Revista a fost creată pentru a vă ajuta în perioadele dificile când dumneavoastră sau cei dragi vă confruntați cu un fel de problemă de sănătate!
Allegolodzhi.ru poate deveni asistentul dvs. principal pe drumul către sănătate și bună dispoziție! Articole utile vă vor ajuta să rezolvați probleme cu pielea, supraponderale, răcelile, vă vor spune ce să faceți cu problemele cu articulațiile, venele și vederea. În articole vei găsi secrete cum să păstrezi frumusețea și tinerețea la orice vârstă! Dar bărbații nu au rămas fără atenție! Pentru ei există o întreagă secțiune în care pot găsi o mulțime de recomandări și sfaturi utile pentru partea masculină și nu numai!
Toate informațiile de pe site sunt actuale și sunt disponibile 24/7. Articolele sunt actualizate constant și verificate de către experți în domeniul medical. În orice caz, amintiți-vă întotdeauna, nu ar trebui să vă auto-medicati, este mai bine să vă consultați medicul!

"Kagocel" pentru copii: recenzii, contraindicații și instrucțiuni de utilizare

„Kagocel” este un preparat intern pentru gripă, răceli și boli respiratorii acute. Efectul său asupra organismului este de a stimula producerea de interferon, care ajută să facă față bolii. Medicamentul facilitează foarte mult cursul bolii și împiedică dezvoltarea complicațiilor. În plus, începutul utilizării sale este permis în orice stadiu al bolii, nu are efecte secundare (cu excepția cazurilor izolate de reacții alergice). Permis pentru utilizare de către copii peste trei ani, în general, „Kagocel” pentru copii are recenzii pozitive. Așadar, a primit aprobarea Ministerului Sănătății și este recomandat ca un remediu eficient pentru gripă, ARVI și pentru tot felul de patologii asociate cu aceste boli..

Inductori interferonici

Interferonul este o proteină specială a cărei producție este un răspuns imun natural la o infecție virală. De aceea, medicamentele cu stimulare a interferonului sunt atât de populare. În plus, utilizarea lor nu provoacă supradozaj, deoarece acești inductori contribuie la producerea de interferon strict în cantitatea necesară. Trebuie menționat că toate medicamentele din acest grup sunt de origine naturală și artificială, iar Kagocel (pentru copii) se referă la cele naturale. Recenziile menționează, de asemenea, că contribuie la producerea de interferoni α-, β- și γ.

Efecte asupra organismului

Substanța activă utilizată la fabricarea medicamentului este combinată cu o bază de celuloză. Astfel, mai puțin de 50% din substanța totală este absorbită de organism, datorită căreia cea mai mare parte a acesteia interacționează direct cu sistemul imunitar. Efectul "Kagocel" asupra organismului este de a induce producerea de interferoni, acest proces durează de la cinci la șapte zile. Un astfel de efect pe termen lung al medicamentului afectează faptul că poate fi utilizat și ca profilaxie a infecțiilor respiratorii acute. Revista „Kagocel” pentru profilaxie pentru copii este următoarea: dacă toate dozele recomandate de medicament sunt îndeplinite, efectele toxice asupra organismului sunt imposibile. Efectele cancerigene și mutagene sunt de asemenea excluse..

Indicații de utilizare

„Kagocel” este indicat pentru tratamentul infecțiilor respiratorii acute, gripei, răcelilor și altor boli virale la copii de la trei la șase ani. De regulă, părinții care dau „Kagocel” copiilor lasă recenzii pozitive pentru acest medicament, deoarece elimină efectiv nu numai simptomele, ci și boala în sine.

Contraindicații

Acceptarea medicamentului „Kagocel” pentru copiii de la 3 ani, recenziile sunt permise. Cu toate acestea, există câteva contraindicații. Nu este recomandat ca copiii să fie luați „Kagocel” la o vârstă mai timpurie. Recenziile contraindicațiilor conțin următoarele: intoleranță la galactoză, glucoză și lactoză.

Dozaj si administrare

Medicamentul este luat pe cale orală. Un comprimat de trei ori pe zi - în felul acesta trebuie consumat Kagocel "pentru copii. Recenziile și instrucțiunile menționează că după aceasta doza zilnică trebuie redusă la două comprimate. Ca profilaxie a gripei și a infecțiilor respiratorii acute, medicamentul este luat de două comprimate o dată pe săptămână. Dacă nu se produce o recuperare completă, trebuie să faceți o pauză de cinci zile, apoi să reluați ciclul de șapte zile. În special, durata acestei prevenții este determinată de mulți factori și este determinată de medic. Deci, poate fi de la o săptămână la cinci luni..

Supradozaj și reacții adverse

Trebuie luați cu atenție copiii „Kagocel”. Recenziile acestui medicament în caz de supradozaj conțin acest sfat: bea multă apă pentru a induce vărsături. De asemenea, este recomandat să consultați un medic pediatru dacă tratamentul trebuie reluat. Nu au existat efecte secundare semnificative ale medicamentului. În cazuri rare, este posibilă o reacție alergică..

Interacțiunea cu alte medicamente

O combinație bună de Kagocel a fost remarcată cu multe medicamente, incluzând atât imunostimulatoare cât și antibiotice. În al doilea caz, „Kagocel” pentru copii, se recomandă recenzii pentru a îmbunătăți efectul.

Instrucțiuni Speciale

Nu s-au efectuat studii clinice ale medicamentului la copiii mici. Din acest motiv, „Kagocel” este recomandat ca agent terapeutic doar de la vârsta de șase ani. Recenziile cu copilul „Kagocel” în vârstă de 3 ani sunt permise doar ca profilactic împotriva gripei și a SARS. Trebuie remarcat faptul că producția de interferon începe în organism imediat după naștere, astfel, efectul medicamentului asupra copilului și corpului adult nu are diferențe semnificative. Inductorii interferonului, în special „Kagocel”, în sezonul rece pot servi drept suport semnificativ pentru corpul copilului. Acest medicament nu numai că grăbește procesul de vindecare, dar, de asemenea, stimulează apărarea naturală împotriva tuturor tipurilor de infecții..

Când este cel mai bun moment pentru a începe să oferi copiilor Kagocel? Recenziile medicilor pe această problemă sunt de acord asupra unui lucru: la începutul bolii, adică la cel mult trei zile de la debutul bolii. În scopuri preventive, medicamentul poate fi utilizat imediat după contactul cu răspândirea infecției..

Conditii de depozitare

Depozitați medicamentul la o temperatură de 24 de grade într-un loc inaccesibil copiilor. Data de expirare - 24 de luni.

