În fiecare toamnă, un boom al răcelilor începe de obicei în Rusia în Rusia, care durează toată iarna și se încheie abia în aprilie. Deficitul de vitamine, oboseala, stresul, hipotermia, precum și faptul că sunt în locuri publice în timpul carantinei de gripă - toate acestea pot declanșa dezvoltarea infecțiilor respiratorii acute la om. Și în zilele noastre, să te îmbolnăvești este foarte, foarte neprofitabil. Nu numai că va trebui să vă luați concediu medical, astfel încât salariul lunar va fi redus semnificativ. La fel și medicamentele sunt acum atât de scumpe încât mulți oameni pur și simplu nu își pot permite. Dar există o cale de ieșire din fiecare situație! În acest articol, vom oferi o imagine de ansamblu asupra celor mai eficiente și, în același timp, ieftine, bine, sau cel puțin la prețuri accesibile medicamente care pot ajuta să facă față unor boli neplăcute precum ARI, SARS, răceli și gripă.

Cum să înlocuiți „Antigrippin” și de ce ameliorați simptomele gripei și răcelii?

Acum este la modă chiar și la primele simptome ale gripei și răcelii, o ușoară stare de rău, să începeți să luați astfel de medicamente „gripe” (ghilimele), cum ar fi Antigrippin și altele asemenea, fără să vă gândiți la compoziția și efectul asupra organismului. Deși, de regulă, toate aceste medicamente nu sunt tratate, acestea ameliorează doar simptomele bolii, aproximativ vorbind, anesteziază. Astfel de preparate conțin, de obicei, un set standard de substanțe active, și anume: antipiretice (paracetamol, aspirină), Vitamina C (acid ascorbic) și decongestionante care elimină simptomele alergice. Deci, luând o astfel de pastilă magică, o persoană începe să se simtă mult mai bine, ca și cum nu este bolnavă, dar toate acestea sunt un miraj, pentru că opriți temporar durerea, nu veți opri dezvoltarea bolii. Simțindu-se sănătoasă, o persoană începe să ducă un stil de viață activ, în timp ce corpul său ar trebui, dimpotrivă, să reducă activitatea fizică, dedicându-și toată puterea luptei împotriva dezvoltării virusurilor și a florei patogene. Deci, în loc să vă ajutați să vă recuperați, luând o tabletă Antigrippin fără niciun motiv real, veți face corpul să funcționeze cu toate puterile. Desigur, există astfel de situații „ciudate” când o persoană trebuie să facă față simptomelor unei răceli, pentru că trebuie să-ți finalizezi ziua de lucru, mergi la examen.. Dar nici atunci nu trebuie să cheltuiți bani pentru medicamente scumpe. Prețul mediu pentru Antigrippin este de 260 de ruble, dar poate fi ușor înlocuit cu o combinație de comprimate antipiretice convenționale (preț de la 2,70 ruble), acid ascorbic (preț de la 5 ruble). Antipireticele vor ameliora simptomele răcelii comune, cum ar fi durerea și febra, iar acidul ascorbic activează sistemul imunitar..

Medicamente antipiretice disponibile pentru orice buzunar. Trebuie să scad temperatura?

În general, un antipiretic este conceput pentru a reduce temperatura.

Antipiretic - un prim ajutor pentru creșterea temperaturii corpului cu mai mult de 38 de grade. După cum știți, nu este recomandat să scădeați temperatura sub 38 de grade, deoarece o creștere a temperaturii corpului este o reacție de protecție a sistemului imunitar, datorită căreia se lansează o serie de procese specifice în organism, cum ar fi o creștere a producției de interferoni, anticorpi și activarea macrofagelor. Toate acestea creează un mediu nefavorabil pentru viața bacteriilor și virusurilor din organism. Desigur, totul ar trebui să fie în limite rezonabile și este important să ne amintim că, dacă temperatura corpului depășește 38 de grade, sănătatea umană prezintă un risc grav. Deci, cu căldură prelungită, pot apărea convulsii, o persoană poate delira. În plus, probabilitatea de a dezvolta boli de inimă, scurtarea respirației. În general, la temperatură ridicată, încărcătura este mare pe toate organele. Astfel de afecțiuni sunt deosebit de periculoase pentru persoanele cu boli cronice. Acesta este motivul pentru care este atât de important să „reduceți” căldura în timp, consumând un medicament antipiretic.

Lista comprimatelor antipiretice:

 • Ibuprofen 200mg nr.20. Prețul este de 15 ruble. Acesta este un analog al popularului și mai scump medicamentului "Nurofen". Are un efect pronunțat analgezic, antipiretic, antiinflamator.

De asemenea, ca antipiretic poate ajuta:

 • Paracetamol comprimat de 500 mg Nr. 10 2,70 rub. Este indicat pentru dureri ușoare până la moderate, precum și febră pentru răceli..
 • Aspirină (acid acetilsalicilic) filă 500mg. Nr. 10 3,40 rub. Indicațiile pentru aspirină includ simptome precum „febră pentru boli infecțioase și inflamatorii”, precum și „sindromul durerii de intensitate slabă și medie de diverse origini”.
 • Fila Citramon P. Nr.10 6.70 ruble Are un efect analgezic antipiretic și moderat. Trebuie luat un comprimat Citramon P, de exemplu, dacă temperatura este scăzută, dar te doare capul.

Remedii necostisitoare pentru gargara cu ARI, ARVI și amigdalită

Dacă simțiți senzații neplăcute la nivelul gâtului, dureri, uscăciune, durere, atunci trebuie să faceți gargă cu siguranță pentru dezinfectare de cel puțin 3-5 ori pe zi. O soluție de clătire poate fi preparată prin dizolvarea unei lingurițe de bicarbonat de sodă într-un pahar cu apă. De asemenea, este util să gargarezi cu decocturi de mușețel, calendula, salvie. De la farmacie mijloace ieftine vom oferi următoarele:

 • Rotokan 50 ml ext.liquid.d / a.in., local Nr. 1 fl. 47,60 USD Numele latin al acestui medicament este Rotocanum® (fabricat în Rusia). Soluția conține extracte de flori de calendula officinalis, flori de mușețel de farmacie și iarbă de galbenă. Are efect antimicrobian local și antiinflamator. O linguriță de soluție este diluată într-un pahar cu apă caldă și clătită în gură și gât de 3-5 ori pe parcursul zilei.
 • Furacilin 20mg tab.ins10 56,50 rub. Agent antimicrobian local. O tabletă furatsilină este diluată într-un pahar cu apă și clătită în gură timp de un minut.

