Antibioticul Klacid este un medicament original pentru tratamentul infecțiilor bacteriene la adulți și copii. Disponibil în tablete, pulbere și granule pentru prepararea soluției. Acesta este vândut de prescripție medicală, prețul mediu începe de la 450 de ruble per curs. Datorită costului ridicat, prezenței contraindicațiilor, nemulțumirii calității sau efectului, reacțiilor adverse care au apărut și defectelor din organizațiile farmaceutice ale cumpărătorilor, întrebarea este ce trebuie înlocuit cu Klacid. Selecția unui analog este efectuată de un medic, înainte de a cumpăra, ar trebui să citiți instrucțiunile de utilizare.

efect farmacologic

Klacid este un antibiotic dezvoltat de o companie farmaceutică germană. Producția este localizată în toată lumea: Franța, Italia, ambalarea și ambalarea în Rusia. Dezavantajul este costul ridicat, deoarece medicamentul este original și au fost efectuate studii clinice, a fost detectată frecvența reacțiilor adverse.

Compoziția medicamentului include claritromicina, care are un efect bactericid și bacteriostatic, perturbă sinteza proteinelor intracelulare.

Indicații pentru utilizarea Klacid

Suspensia și comprimatele Klacid au efect antibacterian și sunt utilizate pentru următoarele boli:

 • amigdalită, faringită, amigdalită;
 • otită;
 • sinuzită, sinuzită;
 • bronșită, pneumonie;
 • infecții ale pielii și țesuturilor moi.

Medicamentul este utilizat în terapia complexă pentru irigarea Helicobacter pylori, care provoacă gastrită și ulcer gastric. Se utilizează împreună cu inhibitori de De-Nol și pompa de protoni (Omeprazol, Pantoprazol, Esomeprozol).

Klacid - instrucțiuni de utilizare

Medicația bazată pe claritromicină și analogii sunt folosiți conform indicațiilor unui medic. Se beau de două ori pe zi, după 12 ore. Când săriți o doză, nu dublați doza.

Cursul tratamentului depinde de boală și are o medie de 5-7 zile. Doza exactă este selectată pe baza datelor personale ale pacientului (copil sau adult, greutate, bătrânețe), istoricul altor boli (insuficiență hepatică și renală).

Restricția la programare este sarcina și alăptarea, anomalii cardiace severe, insuficiență hepatică.

Bea înainte sau după mese

Medicamentul Klacid, conform instrucțiunilor, poate fi luat indiferent de masă. După utilizare, greață, vărsături, dureri de stomac, tulburări intestinale (constipație, diaree, flatulență), pot apărea reacții alergice.

Pentru a preveni efectele nedorite, este recomandat să bei antibiotic după mese cu multă apă obișnuită..

Analogii lui Klacid

Dacă este imposibil să cumpărați un medicament scump, prezența contraindicațiilor și manifestarea reacțiilor nedorite, Klacid poate fi înlocuit cu analogi. Toate medicamentele sunt eliberate cu rețeta medicului, astfel încât coordonarea cu un specialist și proiectarea unui formular special pentru concediul de la organizațiile de farmacie sunt necesare.

Notă! Auto-medicația poate fi înlocuită numai cu analogi care conțin Claritromicină. Acest lucru este posibil, deoarece denumirea chimică este scrisă în rețetă. Atunci când alegeți un înlocuitor, ar trebui să vă familiarizați cu restricțiile de vârstă, caracteristicile de admitere.

O listă de analogi Klacid cu indicarea formei de eliberare, a prețurilor la Moscova și țara de origine

analogicFormular de eliberarePreț, în rubleȚara producătoare
KlacidComprimate de 250 mg600-850Germania, Italia, Franța
Comprimate de 500 mg750-1050
uniformă pentru copii550-800
Klacid SRtablete400-750
ClaritromicinăTablete de 250 și 500 mg100-550Rusia, Israel
Sumamed250 mg capsule390-550Croaţia
suspensie180-600
Comprimate de 125 mg280-400
Comprimate de 500 mg400-600
Supraxcapsule650-850Olanda
suspensie550-750
tablete dispersabile750-1050
amoxiclavsuspensie100-350Slovenia
tablete200-450
Clubbuckspastile 250200-350India
500 de comprimate250-600
Flemoxintablete200-550Olanda

Macropen

Medicamentul importat Macropen este un analog din grupul macrolide. Disponibil în tablete și suspensii. Este prescris pentru rezistența bacteriană la peniciline și intoleranța lor (Amoxicilină, Amoxiclav, Flemoxin, Flemoclav, Augmentin etc.).

Vilprafen

Analogul german sau francez de Vilprafen aparține grupei macrolide și conține josamicină. Conform indicațiilor, acesta poate fi prescris de un medic în timpul sarcinii pentru tratamentul infecțiilor bacteriene. Disponibil în tablete și suspensii convenționale, sub formă solubilă. Se bea de 2-3 ori pe zi.

Levofloxacina

Un analog din grupul fluorochinolilor este Levofloxacin. Produs de companii farmaceutice sub următoarele denumiri comerciale:

 • Levofloxacina;
 • Levolet;
 • Stânga;
 • Lebel;
 • Levostar;
 • Levoflox;
 • Remedi
 • Tavanic și alții.

Avantajul Levofloxacinei este o singură sau dublă utilizare pe zi timp de 5-10 zile.

Hemomycin

Un analog bazat pe azitromicină este hemomicina. Avantaj - un spectru larg de acțiune și utilizare o dată pe zi, timp de 3-5 zile la adulți. În practica copiilor se folosește o suspensie, doza se împarte în 2 doze.

Zinnat

Medicamentul din a doua generație de cefalosporine este Zinnat. Este utilizat în tablete și suspensii. Mai eficient și mai sigur omologul său - Suprax.

Klacid sau claritromicină - care este mai bine

Klacid este un medicament original, importat, bazat pe claritromicină. Este disponibil în două comprimate - Klacid 250 mg și 500 mg, suspensie pentru copii. Are un spectru larg de acțiune, este utilizat pentru boli ale organelor ORL, ale sistemului respirator, pielii și țesuturilor moi.

Claritromicina este un analog mai ieftin al Clacidului. Este realizat conform brevetului unei companii farmaceutice străine, dar nu a fost investigat clinic, biodisponibilitatea medicamentului, frecvența reacțiilor adverse nu a fost clarificată. Sunt utilizate alte substanțe și tehnologie suplimentară, precum și materii prime de la un alt producător. Înlocuitorul rus este disponibil numai în tablete de 250 și 500 mg, există și un omolog israelian.

Cel mai aproape de eficacitatea medicamentului israelian Clarithromycin-Teva, al cărui preț este mai mare decât cel rus.

Klacid sau Sumamed

Sumamed este un substitut pentru Klacid pe bază de azitromicină, care este disponibil în suspensie, capsule și tablete pentru copii și adulți. Pentru o utilizare convenabilă, dacă este necesar, dizolvându-se în apă sau resorbție, cu dificultăți de înghițire, este creată o nouă formă - comprimate dispersabile. Celălalt avantaj al acestora este că prețul este mai mic cu până la 25%.

Sumamed aparține grupului de macrolide, are efect bactericid și bactericid. Klacid din același grup de antibiotice. Diferența este în substanța activă, politica de prețuri, cursul de utilizare. Sumamul pentru copii este mai bun dacă nu există dependență și rezistență la azitromicină.

Avantaje: preț mai mic, utilizare în copilărie de 2 ori pe zi, pentru o perioadă de 5-7 zile. Cursul tratamentului la adulți este de 3-5 zile.

Ceea ce este mai puternic - Klacid sau Sumamed individual. Înainte de a prescrie, este necesar să se determine agentul cauzal al bolii și rezistența la antibiotice. Sumamed nu este utilizat pentru tratarea gastritei provocate de Helicobacter pylori. Când se aplică, există o creștere a probelor de ficat, un efect negativ asupra microflorei intestinale.
Când se utilizează Klacid, reacții alergice, pot apărea simptome neurologice. Alegerea medicamentului trebuie făcută pe baza analizei.

Suprax sau Klacid

Suprax este un analog al cefalosporinelor moderne bazate pe cefixime. Este prescris pentru faringită, amigdalită și sinuzită, bronșită, otită medie, forme necomplicate de gonoree și infecții ale tractului urinar. În practica copiilor, este utilizat conform prescripției de către un medic de la 6 luni, este disponibil în sirop. Pentru adulți se realizează sub formă de tablete, capsule, solubile într-o cavitate orală sau apă.

Suprax este utilizat de adulți o dată pe zi, în același timp, timp de 7-10 zile. Pentru copii, doza zilnică poate fi împărțită în două doze.

Cu angina cauzată de streptococul hemolitic, este mai bine să alegeți un medicament diferit de Suprax sau Klacid 500 mg. Ce este mai eficient - individual în fiecare regim terapeutic, rezultatul tratamentului depinde de tipul de agent patogen și de sensibilitatea la antibiotice.

Klacid sau Klacid SR

Medicamentul Klacid este un antibiotic pentru adulții cu un conținut de substanță activă de 250 și 500 mg, pentru copii. Este o formă originală, brevetată..

O altă formă cu prefixul acțiune prelungită, care conține, de asemenea, 500 mg de substanță activă este claritromicina. Diferența dintre analogii în frecvența de administrare: băutură obișnuită de două ori pe zi, Klacid SR 500 extins - o dată pe zi, în același timp. Această formă este cea mai convenabilă pentru adulți. În acest caz, nu puteți rupe și mușca comprimatele.

Klacid sau Amoxiclav - ceea ce este mai bine

Amoxiclav este un preparat combinat de penicilină care conține un inhibitor de beta-lactamază și amoxicilină. Disponibil în pulbere pentru suspensie pentru copii, tablete obișnuite și solubile pentru pacienții cu vârsta de 12 ani și peste. Amoxiclav este adesea prescris de medici datorită prețului accesibil.

Atunci când alegeți între Klacid sau Amoxicilină (Amoxiclav), merită să vă opriți din prima datorită eficienței sale mai mari.

Klabaks sau Klacid

Klabaks - înlocuitor Klacid, bazat pe claritromicină indiană. Disponibil într-o formă - în tablete cu un conținut de substanță activă de 250 și 500 mg.

Klabaks și Klacid sunt aceleași medicamente cu o singură substanță și indicații, limitări. Diferența este că analogul este mai ieftin, pentru că utilizează materii prime de la un alt producător și nu au fost efectuate studii clinice pentru a verifica eficacitatea și frecvența reacțiilor adverse.

Klacid sau Augmentin

Augmentina este un substitut pentru Amoxiclav, cu aceeași compoziție: conține amoxicilină și acid clavulanic. Disponibil în tablete dispersabile și solubile, precum și în suspensie. Datorită prescripției frecvente de către medicii Augmentin, bacteriile au dezvoltat rezistență la substanța activă a medicamentului. În aceste cazuri, medicamentul la alegere este Klacid original..

Ceea ce este mai bine - Klacid sau Flemoxin Solutab

Flemoxin este un analog importat al suspensiei Klacid pentru copii, disponibil sub formă de tablete solubile. Conține amoxicilină. Se aplică de 2-3 ori pe zi, timp de 5-10 zile. Este prescris pentru tratamentul gastritelor și ulcerelor stomacale provocate de bacteria Helicobacter pylori..

Klacid și Flemoxin solutab - medicamente antibacteriene, diferă prin compoziție, indicații, caracteristici de utilizare. Ceea ce este mai bine depinde de istoricul medical. Atât medicamentele rețetate, alegerea poate fi făcută împreună cu un specialist.

Antibioticul Klacid este disponibil în tablete, granule și pulbere pentru suspensie. Formele solubile sunt utilizate în copilărie și sunt rapide în acțiune. Selecția analogilor este mai ieftină pentru copii și adulți ar trebui să fie efectuată de un medic, conform rezultatelor unei analize a rezistenței la bacterii.