Eficacitatea tratamentului infecțiilor virale respiratorii acute la copii

Eficacitatea medicamentului pentru copii a fost confirmată de multe studii, inclusiv studiul Roszdravnadzor. Grupul de subiecți era de 60 de copii între șase și treisprezece ani. Spitalizarea a fost efectuată în cel mult două zile de la debutul bolii. Astfel, fiecare copil avea simptome de infecții respiratorii acute. Toți pacienții au fost împărțiți în două grupuri de 30 de persoane pe baza criteriilor precum genul, vârsta și simptomele bolii. Primului grup de copii i s-a administrat un comprimat de medicament de trei ori pe zi, timp de două zile. În continuare, doza a fost redusă la două tablete pe zi. Astfel, fiecare copil a primit doar zece comprimate sau 0,12 g de medicament. În plus, li s-a oferit terapie simptomatică suplimentară, inclusiv inhalare, picături nazale și un medicament pentru tuse. În ceea ce privește al doilea grup de subiecți, primele patru zile au primit placebo și terapie simptomatică, ca în primul caz. S-a remarcat că simptomele febrei la copiii din primul grup au dispărut după două zile, în timp ce la copiii din cel de-al doilea caz au durat trei zile mai mult. Alte semne ale bolii (nasul curgător, inflamația laringelui, roșeața gâtului) au dispărut și în ambele, cu o diferență de două zile. Deci, subiecții din primul grup au scăpat de un nas curgător în a patra zi de tratament, în timp ce la copiii din grupa a doua a trecut doar în a cincea sau a șasea zi.

Astfel, Kagocel a primit următoarele comentarii la temperatura copiilor: indiferent de caracteristicile individuale ale copilului și de evoluția bolii sale, acest medicament ajută la accelerarea semnificativă a procesului de vindecare. În plus, medicamentul contribuie la creșterea producției de interferon, dacă nivelul său este insuficient, iar administrarea medicamentelor nu provoacă reacții adverse. Este bine tolerat de copii. În același timp, Kagocel nu este recomandat copiilor de la 3 ani ca principal tratament. Recenziile medicilor pediatri permit doar utilizarea preventivă a acestui medicament. Acum, cu privire la data de expirare. Copiii „Kagocel” recomandă recenzii de 2 ani pentru a stoca, dar nu mai mult.

Gripa aviara

Vorbind despre prevenirea bolilor, merită remarcat separat gripa aviară. Cel mai eficient mod de a preveni acest lucru, după cum știți, este vaccinarea cu utilizarea ulterioară de inductori de interferon. Din păcate, încă nu există un vaccin care poate preveni complet această boală. Cu toate acestea, un medicament precum Kagocel reduce semnificativ riscul. Prin inducerea producției de interferon, îmbunătățește apărarea naturală a organismului. Astfel, chiar și după începerea epidemiei, acest medicament poate servi ca o bună profilaxie. Cu toate acestea, trebuie amintit că această metodă de tratament este eficientă împotriva virusului gripal, dar nu afectează riscul de infecții virale acute respiratorii.

Beneficiile medicamentelor

Printre principalele calități pozitive ale Kagocel, trebuie menționat un curs scurt de tratament combinat cu un minim de contraindicații. Acesta este ceea ce distinge medicamentul între numeroasele sale analogi. În timpul tratamentului cu acest medicament, rolul principal îl joacă promptitudinea. Numai în acest caz putem conta pe o recuperare rapidă, sau chiar pe prevenirea bolii.

Kagocel - instrucțiuni de utilizare pentru copii

Kagocel cu instrucțiuni de utilizare este utilizat pentru copii ca medicament antiviral și imunomodulant. Kagocel ca substanță activă nu este utilizat în alte medicamente, nu este înscris în registrul OMS. Cu toate acestea, instrumentul este recunoscut drept cel mai prescris în Rusia. Cât de eficient și sigur este medicamentul, ce spun pacienții și medicii despre el?

Kagocel - instrucțiuni pentru copii de la 2 ani

Conform instrucțiunilor, Kagocel nu este utilizat pentru a trata copiii de la 2 ani. Pacienții tineri li se prescriu:

 1. Orvirem - sirop cu rimantadină. Alocați copiilor de la 1 an cu gripă.
 2. Anaferonul este un agent bazat pe anticorpi împotriva interferonului gamma uman. Tableta este dizolvată într-o linguriță de apă fiartă, o puteți lua de la vârsta de 1 lună. Eficient în infecții virale respiratorii acute, gripă, infecții intestinale.
 3. Tsitovir-3 este disponibil sub formă de pulbere pentru prepararea soluției. Aprobat pentru admitere de la 1 an. Avantajul medicamentului este utilizarea la copii cu dermatită atopică. Prescris pentru infecții virale.
 4. Tamiflu - un medicament pentru gripa pe baza de oseltamivir, prescris de la 1 an. Formă de eliberare - capsule și pulbere pentru suspensie.

Înainte de a lua medicamentul, este recomandat să consultați un medic pediatru pentru a clarifica diagnosticul. Cea mai eficientă utilizare a acestor medicamente în primele 1,5 zile de la debutul bolii.

Kagocel - instrucțiuni pentru copii de la 3 ani

Cursul terapeutic durează 4 zile:

 1. Conform instrucțiunilor pentru copiii de 3 ani, primele două zile Kagocel beau 1 comprimat de două ori pe zi.
 2. Apoi, luați 2 zile, 1 comprimat o dată pe zi.

În timpul tratamentului, se iau 6 comprimate. Medicamentul este utilizat indiferent de masă.

Kagocel - instrucțiuni pentru copii de 5 ani

Dacă copilul are 5 ani, atunci conform instrucțiunilor în scop terapeutic, Kagocel se administrează în aceeași doză ca și pentru copii cu vârsta de 3 ani. Pentru prevenirea bolilor virale, se folosește un ciclu de șapte zile de administrare a medicamentului. În prima și a doua zi, copilul trebuie să bea 1 comprimat, apoi se face o pauză timp de 5 zile. Cursul durează de la 7 zile la câteva luni. Conform instrucțiunilor de utilizare, Kagocel pentru prevenirea la copii folosește:

 • în timpul răspândirii sezoniere a bolilor virale;
 • după contactul cu pacientul.

Pentru a preveni infecția, medicamentul este prescris de la 3 ani, câte 1 comprimat pe zi.

Kagocel - instrucțiuni de utilizare pentru copii cu vârsta de 6 ani

Kagocel, în conformitate cu instrucțiunile de utilizare, pentru copiii de la 6 ani este prescris în astfel de doze:

 • primele două zile, un comprimat de trei ori pe zi;
 • în următoarele două zile, luați un comprimat de două ori pe zi.

În doar un curs de patru zile de tratament, copilul ar trebui să bea 10 comprimate. Medicamentul se ia înainte sau după masă..

Kagocel - instrucțiuni de utilizare pentru copii de 7 și 10 ani

Pentru copiii cu vârste între 7 și 10 ani și peste, Kagocel este prescris în scop terapeutic și profilactic în infecții virale respiratorii acute și gripă. Aceleași doze de medicament sunt observate ca și la un copil de șase ani.

zi1234
Numărul de tablete pe zi3322

Se recomandă începerea tratamentului cu acest medicament cel târziu în a patra zi a bolii. În această etapă, organismul produce deja în mod independent interferoni de tipul dorit și nu este necesar să se ia stimulanți.

Tablete Kagocel - instrucțiuni de utilizare pentru copii

Medicamentul are o formă rotundă și o culoare cremă. Substanța activă este kagocelul, un inductor sintetic al interferonului. Instrumentul a fost dezvoltat de oamenii de știință ruși și nu are analogi în substanța activă. Ingredientele auxiliare includ lactoza.

Kagocel acționează asupra celulelor care sunt responsabile pentru răspunsul imun al organismului la un atac viral. Drept urmare, se formează târziu tip interferon alfa și beta. Aceasta asigură efectul antiviral al medicamentului..

