Merită să reduceți temperatura - una dintre cele mai frecvente întrebări. Multe persoane folosesc droguri pentru a reduce temperatura, dar există și adepți de metode alternative..

CE ESTE BUN ÎN TEMPERATURA CORPULUI ÎNVĂRZIT?

Temperatura corporală crescută în timpul bolii este cea care demonstrează funcționarea stabilă a sistemului de apărare al organismului. Din acest motiv, temperatura este sub 38 de grade, nu ar trebui să cobori. Deoarece organismul intră în stadiul activ al distrugerii bacteriilor și accelerează producția unei proteine ​​speciale - interferonul, care întărește sistemul imunitar. Este important să ne amintim întotdeauna că febra este întotdeauna doar un simptom al unei anumite boli. De aici concluzia: dacă este tratată, atunci nu temperatura, ci boala care a dus la creșterea ei.

CÂND ESTE NECESARĂ ÎNCEPEA TEMPERATURII?

Optim: la o notă de 39 și mai mare. Cu siguranță, cu toleranță slabă la temperaturi ridicate, prezența convulsiilor febrile, semne de insuficiență respiratorie sau boli ale sistemului nervos, vărsături, diaree, refuzul de a bea.
Cum să scadă temperatura fără medicamente? Principalul lucru în acest proces este mecanismele fiziologice naturale ale termoreglării.

De exemplu, activitatea locomotorie crește producția de căldură, iar o persoană cu o temperatură crescută nu are nevoie de ea. Pentru a atenua starea, trebuie redusă producția de căldură. Prin urmare, pacientul trebuie să observe odihna la pat. Digestia alimentelor crește, de asemenea, producția de căldură. Pe baza acestui lucru, medicii dau recomandări cu privire la dietă. În plus, mâncarea și apa nu trebuie să fie mai calde de 40 de grade.

Camera bolnavilor ar trebui să fie rece. Corpul uman pierde căldură, încălzind aerul rece la inhalare. De asemenea, pe interesul propriu pentru pacient, orice contact cu aerul și apa. Fără o cantitate suficientă de lichid în organism, mecanismele fiziologice ale transferului de căldură sunt ineficiente. Adică, pentru a scădea în mod natural temperatura corpului, trebuie să vă puneți cu căldură, să vă așezați la pat, să umpleți camera cu aer rece proaspăt, să alimentați cu mâncare ușor digerabilă și să beți multă apă.

CUM SĂ FIE CU MEDICAMENTE?

Lista de medicamente cu efect antipiretic nu este mare, dar acest lucru este suficient. Unul dintre medicamentele la care PARACETAMOL trebuie să fie atent, care are mai multe efecte importante, reduce febra și anestezia. Acest medicament este absolut sigur: chiar dacă doza este depășită de mai multe ori.

Pe lângă proprietățile analgezice și antipiretice, IBUPROFEN are și un efect antiinflamator. În funcție de eficacitatea tratamentului și siguranței, medicamentul este identic cu Paracetamolul.

Un alt medicament deosebit de eficient este NIMESULID. Acesta combină toate proprietățile necesare - reduce febra, este bolnav de inflamație și anesteziază. Ca antipiretic, este mult superior celor două medicamente de mai sus..

Efectul antipiretic al ANALGIN este pronunțat fără ambiguitate mult mai puternic decât cel al Paracetamolului și Ibuprofenului. Fiecare terapeut poate da zeci de exemple când temperatura după ce a luat Paracetamol nu a scăzut, iar după Analgin a devenit rapid mai bună.

Acidul acetilsalicilic sau cunoscutul ASPIRIN a fost folosit de omenire de mult timp. Din 1869, Aspirina este cea mai utilizată în toate țările lumii ca antipiretic și sedativ. De-a lungul anilor, acest medicament a fost utilizat cu succes pentru afecțiuni febrile și diverse procese inflamatorii..

Este important să știți că antipireticele nu vindecă boala, ci doar ameliorează starea pacientului. De asemenea, este strâns legată de luarea mijloacelor de scădere a temperaturii, acestea nu sunt utilizate așa cum este planificat, de exemplu, strict de ceas de mai multe ori pe zi. Aceste medicamente sunt utilizate numai atunci când apare nevoia. Temperatura a crescut - aplicați. Nu a crescut - nu se aplică. Cele trei medicamente descrise mai sus - Paracetamol, Nimesulide și Ibuprofen sunt compatibile între ele. Cu toate acestea, oamenii de știință medicali nu au ajuns la o opinie fără echivoc cu privire la beneficiile unei posibile combinații de medicamente.

Prin urmare, în recomandări puteți citi că nu are sens să utilizați droguri în același timp. Cu toate acestea, cu un interval este perfect acceptabil. Reutilizarea Paracetamolului în cel puțin 4 ore, intervalul de administrare a Ibuprofenului este puțin mai lung - 6 ore, un interval de 8 ore necesită Nimesulide.

Painkillers: cum să alegeți și când să luați?

Ce este durerea? De ce este important să-i înțelegem tipurile? Și cum să faci față durerii, astfel încât să nu ducă la probleme de sănătate și mai mari? Răspunsurile sunt deosebit de relevante în vacanțele de Anul Nou. Niciodată nu vei ghici cum și unde o să doară a doua zi dimineață!

Cu această ocazie, „Laba” a pregătit un ghid util împreună cu publicul „Chimia este simplă”.

De unde vine durerea?

Toată lumea știe că durerea vine în același timp cu minunile de Anul Nou! Nu chiar.

Durerea este un semnal care ne avertizează asupra leziunilor tisulare sau dezvoltării unei boli. Da, durerea este adesea enervantă. Dar totuși, înainte de a bea calmante, gândiți-vă: aveți nevoie? Interferați cu funcționarea normală a corpului?

În general, există două surse de origine a durerii. În primul rând: iritanții externi provoacă durere. Ele ne excită celulele nervoase, iar semnalele de durere vin în creierul nostru de la ele. A doua opțiune: durerea apare din cauza deteriorării sau disfuncției nervilor înșiși.

În consecință, sunt posibile mai multe abordări ale tratamentului durerii: eliminarea cauzelor acesteia, reducerea sensibilității receptorilor și blocarea semnalului durerii sau a percepției durerii de către creierul însuși.

Ce sunt calmante?

Calmante cu acțiune centrală au un efect asupra creierului, blocând semnalele de durere. Dar acestea sunt medicamente grave care pot fi prescrise doar de medici în cazuri speciale. Unele dintre ele sunt dependente, astfel încât cifra de afaceri în Rusia este limitată.

În viață, avem mai multe șanse să facem calmante „casnice”. Ei, cei mai mulți dintre noi vom fi „tratați” după Anul Nou.

- Ibuprofen (nurofen)

- Pentalgin (un medicament combinat pe bază de paracetamol)

- Diclofenac (Voltaren)

- Nimesulide (Nise)

- Paracetamolul

Fiecare dintre calmante acționează în felul său. Vom vorbi despre ele.

Cum funcționează calmantele casnice??

Fiecare dintre medicamente este conceput pentru un anumit tip de durere. Această listă vă va ajuta să înțelegeți principiile generale:

1. Medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS):

- Ketoprofen (gel rapid)

2. Analgezice antipiretice:

3. Fonduri combinate:

- Pentalgin (AINS + paracetamol)

4. Anestezice locale:

În primul grup sunt cele mai populare analgezice care sunt utilizate cel mai des: ibuprofen, diclofenac, nimesulid, ketoprofen. Acestea sunt numite medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS sau AINS).

După cum sugerează și numele, au în primul rând efect antiinflamator, iar această acțiune nu este asociată cu steroizi (substanțe biologic active dintr-o structură specială care afectează direct celulele).

AINS sunt create pentru a suprima substanțele speciale din organism - ciclooxigenaza. Acestea sunt enzime care sunt implicate în producția de prostaglandine. Este vorba despre prostaglandine care cresc sensibilitatea receptorilor noștri la durere..

Mai simplu spus, medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene afectează producția de substanțe specifice în corpul nostru, iar acest proces reduce durerea și inflamația..

Iar calmantele sunt în general sigure pentru organism?

Trebuie să plătiți pentru efectul analgezic. Prin suprimarea ciclooxigenazelor, obținem o serie de efecte secundare neplăcute. Printre ele se numără o creștere a acidității și a iritației stomacului (precum și posibile probleme renale, umflarea, vindecarea afectată a rănilor).

Principalul lucru pentru care pacientul trebuie să-și amintească și să înțeleagă: dacă aveți de-a face cu AINS, există riscuri. Dacă aveți probleme cu stomacul sau rinichii și luați adesea calmante, trebuie să vă consultați medicul.

Doar fără panică! În general, AINS sunt considerate medicamente eficiente și destul de sigure. Vă rugăm să rețineți că nimesulida a fost asociată cu un risc crescut de boli hepatice în ultimii ani. Prin urmare, vânzarea de nimesulide este întreruptă în SUA, Finlanda, Belgia, Irlanda.

Există, de asemenea, paracetamol și analgin. Sunt normale?

Paracetamolul și analginul nu provoacă probleme la stomac, dar nu trebuie consumate cu mahmureală (a se vedea mai jos la punctul 8). Mecanismul lor de acțiune este diferit. Aceste medicamente au mai multe șanse să aibă un efect antipiretic și, într-o măsură mai mică, un efect analgezic. Cei mai de seamă reprezentanți sunt paracetamolul și metamizolul, așa că îi vom lua în considerare mai detaliat.

Paracetamol. Are un efect antipiretic puternic, este eficient pentru durerile de dinți și dureri de cap, dar nu este atât de bun pentru durerile inflamatorii. Adesea există preparate combinate pe bază de paracetamol. De exemplu, Tera Flu și medicamentele aferente, care vă ajută să vă ridicați la o răceală, includ paracetamol, cofeină și alte ingrediente..

Dar utilizarea prelungită a paracetamolului duce la afectarea funcției renale. În plus, dozele mari mari au un efect slab asupra ficatului..

Metamizol (cunoscut în Rusia ca analgin). În unele țări, retras din utilizare din cauza posibilității de a dezvolta reacții adverse periculoase. Cu toate acestea, autorii studiului din 2016 au evidențiat un risc de a dezvolta agranulocitoză, subliniază că această problemă nu este încă bine înțeleasă și nu este nevoie să vă grăbiți la concluzii. Analgin este recomandat pentru tratamentul pe termen scurt și numai în cazuri speciale (atunci când AINS nu pot fi utilizate).

Stomacul suferă întotdeauna de calmante? Chiar și din unguente?

Când utilizăm AINS, aproape întotdeauna avem riscul de a avea probleme la stomac. Dar da, unguentele / gelurile analgezice vă permit să livrați substanța activă direct la țesutul inflamat, evitând în același timp concentrații mari în sânge. Astfel de calmante nu au un efect foarte negativ asupra stomacului..

Vorbiți despre unguente precum gelul rapid sau voltaren? Nu este anestezica locală??

Nu, anestezicele locale sunt diferite. În medicină, așa-numiții compuși, cum ar fi lidocaina și benzocaina. Au un mecanism diferit de acțiune. Preparatele de acest tip blochează apariția și conducerea excitației electrice la neuroni. Adică, „literalmente” opresc receptorii durerii. Astfel de medicamente sunt adesea utilizate în chirurgie și stomatologie - unde este necesar să se anestezieze o anumită zonă a corpului.

Efectele secundare ale acestora sunt asociate în principal cu intrarea în sânge. Dar doza și forma de administrare sunt selectate astfel încât să excludă această opțiune.

Și ce se întâmplă dacă capul se rupe?

O întrebare de Anul Nou! AINS, inclusiv cu mahmureala, sunt salvate complet de la o durere de cap. Dar vai de tine dacă confundați tipurile de calmante după o petrecere furtunoasă! Acest lucru este mult mai detaliat și mai distractiv în testul nostru de mahmureală. Puteți trece aici..

