Genferon - supozitoare pentru tratamentul infecțiilor genitale. Un supozitor poate conține 125, 250, 500 sau 1000 de mii de interferoni (instrucțiunile conțin informații despre alegerea dozajului). Pe lângă bolile urogenitale, genferonul este eficient împotriva infecțiilor comune - virusuri, bacterii, ciuperci. Ce oferă proprietățile terapeutice ale medicamentului? Și cum să o folosești pentru a trata o infecție genitală?

Genferon - compoziție și acțiune

Genferonul este eliberat sub formă de supozitoare (supozitoare) pentru introducerea în vagin sau anus. Efectul terapeutic al geneferonului este asigurat de trei ingrediente active:

 • interferon (cantitatea sa poate varia - 125, 250, 500 sau 1.000 mii UI în 1 supozitor);
 • taurină (0,01 g în 1 lumânare);
 • benzocaină (0,055g);

Forma unei lumânări și consistența solidă a medicamentului sunt furnizate de componente auxiliare - grăsime, emulgator, citrat de sodiu, acid citric, oxid de polietilenă. Ce acțiune oferă fiecare componentă a geneferonului??

interferonul

Interferonul este o substanță pe care o produce sistemul imunitar. În corpul uman, interferonul se formează în timpul invaziei de celule străine (în principal viruși). Interferonii umani sunt împărțiți în mod convențional în trei grupuri (alfa, beta și gamma - α, β și γ). Când diferiți virusuri invadează, se formează diferite tipuri de interferoni.

Supozitoarele cu genferon conțin interferon alfa-2b recombinant. Este eficient împotriva unui număr de infecții virale, a numeroase bacterii patogene și a unor tipuri de cancer. Cuvântul recombinare înseamnă că medicamentul nu este un produs din sânge. Se obține fără utilizarea de sânge de la un donator. Cum se sintetizează interferonul?

Recombinarea interferonului se realizează cu ajutorul bacteriilor Escherichia coli. Gena interferonului uman este introdusă în ADN-ul lor. Drept urmare, bacteriile încep să producă (sintetizează) interferon uman, care combate infecția (inhibă sinteza de noi virusuri, oprește reproducerea lor și se răspândește în continuare). De asemenea, stimulează formarea altor celule ale sistemului imunitar (macrofage).

Astfel, medicamentele au un efect dublu. În primul rând, ele introduc interferoni suplimentari în sânge (ajutând imunitatea altcuiva pentru a lupta împotriva infecției). În al doilea rând, ele stimulează formarea propriilor celule imune..

Taurina

Taurina - are un efect versatil asupra corpului uman (previne crampele, îmbunătățește funcția inimii și descompunerea grăsimilor, restabilește retina ochilor). De asemenea, protejează celulele, este responsabil pentru tonul lor, restabilește structura. În corpul uman, taurina se găsește în multe organe vitale.

Notă: industria farmaceutică folosește pe scară largă această substanță. Face parte din diferite medicamente - pentru tratamentul ficatului, inimii, diabetului, diferitelor infecții.

Taurina este o componentă de vindecare a rănilor și antiinflamatoare în supozitoare. Promovează epitelizarea țesuturilor, accelerează tratamentul rănilor și erupțiilor cutanate. Reduce zona de inflamație.

În plus, taurina păstrează activitatea biologică a interferonului, iar acest lucru îmbunătățește efectul terapeutic..

Benzocaine

Benzocaina este o componentă analgezică a supozitoarelor Genferon (anestezic). Blochează trecerea unui impuls nervos și nu permite apariția durerii. Un anestezic este necesar în special pentru infecțiile dureroase și recidivele lor (de exemplu, cu zona zoster, când erupția veziculelor nu numai că mâncăr, ci provoacă dureri severe).

Genferon - stimulează propria imunitate. Îmbunătățește un răspuns imun slab, ajută la rezolvarea unei boli sau infecții în acest moment, dar nu întotdeauna previne infecția și bolile în viitor. Prin urmare, utilizarea de geneferon nu trebuie controlată, nu puteți merge la tratament cu imunostimulante din orice motiv. Medicamentul este utilizat pentru infecții complexe prelungite sau imunitate scăzută..

Genferon: reacții adverse și contraindicații

Pentru medicamentul geneferon, instrucțiunea nu reglementează nicio contraindicație. Cu toate acestea, pentru interferon (principalul ingredient activ în supozitoare), lista contraindicațiilor este destul de largă. Nu este recomandat să fiți tratat cu medicamente cu interferon pentru următoarele boli:

 • Tulburări ale inimii, ficatului, rinichilor.
 • Tulburări ale sistemului nervos central (și anume - epilepsie).
 • Bolile tiroidiene (cu un interferon al glandei tiroide poate provoca hiperterioză).

Ce efecte secundare sunt reglementate prin tratamentul cu interferon:

 • Aritmii cardiace. Cu mare precauție, medicamentele sunt utilizate în tratament dacă a existat un atac de cord anterior..
 • Somnolență, dureri de cap. Medicamentele nu pot fi combinate cu sedative sau somnifere.
 • Pierderea poftei de mâncare, greață și diaree - de obicei la cei care au boli hepatice sau ale tractului biliar.
 • Erupții alergice.

Cel mai adesea, reacțiile adverse apar împreună cu doze mari de medicament (500 și 1.000 mii UI).

În plus, medicamentul este o imunitate „străină”. Componenta recombinantă este sigură, deoarece nu este fabricată din sânge și nu poate deveni o sursă de infecție. Pericolul său este diferit - tratamentul necontrolat cu geneferon reduce imunitatea proprie, face ca o persoană să fie dependentă de interferonul extern.

Prin urmare, mulți medici nu li se recomandă să utilizeze supozitoare Genferon pentru tratament mai mult de 2 ori pe an (fără indicații speciale, infecții complexe, operații chirurgicale).

Lumânări Genferon pentru copii

Genferon este folosit pentru copii? În ciuda noutății disputelor medicamentoase și medicale, genferonul este utilizat pentru a trata copiii încă din primele zile de viață. Dar numai în acele cazuri când este necesar. De exemplu, copilul nu se poate recupera, propria imunitate este redusă foarte mult, organismul nu poate face față infecției sau este necesar un tratament chirurgical complex..

Nu utilizați supozitoare Genferon pentru tratamentul unei răceli, tuse sau răceli obișnuite. Chiar și pentru tratamentul gripei la copii, supozitoarele cu genferon sunt utilizate numai pentru un curs prelungit al bolii, atunci când sistemul imunitar este slab și corpul nu poate face față virusului.

Sfat: în tratamentul copiilor, se utilizează cea mai mică concentrație a substanței active - genferon light 125. Datorită cantității minime de interferon, probabilitatea unei reacții alergice din utilizarea acestor supozitoare este cea mai mică.

Formulare de eliberare

Greutatea unei lumânări este de 1,65 g. Într-un pachet pot fi 5 sau 10 bucăți. Cantitatea de substanță activă (interferon) este măsurată în unități internaționale - ME.

Genferon 125 - conține 125.000 UI. Această doză minimă este utilizată pentru a trata sugarii și preșcolarii până la 7 ani. Lumânările 125 au fost numite Genferon Light. Folosirea genferon light este recomandată nu numai pentru tratarea copiilor, ci și femeilor însărcinate (dacă este nevoie de tratamentul infecției sexuale).

Genferon 250 - conține 250.000 UI (în fiecare supozitor). Această doză este utilizată pentru a trata infecțiile genitale feminine în stadiile inițiale și mijlocii ale dezvoltării..

Genferon 500 - conține 500.000 UI. Această doză este utilizată pentru a trata infecțiile genitale la bărbați și este, de asemenea, utilizată pentru a trata bolile avansate ale tractului urinar la femei..

1 000 000 de Genferon - conține o doză maximă de 1 000 000 UI. Folosit pentru tratarea infecțiilor complexe, inflamațiilor extinse, în principal la bărbați.

Prețul lumânărilor depinde de concentrația substanței active. Cea mai scumpă - lumânări 1.000.000 UI.

Ce este tratat cu geneferon

Instrucțiuni pentru supozitoare Genferon oferă o listă de infecții în care medicamentul are efect terapeutic:

 • Virusul herpes - folosit mai des pentru tratarea virusului genital, dar poate fi utilizat și pentru administrarea orală și herpes zoster.
 • HPV sau papilomavirus uman.

Infecții bacteriene:

 • Chlamydia.
 • Ureplazma.
 • Mycoplasma.
 • Gardnerellosis.
 • Trichomoniaza.

Și, de asemenea, ciuperci (candidoză). Și totuși - vulvovagenită și cervicită la femei, prostatită și uretrită la bărbați.

Supozitoarele cu genferon - vaginale și rectale

Preparatele cu interferon au o formă care asigură că substanța activă intră în membranele mucoase ale organelor externe. Interferonul este distrus în stomac. Prin urmare, genferonul este eliberat sub formă de lumânări sau spray..

Supozitoarele rectale permit componentei active să intre imediat în intestin, de unde este absorbit rapid în sânge. Prin urmare, administrarea rectală este cea mai eficientă pentru tratamentul inflamațiilor generale, precum și pentru tratamentul infecțiilor genitale la bărbați.

Infecțiile genitale ale femeilor sunt tratate cu administrarea vaginală a medicamentului. În acest caz, genferonul are un efect local - aproape că nu este absorbit în fluxul sanguin și este concentrat în interiorul cavității vaginale (pereții organelor genitale sunt caracterizate prin capacitate de absorbție redusă). Aproape întregul medicament rămâne în interior și are un efect terapeutic puternic - vindecă inflamația și distruge agentul patogen.

Datorită absorbției slabe a medicamentului prin vagin în sânge, administrarea vaginală a supozitoarelor tratează doar infecțiile genitale la femei. Toate celelalte infecții sunt tratate cu administrarea rectală de genferon..