Remedii pentru congestie nazală

 • Rinostop 0,1% 10 ml picături naz. Pret 29,40 USD Substanța activă este xilometazolina. Picăturile sunt indicate pentru rinita infecțioasă și alergică acută, sinuzita, otita medie ca parte a terapiei complexe. Xilometazolina ajută la reducerea umflarea nazofaringelui.
 • Naftizină 0,1% 10 ml picături naz. 20,70 rub. Substanța activă este nazazolina. Picăturile au un efect vasoconstrictor și sunt de asemenea utilizate pentru a ameliora umflarea mucoasei nazofaringiene.

Medicament tuse

 • Comprimat cu bromhexină de 8 mg Nr. 28 56,50 rub. Medicamentul mucolitic (secretolitic) are efect expectorant și slab antitusiv. Reduce vâscozitatea sputei; activează epiteliul ciliat, crește volumul și îmbunătățește descărcarea de spută. Adulții iau 1-2 comprimate de 3-4 ori pe zi. Efectul se manifestă după 2-5 zile de la începerea tratamentului. Medicamentul este aprobat pentru utilizare la copii mai mari de 2 ani.
 • Mukaltin 50mg tab.is2020 49,00 rub. Medicament pe bază de plante pe bază de extract de mlaștină din plante. Are efect secretolitic și expectorant. În special, este indicat pentru tuse uscată și tuse cu spută greu de separat de vâscozitate ridicată. Adulții trebuie să ia 1-2 comprimate de 2-3 ori pe zi înainte de masă. Cursul tratamentului este de la 7 la 14 zile. Contraindicat la copii sub 12 ani. Aprobat pentru utilizare de către mame însărcinate și care alăptează, la recomandarea medicului.
 • Tabletă Ambroxol 30mg Nr.20 26.70 rub. Tabletele Ambroxol sunt indicate pentru bolile respiratorii însoțite de formarea sputei vâscoase. Au un efect secretolitic și un efect stimulant asupra funcției motorii a tractului respirator. Adulților li se prescrie 1 comprimat de 3 ori pe zi, timp de 4-5 zile.
 • Atsts granule 200mg nr. 20 Pak. Orange 127,70 USD Potrivit medicilor, ACC este un medicament foarte eficient, în special cu o tuse umedă cu multă spută. Substanța activă - acetilcisteina are efect mucolitic și facilitează, de asemenea, evacuarea sputei. Medicamentul este fabricat în granule, ambalate în plicuri, precum și în comprimate solubile efervescente, cu toate acestea, prețul tabletelor solubile este de două ori mai mare. Granulele, ca și tabletele, se dizolvă într-un pahar cu apă. Soluția se ia de trei ori pe zi. Efectul luării „ACC” se observă a doua zi. Cursul general de tratament nu depășește, de obicei, 5-7 zile.

Medicamente antivirale

Pe piața farmaceutică rusă, medicamentele antivirale ocupă o categorie de prețuri scăzute. Desigur, există medicamente precum Remantadin sau Amantadine, al căror cost nu depășește 70 de ruble pe pachet, dar după analizarea opiniilor experților și consumatorilor cu privire la eficacitatea acestor medicamente, am decis să ne abținem de la recomandarea acestora. Iată câteva dintre cele mai eficiente medicamente care se pot lăuda cu un preț bugetar destul de mare printre omologii lor..

 • Anaferon (pentru adulți) nr 20 fila. 187 r Producția Rusiei. Compoziție: anticorpi purificați de afinitate față de interferonul gamma uman (amestec apă-alcool cu ​​un conținut de substanță activă de cel mult 10-15 ng / g) 3 mg în 1 comprimat. Anaferonul are efect imunomodulator și antiviral. Eficientă împotriva virusurilor gripale (inclusiv gripa de pasăre), parainfluenza, diferiți virusuri herpetice, enterovirusuri, virusul encefalitei purtate de căpușe, rotavirus, coronavirus, calicivirus, adenovirus, MS. Medicamentul antiviral original cu eficacitate clinică dovedită în protecția și tratamentul infecțiilor virale respiratorii acute și gripei. Nu are efecte secundare. Este luat la primele simptome ale răcelii și gripei, conform unei scheme speciale indicate în instrucțiunile medicamentului..
 • Cicloferon 150mg. tab. Nr. 10 Producția Rusiei. 184 freca Potrivit medicilor, precum și recenziile clienților, cicloferonul este capabil să ajute în fața debutului bolii. Substanța activă - acetatul de acridonă de meglumină este un imunostimulant care induce interferon. Principalele celule producătoare de interferon după administrarea Cycloferon sunt macrofage, limfocite T, limfocite B, fibroblaste, celule epiteliale. În funcție de tipul de infecție, este activată o legătură sau alta în sistemul imunitar. Cicloferonul este eficient împotriva encefalitei transmise de căpușe, gripă, hepatită, herpes, citomegalovirus, virusul imunodeficienței umane, virusul papilomului și alți viruși, precum și în tratamentul complex al infecțiilor bacteriene și fungice..
 • Fiole de leucocite umane 1000me / ml fiole naz. Nr. 10 - 90,40 ruble. Substanța activă - interferon alfa este un agent antiviral care este activ împotriva multor viruși și nu este activ împotriva HIV. Amputurile conțin pulbere, care trebuie diluată în 2 ml de apă fiartă. Soluția este folosită ca picături nazale antivirale și este considerată un instrument eficient pentru prevenirea și tratarea infecțiilor respiratorii acute și a gripei, în special la copii..

antibiotice

Cel mai popular antibiotic prescris pentru infecțiile respiratorii acute este Amoxicilina (analogi mai scumpi sunt Flemoxin și Amoxiclav). De asemenea, cu complicații ale bolii tractului respirator, Biseptolum este utilizat, mai rar, azitromicină. Toate aceste antibiotice au efect asupra unei game largi de bacterii și sunt prescrise de un medic pentru bolile inflamatorii ale tractului respirator. În general, este nedorit să începeți să luați antibiotice pe cont propriu, fără să consultați un specialist, deoarece în cazul alegerii greșite a medicamentului sau a unei doze greșite, riscul de a dezvolta o superinfecție este mare atunci când numărul de bacterii patogene din organism crește brusc, și nu neapărat cele care au cauzat boala inițial. Drept urmare, severitatea bolii va crește și va fi necesară un tratament mai complex pentru a-l depăși. Acesta este motivul pentru care este atât de periculos să se auto-medicamente cu antibiotice. Aici vă oferim o listă, precum și prețurile celor mai accesibile și eficiente antibiotice prescrise pentru răceli:

 • Comprimat de amoxicilină 500 mg №20 - 54,10 freca
 • Tableta Biseptol 480mg Nr.28 - 92,70 ruble.
 • Azitromicină 500 mg capsule. Nr. 3 - 78,70 ruble.

