Ergoferon este un agent antiviral care ajută organismul să-și folosească puterile, adică crește imunitatea. Noul medicament antiviral Ergoferon are toate calitățile necesare pentru lupta cu succes împotriva răcelii și gripei și este adesea capabil să depășească singur virusul, să facă față răcelilor și să prevină reacțiile alergice.

Disponibil într-o formă convenabilă - sub formă de pastile. Prezintă proprietăți antivirale și antihistaminice pronunțate și, datorită acesteia, este utilizat chiar și la pacienții cu alergii.

Ergoferon este un medicament homeopat. Principala caracteristică a Ergoferon este compoziția - se bazează pe anticorpi de trei tipuri: la interferon gamma, histamină și anticorpi pentru CD4.

Toate au un efect antiviral, imunostimulator și antiinflamator asupra organismului uman. În ceea ce privește anticorpii antihistaminici, se poate spune sigur că, datorită acestor substanțe, permeabilitatea vasculară scade, umflarea scade, ceea ce este foarte bun, deoarece în timpul răcelilor, întregul nasofaringe al pacientului se umflă, ceea ce îi provoacă un mare disconfort..

Pe lângă patologiile organismului cauzate de virusuri, Ergoferon este prescris în tratamentul infecțiilor de origine bacteriană - pseudotuberculoză, tuse convulsivă, yersinioză, pneumonie (inclusiv atipică). Medicamentul este prescris în principal pentru a preveni dezvoltarea superinfecției și a complicațiilor bolii de bază.

Studiile au arătat că deja în primele 24-48 de ore, Ergoferon reușește să învingă sau să slăbească principalele manifestări ale unei infecții respiratorii acute. Cei care iau Ergoferon pot evita complicații care ar putea duce la spitalizare sau la nevoia de antibiotice. De asemenea, nu au evenimente adverse care ar putea fi asociate cu administrarea medicamentului.

Ca urmare a medicamentului:

 • creșterea imunității;
 • permeabilitatea vasculară scade;
 • scăderea tonusului bronhiilor;
 • tuse lichidată, rinoree, umflarea mucoasei nazale.

Medicamentul are mai multe avantaje:

- Componentele incluse în compoziție protejează chiar și micile organisme în creștere;
- Proprietățile antialergice pot facilita cursul bolii;
- Este posibil să utilizați medicamentul pentru prevenire și în stadiile tardive ale bolii.

Principalele componente active ale agentului sunt anticorpi purificați din impurități folosind cromatografia de afinitate:

- la interferonul gamma uman;
- la CD4;
- la histamină.

Anticorpii sunt proteine ​​specifice ale sistemului imunitar care:

 • produs în momentul infecției;
 • recunoaște agenții patogeni străini de corpul infecției;
 • declanșează un mecanism în mai multe etape pentru îndepărtarea lor.

Componentele medicamentului au lovit cu precizie țintele dorite, stimulând în același timp activitatea diferitelor elemente și legături ale sistemului imunitar. Acest medicament este deosebit de benefic pentru pacienții cu boli respiratorii cronice la care administrarea Ergoferon nu duce la reacții alergice..

Indicații de utilizare Ergoferon

 • Prevenirea și tratamentul gripei cauzate de virusurile A și B. Adăugăm că Ergoferon acționează și asupra mutării tulpinilor de viruși, deci nu este dependență, spre deosebire, de exemplu, de Rimantadine;
 • Prevenirea și tratamentul infecțiilor virale respiratorii acute cauzate de virusul parainfluenza, adenovirus, virusul sincitial respirator, coronavirus;
 • Terapia complexă a infecțiilor bacteriene (pseudotuberculoză, tuse convulsivă, yersinioză, pneumonie de diverse etiologii, inclusiv cele cauzate de agenți patogeni atipici (Mycoplasma pneumoniae, Chlamydophila (Chlamydia) pneumoniae, Legionella spp.);
 • Prevenirea și tratamentul infecțiilor cauzate de virusul herpes (herpes labial, herpes oftalmic, herpes genital, varicelă, herpes zoster, herpes zoster, mononucleoză infecțioasă);
 • Prevenirea și tratamentul infecțiilor intestinale acute cauzate de virusuri. Părinții știu rareori despre această mărturie a lui Ergoferon și pediatrii uită adesea. Între timp, efectul antiviral al Ergoferon împotriva virusurilor grupului intestinal ne permite să îl considerăm ca un instrument care face parte dintr-un tratament cuprinzător pentru otrăvire;
 • meningita
 • Encefalita transmisă de căpușă.

În plus, medicamentul este prescris pentru infecții bacteriene (amigdalită, bronșită, pneumonie) pentru a spori apărarea imună și a preveni suprainfecția - infecție cu un alt agent patogen.

Instrucțiuni de utilizare Ergoferon, dozare

Oral. La un moment dat - 1 comprimat (nu în timpul meselor). Tableta trebuie păstrată în gură, absorbtă și nu înghițită, până la dizolvarea completă.

Ca tratament terapeutic, Ergoferon este prescris la primul semn al unei boli.

În prima zi de tratament, se recomandă administrarea a 8 comprimate de Ergoferon: în primele 2 ore, 1 comprimat la fiecare 30 de minute, apoi în timpul rămas de încă 3 ori la intervale regulate. De la a doua până la a cincea zi, medicamentul este luat de 3 ori pe zi pentru 1 comprimat.

Copii de la 6 luni. Când se prescrie medicamentul copiilor mici (de la 6 luni la 3 ani), se recomandă dizolvarea comprimatului într-o cantitate mică (1 lingură) de apă fiartă la temperatura camerei.

Profilactic. Pentru prevenirea bolilor infecțioase virale - 1-2 comprimate pe zi. Cursul preventiv al tratamentului este selectat individual și poate dura de la 1 la 6 luni.

Tratamentul bolilor sistemice în combinație cu medicamente de bază și medicamente antivirale se realizează sub supravegherea unui medic. Doza și în special utilizarea Ergoferon cu ei este determinată de un specialist.

Dacă este necesar, medicamentul poate fi combinat cu alți agenți antivirali și simptomatici..

Caracteristici ale aplicației

Medicamentul nu afectează capacitatea de a conduce vehicule și alte mecanisme potențial periculoase.

Nu există cazuri de incompatibilitate cu alte medicamente..

Etanolul poate provoca o creștere a manifestărilor activității distructive a virusurilor și bacteriilor din organism și, prin urmare, orice lichide care conțin alcool trebuie abandonate în timpul terapiei.

Efecte secundare și contraindicații Ergoferon

După studiile clinice, sa dovedit că un efect secundar este doar intoleranța individuală la componentele care fac parte din medicament.

Supradozaj

Utilizarea unei doze crescute de Ergoferon nu prezintă amenințări grave la adresa sănătății și vieții pacientului, dar se poate manifesta încălcând tractul gastrointestinal (constipație, diaree, lipsa poftei de mâncare, greață, vărsături).

Nu există un antidot specific aici și se recomandă o ajustare neprogramată a dozei. O supradoză de Ergoferon nu pune în pericol viața..

Contraindicații

Lista contraindicațiilor pentru utilizarea medicamentului este redusă la o cantitate minimă și o astfel de numire nu este prezentată doar cu o sensibilitate ridicată a organismului la componente active sau auxiliare.

Este permis să utilizeze medicamentul pentru copiii de la 6 luni.

Compoziția medicamentului include lactoză, în legătură cu care nu este recomandată pacienților cu galactozemie congenitală, sindrom de malabsorbție a glucozei sau cu deficiență congenitală de lactază..

Datele privind eficacitatea și siguranța medicamentului în timpul sarcinii sau alăptării nu sunt disponibile, prin urmare, nu trebuie prescrise în aceste perioade.

Atenție prescrisă pacienților cu insuficiență renală și hepatică.

Analogi Ergoferon, listă

Datorită costului ridicat al medicamentului, mulți pacienți caută produse farmaceutice similare și mai ieftine pentru tratamentul infecțiilor virale și bacteriene. Trebuie menționat că nu este disponibilă o înlocuire completă a acestui medicament, deoarece acest medicament are o compoziție unică, cu toate acestea, pe piața farmaceutică modernă există multe forme de medicamente care au un efect similar:

Important - instrucțiunile de utilizare a Ergoferon, prețul și recenziile nu se aplică analogilor și nu pot fi utilizate ca ghid pentru utilizarea de medicamente cu compoziție sau efect similar. Toate programările terapeutice trebuie făcute de un medic. Atunci când înlocuiți Ergoferon cu un analog, este important să consultați un specialist, este posibil să fie necesar să schimbați cursul terapiei, dozele etc. Nu vă medicați!

Comentariile medicilor despre Ergoferon indică faptul că aceasta este o combinație bună de stimulare a activității interferonului cu un efect antihistaminic și antiinflamator, deoarece medicamentul este homeopatic, adică acționează stimulând procesele compensatorii. Numărul minim de reacții adverse la luarea acestuia este combinat cu un efect antiviral de succes și cu prevenirea reacțiilor inflamatorii excesive.

Instrucțiuni de utilizare Ergoferon (Ergoferon)

Titularul certificatului de înregistrare:

Contacte pentru apeluri:

Coduri ATX

 • J05AX (Alte medicamente antivirale)
 • R06A (Antihistaminice de uz sistemic)

Forma de dozare

reg. Nr: LSR-007362/10 din 29.07.10 - Nelimitată Data reînregistrării: 11.06.19
Ergoferon

Forma de eliberare, ambalarea și compoziția medicamentului Ergoferon

Tablete de resorbție de la alb la aproape alb, de formă plat-cilindrică, cu risc și teș; MATERIA MEDICA este înscrisă pe partea plată cu risc, ERGOFERON este înscrisă pe cealaltă parte plată.

1 fila.
Purificat de afinitate a anticorpilor gamma interferon gamma uman0,006 g *
anticorpi histaminici purificați prin afinitate0,006 g *
anticorpii împotriva afinității CD4 purificați0,006 g *

* aplicat la lactoză monohidrat sub formă de amestec de trei diluții active apă-alcool ale unei substanțe diluate 100, 12, 100, 30, 100, 50 de ori, respectiv.