Adesea, pentru tratamentul inflamațiilor complexe prelungite sau extinse la femei, supozitoarele vaginale sunt combinate cu cele rectale.

Utilizarea lumânărilor pentru a trata femei, bărbați, copii

Instrucțiunea recomandă următoarele scheme de tratament:

 • Pentru tratamentul infecțiilor genitale acute la femei, acestea pun 1 supozitor (250 sau 500 mii UI) vaginal, dimineața și seara. Alegerea dozajului depinde de gradul de inflamație și de agentul patogen. Cursul tratamentului este de 10 zile.
 • Pentru tratamentul proceselor infecțioase cronice prelungite la femei, se administrează câte 1 supozitor în fiecare zi timp de 1, 2 sau 3 luni.
 • Pentru tratamentul bărbaților, se alege o doză de 500 și 1.000 mii UI. Regimul de tratament este același (2 supozitoare pe zi, 10 zile sau 1 supozitor la fiecare două zile timp de o lună).

Lumina Genferon este folosită pentru tratarea copiilor. Instrucțiunea recomandă următoarea schemă:

 • În caz de infecții virale - 2 supozitoare pentru copil rectal, cu un interval de 12 ore. Cursul tratamentului la copii este mai mic decât la adulți - 5 zile. Dacă este necesar, prelungiți cursul, faceți o pauză timp de 5 zile și repetați tratamentul.
 • În infecțiile virale cronice la copii, supozitoarele sunt administrate pe timp de noapte (la fiecare două zile). Cursul tratamentului este de la 1 la 3 luni.

Un regim de tratament similar este recomandat femeilor însărcinate (de două ori pe zi, timp de 10 zile). Pentru femeile însărcinate - doza minimă de substanță activă pentru copii este selectată - nu mai mult de 125 mii UI (genferon light).

Genferon: analogi

Industria farmaceutică oferă multe medicamente în care interferonul este principalul ingredient activ. Acestea diferă în nume, componente suplimentare și forma medicamentului (picături, spray, supozitoare).

viferon

Acestea sunt supozitoare rectale cu interferon fără substanțe suplimentare. Fiecare lumânare conține de la 150.000 la 3.000.000 UI. Se folosește pentru tratarea infecțiilor virale respiratorii acute și pneumoniei, infecției intrauterine a nou-născuților, hepatitei, infecțiilor genitale, herpesului. Viferon se administrează numai pe cale rectală. Medicamentul este cel mai eficient împotriva virusurilor respiratorii.

Kipferon

Acestea sunt supozitoare pentru administrare rectală și vaginală. Acestea conțin interferon alfa 2 (în cantitate de 500.000 UI) din sângele donat, precum și proteine ​​plasmatice (pentru a stabiliza interferonul) și imunoglobuline M, A, G. Prezența imunoglobulinelor pe de o parte sporește efectul stimulant și crește eficacitatea medicamentului în lupta împotriva virușilor. Pe de altă parte, adesea provoacă reacții alergice..

Diferențele dintre geneferon, kipferon și interferon

Aceste medicamente sunt derivate ale interferonului. Acestea au un efect similar asupra corpului uman și sunt folosite pentru tratarea diferitelor boli infecțioase (inflamații urogenitale, infecții virale sau bacteriene comune).

Genferon este cel mai eficient medicament imunostimulator împotriva virusurilor genitale (herpes, HPV). În tratamentul herpesului, are beneficiile anestezierii și accelerării vindecării erupției cutanate. Kipferon - mai eficient pentru tratamentul virusurilor intestinale. Viferon - pentru tratamentul infecțiilor tractului respirator. În plus față de imunostimulanții enumerați, există multe alte medicamente: picături de laferobion, soluție de Egiferon în fiole, Lokfiron sub formă de soluție injectabilă, unguent Diaferon, supozitoare Sveferon și alte zeci de mărci comerciale și forme cu principalul ingredient activ - interferon.

opinii

Supozitoarele cu Genferon - un medicament pentru tratamentul herpesului și papilomavirusului uman, infecțiilor bacteriene și fungice. Recenziile despre efectul medicamentului conțin adesea informații despre efectele secundare survenite (colici, arsuri).

Alina, Moscova: M-au găsit. Herpes, citomegalovirus, toscoplasmoză! 1 000 000 Genferon înregistrat! Arsura la stomac a apărut, a mers înainte de timp.

Simone, Mariinsk: Mi s-a prescris Genferon din ureplasm. Dimineața - 500 UI vaginal, seara - 1.000 rectal. În plus, s-a prescris vilprofen și metronidazol (pe comprimat dimineața și seara). Fără efecte secundare.

Catherine, Sacred: Și în încărcăturile mele din lumânări apărea iritare. Poate că concentrația este mare (1.000.000 UI)? Au numit un curs de 10 zile. Astăzi este al 7-lea, mi-e teamă că nu pot rezista, încetez să pun lumânări, mâncărime.

Lumânări pentru copii Genferon Light - recenzii

Yaroslav, Sevsk: Copilul a avut o temperatură ridicată (39º). Am ținut în mâini două supozitoare rectale - paracetamol și lumina genferon. Am decis să pun Genferon pe primul loc. După 10 minute, temperatura a urcat în jos. După 30 de minute, ea a atins 37,7 ºC. Dimineața nu a fost temperatură, dar copilul încă nu era foarte sănătos. Au pus o altă lumânare la 12 ore după cea anterioară. Până seara - deja aproape sănătos, activ. A doua zi - așa cum nu s-a întâmplat niciodată. Și acestea sunt doar două lumânări de genferon! Mai bine decât reducerea temperaturii, oferind copilului tău un ajutor real pentru imunitate.

Natalie Pogar: Copilul meu are o tulburare de lumânare.

Irina, Svetlograd: Un farmacist a recomandat un nou medicament în loc de viferon - lumina genferon. Suntem alergici la viferon. Am încercat genferon - fără alergii.

Concluzii: ce trebuie să știți pentru tratamentul cu geneferon

Genferon este unul dintre ultimele medicamente care stimulează sistemul imunitar. Pe lângă interferonul tradițional, conține și taurină și anestezic. Acțiunea combinată a acestor componente asigură un efect terapeutic - lumânările ajută în tratamentul herpesului și a altor infecții genitale. Cu toate acestea, concentrațiile mari produc adesea reacții alergice sau efecte secundare..

Supozitoarele cu genferon pot fi administrate pe cale rectală (în intestin) sau vaginal (în vagin). Unde să intre - depinde de sex și boală. În tratamentul oricărei infecții la bărbați, geneferon este administrat pe cale rectală. Când se tratează femeile, se administrează vaginal (pentru inflamații genitale) și rectal pentru a trata toate celelalte infecții.

Toate informațiile sunt furnizate numai în scopuri educaționale. Și nu este o instrucțiune pentru auto-tratament. Dacă vă simțiți rău, consultați un medic.

Genferon® (500.000 UI)

Manual de instructiuni

 • Rusă
 • қазақша

Nume comercial

Nume internațional neproprietar

Forma de dozare

Supozitoare 500.000 UI, 1.000.000 UI

Structura

Un supozitor conține

substanțe active: interferon alfa-2b recombinant uman

(rchIFN-α2b) 500.000 UI, 1.000.000 UI,

taurină 0,010 g, benzocaină 0,055 g,

excipienți: grăsimi solide, dextran 60000, macrogol 1500, polisorbat 80, emulgator T 2, hidratat de sodiu, acid citric, apă purificată.

Descriere

Supozitoarele de culoare albă sau albă cu o nuanță gălbuie, de formă cilindrică cu capătul ascuțit, sunt uniforme în secțiunea longitudinală. La tăiere este permisă o tijă de aer sau o formă de pâlnie

Grupa farmacoterapeutică

Proprietăți farmacologice

Farmacocinetica

Odată cu administrarea rectală a medicamentului, se observă o biodisponibilitate ridicată (peste 80%) de interferon, în legătură cu care se obțin atât efecte imunomodulatoare locale, cât și sistemice.

Cu utilizare intravaginală datorită concentrației mari în focalizarea infecției și fixării pe celulele mucoasei, se obțin efecte antivirale locale antiproliferative și antibacteriene, în timp ce efectul sistemic, datorită capacității scăzute de absorbție a mucoasei vaginale, este neglijabil..

Concentrația maximă de interferon în ser se realizează la 5 ore după administrarea rectală sau vaginală a medicamentului.

Principala cale de excreție a α-interferon este catabolismul renal.

Timpul de înjumătățire (T1 / 2) este de 12 ore, ceea ce face necesară utilizarea medicamentului de 2 ori pe zi.

Farmacodinamica

GENERON® este un preparat combinat a cărui acțiune se datorează componentelor care alcătuiesc compoziția sa. Are efecte locale și sistemice..

Preparatul GENERON® conține interferon alfa-2b uman recombinant, produs de o tulpină a bacteriei Escherichia coli, în care a fost introdusă gena interferon alfa-2b umană.

Interferonul alfa-2b are efect antiviral, imunomodulator, antiproliferativ și antibacterian.

Efectul antiviral este mediat prin activarea mai multor enzime intracelulare care inhibă replicarea virusului. Efectul imunomodulator se manifestă, în primul rând, prin îmbunătățirea reacțiilor mediate de celule ale sistemului imunitar, ceea ce crește eficiența răspunsului imun împotriva virusurilor, paraziților intracelulari și celulelor care au suferit transformarea tumorii. Acest lucru se realizează prin activarea CD8 + T-killers, celule NK (ucigași naturali), diferențierea crescută a limfocitelor B și producerea lor de anticorpi, activarea sistemului monocit-macrofag și fagocitoză, precum și exprimarea crescută a moleculelor principalului complex de histocompatibilitate de tip I, ceea ce crește probabilitatea recunoașterea celulelor infectate de către celulele sistemului imunitar. Activarea leucocitelor conținute în membrana mucoasă sub influența interferonului asigură participarea activă a acestora la eliminarea focarelor patologice și asigură refacerea producției de imunoglobulină secretorie A.