Cel mai bun analog al Klacid: o comparație de medicamente și recenzii despre acestea

Producătorii de agenți antibacterieni oferă o mare varietate de medicamente cu denumiri comerciale diferite. În acest caz, compoziția unor medicamente este absolut identică. O varietate de generice și înlocuitori, suplimentați cu componente minore și aditivi, umplu din ce în ce mai mult rafturile lanțurilor farmaceutice. Astăzi veți afla ce analog al Klacid poate fi ales. Trebuie să se înțeleagă imediat că auto-medicația poate fi periculoasă. În special medicii nu primesc antibiotice din capriciu.

"Klacid": instrucțiuni de utilizare, recenzii

Antibioticul este disponibil sub trei forme. La discreția dumneavoastră, puteți alege pastile, injecții sau suspensii. Acesta din urmă este folosit mai des la copii. Substanța activă a medicamentului - claritromicina - se referă la antimicrobiene cu spectru larg, macrolide. Medicamentul "Klacid" (tablete și suspensie) este prescris pentru leziunile bacteriene ale tractului respirator superior și inferior, organelor ORL, precum și pielii. Este important ca microorganismele care au provocat infecția să fie sensibile la substanța activă. Deci, de exemplu, bacteriile gram-negative care descompun lactoza, sunt rezistente la medicamentul revendicat.

Aplicați „Klacid” la 250-500 mg de două ori pe zi. Durata tratamentului variază de la 5 la 14 zile. Pentru copii, medicamentul este prescris într-o doză individuală, în funcție de vârstă și greutatea corporală, sub supravegherea unui medic. Este contraindicată utilizarea medicamentului cu hipersensibilitate, funcție renală afectată, sarcină și alăptare.

„Klacid” (suspensie) - spun recenzii - are un gust bun. Este convenabil să fie administrat copiilor împreună cu lapte. Un astfel de medicament costă aproximativ 400 de ruble la 60 ml. Medicamentul în tablete (10 bucăți de 250 mg) poate fi achiziționat pentru 600 de ruble. Spun pacienții, infuziile sunt rareori prescrise. Costul unei fiole de 500 mg este de 650-700 de ruble.

Înlocuitor ieftin pentru claritromicină

Un analog al Klacid poate fi găsit ieftin. Multe recenzii ale consumatorilor sunt negative doar din cauza prețului antibioticului. Nu toată lumea își poate permite să cumpere pastile pentru aproape 1000 de ruble. Există o nevoie de a găsi un medicament mai accesibil. Aceasta a fost Claritromicina. Conține aceeași substanță activă ca în instrumentul original. Cu toate acestea, costul comprimatelor este de aproximativ 250 de ruble. În același timp, pachetul va conține 14 pastile, nu 10. Spre deosebire de un medicament american scump, acest medicament este produs în Rusia.

Indicațiile pentru analogi sunt aceleași. Diferența este că medicamentul intern poate fi folosit și pentru tratarea ulcerelor tractului digestiv, dar în combinație cu medicamente suplimentare. Acest medicament nu este utilizat în aceleași cazuri ca predecesorul său. Este inacceptabil să îi oferi copiilor sub 12 ani. Dacă alegeți să cumpărați „Klacid” sau „Claritromicină” pentru un copil, atunci primul medicament va reprezenta un avantaj sub formă de suspensie.

Ecositrină: medicament pe bază de claritromicină

Ce altceva puteți găsi un analog? „Klacid” poate fi înlocuit cu tablete „Ekozitrin”. Un astfel de medicament costă de la 200 de ruble. Fiecare comprimat conține claritromicină 500 mg și excipienți. Un medicament este prescris pentru leziunile bacteriene ale urechii, nasului, gâtului, bronhiilor și plămânilor. Se folosește pentru tratarea infecțiilor cutanate și a ulcerațiilor stomacale. Este contraindicată utilizarea „Ekozitrinei“ cu insuficiență renală, sensibilitate, hipokalemie. Contraindicațiile rămase coincid cu medicamentul revendicat. Durata tratamentului, spre deosebire de analogii precedenți, este de 10-14 zile. În unele cazuri, este recomandabil să luați un antibiotic timp de șase luni.

Sumamed: un omolog popular

„Klacid” sau „Sumamed” - care este mai bine? Această întrebare apare adesea la persoanele care sunt cel puțin puțin versate în medicină. Aceste două medicamente sunt comparate pentru că ambele aparțin macrolidelor. Substanțele care le compun sunt diferite. O componentă a Sumamed este azitromicina. După cum se revendică, acest medicament este disponibil sub formă de tablete și suspensii. O soluție de administrare internă este produsă, dar practic nu este la cerere. Costul ambalajului „Sumamed” este de aproximativ 500 de ruble. Un medicament este prescris în același scop ca Klacid. De asemenea, acest analog poate fi utilizat pentru a trata infecțiile genitale..

Dacă un medic prescrie Klacid sau Sumamed, care este cea mai bună alegere? Ultimul medicament are o mare popularitate. De asemenea, plusul său este că trebuie să luați doar un comprimat pe zi. Spre deosebire de „Klacid”, „Sumamed” este inacceptabil de utilizat în timpul meselor și cu atât mai mult cu cât se amestecă cu lapte.

Înlocuitori de amoxicilină

Dacă aveți intoleranță la substanțele active ale preparatului Klacid, atunci puteți alege un substitut cu o compoziție diferită, de exemplu, pe bază de amoxicilină. Această substanță activă aparține seriei de antibiotice penicilină. Un reprezentant popular sunt comprimatele Flemoxin. Există, de asemenea, denumiri comerciale pentru medicamente: Amoxicilină, Amosină, Ospamox, Ecobol și altele. „Klacid” sau „Flemoxin” - care este mai bine să alegeți? Ultimul medicament are avantajele și dezavantajele sale:

 • Flemoxina trebuie luată de trei ori pe zi, iar Klacid trebuie luată două;
 • Antibioticul penicilinei provoacă deseori tulburări digestive;
 • "Flemoxin" - comprimate dispersabile (pot fi dizolvate în apă);
 • Acest analog costă aproximativ 350 de ruble. pentru 20 buc.;
 • „Flemoxin” ajută la bolile gastro-intestinale cauzate de microorganisme sensibile la acesta;
 • acest medicament poate fi utilizat în timpul sarcinii și pentru a trata bebelușii.

Rândul cefalosporinei

„Klacid” - tablete și suspensii care pot provoca o alergie. Prin acest rezultat, medicația este adesea înlocuită cu antibiotice aparținând seriei cefalosporonului, o nouă generație. Înlocuirea medicamentului revendicat poate fi medicamente: "Suprax", "Ceflexin", "Ceftriaxona", "Cefatoxim" și așa mai departe.

Aceste antibiotice inhibă dezvoltarea bacteriilor prin deteriorarea peretelui lor. Medicii spun că numai tractul gastrointestinal este absorbit de ceflexină. Prin urmare, medicamentele rămase sunt prescrise pentru administrare intravenoasă și intramusculară. Dacă se administrează pe cale orală, va exista o iritare severă a mucoaselor stomacului și intestinelor. Costul medicamentului „Ceflexin” (16 comprimate) nu este mai mare de 150 de ruble. Prețul accesibil este important și pentru consumator..

Opiniile formate despre medicamente schimbabile

Dacă decideți să luați analogul Klacid, atunci trebuie să discutați cu siguranță acest lucru cu medicul dumneavoastră. Toate medicamentele descrise au un efect antibacterian larg. Poate că acesta este singurul lucru care îi unește. Cost, schemă de admitere, denumire comercială și compoziție - așa diferă. Unele medicamente sunt adesea prescrise copiilor și mamelor în așteptare (Flemoxin), în timp ce altele sunt medicamente ilegale în pediatrie..

Recenziile despre antibiotice sunt diferite. Cert este că aceeași medicație poate afecta oamenii în moduri complet diferite. Medicamentul ajută pe cineva rapid și eficient. Pentru alții, antibioticul este eficient, dar, în același timp, provoacă o funcție digestivă supărată. Există cazuri când medicamentele au provocat o alergie severă, ceea ce a înrăutățit doar starea de bine a pacientului. Este imposibil să spunem fără echivoc că acest medicament este bun, iar celălalt este rău. Prin urmare, pentru a determina cel mai bun analog, trebuie să cunoașteți istoricul medical al pacientului care urmează să ia medicamentul.

In cele din urma

Astăzi ai aflat care este antibioticul Klacid. Suspendarea devine din ce în ce mai frecventă pentru consumatori. Prin urmare, ei sunt nevoiți să caute un alt medicament care poate fi utilizat pentru copii. Înainte de a utiliza orice înlocuitor, citiți instrucțiunile de utilizare, acordând o atenție deosebită contraindicațiilor, dozajului recomandat și posibilelor reacții adverse. Sanatate buna!

Pentru ce este prescris Clarithromycin??

În cazul infecțiilor de lungă durată sau când este imposibil de utilizat cele mai populare antibiotice, se utilizează Claritromicina. Acest medicament are un efect bacteriostatic, este rezistent la mediul acid al stomacului și are multe analogi..

Caracteristicile generale ale medicamentului

Claritromicina este un medicament antibacterian semisintetic din grupa macrolidelor. Acestea sunt cele mai sigure antibiotice cu spectru larg. Acestea prezintă activitate bacteriostatică împotriva microorganismelor patogene intracelulare care sunt rezistente la acțiunea medicamentelor altor grupuri..

Particularitatea Claritmicinei, la fel ca toate celelalte macrolide, este efectul său imunomodulator și slab antiinflamator..

Claritromicina este un antibiotic ieftin care are multe avantaje față de alții:

 • trebuie să ia de 2 ori pe zi;
 • aprobat pentru utilizare din anul;
 • provoacă un minimum de reacții adverse;

Dar Claritromicina nu este prescrisă la fel de des ca alte antibiotice, deoarece se crede că are activitate antimicrobiană scăzută. De obicei, este combinat cu alte medicamente sau se aleg analogii săi..

Indicații de utilizare

Claritromicina inhibă sinteza microorganismelor proteice. Este activ împotriva celor mai cunoscute bacterii gram-pozitive și gram-negative, atât aerobe, cât și anaerobe. Acesta afectează chiar tulpinile spitalicești, microorganismele intracelulare și bacteriile care produc beta-lactamaze. Claritromicina este capabilă să distrugă pneumococii, streptococii, legionella, spirochete, listeria, clamidia, micobacterii.

Eficiența ridicată a claritromicinei se explică prin capacitatea sa de a forma metaboliți în organism, care au și activitate antibacteriană.

Acest medicament este prescris cel mai adesea pentru adulții cu boli infecțioase severe sau pe termen lung. Indicațiile pentru utilizarea acestuia sunt:

  amigdalită, amigdalită, sinuzită, faringită, laringită și alte infecții ale tractului respirator superior;

Dar principalul avantaj al Claritromicinei față de alte antibiotice este că ajută la gastrită și ulcer peptic. Acest medicament inhibă activitatea H. pylori. Această bacterie, care trăiește în mediul acid al stomacului, este rezistentă la majoritatea medicamentelor antibacteriene, de aceea este dificil să o distrugi. Pentru eradicarea H. pylori, terapia combinată bazată pe claritromicina, care este rezistent la mediul acid al stomacului, este utilizat.

Contraindicații și reacții adverse

Deși Claritromicina este considerată cel mai puțin toxic antibiotic, provoacă, de asemenea, reacții adverse. Mai ales adesea apar cu intoleranță individuală, boli ale ficatului și rinichilor. Nu este recomandat să luați acest medicament în timpul sarcinii, în timp ce alăptați, tulburări ale ritmului cardiac, hipokalemie. Tabletele și capsulele de 250 sau 500 mg nu pot fi administrate copiilor sub 12 ani..