Excipienți: lactoză monohidrat - 0,267 g, celuloză microcristalină - 0,03 g, stearat de magneziu - 0,003 g.

20 buc. - ambalaje cu blister (1) - pachete de carton.
20 buc. - ambalaje cu blister (2) - pachete de carton.
20 buc. - ambalaje cu blister (5) - pachete de carton.

efect farmacologic

Spectrul activității farmacologice a Ergoferon include antivirale, imunomodulatoare, antihistaminice, antiinflamatoare.

Eficacitatea utilizării componentelor Ergoferon în bolile infecțioase virale a fost dovedită experimental și clinic: gripa A și gripa B, infecții virale respiratorii acute (cauzate de virusuri parainfluenza, adenovirusuri, virusuri sincitare respiratorii, coronavirusuri), infecții cu virus herpes (herpes labial, herpes oftalmic herpes simplex herpes, varicelă, mononucleoză infecțioasă), infecții intestinale acute de etiologie virală (cauzate de calicivirusuri, coronavirusuri, rotavirusuri, enterovirusuri), enterovirus și meningită meningococică, febră hemoragică cu sindrom renal, encefalită prin căpușă.

Medicamentul este utilizat în tratamentul complex al infecțiilor bacteriene (pseudotuberculoză, pertussis, yersiniosis, pneumonie de diverse etiologii, inclusiv agenți patogeni atipici (Mycoplasma pneumoniae, Chlamydia pneumoniae, Legionella spp.), Este utilizat pentru a preveni complicațiile bacteriene ale infecțiilor virale și împiedică dezvoltarea superinfecției. iar perioada post-vaccinare crește eficiența vaccinării, asigură profilaxia nespecifică a infecțiilor virale respiratorii acute și a gripei în momentul stabilirii imunității post-vaccinare. Ergoferon are eficacitate profilactică împotriva infecțiilor virale respiratorii acute ale etiologiei non-gripale, împiedică dezvoltarea bolilor intercurente în perioada post-vaccinare..

Componentele incluse în medicament au un singur mecanism de acțiune sub forma unei creșteri a activității funcționale a receptorului CD 4, receptorii pentru interferon gamma (IFN y) și, respectiv, histamina, care este însoțit de un efect imunotrop pronunțat.

S-a dovedit experimental că anticorpii de interferon gamma cresc expresia IFN γ, IFN α / β, precum și interleukinele lor (IL-2, IL-4, IL-10 și alții), îmbunătățesc interacțiunea ligand-receptor a IFN, restabilesc statutul de citokină ; normalizați concentrația și activitatea funcțională a anticorpilor naturali față de IFN y, care sunt un factor important în toleranța naturală antivirala a organismului; stimularea proceselor biologice dependente de interferoni (inducerea expresiei antigenelor din complexul principal de histocompatibilitate de receptorii de tip I, tip II și Fc, activarea monocitelor, stimularea activității funcționale a celulelor NK, reglarea sintezei imunoglobulinelor, activarea unui răspuns imun Th1 și Th2).

Anticorpii la CD 4, fiind probabil modulatori alosteri ai acestui receptor, reglează activitatea funcțională a receptorului CD 4, ceea ce duce la o creștere a activității funcționale a limfocitelor CD 4, normalizarea indicelui imunoregulator al CD 4 / CD 8, precum și la compoziția subpopulării celulelor imunocompetente (CD 3, CD 4, CD 8, CD 16, CD 20).

Anticorpii pentru histamină modifică activarea dependentă de histamină a receptorilor H1 periferici și centrali și, astfel, reduc tonul mușchilor netezi ai bronhiilor, reduc permeabilitatea capilarelor, ceea ce duce la o scădere a duratei și severității rinoreei, umflarea mucoasei nazale, tuse și strănut, precum și o scădere a severității reacțiilor alergice asociate procesului infecțios prin suprimarea eliberării histaminei din mastocite și bazofile, producerea de leucotriene, sinteza moleculelor de adeziune, reducerea chimiotaxiei eozinofilelor și a agregării plachetare în reacțiile la contactul cu alergenii.

Utilizarea combinată a componentelor unui preparat complex este însoțită de o creștere a activității antivirale a componentelor sale componente.

Farmacocinetica

Indicațiile medicamentului Ergoferon

 • prevenirea și tratamentul gripei A și B;
 • prevenirea și tratarea infecțiilor virale respiratorii acute cauzate de virusul parainfluenza, adenovirus, virusul sincitial respirator, coronavirus;
 • prevenirea și tratamentul infecțiilor cu herpesvirus (herpes labial, herpes oftalmic, herpes genital, varicelă, herpes zoster, mononucleoză infecțioasă);
 • prevenirea și tratamentul infecțiilor intestinale acute de etiologie virală (cauzate de calicivirus, adenovirus, coronavirus, rotavirus, enterovirusuri);
 • prevenirea și tratarea enterovirusului și a meningitei meningococice, febră hemoragică cu sindrom renal, encefalită transmisă de căpușă;
 • utilizarea infecțiilor bacteriene în terapia complexă (pseudotuberculoză, tuse convulsivă, yersinioză, pneumonie de diverse etiologii, inclusiv cele cauzate de agenți patogeni atipici (Mycoplasma pneumoniae, Chlamydia pneumoniae, Legionella spp.))
 • prevenirea complicațiilor bacteriene ale infecțiilor virale, prevenirea suprainfecției.
Deschideți lista codurilor ICD-10
Cod ICD-10Indicaţie
A04.6Enterită cauzată de Yersinia enterocolitica
A08.0Enterită rotavirus
A08.2Enterita adenovirusului
A08.3Alte enterite virale
A28.2Yersinioza extraintestinală
A37Tuse convinsă
A39.0Meningita meningococică (G01 *)
A48.1Boala legionarului
A60Infecție virală herpetică anogenitală [herpes simplex]
A84Encefalita virală transmisă prin tick
A87.0Meningită enterovirală (G02.0 *)
A98.5Febră hemoragică cu sindrom renal
B00Infecții cu virusul Herpes simplex [herpes simplex]
B00.5Boala herpetică a ochilor
B01Varicela [varicela]
B02Zoster [herpes zoster]
B27Mononucleoza infectioasa
B34.0Infecție cu adenovirus, localizare nespecificată
B34.1Infecție cu enterovirus de localizare nespecificată
B34.2Infecție cu coronavirus de localizare nespecificată
B34.8Alte infecții virale nespecificate
J06.9Infecție acută a căilor respiratorii superioare nespecificate
J10Gripa cauzată de virusul gripal sezonier identificat
J15Pneumonie bacteriană, neclasificată în altă parte
J15.7Micoplasma pneumoniae pneumonie
J16.0Pneumonia Chlamydia
J18Pneumonie fără a specifica agentul patogen
Z29.8Alte măsuri preventive specificate

Regim de dozare

Medicamentul este luat pe cale orală, nu în timpul meselor. Tableta trebuie păstrată în gură fără înghițire până la dizolvarea completă.

Când se prescrie medicamentul copiilor mici (de la 6 luni la 3 ani), se recomandă dizolvarea comprimatului într-o cantitate mică (1 lingură) de apă fiartă la temperatura camerei.

În prima zi de tratament, se administrează 8 tablete. conform schemei următoare: 1 file. la fiecare 30 de minute în primele 2 ore (5 comprimate în total timp de 2 ore), apoi în aceeași zi iau încă 1 comprimat De 3 ori la intervale regulate. În a 2-a zi și apoi luați 1 file. De 3 ori / zi până la recuperarea completă.

Pentru prevenirea bolilor infecțioase virale - 1-2 comprimate / zi. Durata recomandată a cursului preventiv este determinată individual și poate fi de 1-6 luni.

Dacă este necesar, medicamentul poate fi combinat cu alți agenți antivirali și simptomatici..

Efect secundar

Contraindicații

 • sensibilitate individuală crescută la componentele medicamentului.

Sarcina și alăptarea

Instrucțiuni Speciale

Compoziția medicamentului include lactoză monohidrat și, prin urmare, nu este recomandată pacienților cu galactozemie congenitală, sindrom de malabsorbție a glucozei sau galactozei sau cu deficit de lactază congenitală.

Influența asupra capacității de a conduce vehicule și a mecanismelor de control

Ergoferon nu afectează capacitatea de a conduce vehicule și alte mecanisme potențial periculoase.

Ergoferon - instrucțiuni de utilizare

Număr de înregistrare

Nume comercial

Forma de dozare

Compoziție (pe 1 comprimat)

Substanțe active:
anticorpi împotriva afinității umane cu interferon gamma - 0,006 g *
anticorpi purificați de afinitate la histamină - 0,006 g *
anticorpi împotriva afinității CD4 purificate - 0,006 g *
Excipienți: lactoză monohidrat 0267 g, celuloză microcristalină 0,03 g, stearat de magneziu 0,003 g.

* aplicat la lactoză monohidrat sub formă de amestec de trei diluții active apă-alcool ale unei substanțe diluate 100, 12, 100, 30, 100, 50 de ori, respectiv.

Descriere

Tablete de formă plat-cilindrică cu punctare și șampon, de la alb la aproape alb. MATERIA MEDICA este înscrisă pe partea plană cu riscul, ERGOFERON este înscris pe cealaltă parte plată.

Grupa farmacoterapeutică

Coduri ATX J05AX, R06A

Proprietăți farmacologice

Farmacodinamica

Spectrul activității farmacologice a Ergoferon include antivirale, imunomodulatoare, antihistaminice, antiinflamatoare.

Eficacitatea utilizării componentelor Ergoferon în bolile infecțioase virale a fost dovedită experimental și clinic: gripa A și gripa B, infecții virale respiratorii acute (cauzate de virusuri parainfluenza, adenovirusuri, virusuri sincitare respiratorii, coronavirusuri), infecții cu virus herpes (herpes labial, herpes oftalmic herpes simplex herpes, varicelă, mononucleoză infecțioasă), infecții intestinale acute de etiologie virală (cauzate de calicivirusuri, coronavirusuri, rotavirusuri, enterovirusuri), meningită enterovirală și meningococică, febră hemoragică cu sindrom renal, encefalită prin căpușă.