Efectul antibacterian este mediat de răspunsurile sistemului imunitar îmbunătățite prin interferon.

Taurina contribuie la normalizarea proceselor metabolice și la regenerarea țesuturilor, are un efect de stabilizare a membranei și imunomodulare. Fiind un antioxidant, taurina interacționează direct cu speciile reactive de oxigen, a căror acumulare excesivă contribuie la dezvoltarea proceselor patologice. Taurina ajută la păstrarea activității biologice a interferonului, sporind efectul terapeutic al medicamentului.

Benzocaina (anestezina) este un anestezic local. Reduce permeabilitatea membranei celulare pentru ionii de sodiu, deplasează ionii de calciu de la receptorii localizați pe suprafața interioară a membranei. Previne apariția impulsurilor durerii la sfârșitul nervilor senzoriali și trecerea lor prin fibrele nervoase. Are un efect exclusiv local, care nu este absorbit în circulația sistemică.

Indicații de utilizare

Ca parte a terapiei complexe pentru bolile infecțioase și inflamatorii ale tractului urogenital la adulți:

Geneferon

Prețurile în farmaciile online:

Genferon - un medicament combinat care are efecte antioxidante, antivirale, anestezice locale și imunomodulatoare.

Eliberați forma și compoziția

Genferonul este disponibil sub formă de supozitoare vaginale sau rectale, având o formă cilindrică cu capătul ascuțit și alb sau alb cu o nuanță gălbui. Supozitoarele sunt omogene pe secțiunea longitudinală, este permisă și o adâncitură în formă de pâlnie sau o tijă de aer.

Substanțele active ale Genferon sunt reprezentate de trei componente:

 • Interferon alfa-2b uman recombinant - 250 mii UI, 500 mii UI și 1 milion UI;
 • Benzocaina - 55 mg;
 • Taurină - 10 mg.

Substanțele auxiliare ale supozitoarelor Genferon includ polisorbatul 80, dextran 60000, grăsimi solide, macrogol 1500, hidrocitrat de sodiu, acid citric, emulsionant T2 și apă purificată.

Supozitoarele sunt ambalate în blistere din folie de PVC sau folie de aluminiu din 5 bucăți. 1 sau 2 blistere sunt introduse într-un pachet de carton.

Indicații de utilizare

Supozitoare Genferon, conform instrucțiunilor, este prescris ca parte a unui tratament cuprinzător pentru infecțiile tractului urogenital:

 • micoplasmoze;
 • Gardnerellosis;
 • Chlamydia
 • Herpes genital;
 • Trichomoniaza;
 • Ureaplasmosis;
 • Candidoză vaginală recurentă;
 • Eroziunea cervicală;
 • vulvovaginitis;
 • Infecții cu papilomavirus;
 • cervicita
 • anexita;
 • Vaginoza bacteriană;
 • uretrite;
 • balanoposthitis;
 • bartolinită;
 • prostatita;
 • balanita.

Contraindicații

Cu precauție, medicamentul este prescris pentru agravarea bolilor autoimune și alergice..

Contraindicația pentru utilizarea Genferon este hipersensibilitatea la interferon sau la alte substanțe din compoziția supozitoarelor..

Dozaj si administrare

Medicamentul este destinat administrării vaginale și rectale.

În cazul bolilor infecțioase și inflamatorii ale tractului urogenital la femei, doza recomandată, conform instrucțiunilor de la Genferon, este de 1 supozitor de două ori pe zi, timp de 10 zile pe zi. Calea de administrare (rectală sau vaginală) depinde de natura bolii. Cu formele prelungite, 1 supozitor este prescris la fiecare două zile (de trei ori pe săptămână) timp de 1-3 luni.

Dacă procesul infecțios și inflamator la nivelul vaginului este destul de pronunțat, dimineața se recomandă utilizarea unui supositoriu Genferon (500 mii UI) intravaginal, iar noaptea - un supozitor (1 milion UI) rectal, împreună cu introducerea simultană a supozitoarelor cu agenți antibacterieni / fungicide în vagin.

În timpul tratamentului bolilor infecțioase și inflamatorii ale tractului urinar și reproducător la femei la vârsta gestațională de 13-40 de săptămâni, 1 supozitor Genferon (250 mii UI) este utilizat vaginal de două ori pe zi timp de 10 zile pentru a normaliza imunitatea locală.

Pentru bărbați, medicamentul este prescris pe cale rectală într-un singur supozitor (500 mii UI sau 1 milion UI, în funcție de gravitatea bolii infecțioase și inflamatorii) de două ori pe zi. Cursul tratamentului este de 10 zile.

Când utilizează Genferon ca parte a terapiei complexe pentru bronșită acută, pacienților adulți li se prescrie 1 supozitor (1 milion UI) pe cale rectală de două ori pe zi, timp de 5 zile. Cu exacerbări ale cistitei recurente cronice - în termen de 10 zile împreună cu un tratament antibacterian standard, și apoi în fiecare două zile pentru a preveni recidiva timp de 40 de zile.

Efecte secundare

Supozitoarele cu genferon sunt bine tolerate de pacienți. Uneori, reacțiile alergice locale pot apărea sub forma unei senzații de arsură în vagin, dar acestea sunt reversibile și dispar în aproximativ trei zile de la întreruperea medicamentului. Continuarea tratamentului este posibilă numai după consultarea unui specialist.

După aplicarea Genferon, se pot observa fenomene caracteristice tuturor tipurilor de interferon alfa-2b:

 • Creșterea temperaturii;
 • Pierderea poftei de mâncare;
 • Oboseală
 • Frisoane;
 • Dureri de cap și dureri musculare;
 • Transpiraţie;
 • Dureri articulare;
 • Trombocitopenie și leucopenie.

Cu toate acestea, efectele secundare enumerate apar numai cu un exces semnificativ de doză mai mare de 1 milion UI și nu au fost încă observate..

În cazul creșterii temperaturii corporale după utilizarea Genferon, este posibilă o singură doză de 500-1000 mg de paracetamol.

Instrucțiuni Speciale

Tratamentul simultan al ambilor parteneri sexuali ajută la prevenirea dezvoltării reinfecției urogenitale..

Utilizarea Genferon în timpul menstruației este permisă.

Medicamentul nu afectează capacitatea de a se angaja în activități potențial periculoase care necesită viteza reacțiilor psihomotorii și o concentrare crescută a atenției (conducerea unei mașini, utilaje și orice vehicule).

Analogii

Analogii complete cu Genferon sub formă de eliberare și substanța activă sunt următoarele medicamente:

Există destul de multe medicamente care sunt similare doar în substanța activă. Printre ei: Bioferon, Alfarekin, Grippferon, Virogel, Alfaron, Herpferon, Lipoferon, Realdiron, Okoferon și alții.

Termeni și condiții de depozitare

Conform instrucțiunilor, Genferon trebuie păstrat la o temperatură de 2-8 ° C la îndemâna copiilor și a animalelor de companie. Perioada de valabilitate a supozitoarelor este de 2 ani. După data de expirare indicată pe ambalaj, medicamentul nu poate fi utilizat.

Ați găsit o greșeală în text? Selectați-l și apăsați Ctrl + Enter.

Geneferon

Numele latin: Genferon

Cod ATX: L03AB05

Ingredient activ: Interferon alfa-2b recombinant uman (Interferon alfa-2b)

Analogi: Vitaferon, Viferon, Viferon-Feron, Laferobion, Laferon Pharmbiotek, Kipferon

Producător: CJSC BIOCAD, RF

Descriere întârziată la: 04/10/17

Preț în farmaciile online:

Genferon - un medicament imunomodulant antiviral cu activitate antimicrobiană.

Substanta activa

Benzocaina (Venzocaina), Taurina (Taurina), Interferon Alfa (Interferon Alfa).

Eliberați forma și compoziția

Disponibil sub formă de supozitoare rectale, de la albă până la albicioasă, cu o nuanță gălbui. Au o formă cilindrică și un capăt ascuțit. 5 ambalate în celule de contur.

Supozitoare rectale1 supp.
Interferon alfa-2 uman recombinant250 mii, 500 mii sau 1 milion UI
Taurina10 mg
Benzocaine55 mg
Excipienți: grăsimi solide, dextran 60.000, oxid de polietilenă 1500, tween-80, emulgator T2, citrat de sodiu, acid citric, apă purificată.

efect farmacologic

Indicații de utilizare

 • clamidie urogenitala, micoplasmoza, herpes genital, o forma cronica de candidoza vaginala, gardnereloza, virusul papilomatozei, tricomoniaza, ureaplasmoza;
 • boli ale organelor genitale feminine (adnexită, vulvovaginită, eroziune cervicală, bartholinită, cervicită și altele);
 • boli ale organelor genitale de sex masculin (balanită, prostatită, uretrită).
 • Lumina Genferon este prescrisă ca un medicament suplimentar în tratamentul complex al bolilor virale.

Contraindicații

 • sensibilitate individuală crescută la componentele medicamentului;
 • varsta pana la 7 ani;
 • sarcina pana la 12 saptamani;
 • boli autoimune (diabet zaharat tip I, lupus eritematos sistemic, tiroidină Hashimoto, glomerulonefrită și altele);
 • exacerbarea condițiilor alergice.

Instrucțiuni de utilizare Genferon (metodă și dozare)

Modelele de aplicare a lumânărilor variază în funcție de sex și vârstă a pacientului.

femei

1 supp. intravaginal sau în rect de 2 ori pe zi (în funcție de severitatea bolii organelor sistemelor genitale și urinare, de severitatea reclamațiilor și de durata bolii la o doză de 250 mii, 500 mii sau 1 milion UI). Cursul tratamentului este de cel puțin 10 zile.

În cazul unei boli inflamatorii de lungă durată a sistemului genitourinar după felul principal, se recomandă continuarea tratamentului cu Genferon încă 1-3 luni, o supozitoare la fiecare 3 zile.

