Creșterea temperaturii la un sugar este aproape întotdeauna un semnal de probleme într-un corp mic, cauza căreia poate fi atât o boală, cât și o reacție la vaccinare, dinții. Medicamentele antipiretice vor ajuta la ameliorarea stării copilului la temperaturi ridicate..

Forme de dozare de antipiretice pentru nou-născuți

 1. Forma lichidă. Se prezintă prin siropuri și suspensii. Utilizând o lingură de măsurare sau dispozitivul atașat cu un piston, medicamentul este dozat.
 2. Forma solidă. Lumânări (supozitoare). Acestea sunt selectate în funcție de dozarea medicamentului antipiretic.

Supozitoarele și supozitoarele sunt introduse în rectul copilului. Siropurile și suspensiile sunt administrate oral în funcție de doza recomandată de medic..

Lista de antipiretice pentru copii până la un an

Toate antipireticele moderne aparțin unui anumit grup în funcție de tipul de substanță activă. Medicamentele antipiretice bune includ:

 • produse pe bază de paracetamol (Efferalgan, Panadol, Paracetamol). Poate fi produs sub formă de tablete rectale sau supozitoare, suspensii. Contraindicat la pacienții cu boli ale ficatului, rinichilor, hepatite virale bolnave, diabet zaharat;
 • preparate care conțin ibuprofen (Nurofen, Ibuprofen, Ibufen). Aprobat pentru utilizare numai din a treia lună de viață a copilului. Nu pot fi utilizate pentru astm, ficat, rinichi, deficiențe de auz, boli de sânge, ulcere, gastrită;
 • grup homeopatic de medicamente antipiretice (Viburkol). Prezentat sub formă de supozitoare rectale. Nu au restricții de vârstă. Nu pot fi utilizate cu intoleranță la componente.

Important! Antipiretic pentru un nou-născut (până la 1 lună) de la naștere este prescris exclusiv de către un medic pediatru. Autoadministrarea medicamentului este o supradozaj periculos și apariția de reacții adverse..

În continuare, vom lua în considerare ce antipiretice sunt mai bune de ales în funcție de caracteristicile lor.

Lumânări antipiretice pentru nou-născuți până la 1 an

Principalul avantaj al supozitoarelor antipiretice sunt efectele secundare mai puțin în comparație cu forma lichidă. Supozitoarele sunt absorbite prin mucoasa rectului, fără a afecta tractul digestiv. La siropuri se adaugă arome și coloranți. O astfel de formă de dozare poate provoca o reacție alergică la sugarii predispuși la alergii..

Paracetamol Antipiretic Supozitoare

Aprobat pentru utilizare de la vârsta de 1 lună.

 • copii cu o greutate corporală de 4 - 6 kg (vârsta copilului 1 - 3 luni) - 1 lumânare 50 mg;
 • sugari cu greutatea de 7 - 12 kg (vârsta copilului 3-12 luni) - 1 lumânare 100 mg.

Aplicați cel mult 3 ori pe zi. Intervalul dintre doze - 4 - 6 ore.

Lumânări Panadol

La vârsta unui copil până la un an, este necesar să cumpărați lumânări cu o doză de 125 mg de paracetamol într-un singur supozitor. Permis copiilor de la 6 luni într-o doză de o lumânare. Nu sunt permise mai mult de 4 lumânări pe zi, cu pauze de 4 ore. Se aplică 5-7 zile. Panadol are un efect analgezic și antipiretic.

Lumânări antipiretice pe bază de ibuprofen

Lumânări Nurofen

Se aplică de la vârsta de trei luni. O lumânare conține ibuprofen 60 mg. Este permisă utilizarea medicamentului după 6 ore.

 • copiii cu greutatea de 6 - 8 kg li se prescriu 0,5 - 1 lumânare nu mai mult de 3 ori pe zi;
 • dacă greutatea copilului este de 8,5 - 12 kg, se prescrie o lumânare de cel mult 4 ori / zi.

Suspensii și siropuri pentru copii de la o lună la 1 an

Adesea, există confuzii cu numele medicamentelor antipiretice lichide pentru copii în ceea ce privește repartizarea lor la siropuri sau suspensii. Baza siropurilor este o soluție apoasă concentrată de zaharoză și / sau înlocuitorii acesteia, iar suspensiile sunt un mediu lichid în care particulele din substanța activă sunt distribuite în suspensie. De-a lungul timpului, cu o stație prelungită, aceste particule sunt capabile să se așeze pe partea de jos, astfel încât este necesar să agitați suspensia înainte de utilizare. Ambele au gust dulce, dar în siropuri dulceața se datorează în principal zahărului (cel mai adesea zaharoză), iar în suspensii cu înlocuitori de zahăr (de exemplu maltitol) și / sau îndulcitori, mult mai rar zaharoză. Indulcitorii pot fi absorbiți de organism, deoarece au valoare energetică, iar îndulcitorii sunt substanțe care nu sunt o sursă de energie, deși au gust dulce. Prin urmare, dacă copilul este predispus la alergii, este mai bine să alegeți un produs care să nu conțină zaharoză.

Suspensii antipiretice Ibuprofen

Se aplică de la vârsta de trei luni. Este permisă utilizarea medicamentului după 6 ore.

Suspensie Nurofen

Analogii sunt Ibuprofen suspensie, Ibuphen suspensie, Bofen suspensie.

 • sugarii de 3 până la 6 luni cu o greutate de cel puțin 5 kg li se prescriu 2,5 ml de 1 până la 3 ori pe zi;
 • dacă vârsta copilului este de la 6 luni la 1 an, 2,5 ml se folosesc de 1 până la 4 ori pe zi.

Suspensii antipiretice și siropuri paracetamol

Copiii de la 3 luni la un an la un moment dat pot lua 60-120 mg de paracetamol. Dacă copilul nu a atins încă trei luni, atunci doza este calculată în funcție de greutatea copilului - 10 mg pe kilogram. Nu utilizați mai mult de 4 ori pe zi. Copii sub 3 luni. se aplică numai după prescripția medicală.

Suspensie Panadol

 • cu o greutate corporală de 6-8 kg, se prescriu 4 ml suspensie;
 • 8-10 kg - 5 ml suspensie de Panadol.

Siropul Efferalgan

Doza se efectuează cu o lingură de măsurare, pe care se aplică diviziunile, corespunzătoare greutății corporale a copilului, începând de la 4 kg la 16 kg cu un interval de un kilogram. Toate cifrele par sunt indicate, iar cele impare sunt divizii fără cifră. Medicamentele trebuie luate atât cât cântărește copilul. Dacă copilul nu a ajuns la 4 kg, nu se recomandă utilizarea medicamentului.

Suspensie Kalpol

Un analog este o suspensie de paracetamol pentru copii.

La vârsta de la trei luni la un an, dați copilului de la 2,5 ml (greutatea corporală a copilului 4-8 kg) la 5 ml (greutatea corporală a copilului 8-16 kg) din suspensie. Contraindicat la copiii sub o lună.