Medicamentul este utilizat în tratamentul complex al infecțiilor bacteriene (pseudotuberculoză, pertussis, yersiniosis, pneumonie de diverse etiologii, inclusiv agenți patogeni atipici (M. pneumoniae, C. pneumoniae, Legionella spp.), Este utilizat pentru a preveni complicațiile bacteriene ale infecțiilor virale, previne dezvoltarea superinfecției. perioada pre- și post-vaccinare crește eficacitatea vaccinării, asigură profilaxia nespecifică a infecțiilor virale respiratorii acute și gripei în momentul stabilirii imunității post-vaccinare Ergoferon are eficacitate profilactică împotriva infecțiilor virale acute respiratorii ale etiologiei non-gripale, previne dezvoltarea bolilor intercurente în perioada post-vaccinare.

Componentele incluse în medicament au un singur mecanism de acțiune sub formă de creștere a activității funcționale a receptorului CD4, receptori pentru interferon gamma (IFN-y) și, respectiv, histamină; care este însoțit de un efect imunotrop pronunțat.

S-a dovedit experimental că anticorpii împotriva interferonului gamma: cresc expresia IFN-γ, IFN α / β, precum și a interleukinelor lor (IL-2, IL-4, IL-10, etc.), îmbunătățesc interacțiunea ligand-receptor a IFN, reface starea citokinei; normalizați concentrația și activitatea funcțională a anticorpilor naturali împotriva IFN-y, care sunt un factor important în toleranța naturală antivirala a organismului; stimulează procesele biologice dependente de interferon: inducerea expresiei antigenelor din complexul principal de histocompatibilitate al receptorilor tipurilor I, II și Fc, activarea monocitelor, stimularea activității funcționale a celulelor NK, reglarea sintezei imunoglobulinelor, activarea unui răspuns imun Th1 și Th2.

Anticorpii față de CD4, fiind probabil modulatori alosteri ai acestui receptor, reglează activitatea funcțională a receptorului CD4, ceea ce duce la o creștere a activității funcționale a limfocitelor CD4, normalizarea indicelui imunoregulator al CD4 / CD8, precum și subpopularea celulelor imunocompetente (CD3, CD4, CD8, CD16).

Anticorpii pentru histamină modifică activarea dependentă de histamină a receptorilor H1 periferici și centrali și reduc astfel tonusul mușchilor netezi ai bronhiilor, reduc permeabilitatea capilarelor, ceea ce reduce durata și severitatea rinoreei, umflarea mucoasei nazale, tuse și strănut, precum și o scădere a gravității concomitente procesul infecțios al reacțiilor alergice prin suprimarea eliberării histaminei din mastocite și bazofile, producerea de leucotriene, sinteza moleculelor de adeziune, reducerea chimiotaxiei eozinofilelor și a agregării plachetare în reacțiile la contactul cu alergenii.
Utilizarea combinată a componentelor unui preparat complex este însoțită de o creștere a activității antivirale a componentelor sale componente.

Farmacocinetica

Sensibilitatea metodelor fizico-chimice moderne de analiză (cromatografie gaz-lichid, cromatografie lichidă de înaltă performanță, cromatografie-spectrometrie de masă) nu ne permite să evaluăm conținutul de doze ultra-mici de anticorpi în fluide biologice, organe și țesuturi, ceea ce face din punct de vedere tehnic imposibil de studiat farmacocinetica medicamentului Ergoferon.

Indicații de utilizare

 • Prevenirea și tratamentul gripei A și B. Prevenirea și tratamentul infecțiilor virale respiratorii acute cauzate de virusul parainfluenza, adenovirus, virusul sincital respirator, coronavirus.
 • Prevenirea și tratamentul infecțiilor cu virusul herpesului (herpes labial, herpes oftalmic, herpes genital, varicelă, herpes zoster, mononucleoză infecțioasă).
 • Prevenirea și tratamentul infecțiilor intestinale acute de etiologie virală (cauzate de calicivirus, adenovirus, coronavirus, rotavirus, enterovirusuri).
 • Prevenirea și tratamentul enterovirusului și a meningitei meningococice, febră hemoragică cu sindrom renal, encefalită transmisă de căpușă.
 • Utilizarea infecțiilor bacteriene în terapia complexă (pseudotuberculoză, tuse convulsivă, yersinioză, pneumonie de diverse etiologii, inclusiv cele cauzate de agenți patogeni atipici (M. pneumoniae, C. pneumoniae, Legionella spp)); prevenirea complicațiilor bacteriene ale infecțiilor virale, prevenirea suprainfecției.

Contraindicații

Sarcina și alăptarea

Dozaj si administrare

Copii de la 6 luni. Când se prescrie medicamentul copiilor mici (de la 6 luni la 3 ani), se recomandă dizolvarea comprimatului într-o cantitate mică (1 lingură) de apă fiartă la temperatura camerei.

Tratamentul trebuie început cât mai devreme, atunci când apar primele semne de infecție acută după următoarea schemă: în primele 2 ore, medicamentul este luat la fiecare 30 de minute, apoi în prima zi se iau alte două doze la intervale regulate. Începând cu a doua zi, luați 1 comprimat de 3 ori pe zi până la recuperarea completă.

Pentru prevenirea bolilor infecțioase virale - 1-2 comprimate pe zi. Durata recomandată a cursului preventiv este determinată individual și poate fi de la 1 la 6 luni.

Dacă este necesar, medicamentul poate fi combinat cu alți agenți antivirali și simptomatici.

Efect secundar

Supradozaj

În caz de supradozaj accidental, simptomele dispeptice sunt posibile datorită excipienților care fac parte din medicament.

Interacțiunea cu alte medicamente

Nu există cazuri de incompatibilitate cu alte medicamente..

Instrucțiuni Speciale

Compoziția medicamentului include lactoză monohidrat și, prin urmare, nu este recomandată pacienților cu galactozemie congenitală, sindrom de malabsorbție a glucozei sau galactozei sau cu deficit de lactază congenitală.
Ergoferon nu afectează capacitatea de a conduce vehicule și alte mecanisme potențial periculoase.

Formular de eliberare

Pastilele. Pe 20 comprimate într-un ambalaj cu bandă de blister dintr-o peliculă de clorură de polivinil și folie de aluminiu.
Pe ambalajele cu 1, 2 sau 5 blistere împreună cu instrucțiunile de uz medical sunt introduse într-un ambalaj dintr-un carton

Conditii de depozitare

Termen de valabilitate

Termeni de vacanta la farmacie

Numele, adresa producătorului medicamentului / organizației care acceptă revendicarea

LLC NPF MATERIA MEDICA HOLDING; 127473,
Rusia, Moscova a treia samotehnie per., D.9.

Adresa locului de fabricație a medicamentului.
Rusia, 454139, Chelyabinsk, ul. Buguruslan, 54 de ani

Ergoferon

Manual de instructiuni

 • Rusă
 • қазақша

Nume comercial

Nume internațional neproprietar

Forma de dozare

Pastilele

Structura

Un comprimat conține

substanțe active: anticorpi împotriva afinității cu interferonul gamma uman purificat 0,006 g *, anticorpii pentru afinitatea histaminică purificați 0,006 g *,

anticorpi împotriva afinității CD4 purificate 0,006 g *.

excipienți: lactoză monohidrat, celuloză microcristalină, stearat de magneziu.

* aplicat la lactoză monohidrat sub formă de amestec de trei diluții active apă-alcool ale unei substanțe diluate 10012, 10030, respectiv 10050 ori.

Descriere

Tablete de formă plat-cilindrică cu punctare și șampon, de la alb la aproape alb. MATERIA MEDICA este înscrisă pe partea plană cu riscul, ERGOFERON este înscris pe cealaltă parte plată.

Grupa farmacoterapeutică

Alte medicamente antivirale

Proprietăți farmacologice

Farmacocinetica

Datorită particularităților procesului de prelucrare a substanței inițiale, sensibilitatea metodelor fizico-chimice moderne de analiză (cromatografie gaz-lichid, cromatografie lichidă de înaltă performanță, cromatografie-spectrometrie de masă) nu permite evaluarea conținutului produselor finale ale acestei tehnologii în fluide biologice, organe și țesuturi, ceea ce face din punct de vedere tehnic imposibil de studiat farmacocinetica Ergoferon.

Farmacodinamica

Componentele Ergoferon preparate de la anticorpi policlonali purificați de afinitate până la IFNγ, histamină și CD4 purificați afinitatea în timpul procesării tehnologice asociate cu o scădere treptată (secvențială) a concentrației dobândesc capacitatea universală de a afecta în mod specific țintele farmacologice, provocând modificări conformaționale în acestea, ceea ce duce la o schimbare a activității lor funcționale. Absența în forma de dozare finalizată a unor cantități detectabile de substanță de început face imposibilă utilizarea corelațiilor farmacodinamice clasice-efect.

S-a dovedit experimental prin metoda rezonanței magnetice nucleare că un medicament din anticorpi prelucrați tehnologic provoacă modificări conformaționale atât în ​​molecula antigenului corespunzător, cât și în receptorul său, inițierea activării căilor de reglare (semnalizare).

În studiile experimentale și clinice, s-a confirmat că anticorpii împotriva interferonului gamma au activitate antivirală și imunomodulatoare: cresc expresia IFNγ, IFNα / β, precum și a interleukinelor lor (IL-2, IL-4, IL-10 etc.), modifică interacțiunea ligand-receptor al IFNy cu receptorul său; normalizarea nivelului de anticorpi naturali față de IFNy, care sunt un factor important în toleranța naturală antivirala a organismului; stimulează activitatea funcțională a celulelor NK.

Anticorpii la histamină au un efect anti-alergic și antiinflamator, modificând activarea dependentă de histamină a receptorilor H1 periferici și centrali și, astfel, scade tonul mușchilor netezi ai bronhiilor, reduc permeabilitatea capilarelor, ceea ce reduce durata și severitatea rinoreei, umflarea mucoasei nazale și strănut, precum și severitatea reacțiilor alergice asociate procesului infecțios.

Anticorpii împotriva CD4 reglează activitatea funcțională a receptorului CD4, ceea ce duce la o creștere a activității funcționale a limfocitelor CD4, normalizarea indicelui imunoregulator al CD4 / CD8, precum și subpopularea celulelor imunocompetente (CD3, CD4, CD8, CD16, CD20).

