Schimbările climatice și uneori zonele orare în timpul călătoriilor la mare, mâncarea neobișnuită face ca organismul să se reconstruiască și să-l slăbească în mod involuntar. Devine vulnerabil la virusuri și infecții, starea generală se agravează, boala se dezvoltă. Agenții patogeni sunt prinși mai ușor de copii, în special de copiii sub vârsta de 3 ani. Pentru ca bolile să nu strice restul, trebuie să vă pregătiți pentru ele și, de asemenea, să știți să vă comportați în diferite situații.

Pregătirea pentru o călătorie cu un copil

Pentru a evita bolile și complicațiile, trebuie să mergi în vacanță doar cu un copil sănătos. Pentru a face acest lucru, cu câteva zile înainte de călătorie, trebuie arătat pediatrului și altor specialiști care îl urmăresc. Asigurați-vă că vizitați dentistul și vă vindecați dinții, verificați dacă toate vaccinările sunt făcute.

Dacă, în timpul odihnei, copilul este încă bolnav, în niciun caz nu trebuie să fie tratat singur, în plus, administrează antibiotice. Dimpotrivă, ar trebui să-l arătați imediat medicului dumneavoastră. Cu cât diagnostică mai repede boala și prescrie terapia, cu atât copilul va suferi mai ușor.

În vacanță în Rusia

Dacă un copil se îmbolnăvește în timp ce se odihnește pe teritoriul Rusiei, acesta va fi tratat pentru asigurare medicală obligatorie. Dacă nu doriți să stați în linii la clinică, puteți acorda o asigurare medicală.

In strainatate

Dacă copilul se îmbolnăvește pe teritoriul altui stat, el va fi tratat cu o asigurare medicală, care este ulterior plătită de compania de asigurări. Puteți merge singuri la medici. Principalul lucru este să fiți pregătit pentru faptul că va trebui să plătiți pentru o consultație și pentru serviciile medicilor, și uneori multe. Asigurarea medicală este inclusă în ofertele de pachete ale operatorilor turistici. Dacă călătoria este planificată de unul singur, politica va fi obligată să cumpere la intrarea în SUA, Canada, țările Schengen și statele baltice. Când călătoriți în Turcia sau Egipt, plata pentru aceasta este opțională, dar de dorit: tot medicamentul de acolo este plătit. Și pentru înregistrarea sa, este mai bine să contactați companiile de asigurări de încredere și să citiți cu atenție contractul pentru a ști în ce condiții asigurătorul va rambursa toate cheltuielile pentru medici.

 • Dacă o boală cronică se agravează în timpul călătoriei, compania de asigurări poate refuza în acest caz să plătească serviciile medicilor. Prin urmare, este important să aveți cu dvs. o sursă de medicamente de care are nevoie copilul (în altă țară, acestea nu pot fi vândute fără prescripția medicului sau pot fi apelate diferit) și să fiți în legătură cu medicul pediatru.
 • Chiar și cu o poliță de asigurare, trebuie să transportați o sumă de bani în caz de boală..
 • Dacă din anumite motive ați fost nevoiți să plătiți pentru serviciile medicilor dacă aveți poliță de asigurare, trebuie să se păstreze toate chitanțele pentru îngrijiri medicale și medicamente. Poate că banii cheltuiți pentru tratament vor putea reveni.

Cum să evitați infecția

Pentru a proteja copilul în vacanță, aveți nevoie de:

 • respecta regimul;
 • scaldat și sunat dozat;
 • dați produse noi în cantități minime și monitorizați reacția;
 • asigurați-vă că nu înghite apa de mare, nu se supraîncălzește și nu se supraîncălzește.

Experții noștri

Revista a fost creată pentru a vă ajuta în perioadele dificile când dumneavoastră sau cei dragi vă confruntați cu un fel de problemă de sănătate!
Allegolodzhi.ru poate deveni asistentul dvs. principal pe drumul către sănătate și bună dispoziție! Articole utile vă vor ajuta să rezolvați probleme cu pielea, supraponderale, răcelile, vă vor spune ce să faceți cu problemele cu articulațiile, venele și vederea. În articole vei găsi secrete cum să păstrezi frumusețea și tinerețea la orice vârstă! Dar bărbații nu au rămas fără atenție! Pentru ei există o întreagă secțiune în care pot găsi o mulțime de recomandări și sfaturi utile pentru partea masculină și nu numai!
Toate informațiile de pe site sunt actuale și sunt disponibile 24/7. Articolele sunt actualizate constant și verificate de către experți în domeniul medical. În orice caz, amintiți-vă întotdeauna, nu ar trebui să vă auto-medicati, este mai bine să vă consultați medicul!

Copilul s-a îmbolnăvit înainte de călătorie: să meargă sau nu?

Orice mamă știe că un copil care vizitează o echipă de copii este o bombă de timp, pentru că poate aduce ARVI în orice zi.
Cel mai ofensiv, când se datorează unei astfel de situații, vacanța de familie mult așteptată.
Ce să faci dacă un copil se îmbolnăvește înainte de călătorie? Refuzați călătoria? În niciun caz! Citiți cu atenție articolul și acționați.

Experienta personala

În articolul de astăzi, ne vom concentra asupra ARVI, care reprezintă 95% din toate bolile copilăriei.
Simptomele tipice ale SARS sunt:
• debut brusc (uneori, starea se agravează literalmente în câteva ore);
• creșterea temperaturii corpului;
• obraji roz;
• sforăit și tuse.
După cum îmi amintesc astăzi, ziua în care Eva s-a îmbolnăvit chiar înainte de plecarea sa la mare în Sochi. Am avut un zbor de trei ore pe noapte cu avionul.
Dimineața totul a fost bine, după-amiaza, ambalarea lucrurilor era în plină desfășurare.
Și abia în jurul orei 15:00 încep să observ că ceva nu este în regulă.
Copilul a devenit mofturos, obrajii i se înroșiseră. Mi-am atins fruntea - fierbinte! Măsurat temperatura - 39! Sunt în stare de șoc, totuși - ce fel de zbor în această stare?
În loc să mă panichez, am decis, încă o dată, să mă bazez pe experiența mea de atenuare a condițiilor cu SARS. Și nu a pierdut.
Când am urcat într-un taxi noaptea târziu, Eve avea o temperatură care nu depășea 37. Ea alerga deja la aeroport, era activă și chiar mânca cu pofta de mâncare. Cum am reușit?

Ce sa fac

Sarcina noastră principală în caz de infecție virală este eliminarea intoxicației generale a organismului. În spitalele de boli infecțioase, acest lucru se face cu picurator. Acasă, putem face la fel, dar mai uman - cu multă apă..

Datorită acestui fapt, temperatura crescută a corpului fie scade de la sine, fie sunt create toate condițiile, astfel încât să poată fi scăzută de medicamente antipiretice.
Procedura va fi următoarea:
• Pregătiți o băutură caldă (apă, compot, băutură de fructe, suc diluat cu apă, soluție specială Rehydron etc.). Este important ca temperatura băuturii să fie cât mai aproape de temperatura corpului, adică de aproximativ 36-38 de grade. Datorită acestui fapt, lichidul poate fi rapid absorbit din stomac în sânge.
• Dacă copilul nu poate bea singur (de vârstă fragedă) sau refuză să îl facă, dar nu poate fi de acord cu nimic, pregătește un articol cu ​​care îl poți bea pe bebeluș. Poate fi o seringă (fără ac, desigur), un dozator de măsurare dintr-un antipiretic lichid etc. Deci ce să fac? În orice caz, este mai uman decât injecțiile și picătorii în boli infecțioase și vacanța sfâșiată.
• Acum, la fiecare 30-40 de minute, ar trebui să-i oferiți copilului dumneavoastră un volum de lichid care este puțin mai mic decât volumul stomacului său (50-60 ml în 6 luni, 100 ml pe an, 120 ml la 1,5-2 ani, 130-150 ml în 3-4 ani). Nu vă bazați pe voi înșivă (alergați, uitați, săriți, nu faceți efect), beți strict în funcție de cronometru. Am pus un cronometru pe o sobă electrică, este mai convenabil pentru cineva la telefon, nu ideea. Concluzia este că rezultatul va fi doar atunci când dați cu strictețe și în mod regulat cantitatea corectă de lichid.
• Bem complet firimiturile pe care nu le putem bea pe cont propriu sau pe cele care refuză, din seringă (fără ac!) Sau cupa de măsurare, turnând cu grijă o picătură de apă pe obraz. Acest lucru elimină riscul de sufocare sau înec, în timp ce obiectivul - să bea - este atins.
• Bebelușul va merge adesea la toaletă într-un mod mic, iar acest lucru este excelent, deoarece toxinele și virusurile vor fi intens excretate împreună cu urina.
• Consumul multor lichide va ajuta la subțiarea sângelui, mucusului și sputei. Acest lucru înseamnă că, dacă există snot, își vor sufla ușor nasul, dacă există o tuse, sputa va tuse ușor..
• Continuați să beți bebelușul timp de câteva ore la rând, ideal, până plecați.
• Limitați alimentele, cu siguranță nu forțați bebelușul să mănânce dacă nu dorește - ficatul și stomacul sunt acum ocupați să neutralizeze virusul, nu le încărcați cu alimente. Consistența alimentelor (dacă este necesar) este de preferință lichidă sau piure, ușor digerabil.
• Este foarte important să se minimizeze temperatura aerului din camera în care se află copilul (deconectați bateriile, ventilați, dacă este necesar, porniți aparatul de aer condiționat etc.). În mod ideal, până la 18-20 de grade, dar cu siguranță nu mai mari de 22 de grade. În același timp, îmbrăcați copilul astfel încât să fie confortabil (de obicei, în astfel de cazuri purtăm un tricou și pijamale de bumbac cu pantaloni lungi și mânecă lungă). Datorită diferenței dintre temperatura corporală ridicată și cea nu ridicată în cameră, bebelușul va putea să ușureze excesul de căldură prin respirație. Acest lucru va permite un mod natural de a reduce temperatura ridicată a corpului..
• Într-un mod bun, umiditatea normală (40-60%) este, de asemenea, necesară pentru a ușura starea copilului. Cu toate acestea, dacă nu aveți un umidificator acasă și rămân doar câteva ore, atunci, desigur, nu veți alerga să îl cumpărați. Cu toate acestea, țineți cont de viitor: umiditatea normală a aerului ajută la smulgerea ușoară a snotului și sputei pentru a tuse ușor și nu se traduce toate acestea în sinuzită și bronșită.

