Este obișnuit ca omenirea să sufere de diverse boli infecțioase. Multe dintre ele sunt cauzate de microorganisme intracelulare numite viruși..

Timp de multe secole, oamenii de știință au încercat să le găsească și s-a întâmplat doar mai aproape de secolul XX, apoi a apărut acest termen. Ulterior, oamenii de știință au început să identifice măsuri eficiente de combatere a acestora. Și aici începe istoria medicamentelor antivirale. Astăzi în lume există o sumă imensă de astfel de fonduri, unul dintre ele este Ergoferon. În acest articol vom lua în considerare instrucțiunile de utilizare a Ergoferon și care sunt beneficiile sale pentru organism. De asemenea, vom face cunoștință cu ce cred experții și pacienții despre acest medicament.

informatii generale

Deci, „Ergoferon” este un medicament homeopat care combină efecte imunostimulatoare, antivirale, antiinflamatorii și anti-alergice.

Mulți experți recomandă luarea Ergoferon pentru răceli și pentru prevenirea multor boli infecțioase.

Structura

Studiind instrucțiunile de utilizare a Ergoferon, mulți pacienți nu prea înțeleg descrierea medicamentului în sine și din ce constă. Din simplul motiv că compoziția sa specifică nu conține componente ale plantelor, așa cum se întâmplă de obicei, ci anticorpi.

Compoziția Ergoferon este următoarea:

1. Sub formă de componente active conține anticorpi purificați prin afinitate la:

 • histamina;
 • interferon gamma uman;
 • Celule CD4.

2. De asemenea, în compoziția tabletelor sub formă de componente auxiliare conțin:

 • celuloză microcristalină;
 • stearat de magneziu;
 • lactoză monohidrat.

Ce sunt anticorpii

Instrucțiunile de utilizare a Ergoferon indică faptul că acest medicament are proprietăți antivirale și antimicrobiene, ceea ce înseamnă că acest medicament ajută mecanismele de apărare ale organismului în lupta împotriva virusurilor și chiar a bacteriilor prin producerea de anticorpi.

Să încercăm să abordăm toate acestea în ordine, dar mai întâi trebuie să înțelegeți care sunt anticorpii?

Anticorpii sunt substanțe din sânge care distrug corpurile străine din corpul uman pentru a preveni dezvoltarea și reproducerea ulterioară a acestora. Obiectele străine recunosc anticorpii prin factori specifici ai acelorași obiecte - antigene. Anticorpii se leagă de antigene și le distrug..

Proprietăți farmacologice

Am examinat ce sunt anticorpii. Acum să aruncăm o privire mai atentă la mecanismul de acțiune al acestui medicament.

Medicamentul antiviral Ergoferon conține anticorpi pentru interferonul gamma. Interferonul este o substanță secretată de celulele corpului în momentul în care intră un agent străin și astfel medicamentul are un efect dăunător asupra microorganismelor patogene.

Cu următorul anticorp, care face parte din Ergoferon, un anticorp pentru celulele CD4, totul este mult mai complicat. Pur și simplu, ele îmbunătățesc funcționarea celulelor protectoare ale corpului nostru, astfel încât răspunsul imun devine mai activ.

Și ultimii anticorpi din compoziția medicamentului sunt anticorpii împotriva histaminei. Ele suprimă procesele alergice și inflamatorii, blocând eliberarea de histamină din bazofile și mastocite, împiedicând formarea de leucotriene, reducând activitatea motorie a eozinofilelor, reducând congestia plachetară și, ca urmare, împiedică formarea dopurilor de trombocite. Toate acestea duc la scăderea simptomelor..

Pe baza celor de mai sus, putem concluziona că, potrivit descrierii medicamentului, Ergoferon are mai multe acțiuni direcționate:

 • ca agent imunomodulant, stimulează sistemul imunitar împotriva efectelor microflorei patogene - virusuri, bacterii, servește ca medicament preventiv și terapeutic pentru multe infecții;
 • ca agent anti-alergic, protejează organismul de agenții alergici, îi blochează în stadiul de formare și reduce simptomele de alergie (rinită, conjunctivită, tuse, mâncărime și strănut);
 • ca medicament antiviral, Ergoferon distruge multe virusuri, împiedică reproducerea lor în organism;
 • ca agent antiinflamator, reduce procesul inflamator, ameliorează umflarea țesuturilor, are efect analgezic și antipiretic.

Eficiența în lupta împotriva microflorei bacteriene este de asemenea remarcată, pentru care „Ergoferon” este utilizat în combinație cu antibioterapia. Se recomandă utilizarea Ergoferon pentru a preveni dezvoltarea suprainfecției și a complicațiilor după procesele infecțioase. Trebuie menționat că medicamentul are un efect eficient pentru atenuarea condițiilor post-vaccinare, crește efectul vaccinului în sine și formează imunitatea post-vaccinare. Ca profilactic, medicamentul este recomandat să fie administrat preșcolarilor în timpul adaptării la preșcolari și în mijlocul infecțiilor sezoniere.

Indicații de utilizare

Indicațiile pentru Ergoferon sunt următoarele:

 • pentru infecții cu etiologie virală - infecții cu herpesvirus, infecție gripală de tip A și B, infecții virale respiratorii acute, infecție meningococică de etiologie virală;
 • cu infecții de etiologie bacteriană - pseudotuberculoză, tuse convulsivă.

Descrierea medicamentului "Ergoferon" vorbește, de asemenea, despre efectul său asupra pneumoniei de diverse etiologii, inclusiv asupra formei atipice a pneumoniei.

Cum să luați doza de "Ergoferon"

Pacienții adulți, conform descrierii, medicamentul sub formă de tablete "Ergoferon" trebuie absorbit sublingual, până la dizolvarea completă a acestuia. Este foarte recomandat să luați medicamentul între mese, cu cel puțin 30 de minute înainte și după mese. În gură, în special sub limbă, există un număr mare de capilare, iar atunci când este absorbit, medicamentul intră direct în fluxul sanguin, ocolind sistemul digestiv. Și când luați acest medicament în timp ce mănâncați alimente, cea mai mare parte a medicamentului intră în stomac, de unde nu este complet absorbită..

Doar un comprimat poate fi luat simultan. Prima pastilă trebuie luată imediat, imediat ce au apărut primii precursori ai bolii, în acest caz, recuperarea va veni mai repede, în plus, se realizează prevenirea în timp util a complicațiilor.