Video: Komarovsky pe medicamente antipiretice

Medicamente antipiretice interzise bebelușilor

 • Formulări combinate de tablete conținând ibuprofen și paracetamol (comprimate Ibuklin Junior). Pot fi folosite pentru copii cu vârsta peste 3 ani..
 • Analgină. Nu este folosit pentru copii. Este posibil să se utilizeze ca parte a unui amestec litic dacă pentru o lungă perioadă de timp nu este posibilă scăderea temperaturii prin alte metode. Este utilizat doar în cazuri extreme, așa cum este prescris de un medic și în prezența sa.
 • Aspirină. Nu poate fi folosit categoric pentru a scădea temperatura copiilor sub 12 ani. Medicamentul este periculos pentru complicații și dezvoltarea de patologii periculoase..

Important! Nu este recomandat să vă îndepărtați de restricțiile de vârstă atunci când alegeți un medicament antipiretic. Componentele din compoziția medicamentului pot acționa în diferite moduri decât pentru a provoca apariția de reacții adverse. Pentru un organism în curs de dezvoltare, un antipiretic necalificat poate provoca daune ireparabile.

Metode suplimentare de reducere a temperaturii

 • Bea mult. Sânul este adesea aplicat pe sânul mamei.
 • Haine confortabile. Copilul nu trebuie împachetat pentru a nu se supraîncălzi. Cu toate acestea, dezbrăcarea completă nu este necesară.
 • Temperatura din cameră trebuie să fie de + 18 + 20 C;
 • Dacă nu există spasm vascular, după consultarea unui medic, copilul poate fi șters cu apă caldă, dar fără oțet în compoziție!

Cu o ușoară creștere a temperaturii de 37 - 37,5 C, puteți face fără medicamente antipiretice. Dar este necesar un examen de pediatru. Medicul va stabili cauza febrei și absența bolilor concomitente.

La ce temperatură trebuie să i se administreze un copil antipiretic până la un an

Indicatorii normali ai temperaturii corpului copilului din primele zile de viață variază între 37,0 - 37,5 C. După câteva zile, indicatorii scad la 36,1 - 37,0 C. Temperatura obișnuită de 36,6 grade este stabilită în primul an de viață al copilului. Următoarele numere sunt considerate normale:

 • 36,0 - 37,3 C - în axă;
 • 36,6 - 37,2 C - temperatura corpului oral;
 • 36,9 - 38,0 C - la măsurarea temperaturii rectale.

Dacă după vaccinare sau dinți, copilul are o temperatură mai mare de 37,5 C, medicii recomandă un antipiretic. Această temperatură după vaccinare nu contribuie la dezvoltarea imunității (ca în cazul infecțiilor virale respiratorii acute), nu există niciun efect pozitiv din aceasta. Prin urmare, puteți da un antipiretic sigur (conform indicațiilor de vârstă). La temperatura subfebrilă (aproximativ 37,0 C), în loc de medicament, este mai bine să faceți cu măsurile suplimentare de reducere a temperaturii descrise mai jos. Dacă nu există febră după vaccinare, atunci oferirea copilului de un antipiretic, în caz că nu este necesar.

Termoreglarea în corpul unui nou-născut nu funcționează bine, de aceea este foarte ușor pentru un copil să supraîncălzească sau să se supraîncălzească. Umflarea strânsă nu contribuie la adaptarea copilului la mediul natural, ci dimpotrivă - crește susceptibilitatea la frig.

Moduri de menținere a temperaturii normale la sugari

 1. Temperatura aerului din cameră trebuie să fie cuprinsă între 20 - 24 C.
 2. Iarna, îmbracă un copil cu un strat mai mult decât un adult. Una mai puțin vara.
 3. Asigurați-vă că bebelușul nu îngheață noaptea. Acoperiți-vă cu o pătură din materiale naturale (piele de oaie, lână, bumbac) sau folosiți saci de dormit plic. Acestea asigură termoreglarea și rețin bine căldura..
 4. Mențineți constant aceeași temperatură a camerei. Pentru a face acest lucru, utilizați un termometru de perete.
 5. Dacă copilul este rece, capul lui va fi, de asemenea, rece. Deci, determinați dacă copilul este înghețat.

Semne de febră mare

În mod normal, pielea copilului are o nuanță roz. Când temperatura crește, copilul devine roșu sau devine palid. Devine letargic, starea de spirit, iritabil. Citirea temperaturii corpului va fi mai mare decât în ​​mod normal.

Medicamentele antipiretice oferă copilului o rată ridicată - de la 38,5 ° C. Dacă pielea copilului este palidă și temperatura corpului este ridicată, dar sub 38,5 ° C, dă medicamentelor să scadă temperatura pentru a preveni apariția convulsiilor..

Lumânări la temperatura pentru copiii de la 3 ani: remedii eficiente

Febra este frecventă la copii. Motivele pot fi foarte diferite. Foarte des folosită în lupta împotriva lumânărilor la temperatură ridicată la temperatura pentru copiii de la 3 ani. Acesta este un tratament foarte simplu și eficient. Dar cum să le folosesc corect și când? Ce lumânări (supozitoare) sunt de preferat să alegeți? Să ne dăm seama împreună.

De ce crește temperatura la copil

O creștere a temperaturii este o stare normală a organismului. Acesta este un răspuns la interferențele exterioare în activitatea sa. La copii, cauzele căldurii pot fi

 • primele simptome de dinți,
 • lupta împotriva virusurilor și infecțiilor
 • sau doar o supraexcitatie mare.

Odată cu creșterea indicatorilor pe termometru, încep să produc intensiv interferoni - substanțe destinate să combată infecțiile dăunătoare din organism.

Vom vorbi despre astfel de lumânări puțin mai departe în articol.

Când să folosiți lumânări

Temperatura la copii ar trebui să fie scăzută dacă a depășit valoarea de 38,5 ° C, iar la sugari până la 38,2 ° C. Până în acest moment, este foarte descurajat să acționezi, deoarece acest lucru poate slăbi imunitatea imunității copiilor. În unele cazuri, dacă convulsiile sunt observate cu o creștere accentuată, trebuie să răspundeți imediat.

Supozitoarele sunt cea mai convenabilă formă de medicamente antipiretice. Înghițirea unei pilule pentru copii este foarte dificilă, pentru că „este amar și urât”. Siropurile nu sunt întotdeauna adecvate. Foarte des, febra este însoțită de greață și vărsături, iar în astfel de condiții este foarte dificil să bei o lingură de sirop, totuși, ca o tabletă.

Un alt avantaj semnificativ pentru copii este că atunci când sunt administrate pe cale rectală (în rect), substanțele active sunt eliberate mai repede și sunt imediat absorbite în sânge, în timp ce tableta abia începe să se descompună în stomac. Acest lucru este foarte important în caz de febră severă la copil..

Cum se aplică lumânări

Supozitoarele pentru copii nu sunt dificil de utilizat și chiar le puteți folosi în timp ce un copil slăbit doarme. Există câțiva pași simpli de urmat:

 • Puneți bebelușul pe partea sa în poziția fetală: picioarele îndoite la genunchi apăsate spre burtă
 • Apăsând ușor mușchii gluteali ai copilului, ungeți anusul. Uleiul de vaselină vândut în farmacii sau o simplă cremă pentru copii este potrivit pentru aceste scopuri..
 • Trebuie introdus cu un capăt îngust. Pentru a facilita și mai mult această procedură, puteți uda lumânarea cu apă termală. Acest lucru ar trebui să faciliteze tastarea..
 • După finalizarea procedurii de administrare, pacientul trebuie lăsat singur timp de 10-15 minute, lăsându-l în poziția inițială.