Pentru reabilitarea vaginului și normalizarea biocenozei sale microbiene, precum și pentru tratamentul inflamației sistemului genitourinar și a infecțiilor cu transmitere sexuală, femeile însărcinate (pentru perioade de 13 și mai multe săptămâni) pot utiliza un medicament de 1 supă. 250 mii UI de 2 ori pe zi, timp de 10 zile. Cu o perioadă de gestație mai scurtă, ar trebui să vă abțineți de la a lua medicamentul.

bărbaţi

1 supp. De 2 ori pe zi, timp de 10 zile (pentru tratamentul bolilor infecțioase și inflamatorii ale sistemelor genitale și urinare în doze de 500 de mii sau 1 milion UI, în funcție de natura și gravitatea bolii, de severitatea simptomelor clinice și de durata bolii).

Efecte secundare

Utilizarea Genferon poate provoca astfel de reacții adverse:

 • reactii alergice;
 • durere de cap;
 • transpirație crescută;
 • creșterea temperaturii;
 • probleme cu apetitul;
 • oboseală rapidă;
 • dureri articulare sau musculare;
 • reducerea numărului de trombocite și celule albe din sânge într-un test de sânge general.

Toate efectele secundare notate apar de obicei cu o doză zilnică de medicament de peste 10 milioane UI..

Supradozaj

Cazurile de supradozaj Genferon nu au fost înregistrate.

În cazul administrării simultane accidentale simultane a unui număr mai mare de supozitoare decât cele prescrise de medic, administrarea ulterioară trebuie suspendată timp de 24 de ore, după care tratamentul poate fi reluat conform schemei prescrise.

Analogii

Interferon, Viferon, Kipferon.

Medicamente cu un mecanism similar de acțiune (coincidența nivelului codului ATX 4): Derinat.

Instrucțiuni Speciale

Pentru a preveni reinfecția urogenitală, se recomandă luarea în considerare a tratamentului simultan al unui partener sexual. Se permite utilizarea în timpul menstruației.

În timpul sarcinii și alăptării

Dacă este necesar, utilizarea în trimestrele II și III ale sarcinii ar trebui să coreleze beneficiile preconizate pentru mamă și riscul potențial pentru făt.

În copilărie

Permis pentru copii de orice vârstă..

La bătrânețe

Interacțiunea medicamentelor

 • Utilizarea comună cu agenți antiseptici și antibiotice crește eficacitatea tratamentului bolilor infecțioase și inflamatorii ale tractului genitourinar.
 • Medicamente care îmbunătățesc efectul analgezic al benzocainei: medicamente anticolinesterază (Proserin, Physostigmine, Armin, Galantamine, Ezerin, Pyrophos); antiinflamatoare nesteroidiene (Indometacină, Aspirină, Clofeson, Naproxen, Ibuprofen, Piroxicam, Sulindak, Baralgin, Diclofenac, Fenacetină, Tenoxicam, Paracetamol, Metamizol, Ketorolac).
 • Când sunt combinate cu medicamente cu sulfanilamidă, eficacitatea acestora din urmă împotriva microorganismelor patogene scade.

Termeni de vacanta la farmacie

Rețetă disponibilă.

Termeni și condiții de depozitare

A nu se lăsa la îndemâna copiilor la temperatură + 2... + 8 ° С.

Perioada de valabilitate - 2 ani..

Preț în farmacii

Costul Genferon pentru 1 pachet de la 685 de ruble.

Descrierea de pe această pagină este o versiune simplificată a versiunii oficiale a adnotării medicamentului. Informațiile sunt furnizate doar în scopuri informaționale și nu reprezintă un ghid pentru auto-medicamente. Înainte de a utiliza medicamentul, este necesar să consultați un specialist și să citiți instrucțiunile aprobate de producător.

Spray și lumânări Genferon: instrucțiuni, recenzii și prețuri

Un medicament imunomodulator antiviral cu activitate antimicrobiană este Genferon. Instrucțiunile de utilizare indică faptul că supozitoarele 125.000, 500.000, 1.000.000 și un spray pentru formă ușoară sunt utilizate pentru a trata inflamația tractului urogenital la femei, bărbați și copii. Urologii arată în recenziile lor că medicamentul ajută la tratarea herpesului genital, a clamidiei, a ureaplasmozei și a altor infecții urologice.

Eliberați forma și compoziția

Lumânări (supozitoare) Genferon are o formă de glonț cilindric. Conțin mai multe substanțe active, care includ:

 • Interferon alfa-2b recombinant uman (rhIFN-α-2b), care este conținut în 3 doze - 250.000, 500.000 și 1.000.000 UI (unități internaționale).
 • Benzocaina - 0,055 g.
 • Taurină - 0,01 g.

În compoziție este inclusă și grăsimea solidă. Lumânările Genferon sunt ambalate într-un ambalaj cu bandă de blister de 5 bucăți. Un pachet de carton conține două pachete de blister și instrucțiuni de utilizare.

Supozitoarele vaginale sau rectale Genferon Light 125 000 ME și spray nazal Genferon Light doză 50 mii UI + 1 mg / doză.

Indicații de utilizare

Ce ajută Genferon? Conform instrucțiunilor, Genferon este indicat pentru utilizarea în tratamentul complex al unor astfel de boli:

 • Cistita cronică recurentă a etiologiei bacteriene.
 • Bronsita acuta.
 • Boli infecțioase și inflamatorii ale tractului urogenital: clamidie, herpes genital, ureaplasmoză, candidoză vaginală recurentă, micoplasmoză, gardnereloză, infecție cu papilomavirus, trichomoniază, vaginoză bacteriană, eroziune cervicală, vulvovaginită, balvitinită, bivitită,.

Instructiuni de folosire

Genferon pentru boli infecțioase și inflamatorii ale tractului urogenital la femei este prescris intravaginal pentru 1 supozitor (250 mii sau 500 mii UI, în funcție de gravitatea bolii) de 2 ori pe zi, timp de 10 zile. În bolile cronice, medicamentul este prescris de 3 ori pe săptămână (la fiecare două zile), 1 supozitor timp de 1-3 luni.

În boli infecțioase și inflamatorii ale tractului urogenital la bărbați, medicamentul este prescris pe cale rectală pentru 1 supozitor (500 mii-1 milion UI, în funcție de severitatea bolii) de 2 ori pe zi, timp de 10 zile.

La primele semne ale bolii, spray-ul Genferon Light se administrează intranazal timp de 5 zile, într-o singură doză (o presă pe distribuitor) în fiecare trecere nazală de 3 ori pe zi (o doză este de aproximativ 50.000 UI de interferon alfa-2b, zilnic nu trebuie să depășească 500.000 UI).

În contact cu un pacient cu infecții virale respiratorii acute și / sau cu hipotermie, medicamentul este administrat conform schemei specificate de 2 ori pe zi, timp de 5-7 zile. Dacă este necesar, repetați cursurile preventive..

Instrucțiuni de utilizare spray

 1. Scoateți capacul de protecție..
 2. Înainte de utilizare pentru prima dată, apăsați distribuitorul de mai multe ori până apare un flux subțire.
 3. Când folosiți, mențineți sticla în poziție verticală.
 4. Pentru a injecta medicamentul cu un singur robinet pe distribuitor, în fiecare pas nazal, pe rând.
 5. Închideți distribuitorul cu un capac de protecție după utilizare..

Pentru a evita răspândirea infecției, se recomandă utilizarea individuală (fiecare membru al familiei are propriul ambalaj).

efect farmacologic

Genferon are efecte imunomodulatoare, antiproliferative, antibacteriene, antivirale, anestezice locale, regeneratoare..

Efectul combinat al medicației se datorează componentelor din compoziția sa care au efecte locale și sistemice.

Genferon conține interferon recombinant uman alfa-2b. Este sintetizat printr-o tulpină de Escherichia coli proiectată genetic.

Interferonul alfa-2b este un imunomodulator și are, de asemenea, efecte antiproliferative, antivirale și antibacteriene. Aceste efecte sunt cauzate de efectul stimulant al medicamentului asupra enzimelor intracelulare care inhibă reproducerea virusului..

Interferonul îmbunătățește imunitatea celulară prin activarea unui număr de markeri de celule ucigașe, accelerând diviziunea limfocitelor B și sinteza lor de anticorpi, crescând activitatea sistemului monocit-macrofag și crescând recunoașterea celulelor infectate și tumorale.

Drept urmare, eficacitatea luptei organismului împotriva virusurilor, bacteriilor, paraziților și celulelor canceroase este crescută. De asemenea, sub influența interferonului, sunt activate leucocitele membranei mucoase, care sunt implicate în suprimarea focarelor patologice.

Taurina normalizează procesele metabolice din țesuturi, promovează regenerarea lor, interacționează cu radicalii liberi de oxigen, neutralizându-i și protejând țesuturile de deteriorare. Interferonul este mai puțin sensibil la descompunere și durează mai mult din cauza prezenței taurinei.

Benzocaina (anestezina) este un anestezic local. Modifică permeabilitatea citoplasmei neuronilor pentru ionii de sodiu și calciu, în urma cărora nu numai conducerea impulsurilor nervoase de-a lungul axonilor este blocată, ci și procesul de apariție a impulsurilor nervoase este inhibat. Benzocaina are doar un efect local și nu este absorbită în circulația sistemică..

Contraindicații

O contraindicație absolută pentru utilizarea supozitoarelor Genferon este intoleranța individuală sau hipersensibilitatea la substanțele active sau la componentele auxiliare ale medicamentului.

Cu precauție, este utilizat pentru exacerbarea patologiei alergice concomitente. Înainte de a folosi lumânările, Genferon trebuie să fie convins de absența contraindicațiilor.

Efecte secundare

Utilizarea medicamentului poate provoca reacții adverse sub formă de reacții alergice. În cazuri rare, dureri de cap, creșterea transpirației, febră, probleme de apetit, oboseală, dureri la nivelul articulațiilor sau mușchilor, precum și scăderea numărului de trombocite și celule albe din sânge la un test general de sânge. Toate efectele secundare notate apar de obicei cu o doză zilnică de medicament de peste 10 milioane UI..