Lista de pastile de resorbție pentru a ajuta la durerile de gât

 • Pectusin 10 fila. Pret 34,70. Pectusina este un preparat combinat bazat pe componente vegetale (substanța activă este uleiul de frunze de eucalipt în formă de tijă + Racementol) cu efecte antimicrobiene și antiinflamatorii.
 • Faringomed tab.d / rassas. 20. Preț RUB 85,20 Reduce umflarea, roșeața, durerile de gât și durerile de gât, facilitează respirația nazală.
 • Faringosept comprimat de 10mg d./resass. 10 lămâie. Preț 90,90 ruble Ingredientul activ Ambazon are un efect antiseptic, antimicrobian, pudra de cacao înmoaie gâtul, elimină transpirația și uscăciunea

Mulțumesc, dragi cititori! fii sănătos!

Lista celor mai eficiente medicamente antiinflamatoare nesteroidiene

Medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene sunt considerate cele mai utilizate în acest moment..

Acest lucru poate fi explicat prin acțiunile lor:

 • Anti-inflamator;
 • antipiretice;
 • Analgezic.

Potrivit pentru tratamentul simptomatic, deoarece majoritatea bolilor sunt însoțite de manifestările enumerate. În ultimii ani, au apărut noi medicamente din această direcție, iar majoritatea au eficacitate, acțiune prelungită, toleranță bună.

Ce este?

AINS sunt medicamente pentru terapia simptomatică. Multe dintre medicamentele sunt vândute la teză într-o farmacie..

Aproximativ 30 de milioane de oameni pe Pământ folosesc zilnic medicamentele descrise de noi, 45% dintre cei care utilizează au vârste mai mari de 62 de ani, 15% dintre pacienții din spital primesc astfel de medicamente ca tratament. Aceste medicamente sunt populare datorită acțiunilor descrise mai sus..

Acum le vom lua în considerare mai detaliat..

Efectul unor astfel de medicamente

Principala este inhibarea sintezei prostaglandinelor (PG) din acidul arahidonic prin inhibarea enzimei ciclooxigenaza (PG sintaza).

GES-urile se concentrează pe următoarele:

 1. Vasodilatație locală, din cauza căreia există o scădere a edemului, exudarea, vindecarea rapidă a pagubelor.
 2. Reduce durerea.
 3. Contribuie la scăderea căldurii, datorită acțiunii asupra centrelor de reglare hipotalamică.
 4. Efect antiinflamator.

Indicație de utilizare

Medicamentele din acest grup sunt de obicei prescrise pentru patologii acute și cronice, în clinica cărora sunt observate dureri și inflamații.

Cel mai adesea, medicamentele din acest grup sunt prescrise pentru:

 1. Artrita reumatoidă - inflamație cronică a articulațiilor.
 2. Osteoartrita este o boală cronică neinflamatoare a articulațiilor cronice de etiologie necunoscută.
 3. Artropatii inflamatorii: spondilită anchilozantă; artrita psoriazică; Sindromul Reiter.
 4. Guta - depunerea uratului în țesuturile corpului.
 5. Dismenoree - crampe menstruale.
 6. Cancerul osos însoțit de durere.
 7. Dureri de migrenă. B
 8. Durere observată după operație.
 9. Durere ușoară cauzată de leziuni și inflamații.
 10. Căldură.
 11. Durere în boli ale sistemului urinar.

Formulare de eliberare

AINS sunt disponibile în următoarele forme:

Deci, puteți alege după gustul dvs., unele forme sunt potrivite pentru tratarea copiilor.

Clasificarea medicamentelor antiinflamatoare nesteroidiene

Există mai multe clasificări ale grupului descris..

După structura chimică:

 1. Derivați ai acidului salicilic - Aspirina.
 2. Derivați ai pirazolonului - Analgin.
 3. Derivați ai acidului antranilic - Mefenaminat de sodiu.
 4. Derivați ai acidului propionic - un reprezentant al grupului - Ibuprofen. Citiți mai multe aici: instrucțiuni de utilizare pentru ibuprofen.
 5. Derivații de acid acetic sunt în această grupă Diclofenac Sodium. Citiți articolul instrucțiuni de utilizare Diclofenac aici..
 6. Derivați ai oxicamilor - reprezentanți ai Piroxicamului și ai meloxicamului.
 7. Derivați ai acidului izonicotinic - include Amizon.
 8. Derivați ai coxibilor - din acest grup Celecoxib, Rofecoxib.
 9. Derivați ai altor grupe chimice - Mesulid, Etodolac.
 10. Medicamente combinate - Reopirină, Diclocaină.

Toate medicamentele din acest grup sunt împărțite în 2 tipuri:

 • Inhibitori de tip 1 a ciclooxigenazei;
 • Inhibitori de ciclooxigenaza de tip 2.

Lista medicamentelor de primă generație

Lista medicamentelor de a doua generație

 1. Movalis.
 2. NISE.
 3. Nimesil.
 4. Arcoxia.
 5. Celebrex.

Răspunsul la întrebarea: Niseil sau Nimesil - care este mai bine? - citește aici.

Lista celor mai eficiente AINS

Acum vă vom prezenta o listă cu cele mai eficiente AINS:

 1. Nimesulid. Este foarte eficient împotriva durerilor la nivelul coloanei vertebrale, mușchilor spatelui, artritei etc. Ameliorează inflamația, hiperemia, scade temperatura. Utilizarea acestui medicament reduce durerea și normalizează mobilitatea articulațiilor. Disponibil sub formă de unguente și tablete. Reacțiile cutanate nu sunt considerate contraindicații. Este de dorit să fie utilizat în timpul sarcinii, în special în ultimul trimestru. Comprimatele Nimesulide 100 mg 20 bucăți costă între 87 și 152 ruble.
 2. Celecoxib. Este utilizat pentru osteochondroză, artroză etc. boli. Ameliorează durerea și inflamația. Efectele secundare asupra digestiei sunt minime sau sunt complet absente. Prețul comprimatelor celecoxib variază între 500-800 de ruble și depinde de numărul de capsule din ambalaj. Citiți aici despre medicii cu artroză.
 3. Meloxicam. Un alt nume este Movalis. Ameliorează foarte bine căldura, anesteziază, ameliorează inflamațiile. Este foarte important ca sub supravegherea unui medic să puteți lua mult timp. Forme ale medicamentului: fiole pentru injecție intramusculară, drajeuri, supozitoare, unguent. Tabletele sunt eficiente timp de 24 de ore, deci o zi este suficientă. Fiole Meloxicam 15 mg, 1,5 ml, 3 buc. Pret 237 rub. Meloxicam-Tevatablets 15 mg 20 buc. Pret 292 rub. Supozitor rectal Meloxicam 15 mg, 6 buc. Pret 209 rub. Tablete Meloxicam Avexime 15 mg 20 buc. Pret 118 rub.
 4. Ksefokam. Este un analgezic puternic, acționează ca morfina. Eficient timp de 12 ore. Și din fericire, drogul nu este dependent. Comprimatele Xefocam sunt acoperite. captivitate. despre. 8 mg 10 buc. Pret 194 rub. Comprimatele Xefocam sunt acoperite. captivitate. despre. 8 mg 30 buc. Preț 564 rub