Cum se vindecă rapid

După respectarea activă a recomandărilor de mai sus, după 2-3 ore, re-măsurați temperatura corpului.
În marea majoritate a cazurilor (dacă totul a fost executat cu strictețe), ar trebui să se declină! Cu toate acestea, să vedem ce opțiuni sunt posibile..
1. Temperatura a scăzut sub 38,5 grade.
Aceasta înseamnă că faceți totul bine, starea se îmbunătățește, continuați doar activitățile.
Este permisă creșterea ușoară a intervalului dintre băut (nu 30 de minute, dar 45, de exemplu).
Aceasta este cea mai bună ofertă și aproape o garanție că nu există nimic mai grav decât ARVI, iar călătoria planificată va avea loc.
Pentru un drum confortabil și liniște sufletească a părinților, este permis să dea un antipiretic firimituri chiar înainte de a părăsi casa, în cazul în care temperatura corpului este mai mare de 37 de grade.
2. Temperatura corpului nu scade sau, invers, a devenit mai mare de 39 de grade.
În acest caz, copilului trebuie să i se administreze un antipiretic: Paracetamol (Panadol, Efferalgan etc.) sau Ibuprofen (Nurofen pentru copii, Ibufen etc.).
Datorită băutului activ și a unui regim de aer rece interior, avem toate șansele ca medicamentul să funcționeze și febra va scădea.
Dacă după o oră după toate activitățile și administrarea medicamentului, temperatura corpului nu scade și este peste 38,5 grade, trebuie să vă adresați medicului dumneavoastră.
Situațiile în care Paracetamolul și Ibuprofenul nu sunt eficiente pot indica ceva mai grav decât ARVI standard. În acest caz particular, decizia cu privire la posibilitatea de a merge sau nu trebuie luată la medic.

Ce sa nu faci

Principalul lucru de reținut: infecțiile virale (exact ceea ce copiii trăiesc aproape întotdeauna de la grădinițe și școli) sunt neutralizate de propriul sistem de imunitate.
Sarcina noastră ca părinți este să oferim condiții în care organismul să poată face față bolii rapid și fără complicații bacteriene. Ce să facem - am discutat deja mai sus. De ce să nu o faci?
• Nu dați medicamente „pentru imunitate”!
Nu există pastile magice pentru boli! Toate imunostimulantele, imunomodulatoarele, o varietate de medicamente antivirale vândute în farmacii fără rețetă sunt medicamente cu o eficiență nedovedită! Nu le dau niciodată copiilor mei și nu sfătuiesc pe nimeni să facă acest lucru..
• Nu dați antibiotice pentru infecții virale respiratorii acute!
Ceea ce nu se poate face este să îi oferi copilului antibiotice „doar în caz” la propria discreție și fără avizul unui medic. Cunosc acele mămici care, doar puțin, chiar la primul snot, se înfundă la medicamente antibacteriene, văzând în ele un panaceu pentru orice. Nu este adevarat!

După cum a menționat faimosul medic pentru copii Komarovsky, în primul rând, antibioticele nu sunt eficiente pentru infecțiile virale (deoarece sunt concepute pentru a combate bacteriile, nu virusurile).
În al doilea rând, sunt chiar periculoase, deoarece ucid unele bacterii care trăiesc pașnic în organism, provocând astfel o creștere activă și o creștere a numărului de altele. Ca urmare a unei astfel de intervenții inepte, riscul de complicații bacteriene la un copil crește de multe ori!
În al treilea rând, sunt produse bacterii rezistente la antibiotice, ceea ce determină necesitatea de a continua să utilizeze medicamente antibacteriene din ce în ce mai puternice, adesea mai toxice și mai scumpe.

Ce sa aduc

Am colectat deja un kit de prim ajutor pentru relaxare cu un copil, acesta va veni la îndemână pentru orice călătorie în străinătate, cu trenul, cu mașina etc..
Acum vom vorbi despre ce să iei cu tine într-un avion dacă ți se pare că copilul este bolnav sau, dimpotrivă, nu s-a mai recuperat și nu ești sigur de sănătatea lui.
• Apă pentru copii, suc de copil. Ne amintim cât de important este să bei mult în caz de boală. Și în avion, în plus, aer foarte uscat. De aceea este extrem de important să aveți grijă de lichid înainte de plecare. Categoriile de băuturi indicate sunt legate de mâncarea pentru copii, prin urmare, acestea nu sunt supuse restricțiilor privind transportul lichidelor la bord.
• Antipiretic (paracetamol sau ibuprofen într-un lichid special pentru copii). Dacă ați dat deja un antipiretic acasă, luați un tip diferit cu dvs. (dacă ați dat paracetamol, luați ibuprofen și invers) pentru a exclude o supradoză - paracetamolul poate fi administrat o dată la 4 ore, ibuprofen o dată la 6 ore. În același timp, este permis să le combinați între ele (de exemplu, dacă este necesar, dați ibuprofen la 1-2 ore după paracetamol și invers).
• Batiste de hârtie și șervețele umede în cazul în care vă scurgeți de la butuc.

Anulați călătoria

Răspunsul la această întrebare depinde de mai mulți factori..
• Sănătatea generală a unui copil bolnav.
Dacă bebelușul are boli cronice care pot complica o infecție virală cu un ban (astm, insuficiență renală, paralizie cerebrală etc.), este necesar să consultați un medic despre posibilitatea unei călătorii..
Dacă de obicei copilul se recuperează după SARS în 3-5 zile, este logic să presupunem că de data aceasta totul va funcționa.
• Loc de odihnă.
Dacă există civilizație, asigurare și un medic unde te îndrepți, atunci, în principiu, nu este nimic de care să-ți fie frică. Dacă este necesar, vei primi îngrijiri medicale acolo cel puțin imediat după sosire.
Dacă este planificat un fel de vacanță extremă și sălbatică (cum ar fi plutirea pe caiace pe râuri), atunci merită luat în serios faptul că acest lucru nu va fi posibil pentru un copil bolnav. În plus, în caz de deteriorare accentuată a stării de bine, nu va exista niciun medic în apropiere. Într-o astfel de situație, ar fi mai înțelept să amânăm călătoria până la normalizarea sănătății.
• Transport.
Evident, călătoria cu avionul este cel mai scurt timp și, prin urmare, în siguranță pentru un copil bolnav, vă permite să ajungeți rapid la destinație și condiții confortabile..
Călătoria cu mașina sau cu trenul are anumite dificultăți dacă trebuie să parcurgi o distanță lungă. În acest caz, trebuie să vă gândiți în prealabil la confortul pentru un copil bolnav, precum și la posibilitatea, dacă este necesar, de a primi asistență medicală pe drum.

Dacă un copil se îmbolnăvește la mare în Nikolaevka

Plecând la mare cu copii mici, trebuie să fii pregătit pentru orice surprize. Uneori, în loc de mult așteptată odihnă fără griji, părinții sunt nevoiți să lupte cu răcelile și alte boli. Dacă un copil se îmbolnăvește pe mare, nu vă panicați. Primul pas este să afli cauza stării de rău a copilului și dacă poți face față cu el fără ajutorul personalului medical.

În ce cazuri poți vindeca singur un copil?

 • Dacă un copil se îmbolnăvește pe mare și prezintă simptome ale unei răceli ușoare (nasul curgător și tuse), puteți utiliza medicamentele obișnuite de la un cabinet de medicină de origine. În lipsa unei temperaturi ridicate, este suficient să limitezi înotul în mare și să crești durata plimbărilor în aerul curat. Cel mai bun leac pentru răceli este climatul coastei Crimeei!
 • Dacă gâtul se înroșește, puteți folosi siropuri pentru plante pe plante, pastile speciale, bea lapte cald, ceaiuri.
 • Adesea, copiii la mare întâmpină probleme la stomac. Acest lucru se datorează schimbării mâncării, mâncărurilor din bucătăria locală, care diferă de gătitul acasă. Dacă copilul are greață și diaree, i se administrează cărbune activ, multă băutură, utilizați medicamentul Rehydron pentru a restabili echilibrul apă-alcalin.

Când să contactați cea mai apropiată unitate medicală?