Eficacitatea Ergoferon în infecțiile virale respiratorii acute a fost dovedită experimental și clinic; poate fi, de asemenea, utilizat în terapia complexă și prevenirea complicațiilor bacteriene ale infecțiilor virale; previne dezvoltarea suprainfecției.

Indicații de utilizare

- în tratamentul complex al infecțiilor virale respiratorii acute (inclusiv gripa) la adulți și copii de la 3 ani

- prevenirea infecțiilor virale respiratorii acute (ARVI)

Dozaj si administrare

Interior. La un moment dat - 1 comprimat (cu 15 minute înainte de a mânca sau 15 minute după mâncare). Tableta trebuie păstrată în gură fără înghițire până la dizolvarea completă.

Ca parte a tratamentului infecțiilor virale respiratorii acute la adulți și copii de la 3 ani: tratamentul trebuie început cât mai curând posibil, când primele semne de infecție acută apar conform următoarei scheme: în primele 2 ore, medicamentul este luat la fiecare 30 de minute, apoi în următoarele ore ale primei zile. încă trei trucuri la intervale regulate. Începând cu a doua zi, luați 1 comprimat de 3 ori pe zi până la recuperarea completă.

Prevenirea infecțiilor virale respiratorii acute la adulți și copii de la 3 ani - 1-2 comprimate pe zi. Durata recomandată a cursului preventiv este determinată individual și poate fi de la 1 la 6 luni.

Dacă este necesar, medicamentul poate fi combinat cu alți agenți antivirali și simptomatici..

Efect secundar

Există riscul de a dezvolta o reacție de sensibilitate individuală crescută la componentele medicamentului. În studiile clinice cu reacții alergice asociate în mod fiabil cu medicamentul, acesta nu este înregistrat.

Contraindicații

- sensibilitate individuală crescută la componentele medicamentului - vârsta copiilor până la 3 ani

- intoleranță ereditară la fructoză, deficiența enzimei Lapp-lactază, malabsorbția glucozei-galactozei

Interacțiunea medicamentelor

Nu există cazuri de incompatibilitate cu alte medicamente..

Instrucțiuni Speciale

Compoziția medicamentului include lactoză monohidrat și, prin urmare, nu este recomandată pacienților cu galactozemie congenitală, sindrom de malabsorbție a glucozei sau galactozei sau cu deficit de lactază congenitală.

Sarcina și alăptarea

Siguranța Ergoferon în timpul sarcinii și alăptării nu a fost studiată. Absența efectelor embrionare și fetotoxice, precum și un efect negativ asupra descendenței, a fost dovedită experimental asupra animalelor de gravidă. De aceea, se recomandă utilizarea medicamentului Ergoferon în caz de urgență, după evaluarea raportului dintre beneficiile pentru mamă și riscul potențial pentru făt sau copil.

Caracteristici ale efectului medicamentului asupra capacității de a conduce vehicule sau a altor mecanisme potențial periculoase

Ergoferon nu afectează capacitatea de a conduce vehicule și alte mecanisme potențial periculoase.

Supradozaj

În caz de supradozaj accidental, sunt posibile simptome dispeptice cauzate de utilizarea excipienților: lactoză monohidrat și stearat de magneziu.

Formular de eliberare și ambalare

Pe 20 comprimate într-un ambalaj cu bandă de blister dintr-o peliculă de clorură de polivinil și folie de aluminiu.

Pe ambalajele cu 1, 2 sau 5 blistere împreună cu instrucțiunile de aplicare medicală în stat și în limbile rusă sunt introduse într-un pachet dintr-un carton.

Conditii de depozitare

Depozitați într-un loc întunecat la o temperatură care nu depășește 25 ° C..

A nu se lasa la indemana copiilor.

Termen de valabilitate

Nu folosiți după data de expirare

Termeni de vacanta la farmacie

Producător

LLC NPF MATERIA MEDICA HOLDING, Rusia, 127473, Moscova,

3. Gravitate per., D.9. Tel./fax: (495) 684-43-33.

Titularul certificatului de înregistrare

NPF MATERIA MEDICA HOLDING LLC, Rusia.

Loc de producție

NPF MATERIA MEDICA HOLDING LLC, Rusia, 454139,

Chelyabinsk, st. Buguruslan, 54 de ani.

Adresa organizației care acceptă pretenții de la consumatori cu privire la calitatea produselor din Republica Kazahstan

Reprezentanța NPF MATERIA MEDICA HOLDING LLC în Republica Kazahstan, Almaty, st. Zhibek Zholy 64, biroul 206.

examen farmacologic Kuzdenbaev R.S..

Șef adjunct de departament

expertiză farmacologică Mirmanova R.K..

"Ergoferon": instrucțiuni de utilizare, indicații, compoziție, descrierea medicamentului, recenzii

Este obișnuit ca omenirea să sufere de diverse boli infecțioase. Multe dintre ele sunt cauzate de microorganisme intracelulare numite viruși..

Timp de multe secole, oamenii de știință au încercat să le găsească și s-a întâmplat doar mai aproape de secolul XX, apoi a apărut acest termen. Ulterior, oamenii de știință au început să identifice măsuri eficiente de combatere a acestora. Și aici începe istoria medicamentelor antivirale. Astăzi în lume există o sumă imensă de astfel de fonduri, unul dintre ele este Ergoferon. În acest articol vom lua în considerare instrucțiunile de utilizare a Ergoferon și care sunt beneficiile sale pentru organism. De asemenea, vom face cunoștință cu ce cred experții și pacienții despre acest medicament.

informatii generale

Deci, „Ergoferon” este un medicament homeopat care combină efecte imunostimulatoare, antivirale, antiinflamatorii și anti-alergice.

Mulți experți recomandă luarea Ergoferon pentru răceli și pentru prevenirea multor boli infecțioase.

Structura

Studiind instrucțiunile de utilizare a Ergoferon, mulți pacienți nu prea înțeleg descrierea medicamentului în sine și din ce constă. Din simplul motiv că compoziția sa specifică nu conține componente ale plantelor, așa cum se întâmplă de obicei, ci anticorpi.

Compoziția Ergoferon este următoarea:

1. Sub formă de componente active conține anticorpi purificați prin afinitate la:

 • histamina;
 • interferon gamma uman;
 • Celule CD4.

2. De asemenea, în compoziția tabletelor sub formă de componente auxiliare conțin:

 • celuloză microcristalină;
 • stearat de magneziu;
 • lactoză monohidrat.

Ce sunt anticorpii

Instrucțiunile de utilizare a Ergoferon indică faptul că acest medicament are proprietăți antivirale și antimicrobiene, ceea ce înseamnă că acest medicament ajută mecanismele de apărare ale organismului în lupta împotriva virusurilor și chiar a bacteriilor prin producerea de anticorpi.

Să încercăm să abordăm toate acestea în ordine, dar mai întâi trebuie să înțelegeți care sunt anticorpii?

Anticorpii sunt substanțe din sânge care distrug corpurile străine din corpul uman pentru a preveni dezvoltarea și reproducerea ulterioară a acestora. Obiectele străine recunosc anticorpii prin factori specifici ai acelorași obiecte - antigene. Anticorpii se leagă de antigene și le distrug..

Proprietăți farmacologice

Am examinat ce sunt anticorpii. Acum să aruncăm o privire mai atentă la mecanismul de acțiune al acestui medicament.

Medicamentul antiviral Ergoferon conține anticorpi pentru interferonul gamma. Interferonul este o substanță secretată de celulele corpului în momentul în care intră un agent străin și astfel medicamentul are un efect dăunător asupra microorganismelor patogene.

Cu următorul anticorp, care face parte din Ergoferon, un anticorp pentru celulele CD4, totul este mult mai complicat. Pur și simplu, ele îmbunătățesc funcționarea celulelor protectoare ale corpului nostru, astfel încât răspunsul imun devine mai activ.

Și ultimii anticorpi din compoziția medicamentului sunt anticorpii împotriva histaminei. Ele suprimă procesele alergice și inflamatorii, blocând eliberarea de histamină din bazofile și mastocite, împiedicând formarea de leucotriene, reducând activitatea motorie a eozinofilelor, reducând congestia plachetară și, ca urmare, împiedică formarea dopurilor de trombocite. Toate acestea duc la scăderea simptomelor..

Pe baza celor de mai sus, putem concluziona că, potrivit descrierii medicamentului, Ergoferon are mai multe acțiuni direcționate:

 • ca agent imunomodulant, stimulează sistemul imunitar împotriva efectelor microflorei patogene - virusuri, bacterii, servește ca medicament preventiv și terapeutic pentru multe infecții;
 • ca agent anti-alergic, protejează organismul de agenții alergici, îi blochează în stadiul de formare și reduce simptomele de alergie (rinită, conjunctivită, tuse, mâncărime și strănut);
 • ca medicament antiviral, Ergoferon distruge multe virusuri, împiedică reproducerea lor în organism;
 • ca agent antiinflamator, reduce procesul inflamator, ameliorează umflarea țesuturilor, are efect analgezic și antipiretic.

Eficiența în lupta împotriva microflorei bacteriene este de asemenea remarcată, pentru care „Ergoferon” este utilizat în combinație cu antibioterapia. Se recomandă utilizarea Ergoferon pentru a preveni dezvoltarea suprainfecției și a complicațiilor după procesele infecțioase. Trebuie menționat că medicamentul are un efect eficient pentru atenuarea condițiilor post-vaccinare, crește efectul vaccinului în sine și formează imunitatea post-vaccinare. Ca profilactic, medicamentul este recomandat să fie administrat preșcolarilor în timpul adaptării la preșcolari și în mijlocul infecțiilor sezoniere.

Indicații de utilizare

Indicațiile pentru Ergoferon sunt următoarele:

 • pentru infecții cu etiologie virală - infecții cu herpesvirus, infecție gripală de tip A și B, infecții virale respiratorii acute, infecție meningococică de etiologie virală;
 • cu infecții de etiologie bacteriană - pseudotuberculoză, tuse convulsivă.

Descrierea medicamentului "Ergoferon" vorbește, de asemenea, despre efectul său asupra pneumoniei de diverse etiologii, inclusiv asupra formei atipice a pneumoniei.