Medicamente antiinflamatoare pentru răceli la adulți lista celor mai bune

Tratarea simptomelor de răceală

Cu toate acestea, simptomele răcelilor în sine sunt greu de tolerat, ne pot elimina din ritmul obișnuit al vieții, ne pot pune la culcare câteva zile. Trebuie menționat imediat că, de obicei, medicamentele mai scumpe cu acțiune rece au un efect combinat, ameliorează mai multe simptome simultan, de exemplu: scade temperatura, elimină congestia nazală și durerile de gât.

Aici trebuie să fiți atenți, deoarece trebuie să reduceți temperatura care depășește 38,5. Până la acest indicator, temperatura ajută la distrugerea activă a virușilor și, dărâmându-l, vei fi bolnav mai mult.

Prin urmare, este mai bine să luați acele medicamente care tratează simptomele individuale. În același timp, pastilele care înlătură simptomele individuale sunt medicamente la rece mai ieftine.

Unul dintre cele mai ieftine și eficiente preparate combinate este considerat a fi Fairx, comprimatele și pulberile (care adesea trebuie dizolvate în apă caldă) din această serie includ, de asemenea: Coldrex, Anitigrippin, Viferon, Teraflu. Cu toate acestea, astăzi industria farmaceutică produce o mulțime de medicamente din această serie, acestea variază foarte mult ca preț, dar nu trebuie să luați în considerare aceste pastile de frig ieftine.

Cu o creștere a temperaturii corpului peste 38,5, paracetamolul este de obicei utilizat. Este baza a aproape toate medicamentelor la rece (Panadol, Coldrex, Fervex) și, prin urmare, au cumpărat tablete Paracetamol pentru 6-20 p. / 10 buc. veți primi aceeași eficacitate a tratamentului ca și atunci când cumpărați un medicament scump.

Un alt remediu eficient pentru temperatură este aspirina. Sub formă de tablete convenționale (acid salicilic acetilic) costă de la 17 p. Comprimatele scumpe Aspirină-Upas au același acid acetilsalicilic la miezul lor, dar ele sunt un ordin de mărime mai scump și amândoi ameliorează căldura în mod egal.

Unii la primele simptome ale unei răceli încep să ia antibiotice. Acest lucru este greșit fundamental. Întrucât antibioticele nu acționează împotriva virușilor și, în sine, au multe efecte secundare. Folosind medicamente antibacteriene fără prescripția medicului, puteți obține o agravare a afecțiunii, deoarece tulburările gastrointestinale sau alte efecte secundare neplăcute vor fi adăugate simptomelor unei răceli.

Dacă temperatura este ridicată (peste 38,5), Nurofen este prescris, Ibuprofenul va fi analogul său mai bugetar (până la 50 p. / 100 capsule).

Pentru tratamentul durerilor de gât, se folosesc tablete, pastile, pastile pentru resorbție cu efect antiseptic, precum și spray-uri pentru irigare..

Cele mai bugetare analogi ale medicamentelor scumpe pentru o răceală pentru gât vor fi:

Tablete de absorbție: Strepsils (40-600 pp), Septolete (70–80 pp), Traysils (15–20 pp) Sprays: Orasept (până la 160 p.), Hepilor (până la 80 p.), Dekasan (până la 200 p. ) Gargară cu o soluție de sare (mare sau masă) și sifon (1 linguriță per pahar de apă), este aproape gratuită, dar efectul este același.

Tratamentul congestiei nazale se realizează de obicei folosind picături vasoconstrictoare, antihistaminice. Este foarte util să vă clătiți nasul cu sare de mare sau de masă.

Picăturile nazale cu efect vasoconstrictiv (agoniști adrenergici) vor fi populare, acesta este un medicament nazal eficient pentru gripă, iar răceala comună, ieftină printre ele sunt medicamentele domestice: naftizină, nazazolină, nazol, galazolină, sanorină (25-40 pp). Medicamentele provenite din străinătate vor fi mai scumpe: Vibrocil (de la 235 p.), Xymelin (de la 145 p.), Otrivin (de la 135 p.).

Cu nasul curgător, picăturile se folosesc și pe baza uleiurilor vegetale: Kalanchoe, cuișoare, thuja, cătină și altele. Deci, Pinosol, Eucacept, Pinovit, Vitaon, Sinusan sunt de obicei prescrise. Aceste picături sunt adesea prescrise femeilor însărcinate și copiilor. Cu toate acestea, astfel de medicamente sunt destul de costisitoare: de la 140 la 800 p. timp de 15 ml. Pot fi înlocuite cu uleiuri esențiale bugetare.

Tusea trebuie tratată pentru răceli și gripă numai dacă provoacă disconfort. În alte cazuri, pastile și pastile antiseptice sunt destul de mari pentru a-l opri..

În unele cazuri, când o tuse se latră, ajungând la vărsături, sunt prescrise medicamente antitusive. Cu toate acestea, ele nu pot fi utilizate cu tratament simultan cu mucolitice.

Cel mai mare medicament bugetar va fi pentru copii Bronchomishka (de la 80 p. / 10 comprimate), alte medicamente Sinekod (de la 270 p.), Codelac (de la 180 p.), ACC (de la 200 p.), Stoptusin (de la 200. R.).

Utilizarea acestor tablete și siropuri trebuie discutată cu medicul dumneavoastră.

Analogii ieftine ale medicamentelor la rece scumpe sunt prezentate în tabelul următor..