 • Dacă copilul are o temperatură ridicată pe mare, nu trebuie să ezitați și să vă asumați riscuri, este mai bine să contactați medicii cât mai curând posibil și să profitați de ajutor calificat.
 • Dacă bebelușul este rănit în urma unei căderi, dureri de cap, există suspiciunea unei comutații, ajutorul paramedicilor nu poate face.
 • Vomitarea și diareea, care sunt însoțite de febră mare, este, de asemenea, o ocazie de a contacta clinica sau cel mai apropiat ambulatoriu.
 • În caz de semne ale unei boli infecțioase, este necesar să duci urgent copilul la spital.

Cauzele bolilor copilăriei pe mare

 • Diferențe de temperatură. Dacă turiștii provin din Siberia îndepărtată, atunci din frig, ei cad imediat în căldura de 30 de grade, iar acest lucru nu poate decât să afecteze corpul copilului.
 • Multe răceli apar ca urmare a hipotermiei. Șederea lungă a copilului în apă este extrem de nedorită. Este necesar să înlocuiți înotul în mare cu băi de soare, jucându-vă în nisip.
 • Mesele în vacanță pot diferi semnificativ de gătitul obișnuit de acasă. Copilul are nevoie de o masă specială, mâncare gustoasă și sănătoasă, cu o cantitate minimă de grăsimi și condimente. Dacă neglijați acest lucru și mâncați mâncare rapidă, atunci problemele cu stomacul nu pot fi evitate.
 • Pe plajele aglomerate, puteți prinde orice infecție dacă nu respectați regulile de bază de igienă.

Unde mai bine să vă relaxați în Crimeea?
Stațiunile din Crimeea sunt în continuă evoluție - infrastructura se îmbunătățește, se construiesc noi hoteluri, se îmbunătățesc serviciile. Nikolaevka nu făcea excepție. Atunci când planificați o vacanță de vară cu copiii în această stațiune din Marea Neagră, este mai bine să aveți grijă în avans de cazare confortabilă. Având camere rezervate în timp util la hotelul Nikolaevka "Orhideea", nu vă puteți face griji pentru nimic altceva. Există toate condițiile pentru o vacanță confortabilă în familie! Prețurile pentru odihnă în hotel sunt destul de rezonabile, iar serviciul este la un nivel european ridicat. Sezonul de vară 2020 este chiar la colț, așa că astăzi trebuie luată în considerare rezervarea anticipată.

Dureri de gât pe mare: cum și cum să o tratezi

În timpul unei vacanțe pe mare, o durere în gât din cauza frigului poate strica o vacanță, mai ales dacă un copil se îmbolnăvește.

Tratamentul copiilor pentru a evita complicațiile necesită luarea tuturor măsurilor posibile. Este destul de ușor să scapi de boală cu un tratament adecvat singur, fără să mergi la medic și să folosești mijloacele și rețetele populare improvizate.

Este suficient să gargarați și nu este necesar să folosiți antibiotice puternice, deoarece în acest caz este cel mai adesea o răceală comună.

Cauzele durerii

Gâtul se poate îmbolnăvi chiar și odihnindu-vă pe mare în sezonul cald din următoarele motive:

Lipsa de adaptare la climatul local duce la faptul că sistemul imunitar nu funcționează întotdeauna stabil, iar organismul este mai predispus la răceli.

Chiar și pe vreme caldă, apa de mare adesea nu se încălzește suficient de bine și poate apărea hipotermie.
Uneori, durerile sunt asociate nu cu răceala comună, ci cu activarea microorganismelor patogene..

Dacă în primele două sau trei zile nu abuzați de nicio posibilitate de a înota, puteți evita răcelile. Odată cu manifestarea bolii, este necesar să scăpați de ea în primele etape.

Cum să tratezi durerea

Tratamentul gâtului presupune utilizarea următoarelor medicamente:

 • Sprays (Tantum Verde, Hexoral);
 • Soluții de clătire (clorhexidină, soluție salină);
 • Lene și bomboane (Septolete, Strepsils);
 • Cu nasul curgător concomitent, utilizarea spray-urilor nazale vasoconstrictor (Xymelin) este permisă.

Mijloacele pot fi combinate folosind bomboane de durere pe parcursul zilei și clătind înainte de masă.

Dacă gâtul te îmbolnăvește din cauza unei infecții bacteriene activate, folosește antibiotice în conformitate cu instrucțiunile. Adulții sunt mai bine să ia Amoxiclav, Amoxicilină și Bicilină. Copiilor li se recomandă administrarea de Flemoxin Solutab și Amosin.

Remedii populare

Pe lângă medicamentele din farmacie, remedii populare sunt bune, dintre cele mai eficiente rețete sunt populare:

Inhalare cu abur cu decoct de cartofi. Pentru a pregăti bulionul, este necesar să fierbeți 2-3 cartofi de dimensiuni medii în 0,5 litri de apă, și până când s-au răcit - trebuie să inhalați aburul emanat din cartof timp de 5-7 minute peste tigaie.

O soluție de sare și sifon. Se adaugă o linguriță de astfel de produs la un pahar cu apă fierbinte, agitată, iar compoziția răcită la o temperatură acceptabilă se clătește de 3-4 ori pe zi. Eficacitatea compoziției va crește adăugarea a 3-5 picături de iod.

În timpul unei răceli, este recomandat să bei în mod constant băuturi calde, inclusiv ceai cu adaos de ghimbir (o lingură mică de plantă într-o formă răcită se adaugă la un pahar de băutură).

În plus față de tratamentul principal pe parcursul zilei, adulților li se poate administra comprese alcoolice. Pentru a le prepara, 50 de grame de alcool medical (vodka) este umezită cu tifon sau țesătură naturală. În continuare, compresa este pliată în mai multe straturi, aplicată pe gât și învelită într-o eșarfă caldă. Acest lucru va ajuta la evitarea evaporării alcoolului și la menținerea caldului..

Este permis să înoți cu dureri în gât?

Când dureri în gât, înotați numai în absența semnelor evidente de patologii infecțioase.

Cu un nas ușor curgător, înotul în mare nu este doar inofensiv, ci și benefic, apa sărată distruge bacteriile dăunătoare.

Scăldarea trebuie evitată când un nas curge devine cronic, apare faringită sau laringită (inflamația mucoaselor laringelui și faringelui). În astfel de situații, este recomandabil să eliminați mai întâi cauza durerii..

Prevenirea frigului

Pentru a reduce la minimum riscurile de apariție a bolilor de gât în ​​vacanță, înainte de călătorie trebuie luat un curs de vitamine pentru a consolida imunitatea..

Într-un mediu străin, microorganismele patogene se pot multiplica mai activ, este important să stimulați mecanismele de apărare ale organismului.

Consultați videoclipul util:

În vacanță, nu ar trebui să bei o mulțime de băuturi reci, chiar și în căldură extremă. Ideea este nu numai o hipotermie ascuțită a gâtului, care începe să doară, dar și în extremele temperaturii, care sunt un factor puternic iritant, iar în acest context, bolile se dezvoltă mai repede.

Copil bolnav pe mare, da sfaturi

Alegerea noastră

În urmărirea ovulației: foliculometrie

Recomandat de

Primele semne ale sarcinii. Sondaje.

Sofya Sokolova a publicat un articol în Simptomele sarcinii, 13 septembrie 2019

Recomandat de

Wobenzym crește probabilitatea concepției

Recomandat de

Masajul ginecologic - efect fantastic?

Irina Shirokova a publicat un articol în Ginecologie, 19 septembrie 2019

Recomandat de

AMG - hormon anti-mușter

Sofya Sokolova a publicat un articol în Analiză și Sondaje, 22 septembrie 2019

Recomandat de

Subiecte populare

Postat de: Anna Stepanna
Creat acum 13 ore

Postat de: Кот
Creat acum 6 ore

Autor: BeremenYulya
Creat acum 11 ore

Postat de: Lara`
Creat acum 4 ore

Postat de: irabora
Creat acum 5 ore

Postat de: Тата.
Creat acum 5 ore

Postat de: Tarakashka
Creat acum 2 ore

Adăugată pe site de: Мурленка
Creat acum 23 de ore

Postat de: Julsyk
Creat acum 14 ore

Adăugată pe site de: Котовасия
Creat acum 7 ore

Despre site

Linkuri rapide

Secțiuni populare

Materialele postate pe site-ul nostru web au caracter informativ și sunt destinate scopurilor educaționale. Vă rugăm să nu le folosiți ca sfaturi medicale. Determinarea diagnosticului și alegerea metodelor de tratament rămâne prerogativa exclusivă a medicului dumneavoastră!

Copilul s-a îmbolnăvit în vacanță. Ajutor experiență!

Comentariile utilizatorilor

Temperatura nu este foarte ridicată, poate ca reacție la frig.
Tratează gâtul, pulverizează cu antiseptice, clătește nasul, la temperaturi ridicate, scade. În general simptomatic. Nu există deloc încredere în medicii turci... pentru ultima dată când au chemat medic, stomacul fiicei sale este dureros. El a spus că se preface.

Uluit ((ai solicitat asigurare? Spital privat sau de stat? M-am uitat și eu la acest medic, așa că mi-a amintit de un comerciant din magazin. Și ei spun că medicamentul este bun acolo.