După administrarea medicamentului, producția maximă de interferoni în intestin se observă după 4 ore. Concentrația maximă în plasmă este observată după două zile. Acești indicatori rămân 4-5 zile. Alte organe în țesutul în care pătrunde Kagocel:

Acest efect este înregistrat la 24 de ore de la utilizarea medicamentului în interior. Retragerea substanței este de aproximativ 90% în cazul fecalelor, puțin mai puțin de 10% iese cu urina.

Indicații pentru numirea lui Kagocel

 • gripă;
 • infecții virale respiratorii acute;
 • infecții herpetice la adulți;
 • clamidie urogenitală (pentru adulți, în asociere cu alte medicamente).

Este posibil să utilizați medicamente pentru prevenire în timpul răspândirii sezoniere a infecțiilor virale.

Contraindicații

 • copii sub 3 ani;
 • intoleranță la galactoză;
 • hipersensibilitate individuală la substanțele din compoziția produsului;
 • deficiență de lactoză laba;
 • malabsorbția galactozei glucozei.

Kagocel este contraindicat la femei în timpul sarcinii și alăptării. Acest medicament este considerat sigur, dar supradozajul poate duce la dureri de stomac, greață severă, amețeli și alte semne de stare de rău. În acest caz, pacientul are nevoie de o băutură abundentă și să inducă vărsături.

Reacții adverse și interacțiuni medicamentoase

Dintre efectele secundare ale medicamentului, se cunoaște doar o dezvoltare rară a reacțiilor alergice..

Kagocel este bine combinat cu alte medicamente care sunt prescrise pentru infecții virale și bacteriene. La interacțiunea cu antibiotice, imunomodulatoare, agenți antivirali, a fost observată o creștere reciprocă a eficacității. Conform instrucțiunilor, comprimatele pentru copii Kagocel nu au efect sedativ.

Kagocel 12 mg - instrucțiuni de utilizare pentru copii

Conceptul de „Kagocel pentru copii” nu există, deoarece pentru copii și adulți este propusă o singură formă de eliberare - comprimate și o singură doză - 12 mg. Adulții ar trebui să ia o cantitate mai mare de medicamente pentru a obține un efect terapeutic. Aportul Kagocel recomandat pentru adulți:

 1. Din SARS și gripă - primele 2 zile, 2 file. de trei ori pe zi, apoi 2 zile, 1 file. de trei ori pe zi.
 2. Împotriva infecțiilor herpetice și clamidiei urogenitale se iau 2 comprimate timp de 5 zile. de trei ori pe zi.

Pediatrul trebuie să prescrie copilului regimul de tratament exact și dozarea acestuia. Doza maximă zilnică nu trebuie să depășească 24 mg pentru copiii sub 6 ani, 36 mg peste 6 ani. Doza minimă este de 12 mg în 24 de ore. Înainte de a lua medicamentul, trebuie să fiți sigur de originea virală a bolii. În infecțiile bacteriene, Kagocel are un efect imunomodulator auxiliar, fără a elimina adevărata cauză a bolii.

Sirop Kagocel - instrucțiuni de utilizare pentru copii

Kagocel pentru copii nu este produs sub formă de sirop. Medicamentul este eliberat numai în comprimate de 12 mg. Un pachet conține 10 bucăți.

Kagocel - instrucțiuni pentru copii și preț

Prețul Kagocel pentru copiii din Rusia variază de la 189 la 300 de ruble pe pachet.

Kagocel - instrucțiuni pentru copii și recenzii

Kagocel cu instrucțiuni de utilizare este utilizat pentru a trata copiii recent, dar există multe recenzii în acest sens. Opiniile privind eficacitatea și siguranța medicamentului au fost împărțite între pacienți și medici. Dintre aspectele pozitive ale utilizării medicamentului, rețineți:

 • tableta este foarte mică și ușor de înghițit pentru copil;
 • comprimatele trebuie luate doar patru zile;
 • reacțiile adverse sunt absente;
 • un pachet de medicamente este suficient pentru întregul tratament terapeutic pentru copil;
 • ameliorarea sănătății apare deja în a doua zi de administrare a medicamentului;
 • medicamentul se administrează în farmacii fără rețetă;
 • comparativ cu alte imunomodulatoare, prețul comprimatelor pentru copii Kagocel este destul de mic.

Pentru comparație, un număr de medicamente cu efect similar și prețuri aproximative:

 • Tamiflu - 1270 ruble.;
 • Amiksin - 990 ruble.;
 • Lavomax - 690 ruble.;
 • Viferon - 540 ruble.;
 • Tsitovir-3 - 390 de ruble.

Experiența utilizării Kagocel nu a fost satisfăcută pentru jumătate dintre pacienți, chiar și cu un rezultat cu succes al bolii.

Neîncrederea în cauza drogurilor:

 1. Prezența gossipolului în medicament. Această substanță este obținută din uleiul de semințe de bumbac. Poate reduce fertilitatea masculină, în special copiii. Gossypol se găsește în unele contraceptive masculine. Din 1989, regulamentul OMS a interzis utilizarea acestei substanțe în medicamente. Potrivit producătorului, gossypol în Kagocel este într-o stare de legătură, ceea ce asigură absența efectului său asupra fertilității bărbaților și a băieților. Cu toate acestea, nu există studii care să ateste siguranța acestuia..
 2. Testele de Kagocel au fost efectuate numai în condiții de laborator la șobolani. Pentru a dovedi pe deplin siguranța și eficacitatea unei substanțe, sunt necesare experimente pe primate și, de preferință, studii clinice. Acestea sunt efectuate pe voluntari, cu participarea unui grup de control care primește un placebo. Nimic de genul acesta nu a fost făcut cu Kagocel.

De asemenea, consumatorii au fost surprinși de cele mai recente metamorfoze ale medicamentului. Anterior, conform instrucțiunilor de utilizare, Kagocel putea fi prescris copiilor de la șase ani, acum poate fi folosit de la trei.

Potrivit medicilor, nu există o opinie fără echivoc cu privire la instrucțiunile de utilizare a Kagocel pentru copii. Unii pediatri au încredere în droguri și îl prescriu în combinație cu alte medicamente pentru tratamentul infecțiilor virale respiratorii acute și gripei. Unii dintre colegii lor cred că efectul medicamentului se bazează pe efectul placebo..

Potrivit Dr. Komarovsky, printre medicamentele antivirale, numai medicamentele pe bază de oseltamivir - Tamiflu, Oseltamivir - au dovedit eficacitatea. Această substanță activă a trecut multe studii de laborator și clinice în întreaga lume. Alte medicamente din acest grup nu se pot lăuda cu o astfel de bază de dovezi..

În majoritatea cazurilor de SARS și gripă, Kagocel elimină rapid simptomele bolii și scurtează durata tratamentului. Înainte de a utiliza produsul, trebuie să consultați un medic pediatru și să stabiliți cu exactitate diagnosticul.

Pentru o cură de succes, se recomandă administrarea în combinație cu alte medicamente. Dacă timp de două zile de la administrarea medicamentului nu există modificări ale stării în bine, trebuie să consultați un medic pentru a înlocui medicamentul.