Când și cum se bea: reguli generale de admitere

Pentru diferite antibiotice, programul de dozare și durata tratamentului pot varia, dar mai multe reguli generale de internare rămân neschimbate:

 1. Medicamentele nu pot fi alese în mod independent, de asemenea, nu este recomandat să schimbați doza fără aprobarea medicului curant.
 2. Pentru a menține nivelul microflorei intestinale la nivelul necesar, utilizarea acestor medicamente trebuie combinată cu utilizarea probioticelor.
  În aceleași scopuri, în timpul tratamentului, este necesar să consumăm mai multe produse lactate..
 3. Indiferent de cât de rapid te simți mai bine, tratamentul prescris de medicul tău nu poate fi redus chiar dacă simptomele dispar după câteva zile.
  Simptomele pot dispărea temporar, dar infecția în sine va fi încă prezentă în organism (deși în cantități mici). Și dacă nu este complet distrusă, bacteriile se vor multiplica din nou, dar vor avea deja rezistență la medicamentul utilizat..
  În acest caz, devine necesar să selectați un nou tip de antibiotic.
 4. În stadiile inițiale ale bolii, este dificil să selectați imediat medicamentul necesar.
  Prin urmare, dacă în primele două sau trei zile nu vor fi chiar îmbunătățiri ușoare, medicamentul trebuie înlocuit cu un analog sau cu un alt grup.
 5. Astfel de medicamente nu pot fi combinate atât între ele, cât și cu alte medicamente..
  Prin urmare, toate informațiile despre interacțiunea medicamentoasă a acestor medicamente trebuie mai întâi clarificate cu medicul curant sau în instrucțiuni.

Medicamente la rece - Lista

Fiecare caz este unic, astfel încât medicilor le este adesea dificil să numească pastile de frig eficiente. Preparatele la rece îmbunătățesc semnificativ bunăstarea pacientului, normalizează temperatura. Efectul terapeutic după administrarea medicamentului apare după câteva ore. Cu toate acestea, pentru a o consolida este nevoie de un curs de tratament.

Pastile de frig antiinflamatoare

Medicamentele antiinflamatoare pentru răceli sunt printre primele din lista programărilor medicale. Aceste medicamente fac o treabă excelentă cu simptomele principale ale SARS:

 • temperatura corpului mai scăzută;
 • elimina slabiciunea, durerile de cap;
 • ameliorați inflamațiile, durerea articulațiilor.

Pastilele antiinflamatoare nesteroidiene sunt distribuite din rețeaua de farmacie fără prescripția medicului, ceea ce explică parțial și popularitatea acestora în rândul pacienților

Cu toate acestea, acestea trebuie utilizate cu precauție, ca tratament suplimentar, sau pentru a ușura rapid simptomele și a vă face să vă simțiți mai bine.

Printre medicamentele cunoscute ale acestui grup:

Pastile la rece antivirale

Pastilele antivirale sunt adesea folosite pentru tratarea răcelilor. În majoritatea cazurilor, boala este provocată de viruși, astfel că medicamentele acționează direct asupra cauzei bolii. Conform mecanismului de acțiune, agenții antivirali pot fi împărțiți în:

 1. Influențează direct asupra structurii virusului și încalcă funcțiile sale vitale (medicamente etiotrope).
 2. Influențarea sistemului imunitar uman, creșterea rezistenței organismului în ansamblu (imunomodulare).

Primul grup de medicamente acționează direct asupra virusului blocând sistemul enzimatic sau împiedicând patogenul să intre în celulă. În mod direct acești agenți antivirali sunt recomandate pentru infecții virale respiratorii acute..

Dintre medicamentele cunoscute, se pot distinge următoarele gripe și comprimate la rece:

Pilule antibiotice pentru răceli

Comprimatele antibacteriene pentru răceli sunt utilizate în acele cazuri când se stabilește că agentul patogen este un microorganism patologic. Stabilirea tipului său ajută la alegerea medicamentului potrivit, prescrie un tratament eficient. Toate programările sunt făcute exclusiv de un medic. Cel mai frecvent dintre medicamentele din acest grup este Azitromicina. Cunoscut popular sub numele de trei tablete reci, un antibiotic.

Medicamentul aparține macrolidelor. Blochează producția de bacterii de către proteine, care sunt importante pentru viața lor. Drept urmare, creșterea și dezvoltarea agentului patogen este suprimată brusc. Medicamentul acționează bacteriostatic, în doze mari - bactericid.

Printre alte antibiotice utilizate frecvent pentru răceli:

 • cefaclor;
 • cefamandol;
 • Unix Solutab;
 • Cefuroxim;
 • Rulid;
 • amoxiclav;
 • Cefroxitin;
 • Lincomicină;
 • Cefoperazonă;
 • ceftazidimă;
 • Cefotax.

Vitamine pentru răceli

Preparatele cu vitamine nu sunt capabile să influențeze cauza bolii, cu toate acestea, ele pot fi utilizate ca tablete auxiliare din SARS. Complexele de vitamine moderne cresc rapid rezistența organismului la agenții patogeni. Ca urmare a utilizării lor, se remarcă dezvoltarea accelerată a unui răspuns imun la agentul patogen. O importanță deosebită este conținutul în vitamine de acid ascorbic. Această substanță este un puternic antioxidant care afectează favorabil procesele metabolice din organism..

Un exemplu de preparate vitaminice care ajută la a face față ARVI sunt:

 1. Multi-file Immuno Plus - conține principalele vitamine din grupa B, vitamina A, C și D, acid folic.
 2. Centrum - un complex multivitaminic care conține 25 de componente.
 3. Immunal este un complex special pentru menținerea apărării corpului, creat pe baza coneflower purpurii.

Contraindicații

Principala limitare a utilizării picăturilor nazale este intoleranța individuală a oricărei componente. De asemenea, cursul de tratament poate fi întrerupt dacă microflora bacteriană dobândește o formă stabilă a medicamentului.

Există următoarele situații în care picăturile antibacteriene în nas sunt contraindicate:

 1. Creștere bruscă a tensiunii arteriale.
 2. Forme severe de patologii cardiologice.
 3. Coagulare scăzută a sângelui.
 4. Formele neglijate ale bolii tiroidiene.
 5. Perioada în care o femeie are un copil (în special primul trimestru de sarcină), precum și când copilul este alăptat.
 6. Copii sub 6 luni.

Agenți antibacterieni sistemici

Cu dureri în gât, ganglioni umflați, febră persistentă, se preferă următoarele grupuri de antibiotice:

Peniciline combinate
 • Amoxiclav, Augmentin, Panklav (o combinație de amoxicilină cu acid clavulanic);
 • "Trifamox" (o combinație de amoxicilină cu sulbactam).
Macrolide, azide
 • "Sumamed";
 • Azitral
 • "Fromilide";
 • „Azitromicina“.
cephalosporin
 • "Cefixime";
 • "Pantsef";
 • „Cefuroxim“;
 • Zinnat.
Fluoroquinolonele
 • Levofloxacina;
 • sparfloxacina.

Atunci când alegeți medicația potrivită, sunt urmate următoarele criterii:

 • Medicamentul ar trebui să aibă un efect bactericid..
 • Tabletele sau capsulele nu se inactivează atunci când sunt expuse la enzime secretate de agenți patogeni.
 • Substanța activă este absorbită rapid, are efect selectiv și se acumulează numai la locul leziunii..
 • Medicamentul are un efect prelungit.
 • Probabilitatea efectelor toxice și dezvoltarea reacțiilor adverse este minimă.