Este important! Introducerea supozitoarelor la copii poate provoca mișcări arbitrale ale intestinului.

În plus, dacă după intrarea copilului se plânge de mâncărime și arsură în anus, atunci procedura trebuie oprită imediat și supozitoarele eliminate. Poate că aceasta este o reacție alergică. Contactați medicul pediatru pentru această întrebare..

Lumânări la temperatura cefecon

În trecutul recent, aspirina a fost principalul antipiretic. Dar a fost foarte intolerant la mulți copii, ceea ce a provocat probleme de scădere a temperaturii. În medicamentele moderne, substanța activă, care permite reducerea valorilor de pe termometru, este

 • paracetamol
 • sau ibuprofen.

În plus, au proprietăți antiinflamatorii și analgezice și sunt, de asemenea, recomandate de Organizația Mondială a Sănătății pentru copii..

 • Efectiv
 • efectiv
 • și în siguranță

sunt supozitoare antipiretice Cefecon-D. Există trei tipuri diferite de aceste supozitoare. Ele diferă în doza (conținutul) de paracetamol. Supozitoarele cu o cantitate minimă de substanță activă (50 mg) sunt recomandate bebelușilor foarte mici până la 3 luni de viață. Cefecona cu 100 mg este prescrisă copiilor cu vârsta sub trei ani. Și în final, 250 mg este prescris unui copil sub 12 ani.

Lumânări pentru copii Viferon

Așa cum am spus mai devreme, există supozitoare care conțin interferonii substanței. Unul dintre aceste medicamente pentru copii sunt supozitoarele Viferon. Acest medicament este cel mai puternic intensificator al imunității, ajutându-l în lupta împotriva virușilor. Dar nu scade temperatura. Prin urmare, trebuie utilizat cu medicamente antipiretice sau să folosească metode fizice pentru a scădea temperatura.

Viferon este complet sigur, nu provoacă efecte secundare (o reacție alergică sau probleme digestive) și este prescris chiar și la nou-născuții prematuri. De obicei, se aplică cu un interval de 12 ore pentru o lumânare, iar durata de utilizare este determinată de medicul pediatru.

Dr. Komarovsky: cum să stabiliți când să utilizați supozitoare pentru bebeluși în căldură.

Lumânări la temperatură pentru copii - mecanism de acțiune și contraindicații, efecte secundare și dozare

Febra la copiii mici este întotdeauna o mare problemă pentru părinți. Cum să tratezi un copil dacă nu poate lua pastile sau sirop din cauza vârstei sale? Lumânările de temperatură pentru copii vin în salvare.

Utilizarea lor este recomandată încă de la naștere, este important să se ia în considerare compoziția și dozarea. Asigurați-vă că citiți instrucțiunile de utilizare, deoarece introducerea lumânărilor trebuie făcută foarte atent.

Ce temperatură nu poate fi scăzută și de ce

Regula de aur a părinților deștepți: nu scădeați în timp o temperatură ridicată a corpului! Când un copil începe o febră, aceasta indică producerea de interferon - o proteină care ucide virusul. „Hrănind” copilul cu antipiretice, dăunează sistemului imunitar, slăbindu-l.

Rezultatul poate fi un „eșec” al sistemului imunitar de a lucra pentru binele organismului, iar în viitor va fi necesar să recurgem constant la medicamente.

Temperatura de peste 39 de grade este considerată dăunătoare, de aceea trebuie să reduceți căldura din acest punct. Fiecare copil este unic și reacționează la o astfel de stare în moduri diferite: pentru cineva acesta nu este un motiv pentru a nu se juca și alerga, dar pentru cineva este foarte rău (până la pierderea cunoștinței).

Pro și contra folosirii supozitoarelor

Dacă bebelușul ia bine siropurile, pediatrii recomandă utilizarea suspensiilor pe bază de ibuprofen sau paracetamol - sub această formă medicamentul acționează foarte repede, după un sfert de oră. Supozitoarele rectale încep să acționeze după 40 de minute. Dacă un copil începe să vomite pe tablete sau sirop, adoarme - supozitoarele sunt considerate cea mai bună opțiune de tratament.

Luați în considerare avantajele și dezavantajele supozitoarelor:

profesioniștidezavantaje
 • cu vărsături frecvente, vărsături și greață - dacă îi oferi copilului medicamentul pe cale orală nu funcționează;
 • dacă copilul adoarme - lumânările produc un efect de durată;
 • nicio sarcină grea pe ficat - substanțele sunt absorbite prin intestine.
 • copilul refuză să ia medicamentul - este posibilă apariția unui traumatism psihologic (în mare parte se referă la copiii mai mari);
 • dacă copilul are mai mult de 3 ani - folosiți suspensii și tablete (pulbere);
 • nu este utilizat pentru diaree;
 • acționează mai lent decât agenții orali. Dacă boala este severă, temperatura este ridicată și crește foarte repede, înlocuiți lumânările cu un medicament cu acțiune rapidă.

Lista supozitoarelor antipiretice eficiente

Luați în considerare o listă de lumânări eficiente pentru a reduce temperaturile corpului:

NumeComponenta activăReacții adverse posibileContraindicațiiCost, freacă
„Efferalgan”, de la 1 lună de viațăparacetamol
 • urticarie, erupții cutanate;
 • probleme metabolice;
 • acidoză metabolică;
 • insuficiență hepatocelulară;
 • hemoragie posibilă;
 • stare de comă;
 • Edemul lui Quincke;
 • hipoglicemie;
 • encefalopatie;
 • șoc anafilactic.

Rezultatul letal este posibil.

 • Dacă greutatea copilului este mai mică de 4 kg;
 • intoleranță la substanța activă;
 • probleme cu funcția anus;
 • procese inflamatorii în rect;
 • boli de sânge (anemie, leucemie, leucopenie);
 • diaree.
120"Panadol", aplicat de la 2 luniparacetamol
 • anemie;
 • alergii (erupții cutanate);
 • trombocitopenie;
 • agranulocitoză.
 • dacă copilul are vârsta sub 2 luni;
 • dacă se observă hipersensibilitate la substanțe active;
 • probleme cu ficatul și rinichii;
 • hiperbilirubinemie (congenitală);
 • intoleranță la fructoză;
 • boli de sânge.
70„Tsefekon D” (de la 3 luni de viață)paracetamol
 • boli renale (colică renală, nefrită, necroză papilară);
 • hepatonecrosis;
 • dezorientare, agitație psihomotorie.
 • greutatea copilului până la 4 kg (până la 1 lună de viață);
 • sensibilitate la componenta activă;
 • hiperbilirubinemie;
 • procese inflamatorii în mucoasa rectului, afectarea funcției anusului, sângerare (rectală);
 • diaree:
 • boli hepatice și renale severe.
150„Viburkol”, conceput pentru bebeluși de la naștereÎnseamnă colecție homeopatică, pe bază de planteErupții cutanate și mai rar - mâncărime.Dacă se observă hipersensibilitate la componenta plantei: mușețel și alte componente400„Nurofen” de la trei luniibuprofen
 • posibile probleme cu crearea de sânge;
 • urticarie, erupții cutanate;
 • hipersensibilitate;
 • umflarea feței și limbii, laringe.
 • intoleranță la substanța activă;
 • istoric de hipersensibilitate la medicamente nesteroidiene în anamneză (erupții cutanate, rinită, astm).
120

Pentru a evita apariția proceselor inflamatorii și a reacțiilor alergice, asigurați-vă că mai întâi consultați un medic pediatru - un specialist vă va prescrie doza necesară de medicament și durata utilizării acestuia.