Cum să luați doza de "Ergoferon"

Pacienții adulți, conform descrierii, medicamentul sub formă de tablete "Ergoferon" trebuie absorbit sublingual, până la dizolvarea completă a acestuia. Este foarte recomandat să luați medicamentul între mese, cu cel puțin 30 de minute înainte și după mese. În gură, în special sub limbă, există un număr mare de capilare, iar atunci când este absorbit, medicamentul intră direct în fluxul sanguin, ocolind sistemul digestiv. Și când luați acest medicament în timp ce mănâncați alimente, cea mai mare parte a medicamentului intră în stomac, de unde nu este complet absorbită..

Doar un comprimat poate fi luat simultan. Prima pastilă trebuie luată imediat, imediat ce au apărut primii precursori ai bolii, în acest caz, recuperarea va veni mai repede, în plus, se realizează prevenirea în timp util a complicațiilor.

Vorbind despre metodele de utilizare "Ergoferon", este necesar să pictați o schemă detaliată, care este recomandată să fie urmată în timpul tratamentului:

 • în prima zi de tratament, trebuie să luați mai întâi 5 comprimate în primele două ore - la fiecare 30 de minute, 1 comprimat, apoi înainte de sfârșitul zilei, trebuie să luați 3 comprimate în aceeași perioadă de timp;
 • începând cu a doua zi, cantitatea de medicamente trebuie redusă la trei ori - la fiecare 8 ore, 1 comprimat de „Ergoferon”.

Cursul tratamentului durează până la recuperarea completă a pacientului, dar nu mai mult de două luni.

Pentru prevenire, regimul de dozare este următorul: 1-2 comprimate pe zi. Durata cursului preventiv este de la 30 la 180 de zile, toată lumea poate determina durata independent.

Instrucțiuni pentru copii

Comprimatele Ergoferon pot fi prescrise copiilor mai mari de 6 luni. Dozarea și administrarea sunt aceleași ca la adulți. Principalele ingrediente active ale medicamentului nu reprezintă nici o amenințare pentru organismul copiilor și sunt absolut sigure, așa cum este indicat în descrierea medicamentului.

Copiii mici nu știu întotdeauna să dizolve comprimatele, astfel încât puteți dizolva medicamentul în 1 lingură de apă caldă.

Contraindicații

Chiar dacă vorbim despre un remediu homeopat și au, după cum știți, șansele de a dezvolta reacții adverse sunt reduse la minimum, cu toate acestea există contraindicații. Conform instrucțiunilor de utilizare a Ergoferon, există o contraindicație sub formă de posibilă hipersensibilitate a corpului uman la substanța activă sau la componentele suplimentare ale acestui medicament.

Există, de asemenea, o altă contraindicație - acest medicament nu este recomandat persoanelor care suferă de galactozemie, sindrom de malabsorbție sau deficiență de zahăr din lapte - lipsa unei enzime precum lactoza din organism.

Vârsta copiilor sub 6 luni este, de asemenea, o contraindicație pentru numirea medicamentului.

Efecte secundare

Acest medicament antiviral are propriile efecte secundare. În ciuda faptului că astfel de cazuri nu au fost înregistrate, cu toate acestea, instrucțiunile Ergoferon de utilizare indică un efect secundar sub formă de sensibilitate individuală la componentele medicamentului, ca urmare a apariției erupțiilor cutanate pe corp sau urticarie. Dacă se întâmplă acest lucru, atunci trebuie să vă informați imediat medicul că acesta va prescrie un alt medicament cu efect similar.

Supradozajul medicamentului este posibil și dacă pacientul a încălcat instrucțiunile de utilizare. Dacă sunt depășite dozele admise, sunt posibile simptomele unei tulburări intestinale: diaree sau, invers, constipație, vărsături, greață și lipsa poftei de mâncare. În caz de supradozaj, se efectuează terapia simptomatică..

Combinație cu alte substanțe

Medicamentul "Ergoferon" se combină bine cu medicamente similare, combinația cu restul medicamentelor se află în stadiul de studiu și nu este reglementată de nimic.

Utilizarea băuturilor care conțin alcool în același timp cu acest medicament este interzisă. Datorită faptului că etanolul are un efect dăunător asupra celulelor sistemului imunitar, iar odată cu utilizarea alcoolului, împreună cu acțiunea unui agent infecțios, se poate produce o epuizare gravă a imunității. În plus, doza de medicament absorbit este redusă și nu va funcționa pentru a obține rezultatul dorit. După ce ați luat medicamentul, trebuie să treacă cel puțin o zi. Și în cazul în care pacientul a consumat o băutură alcoolică, este necesar să reziste cu cel puțin 10 ore înainte de a lua medicamentul.

Caracteristici

Ergoferon este un medicament de nouă generație și, în consecință, are o listă limitată de contraindicații și efecte nedorite.

După cum se spune în descrierea medicamentului "Ergoferon", proprietățile farmacologice ale medicamentului în timpul sarcinii și alăptării sunt în studiu.

Dar, în ciuda faptului că instrucțiunile de utilizare caracterizează medicamentul ca fiind un agent sigur și netoxic, în astfel de situații riscul este inadecvat, deci decizia privind utilizarea medicamentului este cea mai bine convenită cu medicul.

Acest medicament nu este un medicament psihotrop, de aceea nu afectează performanța, atenția și conducerea unui vehicul sau orice alt mecanism, nu are efecte sedative.

Conditii de depozitare

Medicamentul „Ergoferon” poate fi păstrat timp de 3 ani în locuri protejate de lumină și umiditate la temperatura camerei. Nu lăsați produsul la îndemâna copiilor..

opinii

Faptul că Ergoferon este un remediu homeopat este menționat în trecerea în descrierea preparatului. Și ce înseamnă homeopatia??

Homeopatia este un tratament cu doză minimă. Există multe opinii despre această terapie. Cineva o echivalează cu medicina pe bază de plante, cineva cu efectul placebo. Cineva crede în ea, cineva este sceptic. Cert este însă că medicina științifică neagă această secțiune și nu o recunoaște ca una dintre metodele de tratament.

Probabil, din acest motiv, mulți specialiști în domeniul medicamentului vorbesc negativ despre Ergoferon, considerându-l un pseudo-medicament, argumentând negativitatea lor cu faptul că medicamentele eficiente ar trebui să aibă efecte secundare mai pronunțate. Dar unii medici susțin că efectul antibacterian al medicamentului este mai eficient decât antivirala și prescriu acest medicament pacienților doar în terapia combinată cu antibiotice. Poate că există ceva adevăr în acest sens, pentru că, așa cum se spune, câți oameni - atâtea opinii.

Printre pacienți, medicamentul colectează din ce în ce mai multe recenzii pozitive, iar popularitatea medicamentului crește în fiecare zi. Este necesar să se țină cont de faptul că medicamentul „Ergoferon” este publicizat în mod activ, dar nu puteți înșela consumatorul, iar dacă medicamentul nu aduce rezultatul dorit, atunci nu va exista feedback pozitiv. Mulți consumatori spun că iau Ergoferon ca o familie atât în ​​scop terapeutic, cât și profilactic, în timp ce susțin că medicamentul ajută cu adevărat..

Desigur, efectul oricărui medicament depinde de caracteristicile individuale ale organismului, iar eficacitatea medicamentului poate fi găsită numai încercând pentru tine. Dar înainte de a lua acest medicament sau acela, trebuie să consultați un medic și să ascultați recomandările acestuia.

Ergoferon - instrucțiuni de utilizare (tablete, soluție), analogi, recenzii, prețul medicamentului. Pot să iau copilul și de la ce vârstă? Ceea ce este mai bine: Ergoferon sau Kagocel?

Site-ul oferă informații de referință doar în scop informativ. Diagnosticul și tratamentul bolilor trebuie efectuate sub supravegherea unui specialist. Toate medicamentele au contraindicații. Este necesară consultarea de specialitate!

Ergoferon este un medicament homeopat cu efecte antiinflamatorii și imunomodulatoare. Instrumentul este eficient împotriva diferitor viruși datorită activării imunității nespecifice. Este utilizat pentru tratamentul și prevenirea bolilor respiratorii acute (gripă, parainfluenza, adenovirus, infecție cu virus coronarian, răceli etc.), infecții cu herpes (labial, genital, herpes zoster, varicelă, herpes oftalmic, mononucleoză infecțioasă), infecții intestinale virale (rotavirus, enterovirus, coronovirus, infecții cu adenovirus etc.), enterovirus și meningită meningococică, encefalită transmisă de căpușe, febră hemoragică cu sindrom renal. În plus, Ergoferon este utilizat pentru a preveni complicațiile bacteriene în diferite infecții virale..

Formele, soiurile și compoziția sunt eliberate

Ergoferon este disponibil în prezent în două forme de dozare:

 • Tablete absorbabile pentru administrare orală;
 • Soluție orală.

În ceea ce privește soiurile medicamentului, în prezent există o credință răspândită la nivelul gospodăriei că există două soiuri de Ergoferon - un copil și un adult. Totuși, acest lucru nu este adevărat..

Cert este că ambele tablete și soluția de Ergoferon sunt permise pentru utilizare de către copii de la șase luni. Prin urmare, ambele forme de dozare ale medicamentului pot fi considerate „copilărești”. În practică, adesea este solicitat Ergoferon „pentru copii”, ceea ce implică o formă de dozare scăzută destinată utilizării exclusiv la copii. Cu toate acestea, atât soluția, cât și comprimatele Ergoferon sunt disponibile într-o singură doză și pot fi administrate bebelușilor începând cu vârsta de 6 luni, ca urmare, evident, nu există o formă specializată de „sugar” și dozarea medicamentului. Singura formă și dozare a soluției și comprimatelor Ergoferon este potrivită atât pentru adulți, cât și pentru copii și, prin urmare, este atât un tip de medicament „adult”, cât și „pediatric”..

Comprimatele de resorbție Ergoferon sunt cilindrice plate, echipate cu un șanț și teș, și vopsite în alb sau aproape alb. În partea cu risc există o inscripție "MATERIA MEDICA", iar pe cealaltă parte - "EGROFERON". Tabletele sunt disponibile în pachete de 20, 40 și 100 de bucăți..