Selecția unei medicamente adecvate, eficiente și sigure poate fi efectuată numai de către un terapeut sau un otorinolaringolog după ce a primit rezultatele unui frotiu în cercetarea cu microflore.

Până la obținerea rezultatelor, medicul poate decide utilizarea medicamentului cu cel mai larg spectru de acțiune posibil..

Preparate la rece pentru femei care alăptează și gravide

Pentru ca tratamentul să aducă rezultate și să nu dăuneze fătului, trebuie să apelați un medic care va prelua medicamente simptomatice.

Așa cum a recomandat un specialist, este permis să utilizeze astfel de fonduri pentru dureri în gât ca hexoral și inhalipt. Aceste medicamente nu afectează dezvoltarea fătului și se disting printr-un efect antiseptic pronunțat. Datorită acestui fapt, este posibil să faceți față inflamației pe mucoasa gâtului.

Un pericol grav este o tuse în timpul sarcinii, deoarece acest simptom poate duce chiar la un avort spontan. În plus, perturbă accesul de oxigen la copil. În timpul sarcinii, puteți lua medicamente, cum ar fi mucaltină și bioparox.

Al doilea remediu are efect antibacterian și este utilizat conform indicațiilor unui medic. Aproape că nu intră în sânge, prin urmare nu afectează copilul.

Pentru tratamentul tusei uscate în stadiile incipiente este permisă utilizarea stodală. synecode. În 2-3 trimestrul este permisă utilizarea libexinei, un Falimint. Terapia unei tuse umedă poate fi realizată cu ajutorul ierburii, tussinei.

Un nas curge complică în mod semnificativ viața mamei și a copilului, deoarece insuficiența respiratorie provoacă deficiență de oxigen. În această perioadă, vasoconstrictoarele nu pot fi utilizate, cum ar fi naftizina, nazolul.

Pentru a face față cu un nas curgător în timpul sarcinii, nazivin, pinosol este permis. Este util să faceți irigarea nazală cu soluții salamice și salamice. Fondurile listate elimină procesul inflamator, au un efect de hidratare și au caracteristici antimicrobiene pronunțate.

La remediile populare pentru spălare se numără astfel de perfuzii: într-o jumătate de pahar de apă adăugați puțin iod și sare. Pentru a picura în pasajele nazale 2 picături de trei-patru ori pe zi. De asemenea, este permis să adăugați puțină sare în 1 litru de apă - aproximativ o linguriță.

Cu o creștere a temperaturii cu peste 38 de grade, se folosesc medicamente antipiretice. În timpul sarcinii, sunt permise preparatele cu paracetamol. Același instrument este util pentru durerea în cap și mușchi. Aspirina în timpul sarcinii și medicamentele care o conțin nu trebuie băute. Metodele populare vă vor ajuta să faceți față temperaturii - de exemplu, șervețele umede.

Picături nazale unice pentru diferite grupuri farmacologice

În cazul proceselor inflamatorii la nivelul căilor respiratorii superioare și a sinusurilor, picăturile medicinale sunt utilizate pentru instilarea în pasajele nazale, care contribuie la subțierea secreției groase a căilor nazale și lumenului bronșic..

În acest caz, aplicați:

 1. Rinofluimucil. Este fabricat de preocuparea farmaceutică spaniolă Zambon. Efectul terapeutic se bazează pe o combinație a celor două ingrediente principale ale sulfatului de Tuaminoheptan și a acetilcisteinei. Primul are un efect antiinflamator vasoconstrictiv pronunțat, al doilea oferă o lichefiere a secreției mucoase și ameliorează congestia nazală, îmbunătățește eliminarea toxinelor din organism. Această combinație de efecte terapeutice poate fi utilizată în terapie atunci când este diagnosticată inflamația sinusurilor (sinuzită sinuzită sau sinuzită frontală). Nu este recomandat pentru utilizarea cu tireotoxicoza și o rată crescută de presiune intraoculară (glaucom). Uneori poate provoca alergii pe piele, precum o urticarie. Consecințele severe includ dezvoltarea edemului Quincke. În copilărie, se presupune că este folosit după împlinirea a trei ani. Femeile însărcinate sunt prescrise în doza minimă pentru copii sub supraveghere medicală..
 2. Derinat. Efectul terapeutic se bazează pe conținutul din picături pentru nasul componentei chimice a dezoxiribonucleatului de sodiu. Se utilizează în cazurile în care boala nazofaringelui și a tractului respirator a devenit lentă datorită expunerii la agenți patogeni bacterieni și virali. Pacienții observă efectul său pozitiv atunci când apare tratamentul sinuzitei, sinuzitei frontale sau nasului curgător prelungit. Picăturile nazale sunt utilizate cu succes în tratamentul amigdalitei, bronșitei și traheobronchitei. Datorită toxicității scăzute, poate fi utilizat în orice trimestru de sarcină și la copiii din primul an de viață. Este contraindicat dacă una dintre componente este un alergen pentru organismul unui adult sau pacient mic. Durata terapiei nu trebuie să depășească două săptămâni.

Cauzele răcelii comune

Dacă este considerată o răceală în contextul restrâns al ARVI, atunci etiologia apariției sale este un virus, iar opțiunile rămase pot fi excluse. Deoarece infecția este activată și se răspândește numai în celule slabe care nu oferă rezistența necesară, pot fi luate în considerare doar motive indirecte.

Deci, ca factori care afectează incidența recidivelor de răceală pot fi considerați după cum urmează:

Bronsita si traheita: simptome si tratament Ce unguente sunt cele mai eficiente în tratamentul herpesului? Antipiretice la temperaturi ridicate la adulți Ce și cum să tratezi o tuse puternică la un copil

 • Hipotermie. Acest factor poate contribui la boală, atât iarna, cât și vara. Adesea, un pic de tiraj, înghețată rece sau picioare umede este suficient pentru a simți primele simptome ale unei răceli în câteva ore. Acest fenomen se explică prin incapacitatea vaselor de a răspunde rapid și de a se adapta la schimbările de temperatură, acest lucru provoacă apariția de focare inflamatorii în gât, nasul curgător etc..
 • Bolile cronice acute reduc imunitatea și perturbă starea optimă a organismului. Medicii întâlnesc adesea cazuri în care un ulcer sau diabet este cauza principală a apariției comune a răcelilor..
 • De asemenea, stresul este considerat un provocator grav al răcelilor persistente. Majoritatea oamenilor consideră că acest fapt nu este demn de atenție, aceasta este o mare greșeală. Supraestrenul nervos este un factor negativ pentru imunitate chiar mai mult decât hipotermia. Din cauza stresului constant, sistemul nervos al corpului uman se află la pluton. Deoarece este imposibil să excludeți efectele stresului, trebuie să învățați cum să vă controlați starea emoțională, reglând-o cu sedative naturale.