Vorbind despre metodele de utilizare "Ergoferon", este necesar să pictați o schemă detaliată, care este recomandată să fie urmată în timpul tratamentului:

 • în prima zi de tratament, trebuie să luați mai întâi 5 comprimate în primele două ore - la fiecare 30 de minute, 1 comprimat, apoi înainte de sfârșitul zilei, trebuie să luați 3 comprimate în aceeași perioadă de timp;
 • începând cu a doua zi, cantitatea de medicamente trebuie redusă la trei ori - la fiecare 8 ore, 1 comprimat de „Ergoferon”.

Cursul tratamentului durează până la recuperarea completă a pacientului, dar nu mai mult de două luni.

Pentru prevenire, regimul de dozare este următorul: 1-2 comprimate pe zi. Durata cursului preventiv este de la 30 la 180 de zile, toată lumea poate determina durata independent.

Instrucțiuni pentru copii

Comprimatele Ergoferon pot fi prescrise copiilor mai mari de 6 luni. Dozarea și administrarea sunt aceleași ca la adulți. Principalele ingrediente active ale medicamentului nu reprezintă nici o amenințare pentru organismul copiilor și sunt absolut sigure, așa cum este indicat în descrierea medicamentului.

Copiii mici nu știu întotdeauna să dizolve comprimatele, astfel încât puteți dizolva medicamentul în 1 lingură de apă caldă.

Contraindicații

Chiar dacă vorbim despre un remediu homeopat și au, după cum știți, șansele de a dezvolta reacții adverse sunt reduse la minimum, cu toate acestea există contraindicații. Conform instrucțiunilor de utilizare a Ergoferon, există o contraindicație sub formă de posibilă hipersensibilitate a corpului uman la substanța activă sau la componentele suplimentare ale acestui medicament.

Există, de asemenea, o altă contraindicație - acest medicament nu este recomandat persoanelor care suferă de galactozemie, sindrom de malabsorbție sau deficiență de zahăr din lapte - lipsa unei enzime precum lactoza din organism.

Vârsta copiilor sub 6 luni este, de asemenea, o contraindicație pentru numirea medicamentului.

Efecte secundare

Acest medicament antiviral are propriile efecte secundare. În ciuda faptului că astfel de cazuri nu au fost înregistrate, cu toate acestea, instrucțiunile Ergoferon de utilizare indică un efect secundar sub formă de sensibilitate individuală la componentele medicamentului, ca urmare a apariției erupțiilor cutanate pe corp sau urticarie. Dacă se întâmplă acest lucru, atunci trebuie să vă informați imediat medicul că acesta va prescrie un alt medicament cu efect similar.

Supradozajul medicamentului este posibil și dacă pacientul a încălcat instrucțiunile de utilizare. Dacă sunt depășite dozele admise, sunt posibile simptomele unei tulburări intestinale: diaree sau, invers, constipație, vărsături, greață și lipsa poftei de mâncare. În caz de supradozaj, se efectuează terapia simptomatică..

Combinație cu alte substanțe

Medicamentul "Ergoferon" se combină bine cu medicamente similare, combinația cu restul medicamentelor se află în stadiul de studiu și nu este reglementată de nimic.

Utilizarea băuturilor care conțin alcool în același timp cu acest medicament este interzisă. Datorită faptului că etanolul are un efect dăunător asupra celulelor sistemului imunitar, iar odată cu utilizarea alcoolului, împreună cu acțiunea unui agent infecțios, se poate produce o epuizare gravă a imunității. În plus, doza de medicament absorbit este redusă și nu va funcționa pentru a obține rezultatul dorit. După ce ați luat medicamentul, trebuie să treacă cel puțin o zi. Și în cazul în care pacientul a consumat o băutură alcoolică, este necesar să reziste cu cel puțin 10 ore înainte de a lua medicamentul.

Caracteristici

Ergoferon este un medicament de nouă generație și, în consecință, are o listă limitată de contraindicații și efecte nedorite.

După cum se spune în descrierea medicamentului "Ergoferon", proprietățile farmacologice ale medicamentului în timpul sarcinii și alăptării sunt în studiu.

Dar, în ciuda faptului că instrucțiunile de utilizare caracterizează medicamentul ca fiind un agent sigur și netoxic, în astfel de situații riscul este inadecvat, deci decizia privind utilizarea medicamentului este cea mai bine convenită cu medicul.

Acest medicament nu este un medicament psihotrop, de aceea nu afectează performanța, atenția și conducerea unui vehicul sau orice alt mecanism, nu are efecte sedative.

Conditii de depozitare

Medicamentul „Ergoferon” poate fi păstrat timp de 3 ani în locuri protejate de lumină și umiditate la temperatura camerei. Nu lăsați produsul la îndemâna copiilor..

opinii

Faptul că Ergoferon este un remediu homeopat este menționat în trecerea în descrierea preparatului. Și ce înseamnă homeopatia??

Homeopatia este un tratament cu doză minimă. Există multe opinii despre această terapie. Cineva o echivalează cu medicina pe bază de plante, cineva cu efectul placebo. Cineva crede în ea, cineva este sceptic. Cert este însă că medicina științifică neagă această secțiune și nu o recunoaște ca una dintre metodele de tratament.

Probabil, din acest motiv, mulți specialiști în domeniul medicamentului vorbesc negativ despre Ergoferon, considerându-l un pseudo-medicament, argumentând negativitatea lor cu faptul că medicamentele eficiente ar trebui să aibă efecte secundare mai pronunțate. Dar unii medici susțin că efectul antibacterian al medicamentului este mai eficient decât antivirala și prescriu acest medicament pacienților doar în terapia combinată cu antibiotice. Poate că există ceva adevăr în acest sens, pentru că, așa cum se spune, câți oameni - atâtea opinii.

Printre pacienți, medicamentul colectează din ce în ce mai multe recenzii pozitive, iar popularitatea medicamentului crește în fiecare zi. Este necesar să se țină cont de faptul că medicamentul „Ergoferon” este publicizat în mod activ, dar nu puteți înșela consumatorul, iar dacă medicamentul nu aduce rezultatul dorit, atunci nu va exista feedback pozitiv. Mulți consumatori spun că iau Ergoferon ca o familie atât în ​​scop terapeutic, cât și profilactic, în timp ce susțin că medicamentul ajută cu adevărat..

Desigur, efectul oricărui medicament depinde de caracteristicile individuale ale organismului, iar eficacitatea medicamentului poate fi găsită numai încercând pentru tine. Dar înainte de a lua acest medicament sau acela, trebuie să consultați un medic și să ascultați recomandările acestuia.