Copii, în timpul sarcinii și alăptării

Dacă este necesar să se utilizeze medicamentul în trimestrul 2 și 3 de sarcină, beneficiile preconizate pentru mamă și riscul potențial pentru făt trebuie corelate.

Pentru copii, instrucțiunile de utilizare a Genferon nu impun o limită de vârstă pentru utilizarea sa. Cu toate acestea, supozitoarele antivirale pentru copii sub 7 ani (pentru sugari inclusiv) sunt utilizate cel mai bine la o doză de 125.000 UI, iar pentru copii cu vârsta de 7 ani și mai mari - la o doză de 250.000 UI, care corespunde formei medicamentului numit Genferon Light.

Instrucțiuni Speciale

Pentru a preveni reinfecția urogenitală, se recomandă luarea în considerare a tratamentului simultan al unui partener sexual. Utilizarea medicamentului în timpul menstruației este permisă.

Interacțiunea medicamentelor

Vitaminele C și E sporesc acțiunea componentelor Genferon. Benzocaina reduce activitatea bactericidă și bacteriostatică a sulfonamidelor. Analgezicele non-narcotice adesea sporesc efectele benzocainei.

Analogii medicamentului Genferon

 1. Interferal.
 2. interferonului.
 3. Realdiron.
 4. Referon-UE.
 5. Lockeron.
 6. Altevir.
 7. Intron a.
 8. Grippferon.
 9. Wellferon.
 10. Liferon.
 11. Alfarona.
 12. Alfaferon.
 13. Ophthalmoferon.
 14. Interferon alfa-2 uman recombinant.

Termenii și prețul vacanței

Costul mediu al Genferon (lumânări 500 mii UI nr. 10) la Moscova este de 590 de ruble. Rețetă disponibilă.

A nu se lasa la indemana copiilor. Păstrați la o temperatură de 2 până la 8 C. Perioada de valabilitate - 2 ani.

Lumânări Genferon

Forma medicamentului, tipurile, compoziția și proprietățile farmacologice

Medicamentul este disponibil sub formă de mici supozitoare introduse pe cale rectală (pentru bolile sistemului reproducător - vagin) și făcute sub forma unui cilindru mic, de culoare albă sau galbenă, cu vârful ascuțit. Structura substanței constitutive este uniformă, dar un buzunar de aer mic poate fi prezent în interiorul butoiului..

Producătorul pregătește 5-10 supozitoare pe pachet. Mai mult, opțiunile de eliberare depind de cantitatea elementului activ - interferonul alfa-2b uman. În funcție de dozare se disting următoarele tipuri de lumânări:

 • cu 250.000 UI;
 • cu 500.000 UI;
 • de la 1.000.000 UI.

Doza variază în funcție de vârstă și scop, deoarece interferonul este utilizat pentru a trata patologii cu severitate variabilă și cu diferite tipuri de manifestări clinice..

Compoziția supozitoarelor include astfel de substanțe active:

 • interferonul alfa-2b - este o substanță antivirală utilizată pe scară largă atât în ​​tratamentul bolilor respiratorii, cât și al tumorilor maligne;
 • taurina (1/100 g) - are proprietăți hepatoprotectoare, promovează formarea de noi celule (regenerare), accelerează metabolismul;
 • benzocaină sau anestezină (55/1000 g) - substanță anestezică locală.

Lista substanțelor care joacă un rol secundar - adică care îndeplinesc funcția de catalizatori include:

 • grăsimi solide - necesare pentru penetrarea rapidă a substanțelor în țesuturile conjunctive și mucoase;
 • dextran - utilizat ca antitrombotic;
 • macrogol - accelerează procesul de excretare a materiilor fecale;
 • polisorbat - o substanță hidratantă care asigură o dizolvare ușoară;
 • emulgator T2 - bază de unguent având proprietăți hidrofile;
 • citrat de hidrogen de sodiu - o substanță care are efect antitrombotic;
 • apă fără ioni de diferite impurități.

"Genferon" este un imunomodulator prescris de medici ca terapie generală pentru bolile vezicii urinare și ale organelor genitale, însoțite de procese inflamatorii și care are următoarele efecte terapeutice:

 1. Interferonul alfa-2b uman recombinant, produs prin îmbogățirea unei gene străine în Escherichia coli, are proprietăți antivirale și antibacteriene, modelează imunitatea și oprește reproducerea microbilor și a virusurilor dăunătoare organismului uman. Efectul antiviral al „Genferon” este efectul său asupra enzimelor specifice care contribuie la suspendarea reproducerii virusurilor. Proprietățile antibacteriene sunt de a stimula activitatea celulelor ucigașe, care captează microbii și îi distrug, murind în același timp. De asemenea, medicamentul activează anticorpi, imunoglobuline, care circulă constant în sânge. Efectul antiproliferativ al medicamentului este de a suprima extinderea ulterioară a virusurilor și bacteriilor. În plus, celulele tumorale sunt foarte sensibile la interferoni;
 2. Taurina are un efect complex asupra țesuturilor din diferite tipuri de corp, sporind procesul de reacții chimice ale metabolismului; stimularea regenerării; îmbunătățirea stării membranelor celulare, creșterea viabilității acestora; oferind efect antiinflamator; stimularea imunității; neutralizarea efectelor radicalilor liberi;
 3. Benzocaina nu are un efect la nivel de sistem, dar acționează ca un anestezic local care blochează semnalele de durere transportate de-a lungul fibrelor nervoase..

Dozaj si administrare

Boli infecțioase și inflamatorii ale tractului urogenital la femei. 1 supp. (250.000, 500.000 sau 1.000.000 UI, în funcție de gravitatea bolii) vaginal sau rectal (în funcție de natura bolii) de 2 ori pe zi, timp de 10 zile. Cu forme prelungite de 3 ori pe săptămână la fiecare două zile, 1 supp. în termen de 1-3 luni.

Cu un proces infecțios și inflamator pronunțat în vagin, este posibil să utilizați 1 supp. (500.000 UI) intravaginal dimineața și 1 supp. (1.000.000 UI) rectal noaptea concomitent cu introducerea în vagin a unui supozitor care conține agenți antibacterieni / fungicide.

Pentru a normaliza indicatorii imunității locale în tratamentul bolilor infecțioase și inflamatorii ale tractului urogenital la femeile cu vârsta gestațională de 13–40 săptămâni, se folosește 1 supozitor. 250.000 UI vaginal de 2 ori pe zi, zilnic timp de 10 zile.

Boli infecțioase și inflamatorii ale tractului urogenital la bărbați. Rectual 1 supp. (500.000 UI sau 1.000.000 UI în funcție de gravitatea bolii) de 2 ori pe zi, timp de 10 zile.

Bronsita acuta la adulti (ca parte a terapiei complexe). 1 supp. (1.000.000 UI) rectal de 2 ori pe zi, timp de 5 zile.

Cistita cronică recurentă la adulți (ca parte a terapiei complexe). Cu exacerbare - 1 supp. (1.000.000 UI) rectal de 2 ori pe zi timp de 10 zile în combinație cu un curs standard de terapie antibacteriană, apoi - 1 supp. (1.000.000 UI) rectal în fiecare altă zi timp de 40 de zile pentru a preveni recidiva.

Caracteristici supozitoare antivirale Kipferon

Acesta este un alt analog popular al genferonului, care este de asemenea disponibil ca supozitoare antivirale..

Principala sa diferență față de alte medicamente cu efect similar este prezența unui întreg complex de imunoglobuline, conținutul de interferon într-o doză mai mare pe o lumânare. Kipferon conține anticorpi pentru un număr mare de bacterii și virusuri, precum și imunoglobulina A, care protejează membranele mucoase ale tractului respirator și ale tractului digestiv de pătrunderea bacteriilor dăunătoare.

Kipferon este utilizat pentru a elimina boli respiratorii acute, boli intestinale și probleme ale sistemului urogenital cauzate de virusuri și bacterii..

Recenziile asupra medicamentului arată că Kipferon face față multor infecții, chiar și celor care au trecut în stadiul cronic, din cauza conținutului mai mare de substanțe active..

În plus, este potrivit pentru tratamentul problemelor intestinale la sugari și copii mai mari, fără a provoca o reacție negativă a organismului. Prețul acestui medicament depinde de numărul de lumânări din pachet și pornește de la 460 de ruble.

Supozitoarele genferon vaginale și rectale

Preparatele cu interferon au o formă care asigură că substanța activă intră în membranele mucoase ale organelor externe. Interferonul este distrus în stomac. Prin urmare, genferonul este eliberat sub formă de lumânări sau spray..

Supozitoarele rectale permit componentei active să intre imediat în intestin, de unde este absorbit rapid în sânge. Prin urmare, administrarea rectală este cea mai eficientă pentru tratamentul inflamațiilor generale, precum și pentru tratamentul infecțiilor genitale la bărbați.

Infecțiile genitale ale femeilor sunt tratate cu administrarea vaginală a medicamentului. În acest caz, genferonul are un efect local - aproape că nu este absorbit în fluxul sanguin și este concentrat în interiorul cavității vaginale (pereții organelor genitale sunt caracterizate prin capacitate de absorbție redusă). Aproape întregul medicament rămâne în interior și are un efect terapeutic puternic - vindecă inflamația și distruge agentul patogen.

Datorită absorbției slabe a medicamentului prin vagin în sânge, administrarea vaginală a supozitoarelor tratează doar infecțiile genitale la femei. Toate celelalte infecții sunt tratate cu administrarea rectală de genferon..

Adesea, pentru tratamentul inflamațiilor complexe prelungite sau extinse la femei, supozitoarele vaginale sunt combinate cu cele rectale.