Aceste efecte negative sunt reflectate în organism și sunt motivul pentru care bacteriile sunt activate și încep să atace celulele slăbite. Cu cât sistemul imunitar este mai slab, cu atât sunt mai puține resurse pentru a suprima virușii.

Preparate la rece

Adesea cu o răceală, o persoană are nasul curgător, însoțită de un nas îndesat. Pentru a elimina acest simptom neplăcut, medicii prescriu medicamente precum Nazivin, Sanorin. Astfel de medicamente costă aproximativ 200 de ruble. Le puteți înlocui cu Naftizin, Galazolin, care vă va costa nu mai mult de 50 de ruble. Le puteți folosi nu mai mult de 3-5 zile, ca analogi costisitoare.

Ca antiseptic, medicii pot prescrie o soluție Miramistin. Îl puteți cumpăra într-o farmacie pentru 200-350 de ruble. Un analog al acestui medicament va fi „Clorhexidina”, care costă nu mai mult de 50 de ruble. Un agent antiseptic nazal scump bazat pe ioni de argint este Sialor (250-300 de ruble). Fără nici o teamă, poate fi înlocuit cu soluție Protargol pentru 60-80 de ruble.

Picături "Pinosol" (200 de ruble), înlocuiți medicamentul "Pinovit" (100 de ruble). Aceste medicamente se bazează pe extracte din plante și uleiuri. Compoziția lor este absolut identică, numai producătorul este diferit.

Semne și simptome ale bolii

Gripa și răcelile sunt boli similare. Au simptome similare, dar există semne caracteristice pentru fiecare patologie separat..

Principalele manifestări ale răcelilor:

 • Durere puternică de cap;
 • creșterea separării mucusului de cavitatea nazală;
 • roseata si hiperemia organului mirosului;
 • prostrație;
 • dureri musculare ușoare;

Dacă sistemul imunitar nu a făcut față microorganismelor, atunci alăturați-vă:

 • tuse;
 • temperatura subfebrilă (poate să nu fie);
 • hiperemie a cavității nazale;
 • roseata ochilor;
 • dureri musculare;
 • separarea involuntară a lacrimilor de ochi.
 • un început foarte rapid;
 • o creștere bruscă și foarte ridicată a temperaturii;
 • slăbiciune severă;
 • durere foarte accentuată în sistemul musculo-scheletic;
 • migrenă;
 • manifestări severe ale reacțiilor alergice;
 • hipertermia nu este confundată de medicamente;
 • secreția mucoasă din cavitatea nazală apare la 2-3 zile de la infecție;
 • dureri la inimă, datorate efectului negativ al virusului gripal asupra sistemului vascular;
 • tahicardie.

Ce poate fi înlocuit?

Tine minte! Antibioticele nu au înlocuitori complete pentru acțiunea farmacologică, dar unele plante medicinale utilizate în rețetele de medicamente tradiționale au același efect antibacterian:

 1. O lingură de fructe proaspete de ienupăr se strecoară și se toacă și se toarnă cu un pahar cu apă clocotită.Un astfel de remediu se bea fierbinte în loc de ceai după fiecare masă, o treime dintr-un pahar.
 2. O lingură de muguri de pin proaspeți culeși se prepară într-un pahar cu apă și se infuzează peste noapte.
  Dimineața, puteți începe să beți o treime de pahar cu jumătate de oră înainte de a mânca.
 3. În loc de muguri de pin, puteți utiliza aceeași cantitate de frunze de plantan uscate.
  Dar este necesar să nu insistați, ci să fiarba la foc mic timp de patruzeci de minute, după care trebuie utilizat în același mod ca remediul anterior.
 4. O linguriță de rostopască se prepară într-un pahar cu apă clocotită și după răcire, o treime din pahar se bea după mese.

Prudență! Medicamentul alternativ cu o doză incorectă sau cu o alergie la ingrediente poate avea un efect negativ.

Prin urmare, înainte de a le folosi, este necesar să consultați un medic și, în timpul tratamentului, să respectați strict doza și, la primul semn al unei reacții alergice sau la înrăutățirea stării de bine, să anulați un astfel de tratament.

bacteriofagi

Virusii selectivi ai bacteriofagului sunt o altă alternativă a antibioticelor..

Astfel de culturi sunt vândute sub formă de picături nazale, soluții pentru uz intern, tablete și supozitoare.

Bacteriofagele, atunci când sunt ingerate, sunt introduse în celulele microflorei patogene.

Și la fel cum virusurile patogene se răspândesc în celulele corpului, bacteriofagele încep să distrugă din interior microorganismele patogene..

Astfel de medicamente sunt mult mai puțin periculoase pentru oameni decât antibioticele..

Însă nu pot înlocui complet agenți antibacterieni, deoarece sunt agenți specifici vizați strict și distrug o cultură specifică: streptococi, stafilococi sau alte microorganisme.

Dar împotriva diferitelor lor tulpini, bacteriofagele vor fi inutile.

Definiția bolii

Răceala este un întreg grup de infecții respiratorii acute, care se manifestă ca o afectare catarrală a membranelor mucoase ale tractului respirator superior. Boala se caracterizează printr-un tablou simptomatic larg și o prevalență ridicată, ocupând pe bună dreptate o poziție de frunte printre bolile infecțioase. Peste tot în lume, oamenii suferă o răceală în fiecare an, adesea de mai multe ori..

Situația dificilă cu frecvența focarelor de răceală este asociată cu o susceptibilitate crescută a organismului uman la microorganisme care sunt agenți patogeni. Virusurile pătrund în corp și sunt activate la nivel celular, pătrundând în ADN și modificând structura acestuia. Desigur, oamenii înșiși sunt de vină pentru apariția răcelii comune, întrucât sunt destul de neglijenți în măsurile de prevenire și terapie. Nu este un secret faptul că majoritatea oamenilor nu consideră răceala o boală gravă și o poartă pe picioare, ignorând odihna recomandată pentru pat..

