani ar trebui să înghită două comprimate simultan, iar uneori un medic la această vârstă prescrie să bea Cycloferon 3 comprimate pe recepție;
 • copiii cu vârsta peste 12 ani li se administrează 3 sau 4 tablete simultan.

Este necesar să luați comprimatul „Cycloferon” nu în fiecare zi, ci în conformitate cu o schemă specială, care diferă nu numai pentru diferite boli, ci depinde și de gravitatea stării pacientului și de severitatea simptomelor infecției. De exemplu, cu o gripă ușoară sau cu SARS, comprimatele sunt luate în prima, a doua, a patra, a șasea și a opta zi. Această diagramă este indicată pe căsuța medicamentului sub forma unui tabel cu bife..

Dacă ARVI sau gripa este mai severă, terapia este continuată și copilul este administrat Cycloferon în zilele 11 și 14, apoi în zilele 17, 20 și 23 de la începutul tratamentului. Se dovedește că, în funcție de cursul infecțiilor respiratorii acute, comprimatele trebuie administrate de 5 până la 10 ori. Aceeași schemă este prevăzută și pentru prevenire. Dacă un copil are contact cu o persoană bolnavă sau participă la o echipă de copii în timpul sezonului epidemic, medicul poate sfătui ciclul profilactic Cycloferon de 5-10 doze, iar după două-trei săptămâni poate fi repetat.

Cu o infecție herpetică, comprimatul este administrat copilului de 7 ori - în prima, a doua, a patra și a șasea zi, apoi în a 8-a, a 11-a și a 14-a zi. Dacă următoarea doză este ratată din greșeală, tableta este administrată imediat când este detectată, dar dacă este timpul pentru următoarea doză, doza nu se dublează.

În ceea ce privește injecțiile cu Cycloferon, un astfel de medicament poate fi injectat în țesutul muscular sau într-o venă. Injecția se face o dată pe zi, iar doza zilnică se calculează în funcție de greutatea corporală a pacientului, înmulțind greutatea în kilograme cu 6-10 mg. La fel ca tabletele, injecțiile sunt prescrise conform unei scheme speciale.

 • Dacă un copil este diagnosticat cu hepatită virală acută, i se prescriu 15 injecții de Cycloferon. Injecțiile se fac nu în fiecare zi, ci în fiecare zi. Dacă este necesar, după 10-14 zile, cursul se repetă.
 • Dacă pacientul are hepatită virală în stadiul cronic, sunt prescrise mai întâi 10 injecții în fiecare zi. Apoi, timp de trei luni, Cycloferon este administrat de trei ori pe săptămână.
 • Dacă medicamentul este prescris pentru o infecție cu herpes, sunt prescrise de obicei 10 injecții, care se fac în fiecare zi. După aceasta, activitatea virusului este determinată și, dacă este necesar, continuați terapia încă 4 săptămâni, făcând o injecție la fiecare trei zile.
 • Dacă copilul are infecție cu HIV, Cycloferon se administrează în fiecare zi până când pacientul primește zece injecții. Apoi, trec la un regim de întreținere care prevede o injecție în 3 zile. Acest tratament durează 3 luni și este permis un al doilea curs după o pauză de 10 zile.

Uneori, medicul recomandă inhalarea cu o soluție injectabilă, pentru care se folosește un nebulizator. Inhalațiile pot fi prescrise pentru răceli, amigdalită, laringită, adenoizi, bronșită și alte boli, ca un plus al tratamentului principal. Cantitatea de medicament pentru procedură și regimul de inhalare este prescris de medic în mod individual. De regulă, soluția este diluată suplimentar cu apă sterilă sau soluție salină, inhalarea în sine durează până la 5-7 minute, iar cursul tratamentului este de 7-10 proceduri.

Interacțiunea cu alte medicamente

Conform instrucțiunilor medicamentului, Cycloferon este combinat cu multe alte medicamente prescrise pentru infecții virale, cum ar fi vitamine sau antiinflamatoare. În plus, Cycloferon are capacitatea de a îmbunătăți efectul terapeutic al medicamentelor cu interferon sau al medicamentelor analogice nucleozidice. Când este utilizat cu interferoni sau când este prescris în timpul chimioterapiei, Cycloferon ajută la reducerea probabilității de reacții adverse..

Supradozaj

Nu au existat încă cazuri în care un exces al dozei a afectat negativ starea copilului. Dacă se constată o supradozaj și starea de bine a pacientului mic se agravează, se recomandă consultarea medicului.

Condiții de vânzare

Pentru a cumpăra un comprimat de Cycloferon într-o farmacie, nu este necesar să obțineți o rețetă de la medic, dar este recomandabil sfatul de specialitate. Dar forma injectabilă a acestui medicament se referă la medicamente sub formă de rețetă, de aceea este necesară o examinare a medicului. Pentru 10 comprimate, trebuie să plătiți în medie 180-200 de ruble, iar prețul aproximativ al unui pachet de fiole este de 300-340 de ruble.