Interacțiunile medicamentoase încrucișate

Genferon este mai eficient în timp ce este utilizat cu medicamente antibacteriene.

Este prezentată utilizarea „Genferon” cu vitaminele E și C, care accelerează acțiunea interferonului..

În terapia complexă, medicamentul este prescris cu alte medicamente antimicrobiene sau antibiotice. De exemplu, merge bine cu supozitoarele vaginale „Terzhinan”. Ei includ:

 • Nystatin antifungic
 • Neomicin sulfat de amminoglicozid
 • Substanța grupului imidazol este ternidazolul, care acționează împotriva microorganismelor anaerobe, inclusiv trichomonade și gardnerella
 • Metasulfobenzoat de corticosteroizi cu prednisolonă de sodiu - antiinflamatoare topice.

„Terzhinan” cu „Genferon” interacționează eficient cu cistita, tuse și alte boli infecțioase ale sistemului genitourinar.

Un alt antiseptic care interacționează bine cu Genferon este Hexicon. Principalul său ingredient activ este clorhexidina. „Hexicon” este produs sub formă de soluții și soluții vaginale. Eficientă împotriva unui număr de agenți patogeni ai infecțiilor de diverse etiologii și locații.

Instrucțiuni pentru utilizarea Genferon în ginecologie

Genferon este prescris nu numai în spitalele ginecologice, ci și în timpul tratamentului ambulatoriu. Medicamentul este de obicei prescris 2 supozitoare pe zi pe cale vaginală, cu un interval de 12 ore. Durata tratamentului trebuie să fie de cel puțin 10 zile. În acest timp, medicamentul acționează asupra virusurilor și bacteriilor, îmbunătățește imunitatea locală și are un efect antiinflamator puternic. Utilizarea medicamentului „supozitoare Genferon” conform instrucțiunilor de utilizare în ginecologie oferă un răspuns rapid, pe termen lung și eficient la boala sistemului urogenital uman.

Printre recenziile despre medicament, se găsește adesea întrebarea „Este posibilă utilizarea genferonului pentru menstruație?”. Răspunsul este cu siguranță pozitiv. Genferonul în timpul menstruației reduce posibilitatea reproducerii agenților patogeni. Bacteriile în prezența sângelui, o atmosferă caldă și umedă percep un astfel de mediu favorabil pentru reproducere și creștere. Utilizarea medicamentului „Lumânări Genferon” în timpul menstruației previne reproducerea microorganismelor patogene și ajută la reducerea proceselor inflamatorii în mucoasa organelor genitale feminine.

Este demn de remarcat faptul că o pauză în utilizarea medicamentului poate afecta negativ eficacitatea acestuia, deoarece efectul medicamentului crește treptat pe parcursul tratamentului.

O altă caracteristică a utilizării medicamentului este combinarea sa cu alți reprezentanți ai produselor farmaceutice. Se observă că Genferon își mărește calitățile pozitive atunci când este combinat cu vitaminele din grupele C, A, B. Mai mult, complexele de vitamine trebuie luate fie în tablete, fie sub formă injectabilă..

Nu va fi inutil să combinați tratamentul cu utilizarea medicamentelor pe bază de plante. De exemplu, utilizarea de decocturi de mușețel și coaja de stejar ca dublare, au un efect antiseptic bun asupra membranei mucoase a organelor genitale. Băutul de bulion de trandafir sălbatic va ajuta la reducerea sindromului de intoxicație, care însoțește întotdeauna bolile inflamatorii ale sistemului urogenital al femeilor și bărbaților. Rosehipul conține, de asemenea, o cantitate mare de vitamina C, care are un puternic efect antioxidant..

Analogii

Genferon are astfel de analogi printre medicamentele cu efect similar:

 1. Viferon este un agent antiviral sub formă de supozitoare. Are o listă similară de indicații de utilizare. Este permis după 14 săptămâni de sarcină, precum și în timpul alăptării.
 2. Kipferon - potrivit pentru tratamentul acelorași boli ca Genferon. Kipferon este activ împotriva rotavirusului, infecția stafilococică, elimină de asemenea virusul herpes.
 3. Factorul de transfer - capsule cu un agent imunomodulant. Nu are contraindicații. Are un efect benefic asupra ADN-ului unei celule infectate, astfel încât boala se retrage rapid.
 4. Interferonul și Hyaferonul - coincid complet în compoziție și acțiune cu Genferon. Există o ușoară diferență în regimurile de tratament. Potrivit pentru copii.
 5. Panavir - crește producția de imunoglobuline, crescând astfel rezistența organismului la virusuri și bacterii.

Opinii despre droguri

Medicamentul „Genferon” (lumânări) din recenziile de ginecologie are bine. Experții spun că compoziția este absolut sigură. Interferonul uman este o substanță care este produsă în stare normală de către organism atunci când apare o infecție. El este cel care este conținut în droguri. Medicamentul este prescris chiar și pentru nou-născuți.

Medicii spun că „Genferon” (lumânări) din recenziile pacienților cu ginecologie sunt doar pozitive. Femeile raportează că efectul tratamentului are loc în decurs de o săptămână. Pe baza rezultatelor testelor, recuperarea este confirmată.

Medicii raportează că taurina, care face parte din medicament, are efecte antiinflamatorii, antioxidante și regenerative. El este cel care ajută la refacerea membranei mucoase deteriorate. Benzocaina promovează analgezia. Substanța principală - interferonul - îmbunătățește imunitatea, are efecte antivirale, antimicrobiene și antibacteriene..

Ginecologii spun că atunci când se utilizează doze mari de medicament, apar reacții adverse. Acestea includ alergii, dureri de cap, oboseală. În cazuri rare, poate apărea febră. După anularea corectării, aceste simptome dispar singure în termen de trei zile. Dacă acest lucru nu se întâmplă, atunci trebuie să solicitați ajutor medical. Este posibil să vi se prescrie medicamente care ameliorează simptomele descrise..

Genferon pentru copii, lumânări instrucțiuni de utilizare

Copiilor sub 7 ani li se prescrie un medicament într-o doză mai mică - „Light”, care conține 125 de mii de UI, exclusiv pentru prescripția medicului. Pentru copiii mai mari, sunt permise doze de 250, 500 și 1000 de mii UI, în conformitate cu severitatea bolii.

Medicamentul este cel mai adesea prescris în tratamentul infecțiilor virale respiratorii acute, boli ale sistemului genitourinar, se administrează în rect un supozitor o dată pe zi, de preferință înainte de culcare.

Medicamentul este prescris în combinație cu antibiotice și vitamine și, deși sistemul imunitar al copilului funcționează puțin diferit de cel al unui adult, contraindicațiile pentru utilizarea Genferon la copii sunt aceleași. Cu încălcări grave în funcționarea sistemului imunitar, medicamentul nu are un efect semnificativ.

Recenziile despre tratamentul copiilor Genferon sunt diferite, atât pozitive, cât și negative. Dacă vorbim despre copii sub 7 ani, atunci medicii prescriu cel mai adesea un medicament cu o compoziție similară, dezvoltat ținând cont de caracteristicile legate de vârstă ale imunității.

Descrierea, forma de eliberare și compoziția medicamentului

Medicamentul este produs sub formă de supozitoare pentru uz rectal (pentru bărbați, copii) și vaginal (pentru femei). Pentru copii, supozitoarele Genferon Light vor fi mai preferabile, deoarece concentrația substanței active din ele este ceva mai mică. Lumânările sunt disponibile în formă cilindrică cu un capăt ascuțit. Nuanța supozitoarelor este albă sau ușor gălbui. În contextul lumânării are o structură uniformă densă, cu toate acestea, prezența rară a unei tije de aer este normală..

Compoziția unui supozitor arată astfel:

 • Interferon alfa-2 uman recombinant;
 • Anestezină, taurină și componente auxiliare suplimentare.

Supozitoarele cu genferon pentru copii și adulți au un efect antiviral activ. Când principala substanță activă intră în organism, sunt activate enzime specifice care inhibă dezvoltarea și reproducerea virusului. În plus, componentele medicamentului contribuie la întărirea forțelor imune ale organismului. Datorită acestui fapt, toate sistemele luptă independent și productiv pentru a suprima atacul virusului..

Medicamentul este vândut în cutii de 10 bucăți fiecare și 5 supozitoare pe un blister.

Clasificarea nosologică a ICD-10

- A49.3 Infecție cu Mycoplasma, nespecificată - A56 Alte afecțiuni clamidiale cu transmitere sexuală - A59 Trichomoniasis - A60 Infecție virală herpetică anogenitală - A63.8 Alte boli specificate, în principal infecții cu transmitere sexuală - B37.3 Candidoză vulgară și vaginală (N77.1) - B97.7 Papilomavirusuri - N34 Uretrită și sindrom uretral - N41 Boli inflamatorii ale prostatei - N48.1 Balanopostită - N48.6 Balanită - N70 Salpingită și ooforită - N72 Boli inflamatorii ale colului uterin - N74.4 Boli inflamatorii ale organelor pelvine feminine. din cauza clamidiei (A56.1) - N75.9 Boala glandei Bartolinei, nespecificată - N76 Alte boli inflamatorii ale vaginului și vulvei - N86 Eroziune și ectropiune cervicală

Termenii și prețul vacanței

Costul mediu al Genferon (lumânări 500 mii UI nr. 10) la Moscova este de 590 de ruble. Rețetă disponibilă.

A nu se lasa la indemana copiilor. Păstrați la o temperatură de 2 până la 8 C. Perioada de valabilitate - 2 ani.

Genferon este un medicament combinat care are un efect imunomodulant, antimicrobian și antiviral asupra organismului. Cum să o introduci corect, sfătuiesc medicii.

Lumânări Genferon - cum să introduceți corect?