Cea mai frecventă metodă de transmitere a infecției rămâne astăzi în aer. A fi infectat cu o companie crește șansa unei boli transmise prin tuse și strănut.

cauze

Există o serie de motive care provoacă o boală în populație, în special în timpul infecțiilor sezoniere:

 • Hipotermie. Orice hipotermie a corpului provoacă o scădere gravă a imunității umane. Nu fi frivol în ceea ce privește consumul de alimente reci sau băuturile cu gheață.
 • Stres. Majoritatea oamenilor tind să considere stresul ca un factor frivol, dar experiențele frecvente, frustrările, stresurile pot provoca o defecțiune a sistemului imunitar. Ele provoacă slăbiciune generală, dureri de cap, dureri musculare și amețeli..
 • Exacerbarea bolilor cronice. Alergia, ulcerul peptic, insuficiența cardiovasculară - oricare dintre aceste boli într-o formă cronică în perioada de exacerbare poate reduce drastic funcțiile de protecție ale organismului. Într-adevăr, imunitatea este dificilă de a face față bolilor simultan pe toate fronturile.
 • Intoxicații, gastrite și orice defecțiuni ale sistemului digestiv. Această cauză a răcelii obișnuite este valabilă mai ales pentru iubitorii de mâncare și alcool. Suprasolicitând sistemul gastro-intestinal cu alcool, alimente grase și dulci, oamenii îl slăbesc.
 • Nerespectarea igienei. Normele de bază de igienă au fost inventate dintr-un motiv întemeiat. Datorită produselor spălate, curățării cavității orale și tratării mâinilor, infecția poate fi evitată..
 • Contact cu o persoană infectată. Oamenii neglijează izolarea pacientului, deși virusii intră rapid în corpul sănătos prin aer..

Este necesar să luați un set de măsuri pentru a proteja organismul împotriva virușilor, astfel încât sistemul imunitar să fie cel mai bun. În acest caz, nici gripa, nici răcelile obișnuite nu vor afecta niciodată sănătatea, mai ales în sezonul infecției..

În care cazuri pentru adulții cu răceli bea antibiotice?

Are sens să folosești antibiotice pentru adulții cu boli grave și complicate.

Este util de remarcat! Astfel de medicamente, pe lângă efectul terapeutic asupra organismului și au un efect negativ (de exemplu, distrugerea microflorei benefice în tractul digestiv).

Prin urmare, este recomandabil să se utilizeze antibiotice dacă riscurile de a dezvolta complicații ale bolii sunt mai mari decât daunele posibile pentru pacient.

Un medic poate prescrie antibiotice în următoarele cazuri:

 • un pacient are nasul curgător sever, cu o cantitate mare de descărcare purulent-mucoasă în termen de 8-10 zile;
 • complicațiile purulente se dezvoltă sub formă de sinuzită, laringotraheită, limfadenită și alte boli ale sistemului respirator odată cu eliberarea puroiului;
 • apar semne ale unui sistem imunitar instabil.
  Temperatura nu scade mult timp cu antipiretic, dar în același timp este scăzută și nu crește și nu scade.
  Împotriva răcelii comune, apar alte patologii sau bolile cronice reapar;
 • se dezvoltă o tuse productivă, în care se separă cantități mari de spută verde-galbenă.

Tratament simptomatic la frig

Cele mai frecvente simptome ale unei răceli sunt durerea de cap, nasul curgător, febra, tuse, dureri în gât. Alegerea pastilelor de băut cu răceală depinde de principalul simptom al bolii respiratorii acute (ARI).

Dacă cel mai pronunțat simptom al infecțiilor respiratorii acute este febra ridicată, sunt necesare tablete antipiretice.

Cu dureri musculare sau de cap severe, calmante ajută, vasoconstrictoarele și antihistaminicele salvează de frigul comun.

Medicamente pentru durere

Solpadeina ajută la durerile de cap, acționează rapid datorită codeinei, paracetamolului, cofeinei, care fac parte din ea.

Panadeinul se caracterizează printr-o compoziție și acțiune similară. Tabletele Panadein conțin codeină, paracetamol, ajută rapid la durerile de cap, scade temperatura.

Analgin ajută la durere, cu afecțiuni febrile. Aceste răceli nu sunt prescrise copiilor. Amidopirina este utilizată pentru durerile de cap, reduce febra și are efecte antiinflamatorii..

Antihistaminicele

Antihistaminicele reduc umflăturile, ușurează mâncărimea, curge nasul.

Pentru răceli, se prescriu comprimate de feniramină, prometazină, clorfenamină.

Medicamente antipiretice

Cunoscutul antipiretic este aspirina (acidul acetilsalicilic). Medicamentul este permis pentru copii, dar are o serie de reacții adverse, este luat sub supravegherea unui medic..

Aspirina - Oops - comprimatele efervescente pentru răceli conțin aspirină și vitamina C. Comprimatul este dizolvat în apă. Copiii li se prescriu după 4 ani..

Comprimatele efervescente Alka-Seltzer conțin, pe lângă aspirină, sodă și acid citric. Medicamentul este permis pentru copii după 3 ani..

Medicamente vasoconstrictoare

Restabilirea respirației libere, reducerea secrețiilor se realizează prin utilizarea vasoconstrictoarelor - fenilefrină, nazivină, rivivină.

Aerosol Sinuforte, spray-uri: Pinosolul și Ximelina ajută de la nasul curgător. Vibrocil și Pinosol picături nazale ajută bine.

Pentru detalii despre spray-urile anti-rinită, consultați articolul Cele mai bune spray-uri pentru o răceală.

Reduce unguentele nasului curge Doctor Mom, Emenamenol, Pinosol.

Pastile la rece cu acțiune combinată

Majoritatea medicamentelor simptomatice au un efect combinat, eliminând mai multe simptome simultan. Acestea includ paracetamolul, nurofenul.

Comprimatele Nurofen au un efect antiinflamator, reduc durerea, scade febra cu o răceală.

Medicamentele simptomatice includ Teraflu, Codrex, Fervex.

Fervex are cea mai mică contraindicație. Medicamentul este eliberat în pulberi și pastile..

Pastilele antiinflamatoare ajută la răceli:

Panadol conține paracetamol, nu este recomandat să îl luați cu alte medicamente care conțin acest compus. Panadol este disponibil sub formă de sirop cu gust plăcut pentru copii, tablete, lumânări pentru adulți.

Efferalgan conține, de asemenea, paracetamol, combate eficient simptomele răcelii comune, reduce febra, îmbunătățește starea de bine.

Poate căutați cum să tratați o tuse, în detaliu în articolul Medicament pentru tuse.

Pastile chinezesti

Medicamentele simptomatice combinate includ granulele medicamentului chinezesc Ganmaolin Cayley 999. Fiecare comprimat al unui medicament rece chinezesc conține paracetamol, cofeină și extracte de plante..

Compoziția remediului chinezesc include o serie, ulei de mentă, eudia de rădăcină, crizantema indiană.

Medicamentul are un efect antipiretic, analgezic, reduce congestia, ajută la durerile de gât.

Tratamentul simptomatic nu poate acționa asupra virusului care determină răceala comună, gripa. Agenții antivirali ajută la suprimarea acțiunii virusului, pe care pastilele să le ia cu răceală, depinde și de vârsta pacientului.