Uluit ((ai solicitat asigurare? Spital privat sau de stat? M-am uitat și eu la acest medic, așa că mi-a amintit de un comerciant din magazin. Și ei spun că medicamentul este bun acolo.

Uluit ((ai solicitat asigurare? Spital privat sau de stat? M-am uitat și eu la acest medic, așa că mi-a amintit de un comerciant din magazin. Și ei spun că medicamentul este bun acolo.

Uluit ((ai solicitat asigurare? Spital privat sau de stat? M-am uitat și eu la acest medic, așa că mi-a amintit de un comerciant din magazin. Și ei spun că medicamentul este bun acolo.

Uluit ((ai solicitat asigurare? Spital privat sau de stat? M-am uitat și eu la acest medic, așa că mi-a amintit de un comerciant din magazin. Și ei spun că medicamentul este bun acolo.

Uluit ((ai solicitat asigurare? Spital privat sau de stat? M-am uitat și eu la acest medic, așa că mi-a amintit de un comerciant din magazin. Și ei spun că medicamentul este bun acolo.

Prin asigurare. Ei bine, ar exista un singur caz. Nu. Când ne-am dus cu cea mai mare, ea era mică, au chemat un medic (snot corny și tuse) - a pus o durere în gât, deși nu a fost nici un indiciu al ei.

Clătiți nasul, gâtul și gargara și clătiți (dacă există furatsilin - ideal, sau chiar cu mușețel și sare de sodă), beți.

Clătiți direct de la seringa mare, aplecați capul în jos și puf

Încă nu știm cum să clătiți, aici am cumpărat picături de iarbă cu mușețel aici, picurăm soluție salină. mulțumire!

Nu știe cum. Puneți copilul (ideal în apropierea băii, bine, sau iarbă) puțin în litera si, înclinați-vă capul astfel încât gura "să privească" la sol. În seringă (fără ac) este ceea ce trebuie să clătiți. Seringa în gât și eliberați soluția. Nimic nu înghite și totul este procesat

Mulțumesc, nu știam!

Ei bine, tratamentul ți-a fost prescris) bea mai mult, cumpără mușețel și galben, o prepară și lasă-l să bea. Suntem tratați doar așa.

Dau camomilă! Nu bea în niciun fel (

Cel mai probabil hipotermie sau vai, am apucat de virus, nu aș da antibiotice, nu văd rostul în ele, da, cele antivirale! Și antipiretic, exclude apa rece, băuturile abundente și pentru gâtul poate săseverde sau amigdală. Acesta este un tratament standard pentru astfel de simptome, îmi pare rău că sunt bolnav, odihna este stricată

Mulțumesc. E vina lor, desigur, copilul așa a solicitat-o ​​acolo. Și el este sub ce formă?

Mulțumesc. E vina lor, desigur, copilul așa a solicitat-o ​​acolo. Și el este sub ce formă?

Mulțumesc. E vina lor, desigur, copilul așa a solicitat-o ​​acolo. Și el este sub ce formă?

Mulțumesc. E vina lor, desigur, copilul așa a solicitat-o ​​acolo. Și el este sub ce formă?

Spray, scris de la 3 ani, dar medicul ne-a prescris și am auzit mulți tuse

Și noi, în curând, vom zbura în Turcia, alung gândurile cu privire la răni (

Înțelegeți, nici măcar nu am putea crede că copilul va face frig, probabil că nu a fost vina noastră?

Vom merge la Side, stațiunea balneară Riolavitas) este relativ nouă, mică) și tu?

De asemenea, partea nu este clubul. Deja am regretat că am venit aici. Hotelul este vechi și mare. Probabil că nu mai merg în Turcia cu copilul meu. E bine că ai unul nou și mic, trebuie doar să fii atent la aparatele de aer condiționat.

Din păcate, să te protejezi de boli nu este întotdeauna posibil acasă! Ai o odihnă lungă?

Am ajuns duminică seara, putem spune 4 zile, ca într-o ceață, în timp ce restul pare o călătorie iadică. Îți doresc o odihnă bună și să fii sănătos!

Este ciudat, în general, în general, în opinia mea, am scris o postare când și, ceea ce spun cu toții, nu te poți îmbăia deloc în prima zi sau unde este copilul și câteva zile în piscină! Acest ghid chiar ne-a spus, iată virusul

Aș fi în siguranță în vacanță și aș da un antibiotic... nu vă faceți griji, totul va fi bine!

Ai dat antibiotice? Vedem rareori dureri, chiar eram în pierdere. După care, la ce să vă așteptați? Deci nu știu să dau sau nu? de obicei nu sunt bolnavi mai mult de o săptămână - antibioticele nu au dat.

suntem tratati cu antibiotice timp de 6 luni ((Nimic, diaree numai de la ei, pentru ultima data nu a existat nici macar... adica este necesar sa tratam flora intestinala dupa administrare, linia, normobactul.

Ei bine, în teorie, simptomele sunt frecvente. Avem cum: ați venit la doctor, el arată. Dacă aveți doar o răceală, mergeți acasă, dați medicamentului lumină de crampe și temperatură. Dacă în timpul examinării, medicul vede că nu este o răceală, ci o infecție / virus, el deja prescrie un antibiotic. De ce sunt eu: când este examinat, el știe mai bine, simptomele nu vorbesc cu adevărat despre nimic, deoarece sunt aceleași pentru răceli și viruși

Nu am dat niciodată antibiotice, copilul a fost bolnav de câteva ori... îngrozitor de îngrijorat..

Cred că un antibiotic în plus. Antiviral, din ritm dacă există ceva care să-ți iei gâtul și să clătești ceea ce este la îndemână... Mai ales că ești pe mare, aerul sărat este cel mai bun medicament.

Nu știe încă să clătească, doar dacă stropește..

Sunteți în vacanță, așa că puteți începe cu un antibiotic? acasă, desigur, alte acțiuni... precum și temperamentul se vor reduce și copilul va fi mai ușor
... și poate restul va avea timp să se relaxeze

Am fost bolnavi și în Turcia, dar am luat sânge și toate testele, apoi medicul de sânge a spus că infecția este deja, ai cumpărat un fel de asigurare ?

Asigurare convențională pentru pachete de călătorie Reso.

OOO Ei bine, atunci este de înțeles, nu așteptați un alt tratament, este peste tot, cumpărăm întotdeauna o asigurare bună separat, astfel încât în ​​programul complet să dea medicamente gratuite și toate testele, ți-aș oferi un antibiotic în locul meu, nu este foarte asemănător cu virusul, temperatura nu este ea încă, de obicei prinsă o răceală, o răceală obișnuită, dar în condițiile balsamurilor se poate agrava

Nu ne-au oferit nimic altceva la agenție... nu l-au folosit niciodată singuri, pentru prima dată când au zburat cu un copil, nici măcar nu au crezut că se vor îmbolnăvi pe mare. Am condus cu autobuzul aparent acolo.

Ce fel de asigurare pot primi o astfel de asigurare? Și despre cost)

Nici nu ne-au oferit-o, am citit despre asta și am cumpărat și un pachet extins complet cu un medic gratuit

Mondial este cu noi, de la Sberbank ca VIP la un client gratuit, iar o prietenă a cumpărat pentru ea și copilul ei timp de 2 săptămâni aproximativ 5 mii

adaptarea poate merge la plăgile locale?

Nu aș da nimic, nu aș bea abundent, tratament simptomatic

Îmi spăl nasul, îl dau să beau, dar mi se pare că acest lucru nu oferă tratament.

Ce trebuie să faceți dacă un copil pe mare are o infecție intestinală

Recomandări ale unui medic pediatru pentru infecția cu enterovirus pentru un copil de 7 ani.

Foarte des, când ajung pe coastă, oamenii obțin o infecție cu enterovirus, în special copiii.

Când o persoană se infectează cu rotavirus, virusul intră în intestinul subțire, unde începe să se multiplice rapid. La aproximativ două zile de la infecția cu rotavirus apar primele simptome ale infecției cu rotavirus.

Durere de cap, slăbiciune, greață, vărsături, diaree, febră.

De regulă, în două zile simptomele dispar. Cineva este bolnav mai greu, cineva este mai ușor de tolerat.

Cumpărați matilium sau motilak, este antiemetic, luat conform instrucțiunilor, nu mai mult de 3 zile.

Entirofuril în capsule sau enterol, este antidiareic și Smecta pentru 3 pliculețe din ziua 2. Dieta. 5 zile.

Nimic lactate, fructe, legume nu pot. Pot fi supe ușoare, cartofi fierți, biscuiti, terci de lapte fără lapte.

Aveți grijă de alți copii, se pot îmbolnăvi și ei.

Poate cineva va veni la îndemână aceste recomandări.

În familia noastră, 2 adulți și un copil s-au îmbolnăvit cu un interval de 2 zile. Toate au fost tratate conform acestor recomandări..

Ca prevenire - spălați-vă des pe mâini în timp ce vă aflați pe mare.

Mulți copii se îmbolnăvesc!

Va urma. Vara 2016.

... vărsături la fiecare 5 minute, apă potabilă și imediat totul înapoi...

Nepoata (2 ani) a avut și în această vară.

Seara sunt bolnav, cumva foarte brusc.

Copilul are deshidratare, vrea să bea, la un moment dat o jumătate de cană sau mai mult, a băut și după câteva minute vărsături și din nou peste tot.