Ergoferon

Ergoferon: instrucțiuni de utilizare și recenzii

Numele latin: Ergoferon

Cod ATX: J05AX, R06A

Ingredient activ: anticorpi purificați de afinitate față de interferonul gamma uman, histamina și gena CD4

Producător: Materia Medica Holding NPF LLC (Rusia)

Actualizarea descrierii și a fotografiei: 23/11/2018

Prețuri în farmacii: de la 332 de ruble.

Ergoferon - un medicament imunomodulant combinat homeopatic; are activitate antivirală, antihistaminică, antiinflamatoare.

Eliberați forma și compoziția

 • lozuri: aproape alb până la alb, cilindric plat, teșit, ERGOFERON înscris pe o parte, separator de risc și inscripție MATERIA MEDICA pe fiecare parte (20 buc în blistere, într-o cutie de carton 1, 2 sau 5 pachete);
 • soluție orală: un lichid limpede, aproape incolor sau incolor (100 ml fiecare într-o sticlă de sticlă portocalie cu picătură, 1 sticlă într-un pachet de carton).

1 comprimat conține:

 • ingrediente active: anticorpi împotriva afinității gamma-interferon uman purificat - 0,006 g (în diluția apă-alcool 100 12), anticorpii pentru afinitatea histaminică purificați - 0,006 g (în diluția apă-alcool 100 30), anticorpii pentru afinitatea genei CD4 purificată - 0,006 g (diluție apă-alcool 100 50);
 • componente auxiliare: celuloză microcristalină, lactoză monohidrat, stearat de magneziu.

100 ml soluție orală conține:

 • substanțe active: anticorpi împotriva afinității gamma-interferon uman - 0,12 g (într-o diluție cu apă-alcool de 100 12); anticorpi împotriva afinității histaminice purificate - 0,12 g (în diluția apă-alcool 100 30), anticorpi pentru afinitatea genei CD4 purificați - 0,12 g (în diluția apă-alcool 100 50);
 • componente auxiliare: sorbat de potasiu, maltitol, acid citric anhidru, glicerol, apă purificată.

Proprietăți farmacologice

Farmacodinamica

Ergoferon este un medicament imunomodulant cu activitate antivirală, antiinflamatoare și antihistaminică. O gamă largă de efecte farmacologice se datorează compoziției sale combinate. Toate componentele active ale medicamentului au același mecanism de acțiune, care constă în creșterea activității funcționale a receptorului CD4, receptorii pentru interferonul gamma și histamina. Aceasta contribuie la efectul imunotrop pronunțat al Ergoferon.

Datorită unei combinații de trei componente active, activitatea lor imunomodulatoare este îmbunătățită:

 • anticorpi pentru interferon gamma: creșterea expresiei interferonului alfa, beta și gamma și a interleucinelor lor (IL) - IL-2, IL-4, IL-10, normalizează nivelul și activitatea funcțională a anticorpilor naturali la interferonul gamma, care sunt un factor esențial în rezistența antivirală naturală a organismului. Prezența anticorpilor la gama-interferon în Ergoferon îmbunătățește interacțiunea ligand-receptor a interferonilor și restabilește statutul de citokină. Potențează expresia antigenilor principalului complex de histocompatibilitate al receptorilor de tip I, II, Fc, monocite, stimulează reglarea sintezei imunoglobulinei, a activității funcționale a celulelor NK (celule ucigașe naturale) și activează răspunsul imun al celulelor auxiliare de tip 1 și de tip 2 (Th1 și Th2);
 • anticorpi împotriva histaminei: modificarea activării dependente de histamină a receptorilor H1, ajută la reducerea tonusului mușchilor netezi ai bronhiilor, la permeabilitatea capilarelor. Acest efect reduce durata și severitatea umflarea mucoasei nazale, rinoree, tuse și strănut. În același timp, severitatea reacțiilor alergice concomitente scade, chimiotaxia eozinofilelor și a agregării plachetare în reacțiile de contact cu un alergen scade;
 • anticorpi împotriva CD4: prin reglarea activității funcționale a receptorului CD4, cresc activitatea funcțională a limfocitelor CD4, normalizează indicele imunoregulator al CD4 / CD8, compoziția subpopulațiilor celulelor imunocompetente - CD3, CD4, CD8, CD16 și CD20.

Eficiența stabilită experimental a componentelor medicamentului este confirmată de datele studiilor clinice obținute în tratamentul următoarelor boli infecțioase: patologii respiratorii acute (cauzate de adenovirusuri, virusuri parainfluenza, virusuri sincitiale respiratorii și coronavirusuri), virus gripal A și B, varicelă, herpes labial, herpes oftalmic, opus herpes, herpes genital, mononucleoză infecțioasă, meningită (enterovirus, meningococ), encefalită transmisă de căpușe, infecții intestinale acute (cauzate de rotavirusuri, enterovirusuri, calicivirusuri și coronavirusuri), febră hemoragică cu sindrom renal.

Utilizarea infecțiilor bacteriene în terapia complexă (incluzând pneumonia de diverse etiologii, inclusiv cele cauzate de agenți patogeni atipici - Chlamydophila pneumoniae, Mycoplasma pneumoniae, Legionella speciales), pseudotuberculoză, yersiniosis, tuse convulsivă, pe lângă efectul terapeutic, poate împiedica dezvoltarea superinfecției. Medicamentul este eficient în prevenirea complicațiilor bacteriene ale leziunilor virale; crește eficacitatea vaccinării atunci când este luată în perioada pre și după vaccinare. În stadiul de formare a imunității post-vaccinare, acesta oferă profilaxia nespecifică a gripei și a infecțiilor virale respiratorii acute (ARVI). Are un efect preventiv împotriva ARVI al etiologiei non-gripale, previne dezvoltarea bolilor intercurente după vaccinare.

Farmacocinetica

Este imposibil din punct de vedere tehnic studierea farmacocineticii Ergoferon datorită sensibilității insuficiente a metodelor fizico-chimice moderne de analiză (cromatografie gaz-lichid, cromatografie lichidă de înaltă performanță, cromatografie-spectrometrie de masă), ceea ce nu permite o evaluare fiabilă a conținutului componentelor active ale medicamentului în țesuturile umane, organe și fluide biologice.