Dacă nu țineți cont de contraindicații sau nu respectați recomandările medicului privind dozarea medicamentului, sunt posibile următoarele consecințe negative ale administrării acestuia:

 • erupții cutanate, umflarea laringelui;
 • greață, vărsături;
 • glosită, stomatită, tulburări gustative;
 • Dureri de stomac;
 • tulburarea intestinului;
 • colită pseudomembranoasă;
 • afectarea funcției hepatice;

Mai ales adesea apar reacții adverse atunci când luați Claritromicină în doze mari sau pentru o lungă perioadă de timp. Mai mult, astfel de simptome pot apărea chiar și după ceva timp după întreruperea medicamentului. Dacă acest antibiotic nu este luat conform indicațiilor sau depășește doza, este posibilă dezvoltarea rezistenței bacteriene și apariția suprainfecției..

Atunci când luați acest medicament, apar deseori amețeli, somnolență și slăbiciune, este nedorit într-o astfel de condiție să conduceți.

În tratamentul claritromicinei, trebuie luată în considerare compatibilitatea acesteia cu alte medicamente. Nu îl puteți folosi cu cisapridă, terfenadină, astemizol, midazolam, colchicină, alcaloizi ergotici, statine. O astfel de terapie crește riscul reacțiilor adverse. Utilizarea claritromicinei împreună cu aminoglicozidele pot duce la deteriorarea organului auzului, împreună cu anticoagulante - la sângerare. Și medicamente, cum ar fi fenobarbitalul, fenitoina, extracte de sunătoare pot reduce eficacitatea antibioticului.

Caracteristici ale aplicației

Acest medicament este prescris de un medic, de obicei pentru boli infecțioase ale tractului respirator sau pentru eradicarea H. pylori. Tabletele și capsulele sunt utilizate pentru adulți și copii de la 12 ani, 250 mg de două ori pe zi. În cazuri severe, de exemplu, cu sinuzită sau infecții micobacteriene, doza poate fi crescută la 500 mg de 2 ori pe zi. Durata tratamentului este de 1-2 săptămâni.

Cu eradicarea lui H. pylori, Claritromicina este combinată cu alți agenți antibacterieni. Este de obicei prescris în asociere cu Amoxicilina. Uneori metronidazolul sau tetraciclina sunt incluse în schema de tratament. În plus, trebuie să luați omeprazol. Claritromicina se administrează la 500 mg de două ori pe zi. Cursul tratamentului este de 10 zile.

Pentru pacienții cu insuficiență hepatică și rinichi, doza este redusă, nu pot lua mai mult de 250 mg de 2 ori pe zi, uneori este chiar recomandat de 1 dată pe zi. Copiilor sub 12 ani li se prescrie Claritromicină sub formă de suspensie. Doza trebuie să fie strict conform instrucțiunilor, în funcție de greutatea copilului. Aceasta este, de obicei, 15 mg / kg..

Luarea medicamentului nu depinde de aportul alimentar, deoarece claritromicina nu se descompune în mediul acid al stomacului. Dar nu poți bea alcool în timpul tratamentului. Acest lucru crește toxicitatea medicamentului și crește riscul de reacții adverse..

Dacă ați ratat o doză, trebuie să o beți cât mai curând posibil. Dar nu poți dubla doza. Cu o supradoză, de obicei apar simptome de deteriorare a tractului gastro-intestinal. Spălarea gastrică și terapia simptomatică sunt utilizate pentru tratament, hemodializa este ineficientă.

Analogii și înlocuitorii medicamentului

Claritromicina aparține grupului de macrolide. Prin urmare, toate antibioticele sale aparțin analogii săi. Au un efect și proprietăți similare. În funcție de substanța activă, acestea au caracteristici mici.

Un drogSubstanta activaProducătorPreț
Azitromic Azitromicină Azicit Zitrolidă Sumamed HemomicinăazitromicinaValenta, TEVA, Stada3 bucăți de 500 mg 215 ruble
VilprafenjosamicinăAstellas Pharma B.V.10 bucăți 500 mg 580 ruble
Klabaks Klaritsin Klatsid Fromilid EkozitrinClaritromicinăLaboratoarele Abbott, TEVA, ABBA-Rus, Ranbaxy10 bucăți 500 mg 330 ruble
MacropenmidecamicinaKRKA16 bucăți de 400 mg 350 ruble
Roxithromycin Rulid Rulitsin EsparoksiroxitromicinaLLC Ozon10 bucăți de 150 mg 260 ruble
Rovamicina SpiramicinaspiramicinăSanofi, Veropharm10 bucăți de 3 milioane UI 1600 ruble
eritromicinăeritromicinăSinteză OJSC, Moskhimpharmpreparaty10 bucăți 250 mg 80 ruble

Alegerea analogului depinde de severitatea bolii, de agentul patogen și de caracteristicile individuale ale pacientului. În ciuda faptului că macrolidele au un spectru de acțiune similar, fiecare medicament are propriul său spectru de utilizare.

Caracteristici ale azitromicinei

Unul dintre cele mai populare antibiotice ale grupei macrolide este medicamentul Azitromicină. De asemenea, este cel mai eficient în tratamentul bolilor infecțioase ale tractului respirator superior. Medicamentul este disponibil sub formă de pulbere, suspensie, sub formă de tabletă. Tabletele și capsulele vin în doze de 125, 250 și 500 mg.

Azitromicina este activă împotriva clamidiei, micoplasmei, enterobacteriei, H. influenzae, precum și a bacteriilor care se înmulțesc fără oxigen. Este folosit pentru a distruge bolile cauzate de Pseudomonas aeruginosa, care este rezistent la alte antibiotice. Acest medicament este de asemenea eficient pentru astfel de boli:

 • pneumonie prelungită;
 • bronsita acuta;
 • amigdalită catarrală și purulentă;
 • traheobronșitele;
 • otita medie;

Diferența este și faptul că acest medicament este mai bine tolerat decât claritromicina. Iar capacitatea de a realiza concentrații mari în țesuturi asigură recuperarea într-un timp scurt. Cursul mediu de tratament durează 3-5 zile. Mai mult decât atât, trebuie să luați Azitromicină 1 dată pe zi, de preferință, în același timp,.

Cu această substanță activă, sunt disponibile mai multe medicamente. Este vorba despre Azitral, Azicid, Zitrolidă, Hemomicină, Sumamox, Factorul Z, Sumamed. Toate au aceleași proprietăți și sunt schimbabile. Dar siguranța și prețul depind de producător. Mai popular este Sumamed. Este adesea prescris pentru infecții urinare sau respiratorii severe..

Comparație de claritromicină cu azitomicină

Înainte de a decide să înlocuiți un medicament, trebuie să aflați diferența dintre Claritromicină și Azitromicină. În ciuda faptului că prezintă în egală măsură activitate bacteriostatică împotriva unei game largi de microorganisme, există o diferență. Azitromicina se acumulează mai bine în țesuturi, în special în mucoasele tractului respirator. Și în acest caz, începe să prezinte un efect bactericid.

Există astfel de diferențe între aceste medicamente:

CaracteristicăazitromicinaClaritromicină
Mod de recepțieO data pe ziDe 2 ori pe zi
Ce bacterii sunt mai eficientePseudomonas aeruginosa, enterobacteriiH. pylori, bacterii atipice
Efecte secundareReacții alergice, perturbarea tractului gastro-intestinalMulte efecte secundare
Reacție la administrarea intravenoasă și intramuscularăUsor de purtatDurerea, inflamația, flebita
Interacțiunea cu alte medicamenteSe poate lua cu diferite medicamente.Este necesar să alegeți cu atenție medicamente, există incompatibile
biodisponibilitateScăzutÎnalt

Este dificil să spunem care este mai bine: azitromicină sau claritromicină. Depinde de caracteristicile individuale ale pacientului, de severitatea bolii, de tipul de microorganisme. Aceste medicamente nu se pot înlocui reciproc, deoarece au efecte și eficiență diferite..

Caracteristici ale Klacid

Klacid este un sinonim sau un generic de claritromicină. Au aceeași substanță activă. Prin urmare, ele sunt interschimbabile și sunt utilizate pentru aceleași boli. Clacid este eficient în astfel de cazuri:

 • sinuzită, sinuzită, amigdalită;
 • pneumonie, bronșită;
 • infecții ale pielii;
 • gastrită și ulcer peptic cauzate de H. pylori;
 • boli cu transmitere sexuala;
 • pentru prevenirea infecțiilor infectate cu HIV.

Ambele medicamente sunt contraindicate în sarcina, bolile hepatice și renale și intoleranța individuală. Este greu de spus care este mai bine - Klacid sau Claritromicină. Sunt analogi complete, au o acțiune prelungită și biodisponibilitate ridicată. Dar nu se recomandă înlocuirea medicamentelor fără a consulta un medic, deoarece proprietățile lor depind de producător și compoziție.

Există încă o diferență între ele, deși una mică. Klacid este mai bine tolerat, provoacă mai puține efecte secundare. Poate fi utilizat într-o doză mai mică - 125 sau 250 mg de 1-2 ori pe zi. Dar Claritromicina este mai ieftină, mai des folosită în stomatologie și pentru eradicarea H. pylori.

Care antibiotic este mai bun?

Antibioticele grupului de macrolide sunt servite în farmacii pe bază de rețetă. Prin urmare, nu va rezolva pe cont propriu să decideți ce analog al Claritromicinei. Mai mult, depinde de caracteristicile bolii și de prezența contraindicațiilor. Este necesar să luați astfel de medicamente prescrise de medic, respectând cu strictețe instrucțiunile.

imparte cu prietenii tai

Faceți o treabă bună, nu va dura mult

Comparație între Klacid și Klacid SR

Klacid și Klacid SR aparțin grupei antibiotice macrolide. Aceste medicamente sunt utilizate ca parte a terapiei complexe pentru diferite boli infecțioase și inflamatorii..

Caracterizarea lui Klacid

Medicatia are un efect asupra bacteriilor patogene. Substanța activă este antibioticul claritromicină. Medicamentul este prescris pentru tratamentul bolilor infecțioase și inflamatorii care au fost cauzate de bacterii.

Medicamentul este utilizat pentru terapie:

 • pneumonie;
 • bronşită;
 • sinuzita
 • amigdalită;
 • otita medie;
 • faringită;
 • erizipel;
 • foliculită și alte boli.

De asemenea, medicamentul este activ împotriva microorganismelor atipice care provoacă inflamația căilor respiratorii. De asemenea, tratează bolile inflamatorii la copii. Formă de eliberare - tablete galbene (250 mg fiecare) sau galben deschis (0,5 g fiecare), ovale, acoperite.

Medicamentul este luat pe cale orală, indiferent de mâncare. Adulților li se prescriu 250 mg de 2 ori pe zi. Cursul este cuprins între 5-6 și 14 zile. Pentru infecții comune, tratamentul trebuie continuat atât timp cât există dovezi clinice de nevoia ei..

Medicamentul este utilizat în combinație cu alți agenți. Pentru prevenirea bolilor, doza de medicamente pentru adulți este de 500 mg de 2 ori pe zi. În cazul bolilor odontogene, doza este de 250 mg de 2 ori, dimineața și seara, de 5 zile.

Caracterizarea CP-ului Klacid

Instrumentul are un efect prelungit. Este utilizat sub formă de tablete..

Se utilizează pentru tratarea bolilor infecțioase și inflamatorii:

 • Organe ORL;
 • tractului respirator;
 • piele
 • țesut moale.

Klacid CP nu este utilizat pentru a elimina bacteriile Helicobacter pylori. Tabletele sunt înghițite întregi cu mâncare. Medicamentul este luat de 1 dată pe zi pentru 1 comprimat. În bolile severe, doza este crescută. Cursul tratamentului este de 5-14 zile.

Comparație dintre Klacid și Klacid SR

Medicamentul este format din două tipuri - Klacid și Klacid SR, care diferă de mijloacele originale prin faptul că este produs sub formă de tablete cu expunere prelungită. Nu există alte diferențe între medicamente, astfel încât ambele medicamente sunt combinate sub un singur nume..