Soluția orală Ergoferon este un lichid limpede, incolor sau practic incolor. Soluția este disponibilă în flacoane de 100 ml..
Atât soluția Ergoferon, cât și tabletele conțin aceleași substanțe active:

 • Purificată cu anticorpi de afinitate cu interferon gamma - 0,12 g la 100 ml soluție sau 0,006 g per tabletă;
 • Purificat de anticorpi pentru afinitate cu histamină - 0,12 g la 100 ml soluție sau 0,006 g per tabletă;
 • Purificat anticorpii pentru afinitate CD4 - 0,12 g la 100 ml soluție sau 0,006 g per comprimat.

Aceste substanțe active sunt anticorpi obținuți folosind metode biotehnologice față de substanțe (la histamină, gamma-interferon) și celule (la CD4) care susțin răspunsul inflamator în toate organele și țesuturile corpului uman. După ce au primit anticorpi din masa lor totală, impuritățile sunt îndepărtate prin metode biotehnologice, ca urmare a cărora se purifică afinitatea.

Substanțele active sunt introduse în compoziția comprimatelor și soluția Ergoferon în doze homeopate (ultra-mici), prin urmare, indicarea conținutului de ingrediente active (0,12 g la 100 ml soluție și 0,006 g per comprimat) este condiționată. Deci, 0,006 g de substanțe active pe comprimat înseamnă următoarele. În primul rând, soluția preparată de anticorpi purificați prin afinitate în epruvete diferite este diluată cu un amestec apos-alcoolic la concentrații homeopate de 10012, 10030, 100200 de ori. Alte diluții de la fiecare tub sunt aplicate pe lactoză, impregnându-l complet. Și pulberile de lactoză deja preparate, impregnate cu trei diluții diferite ale celor trei tipuri de anticorpi, sunt introduse în comprimate ca componente active. Într-o soluție pentru administrare orală, substanțele active diluate la concentrații homeopate sunt administrate sub formă de amestec. Adică, trei soluții ale fiecărui anticorp diluate la concentrații homeopate sunt amestecate și apoi introduse în soluția de Ergoferon finită.

Comprimatele Ergoferon sub formă de componente auxiliare conțin următoarele substanțe:

 • Celuloză microcristalină;
 • Lactoza monohidrat;
 • Stearat de magneziu.
Soluția de Ergoferon ca componente auxiliare conține următoarele substanțe:
 • glicerol;
 • Acid citric anhidru;
 • maltitol;
 • Sorbat de potasiu;
 • Apa purificată (deionizată și distilată).

Efect terapeutic

Ergoferon are efecte antivirale, imunomodulatoare, antiinflamatoare și antihistaminice. Efectul antiviral este de a asigura eliminarea și suprimarea eficientă a activității virusurilor din organism, ceea ce duce la vindecarea infecțiilor virale. Efectul antiinflamator este de a suprima inflamația în diferite organe și țesuturi, ceea ce oferă un remediu pentru boli inflamatorii cronice lente. Acțiunea antihistaminică constă în suprimarea activității histaminei, care provoacă umflarea, roșeața, funcția afectată și durerea în zona inflamată. În consecință, suprimarea activității histaminei ajută la reducerea durerii, umflarea, roșeața și normalizarea funcționării unui organ sau țesut inflamat. Efectul imunomodulator este acela de a oferi un răspuns mai intens al sistemului imunitar, care vizează distrugerea microbilor patogeni care au intrat în organism.

Componentele active ale medicamentului au un singur mecanism de acțiune, care constă în intensificarea funcționării receptorului CD4, a receptorilor de interferoni și a receptorilor de histamină localizați pe celulele diferitelor organe și sisteme. Datorită intensificării funcționării acestor receptori, substanțele biologic active, cum ar fi gama-interferon, histamina, precum și celulele imune determină o reacție mai puternică și mai accentuată a sistemului imunitar ca răspuns la apariția microorganismelor patogene - agenți patogeni din organism. În consecință, datorită acestui fapt, are loc o distrugere mai completă și mai rapidă a microorganismelor patogene (în special viruși) și recuperarea bolilor infecțioase.

Deci, s-a demonstrat experimental că Ergoferon provoacă următoarele efecte ale sistemului imunitar:

 • Anticorpii la gama-interferon determină o creștere a producției de interferoni gamma, alfa și beta, precum și a interleukinelor 2, 4 și 10. În plus, anticorpii îmbunătățesc interacțiunea diferitelor celule cu interferonul generat și normalizează raportul dintre citokine (interleukine, interferoni etc.). Anticorpii pentru gama-interferon cresc numărul de molecule ale complexului principal de histocompatibilitate de pe suprafața celulelor imune, activează monocitele și celulele killer naturale (celule NK). Toate aceste efecte activează imunitatea antivirală naturală, datorită căreia sistemul imunitar distruge cu succes virușii. Și datorită distrugerii virusurilor, orice infecție virală este mai ușor de recuperat, recuperarea este mai rapidă și riscul de complicații este redus.
 • Anticorpii față de receptorul CD4 își cresc activitatea, ceea ce determină o creștere a activității funcționale a limfocitelor CD4 (limfocite aparținând clusterului CD4) și, de asemenea, normalizează raportul dintre diverse populații de celule ale sistemului imun (cum ar fi CD3, CD4, CD8, CD16, CD20). Toate aceste efecte cresc eficiența sistemului imunitar, astfel încât recuperarea de boli infecțioase are loc mai repede și crește rezistența generală a organismului la diverse patologii..
 • Anticorpii histaminici reduc activarea receptorilor histaminici în diferite țesuturi și organe sub acțiunea histaminei. Drept urmare, tonusul și tensiunea mușchilor netezi ai bronhiilor scad, precum și permeabilitatea capilarelor, ceea ce reduce durata și severitatea rinoreei (snot), umflarea mucoasei nazale, tuse și strănut. În plus, severitatea reacțiilor alergice asociate bolilor infecțioase este redusă..
Datorită efectelor sale terapeutice, Ergoferon este eficient în tratamentul și prevenirea unei game largi de diferite infecții virale (de exemplu, gripă, parainfluenza, SARS, adenovirus, infecție cu coronovirus, infecții intestinale, infecții cu herpes, encefalită transmisă de căpușe etc.). În plus, Ergoferon crește eficacitatea tratamentului infecțiilor bacteriene, dacă este utilizat pentru tratamentul lor în combinație cu antibiotice.

Utilizarea Ergoferon înainte și după vaccinare crește eficacitatea vaccinării și asigură, de asemenea, prevenirea infecțiilor virale respiratorii acute și a gripei în perioadele de imunitate post-vaccinare.

Indicații de utilizare

Instructiuni de folosire

Instrucțiuni de utilizare a tabletelor Ergoferon

Tabletele pot fi administrate copiilor de la vârsta de șase luni.

Tabletele nu trebuie luate cu mese, ci, de preferință, cu o jumătate de oră înainte sau după masă. La un moment dat, se ia un comprimat, care trebuie păstrat în gură sub limbă, dizolvându-se până la dizolvarea completă. Nu înghițiți tableta întreagă fără a o absorbi..

Copiilor mici cu vârste cuprinse între șase luni și trei ani li se recomandă să dizolve comprimatul într-o cantitate mică (linguriță) de apă fiartă răcită și să dea ca soluție.

Pentru orice afecțiuni în care este indicată utilizarea Ergoferon, ar trebui să începeți utilizarea medicamentului cât mai curând posibil - când apar primele semne de infecție, fără a aștepta dezvoltarea completă a totalității simptomelor clinice. Medicamentul pentru diverse boli este utilizat în același mod: în primele două ore, comprimatele sunt absorbite la fiecare jumătate de oră (în total 5 comprimate), apoi în timpul rămas al zilei curente, se iau alte 3 tablete la intervale regulate. Adică, în prima zi, se iau în total 8 tablete. În plus, din a doua zi până la sfârșitul tratamentului, luați un comprimat de trei ori pe zi la intervale regulate. Ergoferon este luat până la recuperarea completă, adică durata tratamentului este determinată individual, în funcție de viteza de recuperare. Permis tratamentul continuu cu medicamentul timp de 8 săptămâni.

Pentru a preveni diverse infecții virale, Ergoferon este administrat de un comprimat de 1 până la 2 ori pe zi, la intervale regulate. Durata administrării profilactice este determinată individual și variază de la una la șase luni. Aceasta înseamnă că, pentru prevenire, Ergoferon poate fi luat fără întrerupere timp de 1 până la 6 luni..

Utilizarea Ergoferon atât pentru profilaxie cât și pentru tratament poate fi combinată cu orice alte medicamente antivirale și simptomatice.

Instrucțiuni de utilizare soluție Ergoferon

Soluția este destinată adulților și copiilor cu vârsta peste trei ani..

Soluția nu trebuie luată cu mese, ci în mod optim, cu o jumătate de oră înainte sau după masă. La un moment dat, luați o linguriță de soluție (care corespunde la 5 ml). Soluția Ergoferon nu trebuie înghițită imediat, dar este recomandat să o țineți mai întâi în gură timp de 10 până la 30 de secunde pentru a vă asigura o exprimare maximă a efectului terapeutic al medicamentului. În principiu, soluția poate fi înghițită imediat fără a o ține în gură timp de 10 până la 30 de secunde, dar în acest caz severitatea efectului terapeutic nu va fi maximă.

Pentru tratamentul diferitelor infecții în care este indicată utilizarea Ergoferon, soluția este luată conform aceleiași scheme. Așadar, în prima zi de internare, în primele două ore, trebuie să luați o linguriță (5 ml) de soluție la fiecare jumătate de oră (în total 5 linguri), iar în timpul rămas al zilei curente, ar trebui să beți Ergoferon încă de trei ori într-o linguriță (5 ml) intervale egale de timp. Adică, în prima zi de tratament, se iau în total 8 lingurițe de soluție de Ergoferon. Din a doua zi de tratament, medicamentul este luat o linguriță (5 ml) de trei ori pe zi, la intervale regulate. Soluția este luată până când simptomele dispar complet, dar nu mai mult de opt săptămâni. Adică, durata cursului Ergoferon pentru tratamentul diferitelor infecții este determinată individual pe baza vitezei de recuperare și poate fi de la 1 la 8 săptămâni.