Indicații de utilizare

Conform instrucțiunilor, Ergoferon este recomandat pentru prevenirea și tratarea următoarelor boli:

 • virusul gripal tip A și B;
 • infecții virale respiratorii acute cauzate de adenovirus, virusul parainfluenței, coronavirus, virusul sincitial respirator;
 • infecții cu virusul herpesului (varicelă, herpes oftalmic, herpes labial, herpes zoster, herpes genital, mononucleoză infecțioasă);
 • infecții intestinale acute cauzate de adenovirus, calicivirus, coronavirus, enterovirusuri, rotavirus;
 • meningită (enterovirus și meningococ);
 • febră hemoragică cu sindrom renal;
 • encefalita virală transmisă de căpușe.

În plus, medicamentul este prescris ca parte a tratamentului complex de pertussis, pseudotuberculoză, pneumonie de diverse etiologii (inclusiv Mycoplasma pneumoniae, Chlamydia pneumoniae, Legionella speciales), yersinioza de origine bacteriană. Și, de asemenea, pentru prevenirea suprainfecției și prevenirea complicațiilor bacteriene ale infecțiilor virale.

Contraindicații

Utilizarea Ergoferon este contraindicată la pacienții cu hipersensibilitate la componentele sale.

Cu precauție, medicamentul trebuie prescris în timpul sarcinii și alăptării..

 • comprimate: galactozemie congenitală sau deficit de lactază, sindrom de malabsorbție glucoză-galactoză;
 • soluție: intoleranță ereditară la fructoză, vârstă până la 3 ani.

Soluția trebuie luată cu precauție la pacienții cu diabet zaharat.

Instrucțiuni de utilizare Ergoferon: metodă și dozare

Pastilele

Tabletele sunt luate pe cale orală, nu înghițind imediat, ci ținând în gură până la dizolvarea completă. Medicamentul trebuie luat după ceva timp după mâncare.

Tableta Ergoferon pentru copiii cu vârste cuprinse între șase luni și trei ani se recomandă să fie dizolvată anterior în 1 lingură de apă fiartă, răcită la temperatura camerei.

Doza recomandată de Ergoferon:

 • infecții acute: 7 buc. în prima zi conform schemei - 1 buc. la fiecare 0,5 ore pentru primele 2 ore, apoi 1 buc. cu un interval de 7 ore. Continuați tratamentul în doză de 1 buc. De 3 ori pe zi. Medicamentul trebuie utilizat până la recuperarea completă;
 • profilaxia bolilor infecțioase virale: 1-2 buc. într-o zi. Durata cursului este determinată de medic în mod individual, poate fi de la 30 la 180 de zile.

Soluție orală

Soluția este luată pe cale orală, înghițind nu imediat, dar ținând-o în gură un timp, acest lucru va oferi efectul maxim al medicamentului. Primirea unei soluții nu trebuie combinată cu o masă.

Doza recomandată de Ergoferon:

 • infecții acute: în prima zi conform schemei - 5 ml (1 linguriță) de 4 ori la fiecare 0,5 ore, apoi 5 ml la fiecare 7 ore (de 3 ori). Din a doua zi și în continuare, tratamentul este continuat în doză de 5 ml de 3 ori pe zi. Aplicați soluția până la recuperarea completă;
 • prevenirea bolilor infecțioase virale: 5-10 ml pe zi, durata cursului este determinată de medic în mod individual, poate fi de la 30 la 180 de zile.

Este necesar să se înceapă tratamentul unei infecții acute din momentul manifestării primelor simptome.

Efecte secundare

Luarea Ergoferon poate provoca reacții de hipersensibilitate.

Supradozaj

Simptomele unei supradoze de Ergoferon sunt simptome dispeptice sub formă de greață, vărsături și / sau diaree. Când apar, terapia simptomatică este recomandată..

Instrucțiuni Speciale

În caz de semne ale reacțiilor adverse ale Ergoferon, trebuie să consultați un medic.

Conținutul de maltitol în 5 ml soluție este de 0,3 g, ceea ce corespunde la 0,02 XE (unitate de pâine). Pentru metabolismul maltitolului în diabetul zaharat, este necesar să se ia în considerare ajustarea dozei de insulină. Atunci când se prescrie o doză de insulină, trebuie luată în considerare hidroliza lentă și absorbția medicamentului în tractul gastrointestinal. Valoarea energetică a 5 ml soluție este de 1,37 kcal. Valoarea energetică a maltitolului este mult mai mică decât cea a zaharozei și este de 2,4 kcal / g.

Influența asupra capacității de a conduce vehicule și mecanisme complexe

Luarea comprimatelor Ergoferon nu afectează capacitatea pacientului de a conduce vehicule și mecanisme. Nu a fost studiat efectul soluției asupra stării psihofizice a pacienților..

Sarcina și alăptarea

Nu există date de siguranță cu privire la utilizarea Ergoferon în timpul gestației și alăptării.

Este recomandat să apelezi la numirea medicamentului în timpul sarcinii și alăptării, numai în cazurile în care, potrivit medicului curant, efectul scontat al terapiei pentru mamă depășește potențialul pericol pentru făt sau copil.

Utilizare în copilărie

Numirea Ergoferon pentru copiii sub șase luni este sub formă de tablete, pentru copiii sub trei ani sub formă de soluție.

Interacțiunea medicamentelor

Primirea Ergoferon poate fi combinată cu medicamente pentru terapia simptomatică și alte medicamente antivirale, nu au fost stabilite incompatibilități.

Analogii

Termeni și condiții de depozitare

A nu se lasa la indemana copiilor..

Depozitați la temperaturi de până la 25 ° C într-un loc întunecat..

Data de expirare - 3 ani.

Termeni de vacanta la farmacie

Peste masa.

Recenzii despre Ergoferon

Recenziile despre Ergoferon sunt destul de controversate. Pacienții care au început să ia medicamentul atunci când apar primele simptome ale gripei, în conformitate cu schema indicată în instrucțiuni, observă o ușurare vizibilă a afecțiunii în a doua zi de terapie. Administrarea profilactică a unui remediu homeopat de către membrii familiei unde există un pacient cu o boală infecțioasă virală le permite să evite infecția. Mulți pacienți după utilizarea repetată a medicamentului pentru boli de etiologie virală raportează că terapia face mai ușor să tolereze perioada acută a bolii și ajută la accelerarea procesului de vindecare..

În recenzii cu o evaluare negativă a Ergoferon, există o absență completă a unui efect terapeutic și, în unele cazuri, chiar o agravare a cursului bolii.