Ulterior și-au dat seama că este necesar să dați o băutură nu mai mult de 1-2 înghițituri, ci la fiecare 5 minute.

Și copilul plânge, nu înțelege de ce nu are voie să se îmbete ((((.

Seara nu am mers cu ambulanța, am sperat să ne descurcăm.

Iar dimineața am mers la Adler la spitalul de boli infecțioase pentru copii..

Așteptat în linie 1–1,5 ore.

Până în acest moment au băut 1-2 înghițituri - nu mai mult.

Medicul s-a uitat la copil, l-a întrebat dacă va merge la spital?

Dacă întreabă, poți să stai sus.

Aici, ce tratament a fost prescris în spital, poate cineva va veni la îndemână.

1. Observarea medicului pediatru.

2. Regim alimentar

3. Băutură fracționată frecventă (apă, ceai, rehidron). Trebuie să spun imediat, copilul nu bea rehidron. Singurul lucru - se toarnă treptat din seringă.

4. Kipferon. 1 supozitor * de 2 ori pe cale rectală.

5. Enturofuril 5 mg * de 3 ori în interior

6. Creon 10.000 1/3 capsule * de 3 ori pe cale orală cu mese.

Dacă greață, vărsături, atunci Motilium.

Ziua 4, copilul s-a recuperat. Mama ei o strica in timp ce alapteaza)

Cum să tratezi un copil bolnav pe mare

Cum să tratezi un copil bolnav pe mare

Corpul copilului este deosebit de susceptibil la schimbări abrupte ale climei și nutriției, astfel încât acest lucru duce adesea la o răceală sau boală în vacanță. În deplasare de acasă, chiar și o ușoară stare de rău a copilului la mulți părinți provoacă panică. Vacanța se transformă într-un coșmar și dorința de a se întoarce acasă, cât mai curând posibil, stăpânește din ce în ce mai mult părinții. De fapt, nu toate bolile sunt un obstacol în calea vacanțelor în familie.

În acest articol vom încerca să ajutăm părinții cu sfaturi despre ce trebuie să facă dacă un copil este bolnav pe mare.

De ce copiii se îmbolnăvesc pe mare?

Aclimatizarea este deosebit de dificilă pentru copiii sub 3 ani..

Expunerea îndelungată la soare și la mare, cu o schimbare bruscă a temperaturii duce la dezvoltarea răcelilor și a bolilor infecțioase mai grave,.

Hipotermia poate provoca o varietate de afecțiuni. De aceea, pediatrii recomandă controlul strict al timpului petrecut de copii în apă, în special în primele zile. Este deosebit de important să evitați schimbările bruște ale temperaturii și să nu permiteți unui copil supraîncălzit la soare să urce în apă rece.

O schimbare a dietei poate afecta sănătatea. Restaurantele oferă cu generozitate mâncăruri vibrante exotice și o abundență de feluri de mâncare dulci, care duc adesea la boli în stomac. Cu cât copilul este mai mic, cu atât este mai solicitant burtica.

La mare, copiii pot fi expuși la boli infecțioase. Particularitatea constă doar în faptul că atunci când climatul se schimbă, organismul își direcționează forțele către aclimatizare și se adaptează la noul regim, în timp ce nu poate combate complet virusurile. De aceea, chiar și cu o imunitate puternică, riscul de a te îmbolnăvi în timp ce te odihnești este mai mare.

Determinăm boala după primele simptome

Aclimatizare

Aclimatizarea este un proces de adaptare la noile condiții climatice. Este deosebit de sensibil la copiii sub trei ani..

Principalele simptome sunt:

 • febră;
 • nasul curgător
 • slăbiciune;
 • dureri de corp.

Aclimatizarea este adesea confundată cu răceala obișnuită din cauza simptomelor similare. Primele simptome ale aclimatizării apar la 2-3 zile. Procesul de obișnuire cu noul climat la copii durează de la 3 la 7 zile, dar cel mai adesea acest lucru nu este exprimat în niciun fel. De obicei, cu cât copilul este mai îndepărtat de acasă, cu atât corpul este reconstruit într-un mod nou, de aceea este recomandat ca copiii să se odihnească cel puțin 12-14 zile și, cel mai bine, cel puțin 3 săptămâni..

Ce sa fac?

 • urmați dieta, nu mâncați mâncăruri și fructe exotice;
 • este important ca bolnavul să bea suficientă apă curată;
 • limitați timpul petrecut în mare și la soare (nu creați factori de stres inutili)

Dacă nu există temperatură, atunci puteți înota cu un nas care curge. Este necesară doar limitarea scufundărilor sub apă, deoarece acest lucru poate duce la manifestarea otitei medii.

anghină

Angina - o leziune infecțioasă și inflamatorie a amigdalelor. Adesea se dezvoltă la copii pe mare din cauza unei schimbări accentuate a temperaturii cu scăldare prelungită și expunere la soare.

Simptomele unei dureri în gât:

 • temperatură ridicată (38-38,5 0 С);
 • dureri de gât severe;
 • ganglionii limfatici mărite în gât și maxilarul inferior;
 • durere de cap.

Febra ridicată cu dureri în gât dispare după 3-4 zile, iar durerea în gât scade după 4-5 zile cu un tratament adecvat.

Ce sa fac?

 • Vedeți imediat un medic

Medicul va putea diagnostica și prescrie cu exactitate antibiotice. Fără antibiotice, tratamentul anginei este ineficient și poate duce la complicații cardiace..

Varicela este o boală infecțioasă acută care se dezvoltă adesea la copii sub 5 ani..

Simptome

 • creșterea temperaturii
 • erupție caracteristică
 • mâncărime, slăbiciune
 • lipsa poftei de mâncare.

Perioada de incubație a varicelei este de la 7 la 21 de zile, deci dacă observi semne ale acestei boli pe mare, atunci ai adus-o de acasă.

Varicela trece în termen de 7-10 zile. Temperatura se normalizează timp de 3-4 zile, deși la unii copii rămâne la niveluri ridicate până la recuperarea completă.

Ce sa fac?

 • Marcați erupția cu un verde strălucitor sau furatsilinom. Acest lucru va ajuta la determinarea datei exacte de încheiere a erupției cutanate și va împiedica pătrunderea germenilor în vezicule..
 • În același scop, este recomandat să schimbați mai des lenjeria de pat și hainele copilului. În caz de căldură, luăm un antipiretic și o băutură grea. Înotul în mare cu varicelă nu este interzis, dar este mai bine să așteptați până când trece faza acută.

Care este diferența de erupții cu varicelă de la rubeolă, rujeolă și scarlatină

Rubeolă

Rubeola este o boală infecțioasă acută care afectează în special copiii și tinerii. Principalele simptome ale bolii sunt:

 • erupții cutanate (pete roz plate)
 • inflamația ganglionilor limfatici
 • durere de cap
 • creșterea temperaturii până la 38 ° С.

Erupția cutanată dispare după 3-4 zile, iar febra durează 2-3 zile. Copiii tolerează foarte ușor rubeola, în cazuri rare există complicații.

Ce sa fac?

 • Dacă temperatura crește, dă-i copilului tău un antipiretic.
 • Erupția va dispărea de la sine, fără niciun tratament.
 • Limitați expunerea copilului dvs. la soare, înotul în mare și la piscină trebuie aruncat.

Infecție cu rotavirus

Infecția cu rotavirus este un tip de infecție intestinală acută..

 • o creștere bruscă a temperaturii;
 • diaree apoasa;
 • greaţă;
 • vărsături
 • semne de deshidratare (limba uscată, lipsa de urinare mai mult de 3 ore).

Ce sa fac?

 • principalul tău obiectiv este de a preveni deshidratarea, ceea ce poate provoca complicații grave.
 • Dacă este detectată această infecție, apelați o ambulanță sau arătați-i copilului la un medic la hotel. Medicul va putea injecta lichid în corp intravenos dacă copilul refuză să bea.
 • Înainte de sosirea îngrijirii medicale, puteți face o soluție cu sifon (1 lingură), zahăr (2 lingurițe), sare (1 linguriță) diluat în 1 litru de apă.

Cu această boală, sănătatea normală este restabilită în 1-2 zile.

Otrăvire

Intoxicațiile prezintă semne similare cu infecția cu rotavirus, cu toate acestea, aceste afecțiuni sunt foarte diferite unele de altele, inclusiv metodele de tratament..

 1. Infecția cu rotavirus se caracterizează printr-o creștere a temperaturii, care durează câteva zile;
 2. Simptomele unei boli virale apar la un pacient cu infecție cu rotavirus: dureri în gât, nas curgător, tuse etc..

În caz de otrăvire, vărsăturile sunt necesare pentru a scăpa de substanța otrăvitoare. Trebuie să beți apă curată și soluții speciale (de exemplu, preparate cu rehidron).

Durata acestei boli va depinde de gravitatea infecției cu toxico. Intoxicația ușoară dispare în 2-3 zile. Când apar primele semne, apelați un medic care va determina tipul acestuia și va prescrie medicamente pentru a atenua afecțiunea.

Infecție a urechii

Inflamația urechii este o boală destul de frecventă la sugari și copii mici, care este asociată cu particularitățile structurii sale la o anumită vârstă.

 • tragerea durerii la ureche;
 • căldură;
 • iritabilitate.

Uneori inflamația este însoțită de greață și vărsături. Durerea poate deranja 5-10 zile.