Conditii de depozitare

Temperatura de păstrare recomandată atât a soluției, cât și a tabletelor nu este mai mare de +25 grade Celsius. Medicamentele trebuie păstrate într-un loc uscat ascuns de copiii mici. Perioada de valabilitate a formei solide este de 2 ani, soluția în fiole este de 5 ani.

Dacă în timpul depozitării culoarea soluției injectabile s-a schimbat sau un precipitat a devenit vizibil în interiorul fiolei, injecțiile nu pot fi efectuate chiar dacă data de expirare nu a expirat încă.

opinii

Aproximativ 80% din recenzii despre Cycloferon sunt pozitive. Acestea confirmă eficacitatea ambelor forme ale medicamentului pentru diferite boli virale sau pentru prevenirea acestora. Plusurile medicamentului includ un minim de contraindicații și o toleranță bună, deoarece părinții rețin că efectele secundare pe parcursul cicloceronului sunt foarte rare (chiar și la copiii cu tendință la alergii).

Printre deficiențele medicamentului, se remarcă o schemă complexă (uneori rata următoare doză este ratată din cauza lui) și costul ridicat al cursului terapiei dacă copilul este adolescent. Există, de asemenea, recenzii negative care se plâng de absența efectului scontat, când copilul nu a putut să evite infecția sau starea pacientului mic nu s-a îmbunătățit după cursul Cycloferon, ceea ce a determinat schimbarea medicamentului..

Analogii

Nu sunt disponibile medicamente care includ același ingredient activ. Prin urmare, dacă Cycloferon trebuie înlocuit cu un analog, medicul va recomanda unul dintre medicamentele imunomodulante sau antivirale.

 • Viferon. Baza unui astfel de medicament este un interferon, astfel încât utilizarea acestuia afectează în mod direct sistemul imunitar și ajută în tratamentul multor infecții. În copilărie, supozitoarele rectale sunt cele mai solicitate. Sunt în siguranță și pot fi prescrise de la naștere, inclusiv bebelușii prematuri. Există, de asemenea, forme locale de "Viferon" - gel (permis la orice vârstă) și unguent (numit de la un an).
 • "Orvirem." Un astfel de medicament poate înlocui Cycloferon pentru gripă și alte infecții respiratorii acute. Acționează asupra particulelor virale datorate rimantadinei și este reprezentat de siropul, care este utilizat la copiii mai mari de 1 an.
 • Kagocel. Acest preparat comprimat aparține inductorilor de interferon, de aceea acționează ca Cycloferon. În copilărie, i se prescrie de la 3 ani.
 • "Tsitovir-3". Acest agent imunostimulator, în special pentru copii, este reprezentat de pulbere (se prepară o soluție din ea) și sirop - în aceste forme „Tsitovir-3” este prescris de la 1 an. Medicamentul din capsule este permis de la vârsta de 6 ani.
 • „Aciclovirul.“ Un astfel de medicament poate fi utilizat în loc de Cycloferon pentru infecțiile cauzate de virusul herpes, deoarece este cel mai eficient împotriva acestor agenți patogeni. Este disponibil sub mai multe forme (tablete, unguent, pulbere și altele) și este prescris copiilor cu infecție cu herpes la orice vârstă..
 • Arbidol. O astfel de suspensie pe bază de umifenovir este utilizată de la vârsta de 2 ani când este infectată cu gripă sau alte infecții respiratorii acute. Tabletele și capsulele Arbidol pot fi utilizate la copii mai mari de 3 ani.

Uneori, părinții aleg diferite remedii homeopate pentru a înlocui Cycloferon, printre care Ergoferon, Aflubin și Anaferon sunt deosebit de populare..

Cu toate acestea, astfel de medicamente nu pot fi numite analogii medicamentelor antivirale, deoarece au un mecanism de acțiune complet diferit, iar din cauza diluării semnificative a substanțelor active, mulți medici le consideră ineficiente..

Veți afla mai multe despre Cycloferon urmărind următorul videoclip.

Instrucțiuni de utilizare a cicloferonului în fiole pentru injecții

Pentru tratamentul exacerbărilor răcelilor și inflamațiilor, se folosesc injecții cu Cycloferon - instrucțiuni de utilizare care notifică în detaliu pacientul despre compoziția, modul de administrare și doza necesară. Este necesar să faceți injecții cu un medicament strict în conformitate cu indicațiile, respectând doza zilnică a soluției, pentru a nu produce efecte secundare. Familiarizați-vă cu utilizarea cicloferonului sub formă de injecții.

Ampoule Cycloferon

Conform clasificării farmacologice, Cycloferon se referă la medicamente care stimulează sistemul imunitar și procesele sale. Este un imunomodulator anti-inflamator, antiviral utilizat pentru tratarea infecțiilor cauzate de infecții. Cicloferonul se administrează prin injecție intramusculară în conformitate cu doza, timpul de administrare și strict conform instrucțiunilor.