Prețul Ergoferon în farmacii

Prețul Ergoferon pentru un pachet care conține 20 de tablete poate varia de la 319 r.

ERGOFERON

 • Indicații de utilizare
 • Mod de aplicare
 • Contraindicații
 • Efecte secundare
 • Instrucțiuni Speciale
 • Interacțiunea cu alte medicamente
 • Supradozaj
 • Formular de eliberare
 • Structura
 • Conditii de depozitare

Medicamentul antiviral Ergoferon are, de asemenea, un efect imunomodulator, antihistaminic, antiinflamator. Eficacitatea componentelor ergoferon în bolile infecțioase virale a fost dovedită experimental și clinic: gripa A și gripa B, infecții virale acute respiratorii (cauzate de virusuri parainfluenza, adenovirusuri, virusuri sincitare respiratorii, coronavirusuri), infecții cu virus herpes (herpes labial, herpes oftalmic herpes simplex herpes herpes, varicelă, mononucleoză infecțioasă), infecții intestinale acute de etiologie virală (cauzate de calicivirusuri, coronavirusuri, rotavirusuri, enterovirusuri), enterovirus și meningită meningococică, febră hemoragică cu sindrom renal, encefalită prin căpușă.

Medicamentul este utilizat în tratamentul complex al infecțiilor bacteriene (pseudotuberculoză, pertussis, yersiniosis, pneumonie de diverse etiologii, inclusiv agenți patogeni atipici (M. pneumoniae, C. pneumoniae, Legionella spp.), Este utilizat pentru a preveni complicațiile bacteriene ale infecțiilor virale, previne dezvoltarea superinfecției. perioada pre- și post-vaccinare crește eficacitatea vaccinării, asigură profilaxia nespecifică a infecțiilor virale respiratorii acute și gripei în momentul stabilirii imunității post-vaccinare Ergoferon are eficacitate profilactică împotriva infecțiilor virale acute respiratorii ale etiologiei non-gripale, previne dezvoltarea bolilor intercurente în perioada post-vaccinare.

Componentele incluse în medicament au un singur mecanism de acțiune sub formă de creștere a activității funcționale a receptorului CD4, receptori pentru interferon gamma (IFN-y) și, respectiv, histamină; care este însoțit de un efect imunotrop pronunțat.

Indicații de utilizare

Mod de aplicare

Ergoferon este prescris în interior. La un moment dat - 1 comprimat (nu în timpul meselor). Tableta trebuie păstrată în gură fără înghițire până la dizolvarea completă.

Copii de la 6 luni. Când se prescrie medicamentul copiilor mici (de la 6 luni la 3 ani), se recomandă dizolvarea comprimatului într-o cantitate mică (1 lingură) de apă fiartă la temperatura camerei.

Tratamentul trebuie început cât mai devreme, atunci când apar primele semne de infecție acută după următoarea schemă: în primele 2 ore, medicamentul este luat la fiecare 30 de minute, apoi în prima zi se iau alte două doze la intervale regulate. Începând cu a doua zi, luați 1 comprimat de 3 ori pe zi până la recuperarea completă.

Pentru prevenirea bolilor infecțioase virale - 1-2 comprimate pe zi.

Durata recomandată a cursului preventiv este determinată individual și poate fi de la 1 la 6 luni.

Dacă este necesar, medicamentul poate fi combinat cu alți agenți antivirali și simptomatici..

Contraindicații

Sensibilitate individuală crescută la componentele medicamentului.

Sarcina și alăptarea
Siguranța Ergoferon în timpul sarcinii și alăptării nu a fost studiată. Dacă este necesar, prescrierea medicamentului trebuie să țină seama de raportul risc / beneficiu.

Ergoferon: instrucțiuni de utilizare

Medicamentul Ergoferon se referă la medicamente cu efecte imunomodulatoare. Este utilizat pentru tratamentul complex și prevenirea diferitelor boli infecțioase..

Compoziție, formă de dozare

Medicamentul Ergoferon este disponibil sub formă de doză de tablete și soluție orală. Tabletele sunt albe și cilindrice plate. Acestea includ mai multe ingrediente active de bază cu un astfel de conținut în 1 comprimat:

 • Anticorpi purificați de afinitate la gama-interferon uman - 0,006 g.
 • Anticorpi receptori CD purificați prin afinitate4 - 0,006 g.
 • Anticorpi anti-histamină purificați prin afinitate - 0,006 g.

Tableta include, de asemenea, compuși auxiliari, care includ celuloză microcristalină, lactoză monohidrat, stearat de magneziu. Soluția orală este un lichid incolor. Conține aceleași componente active. Conținutul lor în 100 ml soluție este de 0,12 g. De asemenea, compoziția sa include compuși auxiliari:

 • Sorbat de potasiu.
 • maltitol.
 • Acid citric anhidru.
 • glicerol.
 • Apa purificata.

Comprimatele Ergoferon sunt ambalate într-un pachet de 20 de bucăți. Un pachet de carton conține 1, 2 sau 5 blistere. Soluția orală Ergoferon se află într-un flacon de sticlă de 100 ml. Un pachet de carton conține 1 sticlă cu o soluție.

act

Medicamentul Ergoferon conține principalele ingrediente active care inhibă activitatea unui număr de compuși biologic activi care sunt sintetizați de celulele sistemului imunitar. Datorită acestui fapt, se realizează mai multe efecte terapeutice majore:

 • Efect antiviral - suprimarea activității virusurilor agenților patogeni ai diferitelor infecții virale respiratorii acute (infecții virale respiratorii acute), care includ gripă, parainfluenza, sincitare respiratorie, adenovirus, infecție cu rinovirus.
 • Efect imunomodulator - îmbunătățirea stării funcționale de imunitate, care se referă în principal la protecția organismului împotriva bacteriilor patogene (patogene), virușilor, ciupercilor și microorganismelor unicelulare simple. Acest lucru face posibilă prevenirea și tratamentul complet al diferitelor boli infecțioase, inclusiv unele infecții atipice (legioneloză, SARS).
 • Acțiunea antihistaminică - blocarea receptorilor N-histaminei, precum și suprimarea activității histaminei, care sunt responsabile pentru dezvoltarea reacțiilor alergice.
 • Efect antiinflamator - scăderea concentrației mediatorilor reacției inflamatorii a prostaglandinelor, care sunt responsabile pentru dezvoltarea durerii, umflarea țesuturilor, creșterea vaselor de sânge și, de asemenea, o creștere a temperaturii corpului.