Trebuie amintit că începerea Ergoferon pentru tratamentul diferitelor boli ar trebui să fie cât mai devreme posibil, de la primele semne de infecție. Cu alte cuvinte, nu trebuie să așteptați până când se dezvoltă imaginea clinică completă a infecției, dar puteți începe să luați Ergoferon imediat ce apar primele semne ale unei boli în curs de dezvoltare..

Pentru a preveni diverse infecții virale, soluția de Ergoferon trebuie luată într-o linguriță (5 ml) de 1 până la 2 ori pe zi, timp de 1 până la 6 luni.

Dacă este necesar, soluția de Ergoferon poate fi utilizată în combinație cu orice alte medicamente antivirale sau simptomatice.

Cum să luați Ergoferon pentru prevenire?

Pentru prevenirea oricăror boli în care este indicată utilizarea Ergoferon, medicamentul este recomandat să ia un comprimat sau o linguriță (5 ml) soluție de 1 până la 2 ori pe zi, timp de 1 până la 6 luni, fără întreruperi.

Utilizați în timpul sarcinii și alăptării

Dacă, cu toate acestea, este necesar să se utilizeze Ergoferon de către o femeie însărcinată sau care alăptează, atunci acesta trebuie luat numai dacă beneficiul prevăzut pentru mamă depășește toate riscurile pentru făt. Raportul risc / beneficiu trebuie stabilit de către medicul curant.

Instrucțiuni Speciale

Soluția de Ergoferon conține maltitol în cantitate de 0,09 unități de pâine (XE) pe linguriță (5 ml). Și deși prelucrarea maltitolului într-o cantitate de 0,09 XE necesită o cantitate mică de insulină (mai mică decât pentru prelucrarea 0,09 XE zaharoză), totuși, persoanele cu diabet ar trebui să știe și să țină seama de acest lucru atunci când iau soluția de Ergoferon.

Comprimatele Ergoferon includ lactoză (zahăr din lapte), deci nu sunt recomandate persoanelor care suferă de galactozemie congenitală, malabsorbție de glucoză sau galactoză, precum și de deficit de lactază.

Impact asupra capacității de control a mecanismelor

Tabletele și soluția Ergoferon nu afectează capacitatea de a controla mecanismele, deoarece acestea nu au niciun efect asupra sistemului nervos central. Prin urmare, pe fondul utilizării Ergoferon într-una sau alta formă de dozare (tablete, soluție), vă puteți implica în orice tip de activitate care necesită o rată de reacție și concentrare ridicate.

Supradozaj

În caz de supradozaj accidental cu tablete sau soluție Ergoferon, dispepsie (greață, vărsături, diaree etc.) se poate dezvolta din cauza excipienților care compun medicamentul. În caz de supradozaj, trebuie utilizați agenți simptomatici care elimină manifestările dispepsiei (cu diaree - Loperamidă, cu greață și vărsături - Cerucal).

Interacțiunea cu alte medicamente

Tabletele și soluția Ergoferon nu interacționează semnificativ cu alte medicamente. Aceasta înseamnă că atât comprimatele, cât și soluția de Ergoferon pot fi utilizate în combinație cu orice alte medicamente..

Ergoferon pentru copii

Dispoziții generale

Comprimatele Ergoferon din Rusia sunt aprobate pentru utilizare la copii de la vârsta de șase luni, iar în Belarus - doar de la șase ani. Soluția Ergoferon din Rusia este aprobată pentru utilizarea copiilor de la vârsta de trei ani, iar în Belarus - de la vârsta de șase ani. Restricții mai stricte la utilizarea medicamentului pentru copii în Republica Belarus se datorează particularităților legislației, care permite utilizarea oricărui medicament homeopat pentru copiii de la numai șase ani..

Ergoferon este utilizat pe scară largă atât în ​​Rusia, cât și în alte țări ale fostei URSS pentru tratamentul diferitelor răceli, infecții respiratorii și intestinale la copii. Cu toate acestea, medicii nu au un consens asupra oportunității utilizării pe scară largă a Ergoferon la copii. Astfel, o serie de medici consideră că acest medicament nu trebuie utilizat deseori pentru tratamentul infecțiilor virale, deoarece activează producerea de interferoni din exterior, în urma cărora, cu boli ulterioare, organismul în sine nu începe sinteza interferonilor, așteptând stimularea din exterior. Și interferonii sunt necesari pentru uciderea virusurilor și vindecarea unei boli infecțioase. Drept urmare, o infecție virală care se dezvoltă după cea anterioară, în timpul căreia au fost utilizate interferonii, durează mai mult și mai greu.

Instrucțiuni de utilizare Ergoferon pentru copii

Copiilor sub trei ani trebuie să li se administreze Ergoferon numai sub formă de tabletă. De la vârsta de trei ani, Ergoferon poate fi administrat copiilor atât sub formă de tabletă, cât și în soluție.

Pentru copiii sub trei ani, tableta nu trebuie administrată în întregime, ci dizolvată anterior într-o linguriță de apă fiartă și răcită. Pentru copiii mai mari de trei ani, tableta este administrată în întregime. Soluția pentru copiii peste trei ani este, de asemenea, dată în formă integrală, nediluată..

Atât soluția Ergoferon, cât și tabletele sunt cel mai bine administrate cu o jumătate de oră înainte sau după masă. Cu toate acestea, dacă acest lucru este imposibil din orice motiv, Ergoferon poate fi administrat sub orice formă (atât comprimate cât și soluție) în orice moment, dar nu în timpul meselor.

Tableta trebuie ținută sub limbă, dizolvându-se încet până se dizolvă complet. Soluția sau tableta dizolvată în apă nu trebuie, de asemenea, înghițite imediat, ele trebuie ținute mai întâi în gură timp de 10 până la 30 de secunde pentru a asigura o exprimare maximă a eficacității terapeutice. Înainte de a oferi unui copil un comprimat, o tabletă dizolvată sau o soluție, este necesar să-i explici că trebuie să țineți lichidul în gură și să dizolvați comprimatul și să nu-l înghițiți întreg.

Pentru tratamentul diferitelor infecții în care este indicată utilizarea Ergoferon, comprimatele și soluția sunt utilizate în același mod. În prima zi de tratament, în primele două ore, copilului i se administrează câte o tabletă sau o linguriță (5 ml) soluție la fiecare jumătate de oră. Adică, pentru primele două ore de tratament, copilului i se administrează cinci tablete sau cinci lingurițe de Ergoferon cu un interval între doze de o jumătate de oră. În plus, în timpul rămas al primei zile de tratament, medicamentul este administrat de o tabletă sau o linguriță de soluție de trei ori mai mult la intervale regulate. În total, în prima zi de terapie, copilului i se administrează opt tablete sau opt linguri de soluție Ergoferon. Din a doua zi, medicamentul este administrat câte un comprimat sau o linguriță de soluție de trei ori pe zi, la intervale regulate. Tratamentul este continuat până la recuperarea completă, dar nu mai mult de 8 săptămâni.

Pentru a preveni diverse infecții virale, Ergoferon este administrat copiilor un comprimat sau o linguriță de soluție de 1 până la 2 ori pe zi, timp de 1 până la 6 luni, fără întreruperi.

Când luați Ergoferon, atât pentru profilaxie, cât și pentru tratament, orice alte medicamente antivirale sau simptomatice pot fi în plus incluse în schema de tratament.

Efecte secundare

Ca reacții adverse, atât soluția, cât și comprimatele Ergoferon pot provoca doar reacții alergice sau reacții de intoleranță la orice componentă a medicamentului. Dacă o persoană are o reacție alergică sau orice alte manifestări de intoleranță, atunci trebuie să încetați să luați Ergoferon și să consultați un medic.

Contraindicații

Comprimatele Ergoferon sunt contraindicate numai pentru copiii sub șase luni și în prezența hipersensibilității individuale sau a reacțiilor alergice la orice componentă.

Soluția de Ergoferon este contraindicată pentru utilizare în prezența următoarelor boli sau afecțiuni la o persoană:

 • Vârsta mai mică de 3 ani;
 • Hipersensibilitate individuală sau reacții alergice la orice componente ale medicamentului;
 • Intoleranță la fructoză.
În plus, atât soluția, cât și comprimatele Ergoferon trebuie utilizate cu precauție de către persoanele cu diabet, deoarece ambele forme de dozare conțin o cantitate mică de zahăr.

Analogii

Pe piața farmaceutică internă, medicamentul Ergoferon are medicamente analoge doar în efect terapeutic, și nu are analogi în substanța activă. Adică medicamentele care ar conține aceleași componente active ca Ergoferon nu există pe piața farmaceutică din țările fostei URSS. Există însă analogi de Ergoferon pentru acțiune terapeutică. Aceasta înseamnă că analogii Ergoferon sunt medicamente care conțin diverse substanțe active, dar au efecte terapeutice similare..

Deci, următoarele medicamente sunt analogii Ergoferon pentru acțiune terapeutică:

 • Comprimate Alpizarin;
 • Tablete Amizon;
 • Comprimate de amixină;
 • Tablete pentru copii Anaferon și Anaferon pentru resorbție;
 • Capsule Arbidol, tablete, pulbere pentru suspensie pentru administrare orală;
 • Capsule maxime Arbidol;
 • Tablete Arpetolid;
 • Tablete de Arpeflu;
 • Supozitoare Viburkol;
 • Tablete de hipermină, supozitoare, liofilizat pentru prepararea soluțiilor pentru inhalare și pentru administrare intranazală;
 • Tablete de groprinosină;
 • Tablete de izoprinozină;
 • Tablete și picături imunitare pentru administrare orală;
 • Sirop imunitar;
 • Capsule de Ingavirină;
 • Tablete de iodantipirină;
 • Comprimate Kagocel;
 • Tablete Lavomax;
 • Unguent oxolin;
 • Capsule ORVItol NP;
 • Panavir gel pentru uz local și extern, supozitoare, capsule și soluție pentru administrare intravenoasă;
 • Tilaxin comprimate;
 • Tablete cu Toram;
 • Capsule și tablete Tiloron;
 • Capsule de triazavirină;
 • Tabletele Engistol sunt absorbabile;
 • Pastile de echinacea, granule, picături, pastile.