Kagocel pentru copii: recenzii și instrucțiuni de utilizare

Virusurile sunt microorganisme periculoase care pot provoca diverse boli la om. Acest lucru este deosebit de neplăcut când vine vorba de copii mici. La urma urmei, antibioticele în acest caz sunt neputincioase, toată speranța este doar pe corpul copilului. Ceea ce, însă, produsele farmaceutice moderne vă pot ajuta.

Este pentru combaterea bolilor de natură virală, precum și pentru prevenirea lor, medicamentul Kagocel este aprobat, aprobat pentru utilizare pentru copii de la 3 ani, conform instrucțiunilor. Ea este cea pe care o vom analiza acum în toate detaliile.

Formular de eliberare

Medicamentul este eliberat sub formă de tablete. Pastilele în sine sunt rotunde, au o formă biconvexă, o culoare crem deschisă cu un strop de nuanță maronie. Sunt vândute într-o farmacie într-un pachet de 10 bucăți. Un medicament cu instrucțiuni detaliate pentru utilizarea medicamentului este atașat la medicament.

Structura

Fiecare comprimat conține substanța activă kagocel într-o cantitate de 12 miligrame. Pentru a da medicamentului o formă de pastilă, se folosesc substanțe auxiliare:

 • amidon de cartofi;
 • stearat de calciu;
 • lactoză monohidrat;
 • povidonă;
 • crospovidonă.

Cantitatea totală de excipienți - înainte de a primi o tabletă care cântărește 100 miligrame, adică 88 mg. Acest lucru este necesar pentru ușurința de utilizare și dozarea medicamentului..

Principiul de funcționare

Principalul mecanism de acțiune al medicamentului este direct legat de capacitatea Kagocel de a provoca o producție crescută de interferon de către corpul unui pacient tânăr. Un agent antiviral inițiază producerea exact a acelor specii care au cea mai mare activitate antivirală. În același timp, mediatorul inflamator este produs activ în toate celulele implicate în răspunsul imunitar al organismului la invazia agenților inamici de natură virală.

Un astfel de mecanism funcționează cel mai eficient dacă pilula a fost luată cel târziu în a patra zi a cursului acut al bolii. Dar este mai bine să începeți recepția mai devreme. În scop preventiv, puteți lua un medicament care stimulează răspunsul imunitar al organismului în orice moment, inclusiv imediat după contactul cu o persoană infecțioasă.

indicaţii

Kagocel este prescris adulților și copiilor cu vârsta peste trei ani în următoarele cazuri:

 • pentru prevenirea gripei și SARS;
 • pentru tratamentul gripei și SARS;
 • pentru tratamentul herpesului.

La ce varsta sunt permisi copiii

Medicamentul este aprobat pentru utilizare de către copiii de la vârsta de trei ani. În cazuri rare, medicul pediatru sau virologul poate decide prescrierea acestui antiviral la o vârstă mai fragedă, dar acest lucru se poate face numai atunci când beneficiile primite depășesc riscurile pentru sănătatea copilului. În plus, în astfel de cazuri, doza este considerată și atribuită pur individual.

Contraindicații și reacții adverse

Kagocel este interzis să ia în caz de hipersensibilitate a corpului copilului la oricare dintre componentele pastilei. Contraindicații speciale includ:

 • deficit de lactază în organism;
 • intoleranță congenitală la lactoză;
 • cazuri de malabsorbție a glucozei-galactozei.

În cazul neglijării contraindicațiilor, recomandările medicului, dacă nu sunt respectate instrucțiunile de utilizare, precum și datorită caracteristicilor individuale ale corpului bebelușului, sunt posibile unele reacții adverse sub formă de fenomene alergice: urticarie, mâncărimi ale pielii, erupții cutanate..

Cum să luați copii Kagocel

Tabletele sunt luate oral, indiferent de masă, spălate cu apă într-o cantitate de 100 ml. Doza depinde de boală și de vârsta arahidei..

În contextul tratamentului gripei și SARS:

 • copiii de 3-6 ani în primele 2 zile pun câte 1 comprimat de două ori pe zi, în următoarele două zile - 1 pastilă o dată pe zi (cursul este de 6 comprimate);
 • pentru copiii mai mari de 6 ani, primele două zile li se administrează câte 1 pastilă de trei ori pe zi, pentru următoarele două zile copilul primește 1 comprimat de două ori pe zi (cursul total este de 10 comprimate).

Prevenirea pentru toate vârstele se realizează într-un ciclu săptămânal:

 • două zile, un comprimat o dată pe zi;
 • cinci zile libere;
 • din nou două zile pentru 1 masă. o data pe zi.

Supradozaj

În cazurile de nerespectare a dozelor recomandate, poate apărea o stare de intoxicație. În această situație, este important să oferiți copilului cât mai mult fluid, de preferință cald. Dacă recent s-au băut pilule în exces, se recomandă să induceți vărsături. Instrucțiunile oficiale nu prevăd alte evenimente în astfel de cazuri..

Interacțiunea cu alte medicamente

Kagocel nu provoacă reacții adverse la administrarea altor medicamente. Merge bine cu alți agenți antivirali, imunostimulanți. Poate fi, de asemenea, utilizat în siguranță în paralel cu un curs de antibioterapie..

Analogi Kagocel pentru copii

Dacă, datorită caracteristicilor individuale ale firimiturii, acest agent antiviral nu vi s-a potrivit, poate fi înlocuit complet cu unul similar din lista de mai jos:

Kagocel pentru copii de la 3 ani - recenzii

 • Rimma, 29 de ani. Un medic ne-a prescris Kagocel, ne-a sfătuit să bem un curs cu o lună înainte de prima călătorie la grădiniță. Ei bine, se presupune că există un teren de reproducție pentru viruși și așa mai departe. Sincer, atunci nu am observat efectul, nu ne-a ajutat la prevenire. Dar când au primit gripa la începutul iernii, au băut patru zile și cum totul a dispărut cu mâinile. Așa că îl recomand ca tratament, dar ca măsură preventivă - doar risipa de bani.
 • Oksana, 35 de ani. Avem Kagocel toamna și primăvara intră întotdeauna în cabinetul medicamentelor. Și soțul meu și cu mine bem și le dăm fiului și fiicei mele. Sunt deja elevi de școală, tu însuți știi ce este. Nu există antivirale în niciun fel, dar acest medicament ține cu siguranță apărarea. În sezon, dacă cineva din familie este bolnav, atunci doar într-o formă ușoară, așa că vă recomand cu mare drag!
 • Natalia, 33 de ani. Au băut Kagocel pe lângă tratamentul principal pentru gripă și complicațiile ulterioare. Și foarte supărat: fiul meu literalmente la câteva ore după ce a luat prima pastilă a fost presărat. Față, piept, spate - totul este în stup și mâncărime. Am avut și o băutură antialergică. Nu știu dacă medicamentul în sine este așa sau suntem doar nefericiți, dar nu pot spune nimic bun.
 • Alexandra, 31 de ani. Bem Kagocel în familie, în special în perioada de exacerbare a bolilor respiratorii în școli și grădinițe. Și nu ne-a lăsat niciodată jos. Nu fără asta, atât cei mai în vârstă, cât și cei mai mici din sezon se pot descurca fără a înnota, dar acest lucru este mult mai bun decât atunci când suferă de gripă. Și mă ajută să nu mă infectez, deoarece munca este legată de oameni, clienții bolnavi vin adesea toamna și primăvara. Așa că recomand cu siguranță acest medicament antiviral: pentru prevenire - tocmai lucrul acesta.
 • Bogdan, 28 de ani. Kagocel sincer m-a dezamăgit. Bebelușul a început gripa, iar noi avem doar patru ani, a trebuit să facem urgent ceva, el, în general, nu tolerează nicăieri. Medicul i-a prescris repaus la pat și cursul acestui antiviral. Mi se pare că, chiar dacă nu l-am bea, toată lumea ar fi chinuită prea devreme timp de 10 zile. Așadar, reclama este exagerată. În ceea ce mă privește, aceste pastile sunt mai mult pentru părinții calmanti decât medicamentul.