Similitudine

Ambele tipuri de medicamente au aceleași indicații:

 1. Infecții ale tractului respirator.
 2. Infecții ale pielii și țesutului subcutanat (foliculită, erizipelă, furunculoză).
 3. Infecții ale tractului digestiv (gastrită, ulcer gastric, colită).
 4. Inflamarea mucoasei bucale (stomatită).
 5. Patologii cauzate de clamidie (uretrita).

diferenţe

Klacid este disponibil în 3 forme:

 • pulbere pentru infuzie;
 • pulbere pentru suspensii;
 • tablete.

Toate tipurile de medicamente conțin substanța activă în diferite doze. Pulbere pentru infuzie - 500 mg per flacon, comprimatele produc 250 și 500 mg, pulberea pentru suspensii este produsă în două doze: 125 mg / 5 ml și 250 mg / 5 ml.

Klacid SR este realizată într-o singură formă - comprimate cu acțiune lungă. Klacid SR în capsule conține 500 mg de substanță activă claritromicină.

Ceea ce este mai ieftin

Klacid original este mai ieftin decât Klacid SR.

 1. Tablete 500 mg 14 buc. Preț - 843 ruble. (STATELE UNITE ALE AMERICII).
 2. Pulbere de suspensie 125 mg / 5 ml 42,3 g flacon 60 ml. Preț - 378 rub. (STATELE UNITE ALE AMERICII).
 3. Tablete 250 mg 10 buc. Preț - 677 ruble. (STATELE UNITE ALE AMERICII).
 4. Pulbere pentru injecții Flacon de 500 mg 1 buc. Preț - 567 rub. (STATELE UNITE ALE AMERICII).
 5. Pulbere pentru preparate injectabile 500 mg flacon 1 buc. Preț - 223 rub. (STATELE UNITE ALE AMERICII).
 6. Granule pentru suspensie 125 mg / 5 ml flacoane 70 g 100 ml. Preț - 737 de ruble. (Italia).

Costul Klacid CP:

 1. Tablete cu acțiune lungă 500 mg 7 buc. Preț - 592 freca. (STATELE UNITE ALE AMERICII).
 2. Tablete cu eliberare lungă 500 mg 5 buc. Preț - 509 rub. (STATELE UNITE ALE AMERICII).

Ce e mai bine

Medicația este un antibiotic eficient. A fost testat înainte de a fi lansat în farmacii. Prețul medicamentului este ridicat datorită faptului că este necesară recuperarea costurilor experimentelor. Medicii Klacid CP consideră un medicament mai bun decât Klacid.

Klacid CP este mai eficient deoarece medicamentul este eliberat încet din capsulă.

Pacienții iau doar o capsulă pe zi, iar substanța activă este valabilă timp de 24 de ore. Pentru a vindeca bronșita sau amigdalita, sunt suficiente 5 capsule. Care medicament este cel mai bine prescris pacientului, medicul decide, ținând cont de caracteristicile individuale ale organismului și de evoluția bolii.

Contraindicații

 • intoleranță la elementele constitutive ale medicamentului;
 • intoleranță la macrolide;
 • afectarea funcției renale;
 • porfirie;
 • intoleranță la lactoză;
 • afectarea funcției hepatice;
 • sarcinii;
 • lactație.

Opinia medicilor și a recenziilor pacienților

Sidorenko Sergey Mikhailovich, ORL

Aceste fonduri sunt adesea prescrise pentru amigdalită și faringită. Medicamentele sunt foarte eficiente împotriva bacteriilor și pot opri patologia în câteva zile. În tratamentul pacienților, dacă dozele sunt prescrise corect, medicamentele nu provoacă reacții adverse.

Golubtsov Petr Grigorievici, pulmonolog

Medicamentele sunt utilizate pentru a trata patologiile tractului respirator: bronșită, pneumonie și bronșolită. Aceste medicamente au o cantitate minimă de efecte secundare. În urmă cu câteva zile, un pacient cu bronșită bacteriană cronică a venit la întâlnire. Tratamentul anterior nu l-a ajutat. Când Klotsid a fost prescris, starea s-a îmbunătățit și toate simptomele au dispărut..

Pe vreme rece, eram în afara orașului în natură. Seara, când am ajuns acasă, temperatura a crescut de la o rece și s-a dezvoltat SARS. După o boală infecțioasă, o complicație s-a dovedit a fi otită medie. Pentru tratament, medicul a prescris acest medicament. Am luat pilule timp de 5 zile, simptomele bolii au trecut repede, acum mă simt bine.

Alexander, în vârstă de 27 de ani

Ne-am dus cu prietenii la munte, am avut o răceală, nu am putut vindeca o răceală pentru o lungă perioadă de timp. Ca urmare, o complicație a dezvoltat - bronsiolita. Am fost la medicul care mi-a prescris acest medicament. După un curs de tratament, boala s-a retras. Am băut antibiotice conform graficului prescris de medic, nu au existat reacții adverse.

Natalya Ivanovna, în vârstă de 52 de ani

Acest medicament a fost prescris de un specialist pentru tratamentul clamidiei. Am luat medicamentul conform instrucțiunilor medicului, medicamentul a fost eficient și am reușit să scap de boală în 1,5 săptămâni.

Ceea ce este mai bun: Klacid sau Claritromicină?

Claritromicina este un medicament antibacterian puternic, un derivat al eritromicinei, care este un antibiotic-macrolid semisintetic cu paisprezece membri.

Capacitatea claritromicinei de a combate bacteriile și farmacocinetica este mai mare decât cea a eritromicinei, datorită grupului metoxi în poziția a șasea a inelului lactonic.

Care este medicamentul și pentru ce se folosește?

Spectrul de acțiune al acestui antibiotic semisintetic este foarte extinsă. Bacteriile aerobe și anaerobe, gram pozitive și gram-negative nu sunt rezistente la claritromicină. Acționează prin suprimarea sintezei proteice datorită legării ribozomilor bacterieni la subunitatea anilor 50. Medicamentul este caracterizat prin absorbție rapidă, excretat prin rinichi și tractul gastro-intestinal. Suspensia are o rată de absorbție mai mare decât comprimatele.

Important! Alimentele încetinesc semnificativ absorbția medicamentului, dar nu interferează cu biodisponibilitatea.

Medicatia este indicata pentru urmatoarele boli:

 • infecții ale tractului respirator (amigdalită, bronșită, bronșită, pneumonie);
 • leziuni infecțioase ale pielii, țesuturi moi (erizipele, foliculite);
 • ulcerul peptic al duodenului și stomacului;
 • toxoplasmoza;
 • chlamydia
 • micobacterioza;
 • boala genitourinară.

Acest medicament ajută, de asemenea, în tratamentul tuberculozei, dar este utilizat doar ca alternativă..

Claritromicina se administrează oral și intravenos.

Formular de eliberare

Medicamentul este produs sub forma:

 1. comprimate (cu acțiune regulată și cu acțiune lungă);
 2. suspensii;
 3. soluție pentru picători;
 4. capsule.

Este imposibil de judecat exact care dintre aceste forme este cea mai eficientă; totul depinde de situația specifică în care numai medicul emite un verdict.

Pentru fabricarea de comprimate Clarithromycin cu acțiune lungă, se utilizează o tehnologie specială, datorită căreia medicamentul este eliberat mai lent, concentrația sa în sânge crește.

Efecte secundare

Utilizați antibiotice claritromicină strict în conformitate cu prescripție medicului, deoarece luarea este plină cu multe efecte secundare:

 • Transpirație profundă;
 • candidoza;
 • greață, vărsături, dureri abdominale;
 • leucopenia;

Claritromicina este strict contraindicată:

 1. copii sub vârsta de un an;
 2. mame însărcinate și care alăptează;
 3. suferind de hiperkalemie, porfirie.

Atenţie! Persoanele care suferă de boli cardiovasculare și renale pot lua medicamentele, dar sub supravegherea strictă a unui medic.

Care producător este mai bun

Antibioticul Claritromicină este produs de multe companii, atât din Rusia cât și din străinătate (țări asiatice, Europa de Est). Diferiți producători (Ranbaxi, KRKA, Teva, compania farmaceutică Pharmstandard Obolensk, Synthesis, ABBA-RUS) pot numi produsul în diferite moduri: Clarithromycin-Teva, Clarithromycin OBL.

Cu toate acestea, trebuie să se facă precauție aici, deoarece unele companii farmaceutice permit abaterile tehnologice de la fabricație. Toate aceste produse ale activității farmaceutice rămân eficiente în direcția principală - împotriva tratamentului bolilor infecțioase, dar numărul de contraindicații și reacții adverse poate varia.


Foto 1. Comprimate antibiotice Clarithromycin, 500 mg, producător - Sandoz.

Acest lucru este valabil mai ales pentru produsele Obolensky FP. Medicii prescriu acest medicament în cazurile în care nu există nicio alternativă. Copiilor nu li se prescrie medicamentul acestei companii (doar de la 12 ani), deși Claritromicina este indicată începând cu vârsta de doi ani. Același lucru se poate spune despre persoanele cu boli hepatice și cardiovasculare..

În ceea ce privește tratamentul tuberculozei, Claritromicina nu este deloc considerată în tratamentul său drept principalul medicament.

Klacid

Medicamentul este preparat pe baza de claritromicină de către firma transnațională Abbot. Disponibil sub formă de tablete (0, 25 g și 0,5 g), pulberi, inclusiv pentru injectare.

Dintre toate analogiile și derivații pe baza de claritromicină, acesta este cel mai eficient, chiar și cele mai mici abateri de la tehnologie nu sunt permise la fabricarea sa.

Combaterea cu succes a bolilor de amigdalite, bronșită, amigdalită, faringită, boli ale urechii medii, tuse convulsivă, scarlatină, acnee, fierbe.

Nu se folosește împotriva tratamentului tuberculozei. Diferă de claritromicină după denumirea comercială, dar se bazează pe aceeași substanță activă, purtând același nume ca forma originală.

Practic nu există contraindicații. Medicii prescriu Klacid chiar și pentru copii, dar numai dacă afecțiunea nu sugerează un tratament mai blând (de exemplu, cu tuse convulsivă, scarlatină). Femeile însărcinate ar trebui să se abțină de la utilizarea medicației..

Prețul pentru ambalare este ridicat și poate ajunge până la o mie de ruble.

Sumamed

Diferă prin faptul că se bazează pe o altă substanță activă - azitromicina. Sumamed este mai ieftin, costul pornește de la 400 de ruble pe pachet.

Disponibil sub formă de tablete (0,25 g și 0,5 g), capsule și pulbere de suspensie.


Foto 2. Capsule sumamate, 250 mg, producător - Pliva.

Este imposibil să spunem fără echivoc dacă este mai bine sau mai rău, deoarece ambele sunt macrolide, au un efect destul de puternic și doar un medic le poate prescrie, ținând cont de toate nuanțele bolii. Nu numai că substanța activă este diferită, dar, de asemenea, un set de efecte secundare. Deci, în cazul în care Klacid hit-uri în principal în psihicul, apoi Sumamed - în ficat. Este utilizat în principal împotriva infecțiilor streptococice și stafilococice. Bagheta lui Koch este inutilă.

Recepție la fiecare 12 ore, în conformitate cu instrucțiunile. Produsul are un spectru de acțiune mai restrâns decât claritromicina. Nu este utilizat pentru boli infecțioase la persoanele cu SIDA. Cel mai cunoscut furnizor este Pliva-Khrvatsk.

Fromilide

Furnizor - concernul sloven KRKA. Disponibil în cutii de carton de paisprezece comprimate. Prețul este destul de mare: de la 350 de ruble pentru o doză de 0, 25g și 500 pentru 0, 5g.

Alocați pentru otită medie, bronșită, sinuzită, pneumonie, formațiuni purulente. Se aplică de două ori pe zi, în conformitate cu instrucțiunile și exclusiv conform indicațiilor unui specialist.