Dar, desigur, mahmureala este departe de singura (și, din păcate, nu principala) sursă de durere de cap. Dacă te doare capul de mai mult de 4 ori pe lună - aceasta este o ocazie de a-ți da seama. Ascultați acest lucru despre podcast-ul nostru cu neurologul Cyril Skorobogatykh sau citiți ghidul. Vă spune ce strategii sunt utilizate pentru a reduce frecvența convulsiilor..

Dacă nu sunteți sigur de doze, citiți cu atenție informațiile de pe pachet, consultați medicii.

Ce va ajuta dacă, spun eu, mi-aș trage spatele?

Cele mai frecvente tipuri de durere sunt în spate și mușchi. În unele cazuri, este posibil să le tratați singur. De exemplu, durerile musculare după suprasolicitare pot fi ameliorate cu un unguent analgezic bazat pe AINS. Va ajuta cu siguranță..

Dar dacă știți limba engleză, atunci în primul rând, citiți site-uri precum nhs.uk (National Health System - site-ul sistemului național de sănătate din Marea Britanie), unde există secțiuni actualizate în mod regulat pentru pacienți.

Citiți mai multe despre durerea ta. Aflați dacă există un motiv pentru a vedea un medic. Puteți asculta, apropo, podcast-ul nostru cu Dasha Sargsyan (sau citiți un ghid bazat pe motive). Vă spune ce este „auto-tratamentul responsabil” și în ce resurse puteți avea încredere în medicamentul bazat pe dovezi..

Pentru a afla mai multe

Orice intră în corpul nostru - de la medicamente la alimente - provoacă imediat reacții chimice, uneori foarte complexe și interesante. Vorbind despre aceste procese pe scurt și clar nu este o sarcină ușoară. De aceea, noi, la Laba, vrem să facem acest lucru!

În 2019, vom lansa mai multe materiale comune cu publicul „Chimia este simplă”. În ele vom vorbi în detaliu despre mecanismele de acțiune ale diverselor medicamente asupra corpurilor noastre fragile..

Compatibilitate cu paracetamol și Nimesil

Atunci când alegeți un medicament, de regulă, se preferă celor mai puternici, care pot elimina complet patologia într-o perioadă minimă de timp. Este corectă o astfel de decizie?

Atunci când se prescrie medicamentul, sunt luați în considerare o serie de factori

Medicii spun că nu. Pentru a face față bolii, este important să alegem nu cea mai puternică, ci cea mai potrivită. În acest caz, sunt luate în considerare particularitatea patologiei, vârsta pacientului, starea lui și așa mai departe. Astăzi, sunt cunoscute un număr imens de medicamente cu efecte antiinflamatorii. Adesea, experții prescriu Nimesil. Acesta este unul dintre cele mai eficiente medicamente utilizate pentru prostatită..

Cuprins

Caracteristicile medicamentului

Nimesil este un medicament nesteroidal cu o proprietate antiinflamatoare pronunțată. Ingredientul activ este nimesulida. Imediat după ingestie, este perfect absorbit de organele digestive, atingând concentrația maximă după câteva ore. Până în acest moment, plasma conține mai mult de 97% din doză.

Medicamentul se acumulează în țesuturile ficatului și este excretat cu bilă în cantitate de 30%. Majoritatea, și anume jumătate din doză, sunt excretați de rinichi. Principala caracteristică distinctivă a medicamentului este că se comportă identic la persoanele cu rinichi sănătoși, precum și la pacienții cu un grad slab sau moderat de activitate afectată. Aceasta extinde semnificativ sfera instrumentului.

Medicamentul are o gamă largă de aplicații.

Acțiunea medicamentelor

Efectul medicamentului se bazează pe capacitatea nimesulide de a inhiba producția de prostaglandine. Ele provoacă lansarea procesului inflamator cu simptomele corespunzătoare. Drept urmare, Nimesil are un efect antiinflamator, antipiretic și analgezic..

Spre deosebire de medicamentele folosite anterior, acest medicament afectează doar acele prostaglandine care sunt în centrul atenției inflamației. Drept urmare, nici rinichii și nici ficatul nu suferă de la cursul tratamentului utilizat..

Efectul medicamentului apare la câteva minute după ingestie. Ca urmare, durerea este redusă, semnele de inflamație sunt eliminate. Efectul maxim al primei doze se va manifesta într-o oră și jumătate după ingestie. Efectul rămâne timp de șase ore. Conform statisticilor, nu au existat încă cazuri în care pacienții nu au revendicat niciun efect după tratamentul cu acest medicament.

Astfel, datorită compoziției sale, medicamentul este de departe cel mai puternic, dar, în același timp, un mijloc sigur pentru eliminarea procesului inflamator în aproape orice localizare. Singura restricție de până acum este vârsta: nu este atribuită copiilor.

Nimesil vă permite să ameliorați durerea și să aveți un efect antiinflamator în cel mai scurt timp posibil

Indicații și dozare

Pe baza caracteristicilor acțiunii, putem distinge principalele indicații pentru utilizarea lui Nimesil:

 • Senzații de durere ale oricărei localizări. În consecință, cu prostatita, remediul va ajuta la ameliorarea disconfortului din partea inferioară a abdomenului. De asemenea, este posibil să utilizați medicamentul după operație pentru a ameliora durerile postoperatorii.
 • Procese infecțioase. Acest lucru permite utilizarea Nimesil pentru prostatită infecțioasă, precum și în prezența pietrelor, care, de asemenea, duc adesea la inflamația pereților glandei.
 • Tulburări ale sistemului excretor. Cu alte cuvinte, medicamentul va ajuta la eliminarea nu numai a inflamației în prostată, ci și la eliminarea tuturor proceselor patologice din organele vecine.
 • Creșterea temperaturii. Această proprietate permite utilizarea medicamentului în perioada acută a bolii cu simptome pronunțate.

Doza zilnică este de 200 miligrame de substanță activă. Trebuie împărțit în două metode. Pulberea este dizolvată în 100 de mililitri de apă fiartă și răcită până la dizolvarea completă. Nu puteți păstra compoziția pregătită.

2 pliculețe ale medicamentului sunt norma pentru ziua respectivă

În tratamentul adolescenților sub 18 ani, nu este necesară ajustarea dozei. Același lucru este valabil și pentru pacienții cu insuficiență renală ușoară sau moderată. De asemenea, pot folosi regimul de tratament indicat..

La pacienții mai mari de 60 de ani, este important să se ia în considerare prezența bolilor concomitente. De asemenea, este necesar să aflăm dacă se iau alte medicamente care pot îmbunătăți sau, în schimb, reduce efectul componentelor active ale Nimesil.

Durata medicamentului nu este mai mare de cincisprezece zile. În mod ideal, cursul ar trebui să fie efectuat cu o doză minimă de scurtă durată. Acest lucru va ajuta la minimizarea efectelor secundare și a efectelor negative..

Contraindicații

În ciuda faptului că Nimesil este bine tolerat de pacienți și practic nu are un efect negativ asupra organelor vitale, este important să se ia în considerare contraindicații pentru utilizarea sa. În primul rând, aceasta este hipersensibilitatea la componentele medicamentului. Aceasta poate include reacții apărute anterior, cum ar fi rinita, bronhospasmul, erupții cutanate apărute după administrarea aspirinei sau a altor medicamente nesteroidiene.

Nu puteți lua Nimesil în același timp cu medicamente care pot afecta negativ ficatul, de exemplu, cu paracetamol sau alte AINS. Contraindicațiile de utilizat sunt procese inflamatorii acute în intestin, în special, boala Crohn sau colita ulceroasă cu flora nespecifică.

Utilizarea Nimesil în paralel cu Paracetamolul este inacceptabilă

Nu se recomandă utilizarea Nimesil la pacienții cu antecedente de intervenție chirurgicală bypass. Este interzisă administrarea medicamentului cu bronhospasm sever, infecții virale în faza acută, polipoză și așa mai departe..

Cu precauție extremă, este necesară utilizarea medicamentului la pacienții cu ulcer stomacal sau cu antecedente de sângerare. Acesta din urmă în acest caz se aplică oricărei localizări a patologiei, inclusiv sângerării de origine necunoscută.

În plus față de cele de mai sus, nu puteți utiliza acest medicament pentru tulburări de sângerare, insuficiență cardiacă, hiperglicemie și insuficiență renală în faza acută. Contraindicațiile temporare sunt dependența de droguri și alcoolismul..

Atunci când se prescrie medicamentul, este important să se țină seama de vârsta pacientului, de faptul că a luat medicamente mai devreme, de prezența bolilor somatice ș.a. Numai după evaluarea riscurilor de efecte secundare și beneficiile medicamentului, se ia o decizie și se aleg dozele.

Reacții adverse posibile

Atunci când tratați prostatita cu un medicament precum Nimesil, este important să fiți întotdeauna pregătiți pentru consecințele posibile. În primul rând, acestea sunt abateri de la sistemele circulatorii. Uneori, după anemie de tratament, se remarcă trombocitopenie și eozinofilie. Nu sunt excluse reacțiile alergice sub formă de urticarie, mâncărimi ale pielii, transpirație crescută. În cazuri rare, dacă istoricul nu este colectat cu atenție, se poate dezvolta șoc anafilactic, sindromul Leil sau edem..

O defecțiune a sistemului digestiv poate fi o complicație.

Din partea sistemului nervos se observă amețeli, nervozitate, somnolență și mult mai rar o durere de cap. În cazuri rare, poate exista o scădere a acuității vizuale, tahicardie, bufeuri și sărituri ale tensiunii arteriale.

Majoritatea simptomelor secundare sunt observate din partea sistemului digestiv. Unii pacienți prezintă greață, diaree, vărsături, dureri abdominale mai puțin, stomatită, sângerare și ulcerații.

Hepatita, icterul și alte anomalii ale ficatului sunt extrem de rare. Același lucru este valabil și pentru rinichi. În unitățile după tratamentul cu medicamentul, se poate observa o întârziere a excreției de urină, oligurie și nefrită. Reacțiile adverse comune includ febra și slăbiciune severă. Ele apar în cazuri rare și trec independent după retragerea medicamentului..

Supradozaj și eliminarea acesteia

Cu administrarea necontrolată de Nimesil, precum și dacă doza specificată este depășită, poate apărea o supradoză. Afecțiunea se caracterizează prin apariția de plângeri precum scăderea activității, greață, dureri în stomac. Dacă medicamentul este continuat în acest stadiu, probabilitatea de a dezvolta consecințe mai grave sub formă de șoc anafilactic, sângerare gastrică și comă crește.

În caz de supradozaj, poate fi necesară utilizarea unui laxativ.

O supradoză este eliminată doar de medicamentele simptomatice. Nu există un antidot cert pentru ziua de azi. În primul rând, este important să eliminați componenta activă din corp. În acest scop, acestea provoacă vărsături și prescriu medicamente absorbante. Laxativele vor fi adecvate.

Astfel, Nimesil poate fi utilizat activ în tratamentul unei astfel de patologii precum prostatita. În acest caz, este important să nu vă auto-medicati și să vă asigurați că vizitați un medic pentru a evita contraindicațiile. Este deosebit de important de menționat că, prin administrarea concomitentă cu diuretice, efectul acestuia din urmă poate fi redus. Restul, cu utilizarea corectă, instrumentul a arătat rezultate excelente și eficiență ridicată.

Unde și cum se folosește Nimesil, puteți găsi mai jos:

Nimesil - pulbere pentru adulți și copii, indicații și reacții adverse

Bolile se manifestă adesea prin durere. Pentru a-l elimina, se folosesc calmante, inclusiv Nimesil sub formă de pulbere, care are și efecte antipiretice și antiinflamatorii. Dacă instrucțiunile de utilizare au fost deja aruncate și metoda de utilizare a medicamentului este uitată, vă vom spune în detaliu despre acesta. Și, de asemenea, despre compoziția granulelor, proprietățile lor farmacologice, indicațiile și contraindicațiile. Articolul descrie regimurile de dozare optime care vor ajuta la evitarea dezvoltării reacțiilor adverse.