Problema compatibilității medicamentelor este foarte importantă. De exemplu, Efferalgan nu trebuie administrat unui copil cu medicamente care conțin paracetamol. O zi, puteți lua medicamentul în acest fel:

 • dacă copilul cântărește mai puțin de 37 kg: 80 mg / kg;
 • greutate corporală de la 38 kg la 50 kg: 3 g / kg;
 • mai mult de 50 kg: 4 g / kg.

Dacă temperatura durează mai mult de 3 zile și starea de sănătate s-a înrăutățit, consultați imediat un medic. Dacă vorbim despre "Panadol", atunci tratamentul nu trebuie să dureze mai mult de 3 zile. Medicamentul afectează rezultatele testelor clinice pentru glucoză și acid uric din sânge.

Nu este recomandat pentru copii de până la 3 luni care s-au născut prematur. Bebelușii cu termen complet până la 3 luni nu trebuie să utilizeze mai mult de 2 doze. Se recomandă utilizarea acestuia de 4 ori pe zi, intervalul trebuie să fie de cel puțin 4 ore. Calculăm o singură doză pentru bebeluși:

 • vârsta până la 3 luni - doza optimă este de 10 mg / kg;
 • de la 3 la 12 luni - 60 - 120 mg / kg;
 • 1 - 5 ani - 120 - 250 mg / kg;
 • 6 - 12 ani: 250 - 500 mg / kg.

Supozitoarele „Cefecon D” sunt prescrise bebelușilor de la 1 la 3 luni, ca antipiretic după vaccinare (o dată). Luați în considerare aportul zilnic pentru a evita o posibilă supradoză a medicamentului:

 • de la 3 luni la 1 an (greutatea corporală 7 - 10 kg) - 1 lumânare la 100 mg;
 • de la 1 la 3 ani (cu o greutate de 11 - 16 kg) - 1 - 2 lumânări de 250 mg;
 • 10 - 12 ani (de la 31 la 35 kg) - 2 lumânări de 250 mg.

Acest medicament se caracterizează prin faptul că supozitoarele nu sunt supuse distribuției pentru a obține doza dorită. Dacă în timpul calculului cantității necesare de medicamente pe zi, se dovedește că 1 supozitor nu este suficient pentru o singură terapie, se recomandă utilizarea altor opțiuni de tratament.

„Viburkol” este un remediu destul de popular pentru căldura pentru bebelușii de până la 1 an. Acesta este un medicament homeopatic cuprinzător, cu proprietăți sedative și antispasmodice strălucitoare. De asemenea, la acestea se pot adăuga proprietăți anticonvulsivante, analgezice și antiinflamatorii..

Dozare adecvată pentru copii (de la șase luni) și adulți în condiții acute - 1 lumânare de până la 5 ori pe zi. Cu o stare îmbunătățită - de 3 ori pe zi. Acest medicament este utilizat chiar de la nașterea unui bebeluș, cu toate acestea, se recomandă consultarea unui medic pediatru înainte de utilizare.

Atunci când tratați cu supozitoarele Nurofen, este important să respectați recomandările:

 • astfel încât să nu existe efecte secundare, nu utilizați medicamentul cu aspirină (acid acetilsalicilic);
 • la temperatura corpului ridicată la un copil, medicamentele trebuie alternate cu preparate care conțin paracetamol (de exemplu, siropul Panadol).

Unii părinți folosesc în mod activ lumânările Viferon la temperatură. Dar trebuie să vă amintiți că acesta este în primul rând un mijloc de combatere a infecțiilor, deoarece substanța activă a medicamentului este interferonul. Și conform celor mai recente date, Uniunea Pediatrilor din Rusia nu recomandă utilizarea Viferon și a acestuia pentru tratamentul SARS.

Masuri de precautie

Nu neglijați niciodată precauțiile în timpul terapiei antipiretice:

 • asigurați-vă că citiți instrucțiunile - insertul pentru utilizare înainte de începerea terapiei;
 • pentru a nu încălca consistența dorită și pentru a nu reduce eficacitatea lumânărilor de depozitare a medicamentelor numai în frigider;
 • Nu depășiți doza pe care medicul dumneavoastră v-a prescris-o;
 • dacă prescripțiile medicului pun supozitoare mai mult de trei-cinci zile, nu este nevoie, nu abuzați de droguri;
 • alternează fonduri cu componenta activă a medicamentului ales și paracetamol;
 • dacă copilul are mai mult de 3 ani, înlocuiți supozitorul cu o suspensie sau tablete (care pot fi macinate în pulbere);
 • administrarea lumânărilor trebuie să fie atentă pentru a nu deteriora membrana mucoasă delicată.

Termeni de utilizare

Pe cât posibil, anticipează timpul terapiei. Va fi ideal dacă acest lucru se întâmplă după momentul defecării - altfel să fiți pregătiți pentru nevoia de a apuca defecarea. Asigurați-vă că vă spălați mai întâi copilul.

Medicamentul ar trebui să fie refrigerat, păstrați-l la frigider, deoarece supozitoarele se pot topi pur și simplu de căldură. Pentru a nu provoca răni mecanice la nivelul mucoasei delicate a anusului, nu vă grăbiți să introduceți o lumânare dacă bebelușul are mușchii strânși.

În cazul unei mișcări intestinale ulterioare, nu este necesar să puneți imediat o nouă lumânare - poate partea necesară a medicamentului a fost deja absorbită în sânge din rect. Puteți verifica eficacitatea metodei punând un termometru după 30 de minute - dacă febra scade, nu introduceți o nouă doză de medicament.

Cum să convingi un copil dacă rezistă

Este ușor să pui o lumânare unui copil. O problemă poate apărea la vârsta de 1 an, când copilul tău este deja conștient de neplăcerea acestei manipulări și refuză să te ajute cu asta. Ce trebuie făcut în acest caz:

 • Spune, explică și arată toate abilitățile tale pedagogice pentru a rezolva această problemă. Dacă este necesar, fii mai complicat, mită cu cadouri, ademeni cu desene animate sau transferă totul jocului. Mama și tata ar trebui să înțeleagă caracterul și temperamentul copilului lor ca nimeni altcineva, care se va juca în mâinile lor atunci când încearcă să-l vindece;
 • negociază cu copilul, calmează-l, nu permite încordarea musculară;
 • de ce vine frica? Din incapacitatea de a controla procesul. Încredințați bebelușului să facă acest lucru singur (desigur, sub controlul vostru strict) sau oferiți-i asistență în acțiuni;
 • dacă copilul este configurat categoric - nu folosiți forța și nu-l faceți să se ridice cu el - starea isterică afectează negativ cursul bolii și starea psihică generală a copilului.

constatări

Înainte de a continua selecția medicamentelor antipiretice pe cont propriu, consultați medicul. Aceasta este o întrebare individuală care trebuie luată în serios, bazată pe mulți ani de experiență a medicului și absența substanțelor care provoacă alergii în compoziția medicamentului..