Kagocel - videoclip

Acest videoclip vorbește despre medicamentul antiviral Kagocel. Informații detaliate sunt prezentate pe principiul acțiunii sale..

Cum să luați Kagocel la copii - instrucțiuni de utilizare

Perioada crescută de anxietate a fiecărui părinte este focarele sezoniere de boli precum SARS și gripă. Cum să îți protejezi copilul de astfel de probleme și cum să-l tratezi, dacă deodată boala a depășit-o deja pe copilul tău? Farmaciștii susțin că de departe cel mai frecvent medicament antiviral este Kagocel.

În acest articol vom vorbi despre în ce cazuri este eficient acest medicament, la ce vârstă poate fi administrat copiilor și este periculos pentru ei.

Informații generale despre Kagocel

Kagocel din Federația Rusă a început să producă compania farmaceutică internă Niarmedik Plus în 2003. Acest medicament este potrivit pentru tratamentul adulților și copiilor de la 3 ani. Nu există kagotsela pentru copii. Pentru tratamentul tuturor pacienților cu diferite categorii de vârstă, se folosește un singur remediu, dar doza este prescrisă separat pentru fiecare grup în instrucțiuni.

Kagocel este disponibil sub formă de tablete de culoare crem. Există incluziuni. În celule blister sunt ambalate 10 tablete. De obicei, o astfel de cantitate este necesară pentru un singur tratament. Instrucțiunile de utilizare a medicamentului sunt de asemenea incluse într-o cutie de carton.

Din farmacii, medicamentul este distribuit fără rețetă. Dar nu vă auto-medicati, mai ales dacă este vorba de un copil. Determinarea naturii bolii singură este problematică, iar Kagocel este eficient în anumite cazuri. Pentru un pachet, va trebui să plătiți în medie 270 de ruble.

Structura

Principalul ingredient activ al acestui medicament este kagocelul. O componentă a fost creată prin fuziunea unui nanopolimer cu o moleculă de origine vegetală (naturală). Un comprimat conține 12 miligrame din acest compus sintetic..

Excipienții din acest preparat sunt: ​​amidon, lactoză monohidrat, stearat de calciu, povidonă (enterosorbent, care are efect detoxifiant).

Farmacocinetica

Odată cu administrarea internă, medicamentul intră în circulația sistemică în 20% din doza totală. După 24 de ore, se acumulează în țesuturi și organe interne..

În creier, prezența unei cantități mici de substanță activă este explicată prin greutatea moleculară mare, ceea ce face dificilă penetrarea BBB.

Medicamentul se leagă în sânge la 37% cu proteinele și 47% în lipide. Porțiunea de medicament care a rămas nelegată este de 16%.

Medicamentul este îndepărtat din corpul uman după aproximativ 7 zile prin intestine.

Care sunt indicațiile pentru kagocel pentru copii?

Acest medicament este prescris copiilor care au împlinit vârsta de 3 ani pentru a vindeca SARS și gripa. De asemenea, este utilizat în terapia complexă a bolilor virale intestinale (infecții cu rotovirus și enterovirus).

Kagocel pentru un copil peste 6 ani este de asemenea un agent eficient profilactic și o apărare puternică împotriva bolilor virale. Pentru un copil sub 3 ani, acest remediu este prescris extrem de rar pentru tratamentul bolilor virale.

Cum funcționează acest medicament

Acest medicament stimulează creșterea producției de interferon endogen. Cu alte cuvinte, interferonul intrinsec, care produce corpul uman ca răspuns imun la pătrunderea virusului. Această substanță afectează proteina și ARN-ul agenților patogeni. Drept urmare, nu se pot reproduce.

Spre deosebire de interferonul exogen, care este introdus din exterior, endogenul nu este capabil să provoace reacții adverse în organism sub formă de: depresie, dureri de cap, amețeli, vărsături și greață. Aceste reacții adverse au devenit motivul creării acestui medicament, care ajută sistemul imunitar să producă interferon în cantități suficiente.

A doua direcție de acțiune a Kagocel este activarea producției de citokine - substanțe care distrug organismele virale.

Efectul terapeutic al medicamentului:

 1. Opoziția la boli oncologice - interferonii produși în stadiul de formare a celulelor modificate își suprimă activitatea.
 2. Blocarea reproducerii virusurilor sensibile la substanța activă.
 3. Accelerarea morții microorganismelor patogene și eliminarea florei microbiene.
 4. Recuperarea imunității.
 5. Consolidarea funcțiilor de protecție a organismului: medicamentul stimulează producerea de interferon, care recunoaște flora patogenă și începe să lupte cu acesta.

Substanța activă a medicamentului aproape că nu se acumulează în creier. Dar cantitatea sa suficientă este întârziată în ganglionii limfatici, unde microorganismele de origine patogenă sunt concentrate în principal.

Medicamentul este îndeosebi eficient în lupta împotriva herpesului și virusurilor gripei. Clamidia și alte microorganisme simple sunt, de asemenea, sensibile la componentele sale. O singură utilizare de drajeuri după 3 ore va crește semnificativ cantitatea de interferon care circulă în fluxul sanguin.

Efectul antiviral durează aproximativ 5 zile. Acest lucru îi permite să fie utilizat în scopuri preventive (cursuri scurte și în doze mici). Adesea, pediatrii prescriu acest medicament pacienților lor tineri pentru a-și proteja organismul în timpul focarelor de boală sezoniere..

Dar dr. Komarovsky are o altă opinie în această privință. Potrivit acestuia, medicamentele antivirale nu trebuie abuzate în scop preventiv, deși mulți producători de astfel de medicamente indică direct această metodă de utilizare a acestora în instrucțiuni.

Komarovsky explică acest lucru prin faptul că virusurile dezvoltă rapid rezistența la componenta activă a unui medicament. Și, totuși, copilul se îmbolnăvește, nu va exista deja nimic care să-l trateze, deoarece medicamentele obișnuite pentru sistemul imunitar se vor dovedi a fi ineficiente.

Cel mai bun mod de a preveni gripa este să vă vaccinați împotriva tipului său specific. Factorii precum o alimentație sănătoasă, regimul corect al zilei, accesul adecvat la aerul proaspăt și întărirea organismului sunt, de asemenea, importante..

Kagocel nu are proprietăți antibiotice, dar interacționează bine cu antibiotice. Din acest motiv, este adesea inclus în terapia complexă împotriva bolilor infecțioase.

Acest medicament este absorbit de intestinul subțire, iar membrana protejează tabletele de mediul gastric acid. Cu fecale, 90% din medicament este excretat, iar cu urină - restul de 10%.