Nimesil: compoziția medicamentului

Nimesil (denumire internațională - nimesulide) este unul dintre cei mai populari reprezentanți ai grupului clinico-farmacologic al medicamentelor antiinflamatoare nesteroidiene. Efectele sale terapeutice se bazează pe proprietățile substanței active. Aceasta este o nimesulidă din clasa sulfonamidelor. Pentru a forma granulele, producătorul a folosit următoarele ingrediente:

 1. zaharoza.
 2. Ketomacrogol.
 3. Acid citric.
 4. Maltodextrina.
 5. Aroma portocalie.

Excipienții nu îndeplinesc numai funcțiile de stabilizatori, conservanți și îmbunătățitori de arome. Acestea asigură penetrarea rapidă a nimesulidei în organele țintă și distribuția uniformă a acestora în acestea.

Dozare, formă de eliberare, producători și ambalaje

Nimesil - dezvoltarea farmacologică a producătorului Berlin-Chemie / Menarini. Este produsă sub formă de pulbere microcristalină comprimată destinată pregătirii unei băuturi. Peleții cu o nuanță gălbuie sunt ușor crescuți în apă, fără formarea de sedimente. Sunt ambalate în pungi de hârtie de 2,0 g..

O porție de băutură conține 100 mg de ingredient activ. Ambalare secundară - cutie în vrac în care sunt închise pachete de 9 sau 30 de bucăți. În interior este de asemenea o instrucțiune detaliată pentru utilizare. Perioada de valabilitate a medicamentului - 2 ani.

În farmacii nu există alte forme de dozare ale medicamentului - nici tablete, nici siropuri, nici injecții în fiole, nici supozitoare rectale sau vaginale. Nimesil nu este produs sub formă de agenți externi: balsamuri, creme, unguente, geluri. Este disponibil exclusiv sub formă de pulbere în pliculețe. Nu căutați în farmacii și Nimesil Forte cu o doză crescută de substanță activă.

Referinţă! Dacă medicul a prescris terapia de curs, atunci este indicat să cumpărați cel mai mare pachet de Nimesil. Acest lucru va ajuta la economisirea semnificativă a banilor, nu la pierderea timpului în vizitele frecvente la farmacie.

Efectul asupra corpului și proprietăților Nimesilului

Nimesil este caracterizat prin proprietăți antiinflamatorii, analgezice, antipiretice și antiplachetare. Spre deosebire de alte AINS, are un efect selectiv, inhibând selectiv activitatea ciclooxigenazei-2. Datorită inhibării acestei enzime, prostaglandinele nu mai sunt produse din acizii arahidoni. Este vorba despre neurotransmițători responsabili de apariția senzațiilor dureroase, afecțiuni febrile, umflare severă.

Nimesil acționează 10-20 minute (în funcție de cantitatea de alimente din stomac) după băut. Efectul său pozitiv divers asupra corpului pacientului este remarcat:

 • o scădere a severității durerii, inclusiv datorită eliberării terminațiilor nervoase restrânse;
 • prevenirea răspândirii patologiei la organele și țesuturile sănătoase;
 • resorbția edemului inflamator;
 • scăderea temperaturii locale și generale a corpului;
 • o ușoară diluție de sânge, care ajută la îmbunătățirea circulației sale în vase;
 • eliminarea clicurilor, zdrobirea, fisurarea în timpul îndoirii sau extinderii îmbinărilor, înclinarea și întoarcerea corpului;
 • îmbunătățirea circulației sângelui în zona țesuturilor deteriorate, saturația lor cu oxigen, bioactivi și nutrienți.

Ameliorează rapid inflamația - acută, subacută, cronică. Cât de repede acționează Nimesil nu depinde numai de disponibilitatea alimentelor în stomac. Severitatea patologiei diagnosticate, severitatea simptomelor acesteia, afectează, de asemenea, rata de manifestare a proprietăților antipiretice, analgezice. Cu o durere ușoară sau moderată, medicamentul face față într-un sfert de oră. Și cu disconfort intens, acest timp este prelungit cu 10-20 de minute.

Referinţă! Nimesil este capabil să afecteze negativ tensiunea arterială, astfel încât respectarea recomandărilor adnotării este obligatorie. Somnolența după administrare se observă în cazuri izolate.

Absorbția, distribuția și excreția din corp

Doar o mică cantitate de ingrediente Nimesil sunt absorbite în mucoasa gastrică. Partea principală ajunge în intestinul subțire, unde are loc absorbția în fluxul sanguin. Concentrația terapeutică maximă a substanței active este creată în ea după aproximativ 2-3 ore.

Nimesulida formează complexe cu greutate moleculară mare cu proteine ​​plasmatice. Doar 2,5% rămâne să circule în circulația sistemică neschimbată. Timpul de înjumătățire eliminatorie variază de la 4 la 5 ore. Ingredientul activ depășește cu ușurință barierele fiziologice dintre sângele și lichidul țesutului.

Catalizează transformarea nimesulidei prin citocromul P450 și apare în celulele hepatice, hepatocitele. Ca urmare a reacțiilor biochimice complexe, se formează mai mulți metaboliți activi, dintre care cel mai important este hidroxi-nimesulida. Acestea sunt evacuate din organism în principal de organele urinare, iar o mică parte îl lasă în bilă.

Indicații de utilizare

Nimesil este destinat terapiei complexe a patologiilor care se manifestă prin durere, umflare, inflamație. Nu afectează cauzele dezvoltării lor, de aceea este utilizat doar pentru tratamentul simptomatic. Un medic granular este prescris de medici pacienților cu astfel de boli:

 • durerile de cap și durerile de dinți, inclusiv după extragerea dinților;
 • prostatita și alte leziuni ale tractului urogenital;
 • otită medie acută sau subacută;
 • patologii renale cronice, inclusiv pielonefrita;
 • osteoartroza deformantă;
 • osteochondroza cervicală, toracică, lombară și lombosacrală, condroză;
 • periartrita umar-scapulară;
 • epicondilita medie și laterală;
 • hernie intervertebrală a oricărei localizări;
 • bursită cronică, sinovită, tendonită, tenosinovită;
 • boli ginecologice (cistită, algodismenoree), dureri de menstruație;
 • artrita reumatoida, guta, reactiva.

Un medicament este inclus uneori în regimuri terapeutice după diagnosticul unei recidive de hemoroizi. Nimesil este bine stabilit în tratamentul miozitei și nevralgiei sau inflamarea mușchilor și nervilor ca urmare a hipotermiei sau a deteriorarii. Ajută la a scăpa de durere după fracturi, luxații, subluxații, rupturi ale aparatului ligament-tendon.

Nimesil este, de asemenea, prescris de medici pentru a atenua starea pacientului după intervențiile chirurgicale. Poate fi recomandat pentru utilizarea de către persoane cu răceli, limfadenită, sinuzită, patologii respiratorii (ARVI, amigdalită, bronșită, gripă, pneumonie), dar numai dacă nu sunt însoțite de febră.

Atenţie! Nimesil este utilizat în tratamentul complex al leziunilor gospodărești: arsuri, căderi, vânătăi, entorse musculare. După ce a luat-o, umflarea și hematoamele se rezolvă mai repede, durerea dispare.

Contraindicații și reacții adverse ale Nimesil

O contraindicație absolută la tratamentul cu Nimesil este intoleranța individuală la nimesulide și a componentelor auxiliare. Nu este prescris persoanelor hipersensibile la antiinflamatoarele nesteroidiene. Nu puteți utiliza medicamentul la pacienții care suferă de astfel de afecțiuni patologice:

 • bronhospasm, urticarie, rinită care apar după ce a luat orice AINS;
 • leziuni inflamatorii acute ale intestinului, inclusiv colită ulceroasă, ileită terminală;
 • afecțiuni febrile provocate de introducerea agenților infecțioși în organism;
 • patologii hepatice, inclusiv eșec;
 • exacerbări ale leziunilor ulcerative, istoric de ulcere, perforație sau sângerare în cavitatea sistemului digestiv;
 • sângerare de orice localizare, predispoziție la acestea;
 • insuficiență cardiacă decompensată;
 • tulburări de hematopoieză;
 • insuficiență renală descompensată, hiperkalemie;
 • alcoolismul cronic, dependența de droguri.

Lista contraindicațiilor include un istoric de intervenție chirurgicală - grefarea bypass coronarian. În pediatrie, Nimesil nu este utilizat până la 12 ani. Este utilizat cu precauție la bătrâni și bătrâni, în tratamentul pacienților cu diabet zaharat, hipertensiune arterială, boli coronariene, insuficiență cardiacă, dislipidemie, patologii cerebrovasculare..

Monitorizarea medicală atentă a tratamentului este necesară pentru pacienții care suferă de leziuni ale arterelor periferice, infecții respiratorii, gastrointestinale, urogenitale, boli somatice decompensate. În timpul tratamentului cu Nimesil, există probabilitatea efectelor sale negative asupra organismului. Efectele secundare sistemice apar astfel:

 • tulburări de hematopoieză;
 • scăderea acuității vizuale, obiecte încețoșate în fața ochilor;
 • amețeli, dureri de cap, coșmaruri, somnolență, instabilitate psiho-emoțională, encefalopatii;
 • tulburări circulatorii - revărsarea vaselor de sânge la nivelul feței și gâtului, palpitații cardiace, tensiune arterială neregulată;
 • atacuri de greață și vărsături, diaree sau constipație, formare excesivă de gaze, dureri epigastrice, dispepsie, stomatită, sângerare în cavitatea gastrointestinală, ulcerații ale mucoasei gastrice, semne de hepatită sau gastrită, colestază, icter;
 • lipsa respirației, bronhospasm, senzație de lipsă de aer la inhalare;
 • apatie, slăbiciune, abilitate rapidă, scăderea temperaturii;
 • tulburări de urinare, semne de nefrită interstițială, apariția sângelui în urină;
 • hiperkaliemia.

Efectele secundare de natură locală seamănă cu simptomele de alergie. Se manifestă prin iritare, uscăciune, arsură, mâncărime. Pielea începe să se coaje, să se umfle și să doară. Dezvoltarea dermatitei este rareori observată. Solicitați asistență medicală imediată. În ciuda faptului că toate efectele sunt reversibile, dispar după retragerea Nimesilului, poate fi necesar un tratament cu antihistaminice.

Referinţă! Nimesil nu afectează rata reacțiilor. În timpul tratamentului, este permisă conducerea vehiculelor, efectuarea lucrărilor care necesită concentrare. Dar acest lucru este interzis dacă apare vreun efect secundar al medicamentului..

Nimesil poate fi utilizat în timpul sarcinii și alăptării?

Lista de contraindicații include perioada de purtare a unui copil. Nu se aplică alăptării. Producătorul nu a efectuat experimente clinice, ale căror rezultate ar putea confirma lipsa efectelor teratogene și mutagene din medicament. Nimesil nu este prescris pacienților în timpul sarcinii (în niciun trimestru) și în timpul alăptării. Medicii recomandă abandonarea acesteia atunci când planifică o concepție.

Poate Nimesil fi luat cu alcool

Compatibilitatea cu alcoolul și Nimesil nu există. Alcoolul etilic poate crește probabilitatea de reacții adverse, crește intensitatea simptomelor lor. Prin urmare, consumul de băuturi alcoolice de orice tărie este interzis în timpul tratamentului cu Nimesil. Este posibil să le beți înainte de tratament - da, dar numai pentru o zi. Și după tratamentul cu Nimesil, trebuie să treacă cel puțin 12 ore înainte ca Nimesulida să fie complet eliminată din organism. Combinarea medicamentului cu alcoolul poate reduce semnificativ eficacitatea tratamentului.