Componente ale supozitoarelor Genferon: taurina și anestezina au efecte antiinflamatorii, antioxidante, membranare și hepatoprotectoare, reparative, regenerante și anestezice. Genferon este utilizat pentru bolile infecțioase și inflamatorii ale tractului urogenital: clamidie, herpes genital, prostatită, balanită, uretrită, adnexită, bartholinită, vulvovaginită, cervicită, eroziune cervicală, vaginoză bacteriană, infecții cu papilomavirus, trichomoniază, trichomoniază

Este important să știți cum să administrați supozitoarele Genferon corect pentru a obține un efect maxim - sfatul medicului vă va ajuta

Cum se introduc corect supozitoarele Genferon - sfatul medicului

Metoda de aplicare și doza corectă de supozitoare Genferon depind de gravitatea bolii și sunt prescrise de medicul curant. De regulă, pentru femei, cu boli ale tractului urogenital, medicul prescrie câte un supozitor intravaginal de două ori pe zi. Cursul tratamentului cu supozitoare Genferon este de zece zile. În cazul bolilor prelungite ale bolii, se recomandă administrarea Genferon corect de trei ori pe săptămână în fiecare zi, în cantitate de un supozitor, timp de una până la trei luni. În bolile infecțioase și inflamatorii la bărbați, Genferon este administrat pe cale rectală. Medicii sfătuiesc să ia un supozitor de două ori pe zi, timp de zece zile.

Pentru femeile însărcinate, introducerea de supozitoare Genferon este permisă după a cincea lună de sarcină, dar numai dacă beneficiul tratamentului este semnificativ mai mare decât probabilitatea de efecte nocive asupra fătului.

Sfatul medicului cu privire la intrarea corectă a supozitoarelor

Ca multe medicamente, Genferon are multe reacții adverse. Sunt posibile reacții alergice, transpirație, dureri articulare, mușchi și dureri de cap, pierderea poftei de mâncare, oboseală, febră și frisoane.

Supozitoarele cu genferon sunt contraindicate în caz de intoleranță la componentele care compun medicamentul, cum ar fi taurina, anestezina, acidul citric, citratul de sodiu, emulgatorul T 2, tween 80, oxidul de polietilenă 1500, dextran 60000, interferonul alfa-2 recombinant uman.

Pentru a nu vă excita pe voi și pe cei dragi cu întrebări despre cum să administrați Genferon corect, folosiți contracepția și nu faceți relații intime dubioase. Dacă descoperiți că partenerul dvs. obișnuit este bolnav, atunci tratamentul trebuie efectuat în comun și este necesar să vă protejați și în acest caz.

Recenziile cu privire la agentul antiviral Biocad - Genferone - sunt în mare parte bune. Medicii spun că principalul avantaj al medicamentului este unicitatea acestuia. Supozitoarele pot fi introduse în vagin sau pe cale rectală. În ultimii ani, acest medicament este din ce în ce mai utilizat pentru femei. Lumânările „Genferon” din recenziile de ginecologie sunt, de asemenea, pozitive. Despre ei vom discuta mai târziu. Veți afla principalele puncte privind utilizarea medicamentului.

Reguli de utilizare și dozare

Acest medicament este utilizat diferit la bărbați, femei și copii. Astfel de regimuri de tratament sunt arătate femeilor:

 1. Pentru tratamentul infecțiilor urogenitale: se prescrie 1 supozitor. De 2 ori pe zi, timp de 10 zile. Medicamentul este injectat în vagin. Cu o boală prelungită, puneți câte o lumânare în fiecare zi, în acest caz, cursul tratamentului crește până la 2-3 luni.
 2. În inflamația vaginală acută, este necesar să se utilizeze un supozitor vaginal după trezire (doză de 500.000 UI) și un supozitor pe timp de noapte (doză de 1.000.000 UI) împreună cu introducerea unui supozitor fungicid în vagin.
 3. Femeilor însărcinate, pentru a normaliza imunitatea locală în tratamentul infecțiilor urogenitale, li se recomandă de două ori pe zi să administreze 1 lumânare (250.000 UI) de medicament. Durata terapiei este de 9-12 zile. Un astfel de tratament este potrivit pentru 13-40 săptămâni de sarcină, înainte de a 13-a săptămână, o astfel de terapie este contraindicată.

La bărbați, tratamentul bolilor din sfera genitourinară care au apărut din cauza oricărei infecții este efectuat de supozitoarele Genferon cu doza maximă posibilă. Medicamentul este injectat în deschiderea din spate: este necesar să folosiți o lumânare de două ori pe zi timp de zece zile. Pentru a crește eficacitatea medicației, este posibilă efectuarea terapiei cu vitamine C și B în paralel cu tratamentul principal.

Tratarea copiilor

Pentru tratamentul pacienților mici, Genferon-Light este potrivit, care conține 125.000 UI de interferon. Acest instrument este folosit pentru copiii între 7 și 15 ani. Dupa implinirea a 15 ani, adolescentii pot fi tratati cu Genferon obisnuit. Pentru copiii sub 7 ani, Genferon este utilizat numai după numirea unui medic pediatru.

Acest medicament este de obicei prescris copiilor cu infecții ale sistemului urinar sau cu apariția unor boli virale. Supozitoarele sunt administrate numai în rect. Trebuie evitată administrarea intravaginală a supozitoarelor la fetele sub șapte ani, deoarece acest lucru poate perturba grav microflora copilului.

În prezența unei infecții acute cauzate de virus, unui copil i se administrează 1 supozitor în anus de două ori pe zi (curs - 6 zile, cu stadiul cronic al bolii - 10 zile). După tratament, pentru a preveni reapariția infecției, puneți 1 supa. în anus înainte de culcare 1 dată / 2 zile (durata tratamentului preventiv este de 1-2 luni).

În boli ale organelor genitale și excretorilor, copiilor li se prescrie un curs de zece zile de administrare rectală a medicamentului (1 supp. De 2 ori pe zi). Intervalul dintre utilizarea produsului nu trebuie să fie mai mare de 12 ore. Tratamentul copiilor trebuie să fie însoțit de terapie cu vitamine (C și A) și administrarea de antibiotice adecvate.

Caracteristicile medicamentului Viferon

Este considerat principalul analog al genferonului, are un efect similar asupra imunității, este eficient împotriva tuturor bolilor de mai sus. Compoziția medicamentului include interferon, precum și vitaminele C și E, care sunt considerate antioxidanți naturali. Viferon este utilizat pentru a elimina tulpinile noi de gripă, este capabil să distrugă virusurile herpesului, hepatitei B, C, D.

Medicamentul poate fi utilizat de adulți și copii, deoarece nu are reacții adverse. Utilizarea Viferon reduce doza de antibiotice. Produsul conform formei de eliberare este un unguent, gel și supozitoare rectale.

Principala diferență între Viferon este că este utilizat pentru a trata atât infecțiile virale, cât și bolile cauzate de bacteriile atipice și protozoarele. Genferon este utilizat într-o măsură mai mare în terapia împotriva bolilor (inclusiv cronice) a sistemului urogenital, efectul său imunomodulator este mai pronunțat.

Acest medicament are recenzii pozitive din partea medicilor (pediatri și ginecologi) și a pacienților obișnuiți. Experții notează efectul pronunțat al medicamentului după prima doză de supozitor. Un alt plus - Viferon este potrivit pentru adulți și copii mici, este adesea folosit pentru a trata bebelușii prematuri. Prețul medicamentului este de la 250 de ruble.

Analogi Genferon

Industria farmaceutică oferă multe medicamente în care interferonul este principalul ingredient activ. Acestea diferă în nume, componente suplimentare și forma medicamentului (picături, spray, supozitoare).

viferon

Acestea sunt supozitoare rectale cu interferon fără substanțe suplimentare. Fiecare lumânare conține de la 150.000 la 3.000.000 UI. Se folosește pentru tratarea infecțiilor virale respiratorii acute și pneumoniei, infecției intrauterine a nou-născuților, hepatitei, infecțiilor genitale, herpesului. Viferon se administrează numai pe cale rectală. Medicamentul este cel mai eficient împotriva virusurilor respiratorii.

Kipferon

Acestea sunt supozitoare pentru administrare rectală și vaginală. Acestea conțin interferon alfa 2 (în cantitate de 500.000 UI) din sângele donat, precum și proteine ​​plasmatice (pentru a stabiliza interferonul) și imunoglobuline M, A, G. Prezența imunoglobulinelor pe de o parte sporește efectul stimulant și crește eficacitatea medicamentului în lupta împotriva virușilor. Pe de altă parte, adesea provoacă reacții alergice..

Diferențele dintre geneferon, kipferon și interferon

Aceste medicamente sunt derivate ale interferonului. Acestea au un efect similar asupra corpului uman și sunt folosite pentru tratarea diferitelor boli infecțioase (inflamații urogenitale, infecții virale sau bacteriene comune).

Genferon este cel mai eficient medicament imunostimulator împotriva virusurilor genitale (herpes, HPV). În tratamentul herpesului, are beneficiile anestezierii și accelerării vindecării erupției cutanate. Kipferon - mai eficient pentru tratamentul virusurilor intestinale. Viferon - pentru tratamentul infecțiilor tractului respirator. Pe lângă imunostimulanții enumerați, există multe alte medicamente: picături de laferobion, soluție de Egiferon în fiole, Lokfiron sub formă de soluție injectabilă, unguent Diaferon, supozitoare Sveferon și alte zeci de mărci comerciale și forme cu principalul ingredient activ - interferon.

Curs complet

De regulă, Genferon nu este utilizat singur, ci este folosit doar ca unul dintre elementele unui program terapeutic. Eficiența medicamentului devine mai mare dacă îl combini cu medicamente antimicrobiene, antibiotice, eficiente împotriva infecției sistemului urogenital. Interferonul este activat și sub influența acidului ascorbic și a tocoferolului..

Benzocaina prezintă un efect mai accentuat pe fondul ingestiei de medicamente non-hormonale pentru ameliorarea focurilor inflamatorii. Într-un mod similar, eficacitatea componentei analgezice pe fondul medicamentelor anticolinesterază este ajustată.