Metodele moderne de cercetare nu permit evaluarea fiabilă a vitezei și completitudinii procesului de absorbție, distribuția țesuturilor, metabolismul și, de asemenea, excreția componentelor active ale medicamentului Ergoferon.

indicaţii

Utilizarea medicamentului Ergoferon este indicată pentru prevenirea și tratarea diferitelor boli infecțioase, care includ:

 • gripă.
 • SARS, incluzând parainfluenza, adenovirus, sincytial respirator, infecție cu rinovirus.
 • Infecții herpetice (herpes simplex, herpes oftalmic, herpes buzelor, organele genitale).
 • Meningită meningococică, enterovirală (inflamație infecțioasă a meningelor).
 • Infecții intestinale acute cauzate de diferiți virusuri (enterovirus, adenovirus).
 • Infecții bacteriene cauzate de agenți patogeni atipici (micoplasme, legionella).

De asemenea, medicamentul este utilizat pentru a preveni dezvoltarea unei infecții bacteriene secundare pe un fond de boli virale care provoacă o scădere a activității imunității.

Contraindicații

Principala contraindicație medicală pentru utilizarea Ergoferon este intoleranța individuală la oricare dintre componentele medicamentului. Primirea unei soluții pentru administrare orală este, de asemenea, contraindicată în cazul încălcării digestiei sau absorbției anumitor carbohidrați în lumenul intestinal (malabsorbție glucoză-galactoză, deficit de lactază, intoleranță la glucoză la lactoză) și copii sub 3 ani. Înainte de a lua comprimate sau soluție Ergoferon, este important să vă asigurați că nu există contraindicații.

Dozaj si administrare

Comprimatele Ergoferon sunt destinate resorbției. Nu mestecă și se dizolvă în gură până nu se dizolvă complet. Soluția se ia cu o lingură, volumul pentru o singură doză este de 5 ml. Doza medie recomandată pentru tratamentul infecțiilor virale este de 1-2 tablete sau 5-10 ml soluție în primele 2 ore la fiecare 30 de minute. Apoi, în decurs de 1 zi, alte 3 doze de medicament sunt efectuate la aproximativ aceleași intervale. Apoi se administrează 1 comprimat sau 5 ml soluție de 3 ori pe zi până la recuperarea completă. Pentru prevenirea bolilor infecțioase, se administrează 1 comprimat sau 5 ml soluție 1 dată pe zi pentru o perioadă suficient de lungă de la 1 la 6 luni. Pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 6 luni și 2 ani, înainte de a lua comprimatul, este mai bine să se dizolve într-o cantitate mică de apă fiartă (1 lingură).

Efecte secundare

În general, medicamentul Ergoferon este bine tolerat. Uneori, pe fondul utilizării sale, este posibilă dezvoltarea reacțiilor de intoleranță individuală la componentele comprimatelor sau soluției. Apariția unor semne ale dezvoltării reacțiilor negative constituie baza retragerii de medicamente.

Caracteristici

Înainte de a începe să luați comprimate sau soluție orală, Ergoferon ar trebui să citească cu atenție adnotarea. Există mai multe instrucțiuni specifice privind utilizarea corectă a medicamentului:

 • Tabletele de resorbție conțin lactoză, astfel încât utilizarea lor nu este recomandată persoanelor cu o încălcare concomitentă a digestiei și absorbției anumitor carbohidrați.
 • În cazul soluției orale pentru pacienții cu diabet concomitent, este important să se ajusteze doza de insulină sau medicamente hipoglicemice sub controlul glicemiei.
 • Utilizarea Ergoferon în timpul sarcinii și alăptării este posibilă numai dacă beneficiile preconizate pentru mamă depășesc riscul potențial pentru făt sau copil.
 • Componentele active ale medicamentului nu interacționează cu medicamentele altor grupuri farmacologice.
 • Medicamentul nu afectează în mod direct activitatea funcțională a structurilor sistemului nervos central, și anume concentrația atenției, precum și viteza reacțiilor psihomotorii.

În rețeaua de farmacii, pastile și soluția orală Ergoferon sunt distribuite fără rețetă. Îndoielile privind utilizarea medicamentului sunt motive pentru consultarea unui medic specialist.

Supradozaj

Depășirea dozei terapeutice recomandate de comprimate de resorbție sau soluție orală de Ergoferon poate fi însoțită de greață, vărsături, diaree, care sunt cauzate de componente auxiliare. Tratamentul constă în spălare gastrică, utilizarea sorbentilor intestinali și numirea terapiei simptomatice adecvate.

Analogi Ergoferon

Astăzi, nu există medicamente similare în compoziție și efecte terapeutice cu comprimatele Ergoferon.

Depozitare

Perioada de valabilitate pentru comprimate și soluția Ergoferon este de 3 ani. Este important să le păstrați în ambalajul original, într-un loc întunecat și uscat, la o temperatură a aerului nu mai mare de + 25 ° C. A se ține departe de copii.

Costul mediu de ambalare a medicamentului Ergoferon în farmaciile din Moscova depinde de forma de dozare:

 • 20 de pastile - 265-309 ruble.
 • Soluție pentru administrare orală - 315-326 ruble.

Ergoferon: instrucțiuni de utilizare, preț, recenzii

Pret de la: 262 rub.

Medicamentul "Ergoferon" este un remediu homeopat cu acțiuni terapeutice, care, potrivit producătorului, face față bolilor infecțioase. Instrucțiunile indică faptul că caracteristica sa este penetrarea profundă în celule, ceea ce formează rezistența organismului la viruși.

Structura

Ergoferon este produs în tablete și soluție pentru uz intern. În ambele forme ale medicamentului există substanțe active identice - anticorpi purificați de afinitate față de y-interferon, histamină și celule (CD4) obținute prin metode biotehnologice. În 1 comprimat de medicament sunt furnizate 0,006 g, iar într-o soluție - 0,12 g din fiecare substanță activă.

Ele diferă în ceea ce privește componentele auxiliare. Pentru tablete, celuloză microcristalină (MCC), se folosește lactoză monohidrat. Au soluții diferite: gritserol, sorbat de calciu, maltitol, acid citric, apă purificată.

Toți anticorpii purificați sunt utilizați după diluare folosind un amestec apă-alcool într-o anumită concentrație și aplicându-se la lactoză, care este deja introdusă în tablete sub formă de pulbere. Anticorpii diluați anterior intră în soluție ca un amestec de 3 tipuri de substanță activă.