Interacțiunea cu alte medicamente

Când se iau anumite grupuri clinice și farmacologice cu Nimesil, anticoagulante, glucocorticosteroizi, agenți antiplachetar, antidepresive de generația a treia, monitorizarea constantă a indicatorilor funcționali ai ficatului, rinichilor și stomacului. Nu este indicat să o combinați cu diuretice, inclusiv cu consum de economii de potasiu.

Nu este de dorit să luați Nimesil și medicamente antihipertensive împreună, deoarece efectul acestora din urmă nu se va manifesta pe deplin. Nu există compatibilitate cu agenții care conțin litiu, cu ciclosporine, precum și cu citostatice (Metotrexat).

Nimesil nu este recomandat să luați cu alte antiinflamatoare nesteroidiene: Nurofen, Diclofenac, Paracetamol, Ibuprofen. Ca și analgezice cu o singură componentă sau combinate, antispasmodice: Pentalgin, Citramon, No-shpa, Spazmalgon. În această combinație, riscul de deteriorare a structurilor renale crește. Nimesil este combinat cu antihistaminice, inclusiv Suprastin. Este permis să se ia cu antibiotice: Amoxiclav, Tsiprolet, Azitromicină.

Supradozaj

Luând o cantitate crescută de Nimesil poate provoca o supradoză. Se manifestă astfel:

 • dezorientarea în spațiu;
 • somnolenţă
 • deficiență vizuală;
 • vorbirea înclinată, strângerea pleoapelor, creșterea tonusului muscular;
 • tulburări psihomotorii, scăderea temperaturii corpului;
 • tahicardie, o scădere periculoasă a tensiunii arteriale;
 • depresie respiratorie, edem pulmonar;
 • greață și vărsături
 • urinare afectată.

Este necesar să clătiți rapid stomacul, să luați Polyphepan, Polysorb sau un alt enterosorbent. Și atunci ar trebui să solicitați ajutor medical - tratament simptomatic și monitorizarea stării rinichilor.

Instrucțiuni de utilizare Nimesil

Dozele zilnice și unice de Nimesil sunt calculate de către medicul curant. Ține cont de tipul și stadiul bolii, de intensitatea și natura simptomelor. Medicul se concentrează asupra vârstei pacientului, stării generale de sănătate a acestuia, prezenței altor patologii cronice.

Dozaj si administrare

Dacă medicul nu a prescris pulbere anestezică într-o doză individuală, atunci trebuie să respectați recomandările adnotării.

 • Medicamentul trebuie administrat oral în 1 pachet de două ori pe zi.
 • Medicamentul trebuie luat după mese.
 • Turnați conținutul său într-un pahar și diluați în 100 ml apă rece sau caldă.
 • Dacă totul este făcut corect, veți obține o soluție fără sedimente. Este interzis să păstrați suspensia - este necesar să beți medicament imediat.

Durata cursului terapeutic depinde, de asemenea, de tipul bolii diagnosticate, dar nu trebuie să depășească 15 zile. Dacă este absolut necesar, medicul poate recomanda prelungirea acestuia după o pauză de o săptămână. În scopuri profilactice, Nimesil nu este utilizat..

Referinţă! Dacă în 3-4 zile natura și intensitatea simptomelor nu se schimbă, trebuie să vă adresați medicului pentru a clarifica diagnosticul. Poate crește doza de Nimesil, suplimentarea terapiei cu medicamente din alte grupuri. Sau înlocuiți-l cu anestezic cu o altă substanță activă.

Instrucțiuni de internare pentru copii: dozare și norme

Pentru copii, Nimesil poate fi utilizat doar conform indicațiilor unui medic și doar de la 12 ani. Metoda de preparare a soluției pentru copiii de la 12 ani este aceeași ca și pentru adulți. Atunci când calculează cantitatea zilnică și o singură dată de medicamente anestezice și antipiretice pentru un copil, medicul se poate concentra pe greutatea și vârsta lui. Dar, în majoritatea cazurilor, nu sunt necesare ajustări ale dozei pentru copii..

Indicații de utilizare importante

Pentru a reduce probabilitatea de efecte secundare ale medicamentului va permite utilizarea acestuia în doze minime pentru un scurt timp de terapie. Poate dăuna pacienților cu antecedente de patologii ale tractului gastro-intestinal, provocând exacerbarea acestora. Reducerea dozelor necesare pentru afectarea funcției renale.

O scădere a activității funcționale a ficatului în timp ce luați medicamentul se manifestă prin mâncărime, îngălbenire a pielii, greață, dureri abdominale, vărsături, întunecarea urinei. Este necesar să anulați medicamentul și să vă consultați medicul. Acest lucru este valabil și pentru tulburările vizuale..

Substanța activă poate provoca retenția de lichide în organism, ceea ce este periculos pentru persoanele cu hipertensiune arterială și boli cardiovasculare. Decizia de a trata Nimesil la pacienții din aceste grupuri ar trebui luată de un medic. Pregătirea suspensiei și utilizarea acesteia trebuie întreruptă dacă există semne de deteriorare a organismului de către o infecție virală.

Poate Nimesil să fie administrat animalelor

Pregătirea suspensiei este posibilă numai în scopul de a trata persoanele. Nu există date privind eficacitatea terapeutică a Nimesil la animale.

Prețuri pentru Nimesil în farmacii

Prețul pentru 1 pungă variază în diferite farmacii de la 25 la 30 de ruble. Costul ambalajului cu 30 de saci este de 760 de ruble, de la 9 - 320 de ruble.

Pot cumpăra fără rețetă?

Când cumpărați Nimesil într-o farmacie, trebuie să-i arătați farmacistului o rețetă de la medic. Nu este destinat auto-medicației datorită unei game largi de contraindicații, a probabilității de reacții adverse grave, în special ulcerarea mucoasei gastrice.

Analogii medicamentului Nimesil

Analogii structurale, adică preparatele cu o compoziție activă identică, includ Nimid generic indian Nimid, precum și o pulbere pentru prepararea unei suspensii a Fortului Affida. Costă puțin mai ieftin, dar proprietățile lor terapeutice sunt destul de similare. Dar cel mai adesea, cu intoleranță la una dintre componentele Nimesil, medicii îl înlocuiesc cu analogi ai comprimatelor, care sunt prezentate în tabel.

Numele analogicSubstanța activă a analogului, prețul, unele diferențe
Nemulex
Nimesulid
180 freca.
Acțiunea este similară, dar Nimesil este mai rapidă
Nimesulid
Nimesulid
40 freca.
Acțiunea este similară, dar Nimesil este mai rapidă
NISE
Nimesulid
150 freca.
Acțiunea este similară, dar Nimesil este mai rapidă
Ketorol
Ketorolac
120 freca.
Ketorolac este mai puțin selectiv
Ketanov
Ketorolac
100 freca.
Ketorolac este mai puțin selectiv
Xefokam
Xefokam
240 freca.
Are un efect secundar mai rar.
meloxicam
meloxicam
80 freca.
Efect mai puțin toxic asupra organismului, efectul Nimesilului este mai rapid
Diclofenac
Diclofenac
50 freca.
Nimesil este mai sigur pentru adulți și copii
ibuprofen
ibuprofen
50 freca.
Identic cu Nimesil în ceea ce privește viteza și natura efectelor terapeutice, Nimesil are un spectru mai larg de acțiune
Nurofen (tablete, capsule)
ibuprofen
120 freca.
Identic în ceea ce privește viteza și natura efectelor terapeutice, Nimesil are un spectru mai larg de acțiune
Arcoxia
Etoricoxibul
500 freca.
Selectiv, mai sigur Nimesil
Aertal
aceclofenac
300 freca.
Are proprietăți analgezice mai puternice.
Celebrex
Celecoxib
200 freca.
Într-o măsură mai mică decât alte AINS, contribuie la dezvoltarea ulcerelor gastroduodenale și a complicațiilor aferente.

Cel mai popular omolog rusesc este Nimesulida sub formă de tablete albe, cu risc de dozare convenabilă. Dar dacă hipersensibilitatea este detectată special pentru nimesulid, atunci Nimesil este înlocuit de Meloxicam intern, Ibuprofen, Ketorolac.

Nimesil și Nimesulide sunt una și aceeași, ceea ce este mai bun

Nimesulida în tablete este produsă de fabricile farmaceutice interne. Conține același ingredient activ ca Nimesil, deci proprietățile lor terapeutice sunt absolut similare..

Există însă diferențe: pulberea acționează mai repede. La urma urmei, după ce ați luat Nimesulide, este nevoie de timp pentru eliberarea componentei principale din baza pilulelor.

O selecție de videoclipuri despre Nimesil

Recenzii despre Nimesil

Alegerea unui medicament analgezic de calitate ajută adesea recenziile pacienților care l-au folosit deja pentru tratament. Își împărtășesc de bunăvoie opiniile lor pe site-uri tematice și forumuri. Cele mai informative și interesante recenzii despre Nimesil sunt prezentate în atenția dumneavoastră. Aceștia o descriu ca un instrument eficient care ajută să facă față durerii, inflamației și umflăturii..

Puteți, de asemenea, să vă împărtășiți impresiile dvs. despre tratament. Acest lucru va ajuta cititorii să evite erorile în dozarea medicamentului, pentru a reduce probabilitatea de reacții adverse..

Nimesil sau Paracetamol: eliberați forma și diferența în formulări, recenzii ale medicilor

Unul dintre cele mai frecvente medicamente antiinflamatoare utilizate pentru a opri procesele inflamatorii și durerea este nimesilul..

Acest articol oferă informații despre proprietățile farmacologice, compoziția, indicațiile, contraindicațiile și metodele de administrare. De asemenea, va enumera cele mai comune și mai ieftine analoge ale acestui medicament..

Descriere

Nimesil se referă la antiinflamatoare nesteroidiene. Face parte din clasa sulfonamidelor. Forma farmacologică de eliberare sub formă de pulbere sau granule utilizate pentru prepararea unei suspensii pentru administrare orală de 0,1 g.

Utilizarea de nimesil ajută la ameliorarea proceselor inflamatorii, durerii și hipertermiei.

Luarea acestui medicament are un efect terapeutic bun cu:

 • Nimesil aparține unei categorii de prețuri accesibile Durere severă cauzată de patologia sistemului musculo-scheletic - radiculită, osteochondroză și alte afecțiuni.
 • rănire.
 • entorse.
 • Dislocarea articulațiilor articulare.
 • Inflamatii articulare.
 • Durere de dinţi.
 • Algodismenorea.
 • Osteoartroza cu durere pronunțată.
 • Etapa activă a mensis.
 • Patologii postoperatorii sau traumatice cu etiologie infecțioasă și inflamatorie.
 • Patologii care sunt însoțite de o creștere rapidă a temperaturii.

Important! Nimesil are un efect simptomatic, ameliorează durerea și inflamația în timpul tratamentului.

Medicamentul este prescris cu un curs maxim de 4 zile, sau ca o singură utilizare pentru dureri severe. Când se prescrie nimesil, medicul curant evaluează beneficiile și probabilitatea de reacții adverse atunci când îl utilizează.

Nimesil este prescris în prezența următoarelor indicații:

 • Procese inflamatorii, al căror curs este însoțit de durere severă și hipertermie.
 • Dureri pronunțate în coloana lombară, în țesuturile osoase și musculare, precum și în articulații.
 • Durere periodică la femeile cu menstruație.
 • Nimesil este contraindicat în:
 • Intoleranță la una sau mai multe componente ale medicamentului.
 • Rulment pentru copii.
 • Alaptarea.
 • Forme severe de patologii ale sistemului hepatobiliare.
 • Disfuncții ale sistemului hematopoietic.
 • Procese inflamatorii, prezența ulcerelor și sângerarea tractului digestiv.
 • Reacții hiperergice și hepatotoxice provocate prin administrarea de aspirină, nimesulid și alte medicamente din acest grup.
 • Insuficienta cardiaca.
 • Hipertensiune.
 • Orice tip de diabet.
 • Copii sub 16 ani.