Pentru unele probleme hepatice, acest medicament este aprobat pentru utilizare, spre deosebire de analogele sale..

Cum să luați copii Kagocel

Pentru diferite categorii de vârstă, dozele în care trebuie luat Kagocel sunt descrise în detaliu în instrucțiunile medicamentului.

 1. Pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 și 6 ani, se recomandă administrarea Kagocel conform următoarei scheme: două zile de două ori pe zi pentru 1 comprimat și 2 zile o dată pe zi pentru 1 comprimat. Astfel, cursul constă din 4 zile, iar numărul total de tablete nu trebuie să depășească 6.
 2. Pentru un copil care are deja 6 ani, Kagocel trebuie administrat conform acestei scheme: două zile de trei ori pe zi și două zile de două ori pe zi, 1 comprimat. Astfel, tratamentul constă în 4 zile și 10 comprimate în total.
 3. În scop preventiv, acest medicament este prescris copiilor peste 6 ani conform acestei scheme: 2 zile o dată pe zi pentru 1 comprimat, după o pauză și din nou 2 zile pentru 1 comprimat o dată pe zi. Un astfel de curs preventiv poate dura de la o săptămână la 1 lună..

Eficiența comprimatelor poate reduce procesul digestiv. Din acest motiv, se recomandă utilizarea Kagocel cu două ore înainte de a mânca sau două ore după mâncare.

Nu este de dorit să mestecați o tabletă. Ar fi mai bine dacă înghițiți întregi și spălați cu mult lichid. Este recomandat să luați Kagocel dimineața.

Contraindicații, supradozaj și reacții adverse

Kagocel are un minim de contraindicații. Este bine tolerat, iar reacțiile alergice sunt foarte rare. Dar încă există cazuri în care este nedorit să se utilizeze acest medicament. Astfel de cazuri includ:

 1. Glucoză - malabsorbție galactoză (malabsorbție ereditară a monosacharidelor din tractul gastro-intestinal).
 2. Hipersensibilitate la substanțele din medicament.
 3. Intoleranță la lactoză - o componentă structurală a medicamentului.
 4. Deficiență de lactază.
 5. Copil sub 3 ani.
 6. Sarcina și perioada alăptării.

Întrucât imunitatea copiilor mici se află în proces de formare, intervenția externă în activitatea sa poate provoca reacții alergice sub forma edemului Quincke, mâncărimi ale pielii sau urticarie. Deși aceste cazuri sunt foarte rare, trebuie acordată o atenție sporită monitorizării stării copilului în timpul tratamentului cu Kagocel.

Cu utilizarea accidentală a unei cantități mari de drajeuri, este posibilă o supradoză. Această afecțiune este însoțită de simptome pronunțate sub formă de greață, vărsături și dureri abdominale. Este posibilă vindecarea acestei afecțiuni în acest fel: luând sorbente, bea multă apă și spăla stomacul.

Analogii

Kagocel nu are analogi în componenta activă. Dar poate fi înlocuit cu alte medicamente care au o structură diferită și un efect similar. Aceste medicamente includ:

 1. Ergoferon. Stimulează activ sistemul imunitar împotriva bacteriilor virale. Aceștia pot trata bebelușii de la vârsta de 6 luni.
 2. Tsitovir. Disponibil pentru copii sub formă de sirop. Are efecte antiinflamatorii și antivirale. Are, spre deosebire de Kagocel, multe reacții adverse și contraindicații.
 3. Cicloferon. Este utilizat pentru prevenirea de urgență (după contactul cu pacientul) și pentru tratamentul infecțiilor virale respiratorii acute și gripei. Copiii sub 4 ani sunt contraindicați.
 4. Remantadin. Este utilizat pentru prevenirea și tratamentul bolilor de natură virală. Substanțele care alcătuiesc medicamentul nu permit virusului să intre în celule, iar în stadiul tardiv al bolii, acestea blochează producerea următoarelor particule virale de către celula infectată.
 5. Ingavirin-60. Agentul antiviral. Eficiența sa este dovedită. Nu se recomandă copiilor sub 7 ani..
 6. Amixin. Este utilizat numai pentru tratamentul bolilor virale. Ca profilactic, nu se folosește. Cursul tratamentului trebuie să fie de cel puțin 7 zile.
 7. Arbidol. Medicamentul este antiviral. Are un mecanism similar de acțiune cu Kagocel. Pentru pacienții cu boală hepatică, este contraindicat.
 8. Anaferon pentru copii. Medicament antiviral, care este utilizat pentru prevenire și tratament. Copiii îl iubesc foarte mult datorită prezenței unui gust dulce plăcut.

Caracteristicile medicamentului

După 24 de ore, principalele substanțe care se află în medicament se acumulează în ganglionii limfatici, splină, timus, rinichi, ficat și țesuturile pulmonare. Adică în toate organele care prezintă proprietăți imune pronunțate la viruși care provin din exterior. Trebuie remarcat faptul că o cantitate mică de ingrediente este notată în creier, plasma sanguină, mușchii, testiculele, miocardul cardiac și țesutul adipos.

Treptat, interferonul din serul sanguin crește. Își atinge concentrația maximă în sânge după 48 de ore de la luarea drajeului. Dinamica acumulării de elemente antivirale în intestin este mult mai mare. Poate fi observat după 4 ore.

Efectul terapeutic al medicamentului poate fi caracterizat pe termen lung. Acest lucru se datorează faptului că răspunsul la interferon este notat în 5 zile.

Herpes Kagocel

Din motivul pentru care medicamentul acționează asupra virușilor și a sistemului imunitar uman, îl folosesc și pentru tratarea herpesului, și nu doar răcelile și gripa. În prezența herpesului, Kagocel este utilizat de 5 zile de trei ori pe zi pentru 2 comprimate. Întregul curs de tratament este format din 30 de comprimate.

Kagocel: instrucțiuni de utilizare

Structura

Substanță activă: Kagocel - 12 mg. Excipienți: amidon de cartof - 10 mg, stearat de calciu - 0,65 mg, Ludipress (compoziție: lactoză monohidrat, povidonă (Kollidon 30), crospovidona (Kollidon CL) - pentru a obține o tabletă care cântărește 100 mg.

Descriere

Tablete de la alb cu o nuanță maronie până la maro deschis, biconvex rotund cu un strop de maro.

Grupa farmacoterapeutică

Alți agenți antivirali. Cod ATX: [J05AX].

Mecanismul de acțiune al medicamentului Kagocel este determinat de capacitatea sa de a induce producția de interferoni. Kagocel stimulează răspunsul interferonilor în fază tardivă (24-48 de ore), însoțit de o creștere a conținutului de interferoni de tip 1/11 în organism, care au o activitate antivirală ridicată și asigură protecție imună împotriva unui agent infecțios viral.

La ingerarea unei singure doze de Kagocel, titrul de interferon în serul din sânge atinge valoarea maximă după 48 de ore. În același timp, în țesuturile intestinale, se observă producția maximă de interferoni după 4 ore. Răspunsul imunitar al organismului la administrarea de kagocel se caracterizează printr-o circulație prelungită (până la 4-5 zile) a interferonilor în fluxul sanguin.