Supozitoarele sunt foarte convenabile de utilizat pentru nou-născuții care nu pot înghiți siropul și comprimatele (adesea atunci când încearcă să utilizeze suspensia, vărsăturile sunt deschise).

Toate aceste puncte sunt descrise în detaliu de celebrul pediatru Evgeny Olegovich Komarovsky, care oferă, de asemenea, recomandări cu privire la caracteristicile îngrijirii unui copil bolnav și condițiile necesare recuperării acestuia..

Recenzii ale părinților

Opiniile părinților despre diferite medicamente antipiretice diferă: unii copii nu tolerează lumânări (există o reacție alergică, erupții cutanate și mâncărimi), iar nou-născuții nu știu să bea suspensii și să ia pastile..

În acest caz, experții recomandă consultarea unui medic pentru selectarea unui antipiretic eficient, care nu conține componente alergene, deoarece nu puteți lăsa un copil fără prim ajutor la temperatură ridicată..

Pentru cei care nu au probleme cu toleranța la medicamente, puteți utiliza supozitoarele Nurofen sau Tsefekon testate de mame și timp..

Recenzii ale medicilor

Pediatrii consideră că supozitoarele sunt o metodă foarte eficientă și ușor de utilizat de scădere a temperaturii. Acest lucru este convenabil pentru cazurile de boală ale copiilor mici, căldura scade în jumătate de oră. Se recomandă să nu puneți lumânări imediat după nota de 38 de grade - aceasta este devreme, corpul încă se luptă cu boala.

Cu afecțiuni infecțioase și virale, puteți alege un medicament care este destul de eficient și accesibil. De exemplu, pediatrii și specialiștii în boli infecțioase recomandă Cefecon sub formă de lumânări. Concentrați-vă pe vârsta copilului și pe cauza bolii.

Opinie E. Komarovsky: când să folosească lumânări și când - siropuri?

Evgeny Olegovich Komarovsky îi sfătuiește pe părinți să acorde atenție stării copilului: dacă s-a agravat semnificativ, este mai bine să dați un antipiretic sub formă de sirop. Este dovedit clinic că absorbția medicamentului din stomac este mult mai rapidă decât absorbția din rect.

O lumânare nu va produce un efect rapid după utilizarea acesteia în scopul propus, spre deosebire de o suspensie. În plus, sistemul vascular al intestinului este spasmodic la temperatura corporală ridicată, ceea ce inhibă și fluxul de substanțe active în sânge.

Supozitoarele sunt eficiente dacă începeți să observați o creștere treptată a temperaturii la un copil înainte de culcare..

Când se poate și nu se pot folosi lumânări antipiretice pentru copii?

Lumânările antipiretice pentru copii pot face minuni, dărâmând eficient temperatura, dacă sunt folosite corect. În caz contrar, copilul suferă cu căldură și merge la spital.

Desigur, ultima opțiune nu se potrivește cu nimeni, așa că vă sugerez să citiți cu atenție articolul și să aflați care sunt lumânările cu adevărat eficiente, când și cum să le puneți corect și când nu le puteți pune în principiu.

În primul rând, vă reamintesc că orice medicament pentru temperatură va funcționa numai dacă sunt create condiții elementare pentru acest lucru, mai multe despre care am scris în articol cum să reduceți rapid și eficient temperatura la un copil. În caz contrar, cele mai minunate lumânări și siropuri nu pot da niciun rezultat..

Cum diferă lumânările de siropuri

Diferența fundamentală este că zona rectului este mult mai mică decât zona stomacului. Medicamentul este absorbit în sânge mai lent decât același, sub formă de sirop.

De aceea, efectul antipiretic din utilizarea unei lumânări apare mult mai târziu (în medie, după 75-90 minute) decât de la sirop (în medie, după 45-60 minute).

Totuși, acest efect durează mai mult, deoarece doza de medicament din preparat, în comparație cu siropul, este crescută de 1,5-2 ori.

Principala concluzie este aceasta: este indicat să folosim lumânări atunci când avem nevoie de un rezultat rapid, dar de durată, sub forma unei scăderi a temperaturii corpului, de exemplu, înainte de somnul unei nopți.

Nu există mai multe diferențe, în special, nu există dovezi științifice conform cărora medicamentul din papă este mai puțin dăunător în comparație cu același medicament în stomac sau are un efect mai mic asupra membranei mucoase și a corpului (efectul este identic, iar mucoasa este, de asemenea, localizată într-un alt mod Locație).

Cu toate acestea, există circumstanțe specifice (explicate prin logică și bunul simț) în care ar trebui preferate supozitoarele rectale, mai degrabă decât siropul.

Când este mai bine să alegeți lumânări, nu sirop

 1. Primul caz pe care l-am considerat deja este pregătirea pentru pat la o temperatură ridicată a corpului (37,5-38 grade), când vrem să dormim liniștit toată noaptea.
 2. Vărsături În acest caz, pur și simplu nu putem injecta fizic medicamentul prin gură, deoarece copilul începe imediat să vomite.
 3. Copil alergic. Pe lângă medicamente, siropurile antipiretice pentru copii conțin o cantitate imensă de coloranți, îndulcitori și conservanți. Adesea, tocmai pe aceste componente suplimentare, bebelușii dau o reacție nedorită. Spre deosebire de siropuri, supozitoarele rectale ale copiilor nu conțin altceva decât medicamente și grăsimi solide..
 4. Copilul refuză categoric să înghită ceva, scuipă imediat totul afară. Aici, desigur, nu este un fapt că, în acest caz, copilul va aranja fericit fundul. Din un motiv ciudat, unii copii sunt foarte sensibili la al cincilea punct. Pe baza experienței personale, voi spune: după amenințarea de a pune o lumânare și cuvintele „alege”, chiar și cel mai capricios bebeluș va înghiți cel mai probabil siropul pe care îl refuzase anterior..