Viferon și Genferon, care este mai bine

Aceste fonduri sunt medicamente aproape identice, diferind doar în componente suplimentare în compoziția lor și unele alte proprietăți. În general, ambii agenți au un mecanism similar de influență, deoarece principalul ingredient activ în aceștia este interferonul alfa 2B uman recombinant.

Aceste medicamente pot fi utilizate pentru a trata pacienții mici, deoarece sunt complet în siguranță. Există o singură contraindicație pentru utilizarea lor - prezența la o persoană de intoleranță la orice componentă a supozitoarelor. În practică, s-a dovedit că manifestarea reacțiilor alergice are loc în cazuri rare. În principiu, consumul de medicament este destul de ușor tolerat de pacienți. Genferon are un număr ușor mai mare de reacții adverse, dar sunt ușoare și de aceea majoritatea pacienților pur și simplu nu observă manifestarea reacțiilor negative. Dar care este mai bine? „>

Supozitoarele "Viferon" și "Genferon" diferă de alți agenți antivirali, bazate pe interferon, prin faptul că sunt adesea utilizate pentru tratamentul infecțiilor virale respiratorii acute la copii. Acest lucru se explică prin faptul că aceste medicamente au o doză scăzută, sunt convenabile de utilizat și bine tolerate.

"Genferon" este utilizat mai des în tratamentul proceselor inflamatorii și infecțiilor din tractul genitourinar, deoarece conține un anestezic local care elimină rapid mâncărimea și durerea.

În farmacii, ei sunt deseori interesați de ceea ce este mai bine: Kipferon, Viferon, Genferon.

Aceste medicamente sunt foarte rar utilizate ca remediu care elimină infecțiile care afectează digestia. Virusurilor din această zonă se recomandă a fi tratate cu alte mijloace..

Viferon diferă de Genferon prin faptul că este produs nu numai sub formă de lumânări, ci și sub formă de unguent și gel. Supozitoarele Viferon sunt interzise pentru utilizarea vaginală de către femeile care suferă de infecții ale tractului urinar, un unguent sau gel este de obicei prescris în aceste scopuri. La rândul său, supozitoarele Genferon pot fi utilizate nu numai pe cale rectală, ci și pe cale vaginală..

Luați în considerare feedback-ul despre ceea ce este mai bun pentru copilul „Viferon” sau „Genferon Light”.>

Opinii despre droguri

Opinia medicilor și recenziile pacienților care au fost tratați cu lumânări Genefron:

De multe ori prescriu lumânări Genferon pentru pacienții mei

Acesta este un medicament bun care rareori provoacă reacții adverse, care este deosebit de important pentru utilizare în timpul sarcinii. Desigur, el nu poate vindeca clamidia sau ureaplasmoza, în astfel de cazuri, este necesară terapia combinată a mai multor medicamente

Dar Genferon funcționează bine în tratamentul tulburării, vulvovaginitei, cistitei.

Maria Sergeevna, obstetrician-ginecolog

Genferon ajută la vindecarea rapidă a bolilor infecțioase la copii. Deși forma de eliberare sub formă de lumânări nu este plăcută pentru copii, dar datorită acesteia medicamentul este absorbit rapid și începe să vindece organismul.

Svetlana Vladislavovna, medic pediatru

Ginecologul la examen a constatat o ușoară eroziune, a sugerat să nu se cauterizeze, dar încearcă să pună lumânări pe Genferon timp de 3 săptămâni. Le pun de două ori pe zi, după cum a recomandat medicul. Singurul negativ pe care l-am simțit a fost că lumânările se dizolvă prea încet. Dar după încheierea tratamentului, eroziunea a dispărut, iar acest lucru este important!

Veronika, 34 de ani

Cu Genferon am tratat cistita, care apare de 5 ori pe an pentru mine. Medicamentul meu nu a provocat reacții adverse, nici măcar o senzație de arsură din lumânări. Am luat Genferon mult timp, dar a meritat, pentru că cistita dispăruse.

Genferon mi-a fost prescris ca medic pentru inflamații în ovare. A fost nevoie de aproximativ două săptămâni pentru a pune lumânări. La câteva zile după ce am luat o senzație puternică de arsură în vagin, a trebuit să anulez medicamentul și să fiu tratat în alte moduri. Genferon nu mi s-a potrivit, a provocat doar o alergie. Însă pediatrul a prescris acest remediu pentru copil cu inflamație în uretră. Genferon pentru copii a ajutat, deși mi-a fost teamă de un efect secundar.

Indicații de utilizare Genferon

Adesea, medicamentul este prescris femeilor pentru a reduce riscul de tranziție la o formă cronică de boli inflamatorii ale sistemului genitourinar și polipoză. Se crede că formațiunile polipoase sunt cauzate de virusul Epstein-Barr sau de alți reprezentanți ai virusurilor herpetice. Dacă luptați împotriva virușilor, probabilitatea de dispariție a polipilor crește de mai multe ori. De aceea, formațiunile polipoase ale sistemului urogenital ale unei femei răspund foarte bine la tratamentul cu Genferon pe cale vaginală. Boli ginecologice în care este recomandat utilizarea acestui medicament:

 1. Infecții cu virusul herpes al sistemului reproductiv.
 2. Infecție cu clamidial.
 3. Boli inflamatorii cauzate de grupul ureaplasmei.
 4. Vaginite bacteriene.
 5. Eroziunea cervicală cauzată de procesele infecțioase.
 6. bartolinită.
 7. anexita.
 8. Salpingoophoritis.
 9. cervicita.

Printre urologi și urologi, Genferon nu este mai puțin frecvent. Pentru bărbați, medicamentul este prescris pe cale rectală pentru boli inflamatorii ale rectului, glandei prostatei, uretrei, capului penisului.

Formulare de eliberare

Greutatea unei lumânări este de 1,65 g. Într-un pachet pot fi 5 sau 10 bucăți. Cantitatea de substanță activă (interferon) este măsurată în unități internaționale - ME.

Genferon 125 - conține 125.000 UI. Această doză minimă este utilizată pentru a trata sugarii și preșcolarii până la 7 ani. Lumânările 125 au fost numite Genferon Light. Folosirea genferon light este recomandată nu numai pentru tratarea copiilor, ci și femeilor însărcinate (dacă este nevoie de tratamentul infecției sexuale).

Genferon 250 - conține 250.000 UI (în fiecare supozitor). Această doză este utilizată pentru a trata infecțiile genitale feminine în stadiile inițiale și mijlocii ale dezvoltării..

Genferon 500 - conține 500.000 UI. Această doză este utilizată pentru a trata infecțiile genitale la bărbați și este, de asemenea, utilizată pentru a trata bolile avansate ale tractului urinar la femei..

1 000 000 de Genferon - conține o doză maximă de 1 000 000 UI. Folosit pentru tratarea infecțiilor complexe, inflamațiilor extinse, în principal la bărbați.

Prețul lumânărilor depinde de concentrația substanței active. Cea mai scumpă - lumânări 1.000.000 UI.

Contraindicații

Lumânările „Genferon” nu trebuie utilizate cu hipersensibilitate la nicio componentă a medicamentului, precum și cu o alergie înregistrată vreodată la medicamente analogice. În urma utilizării rectale, este necesar să vă abțineți de la exacerbarea hemoroizilor.

Bolile autoimune sunt contraindicații pentru utilizare, deoarece medicamentul poate compromite exacerbarea sau progresia bolilor. De exemplu, cu tiroidită autoimună, glomerulonefrită, diabet, sclerodermie.

„Genferon” în timpul sarcinii este permis numai de la 12 săptămâni, conform indicațiilor. Nu există date de siguranță anterioare. În momentul utilizării cu alăptarea, se recomandă oprirea alăptării..

Ca parte a terapiei complexe pentru boli infecțioase și inflamatorii ale tractului urogenital: - herpes genital; - clamidie; - ureaplasmoză; - micoplasmoză; cervicită; - vulvovaginită; - bartolinită; - adnexită; - prostatită; - uretrită; - balanită; - balanopostită.

Intoleranță individuală la interferon și la alte substanțe care compun medicamentul.
Cu prudență - exacerbarea bolilor alergice și autoimune. https://www.youtube.com/embed/Dl0VXc2YSJs

Este interzisă utilizarea supozitoarelor în următoarele condiții: primul trimestru de sarcină și o reacție alergică individuală la substanțele care o compun.

Utilizarea lumânărilor pentru a trata femei, bărbați, copii

Instrucțiunea recomandă următoarele scheme de tratament:

 • Pentru tratamentul infecțiilor genitale acute la femei, acestea pun 1 supozitor (250 sau 500 mii UI) vaginal, dimineața și seara. Alegerea dozajului depinde de gradul de inflamație și de agentul patogen. Cursul tratamentului este de 10 zile.
 • Pentru tratamentul proceselor infecțioase cronice prelungite la femei, se administrează câte 1 supozitor în fiecare zi timp de 1, 2 sau 3 luni.
 • Pentru tratamentul bărbaților, se alege o doză de 500 și 1.000 mii UI. Regimul de tratament este același (2 supozitoare pe zi, 10 zile sau 1 supozitor la fiecare două zile timp de o lună).

Lumina Genferon este folosită pentru tratarea copiilor. Instrucțiunea recomandă următoarea schemă:

În caz de infecții virale - 2 supozitoare pentru copil rectal, cu un interval de 12 ore. Cursul tratamentului la copii este mai mic decât la adulți - 5 zile. Dacă este necesar, prelungiți cursul, faceți o pauză timp de 5 zile și repetați tratamentul.

În infecțiile virale cronice la copii, supozitoarele sunt administrate pe timp de noapte (la fiecare două zile). Cursul tratamentului este de la 1 la 3 luni.

Un regim de tratament similar este recomandat femeilor însărcinate (de două ori pe zi, timp de 10 zile). Pentru femeile însărcinate - doza minimă de substanță activă pentru copii este selectată - nu mai mult de 125 mii UI (genferon light).