Ergoferon - analogii sunt mai ieftine

opinii

Aproximativ 2/3 din recenziile Ergoferon sunt pozitive, ceea ce se datorează unui efect vizibil în tratamentul infecțiilor virale respiratorii acute. Din păcate, practic nu există recenzii cu privire la tratamentul altor boli virale cu Ergoferon, ele sunt literalmente izolate, prin urmare nu este posibilă obținerea unei imagini obiective.

Așadar, în analizele privind utilizarea Ergoferon pentru infecții virale respiratorii, este indicat faptul că medicamentul accelerează recuperarea și facilitează cursul bolii, dacă este luat strict conform schemei recomandate. Mulți indică faptul că frigul a dispărut literalmente în 2 până la 3 zile și a mers mult mai ușor decât de obicei. În timp ce luați Ergoferon, temperatura corporală crescută se normalizează cu 2 până la 3 zile, iar fenomenele catariene (snot, tuse) sunt minime. Efectul Ergoferon este deosebit de pronunțat dacă începeți să-l luați la primul semn al unei boli. În aceste cazuri, uneori, medicamentul a ajutat la prevenirea dezvoltării bolii.

Există relativ puține recenzii negative despre Ergoferon și se datorează în principal neîncrederii generale față de toate medicamentele antivirale. Așadar, în astfel de recenzii este adesea indicat faptul că medicamentul părea să ajute cu SARS, dar în același timp nu vreau să beau acest medicament, deoarece acest lucru va duce la faptul că sistemul imunitar va înceta să lupte împotriva virușilor de la sine, fără constrângerea din exterior. Astfel, în ciuda efectului pozitiv obținut în urma consumului de droguri, oamenii lasă feedback negativ despre acesta, deoarece consideră că, în principiu, aceste medicamente dăunează, ca și cum ar amortiza propriul sistem imunitar al organismului..

În plus, există o serie de recenzii negative din cauza ineficienței Ergoferon într-un anumit caz. Există, de asemenea, un număr mic de recenzii negative datorate faptului că Ergoferon a provocat diaree ca efect secundar, deși a fost eficient pentru tratamentul SARS.

Ergoferon pentru copii - recenzii

Majoritatea recenziilor privind utilizarea Ergoferon pentru copii sunt pozitive (aproximativ 85%). Trebuie menționat că toate recenziile privind utilizarea Ergoferon se referă la tratamentul și prevenirea diferitelor infecții virale respiratorii acute la copii. Nu există recenzii privind utilizarea medicamentului pentru copii pentru alte indicații.

Recenziile indică faptul că medicamentul accelerează recuperarea și facilitează foarte mult cursul bolilor respiratorii la copiii de vârste diferite. Părinții indică faptul că pe fondul utilizării lui Ergoferon, febra scade rapid, fenomenele catariene (snot, tuse) nu deranjează mult copilul, iar copilul nu simte slăbiciune generală și dureri corporale, iar ca urmare a infecțiilor virale acute respiratorii, el rămâne destul de activ și nu capricios.

În plus, părinții notează separat comoditatea Ergoferon și capacitatea de a-i oferi copiilor, începând de la vârsta de șase luni. Tabletele nu au gust și, prin urmare, copiii acceptă cu ușurință să le bea, ceea ce este foarte important pentru părinți, deoarece permite tratamentul fără a depune eforturi suplimentare pentru a-l convinge pe copil să ia medicamentul.

De asemenea, părinții remarcă inofensivitatea și eficacitatea mai mare a Ergoferon în comparație cu alte medicamente antivirale pe care le-au folosit anterior, cum ar fi Anaferon, Arbidol și Viferon.

Mulți părinți din recenzii indică faptul că, după utilizarea Ergoferon pentru tratamentul infecțiilor virale respiratorii acute, au continuat să administreze medicamentul timp de 1 până la 2 luni pentru prevenire. Această metodă profilactică a fost foarte eficientă, deoarece copiii au urmat instituții preșcolare sau școli și nu s-au îmbolnăvit o perioadă lungă de timp (cel puțin trei săptămâni).

Unele recenzii indică faptul că medicamentul a fost ineficient în tratamentul infecțiilor virale respiratorii acute, dar a fost eficient ca măsură preventivă, datorită căreia copilul a mers calm la școală sau la grădiniță și nu a fost bolnav.

Recenziile negative privind utilizarea Ergoferon la copii sunt puține și se datorează fie ineficacității medicamentului în acest caz particular, fie atitudinii fundamental negative a părinților față de agenții antivirali, indiferent de efectul terapeutic.

Ergoferon - recenzii ale medicilor

Recenziile medicilor despre Ergoferon în aproape toate cazurile sunt pozitive, ceea ce se datorează mai multor motive. În primul rând, medicamentul accelerează recuperarea și facilitează cursul infecțiilor virale respiratorii acute la mulți copii bolnavi și adulți, adică se dovedește a fi eficient și potrivit pentru o gamă largă de pacienți. În al doilea rând, Ergoferon practic nu provoacă reacții adverse, ceea ce reprezintă și un avantaj semnificativ al medicamentului în ochii medicilor. În al treilea rând, Ergoferon este un medicament homeopat și, prin urmare, sigur, potrivit pentru adulți și copii. Și chiar dacă medicamentul este ineficient într-un anumit caz, acesta nu va aduce prejudicii, ceea ce este foarte important în cazul tratamentului copiilor mici.

Cu toate acestea, există recenzii negative ale medicilor despre Ergoferon, care se datorează în principal a două motive. În primul rând, unii medici, în principiu, au o atitudine negativă față de medicamentele homeopate, nevrând nici măcar să-și evalueze eficiența pe baza observațiilor personale ale pacienților. Această opinie se bazează pe faptul că, conform statisticilor, eficacitatea remediilor homeopate este de aproximativ 30%, ceea ce este comparabil cu efectul placebo. Pe această bază, se crede că remediile homeopate sunt un „manechin”, iar eficacitatea lor nu a fost dovedită. Medicii respectând acest punct de vedere, în principiu, îl consideră pe Ergoferon un „manechin” și nici nu încearcă să-și evalueze eficacitatea pe baza propriilor observații.

În al doilea rând, o serie de medici consideră că utilizarea stimulentelor pentru producerea de interferoni, inclusiv Ergoferon, este negativă pe termen lung, deși există un efect pe termen scurt. Deci, medicii consideră că sub influența stimulatorilor producției de interferoni, organismul însuși încetează să declanșeze mecanismul de sinteză al acestor substanțe, așteptând un fel de apăsare din exterior sub formă de tabletă. Drept urmare, cu fiecare răceală ulterioară, o persoană va trebui să ia medicamente care să inducă producerea de interferoni, deoarece organismul însuși va începe să producă aceste substanțe foarte târziu, când boala „va arde” în vigoare. Drept urmare, dacă luați în mod regulat inductori pentru producerea de interferoni, atunci în perioada de infecție virală respiratorie acută, când din anumite motive astfel de medicamente nu sunt utilizate, o persoană se va îmbolnăvi extrem de greu și mult timp, deoarece interferonii proprii vor fi produși încet și nu în timp util, fără a primi un stimul extern sub formă de tabletă. Prin urmare, medicii consideră că luarea Ergoferon, desigur, ajută la SARS-ul actual, dar complică cursul următoarei răceli, care mai devreme sau mai târziu se va dezvolta la orice persoană.

Ce este mai bun decât Ergoferon?

În practica medicală, nu există un răspuns fără echivoc la întrebarea „Ce este mai bun Ergoferon?”, Deoarece este imposibil să găsești un remediu care în diverse situații și în diferite persoane s-ar dovedi a fi mai bun din toate punctele de vedere decât altul, similar, similar în calitate și spectru cu efect terapeutic. Prin urmare, medicul în loc să stabilească „care este mai bine?” folosiți termenul „ce este optim?”.

În același timp, medicamentul optim se referă la medicamentul care este cel mai bun pentru o anumită persoană într-o anumită situație. Mai mult, pentru aceeași persoană cu două infecții virale respiratorii acute diferite, medicamente complet diferite pot fi optime. Această stare de lucruri se datorează caracteristicilor individuale ale organismului, precum și unicității fiecărei boli specifice, când există o serie de factori care nu se repetă niciodată (de exemplu, starea sistemului nervos, umiditatea și temperatura aerului în stradă, în apartament, confortul condițiilor de muncă și de viață etc..d.).

Prin urmare, este imposibil să spunem care medicament este mai bun decât Ergoferon. Într-adevăr, în fiecare caz, diferite medicamente se pot dovedi a fi cele mai bune sau, dimpotrivă, nu se poate găsi nimic mai bun decât Ergoferon. Din această cauză, pentru a identifica cel mai bun medicament pentru tine, trebuie să încerci diverse medicamente și să le alegi pe cel mai bun.

Ergoferon sau Kagocel?

Ambele medicamente au un efect imunomodulator și antiviral și contribuie, de asemenea, la producerea de interferon. Cu toate acestea, Ergoferon este un remediu homeopat, dar Kagocel nu este. Prin urmare, Ergoferon este eficient numai atunci când este utilizat în stadiile inițiale ale bolii și, dacă începeți să-l luați în a 2-a - 4-a zi a ARVI, va fi inutil. Kagocel, spre deosebire de Ergoferon, este eficient în orice stadiu al bolii..

Prin urmare, dacă boala s-a „arătat” deja în vigoare, este mai bine să folosiți Kagocel. Dacă ARVI abia începe, atunci este mai bine să folosiți Ergoferon.

În plus, Ergoferon este aprobat pentru utilizarea de la copii de la șase luni, iar Kagocel doar la șase ani. Prin urmare, dacă este necesar să se trateze un copil sub 6 ani, Ergoferon trebuie ales. De asemenea, Ergoferon provoacă extrem de rar reacții alergice, iar Kagocel - mult mai des. Prin urmare, persoanele predispuse la reacții alergice, Ergoferon este mai bun.
Mai multe informații despre Kagocel

Autor: Nasedkina A.K. Specialist în cercetare biomedicală.