Nimesil aparține unei categorii de prețuri accesibile. În medie, costul medicamentului pentru o pungă în farmaciile orașului este de 24,00 ruble, iar prețul unui pachet cu 30 de plicuri este de 710 ruble..

Analogii

Piața farmacologică modernă oferă o serie de medicamente similare cu nimesil.

Lista analogilor și cât costă:

Nimesulide Un antiinflamator și analgezic care are, de asemenea, un efect antipiretic. Are un efect scutitor asupra producției de prostaglandine în mucoasa stomacului și rinichilor. Ajută la reducerea dezvoltării neoplasmelor cu factor de necroză

TitluComponenta activăDescriereȚara producătoarePrețul în ruble
NISENimesulidAmeliorează durerea și inflamația în procesele inflamatorii și leziunile sistemului musculo-scheletice. Nu este recomandat pentru alăptare, gravide și copii sub 12 ani. Contraindicat în ulcerațiile stomacale și intestinale, astm, insuficiență renală și hepatică.Rusia, India240
NimulideNimesulidEste prescris pentru ameliorarea durerii în bolile articulare, inflamația aparatului ligamentar, leziunile musculare. Nu se recomandă utilizarea medicamentului dacă există antecedente de inflamație gastro-intestinală, boli ale sistemului hepatobiliare și rinichi sau sângerare internă. În pediatrie, este prescris de la vârsta de 12 ani. În timpul sarcinii și alăptării, administrarea medicamentului este interzisă.India243
nimicaNimesulidAre efecte antiinflamatorii și analgezice. Este prescris după intervențiile chirurgicale pe organele ORL și patologiile tractului respirator superior. Este interzisă utilizarea medicamentului în prezența unor leziuni ulceroase ale stomacului, astm de aspirație, boli de inimă, patologii ale sistemului hepatobiliare, funcție renală afectată. Femeile care au un făt și alăptează nu au voie să-l folosească. Copiii au voie de la 12 ani.India204
NimesanNimesulidForma farmacologică de eliberare sub formă de tablete. Se caracterizează prin prezența unei mari liste de contraindicații. Are efecte antiinflamatorii, analgezice, antipiretice și antioxidante asupra organismului..India158
NimidNimesulidDisponibil sub formă de tablete, suspensii, granule, gel. Are efecte analgezice, antiinflamatorii și antipiretice. Eficient în eliminarea bronhospasmului cauzat de acetaldehidă și histamină. Medicamentul este absorbit rapid din tractul digestiv. Concentrația maximă a ingredientului activ în sânge este atinsă după câteva ore.India93
NimesulidNimesulidFace parte din categoria medicamentelor nesteroidiene cu efect antiinflamator. Diferența cu Nimesil este foarte mică. Se caracterizează prin efecte analgezice, antipiretice și antiplachetare. Promovează suprimarea selectivă a ciclooxigenazei, suspendă producerea de prostaglandine în focalizarea inflamației.Macedonia, Rusia137
NemulexNimesulidPromovează ameliorarea rapidă a durerii. Eficient în ameliorarea durerii de origine postoperatorie, dureri de cap și dureri de dinți, sindrom de durere pentru leziuni și leziuni de orice grad. Are efect antiinflamator. Ajunge rapid la locul inflamației. Împiedică formarea cheagurilor de sânge prescrise pacienților cu diagnostic de artrită, osteoparoză, mialgie. Contraindicațiile sunt alcoolismul, sarcina, bolile de sânge. Vândut doar pe bază de rețetă..România, Rusia185
AponilNimesulidEste prescris pentru ameliorarea simptomului de durere cauzat de fenomene inflamatorii în perioada postoperatorie, din cauza traumatismelor, cu dureri la nivelul capului. Este utilizat în stomatologie. O caracteristică a acestui medicament este capacitatea de a reduce hipertermia la un număr normal în bolile cauzate de infecție sau inflamație. Contraindicații - ulcer gastric și duodenal, funcție hepatică și renală afectată, cu vârsta de până la doisprezece ani.Cipru172
ProlideNimesulidFace parte din categoria medicamentelor analgezice narcotice. Eficient în prezența osteoartritei, patologii reumatice extraarticulare, durere, inflamație acută după operație, patologie a sistemului respirator.India67
MigrenăParacetamolulAre efect psiostimulator și analeptic. Îmbunătățește efectul analgezicelor, elimină senzația de somnolență, apatie, crește rezistența fizică, stimulează creierul. Are efect antipiretic și analgezic.Rusia85
AmeolinNimesulidFace parte din categoria medicamentelor antiinflamatoare nesteroidiene. Disponibil sub formă de tabletă. Are o gamă largă de contraindicații și reacții adverse..Bulgaria73
SulaydinNimesulidGelul este folosit pentru uz extern. Are proprietăți antiinflamatorii, analgezice și antipiretice. Medicamentul previne formarea radicalilor superoxidici și activarea integrinei și proteazei. Probabilitatea de reacții adverse la utilizarea gelului este minimă.Curcan97
Toro SanovelNimesulidMedicament nesteroid cu efecte antiinflamatorii și antireumatice. Eficient în sindromul durerii acute, tratamentul simptomatic al artrozei și dismenoreei primare. Nu este folosit pentru tratarea copiilor sub 12 ani..Curcan180
DiclofenacDiclofenacAre efecte antiinflamatorii și antipiretice, ameliorează eficient durerile acute. Medicamentul este prescris pentru boli ale coloanei vertebrale, patologii ginecologice, boli ale organelor ORL și în perioada postoperatorie.Bielorusia46
ArtiflexibuprofenÎmbunătățește procesele metabolice în cartilajul articulațiilor. Medicamentul este utilizat în tratamentul osteoartritei, ușurează rapid simptomele acute. Este strict interzis să o luați pentru gravide și în timpul alăptării.Rusia336
DiamaxdiacereineîAcest înlocuitor face parte din categoria condroprotectoarelor. Are efecte antiinflamatorii. Folosit în tratamentul modificărilor degenerative ale articulațiilor. eficient în tratamentul osteortritei și osteoartrozei.Ucraina212
ibuprofenibuprofenAcest înlocuitor ameliorează procesele inflamatorii, aparține grupului de medicamente antipiretice și analgezice. Medicamentul este eficient pentru durerile reumatoide, precum și pentru răceli și gripă. Este prescris cu precauție persoanelor în vârstă și femeilor însărcinate..Rusia79

Important! Alegerea nimesilului generic trebuie convenită cu medicul. În ciuda componentei active comune, medicamentele similare pot avea diverse efecte suplimentare asupra organismului..

Care sunt cele mai ieftine analogi?

Nimesil are o serie de medicamente similare produse de companii farmaceutice din diferite țări. În funcție de compoziția și producătorul lor, costurile generice pot varia semnificativ între ele..

În practica medicală modernă, printre analogii cei mai accesibili din Nimesla, experții disting următoarele medicamente:

 • Nimesulida sub formă de tabletă.
 • Tablete de ibuprofen.
 • Diclofenac sub formă de tabletă.
 • Prodrug sub formă de tablete dispersibile.
 • Gel Sulaydin pentru uz extern.

Aceste medicamente sunt convenabile și benefice pentru un tratament sistematic care necesită utilizarea repetată a tabletelor..

Pentru terapia periodică sau o singură doză, este mai bine și mai economic să folosești nimesil în pulbere, care poate fi cumpărat într-un plic dozat o dată. În plus, are un efect terapeutic rapid, iar reacțiile adverse pe fundalul său apar rar.

Ceea ce este mai bun, nimesil sau unele dintre analogii?

Farmacocinetica nimesilului este similară cu multe medicamente. Unele analoge ale acestui instrument se disting printr-un preț favorabil, o componentă activă și o formă farmacologică de eliberare. În ciuda acestui fapt, efectul lor terapeutic nu este inferior nimesilului.

Principalele diferențe:

 • Nimesil are un efect terapeutic rapid și, în același timp, practic nu provoacă efecte secundare Nise. Este disponibil în mai multe forme, ceea ce are un efect pozitiv asupra aplicării externe paralele și a administrării orale. Nise, de asemenea, se concentrează mai rapid în sânge după ce a luat medicamentul.
 • Ibuprofen. Principala diferență este componenta activă. Are un efect mai agresiv asupra tuturor sistemelor corporale. Permis pentru utilizare în pediatrie.
 • Diclofenac. Este cel mai ieftin nimesil generic. Preparatele diferă în funcție de substanța activă. Are un efect similar asupra organismului..
 • Nimesulid. Disponibil sub formă de gel, pulbere, tablete, suspensii și tablete solubile, ceea ce vă permite să alegeți cea mai convenabilă formă pentru a lua medicamentul. Interzis să trateze copiii.
 • Nemulex. Are un cost mai mic, plicurile sunt disponibile cu arome și gusturi diferite. Pudra se dizolvă în apă mai mult timp.
 • Nimid. Are un gust specific. Poate provoca o reacție alergică dacă lactoza nu este percepută. Face parte din categoria medicamentelor mai accesibile.

Important! Analogii nimesil au indicații generale de utilizare. Prezența unei substanțe active, în cele mai multe cazuri, determină aceeași listă de contraindicații și dezvoltarea efectelor secundare.

Care este cel mai bun mod de a înlocui comprimatele Nimesil?

Cu utilizarea prelungită sau nerespectarea dozei conform instrucțiunilor, medicamentul poate provoca iritarea mucoasei

 • Nimesil se referă la medicamente de mare viteză.
 • Are un efect terapeutic rapid și practic nu provoacă reacții adverse..
 • Prin urmare, medicamentul este utilizat pe scară largă nu numai în tratamentul adulților, ci și în pediatrie.

Mai des, Nimesil este prescris în tablete.

Dar dacă această formă nu este convenabilă, o puteți înlocui cu pulbere.

Care este avantajul său:

 • Ușor solubil.
 • Are un gust plăcut..
 • Are un efect terapeutic rapid..
 • Are o stabilitate mare la depozitare..

Praf

Pulberea este disponibilă în pliculețe mici. Un plic conține o singură doză, astfel încât Nimesil sub formă de pulbere este convenabil de utilizat în orice condiții.

Nimesil în pulbere se descompune în stomac sub influența sucului digestiv. Prin urmare, cu utilizarea prelungită sau nerespectarea dozei conform instrucțiunilor, medicamentul poate provoca iritarea mucoasei.

Important! Nimesilul în plic ar trebui să aibă o structură omogenă, prezența gâștelor fiind inacceptabilă. Dacă pulberea s-a întărit și ambalajul acesteia este rupt, un astfel de preparat nu trebuie utilizat categoric pentru tratamentul adulților și copiilor.

Nimesil este un medicament cu un preț extrem de eficient. Pe piața modernă sunt prezentate diverse analogii ale acestui medicament pe baza acestuia sau cu un efect farmacologic similar. Acest lucru vă permite să alegeți cea mai potrivită opțiune în tratamentul diferitelor patologii.

Care medicament este mai bun și mai eficient Nimesil sau Paracetamol

Printre numărul uriaș de medicamente pentru durere, cele mai populare și disponibile în general sunt analgezice non-narcotice cu efect pronunțat antipiretic, antiinflamator și analgezic. Acestea includ medicamentul relativ „tânăr” Nimesil și binecunoscutul paracetamol. Merită să ne dăm seama care este diferența dintre ele și în ce cazuri ar trebui luate în considerare..

Nimesil: descriere, acțiune, scop

Nimesil este utilizat ca anestezic, antiinflamator și antipiretic. Medicamentul aparține analgezicelor non-narcotice, oprind biosinteza prostaglandinelor.

Principalul ingredient activ este nimesulida, care se referă la sulfonamide. Medicamentul este destinat tratării durerilor acute, în principal pe fondul artrozei, inflamațiilor musculare și articulare.

Cu toate acestea, nu merită să o luați mult timp, deoarece efectul hepatotoxic este pronunțat.

Medicamentul este interzis pentru copiii sub 12 ani, femeile în timpul sarcinii și cu precauție sunt permise pentru utilizare în timpul alăptării.