Primul ajutor pentru durerea de tragere - o compresa de încălzire. O cârpă groasă este umezită într-o soluție ușor încălzită de apă cu vodcă (raport 1: 1) și aplicată pe zona din jurul urechii. Carnea auditivă și auriculul în sine sunt lăsate deschise. O astfel de încălzire este contraindicată dacă copilul are o temperatură ridicată sau o descărcare purulentă din ureche.

Nu folosiți soluții pe bază de alcool, deoarece pot deteriora mucoasa și pot duce la complicații grave..

În orice caz, nu strică să consultați un medic care va examina pacientul și va prescrie un tratament complet. Cu inflamația urechii, înotul în mare și la piscină este strict interzis.

Alte boli

În broșurile de mai jos veți găsi informații utile despre cum să determinați și ce să faceți cu difteria, scarlatina, tuse convulsivă, oreion, laringită și varicelă.

Cum să văd un doctor în străinătate?

Cel mai adesea, asigurarea medicală este inclusă în prețul turului. Dar nu toți călătorii știu ce să facă cu formularul poliței de asigurare atunci când se confruntă cu nevoia de a lua ajutorul unui medic.

Procedura va varia în funcție de urgența cazului..

Dacă situația este urgentă:

1. Apelați o ambulanță. Puteți afla numărul de la oricare dintre cetățenii locali. Pregătește-te pentru faptul că dispeceratul își va cunoaște doar propria limbă. În acest caz, contactați personalul hotelului, care va putea vorbi cu operatorul, sau cu rezidenții locali.

Un apel de ambulanță poate fi gratuit sau plătit. Aceasta va depinde de țara particulară și de legile în vigoare pe teritoriul său. În caz de urgență, puteți contacta medicul hotelului. Admiterea lui va fi achitată, costul îngrijirii medicale va fi de aproximativ 50 USD.

Verificările și alte documente de plată trebuie păstrate înainte de sosirea în țara dvs..

Dacă situația „suferă”.

1. Apelați centrul de expediere al serviciului de asigurare și raportați-vă situația. Veți fi informați despre instrucțiuni suplimentare. Unii asigurători vor căuta ei înșiși un medic în orașul tău și îl vor suna la hotelul tău. Dar uneori vor spune că mergeți la orice medic.

2. La sosirea în țară, contactați compania de asigurări cu o declarație în care anexează toate dovezile disponibile cu privire la costurile de tratament:

 • facturi medicale
 • prescripții pentru medicamente
 • facturile spitalului

După ce se odihnește pe mare, o persoană își poate pierde vocea sau poate începe și otita medie

Bolile apar din cauza răcelilor, hipotermiei sau scăldării în apă murdară.

„M-am relaxat cu familia pe mare, am mâncat multă înghețată acolo și m-am simțit minunat. Iar când m-am întors acasă, vocea mea a început să dispară. De ce s-a întâmplat acest lucru și cum trebuie tratat? ”

Alexandra Stasyuk

„Vocea se poate schimba sau dispare cu laringită”, spune Vladimir Dinets, otorinolaringolog la Spitalul Clinic nr. 9 din Kiev. - Adesea boala apare pe fondul unei infecții virale, care este ușor de prins în sezonul rece și în sezonul cald. Cele mai predispuse la laringită sunt persoanele care au boli cronice ale mucoasei faringiene. Dar natura alergica a bolii este de asemenea posibilă. Doar în luna august, pelinul și pelinul înflorește - alergeni foarte agresivi. Cu răgușeală, medicul prescrie de obicei un fel de tablete de resorbție, medicamente antialergice și hormonale.

Dacă o persoană are cel puțin o voce, este mai bine să nu vorbească, astfel încât să nu dispară deloc. Este util să bei lapte cu unt de cacao, să faci inhalații cu uleiuri vegetale, să gargarezi cu apă minerală fără gaz, infuzie de eucalipt, salvie. Puteți bea ceaiuri din plante, tei și mușețel sunt deosebit de utile.

Nu puteți mânca usturoi, ceapă, nu beți ceai negru, nu puteți mânca alimente calde, picante, acre și sărate, nu puteți fuma. Toate acestea irită membrana mucoasă și nu permit recuperarea rapidă. Dacă o persoană respectă toate rețetele și recomandările medicului, după o săptămână, vocea este de obicei restabilită.

- De ce vara sunt bolnavi de amigdalită?

- Cu hipotermia, se poate activa utilizarea apei reci sau a înghețatei la căldură, scăderea imunității, stafilococi și streptococi, care sunt în corpul fiecărei persoane. Temperatura pacientului crește adesea la 40 de grade, apare o placă purulentă (nu trebuie îndepărtată niciodată, altfel infecția va intra în fluxul sanguin și starea se va agrava). Deoarece amigdalita este de obicei cauzată de bacterii, medicamentele antibacteriene sunt prescrise care trebuie luate cel puțin șapte zile. Dar este, de asemenea, foarte important să gargarezi la fiecare 40 de minute cu o soluție de furatsilina (două comprimate pe pahar de apă), un decoct de mușețel, calendula. Dacă nu sunteți alergic la produsele apicole, puteți mesteca propolis, pâine de albine, luați zilnic o linguriță de polen. Este necesar să se respecte odihna în pat, deoarece boala este periculoasă cu complicațiile sale. O persoană poate suferi rinichi, inimă, articulații. Deci, după cura este necesar să mergeți la medic, să faceți un test de sânge, să faceți o electrocardiogramă sau o ecografie a inimii, să supuneți teste reumatice.

- La unii oameni, după înotul în iazuri, apare otita medie. Cum se poate preveni și trata o boală?

- Pentru a nu vă îmbolnăvi, este mai bine să nu vă scufundați și să înotați doar în corpuri de apă cu apă curentă. La urma urmei, dacă apa din râu sau lac este murdară, bacteriile și ciupercile ajung în urechi, ceea ce provoacă otite medii. O persoană dezvoltă congestie, zgomot în ureche și apoi o durere ascuțită. Otolaringologul prescrie medicamente antibacteriene, picături de urechi, este prezentată fizioterapia. În unele cazuri, este necesar să clătiți canalul urechii, deoarece în urechi apar obiecte străine (nisip, alge, pietre mici) sau dopuri umflate. Au fost cazuri în care lăbuțele s-au târât în ​​canalul urechii. Astfel de pacienți, de regulă, aleargă imediat la medic, întrucât le este frică de senzațiile de târâre și gâdilă la ureche. În plus, dacă lipitorile terapeutice, care sunt utilizate în medicamente conform indicațiilor (uneori sunt plasate în spatele urechii), au un efect pozitiv asupra organismului, atunci mlaștina poate transmite infecții. Se târâie în canalul urechii, viermele secretă substanțe care irită pielea canalului urechii și pot provoca necroză. Înainte de a lua legătura cu un medic, ar trebui să se insereze în ureche o soluție de alcool (alcool boric, tinctură de calendula sau chiar vodcă), astfel încât prazul să fie sufocat. La fel trebuie făcut și dacă o insectă s-a târât în ​​pasaj. Apropo, este important să ne amintim că sulful protejează urechile de insecte, deci nu-l frecați prea adânc. În plus, cei care folosesc deseori muguri de bumbac vor dezvolta răni prin care poate intra infecția..

Aclimatizarea adulților: ușor de adaptat la mare și la munte

Cum să suporti o schimbare climatică atunci când pleci în vacanță

Mergeți departe, departe, vedeți locuri noi, plasați-vă în soarele cald sau faceți o plimbare pe gheața albastră strălucitoare a lacului Baikal, plonjați în marea blândă sau urcați pe vârful înzăpezit... Călătoriile dau atât de multe impresii vii!

Adesea în timpul călătoriilor schimbăm zonele orare, cădem în alte zone climatice. Dar, mergând în vacanță, nu ne gândim întotdeauna că depășind distanțele, riscăm să întâlnim un astfel de fenomen precum aclimatizarea. Cineva poate spune: este înfricoșător doar pentru copii. Din pacate, nu. Adulții pot suferi și de aclimatizare. Și este păcat să te îmbolnăvești în vacanță!

Cum să recunoști simptomele aclimatizării, de ce apare, cum te poți ajuta pe tine și familia ta, Pavel Tkachuk, medic-diagnostician la clinica primei Universități Medicale de Stat din Moscova, numit după I.M.Sechenov, doctorat..

Simptome de aclimatizare la adulți

De obicei, primele apeluri de alarmă apar în a doua sau a treia zi după mutare. De obicei aceasta:

cardiopalmusfluctuații ale tensiunii arteriale
frisoane, slăbiciunedurere de cap
amețeli și obosealădurerile de gât, nasul curgător
tulburări de somn: somnolență, insomnieperturbarea tractului digestiv: greață, vărsături, constipație sau diaree
febrăiritabilitate, anxietate
pierderea poftei de mâncarememoria afectată și atenția

Acolo unde adaptarea este mai dificilă

Ce este mai dificil pentru noi: schimbările climatice sau zonele orare? Potrivit experților, al doilea. De exemplu, un zbor de la Moscova la Vladivostok amenință cu consecințe mai mari decât de la Murmansk la Marea Neagră sau Azov.