Structura

Ingredientul activ al Cycloferon este acetatul de acridonă meglumină, care în termeni de acid acetic acetic conține 250 mg pe fiolă. Ingredientele auxiliare sunt metilglucamina (193 mg la 2 ml injecție), apă purificată pentru injecție. În plus față de fiole pentru injecții, există și:

 • Tablete de cicloferon - cu metil glucamină și acid acridonoacetic, metil celuloză, stearat de calciu;
 • liniment antiviral - pe lângă componenta activă conține catapol, propilenglicol.

Formular de eliberare

Medicamentul este administrat intravenos sau intramuscular, fiolele Cycloferon sunt utilizate din sticlă incoloră sau maro - o soluție transparentă de culoare galbenă de 12,5%, cinci într-un ambalaj blister. Comprimatele acoperite cu enteeric sunt vândute în 10 sau 50 bucăți fiecare în interiorul unui pachet de carton și blister; un liniment de 5% este închis în tuburi de metal sau plastic de 5 sau 30 ml.

Farmacodinamică și farmacocinetică

Dacă sunteți interesat de injecțiile cu Cycloferon - instrucțiunile de utilizare spun că medicamentul imunostimulator aparține inductoarelor cu interferoni cu greutate moleculară mică. Are efect antiproliferativ, antitumoral, imunomodulator, antiviral, antiinflamator. Cicloferonul promovează eliberarea de interferoni în interiorul organelor și țesuturilor cu elemente limfoide, activează celulele stem ale măduvei osoase, stimulează producerea de granulocite, limfocite T și celule ucigașe naturale.

Aceasta ajută la reglarea stării celulelor imune în timpul imunodeficienței organismului, la eliminarea microbilor și a clamidiei. Efectele anticarcinogene și antimetastatice sunt atribuite medicației, împiedică formarea tumorilor. Atunci când este aplicat pe zonă, ajustează imunitatea locală. Concentrația maximă în sânge ajunge după câteva ore, iar după o zi rămân doar urme. Cu utilizarea prelungită nu se acumulează în organism, timpul de înjumătățire este de 4-5 ore.

Cycloferon - aplicație

Pentru adulți, injecțiile cu cicloferon sunt utilizate intramuscular conform indicațiilor indicate în instrucțiuni. Printre ei:

 • Infecție cu HIV
 • neuroinfecție: meningită seroasă, encefalită, borrelioză transmisă de căpușe;
 • hepatita virala;
 • virus herpes, infecție cu citomegalovirus;
 • imunodeficiență secundară, însoțită de infecții bacteriene acute sau cronice fungice, cronice;
 • clamidie, terapie cu uretrita;
 • artrita reumatoidă, lupus eritematos sistemic, boli autoimune;
 • deformarea osteoartrozei, alte boli degenerative ale articulațiilor.

Cycloferon în fiole - instrucțiuni de utilizare

Adulții injectează Cycloferon intramuscular sau intravenos o dată pe zi, conform instrucțiunilor din fiecare două zile. Cursul terapiei depinde de severitatea bolii:

 • cu citomegalovirus și infecții herpetice –10 injecții de 250 mg (doză totală de 2,5 g), este mai eficient să se trateze la începutul unei exacerbări;
 • cu neuroinfecție - 12 injecții de 250-500 mg împreună cu terapia etiotropă, dacă este necesar, repetați cursul;
 • infecții clamidiale - 10 injecții de 250 mg fiecare, repetate după 10-14 zile, utilizează o combinație de cicloferon cu antibiotice;
 • hepatită virală acută - 10 injecții de 500 mg fiecare, cu un curs prelungit - o repetare după 10-14 zile;
 • hepatită cronică - 10 injecții de 500 mg fiecare, apoi terapia de întreținere de trei ori pe săptămână timp de trei luni, împreună cu efecte de interferoni și chimioterapie, repetate după 10-14 zile;
 • la 2A-2B stadiile infecției cu HIV - 10 injecții de 500 mg intramuscular, regim de întreținere - o dată la trei zile timp de 2,5 luni, repetați cursul după 10 zile;
 • stări de imunodeficiență, profilaxie gripală, boli respiratorii - 10 injecții de 250 mg intramuscular, un al doilea curs de componente de imunoterapie după șase luni sau un an;
 • boli sistemice și reumatice ale țesutului conjunctiv - patru cure de cinci injecții de 250 mg cu o pauză de 10-14 zile;
 • boli degenerative articulare - două cicluri de cinci injecții de 250 mg la fiecare 10-14 zile

Cicloferon pentru copii

Indicațiile pentru utilizarea Cycloferon de către copii conform instrucțiunilor sunt vârsta peste patru ani, hepatita virală, herpesul, HIV. Medicamentul se prescrie intramuscular sau intravenos o dată pe zi, doza terapeutică zilnică este de 6-10 mg / kg greutate corporală:

 • hepatită virală acută - 15 injecții, se repetă după 10-14 zile;
 • hepatită cronică - 10 injecții, un regim de întreținere de trei ori pe săptămână timp de trei luni;
 • HIV - 10 injecții, susține la fiecare trei zile pe parcursul a trei luni;
 • manifestări de herpes - 10 injecții, menținând în același timp activitatea virusului, se aplică un regim de susținere la fiecare trei zile timp de o lună.