Formular de eliberare

Ergoferon este oferit în 2 forme - soluție și tablete cilindrice plate absorbabile pentru uz intern. Pe o parte plană a unei tablete cu risc, producătorul pune numele companiei MATERIA MEDICA și ERGOFERON - pe de altă parte.

Tabletele sunt sigilate în blistere. Le puteți cumpăra în ambalaje de carton cu un număr diferit de blistere - 1, 2, 5 sau 20, 40, 100, respectiv (1 blister = 20 comprimate). O soluție sub formă de lichid practic incolor este disponibilă în flacoane cu un volum de 100 ml. Se fixează pe ele cu un picurator.

Gama de fonduri de prețuri - de la 265 la 350 de ruble.

Acțiune farmacologică (conform producătorului)

Ergoferon este un medicament combinat, deoarece are mai multe efecte asupra organismului:

Constă în capacitatea medicamentului de a reprima activitatea virală, ca urmare a faptului că organismul scapă de infecții.

Creează posibilitatea de a suprima inflamația organelor și țesuturilor, salvând organismul de boli cronice cu procese inflamatorii lente.

Activitate crescută a sistemului imunitar prin îmbunătățirea activității receptorilor pentru interferon, histamină, celule CD4. Microbii patogeni sunt distruși mai repede.

Sub influența medicamentului este suprimată acțiunea histaminei, care provoacă durere, umflare, roșeață la locul inflamației, ceea ce duce la normalizarea zonei inflamate.

Notă! Conținutul extrem de redus de substanțe active din Ergoferon vorbește despre acest remediu ca fiind homeopatic, deși producătorul nu indică acest fapt în instrucțiunile și pe ambalaj. Eficacitatea medicamentului nu este dovedită datorită unor astfel de doze, se crede că se datorează acțiunii placebo, care este atribuită mijloacelor de homeopatie.

Indicații de utilizare

Ergoferon este destinat tratării unor astfel de boli:

 • Infecții respiratorii acute, care includ tulpina de gripă A și B, care rezultă din acțiunea parainfluenței, coronavirusurilor, adenovirusurilor, virusurilor respiratorii sincitiale.
 • Infecții cu herpes, inclusiv răni reci pe buze, organele genitale, ochii, monocleoza infecțioasă, zona zosterului.
 • Infecții intestinale rezultate din rotovirusuri, enterovirusuri, adenovirusuri, coronovirusuri.

Ergoferon este utilizat și în terapia complexă:

 • encefalită;
 • meningita;
 • febră hemoragică cu leziuni renale;
 • pseudotuberculosis;
 • pneumonie.

În combinație cu antibiotice, medicamentul sporește eficacitatea tratamentului infecțiilor bacteriene.

Contraindicații

Contraindicații generale - nu pot fi prescrise femeilor însărcinate și care alăptează, în prezența intoleranței individuale la componentele medicamentului. Folosit cu precauție pentru persoanele cu diabet zaharat. Soluția nu este prescrisă pentru copii sub 3 ani, comprimate de până la șase luni și pentru persoanele cu intoleranță la lactoză.

Potrivit producătorului, medicamentul nu are efecte secundare, erupțiile cutanate pot fi rareori.

Metode de aplicare

"Ergoferon" se ia cu jumătate de oră înainte sau după masă, 1 comprimat sau 1 lingură. soluție (5 ml). Pentru cel mai bun efect, se recomandă dizolvarea tabletei până se dizolvă și țineți soluția timp de 10-30 de secunde în gură, apoi înghițiți. Copiii mici (6 luni-3 ani) trebuie să dizolve comprimatele cu apă fiartă (în 1 lingură. L.).

Tratamentul infecțiilor este recomandat conform acestei scheme:

Începeți să luați 1 comprimat (1 lingură. Soluție) după 30 de minute timp de două ore (apoi luați alte 3 tablete).

Ulterior - 3 comprimate (3 linguri) pe zi până la tratament.

În scopul prevenirii, este permis să luați medicamentul 1-6 luni pe zi (1-2 comprimate).

Analogii

Ergoferon nu are analogi în compoziție, îi puteți găsi printre efectele terapeutice similare.

Ca înlocuitori mai ieftini, care au un efect similar asupra organismului, adulților și copiilor (cu restricție) li se oferă următoarele medicamente:

Nume comercialRestricții de admitere pentru copii
„Kogacel”, „Arbidol”De la 3 luni
AnaferonDe la 1 lună
„Viferon” (lumânări) „Lapipront” „Antigrippin” (mazăre homeopatică)Fără limite
Orvirem (sirop)După 1 an
RemantadinDupă 7 ani
AmizonDe la 18 ani

Dintre analogii mai scumpi, dar eficienți pentru infecțiile virale, se recomandă utilizarea:

 • Tamiflu (de la 1 an);
 • Amiksin (de la 7 ani);
 • Isoprinazină (după 3 ani);
 • Tsitovir (în capsule - de la un an, sirop - 6 ani);
 • Ingaverin (după 18 ani).

Este recomandabil să luați acest medicament în consultare cu medicul.!

Instrucțiuni Ergoferon de utilizare (tablete)

Instrucțiuni Ergoferon pentru utilizarea medicamentului

Nume de marcă: Ergoferon
Nume internațional neproprietar: Niciuna.
Forma de dozare: pastile.

Instrucțiuni Ergoferon de utilizare (tablete)

(Drotaverină) - remediu homeopat.
Dezvoltat de NPF Materia Medica Holding LLC în 2011.
Potrivit producătorului, are efect antiviral, antiinflamator și antihistaminic..
Wikipedia

Compoziția și proprietățile Ergoferon (comprimate)

Un comprimat conține:

 • substanțe active: anticorpi împotriva afinității cu interferon gamma umană, purificați 0,006 g *, anticorpi pentru afinitatea histaminică purificați 0,006 g *, anticorpi pentru afinitatea CD4 purificați 0,006 g *;
 • excipienți: lactoză monohidrat, celuloză microcristalină, stearat de magneziu.

* aplicat la lactoză monohidrat sub formă de amestec de trei diluții active apă-alcool ale unei substanțe diluate 100, 12, 100, 30, 100, 50 de ori, respectiv.

Descriere: Tablete cu schela și șampon, de la alb la aproape alb. MATERIA MEDICA este înscrisă pe partea plană cu riscul, ERGOFERON este înscris pe cealaltă parte plată.

Grupa farmacoterapeutică: Alte medicamente antivirale.