Medicamentul începe să acționeze rapid după administrare. După 2-3 ore, concentrația necesară se acumulează în sânge, iar pacientul simte ușurare.

Nimesulida nu are doar un efect analgezic, ci și un efect antiinflamator. Medicamentul, care pătrunde în sursa durerii, se oprește și „vindecă” zona afectată. Mai mult, proprietatea antipiretică este mai puțin pronunțată..

Nu utilizați acest medicament pentru febră din cauza efectelor secundare severe.

Supradozele și utilizarea prelungită a medicamentului pot afecta negativ organismul. Sunt posibile următoarele defecțiuni ale sistemului:

 • Reactii alergice.
 • hematopoieza.
 • Indigestie.
 • Vedere încețoșată.
 • Tulburări ale sistemului nervos.
 • Dispneea.
 • Tulburări ale sistemului urinar.

Înainte de utilizare, etimologia bolii trebuie identificată pentru a nu provoca vătămări inutile organismului.

Paracetamol: descriere, acțiune, scop

Paracetamolul este considerat unul dintre cele mai eficiente medicamente antipiretice și analgezice. Substanța activă paraacetilaminofenolul face parte din majoritatea analgezicelor. Acest lucru ar trebui să fie luat în considerare la cumpărarea de medicamente de diferite mărci, de exemplu, Panadol, Flutabs, Acetofen, Efferalgan și altele..

Medicamentul este permis pentru aproape toate categoriile de persoane: copii, adulți, femei în timpul sarcinii și alăptare. Desigur, sub supravegherea unui medic și alegerea dozelor potrivite.

Acest lucru se datorează faptului că paracetamolul are o toxicitate scăzută, iar methemoglobina se formează într-o cantitate mică.

Astfel, transportul de oxigen în sânge (nivelul hemoglobinei) nu este perturbat și organismul nu primește intoxicații excesive.

Cu toate acestea, nu uitați că toate medicamentele, într-un fel sau altul, produc rău organismului. O cantitate mare de paracetamol afectează negativ funcția rinichilor și a ficatului. În plus, componenta sa principală are un efect cumulativ. Merită luat în considerare, monitorizați doza și durata administrării.

Principiul de acțiune al medicamentului este asociat cu inhibarea sintezei prostaglandinei și efectul asupra centrului de termoreglare în hipotalamusul creierului. Prin urmare, paracetamolul este unul dintre cele mai bune medicamente pentru a scădea temperatura corpului în timpul febrei..

După administrarea orală, acesta este absorbit rapid în fluxul sanguin și începe să acționeze. Alinare se produce în 20-40 de minute de la consum.

Dinamica îmbunătățirii stării de bine poate apărea după o dublă utilizare a medicamentului.

În ciuda numărului mare de avantaje, paracetamolul nu are un efect pronunțat ca agent antiinflamator. Componentele sale active nu funcționează direct în concentrarea durerii, având un efect terapeutic acolo. Medicamentul creează doar un efect analgezic..

Este mai bine să utilizați medicamentul cu următoarele indicații:

 • Febră infecțioasă și inflamatorie.
 • Sindromul durerii ușoare până la moderate, incluzând cefalee și dureri de dinți, nevralgii, mialgii, artrite și leziuni.

Cu o supradozaj sau utilizarea prelungită a paracetamolului, sunt posibile reacții adverse: alergii, greață, vărsături, apatie, efecte negative asupra rinichilor și ficatului.

Nimesil sau Paracetamol: Generalități și diferențe

După cum s-a descris mai sus, ambele medicamente sunt analgezice bune. Aparțin medicamentelor antiinflamatoare nesteroidiene, oferind un efect terapeutic prin inhibarea sintezei prostaglandinelor. Pur și simplu pus, opriți receptorii durerii.

Ambele medicamente sunt utilizate pentru a trata dureri ușoare până la moderate, inclusiv dureri de cap și dureri de dinți, leziuni musculare și inflamații articulare. Cu toate acestea, există diferențe semnificative în scopul nimesilului și paracetamolului.

Nimesil, spre deosebire de paracetamolul, are o proprietate vindecătoare. Substanța sa activă are un efect antiinflamator direct în centrul durerii. Astfel, medicamentul are nu numai o proprietate analgezică, ci și un efect terapeutic asupra locului dureros. Mai ales nimesulida are un efect pozitiv asupra încetinirii dezvoltării osteoartrozei.

Paracetamolul nu are practic niciun efect antiinflamator.

Substanța sa activă participă selectiv la mecanismul apariției durerii și febrei, dar nu este sintetizată de individ în focalizarea inflamației..

Astfel, paracetamolul are un efect pronunțat în ameliorarea durerilor generale și a căldurii, dar fără tratamentul locului inflamației. Este recomandabil să luați medicamentul pentru a scădea temperatura corpului și ca analgezic.

Următoarea diferență importantă între medicamente este efectele secundare ale acestora. Nimesil are un efect mai nociv: sistemul nervos, vederea, digestia și sistemul urinar suferă. Paracetamolul nu are practic efect negativ asupra organismului. Utilizarea pe termen lung a medicamentului poate duce la insuficiență renală și hepatică..

Nimesil nu trebuie administrat copiilor sub 12 ani, luați de femei însărcinate și cu precauție în timpul alăptării. Paracetamolul este aprobat pentru adulți, femei însărcinate și care alăptează, precum și pentru copii mici.

Când să luați nimesil și paracetamol

Atunci când alegeți ce medicament este mai bine de utilizat, merită să înțelegeți bine scopul său. Nimesil este potrivit pentru dureri în sistemul musculo-scheletic, mușchi și dureri articulare. Medicamentul este incompatibil cu anumite medicamente și în anumite boli. Prin urmare, nu trebuie utilizat pentru tratarea răcelilor.

Paracetamolul este cel mai adesea utilizat pentru a trata răcelile și durerile diferitelor etimologii, pentru a reduce temperatura ridicată a corpului.

În orice caz, în primul rând, merită să vă consultați cu un medic despre metoda de tratament și dozarea pentru stare de rău și durere..

Nimesil sau paracetamol, care este mai bun

Nu uitați, pentru a vindeca o răceală sau gripă cât mai repede posibil, trebuie să alegeți medicamentele potrivite. De exemplu, tratarea tusei cu Nimesil nu este o idee bună..

Nimesil este un medicament care aparține grupului de antiinflamatoare nesteroidiene. Are un efect analgezic izbitor și combate cu ușurință inflamațiile de orice natură. Acesta este un medicament indispensabil atunci când trebuie să alinați durerea, febra și inflamația împreună. Dar ajută el cu o răceală? Vom spune în articolul nostru.

Scurta descriere

Medicii spun că Nimesil poate fi utilizat pentru răceală și gripă, deoarece are proprietățile necesare.

După administrarea medicamentului, temperatura corpului pacientului scade semnificativ, frisoanele scad, căldura și durerile de cap dispar.

Practica arată că se reduce chiar congestia nazală și lăcrimarea, ceea ce va avea un efect bun asupra performanței dacă doriți să transferați boala pe picioare.

Nimesil este absorbit rapid de organism și începe să acționeze în câteva minute după administrare. Efectul terapeutic pentru răceli începe după 35-40 de minute. Durata efectului nu depășește 6 ore. Este important să ne amintim că medicii nu recomandă consumul a mai mult de 2 plicuri pe zi..

O proprietate importantă a acestui medicament este aceea că este capabil să se acumuleze în organism, sporind efectul terapeutic la răceli. Prin urmare, chiar și după ce simptomele încetează să se manifeste, nu întrerupeți tratamentul. Luați medicamentul în mod regulat și puteți învinge rapid răceala obișnuită..

Mulți pacienți au impresia că Nimesil nu poate face față decât simptomelor. De fapt, acest lucru nu este în întregime adevărat. Reduce inflamația, reducând producția de prostaglandine, care este important pentru răceli. Dar împotriva gripei, medicamentul Nimesil nu are multe șanse. Este necesară consolidarea tratamentului cu orice medicament antiviral.

Formular de eliberare

 • pulbere pentru prepararea soluțiilor;

Cel mai frecvent este sub formă de pulbere. În această stare, este mai ușor de depozitat și utilizat. Mai mult, în acest fel începe să acționeze mai repede, deoarece este absorbit de intestin aproape imediat. Deci te vei simți dramatic mult mai bine.

indicaţii

Medicii prescriu rar Nimesil pentru tratamentul răcelii sau gripei, preferând medicamente mai loiale (bazate pe paracetamol, acid acetilsalicilic și analgezice). Nimesil poate fi băut pentru răceli, dar acest medicament poate fi prescris doar în unele cazuri:

 • durere de cap;
 • durere de dinţi;
 • după răni;
 • dupa operatie;
 • boli ginecologice și urologice;
 • inflamația organelor sistemului musculo-scheletic;
 • menstruație excesiv de dureroasă;
 • căldură.

Acestea sunt doar puncte generale, există cazuri individuale de răceală, dar un medic cu experiență ar trebui să se ocupe de ele, așa că nici nu le vom aduce aici, astfel încât să nu vă faceți rău.

Contraindicații

Fii deosebit de atent cu această secțiune. A lua Nimesil pentru răceli, contrar contraindicațiilor, poate duce la numeroase probleme la nivelul organelor tractului gastrointestinal, la nivelul sistemului excretor și cardiovascular.

Medicii nu recomandă administrarea de Nimesil în caz de răceală și gripă frecventă:

 • Cu intoleranță individuală sau reacție acută la componentele medicamentului. De asemenea, nu luați Nimesil pentru răceli dacă ați observat anterior hipersensibilitate la agenți care conțin acid acetilsalicilic;
 • Cu daune toxice severe la ficat și rinichi;
 • Insuficiență renală;
 • Boli ale tractului gastrointestinal. Fiți atenți mai ales dacă ați fost recent diagnosticat cu pancreatită sau ulcer;
 • Alergie și tendință la dezvoltarea rapidă a celor noi;
 • Altoire prin artere coronare;
 • Dependența de droguri sau alcool;
 • Dacă pacientul este un copil sub 12 ani.

Este recomandat să nu utilizați Nimesil pentru răceli împreună cu alte medicamente. Paracetamol, Analgin ar trebui să stea departe. Sub supravegherea unui medic, puteți utiliza medicamentul pentru hipertensiune.

Caracteristici de internare în timpul sarcinii și alăptării

Femeile însărcinate și care alăptează trebuie să fie deosebit de atente la medicamentele pe care le iau. Destul de des există situații în care medicamentul poate afecta negativ dezvoltarea copilului. De la o răceală, administrarea de Nimesil va ajuta, dar este posibil pentru femeile însărcinate?

Medicamentul Nimesil este destul de toxic, prin urmare, este strict interzis să îl luați în timpul sarcinii, în special în primul și al doilea trimestru, chiar și cu o răceală.

În timpul alăptării, nu este, de asemenea, recomandat să luați Nimesil, deoarece substanța activă este capabilă să pătrundă în lapte. Dar dacă transferați bebelușul în nutriție artificială și pompați laptele, atunci îl puteți lua odată cu lecturi vii.

Pentru răceli, terapeutul prescrie de obicei medicamente mai delicate decât Nimesil.

cerere

Puteți bea Nimesil pentru răceli. Dar este important să o aplici corect. Imaginează-ți regimul general de tratament practicat de terapeuți în majoritatea cazurilor. Nu uitați că s-ar putea să nu vi se potrivească, așa că consultați un specialist.

Se recomandă să luați Nimesil la temperatură strict după mâncare. În zi, puteți utiliza cel mult 2 saci cu un interval de cel puțin 6 ore. În total, se obțin 200 mg pe zi. Cursul tratamentului pentru răceli cu utilizarea acestui medicament este de 2 săptămâni.

Dacă nu există nicio îmbunătățire a pasajului său, este urgent să contactați un specialist care va examina diagnosticul și va prescrie un analog. Există momente în care pacientul prezintă un risc destul de mare de reacții adverse.