Adaptarea la mare are propriile sale caracteristici. Probabilitatea de lovire de căldură și supraîncălzire crește. Mergem la mare să ne facem soare și să înotăm. Deci, în primele zile trebuie să fii atent, să nu arzi, să nu exagerezi cu proceduri de apă. Nu uitați de cremele solare și pălării. Faceți o plimbare când nu este cald, folosiți aer condiționat. Bea mai multă apă.

Pentru a proteja pielea de arsuri, și ea însăși - de lovituri de căldură, a meritat să vă faceți soare în casă în avans - dacă există o astfel de oportunitate. De exemplu, în țară.

De obicei, aclimatizarea la adulți durează de la două la șapte zile.

Stațiuni în care clima este mai ușoară

Kaliningrad
Marea Azov

După mare

Medicii spun: aclimatizarea nu este atât de groaznică precum adaptarea inversă a organismului. Există încă re-aclimatizare! Când te întorci acasă, corpul începe inevitabil să-și reconstruiască din nou regimul și ritmurile. Aici, pe lângă simptomele de mai sus (se repetă), depresia mai poate inunda: vacanța s-a terminat, este timpul să mergi la birou. Se întâmplă că cu cât a fost mai confortabil în vacanță, cu atât mai dificil din punct de vedere fizic și mental, adaptarea inversă. Prin urmare, încercați să vă planificați întoarcerea astfel încât să rămână două sau trei zile înainte de a merge la serviciu.

Aclimatizarea Highland este o melodie separată. Aici principalii factori sunt: ​​presiunea atmosferică scăzută și oxigenul insuficient în aer. La o altitudine de peste două mii de metri, poate apărea înfometarea cu oxigen. Cu cât înălțimea este mai mare, cu atât este mai probabil apariția așa-numitei boli de munte. Simptomele ei:

 • dispnee,
 • zgomot în urechi,
 • amețeli și dureri de cap,
 • slăbiciune, fiecare mișcare este dificilă,
 • cardiopalmus.

Dacă apar simptome, opriți ridicarea. Este mai bine ca pacientul să coboare, i se arată odihnă la căldură, multă apă, în cazuri grave - reîncărcare suplimentară de oxigen. În acest caz, nu trebuie să alimentați excesiv, trebuie să vă bazați pe vitamine și medicamente acide și non-grase - conform indicațiilor medicului.

Când călătoriți la munte, este important să urmați regulile: nu urcați mai mult de 500 de metri pe zi. După creștere - câteva zile pentru aclimatizare.

Cu autobuzul

Potrivit medicilor, călătoriile cu autobuzul sau trenul sunt mai utile în ceea ce privește prevenirea aclimatizării. Modificați treptat zonele orare și clima, ceea ce este mai confortabil pentru organism.

Prin urmare, pentru adulți, în special vârstnici, excursiile cu autobuzul sunt dublu benefice: sunt atât mai accesibile cât și mai puțin dăunătoare sănătății.

Aeronavele au cea mai mare încărcătură pe corp. Dar aici există trucuri: puteți alege momentul cel mai potrivit pentru zbor. Calatorind spre est? Zburați seara pentru a ajunge la locul dimineața. Dormi în avion. Esti la vest? Încercați să zburați dimineața. Și încearcă să nu adormi în căptușeală.

Când să vezi un medic

Nu subestimați aclimatizarea, mai ales dacă există boli cronice. Declinul imunității în timpul restructurării organismului le poate agrava. Persoanele în vârstă nu trebuie să schimbe dramatic climatul și zonele de timp fără să se consulte mai întâi cu medicul dumneavoastră. La bărbații după vârsta de 35-40 de ani, riscul de atac de cord și accident vascular cerebral crește. Aclimatizarea poate duce la creșteri de presiune grave. Adaptarea se poate dezvolta într-o criză hipertensivă, un atac de angină pectorală, boli infecțioase acute.

Dacă aveți febră ridicată, starea de bine s-a agravat brusc, durerile de cap și bătăile inimii nu dispar, trebuie să consultați imediat un medic!

Serviciile de telemedicină vă vor ajuta să înțelegeți dacă trebuie să apelați de urgență la o ambulanță sau dacă puteți primi tratamentul simptomatic. O aplicație specială este descărcată și instalată pe un smartphone. Pentru a contacta medicii, aveți nevoie doar de acces la internet, locația dvs. nu este importantă.

Metode alternative de tratament

Desigur, călătorii inveterate au propriile rețete pentru a combate aclimatizarea.

Ceaiul și sucurile sunt cele mai bune băuturi din primele zile de vacanță, dacă doriți să transferați cu ușurință un climat diferit.
Foto: pixabay.com

 • Recepția tincturilor de ginseng și eleutherococcus. Este vorba despre adaptogeni ai plantelor, reduc sensibilitatea la schimbările climatice și zonele de timp. Dar, de asemenea, ar trebui să fie luate după consultarea unui medic - și citiți cu atenție instrucțiunile.
 • Alimentația corectă este importantă. O mulțime de legume, fructe, salate proaspete, cereale, pește și nuci. Este necesar să se excludă alcoolul în primele zile după schimbarea locului.
 • Pentru a preveni îmbolnăvirea de munte, unii beau suc de sfeclă: îmbunătățește funcționarea vaselor de sânge cu lipsa de oxigen. Un energetic natural bogat în nitrați (care în acest caz este benefic numai) furnizează oxigen mușchilor, inclusiv inimii.

Prevenirea aclimatizării adulților

1. Planifică-ți vacanța cu atenție. Dacă aveți un zbor pe distanțe lungi, lăsați timpul petrecut în loc să fie de cel puțin două săptămâni.

2. Toate activitățile: călătorii lungi, excursii etc. planificați-vă pentru o a doua săptămână de ședere. În primele zile, un minim de încărcături.

3. Mergeți pentru sport și educație fizică. Acest lucru reduce într-adevăr probabilitatea de aclimatizare complexă. Piscina, sauna, fitness sunt bune înainte și după vacanță.

Pregătiți-vă pentru călătoria lungă în avans: jogging bun în aer curat și fitness.
Foto: pixabay.com

4. Cu două săptămâni înainte de călătorie, cu acordul medicului, merită să începeți să luați vitamine, în special A, C și E utile.

5. Dacă călătoria implică o schimbare serioasă a zonelor orare, puteți începe să vă pregătiți pentru săptămână: ajustați programul la ora locului unde mergeți. Du-te la est - încearcă să te ridici dimineața devreme, dacă spre vest, dimpotrivă, mai târziu. Cel puțin o jumătate de oră sau o oră.

Dureri în gât: durere în gât sau faringită? Care este diferența?

Mă durea gâtul și a devenit dureros să înghităm... Mergem în oglindă, deschidem gura și încercăm să examinăm acolo ceva ce ne este cunoscut doar de noi înșine. "Roșu!" - suspinăm puternic.

Angina - acesta este diagnosticul pe care 90% dintre oameni își fac singuri și încep să fie tratate de unul singur. Mai mult, ce paradox este observat în acest caz: dacă o persoană are o durere adevărată în gât - este tratată „slab” și nu bea medicamentele necesare acestei boli. Dar dacă faringita banală - bem antibiotice, ceea ce duce adesea la consecințe neplăcute: fără a vindeca faringita, câștigăm disbiosis.

Să încercăm să ne dăm seama cum diferă angina de faringită, cum să tratăm faringita și de ce trebuie să fugiți la medic dacă aveți într-adevăr o durere în gât.

Durerea în gât este o boală GENERALĂ a organismului, în care pot fi afectate nu numai amigdalele și mucoasa faringelui, ci și inima, articulațiile, țesutul conjunctiv. Care este problema?

Agentul cauzal al anginei este cel mai adesea streptococul beta-hemolitic al grupului A. Acest microorganism este capabil să producă toxine care pătrund în sânge, care prin natura lor, prin așa-numita structură antigenică, seamănă cu mușchiul inimii, țesutul conjunctiv și țesutul articular. Vă puteți imagina ce consecințe duce?

Anticorpii sunt dezvoltați în organism pentru a lupta împotriva infecției. Dar ele nu sunt produse numai streptococului dăunător, ci mușchiului cardiac, țesutului articular și țesutului conjunctiv și încearcă să distrugă aceste organe. Desigur, acest lucru nu se întâmplă întotdeauna, dar cu un tratament necorespunzător sau lipsa acestuia, se observă destul de des.

Faringita este o inflamație a membranei mucoase a faringelui. Este cauzată cel mai adesea de virusuri, la 80% din populație este observată într-o formă cronică și aproape întotdeauna se desfășoară ușor și fără complicații, poate și trebuie tratată cu remedii populare.

Cum să-i distingem?

Cu angină, întotdeauna (cu excepția cea mai rară), temperatura crește la 38 de grade sau mai mult. În cazul faringitei, temperatura este normală sau 37-37,5.

Cu angina, durerile de gât sunt mai îngrijorătoare după-amiaza. Cu faringita, cel mai dureros moment este trezirea dimineții..

Cu angina, devine foarte dureros când încerci să mănânci ceva, să bei, fiecare înghițitură devine insuportabilă. Cu faringita, devine mai ușor dacă, de exemplu, luați o înghițitură de ceai cald.

Cu angina, simptomele de intoxicație sunt mai accentuate, cum ar fi slăbiciune severă, dureri musculare, greață, amețeli, dureri de cap.