Cod ATX: J05AX

Proprietăți farmacologice

Farmacocinetica

Datorită particularităților procesului de prelucrare a substanței inițiale, sensibilitatea metodelor fizico-chimice moderne de analiză (cromatografie gaz-lichid, cromatografie lichidă de înaltă performanță, cromatografie-spectrometrie de masă) nu permite evaluarea conținutului produselor finale ale acestei tehnologii în fluide biologice, organe și țesuturi, ceea ce face din punct de vedere tehnic imposibil de studiat farmacocinetica Ergoferon.

Farmacodinamica

Lipsa unor cantități definibile de substanță inițială în forma de dozare finalizată face imposibilă utilizarea corelațiilor farmacodinamice clasice-efect.

S-a dovedit experimental prin metoda rezonanței magnetice nucleare că un medicament din anticorpi prelucrați tehnologic provoacă modificări conformaționale atât în ​​molecula antigenului corespunzător, cât și în receptorul său, inițierea activării căilor de reglare (semnalizare).

În studiile experimentale și clinice, s-a confirmat că anticorpii împotriva interferon gamma au activitate antivirală și imunomodulatoare: cresc expresia IFNla, IFNα / β, precum și interleukinele lor (IL-2, IL-4, IL-10 etc.) modifică interacțiunea ligand-receptor a IFNla cu receptorul său; normaliza nivelul de anticorpi naturali la IFNla, fiind un factor important în toleranța naturală antivirala a organismului; stimulează activitatea funcțională a celulelor NK.

Anticorpii împotriva histaminei au efecte anti-alergice și antiinflamatorii, modificând activarea dependentă de histamină a receptorilor H1 periferici și centrali și, astfel, scăderea tonusului mușchilor netezi ai bronhiilor, reduc permeabilitatea capilarelor, ceea ce duce la scăderea duratei și gravității rinoreei, umflarea mucoasei nazale și strănut, precum și severitatea reacțiilor alergice asociate procesului infecțios.

Anticorpii împotriva CD4 reglează activitatea funcțională a receptorului CD4, ceea ce duce la o creștere a activității funcționale a limfocitelor CD4, normalizarea indicelui imunoregulator al CD4 / CD8, precum și subpopularea celulelor imunocompetente (CD3, CD4, CD8, CD16, CD20).

Eficacitatea Ergoferon în infecțiile virale respiratorii acute a fost dovedită experimental și clinic; poate fi, de asemenea, utilizat în terapia complexă și prevenirea complicațiilor bacteriene ale infecțiilor virale; previne dezvoltarea suprainfecției.

Indicații Ergoferon

 • în terapia complexă a infecțiilor virale respiratorii acute (inclusiv gripa) la adulți și copii de la 3 ani;
 • prevenirea infecțiilor virale respiratorii acute (ARVI).

Utilizarea Ergoferon (metodă, dozare)

La un moment dat - 1 comprimat (cu 15 minute înainte de a mânca sau 15 minute după mâncare).

Tableta trebuie păstrată în gură fără înghițire până la dizolvarea completă.

Ca parte a tratamentului infecțiilor virale respiratorii acute la adulți și copii de la 3 ani:

Tratamentul trebuie început cât mai devreme, când primele semne de infecție acută apar după următoarea schemă: în primele 2 ore, medicamentul este luat la fiecare 30 de minute, apoi în următoarele ore ale primei zile se iau alte două doze la intervale regulate..

Începând cu a doua zi, luați 1 comprimat de 3 ori pe zi până la recuperarea completă.

Prevenirea ARVI la adulți și copii de la 3 ani

1 - 2 comprimate pe zi.

Durata recomandată a cursului preventiv este determinată individual și poate fi de la 1 la 6 luni.

Dacă este necesar, medicamentul poate fi combinat cu alți agenți antivirali și simptomatici..

Efecte secundare Ergoferon

Există riscul de a dezvolta o reacție de sensibilitate individuală crescută la componentele medicamentului.

În studiile clinice cu reacții alergice asociate în mod fiabil cu medicamentul, acesta nu este înregistrat.

Contraindicații Ergoferon

 • sensibilitate individuală crescută la componentele medicamentului;
 • vârsta copiilor până la 3 ani;
 • intoleranță ereditară la fructoză, deficiența enzimei Lapp-lactază, malabsorbția glucozei-galactozei.

Interacțiunile medicamentoase

Nu există cazuri de incompatibilitate cu alte medicamente..

Instrucțiuni Speciale

Compoziția medicamentului include lactoză monohidrat și, prin urmare, nu este recomandată pacienților cu galactozemie congenitală, sindrom de malabsorbție a glucozei sau galactozei sau cu deficit de lactază congenitală.

Sarcina și alăptarea

Siguranța Ergoferon în timpul sarcinii și alăptării nu a fost studiată..

Absența efectelor embrionare și fetotoxice, precum și un efect negativ asupra descendenței, a fost dovedită experimental asupra animalelor de gravidă.

De aceea, se recomandă utilizarea medicamentului Ergoferon în caz de urgență, după evaluarea raportului dintre beneficiile pentru mamă și riscul potențial pentru făt sau copil.

Caracteristici ale efectului medicamentului asupra capacității de a conduce vehicule sau a altor mecanisme potențial periculoase

Ergoferon nu afectează capacitatea de a conduce vehicule și alte mecanisme potențial periculoase.

Supradozaj de Ergoferon

În caz de supradozaj accidental, sunt posibile simptome dispeptice cauzate de utilizarea excipienților: lactoză monohidrat și stearat de magneziu.

Ambalare, depozitare și producător

Formular de eliberare și ambalare20 comprimate pe ambalaj de folie de PVC și folie de aluminiu.
Pe ambalajele cu 1, 2 sau 5 blistere împreună cu instrucțiunile de uz medical sunt introduse într-un ambalaj dintr-un carton.
Conditii de depozitareDepozitați într-un loc întunecat la o temperatură care nu depășește 25 ° C..
A nu se lasa la indemana copiilor
Termen de valabilitate3 ani. Nu folosiți după data de expirare.
Termeni de vacanta la farmacie
Peste masa
ProducătorNPF MATERIA MEDICA HOLDING LLC, Rusia.

Instrucțiuni Comprimate Ergoferon (versiune scanare)

Descărcați versiunea scanată a instrucțiunilor oficiale de utilizare medicală a medicamentului Ergoferon, producătorul NPF MATERIA MEDICA HOLDING LLC.