Când nu se pot seta lumânări

 • Temperatura corpului este peste 39 - 39,5 grade. O temperatură prea ridicată, de regulă, este însoțită de un spasm al vaselor de sânge ale pielii, inclusiv ale intestinelor. Se întâmplă următoarele: lumânarea se află în papă și nu este absorbită nicăieri. În acest caz, medicamentele cele mai eficiente sub formă lichidă, deoarece acestea sunt absorbite mai rapid, iar probabilitatea de vasospasm în stomac este mai puțin probabilă. În plus, la o temperatură atât de ridicată a corpului, avem nevoie de efect cât mai repede posibil și nu există nicio modalitate de aștepta până când lumânarea acționează acolo.
 • Diaree (diaree). Dacă bebelușul are o infecție intestinală sau un stomac supărat și nu coboară din oală, atunci administrarea medicamentului în fund este practic, deoarece este probabil să iasă înainte de a acționa. În acest caz, merită să alegeți și siropul (dacă diareea este însoțită de vărsături, doza dorită trebuie administrată literalmente în picătură timp de 10-15 minute, pentru a nu provoca greață).
 • Sângerarea rectală, precum și o intervenție chirurgicală recentă sunt o altă contraindicație..

Cum să alegi o lumânare bună de la temperatură

Cele mai bune, eficiente și sigure, aprobate pentru utilizare chiar și la bebelușii de până la un an fără rețetă, sunt preparate care conțin paracetamol sau ibuprofen. Lumânările copiilor la temperatura pe care o cumpărați în farmacie vor conține una sau alta (ceea ce este exact - citiți chiar la începutul instrucțiunilor pentru medicament).

Supozitoare de paracetamol

În mod tradițional, în pediatria occidentală, paracetamolul este utilizat în principal. Putul medicamentului reduce temperatura în infecțiile virale necomplicate..

Cu toate acestea, dacă bebelușul este bolnav cu ceva mai grav decât SARS obișnuit (de exemplu, o infecție bacteriană sau apariția complicațiilor), paracetamolul nu va ajuta. Și acesta este un semnal excelent pentru părinți pentru a evalua gravitatea situației și necesitatea unei vizite precoce la medic.

Când utilizați paracetamol în lumânări și nu în formă lichidă, o singură doză de medicament poate reprezenta 20-25 mg / kg din greutatea copilului. Puteți repeta recepția după 4-6 ore, dar nu mai mult de 4 ori pe zi.

Paracetamolul în supozitoare poate fi utilizat la copii până la un an, iar pentru bebelușii de la 1 lună, principalul lucru este să calculați corect doza la medic.

Paracetamolul poate provoca reacții adverse nedorite la ficat și rinichi. Cu toate acestea, în marea majoritate a cazurilor, acest lucru se datorează utilizării necorespunzătoare a medicamentului: doze prea mari sau doze prea lungi.

Prin urmare, trebuie reținut că doza maximă zilnică de medicament nu trebuie să depășească 60 mg / kg din greutatea copilului.

Fără a consulta un medic, nu trebuie să administrați medicamentul mai mult de 3 zile dacă copilul are mai puțin de 6 ani și mai mult de 5 zile dacă copilul este mai în vârstă.

În farmacii puteți cumpăra supozitoare antipiretice pentru copii cu paracetamol sub următoarele denumiri comerciale: Panadol de la 6 luni, Panadol de la 3 ani, Cefecon D de la 3 luni, Efferalgan.

Prețul ambalajelor cu astfel de lumânări, în medie, este de aproximativ 60-80 de ruble. Vă rugăm să rețineți că, în acest caz, medicamentele arată diferit, cu toate acestea, sunt același paracetamol. Aveți grijă să nu supradozați.!

Lumânări cu ibuprofen

Ibuprofenul este considerat în mod tradițional un medicament mai puternic în comparație cu paracetamolul, deoarece are nu numai un efect antipiretic, ci și un anti-inflamator și analgezic destul de pronunțat.

Medicamentul este sigur pentru copii și este recomandat pentru utilizare după împlinirea vârstei de 6 luni..

Sub supravegherea unui medic, ibuprofenul poate fi utilizat mai mult timp de 3-5 zile.

O singură doză de medicament în lumânări poate fi de 10-15 mg / kg din greutatea copilului. Recepția repetată este permisă nu mai devreme decât după 6 ore.

Ibuprofenul prin lumânare este vândut în farmacii sub denumirea comercială Nurofen pentru copiii de la 3 luni la 2 ani. Costul pentru ambalare este de aproximativ 100-120 de ruble.

Notă! Doar lumânările cu paracetamol sau ibuprofen pot reduce temperatura corpului! Toate celelalte supozitoare (Viferon, Genferon, etc., de regulă, bazate pe interferon) sunt medicamente cu eficiență nedovedită și nu sunt capabile să facă față temperaturii crescute a corpului. Mai mult, din ce în ce mai recent există lucrări științifice care dovedesc pericolul și vătămarea folosirii fără gândire a unor astfel de substanțe imunostimulatoare și imunomodulatoare îndoielnice asupra sistemului imunitar uman.

Cum să setați corect și să nu faceți rău

Procesul de introducere a unei lumânări nu este absolut deloc dureros, cu toate acestea, unii copii se sperie literalmente de panică. Iată câteva sfaturi care vă ajută să faceți procedura rapid și fără disconfort..

Dacă păstrați lumânări la frigider, îndepărtați supozitorul în prealabil, țineți-l fără a-l scoate din filmul de protecție, sub un curent de apă caldă sau încălziți-l în palme. Când lumânarea este caldă, aproape că nu se simte la momentul introducerii. Și când este imediat de la frigider, copilul poate fi speriat nu atât de procesul propriu-zis, cât de senzația de gheață în papă.

Poziția cea mai confortabilă este considerată în mod tradițional poziția pe partea laterală: așezați copilul pe partea stângă, aplecați unul sau ambele picioare la genunchi și apăsați-le la piept. Diluează fesele și intră în supozitor cu o mișcare clară, dar blândă. Lauda copilul.

Nu sunt necesare alte acțiuni speciale din partea dvs. sau a copilului. Nu au nici o bază științifică pentru a se culca, a nu se mișca, de teamă că lumânarea se va stinge. Lasă copilul să se miște și să se ridice dacă are o astfel de dorință.

Dacă v-a plăcut articolul, faceți clic pe butoanele rețelelor de socializare, nu vă îmbolnăviți!

Lumânări privind temperatura pentru copii - instrucțiuni de utilizare, o recenzie a medicamentelor rectale eficiente cu recenzii

În calitate de antipiretic, pediatrii prescriu deseori lumânări, deoarece copiii mici nu sunt confortabili să administreze pastile. În plus, acesta din urmă poate provoca o alergie la copil. Lumânările sunt permise chiar și pentru nou-născuți, sunt ușor de pus. Majoritatea sunt bazate pe paracetamol, dar există medicamente homeopate cu compoziție din plante. Supozitoarele sunt considerate o metodă sigură de scădere a temperaturii la copii, dar este important să le utilizăm strict conform instrucțiunilor..

Avantajele lumânărilor asupra temperaturii pentru copii

Principalul avantaj al supozitoarelor este posibilitatea folosirii lor la copiii foarte mici, care încă nu pot înghiți altceva decât laptele matern. În plus, supozitoarele sunt potrivite pentru utilizare chiar și cu vărsături. Lumânările antipiretice pentru copii au o serie de avantaje, cum ar fi:

 • posibilitatea aplicării în timpul somnului copilului;
 • efect antipiretic mai lung în comparație cu comprimatele;
 • absența aromelor și a colorilor din compoziție (prin urmare, se recomandă cu risc de alergii);
 • penetrarea medicamentului în organism ocolind stomacul, ceea ce reduce probabilitatea de efecte secundare.