Medicamentul Kagocel, atunci când este prescris în doze terapeutice, nu este toxic, nu se acumulează în organism. În studiile la animale, nu au fost relevate proprietăți mutagene, teratogene, cancerigene și embriotoxice ale kagocelului. Nu a fost studiat efectul kagocel asupra fertilității (în special, asupra spermatogenezei) la om. În studiile pe termen lung pe animale, nu a fost identificat efectul medicamentului asupra proprietăților de reproducere ale persoanelor de sex masculin și feminin.

Cea mai mare eficacitate în tratamentul cu Kagocel se obține atunci când este prescris cel târziu în a 4-a zi de la debutul infecției acute. În scopuri preventive, medicamentul poate fi utilizat în orice moment, inclusiv imediat după contactul cu un agent infecțios..

La 24 de ore de la introducerea în organism, kagocelul se acumulează în principal în ficat, într-o măsură mai mică în plămâni, timus, splină, rinichi și ganglioni. Concentrația scăzută se observă în țesutul adipos, inima, mușchii, testiculele, creierul, plasma sanguină. Conținutul scăzut de kagocel din creier este explicat de greutatea moleculară mare a medicamentului, care împiedică pătrunderea acestuia prin bariera sânge-creier. În plasmă, medicamentul este legat predominant.

Odată cu administrarea repetată zilnică de kagocel, volumul de distribuție variază mult în toate organele studiate. Acumularea medicamentului în splină și ganglionii limfatici este deosebit de pronunțată. Când se administrează oral, aproximativ 20% din doza administrată de medicament intră în fluxul sanguin general. Preparatul absorbit circulă în sânge, în principal sub forma asociată cu macromolecule: cu lipide - 47%, cu proteine ​​- 37%. Porțiunea nelimitată a medicamentului este de aproximativ 16%.

Excreție: medicamentul este excretat din organism în principal prin intestine: după 7 zile de la administrare, 88% din doza administrată este excretată din organism, inclusiv 90% prin intestine și 10% de către rinichi. Medicamentul nu a fost găsit în aer expirat.

Indicații de utilizare

Medicamentul Kagocel este utilizat la adulți și copii cu vârsta peste 3 ani ca agent profilactic și terapeutic pentru gripă și alte infecții virale respiratorii acute (ARVI), precum și ca remediu pentru herpes la adulți..

Contraindicații

Sarcina și alăptarea;

Vârsta până la 3 ani;

Hipersensibilitate la componentele medicamentului;

Deficiență de lactază, intoleranță la lactoză, malabsorbție la glucoză-galactoză.

Dozaj si administrare

Pentru administrare orală.

Pentru tratamentul gripei și SARS, adulților li se prescriu în primele două zile - 2 comprimate de 3 ori pe zi, în următoarele două zile - un comprimat de 3 ori pe zi. Total pentru curs - 18 comprimate, durata cursului este de 4 zile.

Prevenirea gripei și a SARS la adulți se efectuează în cicluri de 7 zile: două zile - 2 comprimate 1 dată pe zi, 5 zile libere, apoi repetați ciclul. Durata cursului preventiv este de la o săptămână la câteva luni.

Pentru tratamentul herpesului la adulți, se prescriu 2 comprimate de 3 ori pe zi, timp de 5 zile. În total, 30 de comprimate pe curs, durata cursului - 5 zile.

Pentru tratamentul gripei și SARS, copiii cu vârsta cuprinsă între 3 și 6 ani sunt prescrise în primele două zile - 1 comprimat de 2 ori pe zi, în următoarele două zile - un comprimat de 1 dată pe zi. În total pentru curs - 6 comprimate, durata cursului este de 4 zile.

Pentru tratamentul gripei și SARS, copiii cu vârsta peste 6 ani sunt prescriși în primele două zile - 1 comprimat de 3 ori pe zi, în următoarele două zile - un comprimat de 2 ori pe zi. În total, 10 comprimate pe curs, 4 zile.

Prevenirea gripei și a SARS la copiii cu vârsta peste 3 ani se efectuează în cicluri de 7 zile: două zile - 1 comprimat o dată pe zi, 5 zile libere, apoi repetați ciclul. Durata cursului preventiv este de la o săptămână la câteva luni.

Dacă nu există îmbunătățiri după tratament sau simptomele se agravează sau apar noi simptome, trebuie să vă adresați medicului dumneavoastră.

Utilizați medicamentul numai în conformitate cu indicațiile, metoda de utilizare și la dozele indicate în instrucțiuni.

Efect secundar

Posibilă dezvoltare a reacțiilor alergice.

Dacă vreuna dintre reacțiile adverse indicate în instrucțiuni este agravată sau observați orice alte reacții adverse care nu sunt enumerate în instrucțiuni, informați medicul.

Posibilitatea și caracteristicile de utilizare ale femeilor însărcinate, femeilor în timpul alăptării

Din cauza lipsei datelor clinice necesare, medicamentul nu este recomandat să fie luat în timpul sarcinii și alăptării (vezi secțiunea "Contraindicații").

Influența asupra capacității de a conduce vehicule, mecanisme

Efectul medicamentului asupra capacității de a conduce vehicule, mecanisme nu a fost studiat.

Supradozaj

În caz de supradozaj accidental, se recomandă prescrierea unei băuturi abundente, provocând vărsături.

Interacțiunea cu alte medicamente

Medicamentul Kagocel merge bine cu alte medicamente antivirale, imunomodulatoare și antibiotice (efect aditiv).

Datorită imaturității reflexului de înghițire la copii cu vârsta mai mică de 6 ani, poate fi dificil să înghiți forme de dozare solide, ceea ce este asociat cu un risc crescut de aspirație. Este necesar să se țină seama de caracteristicile individuale ale copilului și să se respecte precauție atunci când se utilizează comprimate Kagocel la copii sub 6 ani.

Pentru a obține un efect terapeutic, medicamentul trebuie început cel târziu în a patra zi de la debutul bolii.

10 comprimate per pachet de blister dintr-o peliculă de clorură de polivinil / clorură de poliviniliden și folie de aluminiu cu acoperire sigilabilă.

ambalajul conturului împreună cu instrucțiunile de utilizare sunt introduse într-un pachet.

Termen de valabilitate

După data de expirare indicată pe pachet, medicamentul nu trebuie utilizat.

Conditii de depozitare

Într-un loc ferit de lumină și umiditate la o temperatură care nu depășește 25 ° C.

A nu se lasa la indemana copiilor.

Termeni de vacanta la farmacie

Fără prescripție medicală.

LLC NIARMEDIK PHARMA, Rusia, 249030, Regiunea Kaluga, Obninsk, ul. Koroleva, d. 4, of. 402.

Adresa locului de producție: Rusia, 249008, Regiunea Kaluga, districtul Borovsky, în zona der. Malanyino, autostrada Kiev, p. 6.

Reclamările consumatorilor ar trebui să fie trimise la

LLC "NIARMEDIC PLUS", Rusia, 125252, Moscova, ul. Proiectant de avioane Mikoyan, d. 12, telefon / fax: +7 (495) 385-80-08, e-mail:.