Fromilida se bazează pe o substanță comună cu Claritromicina, dar la prima există o rezistență mai mare la unele tulpini bacteriene.

Ce să alegeți: Klacid sau Claritromicină?

Este imposibil să dați un răspuns clar care medicament este cel mai bine să alegeți. Totul depinde de boala specifică, de caracteristicile individuale ale pacientului și de recomandările medicului.

Putem spune că o persoană nu risca nimic dacă el alege Klacid, deoarece abaterile de la tehnologia nu sunt permise în fabricarea sa. Cu o grijă specială, trebuie să abordați Claritromicina producătorilor ruși.

Video util

Vedeți videoclipul cu Clarithromycin și utilizarea corectă a acestuia..

Klacid (125, 250, 500 mg) și Klacid SR - instrucțiuni de utilizare (suspensie, tablete, soluție), în special pentru copii, analogi, recenzii și prețul medicamentului

Site-ul oferă informații de referință doar în scop informativ. Diagnosticul și tratamentul bolilor trebuie efectuate sub supravegherea unui specialist. Toate medicamentele au contraindicații. Este necesară consultarea de specialitate!

Klacid este un antibiotic din grupul macrolidelor, care are un efect dăunător asupra unei game largi de microorganisme patogene și condiționate patogen. Medicamentul este utilizat pentru a trata boli infecțioase și inflamatorii ale diferitelor organe și sisteme provocate de microbi sensibili la antibiotice. Deoarece microorganismele sensibile la acțiunea unui antibiotic, de regulă, provoacă boli infecțioase și inflamatorii ale anumitor organe, Klacid este utilizat pentru a trata cu precizie aceste structuri de organe. Cel mai adesea, un antibiotic este utilizat pentru a trata bronșită, pneumonie, faringita, amigdalita, sinuzita, foliculită și erizipel.

O caracteristică distinctivă a Klacid este activitatea sa împotriva unei game largi de microbi, inclusiv bacterii patogene atipice care provoacă boli infecțioase și inflamatorii ale tractului respirator. In plus, antibioticul este foarte eficient în tratamentul otitei medii acute, bronșită acută, pneumonie, faringită sau amigdalită la copii.

Soiuri, denumiri, compoziție și forme de eliberare

În prezent, antibiotic Klacid este disponibil în două soiuri:

 • Klacid;
 • Klacid SR.

O varietate de Klacid CP diferă de Klacid prin faptul că este o tabletă cu acțiune prelungită (prelungită). Nu există alte diferențe între Klacid și Klacid SR, prin urmare, de regulă, ambele soiuri de medicament sunt combinate sub același nume "Klacid". De asemenea, vom folosi numele „Klacid” pentru a indica ambele soiuri de medicament, specificând care este discutat doar dacă este necesar.

Klacid SR este disponibil într-o singură formă de dozare - acestea sunt tablete cu acțiune prelungită (lungă) și Klacid - în trei forme de dozare, cum ar fi:

 • Liofilizat pentru soluție perfuzabilă;
 • Pulbere pentru suspensie pentru administrare orală;
 • Tablete.

Ca substanță activă, toate formele de dozare ale ambelor soiuri conțin claritromicină în diferite doze. Deci, comprimatele Klacid CP conțin 500 mg de substanță activă. Liofilizatul pentru prepararea unei soluții perfuzabile conține claritromicină 500 mg pe flacon. Tabletele cu durata obișnuită de acțiune a Klacid sunt disponibile în două doze - 250 mg și claritromicină 500 mg fiecare. Pulberea pentru prepararea suspensiei este de asemenea disponibilă în două doze - este de 125 mg / 5 ml și 250 mg / 5 ml. Aceasta înseamnă că suspensia finală poate avea o concentrație de substanță activă de 125 mg pe 5 ml sau 250 mg pe 5 ml.

În viața de zi cu zi, diverse forme de dozare, soiuri și doze de Klacid sunt numite nume scurte și capabile, care reflectă caracteristicile lor de bază. Deci, tabletele sunt adesea numite Klacid 250 sau Klacid 500, unde numărul de lângă nume reflectă doza de droguri. Suspendarea, ținând seama de același principiu, se numește Klacid 125 sau Klacid 250, etc..

Tabletele de ambele doze de Klacid și de acțiune prelungită de Klacid SR au aceeași formă biconvexă, ovală și sunt acoperite cu o acoperire de culoare galbenă. Tabletele sunt disponibile în pachete de 7, 10, 14, 21 și 42 de bucăți..

Praful pentru prepararea unei suspensii pentru administrare orală este granulele mici, vopsite în alb sau aproape alb și au miros fructat. Pulberea este disponibilă în 42,3 g flacoane complete, cu o lingură de dozare și o seringă. Când pulberea se dizolvă în apă, se formează o suspensie opacă, de culoare albă, cu aromă fructată.

Liofilizatul pentru prepararea soluției perfuzabile este disponibil în flacoane închise ermetic și este o pulbere albă cu aromă ușoară.

Efectul terapeutic al Klacid

Klacid este un antibiotic și, în consecință, are un efect negativ asupra diferitelor microorganisme patogene care provoacă boli infecțioase și inflamatorii. Aceasta înseamnă că, atunci când se iau Klacid, microbii mor, ceea ce conduce la vindecarea unei boli infecțioase și inflamatorii.

Klacid are un spectru larg de acțiuni și este în detrimentul următoarelor tipuri de microorganisme:

 • Chlamydia pneumoniae (TWAR);
 • Chlamydia trachomatis;
 • Enterobacteriaceae și Pseudomonas;
 • Haemophilus influenzae;
 • Haemophilus parainftuenzae;
 • Helicobacter (Campilobacter) pylori;
 • Legionella pneumophila;
 • Listeria monocytogenes;
 • Moraxella catarrhalis;
 • Mycobacterium leprae;
 • Mycobacterium kansasii;
 • Mycobacterium chelonae;
 • Mycobacterium fortuitum;
 • Complex Mycobacterium avium (MAC) - un complex care include: Mycobacterium avium, Mycobacterium intracellulare;
 • Mycoplasma pneumoniae;
 • Gonoree Neisseria;
 • Staphylococcus aureus;
 • Streptococcus pneumoniae;
 • Streptococcus pyogenes.

Klacid va fi eficient pentru tratamentul bolilor infecțioase și inflamatorii ale diferitelor organe numai dacă sunt cauzate de oricare dintre microorganismele de mai sus care sunt sensibile la acțiunea sa. Și întrucât microbii sensibili la acțiunea Klacid cauzează de obicei boli ale anumitor organe și sisteme la care acestea au afinitate, medicamentul este de obicei utilizat pentru tratarea infecțiilor unui număr de organe.

În legătură cu următoarele microorganisme, efectul nociv al Klacid este prezentat numai în timpul testelor de laborator, dar nu este confirmat prin practica clinică:

 • Bacteroides melaninogenicus;
 • Bordetella pertussis;
 • Borrelia burgdorferi;
 • Campylobacter jejuni;
 • Clostridium perfringens;
 • Pasteurella multocida;
 • Peptococcus niger;
 • Propionibacterium acnes;
 • Streptococcus agalactiae;
 • Streptococi (grupele C, F, G);
 • Treponema pallidum;
 • Viridanii grupează streptococii.

Dacă o boală infecțioasă este cauzată de oricare dintre microbii de mai sus, a căror sensibilitate la Klacid este arătată doar în condiții de laborator, atunci este mai bine să abandonați utilizarea acestui antibiotic și să îl înlocuiți cu un alt.

Indicații de utilizare

Instructiuni de folosire

Suspensia Klacid (Klacid 125, Klacid pentru copii) - instrucțiuni de utilizare

Suspensia Klacid nu se vinde gata, trebuie să fie preparată independent de pulbere. În prezent, pulberile sunt disponibile pentru prepararea unei suspensii în două doze - 125 mg / 5 ml și 250 mg / 5 ml. O suspensie de 125 mg se vinde în sticle de 60 ml, iar 250 mg - 100 ml. În consecință, dacă se achiziționează o pulbere cu o concentrație de 125 mg / 5 ml, atunci pentru a prepara o suspensie trebuie să fie nevoie de aproximativ 30 ml de apă și aproximativ 50 ml pentru 250 mg / 5 ml.

Din pulberea din flacon, o suspensie trebuie pregătită direct în momentul în care este planificată utilizarea. Acest lucru se datorează faptului că suspensia finală poate fi păstrată doar timp de 2 săptămâni, după care medicamentul trebuie aruncat, chiar dacă nu a fost utilizat complet. Dacă tratamentul durează mai mult de două săptămâni, atunci la fiecare 14 zile, ar trebui să aruncați rămășițele vechii suspensii și să pregătiți una nouă. Păstrați suspensia numai la temperatura camerei între 15 și 30 o C și agitați bine înainte de fiecare utilizare.

Pentru a prepara suspensia, deschide cu grijă sticla. După aceea, adăugați apă pură necarbonatată pe marcaj și agitați sticla pentru a forma o soluție albă opacă omogenă. Dacă s-a utilizat o pulbere cu o concentrație a substanței active de 125 mg / 5 ml, atunci după adăugarea de apă, se vor obține 60 ml de suspensie. În cazul în care a fost utilizată o pulbere de 250 mg / 5 ml, apoi se va obține 100 ml dintr-o suspensie gata de utilizare.

Suspensia Klacid este recomandată copiilor, deoarece este ușor de dozat în cantitatea necesară. Cu toate acestea, dacă este necesar, adulții pot lua Klacid în suspensie, măsurarea dozei corespunzătoare. Dar pentru adulți, este mai indicat să luați tablete Klacid, deoarece suspensia va fi utilizată foarte repede și pentru cursul de tratament sunt necesare mai multe sticle, care, în cele din urmă, va conduce la cheltuieli nejustificate destul de ridicate.

De la vârsta de 12 ani, cu condiția ca greutatea corporală a adolescent este de 40 kg sau mai mult, este recomandat pentru a da comprimate Klacid deja.

Suspensia poate fi luată indiferent de alimente, în orice moment convenabil. Cantitatea necesară de suspensie trebuie măsurată cu lingura sau seringa atașată. Suspensia se administrează copiilor în formă pură, dar dacă nu le place gustul, atunci îl puteți bea cu apă, suc, ceai, lapte sau o altă băutură. Pentru sugari, suspensia poate fi amestecat în lapte, un amestec sau apă.

Doza de suspensie Klacid pentru copii depinde de tipul de microorganism care a cauzat boala infecțioasă, precum și de greutatea corporală. Deci, pentru tratamentul infecțiilor la copii cauzate de micobacterii, există doar doze de Clacid, iar pentru bolile provocate de orice alți microbi, se iau alte doze de antibiotice..

Deci, pentru tratamentul infecțiilor cauzate de non-micobacterii, o singură doză de Klacid pentru copii este calculată individual, pe baza raportului de 7,5 mg la 1 kg de greutate. Medicamentul în doza calculată este administrat copilului de 2 ori pe zi. Trebuie amintit că doza este calculată individual numai pentru copiii cu greutatea corporală sub 40 kg. Dacă copilul cântărește mai mult de 40 kg, atunci i se administrează Clacid în doze pentru adulți.

Luați în considerare, de exemplu, calculul dozei de medicament pentru un copil care cântărește 20 kg. O singură doză de Klacid pentru un copil cu greutatea corporală de 20 kg este de 20 kg * 7,5 mg = 150 mg. Deci, copilului trebuie să i se administreze 150 mg Klacid de 2 ori pe zi. Acum trebuie să calculați câte mililitri de suspensie trebuie să îi oferiți copilului, astfel încât să primească 150 mg de substanță activă necesară. Vom calcula pentru o suspensie cu o concentrație de 125 mg / 5 ml. Pentru aceasta, compunem proporția după cum urmează:
125 mg - 5 ml
150 mg - X ml,
unde concentrația de suspensie este indicată pe linia superioară (125 mg de substanță activă este conținută în 5 ml). În continuare, în linia de jos, sub o figură care indică conținutul substanței active într-un anumit volum de suspensie (în exemplul nostru, este de 125 mg), scriem cât de mult din această substanță trebuie să i se dea copilului (în exemplu, este de 150 mg). Și sub indicația de volum din prima linie (în exemplu este de 5 ml), în a doua scriem X, deoarece trebuie să calculăm câți mililitri de suspensie conține 150 mg de substanță necesară. În continuare, vom alcătui o ecuație pentru a calcula valoarea lui X, care este după cum urmează:
X = 150 mg * 5 ml / 125 mg = 6 ml.
Deci, unui copil care cântărește 20 kg trebuie să i se administreze 6 ml de suspensie cu concentrații de 125 mg / 5 ml de 2 ori pe zi.