În acest caz, doza este înjumătățită, iar tratamentul este sub supravegherea unui specialist.

Utilizarea Nimesil ca remediu pentru răceala obișnuită este acceptabilă, însă persoanele în vârstă și persoanele cu boli cronice pot să nu respecte întotdeauna acest regim de tratament. De regulă, în astfel de cazuri, doza este selectată individual, astfel încât tratamentul să nu provoace mai mult rău decât este capabilă boala în sine.

Tratamentul cu gripă Nimesilum are loc, dar este important să cunoaștem caracteristicile pulberii. Cu ARVI, este mai bine să luați Nimesil cu un medicament antiviral.

Pentru a prepara medicamentul Nimesil pentru utilizare, este suficient să turnați conținutul unui plic într-o jumătate de pahar de apă caldă fierbinte. Se amestecă pulberea cu o lingură până se dizolvă complet și se bea după mâncare.

În niciun caz nu păstrați preparatul pregătit, acesta tinde să se deterioreze.

De asemenea, apare o supradoză de Nimesil. Medicina modernă, în ciuda tuturor progreselor, nu a dezvăluit un antidot pentru acest medicament. Prin urmare, tratamentul este pur simptomatic. Stomacul se spală și se ia sorbente (Enterosgel, carbon activat etc.).

Efecte secundare

În procesul de administrare a medicamentului, se pot produce efecte foarte neplăcute. Din fericire, apariția lor este o raritate. Apar cel mai adesea atunci când regimul de tratament nu este respectat și contraindicațiile sunt încălcate. Acestea pot duce la combinarea cu analogi, supradozaj și utilizare de către copii sub 12 ani..

 • Încălcări ale funcțiilor organelor sistemului cardiovascular. Se manifestă ca aritmie, puls rapid, hipertensiune;
 • Muncă instabilă a sistemului nervos. În cazuri mai grave, pot apărea tremor, depresie, somnolență și astenie. Cu daune toxice, pot apărea convulsii;
 • Deteriorarea sistemului digestiv: vărsături, diaree, greață, flatulență. O supradozaj semnificativ provoacă sângerare internă în stomac;
 • Hepatita;
 • Alergie;
 • Spasmul sistemului respirator;
 • Scurtă respirație, vedere încețoșată, slăbiciune, atacuri de panică.

Fii atent în tratament

Pentru ca Nimesil să fie la fel de eficient ca și frigul, trebuie să respectați câteva reguli importante.

Dacă veți fi tratat astfel pentru o răceală, nu uitați de următoarele:

 • Nimesil poate afecta funcționalitatea rinichilor, astfel încât în ​​timpul tratamentului persoanelor în vârstă pentru răceli cu acest medicament, este necesară monitorizarea constantă a situației prin trecerea analizelor de sânge;
 • Nu trebuie să vă prescrieți o doză pentru o răceală, puteți face o greșeală neplăcută;
 • Nu este necesar să se efectueze proceduri folosind căldură, se bea ceai fierbinte sau lapte în timpul tratamentului cu Nimesil rece rece. Interferați cu medicamentul pentru a reduce temperatura;
 • Când apar primele simptome ale unei răceli sau gripe, trebuie să începeți imediat tratamentul. Deci boala va continua într-o formă mai puțin acută;
 • Amintiți-vă că acest instrument poate provoca umflarea, deci trebuie luat cu precauție persoanelor care suferă de hipertensiune;
 • La primele semne de otrăvire, opriți imediat tratamentul și consultați un specialist.

Cu răcelile și gripa, Nimesil este într-adevăr eficient, lucru dovedit de recenzii. În același timp, poate provoca complicații neplăcute și poate afecta organismul negativ. Inclusiv pot apărea consecințe ireversibile. Aveți grijă, aveți grijă să consultați un medic și să nu vă auto-medicati.

Painkillers of Laboratorul Guidotti S.P.A. (Italia) și Menarini S.A. (Spania) Nimesil Powder - review

Prima dată am aflat despre Nimesil la un forum stomatologic în urmă cu aproape 3 ani. Cineva l-a certat pentru efecte secundare teribile, cineva considera aproape mana din cer. Am devenit interesat pentru că în acea perioadă, m-am plimbat prin „stomatologi”, mi-am pus maxilarul îndelungat în ordine + am instalat un implant dentar, iar acest proces este foarte dureros.

După instalarea implantului, maxilarul doare câteva zile, în această perioadă medicii recomandă luarea antiinflamatoarelor și a calmantelor. Cuvântul cheie este „recomand”, deoarece iată afacerea ta, dacă vrei să îndure eroic dureri de durere și să te bată, nu vrei să - durere.

Pragul de durere este suficient de scăzut pentru mine, dar am ales a doua opțiune, mai ales când anestezia după implant a fost „mutată” și am „urcat doar pe perete” - alegerea a fost evidentă)

Apoi, Nimesil m-a ajutat bine și am „fluturat” doar... am decis că ar fi bine să am aceste pulberi în cabinetul meu de medicină, dacă este cazul. Și așa s-a întâmplat) Șase luni mai târziu, soțul meu a tratat pulpita și mi-a fost foarte recunoscător pentru „medicamentul magic”)

Mai recent, a trebuit să recurg din nou la Nimesil, vă voi spune ultimele mele impresii despre acest medicament...

Nume de marcă: Nimesil®

Formular de eliberare:

Granule pentru suspensie orală sub formă de pulbere granulară galben deschis, cu miros de portocaliu.

Nimesulida este un medicament anti-inflamator nesteroid (AINS) din clasa sulfonamidelor.

Are efecte antiinflamatorii, analgezice și antipiretice.

1 plic (2 grame) conține nimesulid 100 mg

Oficial, medicamentul este o rețetă, dar am fost întotdeauna eliberat calm fără rețetă. Pret de la 700 r. per pachet de 30 de plicuri. Puteți cumpăra genți individual, acesta este un mare avantaj.

Din anumite motive, instrucțiunile au fost întotdeauna la pachet pentru mine, chiar dacă am cumpărat 3-4 saci, dar dacă Nimesil primește un cumpărător neștiutor fără instrucțiuni, cu siguranță acest lucru nu este foarte bun, mai ales că informațiile în sine erau minime...

Aplicarea Nimesil: de 2 ori pe zi, pentru 1 plic, dizolvându-se în 100 ml de apă caldă. Soluția Ready nu poate fi stocată.

indicaţii:

- tratamentul durerilor acute (dureri de spate, dureri de spate inferioare; durere în sistemul musculo-scheletic, inclusiv leziuni, entorse și luxații ale articulațiilor, tendinită, bursită, dureri de dinți);

- tratamentul simptomatic al osteoartrozei cu durere;

Medicamentul este destinat terapiei simptomatice, reduce durerea și inflamația în momentul utilizării.

Cred că nici nu merită să spun că, înainte de recepție, este obligatoriu să citiți instrucțiunile, Nimesil îl are mari și voluminoase, dar... avertizat - înseamnă înarmat.

instrucțiuni de utilizare nimesil

Experiența mea cu Nimesil. Dezvoltarea bolii:

Așa a fost: în nasul meu, pe membrana mucoasă, a sărit un cos mic, bolnav, care nu voia să treacă. De-a lungul timpului, el nu a trecut, dar s-a inflamat și mai mult și o săptămână mai târziu toată aripă dreaptă a nasului era deja umflată.

Se simțea foarte mult ca o fierbere sau un abces, pentru că sub piele era clar o zonă densă vizibilă, dar nu era încă maturizată. De adolescent, de multe ori am suferit de clocoturi, așa că nu le voi confunda cu nimic) Adevărat, nu aveam clocote pe față (cu excepția orzului)

De obicei, opiniile diferă cu privire la această problemă, unii consideră că orice fierbere trebuie lăsată să se „maturizeze” și să îndepărteze puroiul din cavitate. După ce am acționat într-un mod similar, am aplicat Vishnevsky unguent sau stacojie pe zona afectată pentru a „întinde” puroiul, pentru care am fost răsplătit cu mai multe cicatrici.

Dar fierberea se poate dezvolta și într-un alt scenariu. Dacă nu îl zdrobiți, nu deranjați, nu exagerați și luați medicamente antiinflamatorii în timp util, atunci în 95% din cazuri inflamația nu va trece în stadiul acut al abcesului, ci se va dizolva treptat..

Există opinii conform cărora inflamația se va calma o perioadă și sigur se va transforma în cronică, dar personal nu am avut așa ceva. Ultima fierbere a fost pe braț acum 4 ani, acum această zonă este absolut sănătoasă, curată, fără sigilii și, cel mai important, fără cicatrici. Adevărat, atunci am fost tratat nu de Nimesil, ci de unii alți NPS.

Ei bine, în cazul meu, nu am putut să-mi risc fața, inflamația a fost extinsă și urmele cicatricii ar putea rămâne enorme + îmi este teamă să-mi imaginez cât timp se va vindeca pustula și am de lucru cu oamenii...

În general, decizia a fost luată de mine, pentru că Sunt adult și îmi asum responsabilitatea pentru sănătatea mea în întregime.

Cum se crește Nimesil:

Plicurile Nimesil sunt foarte convenabile de utilizat, sunt foarte convenabile pentru a lua cu tine. Pachetul este ușor rupt de mâini, adică foarfecele nu sunt necesare.

instrucțiune de pulbere nimesil

Granulele albe se dizolvă bine chiar și în apă ușor caldă, au o aromă plăcută de pop portocaliu. După dizolvarea în 100 ml. apa se dovedește o soluție atât de noroasă. Are un gust aproape fără gust, doar miroase a portocaliu și asta este.

 • Perioada de tratament:
 • După administrare, efectul analgezic se obține într-o jumătate de oră

Nu știu cât cam 5-6 ore, mi se pare că funcționează mult mai mult. În perioada de durere acută, când zona afectată pur și simplu a ars, am băut o pungă cu Nimesil, de exemplu seara, apoi durerea a dispărut treptat, adică. drogul și-a început activitatea. Am dormit calm noaptea, durerea nu a deranjat și m-am întors abia a doua zi la cină, dar nu atât de ascuțită.

Reacții adverse (pot fi observate doar la începutul cursului tratamentului, precum și la prescrierea dozelor mari), aici este o listă a principalelor:

 • dureri de cap, amețeli, iritabilitate și sentiment de frică, coșmaruri. Tulburările sunt potrivite pentru o scădere accentuată a dozajului;
 • tahicardie, bufeuri, presiune crescută și hemoragie din sistemul cardiovascular. Sunt extrem de rare;
 • din tractul gastrointestinal se observă vărsături, diaree, scaune de gudron, flatulență și sângerare;
 • din organele senzoriale apar ușoare deficiențe de vedere;
 • erupții cutanate, iritare, mâncărime și transpirație;
 • extrem de rar Nimesil provoacă apariția icterului, hepatitei și colestazei;
 • din sistemul urinar se observă retenția urinară, oligurie, nefrită interstițială, disurie și hematurie, dar sunt foarte rare;
 • anemia, purpura, trombocitopenia, pancitopenia și eozinofilia sunt de asemenea extrem de rare.

De asemenea, medicamentul are o mulțime de contraindicații și instrucțiuni „cu prudență”. Sarcina și alăptarea strict „nu”.

Nimesil „cooperează” slab cu alte medicamente, așa că dacă luați orice alte medicamente, asigurați-vă că verificați dacă sunt combinate cu administrarea de Nimesil.

În ciuda sănătății mele destul de slabe, efectele secundare nu m-au atins prea mult. Singurul lucru pe care l-am observat a fost o ușoară grabă de căldură și transpirație, la aproximativ jumătate de oră după ce am luat.

A fost mai degrabă un efect secundar plăcut) Sufăr de osteochondroză cronică cervicală, medicamentul a acționat și asupra acesteia, adică. ameliorat simultan durerile la gât și la brâu.