Kagocel: instrucțiuni, compoziție, indicații, acțiune, recenzii și prețuri

Instructiuni de folosire

Kagocel este utilizat în tratamentul medical al infecțiilor virale respiratorii acute. De asemenea, este utilizat pentru a reduce riscul de infecție și pentru a trata infecțiile cu herpes la adulți. Mecanismul de acțiune se datorează îmbunătățirii sistemelor de protecție a organismului, prin urmare, medicamentul este clasificat ca medicament imunostimulant. Este utilizat în practica pediatrică și terapeutică pentru terapie la pacienții mai mari de trei ani..

Imunostimulantele sunt un nou tip de medicamente antivirale. Acești compuși chimici nu afectează singuri agenții patogeni, dar au un efect benefic asupra funcțiilor imunitare. Sunt sigure și bine tolerate..

Compoziția și forma de eliberare

Componenta activă a medicamentului se mai numește kagocel. Într-o formă de tabletă, sunt prezente douăsprezece miligrame din acest compus chimic. Substanțe suplimentare: sare de calciu a acidului stearic, amidon, zahăr din lapte, polivinilpirolidonă K30, crospovidonă.

Acțiunea Kagocel

Mecanismul activității antivirale a unui medicament este considerat a fi stimularea activității imune. Un compus chimic după administrarea și distribuția orală în organism îmbunătățește producerea de interferoni. În acest caz, medicamentul îmbunătățește eliberarea celor mai eficiente forme ale acestor componente imune care perturbă legarea agenților patogeni de celule. Substanța afectează limfocitele, granulocitele și alte celule imunocompetente responsabile de producerea acestor componente. Se observă o creștere a nivelului de interferoni în fluxul sanguin timp de patru sau cinci zile de la administrarea medicamentului.

Ajută organismul să lupte cu agentul patogen

Componenta activă atunci când luați dozele indicate în instrucțiuni nu dăunează țesuturilor, nu încalcă dezvoltarea fătului, nu are proprietăți cancerigene și nu se acumulează în organism. Eficiența ridicată a tratamentului apare dacă pacientul a început să ia medicamentul cel târziu în a patra zi după debutul primelor simptome ale bolii. Pentru a reduce riscul de infecție, medicamentul poate fi utilizat în orice moment, inclusiv administrarea prealabilă înainte de expunerea preconizată la agenți patogeni.

Medicamentul are activitate complexă.

Efecte secundare

Medicamentul este considerat destul de sigur și bine tolerat. Complicațiile apar rar cu terapia medicamentoasă. Există riscul de manifestare a sensibilității imunitare (alergii) atunci când intră în corp orice componente ale tabletei. Este necesară clarificarea compoziției și eliminarea intoleranței. Dacă apar semne de reacție alergică, încetați utilizarea produsului și consultați un specialist.

Asimilarea și eliminarea

La douăzeci și patru de ore după administrarea orală, componenta activă se găsește în țesutul hepatic, timus, țesutul pulmonar, splina, țesutul renal și ganglionii limfatici. În alte structuri anatomice, se observă o concentrație moderată sau mică a substanței. Componenta activă traversează slab bariera de sânge și creier, astfel încât doar o cantitate mică de compus chimic poate fi prezentă în acest organ. Instrumentul se leagă de proteinele din sânge.

Utilizarea zilnică a medicamentului sub forma unui curs contribuie la acumularea componentei active în ganglionii limfatici și splină. Acestea sunt organe importante a căror activitate este asociată cu funcțiile imunitare. Administrarea orală este însoțită de penetrarea în sânge a aproximativ douăzeci la sută din doza administrată. Instrumentul este îndepărtat în principal din corp cu fecale. O cantitate mică de ingredient activ este îndepărtată cu urina..

Durata medie a îndepărtării a optzeci și opt la sută din substanța activă este de șapte zile.

Indicații pentru utilizarea Kagocel

 • Terapia medicamentoasă pentru infecții virale respiratorii acute.
 • Reducerea riscului de infecții virale respiratorii acute.
 • Terapia pentru infecția herpetică.

Contraindicații

Există un număr mic de restricții de utilizare. Aceasta este purtarea unui copil, vârsta pacientului până la trei ani, perioada de alăptare și o reacție alergică (sensibilitate imună) la substanțele prezente sub formă de comprimat. De asemenea, datorită particularităților compoziției formei de dozare, tratamentul este interzis în prezența următoarelor condiții: neasimilarea zahărului din lapte, lipsa enzimei lactază, malabsorbția glucozei-galactozei.

Infecția herpetică cu acest medicament este tratată doar la adulți.

Instrucțiuni de utilizare Kagocel

Medicamentul poate fi achiziționat liber, cu toate acestea, pentru o utilizare corectă, este recomandat să treceți mai întâi un examen medical. Tabletele trebuie înghițite și spălate cu apă. Nutriția nu afectează absorbția și eficacitatea ingredientului activ. Dacă simptomele bolii nu dispar în timpul tratamentului, trebuie să consultați un medic. Selectarea posibilă a altor medicamente.

Opțiuni de dozare

 • SARS la pacienții adulți: două comprimate de trei ori pe zi în primele două zile. În următoarele două zile, un comprimat de trei ori pe zi. În timpul celor patru zile de terapie, nu luați mai mult de optsprezece comprimate.
 • Reducerea riscului de infecție: utilizarea în cicluri săptămânale. Timp de două zile, două comprimate pe zi. Apoi nu luați cinci zile. Apoi repetați cursul într-un mod similar. Durata prevenției de la șapte zile la două până la trei luni.
 • Terapia infecției cu herpes: două comprimate de trei ori pe zi, timp de cinci zile.
 • SARS la un copil de la trei la șase ani: timp de două zile, un comprimat de două ori pe zi. Următoarele patruzeci și opt de ore: un comprimat o dată pe zi. Șase comprimate pe curs.
 • ARVI la un copil mai mare de șase ani: timp de două zile, un comprimat de trei ori pe zi. Pentru următoarele patruzeci și opt de ore, un comprimat de două ori pe zi. Zece comprimate pe curs.
 • Reducerea riscului de infecție la un copil mai mare de trei ani: patruzeci și opt de ore, un comprimat o dată pe zi. Pauză de cinci zile și repeta cursul.

Este important să respectăm aceste reguli..

informatii suplimentare

 • Nu există informații despre siguranța administrării medicamentului în perioada de gestație și alăptare. Acestea sunt contraindicații pentru utilizare..
 • Luarea de doze non-terapeutice poate provoca reacții nedorite. Trebuie să beți mai mult lichid, să provocați gâfâie și consultați un specialist.
 • Medicamentul poate fi utilizat simultan cu alte medicamente antimicrobiene, antivirale și imunostimulatoare pentru a îmbunătăți rezultatele tratamentului. Sub supravegherea unui medic.

Informații mai detaliate și precise pot fi găsite în instrucțiunile oficiale..

Analogii mijloacelor

Există și alte medicamente cu proprietăți medicinale similare..

Analoguri închise:

Recenzii și prețuri

Recenziile despre medicament variază. Unii terapeuți și pediatri laudă siguranța medicamentului. O serie de experți se îndoiesc de eficacitatea terapiei cu utilizarea unei astfel de substanțe. Pacienții raportează că nu apar reacții nedorite în timpul administrării pastilelor..

Prețul mediu al zece tablete este de 250 de ruble. Prețul mediu al douăzeci de tablete este de 440 de ruble.

Video

Este un imunostimulant sigur. Vândut liber.