În mod similar, se calculează cantitatea de suspensie și doza necesară pentru copiii cu greutate corporală. Acest algoritm poate fi folosit ca un eșantion prin simpla substituie cu propriile date în ea. În proporție, atunci când este vorba de o suspensie cu o concentrație de 250 mg / 5 ml, în prima linie, ele nu scriu „125 mg - 5 ml”, ci „250 mg - 5 ml”.

În plus, nu puteți calcula doza individuală de fiecare dată, ci folosiți următorul tabel, care arată dozele medii aproximative pentru copiii cu greutăți diferite ale corpului..

Greutate corporalaO singură cantitate de suspensie cu o concentrație de 125 mg / 5 mlO singură cantitate de suspensie cu o concentrație de 250 mg / 5 ml
8 - 11 kg2,5 ml (se administrează 2,5 ml de 2 ori pe zi)1,25 ml (se administrează 1,25 ml de 2 ori pe zi)
12 - 19 kg5 ml2,5 ml
20 - 29 kg7,5 ml3,75 ml
30 - 40 kg10 ml5 ml

Doza de Klacid pentru copiii care suferă de boli cauzate de micoplasme este, de asemenea, calculată individual, pe baza raportului de 7,5 - 15 mg pe 1 kg de greutate corporală, 2 pe zi. Doza zilnică calculată este, de asemenea, administrată de 2 ori pe zi. În principiu, dozele pentru tratamentul bolilor micoplasmei nu pot fi calculate, ci folosiți tabelul de mai sus, care indică cantitatea de suspensie necesară unui copil cu o anumită greutate corporală, pe baza calculului de 7,5 mg pe 1 kg de greutate. Trebuie doar să vă amintiți că în acest tabel sunt indicate dozele minime pentru tratamentul infecțiilor cu micoplasme și acestea pot fi dublate cel mult. De exemplu, unui copil care cântărește 20 kg trebuie să i se administreze 150 ml de suspensie cu o concentrație de 125 mg / 5 ml de 2 ori pe zi pentru tratamentul infecțiilor non-plasmatice. Așadar, este și un copil cu o greutate corporală de 20 kg, dar pentru tratamentul infecției cu micoplasme trebuie să dați 150 - 300 ml de suspensie cu o concentrație de 125 mg / 5 ml de 2 ori pe zi..

Doza maximă admisă zilnică de Klacid pentru copiii cu greutatea mai mică de 40 kg pentru tratamentul oricăror infecții este de 500 mg pe zi..

Pentru copiii care suferă de insuficiență renală, în care clearance-ul creatininei din testul Reberg este mai mic de 30 ml / min, doza standard de Klacid trebuie redusă la jumătate.

Durata terapiei cu Klacid pentru infecții non-plasmatice ar trebui să fie de 5 până la 10 zile. Este permisă creșterea cursului tratamentului la 14-21 de zile în infecții severe. De obicei, amigdalita sau faringita necesită administrarea Klacid în 10 zile, otită medie - 7-10 zile, bronșită cronică - 7 zile, sinuzită - 14 zile, pneumonie tipică - 7-10 zile și pneumonie atipică - 14-21 zile etc. d. Nu puteți lua medicamentul mai puțin de 5 zile, deoarece în acest caz există un risc foarte mare de a forma o varietate de microbi rezistenți la acțiunea acestui antibiotic.

În cazul infecțiilor micoplasmice, durata terapiei cu Klacid este variabilă și este determinată de păstrarea efectului său. Aceasta este, medicamentul este luat, atâta timp cât este eficient. Trebuie amintit că tratamentul infecțiilor cu micoplasme este lung, astfel încât administrarea de antibiotice poate dura câteva săptămâni sau chiar luni.

Tablete Klacid (Klacid 250, Klacid 500) - instrucțiuni de utilizare

Tabletele Klacid 250 și Klacid 500 mg sunt destinate utilizării adulților și adolescenților cu vârsta peste 12 ani, cu condiția ca greutatea lor corporală să fie de cel puțin 40 kg. Dacă un adolescent a împlinit deja vârsta de 12 ani, dar greutatea sa corporală este sub 40 kg, atunci ar trebui să i se administreze Klacid sub formă de suspensie.

Tabletele sunt luate pe cale orală, indiferent de produse alimentare, în orice moment convenabil, înghițindu-le întregi, fără a musca, de mestecat sau de strivire în orice alt mod, dar cu apă curată încă.

Doza și durata tratamentului sunt aceleași pentru adulți și adolescenți cu vârsta peste 12 ani, și sunt determinate de severitatea bolii, precum și localizarea procesului infecțios-inflamator. Așadar, în cazul general, pentru infecțiile cu o severitate ușoară sau moderată, se recomandă administrarea Klacid 250 mg de 2 ori pe zi, iar în cazurile severe ale bolii, este optim să crești doza la 500 mg de 2 ori pe zi. Durata obișnuită a terapiei cu Klacid este de 5-14 zile și este determinată de rata de recuperare. Nu trebuie să luați pilule mai puțin de 5 zile, deoarece, în acest caz, există un risc ridicat de a trata infecția și de a provoca cronizarea acesteia din cauza formării de tulpini de microb rezistente la antibiotice..

Pentru tratamentul infecțiilor cauzate de micobacterii (cu excepția tuberculozei), Klacid este recomandat să fie luat la 500-1000 mg de 2 ori pe zi, pentru o perioadă lungă de timp (de la 10 zile la 6 luni). Pacienții cu HIV și SIDA cu infecții micobacteriene ar trebui să ia Klacid 500 mg de 2 ori pe zi pentru o lungă perioadă de timp - atâta timp cât antibioticul rămâne eficient.

Pentru prevenirea infecțiilor cauzate de complexul MAC, se recomandă administrarea Klacid 500 mg de 2 ori pe zi pentru întreaga perioadă de timp în care există riscul de infecție.

Pentru tratamentul infecțiilor odontogene (de exemplu, granulomul dinților, fluxul etc.), Klacid trebuie luat de 250 mg de 2 ori pe zi, timp de 5 zile.

Pentru tratamentul Chlamydia a organelor genitourinare la bărbați și femei, Klacid trebuie administrat 250 mg de 2 ori pe zi timp de 7 până la 10 zile și în forme complicate, în aceeași doză timp de 1 până la 2 săptămâni.

Pentru a eradica (elimina) Helicobacter pylori Klacid, luați 500 mg de 2 ori pe zi în combinație cu alte antimicrobiene (Amoxicilină, Augmentin, Flemoxin Solutab) și inhibitori ai pompei de protoni (Omeprazol, Rabenprazol, Lansoprazol, etc.) pentru 1 - 2 săptămâni.

Pentru persoanele care suferă de insuficiență renală cu clearance al creatininei la testul Reberg mai mic de 30 ml / min, Klacid trebuie luat în jumătate din doza standard recomandată (de exemplu, nu 250 mg, dar 125 mg de 2 ori pe zi etc.). Durata tratamentului în astfel de cazuri ar trebui să fie de maximum 14 zile.

Dacă infecția este severă și nu răspunde la terapie, atunci trebuie să treceți la administrarea intravenoasă a Klacid. După apariția unor îmbunătățiri, administrarea intravenoasă a medicamentului este oprită și din nou transferată la recepție sub formă de tablete sau suspensii.

Klacid soluție perfuzabilă - instrucțiuni de utilizare

Soluția perfuzabilă este destinată pentru picurare intravenoasă („picătură”) pentru adulții cu vârsta peste 18 ani. Este imposibil să intrați în soluție intramuscular sau în bolus. In plus, administrarea intravenoasă de Klacid este interzis persoanelor care sufera de HIV-infectate si SIDA. Persoanele din aceste categorii ar trebui să ia Klacid exclusiv oral sub formă de tablete sau suspensii..

Infuzia de Klacid se utilizează în cazul unui proces infecțios-inflamator sever sau dacă este imposibil să luați medicamentul în interior. Administrarea intravenoasă a unui antibiotic se realizează în medie în 2 până la 5 zile, după care, imediat după apariția îmbunătățirilor și stabilizării stării unei persoane, acestea sunt transferate pentru a primi Clacid oral sub formă de tablete sau suspensii..

Pentru infecții cu localizare variată, se recomandă introducerea a 500 mg (1 flacon) de 2 ori pe zi. Persoanele care suferă de insuficiență renală cu clearance-ul creatininei la testul Reberg sub 30 ml / min se injectează intravenos la jumătate din doza standard, adică 250 mg de 2 ori pe zi. Klacid se administrează sub formă de soluție, care este preparată din pulberea disponibilă în flacon, imediat înainte de utilizare. O soluție obținută dintr-un flacon cu liofilizat și conținând 500 mg de substanță activă trebuie administrată lent, cel puțin o oră.

Klacid nu este disponibil sub formă de soluție gata, ci sub formă de liofilizat, care este dizolvat în solvenți acceptabili înainte de utilizare. Și soluția deja pregătită este administrată intravenos. Pentru a pregăti soluția, deschideți flaconul cu liofilizat și adăugați 10 ml de apă sterilă pentru injectare. Nu folosiți alți solvenți, deoarece pot provoca formarea unui precipitat și, prin urmare, face soluția improprie pentru utilizare. În continuare, se prepară o soluție perfuzabilă din soluția rezultată..

Dacă din anumite motive este imposibil să folosiți imediat soluția obținută din liofilizat pentru prepararea perfuziei, atunci poate fi păstrată la frigider pentru o zi la o temperatură de 2 - 8 o C în condiții sterile. Cu toate acestea, se recomandă să pregătiți soluții imediat înainte de utilizare și să nu le păstrați.

Din soluția obținută prin diluarea liofilizatului se prepară o perfuzie. Pentru a face acest lucru, soluția rezultată este turnată în 250 - 500 ml din oricare dintre următorii solvenți:

 • 5% soluție de glucoză în soluția de lactat Ringer;
 • 5% soluție de glucoză în soluție de clorură de sodiu 0,3% sau 0,45%;
 • 5% soluție de glucoză;
 • Soluție de lactat Ringer;
 • O soluție de Normosol-M într-o soluție de glucoză 5%;
 • O soluție de Normosol-R într-o soluție de glucoză 5%;
 • salin.

Soluția de infuzie gata trebuie utilizată imediat după preparare. Dacă din anumite motive acest lucru nu este posibil, atunci soluția perfuzabilă poate fi păstrată timp de 1 zi la frigider în condiții sterile la o temperatură cuprinsă între 2 și 5 o C. Soluția de perfuzie finită, care este păstrată mai mult de o zi, nu poate fi utilizată; „picătorii” pregătesc o nouă.

Soluția de clacid nu trebuie amestecată cu alte medicamente, ci trebuie administrată separat de alte medicamente.

Klacid SR - instrucțiuni de utilizare

Klacid SR este o tabletă cu acțiune lungă, destinată utilizării adulților și adolescenților cu vârsta peste 12 ani, cu condiția ca greutatea lor corporală să fie de cel puțin 40 kg. Dacă un adolescent are 12 ani, dar greutatea corporală este sub 40 kg, atunci ar trebui să i se administreze Klacid exclusiv sub formă de suspensie.