Dacă bănuiți că aveți o durere în gât, trebuie să consultați cu siguranță un medic. Doar antibioticele acționează asupra streptococului! Nu încercați să tratați singur durerea de gât! Și faceți o cardiogramă la o lună după durerile de gât pentru ca propria ta liniște să excludă bolile de inimă dobândite, ceea ce poate fi o consecință a acestei boli.

Dacă te simți cu simptome de faringită, atunci nu-ți face griji. Pentru început, încercați să încălziți o linguriță de miere, picurând câteva picături de suc de lămâie și dizolvând încet de câteva ori pe zi, ca o bomboană. În nas punem unt obișnuit, astfel încât să se topească acolo. Gâtul se clătește de mai multe ori pe zi cu sare cu iod - acesta este un antiseptic minunat. Ne încingem picioarele, bem ceai cu zmeură și stăm acasă trei zile. Toate simptomele vor dispărea foarte repede. Cu faringita, nu puteți bea antibiotice, deoarece este de natură virală, iar antibioticul nu acționează asupra virușilor, nu ar trebui să vă chinuiți organismul degeaba.

Dacă aveți o durere în gât: sfatul medicului simplu, dar eficient

Pentru multe persoane cu sistem imunitar slăbit, aceasta este o problemă de moment. Mai ales iarna. Au înghețat pe o stradă înghețată sau au mâncat ceva rece - și vă rog, disconfortul din gât este chiar acolo. Ce sa fac? Oloringineolog Olga SURKOVA împărtășește sfaturi utile cititorilor de IM.

Efectul vindecător al „apei de mare”

„O durere în gât poate semnala debutul unei dureri în gât, ARVI sau ARI, faringită”, spune medicul. - Prin urmare, nu trebuie tolerat, este important să procedați la tratament la timp. Medicul dumneavoastră vă va prescrie medicamente: aerosoli, spray-uri, pastile. Dar, pe lângă această metodă principală de tratament, există auxiliare, nu mai puțin importante și mai eficiente.

În primul rând, Olga Yurievna vorbește despre clătire. Furatsilin ajută mai mult pe cineva, către cineva - decocturi de ierburi: flori de mușețel sau petale de calendula. Multe familii își clătesc gâtul cu „apă de mare”: o linguriță incompletă de sifon, o treime dintr-o linguriță de sare, două sau trei picături de iod se adaugă la sticlă, în măsura în care apa fierbinte (dar nu scârțâie)..

„Aceasta este o rețetă bună”, comentează medicul. - La clătire, cavitatea bucală este dezinfectată: agenții patogeni sunt „spălați” din ea. „Apa de mare” hidratează gâtul și acționează ca un antiseptic, sarea din compoziția sa ameliorează umflarea. Cineva include, de asemenea, peroxid de hidrogen în „apa de mare”, dar nu recomand acest lucru. Peroxidul poate fi iritant pentru gât. Gargară regulat, de trei-patru ori pe zi.

Acumulatoarele nu sunt un leac

Multe persoane cu dureri în gât își prescriu un tratament: mergeți la farmacie pentru pastile și pastile. Uneori, compoziția unor astfel de „dulciuri din gât” include antibiotice. De ce este periculos pentru organism?

- În primul rând, medicul trebuie să prescrie medicamentele, spune Olga Surkova. - Atunci, dacă gâtul doare, nu sunt întotdeauna necesare antibiotice. Boala poate avea o natură virală, iar antibioticul nu acționează asupra virusurilor. În unele cazuri (de exemplu, cu faringită), antibioticele nu pot fi luate deloc. Tratamentul frecvent cu antibiotice este de asemenea periculos, ne dăunează imunității.

Bea suc de vitamine!

Conform recomandărilor medicului, un bun adjuvant pentru durerile de gât este o băutură caldă (dar nu fierbinte) din abundență. Cel mai bun - ceai cu lămâie sau suc de fructe din coacăză neagră (un depozit real de vitamina C!). O decoct de floare de tei se va vindeca și va da putere.

„Dacă te îmbolnăvești, încearcă să mănânci mai multe fructe bogate în vitamina C”, notează Olga Surkova. - Dar înainte de aceasta, consultați încă un medic care vă va prescrie un tratament calificat complet. fii sănătos!

Ai nevoie de mai mult temperament!

Medicii din Europa de Vest și Statele Unite oferă un remediu radical pentru durerile de gât: înghețata! În Rusia, observă Olga Surkova, acest tratament nu este acceptat: poate fi periculos, ducând la abces - inflamație purulentă a țesuturilor.

„Dar gâtul”, spune medicul, „poate fi temperat cu alte metode: atunci când nu există boală, puteți bea apă rece (în limite rezonabile!), Plimbați-vă în aer curat și mergeți la schi. Vara, cel mai bine este să mergi la mare, să respiri aerul sărat.

Pentru durerile de gât NU se comprimă pe gât - acest lucru poate duce la umflare și sufocare.

Nu este de dorit să mănânci dulciuri: cresc durerea în gât. Este interzis pacientului atât ascuțit, cât și sărat - vor irita gâtul!

Dureri în gât: șase condiții de recuperare

Durerea în gât apare adesea brusc și rupe totul. Chiar dacă durerea nu este însoțită de alte simptome, ea tot duce o viață completă timp de câteva zile

27/11/2018 la 10:00, vizualizări: 7441

Cum să alinați durerile de gât? Este suficient să îndepliniți câteva condiții simple! Practicianul general Dmitry Kurdyumov, GBUZ KDP 121 DZM, Moscova povestește despre ele.

Starea 1: Nutriție corectă

Pentru un singur lucru, durerea în gât face greu de înghițit. Pe de altă parte, mâncarea excesiv de fierbinte, picantă, aspră, rece poate provoca durere sau poate agrava disconfortul existent. Merită să treceți la o dietă specială pe toată durata tratamentului: mâncați alimente cu textură delicată și o temperatură confortabilă. Cea mai bună soluție ar fi cerealele, piureul de legume fierte, supele, brânza de căsuță, tăieturile cu aburi. Sub interdicția condimentelor, pe lângă ceapă și usturoi, uleiurile esențiale care le compun au un efect antibacterian.

Starea a doua: bea mult

În timpul bolii, organismul pierde lichid, de aceea este important să bei mult. Băuturile trebuie să fie calde, se recomandă ceaiuri (negru, verde, pe bază de plante), lapte, bulionuri, bulion de trandafir sălbatic, compoturi. În ceai sau lapte, puteți adăuga, dacă nu există alergie, miere sau ghimbir - acestea vor avea un efect antibacterian.

Trei condiții: Confortul gâtului

Aerul inhalat nu trebuie să fie uscat - va agrava doar disconfortul din gât. Puteți umida aerul introducând recipiente de apă, plante interioare în cameră sau folosind umidificatoare. Utilizarea aerului condiționat în cameră trebuie aruncată..

Merită să nu mai fumați - cel puțin până la restabilirea mucoasei gâtului. Fumul de țigară și gudronul sunt iritante la gât și pot provoca disconfort și dureri cronice la înghițire..

O altă condiție importantă pentru confortul gâtului este tăcerea. Permite corzilor vocale să se recupereze mai rapid, previne rănirea acestora. Este indicat să minimizați conversațiile pentru perioada de recuperare, încercați să nu vorbiți nici măcar în șoaptă.

Starea a patra: Clătiți

Clătirile obișnuite ajută la curățarea membranei mucoase a microorganismelor și produselor funcțiilor lor vitale și la spălarea descărcărilor inflamatorii și a plăcii. Pentru clătire, puteți folosi decorații de plante (mușețel, salvie, calendula) sau soluție de sodă.

A cincea condiție: înghițire

Înghițind când o durere în gât doare. Dar necesar! Mișcările de înghițire ajută la curățarea mucoasei gâtului de germeni și murdărie. Acesta este în parte motivul pentru care pastilele de resorbție sunt atât de utile: ajută la creșterea mișcărilor de înghițire. Acestea includ o varietate de componente active pentru restaurarea mucoasei. Pentru a atenua durerile de gât, Sage s-a dovedit bine în tabletele de resorbție de la Natur Product. Acest preparat combinat pe bază de extract uscat pe bază de plante și ulei esențial de salvie are un efect antiinflamator, antimicrobian și expectorant și are, de asemenea, proprietăți astringente 1. Pastile de salvie de la Natur Produsul are o compoziție pe bază de plante cu puține efecte secundare de 1,2. Produs în Europa în conformitate cu standardele internaționale de calitate a producției 1.

Starea a șasea: consultarea medicului

Cel mai adesea, durerile de gât pot fi gestionate fără ajutor medical. Dar nu poți face fără inspecție și consultare dacă:

 • durerea nu scade mai multe zile;
 • durerea este atât de severă încât este imposibil de înghițit saliva;
 • durerea este însoțită de o creștere a temperaturii peste 39 ° C;
 • durerea este însoțită de greață, vărsături, crampe, dureri abdominale sau dureri de cap;
 • ganglionii limfatici au crescut în gât;
 • placă purulentă pe amigdale;
 • a apărut lipsa respirației;
 • umflarea feței, gâtului.

Aceste simptome indică dezvoltarea de complicații care necesită o examinare suplimentară urgentă și tratament..

(1) instrucțiuni de utilizare medicală a pastilelor Sage

(2) Reacții alergice - conform instrucțiunilor de utilizare medicală