Mai există un punct (neutru) pe care l-am observat când l-am luat - urina devine galben strălucitor... doar pentru a nu vă speria) aceasta este norma.

Perioada de recuperare:

Am luat Nimesil 4 zile pentru 2 pliculețe. Aceasta este o recepție scurtă, așa că sper că, dacă corpul meu este rănit, este minim. În general, Nimesil poate fi luat MAXIMUM timp de 15 zile, dar nu l-am luat niciodată atât de mult timp.

Singurul lucru pe care îl regret este că am încetinit și nu am început să-l beau nici măcar în stadiul inițial de inflamație. Poate că ar trebui să evităm un nas umflat de cartofi și procesul de vindecare a început mai repede) Dar iată că este păcat să vă plângeți, chiar în a treia zi a dispărut toată umflarea, a existat doar o ușoară roșeață și o piele puținoasă în locul în care un imens „vulcan” cu puroi ar putea bomba... domnule...

Dar, în ciuda tuturor lucrurilor bune, Nimesil are o latură întunecată - medicamentul este caracterizat prin hepato ridicat și nefrotoxicitate, adică. afectează în mod deplorabil ficatul și rinichii. Prin urmare, pentru cei care au probleme cu funcționarea acestor organe, este mai bine să ocoliți acest medicament și cu siguranță să nu-l luați ca vitamine pentru ARI banală sau dureri de cap.

 1. Dacă beau niște medicamente puternice, încerc să-mi ajut corpul, să nu supraîncărc ficatul cu alimente, să mănânc ușor, să beau multe lichide.
 2. În unele țări, Nimesil este interzis, iată câteva instrucțiuni pentru a înțelege gravitatea acestui medicament:

Alegerea medicației pentru durere: de ce auto-medicația poate fi periculoasă?

Salicilatele sunt una dintre cele mai vechi substanțe medicinale. Decocția de scoarță de salcie, care conține o cantitate mare de acid salicilic, a fost folosită în Grecia antică ca medicament anestezic și antiinflamator. Acidul salicilic este încă utilizat în medicament, însă nu ca anestezic - până la urmă, în grupul AINS, aspirina nu are cel mai remarcabil analgezic, dar este un efect antiinflamator demn.

Se pare că AINS sunt bine înțelese și, prin urmare, nu ar trebui să existe întrebări. De fapt, medicii nu încetează să spargă sulițele în disputele privind eficacitatea și siguranța diferiților reprezentanți ai AINS. Reumatologii nu găsesc un limbaj comun cu neurologii și, la rândul lor, se ceartă cu chirurgii și ortopedii.

Care este motivul?

- AINS sunt unul dintre cele mai frecvent prescrise medicamente de către pacienți și achiziționate de pacienți din lume. Interesul companiilor farmaceutice este evident. Și reprezentanții lor confundă datele obiective și imparțialitatea medicilor.

Activitatea companiilor farmaceutice este cea care determină „moda” anumitor AINS.

- AINS sunt multe. Există o cantitate foarte mare de cercetare, iar unele dintre ele oferă date conflictuale specialiștilor. Din această cauză, medicul preferă adesea să se bazeze pe propria experiență..

- Teama de a se confunda în avalanșa de nume de AINS uneori îi face pe medici să dea rețete „din obicei”. Până acum, mii și mii de medici prescriu diclofenac și nu deloc din cauza prețului accesibil, ci pentru că își aduc aminte că acesta este „standardul de aur” în tratamentul durerilor musculare, deoarece anestezia din 1987 din broșura terapeutului spune așa.

- O confuzie suplimentară este creată de medicamente și generice originale. Ultimele din farmacii, sunt zeci și sute. Calitatea lor este foarte diferită. Uneori, medicul prescrie Movalis, pacientul cumpără meloxicam, deoarece farmacistul din farmacie a sfătuit „Cho este mai ieftin”, rezultatul este o eficiență scăzută a tratamentului.

Ce trebuie să știe pacienții despre AINS

Selectivitatea. Toate AINS inhibă activitatea mediatorilor inflamatori. Acest lucru ajută la reducerea nu numai a inflamației, dar și a durerii. Problema este că, în paralel cu suprimarea activității mediatorilor inflamatori, producerea factorilor de protecție a mucoasei gastrice este redusă. Drept urmare, bem o pastilă cu medicamente pentru durere, ameliorează durerea și inflamația, dar facem stomacul vulnerabil..

Pe baza acestui lucru, cel mai obișnuit însoțitor neplăcut pentru a lua AINS este bazat - gastropatia, afectarea mucoasei gastrice. Astăzi am învățat cum să facem medicamente selective care inhibă doar o izoenzimă - cea care susține inflamația. În practică, s-a dovedit că inhibitorii COX-2 selectivi sunt de fapt selectivi condiționat.

Adică, factorii protectori ai stomacului acționează oricum, deși într-o măsură mai mică. Și efectul negativ este cu atât mai puternic, cu cât doza de medicament este mai mare.

Predominanța efectelor. Printre medicamentele din grupul AINS sunt cele care au un efect analgezic excelent..

Alții au un puternic efect antiinflamator și anesteziază așa. Alții încă ne mulțumesc cu un efect antipiretic, iar efectele lor analgezice și antiinflamatorii sunt realizate în măsura în care.

Cu această cunoaștere, medicul este ghidat atunci când prescrie paracetamol pentru a scădea temperatura în timpul infecțiilor virale respiratorii acute, diclofenac pentru calmarea durerilor de spate și meloxicam - pentru tratamentul bolilor reumatologice.

Siguranță. Publicitatea ne sugerează în mod obsesiv că grupurile antiinflamatoare ale AINS trebuie să se afle în cabinetul medicamentelor oricărei persoane civilizate. Îți bei o pastilă și lumina verde îți trece prin corp, „neutralizând sursa durerii”.

De fapt, AINS sunt departe de cele mai sigure pastile. Acestea afectează coagularea sângelui, tensiunea arterială și funcția inimii, precum și funcția rinichilor și a ficatului. Acestea pot declanșa atacuri de astm și pot agrava bolile tractului gastro-intestinal până la sângerare care pune în pericol viața.

Acestea au efecte teratogene cu severitate variabilă și, prin urmare, administrarea de AINS în timpul sarcinii (și nepregnant este util și pentru a respecta această regulă) este permisă numai conform prescripțiilor medicului. Și cel mai important, AINS au un profil de siguranță foarte diferit. Luând un pachet nimesil sau o pastilă de aortă, pacientul primește riscuri diferite pentru sănătatea sa.

Cu alte cuvinte, AINS sunt un grup foarte divers de medicamente..

Și dacă eficacitatea AINS se corelează mai mult sau mai puțin cu prețul medicamentului, atunci siguranța nu. Atunci când cumpără una dintre cele mai scumpe pilule de la acest grup - celecoxib, un pacient cu istoric de atac de cord subscrie la riscurile maxime de complicații cardiovasculare.

Nici un singur farmacist zâmbitor nu va spune acest lucru, ceea ce este util pentru amatorii de „tratament în farmacie” să-și amintească..

Alegând un medicament din grupul AINS pentru pacient, de fiecare dată medicul cântărește multe argumente pro și contra. Voi scrie despre AINS din clopotnița unui neurolog. Adică vom evalua efectele analgezice și antiinflamatorii și siguranța. Efectul antipiretic pentru un neurolog nu este atât de important.

Atenție, pacienți! Vă rugăm să nu luați aceste informații ca un ghid de acțiune. Înainte de a bea ceva sau de a vă înjunghia în fund, trebuie să consultați un medic.

AINS sunt prescrise ținând cont de tolerabilitatea, bolile concomitente și medicamentele pe care le luați deja.

Ketoprofen (ceton, arthrum). Analgezic puternic și efect antiinflamator bun. Există, de asemenea, medicamentul dexketoprofen (dexalgin), care are calități similare. Acest lucru este necesar pentru a ameliora durerile severe în partea inferioară a spatelui.

Cu toate acestea, riscul de gastropatie este mare și, prin urmare, cursul tratamentului ar trebui să fie scurt - o medie de 5 zile. Știu că oncologii folosesc dexalgin în practica lor. Iubeste acest medicament pentru ameliorarea rapida si eficienta a durerii..

Neurologii utilizează pentru dureri nespecifice în partea inferioară a spatelui și sindroamelor radiculare - în primele zile când durerea este cea mai severă.

Diclofenac (voltaren, diclogen). Medicamentul, îndrăgostit de medicii de toate specialitățile sunt recunoscuți de cor. Pentru că ieftin și vesel.

Bun efect analgezic și bun antiinflamator. Există, de asemenea, riscuri mari de gastropatie, de aceea este optim să folosiți un curs scurt.

Aceclofenac (aertal). Fratele mai mic al diclofenacului, mai selectiv în raport cu COX-2 și, prin urmare, mai sigur în raport cu riscurile gastropatiei. Are un excelent efect analgezic și bun antiinflamator. Este adesea folosit în neurologie, iar sindroamele de durere se opresc bine.

Indometacin. Un medicament fără sens și fără milă. Cele mai mari riscuri de gastropatie în întregul grup de AINS cu efect analgezic și antiinflamator de durată. Nafig, Nafig.

Meloxicam (movalis). Un medicament care este moderat selectiv pentru COX-2. Adică ar trebui să fie mai sigur decât ketoprofenul și diclofenacul obișnuite. De fapt, numărul gastropatiilor pe care le-am văzut pe acest medicament pune la îndoială selectivitatea acestuia..

Acest lucru se datorează în parte faptului că, asigurați de promisiunile de înaltă securitate, medicii o prescriu pentru cursuri lungi. Iar pacienții confundă doza, și de multe ori în loc de 7,5 mg * de 2 ori pe zi, luați 15 mg * de 2 ori pe zi. Cea mai mare parte a acestei doze este suficientă pentru a prinde cel puțin o exacerbare a gastritei sau a unui ulcer, sau chiar mai rău..

Efectul analgezic este moderat, antiinflamator - pronunțat. Concluzie: poate fi utilizat pentru sindroamele de durere de intensitate ușoară și moderată, în special fără a fi sedus de selectivitatea medicamentului. Movalis anesteziază mai bine decât meloxicamul rusesc. Pot exista surprize neplăcute.

De asemenea, medicamentul este considerat moderat selectiv pentru COX-2. Efectul este similar cu meloxicamul..

Nimesulide (Nise, Nimesil). Medicamentul are un pronunțat efect analgezic și antipiretic, antiinflamator bun. De asemenea, este considerat moderat selectiv pentru COX-2. În același timp, riscul de gastropatie la acest medicament este mare. Notoriu pentru hepatotoxicitate.

Și aici povestea nu este complet clară și, poate, oarecum exagerată. Au fost raportate cazuri izolate de leziuni hepatice pe nimesulide asociate cu caracteristici structurale determinate genetic ale mitocondriei la unele persoane. Acum, pe baza cercetărilor, se acceptă în general că nimesulida este un medicament relativ sigur. „Dar precipitatul a rămas” (c)

Da, afectarea ficatului asupra acestui medicament este rară - statisticile spun așa. Cu toate acestea, ce se întâmplă dacă dvs. sau cei dragi intrați în statistici triste? Medicamentul este interzis oficial pentru utilizare la copii sub 12 ani. Ceea ce este adesea ignorat de mămici și pediatri.

Celecoxib. Un alt medicament „scandalos”, similar în structura chimică cu rofecoxib - și a dat prea multe complicații cardiovasculare. AINS, asupra cărora medicii nu sunt de acord.

Acum se acceptă în general că totul nu este atât de înfricoșător.

Acesta este un medicament cu selectivitate ridicată pentru COX-2, a fost conceput ca un AINS „ideal”, cu risc minim de gastropatie.

Cu toate acestea, pacienții cardiologici cu boli coronariene și istoric de atac de cord nu ar trebui să fie prescriși, dar probabil crește riscul de complicații cardiovasculare. Un alt dezavantaj este prețul ridicat..