Este optim să luați pastilele cu mâncare, înghițind întregi, fără a mușca, mesteca sau toca în alt mod, dar cu o cantitate mică de apă liniștită.

Dozajele de Klacid SR sunt aceleași pentru adolescenți și adulți și depind exclusiv de gravitatea procesului infecțios-inflamator. Pentru infecții cu orice localizare de severitate moderată sau ușoară, Klacid CP este recomandat să ia 500 mg (1 comprimat) o dată pe zi. În infecțiile severe, doza este dublată și se administrează în 1000 mg (2 comprimate) o dată pe zi.

Persoanele care suferă de insuficiență renală cu un clearance al creatininei mai mic de 30 ml / min nu trebuie să ia Klacid SR, deoarece nu poate fi dozat cu exactitate. În această categorie de persoane, Klacid trebuie administrat în comprimate de 250 mg sau suspensie. Dacă oamenii suferă de insuficiență renală cu clearance al creatininei mai mare de 30 ml / min, atunci pot lua Klacid SR în jumătate de doză, adică 250-500 mg o dată pe zi.

Utilizați în timpul sarcinii și alăptării

Instrucțiuni Speciale

În prezența bolilor cronice hepatice, este necesar să se monitorizeze în mod regulat activitatea AsAT și AlAT. Dacă activitatea lor este mai mult decât dublată, ar trebui să încetați să luați medicamentul.

Când apar simptome de hepatită, cum ar fi icter, anorexie, urină închisă, mâncărime a pielii, sensibilitate a abdomenului la palpare etc., ar trebui să încetați să luați Clacid și să consultați un medic.

Când utilizați Klacid simultan cu anticoagulante indirecte (Warfarină, Trombostop, etc.), este necesară monitorizarea constantă a PTI (indice de protrombină) sau INR (raport normalizat internațional), iar atunci când valorile acestor indicatori depășesc norma, schimbați doza de anticoagulante..

Pentru copiii sub 12 ani, este optim să se administreze Klacid sub formă de suspensie pentru administrare orală.

Administrarea de Klacid de scurtă durată (mai mică de 5 zile) sau mai lungă (mai mult de 21 de zile) poate duce la apariția soiurilor de microorganisme rezistente la antibiotice. Dacă s-a dezvoltat rezistența microbilor la Klacid, trebuie avut în vedere faptul că aceștia, cu un grad ridicat de probabilitate, au dobândit simultan rezistența la acțiunea altor antibiotice din grupa macrolidă, de exemplu, Linkomicina sau Clindamicina. Prin urmare, în cazul apariției microbilor rezistenți la Klacid, antibioticul trebuie înlocuit și tratamentul trebuie continuat până la recuperarea completă.

În plus, trebuie să știți că stafilococii rezistenți la meticilină și oxacilină, în majoritatea cazurilor, nu sunt, de asemenea, sensibili la Klacid. Prin urmare, dacă rezistența la stafilococi la meticilină sau oxacilină este revelată de cultura bacteriologică, Klacid nu trebuie utilizat pentru tratament, deoarece probabilitatea ineficienței sale este foarte mare.

Klacid poate provoca dezvoltarea colitei pseudomembranoase, prin urmare, dacă apare diaree în timpul administrării medicamentului, această complicație trebuie suspectată și trebuie început tratamentul necesar. Deoarece colita pseudomembranoasă se poate dezvolta în termen de două luni după încheierea tratamentului cu Klacid, atunci în toată această perioadă trebuie să monitorizați starea scaunului. Dacă în termen de două luni de la sfârșitul cursului terapiei cu Klacid, o persoană are diaree persistentă, atunci aceasta trebuie considerată și un semn de colită pseudomembranoasă și trebuie început un tratament adecvat..

Klacid trebuie utilizat cu precauție pentru tratamentul persoanelor care suferă de boli coronariene, insuficiență cardiacă severă, bradicardie (puls cu mai puțin de 50 de bătăi pe minut), hipomagnesemie (niveluri scăzute de magneziu în sânge) și, de asemenea, cu medicamente antiaritmice de clasa IA (chinidină, procainamidă) și III clasa (Dofetilida, Amiodarona, Sotalol).

În prezența miasteniei gravis, aportul de Clacid poate agrava cursul bolii.

Impact asupra capacității de control a mecanismelor

Supradozaj

Este posibilă o supradoză de Klacid și se manifestă prin tulburări ale tractului gastrointestinal (greață, vărsături, diaree) sau reacții alergice severe (angioedem, necroliză epidermică toxică etc.). În plus, există un raport că un pacient care suferă de tulburare bipolară, după ce a luat 8000 mg de Klacid, nu numai că a dezvoltat tulburări gastrointestinale, dar și-a schimbat starea mentală, a apărut un comportament paranoic, hipoxie și hipokalemie (nivelul de potasiu în sânge este sub normal).

Pentru a trata o supradoză, este necesar să clătiți stomacul și să luați un sorbent (carbon activat, Polyphepan, Polysorb, Filtrum, etc.). După aceasta, dacă este necesar, se efectuează un tratament simptomatic menit să mențină funcționarea normală a organelor și sistemelor vitale. Hemodializa și dializa peritoneală pentru a accelera eliminarea excesului de Clacid sunt ineficiente, prin urmare, aceste proceduri nu sunt utilizate pentru a elimina supradozajul.

Interacțiunea cu alte medicamente

Klacid poate duce la creșterea concentrației următoarelor medicamente în sânge atunci când sunt utilizate împreună:

 • alprazolam;
 • Alcaloizi Ergotamine (ergotamină, dihidroergotamină);
 • astemizol;
 • Acidul valproic;
 • Vinblastine;
 • Disopyramids;
 • Digoxină;
 • carbamazepină;
 • Lovastatina;
 • metilprednisolon;
 • Midazolam;
 • omeprazol;
 • Anticoagulante orale (Warfarina, Trombostop etc.);
 • pimozid;
 • Rifabutin;
 • Sildenafilul;
 • simvastatină;
 • tacrolimus;
 • Terfenadină;
 • teofilină;
 • triazolam;
 • fenitoină;
 • chinidina;
 • cilostazol;
 • cisapridă;
 • Ciclosporină.

Odată cu administrarea simultană de Clacid cu Lovastatină sau Simvastatin, este posibilă dezvoltarea rabdomiolizei.

Utilizarea concomitentă a Klacid cu Cisapride, Astemizol, Terfenadină, Quinidină, Disopiramidă sau Pimozidă poate provoca aritmie, inclusiv tipul de piruetă datorită creșterii concentrației din ultimele medicamente în sânge. Prin urmare, atunci când luați Klacid cu aceste medicamente, trebuie să faceți în mod regulat un ECG.

Recepția Klacid cu ergotamină sau dihidroergotamină poate provoca dezvoltarea efectelor toxice ale acestora din urmă, care sunt exprimate în spasmul vaselor periferice și hipoxia diferitelor organe și țesuturi, inclusiv sistemul nervos central..

Admiterea Klacid cu Colchicine îmbunătățește efectul acestuia din urmă.

Luând Klacid cu Zidovudină duce la o scădere a concentrației acesteia din urmă în ser. Iar administrarea Ritonavir determină o creștere a concentrației de Clacid în sânge, deci această combinație de medicamente nu este recomandată pentru utilizare.

Preparatele Efavirenz, Nevirapina, Rifampicina, Rifabutin, Rifapentin, Fenitoină, Carbamazepină, Fenobarbital, Etravirină și sunătoare (de exemplu Deprim, Hypericum, etc.) reduc severitatea efectului terapeutic al Clacid.

Luând fluconazol cu ​​Klacid duce la creșterea concentrației ambelor medicamente în sânge.

Sildenafil, tadalafil și vardenafil în timp ce se iau cu Klacid acționează mai mult și mai puternic, de aceea se recomandă reducerea dozei acestor medicamente.

Tolterodina, luată cu Klacid, la unii oameni, poate circula în sânge mult timp din cauza încetinirii excreției. Prin urmare, în cazul unor astfel de situații, este necesar să se reducă doza de Tolterodină în timp ce se ia cu Klacid.

Primirea Klacid cu Alprazolam, Midazolam, Triazolam duce la o creștere a concentrației acestuia din urmă în sânge, astfel încât este necesară reducerea dozei lor. În plus, Triazolam în combinație cu Klacid poate provoca somnolență și confuzie..

Când se administrează cu Atazanavir, doza de Clacid trebuie redusă la jumătate din doza recomandată datorită prelungirii perioadei de eliminare a acestuia din sânge.

Atunci când luați Klacid cu Itraconazol, apariția simptomelor unei supradozaj a ambelor medicamente trebuie monitorizată cu atenție și, dacă este necesar, reduce doza ambelor medicamente.

Luând Clacid cu Verapamil, amlodipina și alți inhibitori ai canalelor de calciu pot determina hipotensiune arterială (tensiune arterială scăzută), acidoză lactică sau bradiaritmie (aritmie, în combinație cu un puls mai mic de 50 de bătăi pe minut).

Utilizarea Klacid cu agenți hipoglicemici (Metformin, Gliclazidă, Sulfonilurea, Nateglinidă, Rosiglitazona etc.) și insulină poate provoca o scădere accentuată a glicemiei.

Luând Klacid cu antibiotice aminoglicozide (de exemplu, Levomicetină, etc.) crește riscul de complicații ale aparatului auditiv, deoarece ambele medicamente au ototoxicitate..

Klacid pentru copii

Klacid este utilizat pentru tratarea bolilor infecțioase și inflamatorii la copii. O suspensie pentru administrare orală poate fi administrată copiilor de la șase luni, comprimate Klacid de la 12 ani, cu condiția ca greutatea corporală a adolescentului să fie de cel puțin 40 kg. Este optim pentru un copil sub 12 ani să dea Klacid în suspensie și după ce a împlinit vârsta de 12 ani, în tablete. Copiii nu pot administra intravenos soluție Klacid sau nu pot administra comprimate cu eliberare prelungită de Klacid CP, aceste forme de dozare sunt permise pentru utilizare numai de la vârsta de 18 ani.

Normele privind utilizarea și dozarea suspensiei și a comprimatelor Klacid pentru copii sunt prezentate în secțiunile relevante din instrucțiunile de utilizare.

Efecte secundare

Klacid poate provoca următoarele reacții adverse de la diferite organe și sisteme:

1. Sistemul nervos:

 • Durere de cap;
 • Ameţeală;
 • Insomnie;
 • Somnolenţă;
 • tremor;
 • Leșin;
 • Diskinezie (afectarea motilității diferitelor organe, de exemplu, vezica biliară etc.);
 • Anxietate;
 • Excitabilitate;
 • Crampe
 • Tulburări psihotice;
 • Confuzie;
 • depersonalizarea;
 • depresia;
 • Dezorientare;
 • halucinaţii;
 • coşmaruri;
 • Parestezie (senzație de alergare „gâscă”, amorțeală a membrelor);
 • Manie.
2. Reacții alergice:
 • Erupții cutanate;
 • Reacții anafilactice;
 • Dermatita buloasă;
 • Urticarie;
 • Piele iritata;
 • Angioedem;
 • Sindromul Stevens-Johnson;
 • Necroză epidermică toxică;
 • Sindrom DRESS (erupții cutanate pe piele, număr crescut de eozinofile în sânge).
3. Piele și țesut moale:
 • Transpirație excesivă;
 • Acnee
 • Hemoragii (hemoragii specifice).
4. Sistemul urinar:
 • Insuficiență renală;
 • Jadul interstițial.
5. Metabolism:
 • anorexie;
 • Scăderea poftei de mâncare;
 • Hipoglicemie (glicemie scăzută).
6. Oase și mușchi:
 • Spasme musculare;
 • Rigiditatea musculo-scheletică;
 • Durere musculară (mialgie);
 • rabdomioliza;
 • miopatia.
7. Traiectul gastro-intestinal:
 • Vărsături
 • Greaţă;
 • Dispepsie (flatulență, diaree, constipație, eructație, arsuri la stomac, senzație de greutate în stomac după mâncare etc.);
 • Durere în abdomen;
 • esofagita;
 • Boala de reflux gastroesofagian (GERD);
 • Gastrită;
 • Proctalgia (dureri în rect sau anus);
 • stomatită;
 • Glosită (inflamație a limbii);
 • balonare;
 • Gură uscată;
 • colestază;
 • Hepatita;
 • Pancreatita acuta;
 • Decolorarea limbii sau a dinților;
 • Insuficiență hepatică;
 • Icter colestatic.
8. Sistemul respirator:
 • Astm;
 • Sângerarea nasului;
 • Tromboembolism pulmonar (PE).
9. Organe de sentimente:
 • Disgeusia sau Ageusia (perversiune a gustului sau pierderea gustului);
 • vertij;
 • Afectarea auzului;
 • Tinitus;
 • Surditate;
 • Uveită (observată numai cu utilizarea concomitentă cu Rifabutin);
 • Parosmia sau anosmia (miros pervers sau pierderea mirosului).
10. Sistemul cardiovascular:
 • Extinderea vaselor de sânge;
 • Insuficienta cardiaca;
 • Fibrilatie atriala;
 • Extinderea intervalului QT pe ECG;
 • Extrasistola;
 • Flutter atrial;
 • Tahicardie ventriculară, inclusiv tip piruetă.
11. Indicatori de laborator:
 • Activitate crescută de AcAT și AlAT, GGT (gammaglutamiltransferaza), fosfatază alcalină (fosfatază alcalină) și LDH (lactat dehidrogenază);
 • Concentrație crescută de creatinină (creatininemie);
 • Concentrație crescută de uree (uremie);
 • Modificarea raportului albumină la globulină;
 • Leucopenie (scăderea numărului total de globule albe din sânge sub valori normale);
 • Neutropenie (scăderea numărului de neutrofile din sânge sub valori normale);
 • Eozinofilia (o creștere a numărului de eozinofile din sânge este peste normal);
 • Trombocitemia (o creștere a numărului total de trombocite în sânge este peste normal);
 • Agranulocitoza (absență completă în sânge de neutrofile, bazofile și eozinofile);
 • Trombocitopenie (scăderea numărului total de trombocite în sânge sub normal);
 • Hipoglicemie (scăderea glicemiei sub normal);
 • Creșterea INR;
 • Extensia timpului protrombinei;
 • Decolorarea urinei;
 • Concentrație crescută de bilirubină în sânge (bilirubinemie).

12.Others:
 • Flebită în zona de injecție (numai pentru soluție perfuzabilă);
 • Durere și inflamație în zona de injecție (numai pentru soluție perfuzabilă);
 • Indispoziție;
 • Temperatura ridicata a corpului;
 • Astenie;
 • Dureri în piept;
 • Frisoane;
 • Oboseală;
 • Celulită infecțioasă;
 • Candidoza membranelor mucoase;
 • Gastroenterita;
 • Colită pseudomembranoasă;
 • Erizipel;
 • Infecție vaginală;
 • eritrasmă.

Contraindicații

Diverse forme de dozare de Klacid sunt contraindicate în prezența următoarelor afecțiuni sau boli la om:

 • Administrare simultană cu Astemizol, Cisapride, Pimozide, Terfenadine, Midazolam (în tablete), Lovastatină, Simvastatină, Colchicină, Ranolazină, Ticagrelor și alcaloizi ergot (Ergotamină sau Dihidroergotamină);
 • Prezența în trecut a prelungirii intervalului QT pe ECG;
 • Prezența în trecut a episoadelor de aritmie ventriculară sau tahicardie de tip „piruetă”;
 • Hipokalemia (nivelul de potasiu în sânge este sub normal);
 • Insuficiență hepatică severă, combinată cu insuficiență renală;
 • Icter colestatic sau hepatită, dezvoltat în trecut cu utilizarea de medicamente care conțin claritromicină;
 • Porfiria;
 • Perioada sarcinii și alăptării;
 • Vârsta sub 12 ani (pentru comprimatele Klacid);
 • Varsta mai mica de 18 ani (numai pentru tablete cu actiune prelungita Klacid SR si solutie pentru perfuzie Klacid);
 • Hipersensibilitate individuală la claritromicină sau la antibiotice ale grupei macrolide (de exemplu, Linkomicină, Josamicină, azitromicină, Roxitromicină etc.);
 • Intoleranță la lactoză, deficiență de lactază sau malabsorbție la glucoză-galactoză (numai pentru Klacid SR);
 • Insuficiență renală cu clearance al creatininei sub 30 ml / min (numai pentru comprimatele cu eliberare prelungită Klacid CP).

Contraindicațiile de mai sus sunt absolute și acest lucru înseamnă că, dacă sunt utilizate, Klacid nu trebuie utilizat în niciun caz..

În plus față de absolut, există contraindicații relative pentru utilizare, în prezența cărora poate fi utilizat medicamentul, dar cu precauție și sub supravegherea unui medic. Astfel de contraindicații relative la utilizarea Klacid includ prezența următoarelor afecțiuni sau boli la o persoană:

 • Insuficiență renală sau hepatică de severitate moderată sau severă;
 • Boală cardiacă ischemică;
 • Insuficiență cardiacă severă;
 • Hipomagneziemie (nivelul magneziului în sânge este sub normal);
 • Bradicardie (frecvență cardiacă mai mică de 50 de bătăi pe minut);
 • Admiterea cu benzodiazepine (Alprazolam, Triazolam și Midazolam în injecții);
 • Recepție cu antibiotice aminoglicozide (de exemplu, cloramfenicol, etc.) sau alte medicamente care au un efect toxic asupra analizorului auditiv;
 • Recepția cu carbamazepina, Cilostazolum, Ciclosporină, Dizopyramide, Metilprednisolon, Omeprazol, anticoagulantele indirecte (de exemplu, Warfarina), chinidină, Rifabutin, Sildenafil, Tartrolimitinom, Fenomitinom, Fenomitinom, Fenitomibinom, Fenitomibinom, Fenitomibinom, Fenomitominom, Fenomitinom, Fenomitominom, Fenomitominom, Fenomitominom, Fenomitominom,, Hypericum etc.);
 • Acceptarea medicamentelor antiaritmice din clasa IA (chinidină, procainamidă) și clasa a III-a (Dofetilida, Amiodarona, Sotalol).

Klacid - analogi

Klacid pe piața farmaceutică internă are două tipuri de medicamente analogice - acestea sunt sinonime și, de fapt, analogi. Sinonimele sunt medicamente care, la fel ca Klacid, conțin claritromicină ca substanță activă. Analogii clacizi sunt antibiotice macrolide care conțin alte substanțe active, dar cu cel mai similar spectru de activitate terapeutică.

Deci, următoarele medicamente sunt sinonime cu Klacid:

 • Tablete retard Arvitsin și Arvitsin;
 • Tablete Zimbactar;
 • Comprimate Kispar;
 • Tablete Klabaks și granule pentru suspensie orală;
 • Tablete cu eliberare extinsă Clabax OD;
 • Tablete Clarbact;
 • Tablete de clarexid;
 • Tablete de Claritromicină, capsule și liofilizat pentru prepararea unei soluții perfuzabile;
 • Comprimate Claritrosin;
 • Comprimate de claricină;
 • Comprimate de claricită;
 • Tablete Claromin;
 • Tablete de clasin;
 • Tablete reclame;
 • Pastile de acoperire;
 • Tablete Lecoclar;
 • Romiklar liofilizat pentru soluție perfuzabilă;
 • Comprimate Seidon-Sanovel;
 • Comprimate CP-Claren;
 • Comprimate din granilă și granule pentru suspensie pentru administrare orală;
 • Tablete cu eliberare extinsă Fromilid Uno;
 • Comprimate de Ekositrin.

Analogii de clacide sunt următoarele antibiotice:
 • Capsula capsula;
 • Comprimate de azimicină;
 • Capsule azitrale;
 • Azitrox capsule și pulbere pentru suspensie pentru administrare orală;
 • Azitromicină capsule, tablete, pulbere pentru suspensie pentru administrare orală și liofilizat pentru soluție perfuzabilă;
 • Comprimate Azitromicină Forte;
 • Capsule Azitrocin;
 • Capsule și pulbere AzitRus pentru suspensie pentru administrare orală;
 • Tablete AzitRus forte;
 • Tablete Azicide;
 • Comprimate Vilprafen și Vilprafen Solutab;
 • Zetamax retard pulbere pentru suspensie pentru administrare orală;
 • Tablete Chitnob;
 • Capsule Zitrolide și Zitrolide forte;
 • Comprimate de Zitrocin și pulbere pentru suspensie pentru administrare orală;
 • Capsule și comprimate cu factor Zi;
 • Ketek comprimate;
 • Tablete de Xitrocin;
 • Tablete Macropen și granule pentru suspensie orală;
 • tablete oleandomicină;
 • Pastile Remora;
 • Rovamicină comprimate și liofilizat pentru soluție injectabilă;
 • Comprimate Roxeptin;
 • Comprimat roxyhexal;
 • Roxithromycin capsule, tablete;
 • Comprimatele Roxithromycin DS;
 • Comprimate Roxolite;
 • Tablete romice;
 • Comprimate cu rigide;
 • Comprimate cu Rulicină;
 • Tablete Spiramisar, pulbere pentru soluție injectabilă;
 • Sumaclide capsule și tablete;
 • capsule Sumamed, comprimate, liofilizat pentru prepararea unei soluții pentru perfuzie și pulbere pentru prepararea unei suspensii pentru administrare orală;
 • Pulbere Sumamed forte pentru suspensie pentru administrare orală;
 • Capsule de sumamecină;
 • Capsule și tablete Sumamox;
 • Tablete Sumatrolide Solutab;
 • Tablete Tremak-Sanovel și pulbere pentru suspensie pentru administrare orală;
 • Capsule, tablete și pulbere de hemomicină pentru suspensie orală;
 • Capsule, tablete și pulbere pentru suspensie orală;
 • Tablete Elrox;
 • Comprimate de Eomicină;
 • Tablete de eritromicină și liofilizat pentru soluție injectabilă;
 • tablete Esparoxy.

Recenzii despre drogul Klacid

Recenziile despre Klacid sunt mixte, deoarece printre ele aproximativ jumătate sunt negative și pozitive. Recenziile pozitive indică faptul că Klacid este un antibiotic eficient și puternic care ajută la vindecarea infecțiilor severe. Cu toate acestea, aproape toate recenziile pozitive indică, de asemenea, că medicamentul dă efecte secundare dificil de tolerat și poate fi tolerat numai dacă este necesar un tratament.

Recenziile negative asupra Klacid subliniază efectele secundare severe, slab tolerate ale medicamentului, costurile ridicate și insecuritatea acestuia. Multe persoane pe care Klacid le-a ajutat la vindecarea unei boli infecțioase, însă, lasă recenzii negative din cauza faptului că efectele secundare pe care le provoacă sunt extrem de dificil de tolerat..

Astfel, rezumând toate recenziile, putem spune că, în marea majoritate a cazurilor, Klacid este eficient pentru tratamentul bolilor infecțioase. Dar, de asemenea, în majoritatea cazurilor, medicamentul provoacă efecte secundare care sunt subiectiv greu de tolerat de către o persoană. Persoanele care consideră astfel de efecte secundare să fie de cealaltă parte și însoțitorul inevitabil al unei eficiente concediu la antibiotice comentarii pozitive despre droguri. Și persoanele care consideră că aceste proprietăți ale medicamentului sunt negative și doresc să ia antibiotice în același timp ca fiind eficiente și fără efecte secundare, lasă recenzii negative despre Klacid. Prin urmare, se poate spune că recenziile pozitive și negative sunt cauzate nu atât de proprietățile medicamentului, cât și de particularitățile viziunii asupra lumii a persoanei care a folosit Klacid.

Autor: Nasedkina A.K. Specialist în cercetare biomedicală.