Dezavantaje ale lumânărilor antipiretice

Chiar și cu multe avantaje, lumânările copiilor la temperatură au o serie de dezavantaje. Un copil mai apropiat de vârsta poate manifesta rezistență dacă mama dorește să-i ofere un supozitor. Minusurile lumânărilor pot include, de asemenea, următoarele:

 • supozitorul poate provoca mișcări ale intestinului, din cauza cărora trebuie să-l reintrați;
 • efectul apare după aproximativ 45 de minute, iar comprimatele și siropurile pentru administrare orală ajută după 20 de minute;
 • la o varsta mai inaintata, copilul poate suferi traume psihologice datorita actiunii introducerii unei lumanari;
 • incapacitatea de utilizare în caz de diaree.

Instrucțiuni pentru utilizarea lumânărilor pentru copii la temperatură

Tehnologia de introducere a lumânărilor este ușor diferită pentru copii înainte și după un an. În general, este necesar să se scadă temperatura cu supozitoare dacă a depășit nivelul de 38,5–39 grade. Uneori, utilizarea medicamentelor antipiretice este necesară în alte condiții:

 • dacă copilul nu are încă 2-3 luni, atunci trebuie să reduceți temperatura când nivelul este de 38 de grade;
 • când starea bebelușului s-a înrăutățit și căldură suferă;
 • în prezența unor boli ale inimii sau ale sistemului nervos;
 • în caz de creștere a temperaturii după administrarea vaccinului.

Orice lumânări la temperaturi ridicate la copii sunt însoțite de instrucțiuni de utilizare. Secvența administrării de supozitoare la sugari cu vârsta sub 1 an include următoarele etape:

 1. Cu puțin timp înainte de procedură, eliminați supozitorul din pachet..
 2. Pentru introducerea unei lumânări, selectați ora după mișcarea intestinului.
 3. Spălați zona anusului, ștergeți-le uscat.
 4. Întinde copilul pe spate, trage picioarele la stomac.
 5. Introduceți cu atenție lumânarea în anus..
 6. Dă-i copilului să se întindă pe spate pentru câteva minute.

La o vârstă mai mare, supozitoarele sunt administrate aproape în conformitate cu aceleași instrucțiuni, dar există unele diferențe. Înainte de procedură, ar trebui să ceri copilului să meargă la toaletă pentru a goli intestinele. Apoi, faceți următoarele:

 1. Clătiți anusul, ștergeți-le uscat.
 2. Copiii mai mari sunt mai confortabili introducând o lumânare în poziția „ghemuit”.
 3. După procedură, asigurați-vă că copilul se întinde până la debutul medicamentului. În acest moment, nu ar trebui să se ridice și să se plimbe prin cameră.

Lumânări pentru a scădea temperatura la copii

Majoritatea supozitoarelor de temperatură ale copiilor se bazează pe paracetamol. Comparativ cu ibuprofenul, această substanță activă are o listă minimă de reacții adverse, din acest motiv afectează delicat corpul încă nu puternic, deși preparatele pe bază de ibuprofen sunt de asemenea considerate sigure pentru copii. Atunci când alegeți un anumit medicament, trebuie să acordați atenție vârstei în care este permis.

Nurofen

Aceste lumânări anti-căldură pentru copii se bazează pe ibuprofen. Dintre componentele suplimentare din compoziție, se găsesc grăsimi solide 1 (vitepsol H15) și grăsimi solide 2. Medicamentul prezintă următoarele proprietăți:

 • anti-inflamator;
 • analgezic;
 • antipiretice.

Nurofen este valabil 8 ore. Avantajul său este un nivel ridicat de absorbție în organism. Nurofen este permis de la vârsta de 3 luni. Este utilizat pentru astfel de boli:

 • infecții din copilărie;
 • infecții respiratorii acute;
 • gripă
 • otita medie;
 • reacții după vaccinări;
 • dureri de cap și dureri de dinți;
 • nevralgie;
 • dentiţie.

Prețul a 10 lumânări Nurofen este de 80-100 de ruble. Supozitoarele sunt utilizate exclusiv pe cale rectală. O singură doză este calculată ținând cont de greutatea și vârsta copilului. Doza medie este de 5-10 mg la 1 kg greutate corporală. În funcție de vârstă, poate fi:

 • 1 lumânare de 3 ori pe zi, cu un interval de 6-8 ore - pentru vârste cuprinse între 3 și 9 luni;
 • 1 lumânare de până la 4 ori pe zi, cu intervale de 6 ore - de la 9 luni la 2 ani.

În caz de febră după vaccinare, este prevăzut 1 supozitor pentru bebelușii de până la 1 an. La copiii mai mari, este posibilă administrarea repetată după 6 ore. Nu folosiți Nurofen mai mult de 3 zile. Lista contraindicațiilor pentru medicament include:

 • sensibilitate ridicată la acidul acetilsalicilic, ibuprofen;
 • sângerare activă din tractul gastro-intestinal (GIT);
 • urticarie, rinită, astm bronșic;
 • eroziune și ulcere gastro-intestinale;
 • insuficiență hepatică și renală;
 • pierderea auzului;
 • boli de sânge;
 • hiperkaliemia.

Cu precauție, Nurofen este utilizat pentru un istoric de colită ulceroasă, gastrită și ulcer peptic. Dintre reacțiile adverse după administrarea unui supozitor, puteți prezenta:

 • ameţeală;
 • alergie;
 • insomnie;
 • durere de cap;
 • diaree;
 • dureri epigastrice;
 • exacerbarea astmului bronșic;
 • mâncărime, urticarie, bronhospasm;
 • tahicardie;
 • cistita;
 • afectarea funcției renale.

Viburkol

Acest medicament aparține categoriei homeopate. O componentă auxiliară a compoziției sale este grăsimea solidă. Lista componentelor active include:

 • mușețel comun;
 • extract de plantan;
 • extract din belladonna;
 • suc de lumbago de luncă;
 • var carbonat.

Costul Viburkolului variază între 350-400 de ruble pentru 12 supozitoare. Medicamentul prezintă efecte anticonvulsivante, sedative, analgezice, antiinflamatorii și antipiretice. Principala indicație pentru utilizarea sa este boala respiratorie. Viburkol se folosește și în caz de dinți. Avantajul medicamentului este minim de efecte secundare. După introducerea unei lumânări, se observă doar dezvoltarea reacțiilor alergice.

Contraindicațiile includ hipersensibilitate și intoleranță individuală la compoziția Viburkol. Dozarea este determinată ținând cont de următoarele principii:

 • 2 supozitoare pe zi - până la șase luni;
 • 4 lumânări pe zi la o temperatură de 37,5 grade - peste vârsta de 6 luni;
 • 6 supozitoare pe zi, dacă temperatura este peste 38 de grade - pentru copiii de la șase luni;
 • 1 lumânare de 1-2 ori pe zi cu un curs de 3-4 zile - cu normalizarea temperaturii.

Cefecon D

Ingredientul activ al Cefecon D este paracetamolul. Vitepsol este utilizat ca bază pentru lumânări grase. Pachetul conține 10 supozitoare de 50 mg sau 100 mg. Costul lor variază între 30-50 de ruble. Cefecon D prezintă astfel de proprietăți:

 • antipiretice;
 • analgezic;
 • antiinflamatoare ușoară.

Ca antipiretic, Cefekon D este utilizat pentru infecții virale respiratorii acute, gripă, infecții la copii și reacții post-vaccinare. După vaccinări la vârsta de 1-3 luni, medicamentul este utilizat o singură dată și numai sub supravegherea unui medic. În general, medicamentul este permis de la vârsta de 3 luni. Dozarea este definită după cum urmează:

 • 1-2 bucăți de 100 mg - de la 3 luni la 1 an cu o greutate de 6-10 kg;
 • 1-2 buc. 100 mg fiecare - de la 1 la 3 ani, cu o greutate corporală de 10-15 kg;
 • 1 BUC. 250 mg fiecare - de la 3 la 10 ani, cu o greutate de 16–32 kg;
 • 2 buc. 250 mg fiecare - între 10 și 12 ani, cu o greutate corporală de 33–36 kg.

Cefecon D nu este recomandat pentru utilizare îndelungată. Durata tratamentului este de 3 zile. Lista contraindicațiilor include astfel de patologii și cazuri:

 • hipersensibilitate la paracetamol;
 • disfuncții hepatice sau renale severe;
 • lipsa enzimatică de glucoză-6-fosfat dehidrogenază;
 • boli ale sistemului circulator;
 • varsta pana la 1 luna.

După administrarea supozitorului, se pot dezvolta reacții alergice, de exemplu, mâncărimi sau erupții pe piele și mucoase. Dintre efectele secundare la unii pacienți, s-au remarcat următoarele:

 • leucopenia;
 • agranulocitoză;
 • greață, vărsături;
 • anemie;
 • crampe de-a lungul intestinelor;
 • necroză papilară;
 • nefrite interstițiale;
 • anemie hemolitică.

Geneferon

Costul a 10 supozitoare Genferon este de 350-400 de ruble. Medicamentul se bazează pe interferon alfa-2b uman recombinant, benzocaină, taurină, anestezină. Datorită acestor substanțe, Genferon prezintă astfel de proprietăți:

 • antibacterian;
 • antivirale;
 • imunomodulator;
 • anestezic local;
 • normalizarea proceselor metabolice în țesuturi;
 • regenerativă;
 • antioxidant.

Medicamentul este eficient împotriva bacteriilor și virusurilor. Doza zilnică pentru sugari și copii sub 7 ani este de 125 mii UI (1 lumânare), iar la o vârstă mai veche - 250 mii UI (2 bucăți). Contraindicațiile pentru Genferon includ sensibilitatea crescută la interferon, primele 4 săptămâni de viață, exacerbarea bolilor imune. Dintre efectele secundare, dezvoltarea este posibilă:

 • durere de cap;
 • trombocitopenie;
 • leucopenia;
 • hipertermie;
 • transpiraţie
 • dureri articulare și musculare;
 • pierderea poftei de mâncare;
 • erupții cutanate și mâncărime.

Analdim

Compoziția Analdim include difenhidramină și analgin (metamizol sodic). Aceste substanțe sunt responsabile pentru proprietățile antipiretice și analgezice ale medicamentului. Instrumentul este permis la vârsta de peste 1 an. Utilizați aceste supozitoare antipiretice la temperaturi ridicate la copii nu pot fi mai mult de 4 zile. Doza zilnică este:

 • 1 lumânare 100 mg - în vârstă de la 1 an la 4 ani;
 • 1 lumânare 250 mg - pentru pacienții între 5 și 14 ani.

Costul a 10 supozitoare Analdim 100 mg este de aproximativ 30 de ruble. Dintre efectele secundare după administrare, este posibilă apariția slăbiciunii, somnolenței, gurii uscate, greață, modificări ale sângelui și amețeli. Contraindicații Analdima includ:

 • deficiență de glucoză-6-fosfat dehidrogenază;
 • hipersensibilitate la compoziția medicamentului;
 • astm bronsic;
 • varsta pana la 1 an;
 • boli de sânge;
 • disfuncție renală sau hepatică severă;
 • sarcină, alăptare.

Efferalgan

Acest medicament se bazează pe paracetamol, care oferă un efect antipiretic, analgezic și antiinflamator ușor. Efferalgan - lumânări bune la temperatura pentru copii până la un an. Singura condiție pentru utilizarea lor este vârsta peste 1 lună. Este interzisă utilizarea Efferalgan în astfel de cazuri:

 • cu lipsa glucozei-6-fosfat dehidrogenazei;
 • cu o greutate corporală mai mică de 50 kg și sub vârsta de 15 ani;
 • cu sensibilitate ridicată la compoziția medicamentului;
 • sub vârsta de 1 lună;
 • cu boli de sânge;
 • pe fondul insuficienței renale și hepatice.
 • cu diaree datorită efectului negativ al paracetamolului asupra intestinelor
 • cu hemoragii, hemoragii, boli de sânge.

Doza medie zilnică de medicament Efferalgan este determinată ținând cont de vârsta copilului. În funcție de acest criteriu, acesta poate fi:

 • 250-500 mg - pentru copiii între 6-12 ani;
 • 120–250 mg - la vârsta de la 1 an la 5 ani;
 • 60-120 mg - pentru bebeluși de la 3 luni la un an;
 • 10 mg la 1 kg greutate corporală - la vârsta de 1-3 luni.

Supozitoarele nu pot fi folosite de cel mult 4 ori pe zi. Costul a 12 supozitoare Efferalgan 150 mg este de 100-120 de ruble. După introducerea unei lumânări, este posibil să se dezvolte:

 • erupții cutanate și mâncărimi pe piele;
 • Edemul lui Quincke;
 • hipoglicemie;
 • trombocitopenie;
 • diaree
 • greaţă
 • Dureri de stomac.

Panadol

Aceste lumânări la temperatură pentru bebeluși sunt permise de la vârsta de 1 an. Baza medicamentului este paracetamolul, care prezintă proprietăți antipiretice și analgezice. Prețul mediu pentru 10 supozitoare este de 60–80 ruble. Supozitoarele sunt disponibile cu o doză de paracetamol 125 mg sau 250 mg. Doza medie pentru copii este calculată pe baza a 10-15 mg la 1 kg greutate corporală. Panadol poate fi utilizat de până la 3-4 ori pe zi, cu intervale de 4-6 ore. Contraindicații Panadol sunt următoarele:

 • boli de sânge;
 • procese inflamatorii sau sângerare în rect;
 • insuficiență renală și hepatică;
 • lipsa glucozei-6-fosfat dehidrogenazei;
 • mai mic de 1 an.

Pentru a reduce temperatura, este permisă utilizarea Panadol timp de 3 zile. Printre reacțiile adverse după utilizare, este posibilă dezvoltarea unor astfel de simptome sau patologii:

 • vărsături
 • greaţă
 • dispepsie;
 • anemie
 • colici intestinale;
 • iritatii ale pielii;
 • Edem Quincke.